Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- Hieronymus: Hogyan parkolj hátramenetben profi módon
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Ha őszinte akarok lenni, akkor az egy elba..ott szimpla/dupla.
Egy árnyalatnyival hosszabbra kell engedni, mint az olasz kávét. Ennek következtében gyorsabb lesz az átfolyás, tehát a beállított (pl. PID-del) hőmérsékletnél kicsivel magasabb hőmérsékletű vízzel történik a kioldás, mert a pogácsa nem hűti annyira le, mint egy normál lefolyásnál. Ezért hőtűrőbb kávékkal finom, pl. afrikai (kenyai, etióp) kávékból készítik a franciák is. Érdekes módon a hígabb érzet ellenére kicsit olajosabb, teltebb érzetű lesz az ital. Kiválóan illik croissant-hoz, mert nem kell külön vizet inni hozzá, mint az olasz kávékhoz. 
Technikailag néhány metódus képzelhető el:
- picivel durvábbra darált őrleményből, szimpla szűrővel kb. 150-170 ml.
- normál darálással, dupla szűrőből, szimplányi kávéőrleményből 150-170 ml. (én most ezt csináltam)
- duplához darált kávéból dupla szűrővel, de kevesebb őrleményből 150-170 ml.- csináltam már úgy is, hogy normál duplát főztem, de egy percig, így lett hosszabb...
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Crimson Desert
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
- Xiaomi Redmi 10C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egy árnyalatnyival hosszabbra kell engedni, mint az olasz kávét. Ennek következtében gyorsabb lesz az átfolyás, tehát a beállított (pl. PID-del) hőmérsékletnél kicsivel magasabb hőmérsékletű vízzel történik a kioldás, mert a pogácsa nem hűti annyira le, mint egy normál lefolyásnál. Ezért hőtűrőbb kávékkal finom, pl. afrikai (kenyai, etióp) kávékból készítik a franciák is. Érdekes módon a hígabb érzet ellenére kicsit olajosabb, teltebb érzetű lesz az ital. Kiválóan illik croissant-hoz, mert nem kell külön vizet inni hozzá, mint az olasz kávékhoz.