- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- aquark: Flipper PC-n!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Óraátállítás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- hcl: Könnyű légierő
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Ha őszinte akarok lenni, akkor az egy elba..ott szimpla/dupla.
Egy árnyalatnyival hosszabbra kell engedni, mint az olasz kávét. Ennek következtében gyorsabb lesz az átfolyás, tehát a beállított (pl. PID-del) hőmérsékletnél kicsivel magasabb hőmérsékletű vízzel történik a kioldás, mert a pogácsa nem hűti annyira le, mint egy normál lefolyásnál. Ezért hőtűrőbb kávékkal finom, pl. afrikai (kenyai, etióp) kávékból készítik a franciák is. Érdekes módon a hígabb érzet ellenére kicsit olajosabb, teltebb érzetű lesz az ital. Kiválóan illik croissant-hoz, mert nem kell külön vizet inni hozzá, mint az olasz kávékhoz. 
Technikailag néhány metódus képzelhető el:
- picivel durvábbra darált őrleményből, szimpla szűrővel kb. 150-170 ml.
- normál darálással, dupla szűrőből, szimplányi kávéőrleményből 150-170 ml. (én most ezt csináltam)
- duplához darált kávéból dupla szűrővel, de kevesebb őrleményből 150-170 ml.- csináltam már úgy is, hogy normál duplát főztem, de egy percig, így lett hosszabb...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Jura F50 classic V2 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Rocket Faustino profi otthoni kávéörlő - MEGKÍMÉLT, KARCMENTES, ELADÓ
- Krups EA 877d10 Intuition Experience+ automata kávéfőző
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- DF64V DC motoros kávéőrlő gyári vagy plusz SSP HU késekkel
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! ÚJ ASUS TUF GAMING Geforce RTX 5080 OC Edition 16GB VRAM Ray Tracing DLSS4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egy árnyalatnyival hosszabbra kell engedni, mint az olasz kávét. Ennek következtében gyorsabb lesz az átfolyás, tehát a beállított (pl. PID-del) hőmérsékletnél kicsivel magasabb hőmérsékletű vízzel történik a kioldás, mert a pogácsa nem hűti annyira le, mint egy normál lefolyásnál. Ezért hőtűrőbb kávékkal finom, pl. afrikai (kenyai, etióp) kávékból készítik a franciák is. Érdekes módon a hígabb érzet ellenére kicsit olajosabb, teltebb érzetű lesz az ital. Kiválóan illik croissant-hoz, mert nem kell külön vizet inni hozzá, mint az olasz kávékhoz.