Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Syl: UPS - te áldott!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szép napot, Urak!
Adott R320 CDI 2008 autó - a távirányítóval nem lehet kinyitni az ajtót, a távirányítón továbbra is villog a piros led (amikor megnyomom a gombot), tehát még jó a távirányító. Viszont kulccsal manuálisan nem lehet nyitni, semmi kattogás, a pöcök fel sem ugrik. Kulccsal nem reagál(t)
Korábban működött kulccsal.
Szerintetek ez mi lehet? Hogyan lehet működésbe hozni?
Előre is köszönöm a választ!
-
tailor
őstag
válasz
MaUser
üzenetére
Szia! A Merciboltban tudsz.
-
MaUser
addikt
Sziasztok!
Itthonról gyári alkatrészt lehet valahonnan rendelni interneten vagy legalább telefonon keresztül?
Eddig Németországból rendeltem, de apróbb/sürgősebb alkatrészeknél jó lenne, ha lenne valami gyorsabb megoldás, ahol nem kell elsőnek személyesen bemenni a rendeléshez.
(Kerestem a fórumban, de nem túl sok sikerrel...)
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
A mercedestől az lett volna korrekt, ha csinálnak egy olyan extra csomagot, ami megy 2G-n, pont mint a zárás/nyitás; fűtés indítás amihez kb nem is kell forgalom és 2G még több helyen is van mint 3G (volt) és nem szopatnak meg minden tulajt akinek 3G modulja van.
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Igen, arra legalább van utólagos piac.
-
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Teljesen egyet értek, de azért Teslába is fáj az első arconvágás amikor kapcsolnád a waze-t és rájössz, hogy nincs android auto/carplay

-
Eugene Roe
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Opelnek még elnézi az ember, de hogy sok pénzért se nyújtson megoldást erre a mercedes 6-7-8 éves autóknál... Pedig ezzel már tudná azt, amiért sokan pl. Teslát vesznek (még, ha ott ingyen is jár még). Mókás, így lehet hiába nézegetem a benzines GLC 400 Coupe-kat hahun
-
válasz
Des1gnR
üzenetére
Azóta találtam egy cikket is erről:
https://www.uniquecarsound.com/2024/01/mercedes-me-3g-to-4g-upgrade/
Röviden: Szinte egész európában lekapcsolták a 3G-t, így az autóban lévő 360 HERMES - COMMUNICATION MODULE UMTS nem tud csak Edge kapcsolaton kommunikálni a szerverrel, épp ezért kivették a szolgáltatások újraaktiválásának lehetőségét az app-ból ezeknél az autóknál.
Az upgrade hivatalosan nem lehetséges. Nem hivatalosan pedig baromi drága és nem biztos, hogy hosszú életű. -
válasz
Des1gnR
üzenetére
Igen, ez bruttó, amit kiír.
Ha csak pár hónapra kell, akkor van lehetőség a havidíjas csomagra is
Viszont év közben is lehet hasznos, mert nyáron meg át tudja szellőztetni az utasteret. (nekem hagyományos kályhás fűtés van benne, de gondolom a hibrid is tudja ezt a funkciót) -
-
A Mercedes Connect Me szolgáltatásokkal valaki jobban képbe van?
Az előző tulaj még nem vette ki az autót, így még nem tudtam hozzáadni hozzám. Találtam egy 3 éves árlistát, ez nem tudom azóta mennyire változott:$35 - remote start
$15 - gps location of your car
$15 - remote lock/unlock
$40 - updated map and POI
$50 - live traffic
Illetve, ami nekem fontos lenne, hogy van-e olyan modul, amiben benne van a távoli fűtés indítása? Vagy azt a remote start tudja? -
-Solt-
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ez nem hivatalos szakszerviz… oda nem viszem és nem csak az óradíj miatt. Lejárt a garancia, messziről kerülöm őket…

-
-Solt-
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Baloldalon hátul a lengőkar tövénél van… valószínűleg megszorult és úgy törhetett el, mert elég védett helyen van. Örök élet plusz egy napnak kéne lennie egy ilyen alkatrésznek… ha a potméter beszarik azt mondom az benne van az évek alatt, de hogy maga a tartó karja eltörjön… vicc kategória.
Igazítottam őket, mert azt hitték csak elől van… jól jött a rajz!

-
Eugene Roe
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Volt hozzá külön láb? xd vagy ~300k fényszórómotor "assembly"? (nyilván gondolom még gariban)Szerk: ahha, szóval csak a szenzor hátul, az amúgy hol volt fizikailag?

Maguktól rögtön tudták / sejtették, vagy valamennyire igazítottad őket?
amúgy nem vagyok meglepődve, a motorháztető bakolnál is olyan gyatra és vékony műanyagokat használnak, hogy egy Spar budget tejfölösdoboz fintorogva fordul el a látványuktól. -
-Solt-
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
A hátsó szenzor műanyag lába volt eltörve! Köszi a segítséget!
-
Vesa
veterán
Mercedes gyár az 1970-es években. W116 S-Class gyártás.
Mercedes gyár manapság W222/W223 S-Class gyártás
Van némi fejlődés

-
Vesa
veterán
Az ADAC tesztelte a PHEV autók akkujait. Azért teszem be ide a cikket, mert a Mercedes kivételesen jól szerepelt. 200k km-nél még stabil, remek állapotban vannak.
-
-Solt-
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Ezek szerint akkor elől és hátul is van magasság szenzor... ha bekapcsolásnál van függőleges mozgás, akkor valamelyik magasság szenzor lesz a ludas. Jövőhéten úgyis megyek szervizbe, megnézetem... köszi az infót!
-
-Solt-
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Annyira azért nem ül, hogy koppon legyen... az intelligens világítási rendszer részei működnek, egyszerűen csak túl magasra világít. Igazából az érdekelne, ha esetleg tudja valaki, hogy mihez képest pozícionálja magát... mivel automatikus az állítás, nyilván lennie kell valami érzékelőnek ami tudja, hogy az alaphoz képest van-e elmozdulás.
Megnézem majd, hogy mit csinál bekapcsolásnál...
-
Eugene Roe
őstag
válasz
-Solt-
üzenetére
Kivéve ha alsó állásban is koppon van, kis állítómotorkát meg kell nézni, de nem tudom, hogy diagnosztika kiírja-e.
Sokmindent kijelez a kormánynál, ha nem jó, de hogy magát a potenciális mozgatómotor-hibát észreveszi-e, jó kérdés.
Nekem minden bekapcsolásnál leteszteli a függőleges mozgástartományt, este nézd meg fallal szemben indítva, legalább az megy-e.
Ennek mintájára megy szerintem nálad is, márleszervizben tudnak csinálni rajta a self-checket, de elvileg magától is látnia kéne.
-
-Solt-
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
2021-s V osztály... olyan nincs, hogy sehogy!
Manuális lehetőség nincs, tehát saját magát kéne, hogy állítsa... kanyarban működik rendesen, bevilágít ahogy fordul a kormány, de a magasságállítással valami nem stimmel, mert pályán a fenti táblákat is "én" világítom meg a legjobban, illetve sokat reklamálnak szemből...Eddig ilyen bajom nem volt, szóval valami nem kerek... első gátló volt cserélve, a hátsó nem, tehát elképzelhető, hogy picit magasabban van az eleje, de ezt orvosolnia kéne a lámpának. Kezelési útmutatóban nem találtam erre semmit...
-
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Tudja esetleg valaki, hogy ezek a ledes fényszórók mi alapján állítják be a vetítési magasságukat? Elkezdtek szemből villogni, főleg ha hátul is ülnek...
-
Vesa
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
A garitól függetlenül írtam ezt. Pont volt egy cikk talán a Telexen, egy Volvo XC90-ről, amit újonnan vett valaki, aztán a gari lejárta után minden baja van az autónak, már sokmilliós tételeknél jár. Szintén valahol olvastam egy Ford Focust, ami már konkrétan motorcserés, pedig ráköltöttek 2 milliót. Sima GT, mert az egész autó nem ér annyit. Saját sztori: Hyundai Ioniq EV (feleségem jár vele), hajtómű hiba 1,7M. Párom meghúzta, 2,4M (mondjuk volt Casco, de akkor is nevetséges ár, nem a fél eleje tűnt el, csak oldalt volt egy mély karc és cserélni kellett a hátsó ajtót). Vicc az egész.
Nekem se volt mindig ilyen fiatal kocsim (sajnos most sincs 45 milliós autóm
), anno Ladával kezdtem, de volt lekoshadt Opel Mantám is.
Na az tényleg egy vödör szemét volt. Az első BMW is csak vitte a pénzt, pedig ma már mindenhonnan azt hallom, hogy "bezzeg akkor még"... Akkor még pont olyan sz*r volt az is, a kelleténél jóval többször voltam vele szervizben pár évesen (E32), de ha emlékszel még az eredeti 850i-re, az is egy legendásan megbízhatatlan autó volt, mindenféle elektronikai zűrökkel (ilyen 2M-ekért dobálták utánam egy időben mert senkinek nem kellett, de már megbántam, hogy nem vettem, amilyen árakon most mennek). Ma inkább a szervizelés ára jelent gondot. Olyan alkatrészárak repkednek, hogy csak nézek. Anno egy 5-6 éves 7er BMW üzemeltetéséhez (vagy egyenértékű mercihez) nem kellett csekonicsnak lenni. -
Eugene Roe
őstag
Persze, de neked más a helyzeted gari alatt, nekünk a 3+2 év után kell életben maradnunk, és manapság a 6. életév (minden autónál, de német prémiumnál különösen) olyan, mint 20 éve a 16. volt
neked max annyi van, hogy a 45 milliós autónál furcsa lesz, hogy 4 év és 120k km után miért csak 18-20-at adnak érte mások. Mivel azonban eleve nem a racionalitásról szól az új prémium sztori, így bár kellemes nem lesz, feltételezem mégsem fogsz kardodba dőlni emiatt
-
Vesa
veterán
válasz
pit stop
üzenetére
Horror sztorit minden autóról, minden motorról hallani. Vannak kifejezetten rosszul sikerült szériák, de tele a net olyan történetekkel, ahol faéknek gondolt, mesze nem prémium autókkal is milliós sz*pórollerekbe futottak bele emberek.
Nekem ez az első Mercedesem (volt eddig 15-17 autóm, nem számolom már), előtte minden más, főleg BMW-k, de eddig elégedett vagyok vele. Bár volt egy PTC Heater elhalálozás, azt gariban javították, ráadásul meglepően olajozottan ment. Hívtam a supportot, másnapra itt volt a trailer, ingyen vitték a kocsit a márkaszervizbe, ott pár napon belül kijavították a hibát, közben kaptam csereautót. Nem mondom, hogy kellemes élmény volt amikor a 1,5 éves autó megállt, de apám BMW-je is előadta ezt, csak ott még a szerviz sem ment ilyen gördülékenyen. Ez van, szerintem ma már bármivel meg lehet szívni.
-
pit stop
addikt
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Nem kell feltétlen sportos, csak értelmes motor legyen benne - kasztni mérettől függvényében kB 200 lóerő környéke, de közben nem kell, hogy nagy legyen, mivel belvárosi vagyok.
Kis motor le van szólva, mert nem igazi Mercedes egyrészt. Másrészt kicsi autó is le van szólva, mert az sem igazi Mercedes
Néztem én (facelift) W205-öt M264-es motorkóddal, de arról is azt találtam, hogy hulladék
Mercedes interior szerintem gyönyörű, és kívülről is jól néznek ki jellemzően - de mit ér ha technikailag hanyagolni való kategória
-
Eugene Roe
őstag
válasz
pit stop
üzenetére
Nem eladhatatlan, csak várni kell arra a 22 éves hülyegyerekre, akinek apuci majd meg megveszi, mert sikerült 2-essel elvégezni a turizmus és vendéglátást

C400-at kell keresni, ha sportos merci mercit szeretnél, onnan indul a történet. Igaz abban még csak a motor van, de egy NKH fekete gátlószett beszerelése még nem a világ vége, és úgy az emberek nagy részének már elég

(Ha nem NER-es vagy, akkor a Mercedes, mint sportos gyártó, az halott. Régen is exkluzív volt persze, de most mar ***** is. 6Aki nem 60M-ért Porsche 911-et, hanem inkább 45M-+ért bohóc A/Cla AMG-ket, azt el kell engedni.)
-
pit stop
addikt
válasz
Eugene Roe
üzenetére
W247-et néztem, de előtte/mellette C118-at is. W247-nél csak ez a motor tetszett, feltűnően jó áron is van, dehát akkor ezért
Illetve ha még be is vállalja az ember ezt a milliós mókát - az egyik, hogy mindig újra kell csinálni; a másik, hogy eladhatatlan lesz autó ilyen hírrel... -
Eugene Roe
őstag
válasz
pit stop
üzenetére
Tudtommal nem (ha W177-ről beszélünk), ezért is kénytelen a tesóm AMG A/Cla helyett gagyi Golfot venni, ráadásul az újabb (W177) A-nál úgy magyarázták, hogy a gyári cseredarab is ugyanolyan szar, ezért be kell rendezkedni a rendeltetésszerű használat melletti 80k / hengerfejezés életvitelre. Ezért is tartja jobban az árát a W176, mint a W177 (+W176-ban Emlékeim szerint nincs részecskeszűrő).
Valaki mágus persze nyugodtan cáfoljon meg.
-
Vesa
veterán
válasz
pit stop
üzenetére
Elsősorban nekem nem tetszett.
Ez is csak az elejére vonatkozott, a segge kifejezetten tetszik és tech oldalról is nagyon dícsértük. Feketében pl. egészen kezdem megszeretni már, de az elejét így is nehezen szokom. Azért nálam még mindig az új GLC viszi a pálmát, de ha ilyen kisebb BEV-et akarnék venni, akkor valüszínűleg nem gondolkodznék másban, mint az új CLA-ban, mert jelenleg ez az egyik leghatékonyabb, legjobb BEV a piacon. Kivéve a 400V-os töltés mizériát, de állítólag lesz rá megoldás a későbbi gyártású modeleknél. Egyébként én az LFP akkus olcsóbb verziót venném AMG csomaggal. Kisebb a hatótávja, de ez nem gyullad ki, és sokkal több töltési ciklust elbír, mint a Lí-Ion nagytestvére.
-
pit stop
addikt
Bár a topiknak nem tetszett az új CLA végül bekerült a top7-be az év autója szavazáson
Az M260-as motornál a hengerfejet a Mercedes visszahívás keretében javítja, vagy javítják gondnál ha márkaszervízbe hordják autót?
-
Steve_Brown
senior tag
Sziasztok,
2005-ös A Merci, 1.5 benzin 70kW-ban tényleg indító generátor van? Ennek van valamilyen technikai haszna? Nincs önindító a blokkon? Szíjon keresztül tekeri be a generátor? -
Vesa
veterán
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Nem így értettem, hanem a PTC javítás után nem volt vele ismét gond, és ezt a 3000km-es út bizonyította. Másrészt egyben mentem ennyit, nem ennyi az össz futásteljesítménye.
Egyébként ezek már nagyon bonyolult szerkezetek, több a hibalehetőség is. De nem volt jobb régen sem, csak az idő megszépíti. A W205-ről így utólag elég sok rosszatt hallani, vagy a még sokkal régebbi pápaszemes C pedig igen hamar szétrohadt. BMW-ből is hozhatnék példát nem is egyet, volt belőle több is. De ha karban vannak tartva, ezek is sokat el fognak menni szerintem.
-
Vesa
veterán
A szervizben tudnak valamit ezek szerint. Érdekes mindenesetre, de a lényeg, hogy már jó! Mondjuk, EV topikban is volt egy BMW iX1, amit a szolnból hoztak ki, aztán 2 nap után már nagyfesz akku hibát írt, szóval ja...Ezek ilyenek ma már.
Nekem a PTC heater szart be, de gariban cserélték, azóta jó. Most toltam le egy 3000+ km-es utat, nem volt gond. -
_Nem derült ki
Illetve még az az utolsó álláspontjuk, hogy a merci vizsgálja az esetet több panasz miatt is , amint lehet szervizelni a motort fognak szólni és megcsinálják.
Azóta az a helyzet május végén még kellett rátöltenem, de azóta semmit , pedig már voltam 3x nagyobb távon és nyomtam is neki 170-190-el autópályán hosszabb távon és semmi. Megállt mint a szög az olajfogyás.
Annyi hogy a pappasnal egy szerelő srác azt mondta legyek türelmes várjam meg a 20 ezer km-et és utána jó lesz(állítólag addigra kopnak össze az alkatrészek, bár én ezt nem nagyon hittem el) , ha mégse , akkor vigyem hozzájuk(ismerős ajánlotta a szerelő csókát). és láss csodát most vagyok már olyan 23 ezernél és frankon jó. Viszont , amióta jó nem raktam sportmódba nem tudom nem e annak köszönhető, mindegy nem is érdekel a sportmód a lényeg tudok vele bőven temposan menni szóval ha többet az életbe nem használom se érdekel, bár a kivancsisag miatt lehet 1x kipróbálom
-
Érthető. Szép lett most nagyon ez a verda. Mindenol nagyon dicsérik a tesztelők, de persze hosszú távon derül, majd ki mi a pálya.
Mindegy gari legyen , akkor már nagy gáz nem tud történni. Nálam is megoldódott szerencsére az olajfogyás a GLE nél, szóval nem tettem végül fekete listára a mercit
én már írtam az Értékesítő srácnak ha lesz kiállítva szóljon és megyek megnézem. Ha méretre kellemes lesz(csomija elől-hatul elég korrekt) az is lehet nem gle vagy x5 lesz a köv. Verdám.
Még a hasmagasságra leszek kíváncsi arról még nem találtam infót. -
Vesa
veterán
iX3 hatékonyabb lesz a hatótávot tekintve, a Mercinél viszont lesz opcionális légrugó és hátsókerék kormányzás, amit a BMW nem kínál. Tehát a BMW hatékonyabb lesz, messzebb megy el, de a Merci több opciót kínál a kényelem/komfort terén. Nekem ez utóbbi sokkal fontosabb, tehát nem is kérdés, hogy a Merci a befutó. Viszont ennyire új platformot tényleg nem szeretnék a szalag elejéről venni. Tuti lesznek hibák, az alfa tesztelést meghagynám másoknak. Csak az a baj, hogy beleestem, tehát történhet egy nem feltétlen átgondolt impulzusvásárlás.

GLC is csak 2026 elejétől kezd szállingózni, tehát a GLE/GLS szerintem legközelebb 2026 őszre várható.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
Simivok
üzenetére
Szerelő szemrevételezze a hosszbordás szíjat, meg hogy csörög-e vízpumpa, görgők. Szerelő szintén hallgasson rá egy indulásra (vezérlés), bár mivel üzemmelegen kerül oda, így ez már kevésbé hasznos.
+ 150 ezernél cserélni kéne a hűtőfolyadékot, ha eddig még nem volt.
+ Itt az ideje a második szett gyertyacserének, vagy elsőnek, ha elmaradt 75k-nál.
Egyébként a vízpumpának és vezérlésnek bírnia kéne 180-220 ezerig, ha rendesen volt 10 ezrenként jó olaj cserélgetve, akkor tovább.
-
Vesa
veterán
Amennyire nem jön be a CLA, annyira brutálisan tetszik az új GLC EV. Árát még nem tudni, de ha nem szállnak el nagyon, szerintem megvan a következő autóm.
(bár a várható brutál értékvesztés miatt, esélyesen majd a németektől hozom be azt is 1 évesen, 5-6k km-el)A BMW iX3 nekem nem tetszik, azt el is engedtem.
-
Egész jó lett az új glc 400 eq néztétek?
700km hatótáv, ami kb 500 - 550ehet a valóságban, már egész használhatóvá teszi... A kasztni elég pofás, dögös az eleje.
-
Simivok
senior tag
1.6 122le M270
Lassan 140 ezer km van benne. Hamarosan megyek éves szervizre. Mit érdemes olaj és szűrőn kívül cserélni ennél a futásnál? -
szilchi
őstag
Szép napot!
Az alany újfent a w211 E500-am.Tavaly vettem 4 másik gyári Mercedes felnit és most mikor gumishoz kellett vinnem az egyiket kiderült,hogy van benne,elvileg gyári,TPMS szenzor.
Pár kérdés:
-tényleg gyári lehet,nem valami kínai?
-Vajon még jó lehet?Ki tudnám deríteni valahogy?
-láttam elemes,ha nem jó akkor cserélhető vagy ha lemerül kuka?
-vagy gondolom beviszem Merci szervizbe ahol 70.000/db áron szivesen kicserélik....
-ha esetleg jó a w211-el valahogy össze tudom hozni vagy esélytelen, mivel valamilyen másik Mercedeshez való és csak is azzal hajlandó kommunikálni?
- -
ricsmoka
tag
Bontót kérdeztél?
-
Simivok
senior tag
sziasztok,
esetleg valakinek van ilyen?

enyémről lekopott a festék és nem túl esztétikus.
köszi!
-
Vesa
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Ez jó hír, de érthetetlen, hogy ez miért nem alap? Ez pont akkora hülyeség, mint ahogy most a PHEV-eknél egy feláras extra a DC töltés. Még csak nem is drága, 200k körül van. Pedig hatalmas különbség van az autó képességében akkor ha csak AC-n képes tölteni, vagy ha DC-n is. Előbbi legjobb esetben is 2 óra alatt tölti fel az akkut (maximumon), utóbbi meg 30perc. Mégis valami okos a Mercedesnél kitalálta, hogy a DC ne legyen alap, csak egy extra. Pedig hosszabb utazásnál nagyon fontos lenne, hogy hibrid módban tudjon menni a kocsi, mert akkor kb. 2-3 litert fogyaszt. De ha lemerül az akku, akkor már a dupláját vagy többet. Ha csak AC töltést tud az autó, akkor fel sem merül, hogy tölti a user, mert senki nem fog 2 órát várni egy töltésre. De 20-30perc DC-vel az még élhető 3-400km távonként, főleg, ha cserébe fele annyit se fogyaszt a kocsi.
Néha nem értem a németek észjárását.
-
Vesa
veterán
válasz
ParmaBoy
üzenetére
Kíváncsi leszek az eladási számokra, de ez az avétos forma -elnézve a kínai gyártók scifi-be illő, modern megoldásait melyek körül csak úgy nyüzsögnek az emberek a kiállításokon-, nem hinném, hogy kínában annyira menő lesz. De legyen úgy, mert nem áll túl jól a szénájuk. Pont ettől az autótól várják a nagy robbantást...háááát...
Mindenesetre, én nár nézegetem a BMW-ket és az Audikat.
-
Vesa
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
+1, a segge viszont nagyon jó lett. Kár érte.
Egyébként technikailag űber az autó, csak egy baj van vele, hogy kizárólag 800V-os töltőről lesz tölthető, mert sikeresen kispórolták belőle a konvertert. Ez a németeknél talán nem akkora érvágás, de itthon a töltők 90%-ka 400V-os, azokon nem lehet majd tölteni. Így hiába a szuper képességek, nagyon észnél kell majd lenni utazásnál a töltéstervezéssel, és nem biztos, hogy ennyi pénzért ezt le lehet tolni a vásárlók torkán.
-
Vesa
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Olvasgattam a hivatalos MB youtube csatornát, ott is osztják őket rendesen a forma miatt. De a kinézet nyilván ízlés dolga, nem is azzal van a bajom hogy nem SUV (CLA nyilván hülyén is nézne ki), de ez a forma amellett, hogy számomra csúnya, még csak modernnek sem nevezhető. Konzervatív autót is lehetne szépen rajzolni, de ez a kocsi nekem olyan érzést kelt, mintha ráesett volna az elejére egy betontömb. A Tesla koppintás LED csík pedig kifejezetten kínos, főleg, mivel meg akarták tartani a jelenlegi design-t (lökhárító és grill) amibe viszont egyáltalán nem illik bele. Gondolom ezért lett olyan az eleje, mintha rálépett egy elefánt.
BMW-re még kíváncsi leszek, bár a Neue Klasse sem az a forma, amire vágynék. Nem tudom akkor mi marad? Audi??
-
Az elöl végigfutó LED csíkot leszámítva szerintem kifejezetten csinos egy EV-hez képest. Végre nem SUV vagy felfújt gombóc méretű elektromos autó.
Ültem limuzin CLA-ban, hát belül eléggé érezni, hogy alsó kategória. Az egy műanyag alatt lakó kijelzők, mint műszerfal elég gagyi szerintem. Hátul 185cm-vel erősen limitált a fejtér... ez a kombiban valószínűleg jobb lesz.
De 2 tonna körül van (ami jónak számít szvsz), 792 km hatótávot adnak meg, DC-n 10%-80%-ra 22 perc alatt tölt.
Ezt a hajtást berakják egy prémiumabb autóba valami normális formaterv mellett, és megvan oldva. És még az alap 250-es is meglepőt gyorsult a lámpától indulva.Lényeg a lényeg, egy ilyen C kombiban EV-ből még el is gondolkoznék rajta, ha majd annyi töltő lesz mint amennyi benzinkút...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Raspberry Pi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 16RX9 Gamer notebook - i7 14650HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 8GB
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Korábban működött kulccsal.

Jó kis videó amúgy, érdekes, hogy kékek a kuka robotok.