-
LOGOUT.hu
Synology routerek
RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)
Új hozzászólás Aktív témák
-
poirot
őstag
válasz
Dolphine #5134 üzenetére
Ma használtam a CCleanert és most "megjavult". Vagyis letiltottam az Admin-t a router webes felületén és így is elérem egy rendszergazdai jogosultságot kapott user- rel. Vagyis a Total commanderrel ez alapján.
\\SYNOLOGYROUTER
Azért feljegyzem, amit írtál, soha nem lehet tudni. -
csomi1977
aktív tag
Valaki tudna segíteni esetleg ? RT6600AX router van ,DIGI IPV6 beállítás érdekelne . Melyik a helyes a net kapcsolathoz és mit állítsak be a belső hálózatra . Köszönöm
-
Dolphine
addikt
A winchestert hogy adtad hozzá a windowshoz?
Én a NAS-ban lévő winchestert IP alapján csatoltam. Tudom, hogy ez router, de a NAS is Synology, ahogy a router is, hasonlónak kell lennie. A felület ugyanaz![ Szerkesztve ]
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
poirot
őstag
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Van egy RT 1900 ac routerem, rajta van egy külső 2 TB-os winchester. Reggelig nem is volt baj vele. El akartam érni a Total Commander alatt, ahogy mindig is, nem látja winchestert. Kikapcsoltam, bekapcsoltam, semmi. Kicseréltem egy 320 GB-os winchesterre, na azt látta, törölni is tudtam róla, de sajnos megint nem látja és az alábbi hibaüzenetet kapom;
[kép]
Nem szokásom nyúlkálni semmihez, a webes felületen a stationnál látja a winchestert. Szóval fogalmam sincs, hogy miért nem látja windows alól a Total Commanderben.
Esetleg valakinek van ötlete? Köszönöm előre is. -
nrbx
tag
válasz
Mindreader #3556 üzenetére
Hello, ez tortent nekem is az rt1900ac-vel, hard reset utan csak a narancs status led vilagit, nem tudom ujra telepiteni. Hard resetet azert csinaltam, mert nem volt elerheto a Wifi 2,4GHz-n. Lehet ezzel meg valamit kezdeni, vagy kuka?
-
arn
félisten
Nem tudja vki, hogy a connection log miert tok ures a log centerben, es hol talalom meg az eddigi logokat?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Sziasztok!
Vásároltam 2db Synology RT6600AX-et, mert le szeretném cserélni a jelenleg Meshben működő ASUS AX11000 Pro-kat, mert megbízhatatlanok. Kibontottam az elsőt, áram be, WAN portjába ahogy azt kell a DIGI-s ZTE modem LAN1 portjából összecsatlakoztat, majd megkíséreltem először DS Router appal, majd számítógéppel is, de mind a két esetben sikertelen a beállítás. Végigfut minden, de folyamatosan azt kapom, hogy Nincs internet, mintha nem kapná meg WAN-on. DIGI-t felhívtam, ők látják h valami van csatlakoztatva a modemhez, valamint ellenőriztük többször is, hogy biztosan jó PPPOE-t írok be.
Van valamilyen speckó beállítás már az elején, amit DIGI esetében be kell állítani ezeknél a routereknél? Vagy bármilyen beállítás amit a DIGI-től kell kérjek a részükről (természetesen már bridge-ben van a modem, mivel eddig működött a 2 asus). Köszi!never say never
-
Zs:)
friss újonc
Sziasztok,
RT2600ac router. Safe Access-ben van beállítva a gyereknek net korlát.Itt ugye, ha lejár az ideje, akkor ledobja a hálózatról. A helyi hálózaton mindenképpen fent kellene maradjon, de jó lenne ha folyamatosan el tudná érni a sulis dolgait (pl classroom). Meg lehet ezt oldani valahogyan ezzel a routerrel?
Köszönöm
Zs -
A legutóbbi router frissítés óta problémám akadt a zerotierrel. Állandóan elvesznek a csomagok. Próbálom felvenni a kapcsolatot a supporttal, de nem tudok belépni a Synology oldalára, nem jön meg a telefonomra az engedélyezéshez szükséges kérelem. Kértem SMS kódot, de az 10 perc múlva érkezik meg, addigra lejár a bejelentkezési időablak. Merre tovább, hogyan próbáljak belépni?
UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
válasz
Mezga Aladár #5115 üzenetére
Amennyire megbízol a Synology-ban. Amúgy a magam részéről csakis VPN-t engedek ki, még ilyen QuickConnect-et sem aktiválok.
-
válasz
Mezga Aladár #5113 üzenetére
A külső elérés tiltása az annyit jelent, hogy kívülről nem lehet elérni a router-t, illetve a webes felületet. A QuickConnect viszont a Syno köztes szerverén keresztül működik, vagyis belülről kifele csatlakozik, és így kommunikál a klienseszközökkel.
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Adott egy 6600 router. A beállitásoknál nem engedélyeztem a külső elérést.
Normál bejelentkezésnél, külső címmel vagy ip-vel nem lehet bejelentkezni.
Ez számomra rendben van.
Viszont ha a QuickConnect engedélyezve van akkor az bejut!
Ezt hogy csinálja? -
Wireguard-ra van mód RT6600ax-on?
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Igen, de az akárcsak a Synology NAS-on nem sok mindent ér. Mellette egy ilyen ip blokkolással látható, hogy egy-két hónap alatt a blokkolt ip lista simán 10000 ip cím felett van.
Ezért érdemes.Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
twingo16v
tag
válasz
the.odzsy #5105 üzenetére
Írtam a Synology supportnak.
Röviden, lepattintottak, hogy a bővítmény harmadik féltől származó program, nem tudnak segíteni, és vegyem fel a kapcsolatot a bővítmény fejlesztőjével.Tehát ennyit róluk...
Valamit változtattak, ezért nem működik, de hárítanak, hogy a hiban nem miattuk van.
-
Synology Rt6600ax routeren is be lehet állítani ilyen Automatikus IP blokkolást?
[ Szerkesztve ]
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
twingo16v
tag
Közben megtaláltam a programot a github-on is, valaki tivábbfejlesztette, mert nekem vakami 2.2.3.x van meg, ez meg 3.0.15.
https://github.com/007revad/Synology_Download_Station_Chrome_Extension
Természetesen ugyan az a hiba.
De mivel itt megtalálható a source code is, igy ha valaki tudná módosítani annyira, hogy ne csekkolja a DSM - SRM verziót, az jó lenne.
Én sajnos nem vagyok programozó.[ Szerkesztve ]
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
Tegnap frissítettem a 2600-on az srm-et a: SRM 1.3.1-9346 Update 10 -re.
Azóta a böngészőben (Chrome) a DS bővítmény nem működik, arra panaszkodik, hogy nem jó a DSM verzió:
Frissítés előttig hibátlanúl működött.
Sem ez, sem régebbi verziója nem érhető el már a chrome áruházban.
A fejlesztő weboldaláról meg nem lehet letölteni, mert a linkek a chrome áruházra mutatnak.https://www.download-station-extension.com/
Másnál is előfordul ez a hiba aki használja ezt a kiegészítőt?
Ha igen, van rá megoldás?
Vagy meg van valakinek a régebbi verzió, és megosztaná velem?Köszönöm.
-
-
Nekem hetente jelenti. Igazából ezen kívül nem történt semmi, azaz nem veszi figyelembe a swap használatánál, hogy mit írtam be ide, ugyanógy a belső tárhelyet használja.
Hogyan tudom visszaállítani az eredeti állapotot, vagy mit kell változtatno, hogy "jól swappoljon"?
UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister #5097 üzenetére
Megtaláltam a Biztonsági Tanácsadóban:
[kép]
Most akkor valaki feltörte a routerem és módosították a rendszert, mondjuk egy hacker...vagy mi van???Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
MrTwister
őstag
Rosszindulatú program észlelve a következő eszközön: SynologyRouter. :
[kép]
Ez mi a manó lehet és, hogyan lehet tőle szabadulni?Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
válasz
twingo16v #5095 üzenetére
Gondolom a hálózati forgalom függvényében aktiválhatja a portokra az IEEE 802.3az szerinti energiatakarékossági módot. Ez persze bizonyos esetekben okozhat problémát, illetve csökkentheti a válaszidőt. Szóval ha gond van a kapcsolattal, akkor ezt érdemes lehet letiltani.
A T embere gyanítom a Sagemcom eszközön láthatta, hogy ennyiszer megszakadt az internet, így ezt a problémát nekik kellene elhárítaniuk.
Amúgy lehetnek gondok a kábeles összeköttetéssel, illetve a kábelmodemmel is. Nálam is volt ilyen megszakadásos probléma régebben, és mikor kaptam újabb modemet, akkor teljesen megszűnt. -
twingo16v
tag
Sziasztok!
RT2600ac-n a hálózati központ-internet-kapcsolat alatt van egy "energiatakarékos ethernet" funkció, ez mit takar?
Eddig nem tudom, hogy be volt e kapcsolva.
Illetve, történt az elmúlt hetekben egy internet szolgáltató váltás, az új szolgáltató a Telekom.
Hoztak egy Sagemcom kábelnetes routert, amit át tetettem bridge módaba, hogy a 2600-ast tudjam használni.
Viszont naponta többször tapasztaljuk, vezetékes, és vezetéknélküli eszközökön is, hogy 1mp-1perces időszakokra nincs internet.
A korábbi szolgáltatóval (LAN-on jött) sohan nem volt ilyen gond.
A T-nél az ember csak annyit mondott, hogy az elmúlt 3 napban több mint 10x szakadt meg a net.
Áramszünet természetesen nem volt.
Esetleg van valakinek ilyen konfiggal, és hibával kapcsolatbantapasztalata, hogy kell e valami extrát beállítani a routeren, hogy stabil legyen, vagy a Sagemcom kábel router-modem lehet a rossz?Előre is köszi a segítő válaszokat.
-
rsf
senior tag
válasz
hengelhof #5088 üzenetére
Azt nem tudom, de miután került 20cm MPN plusz szigetelés és beton cserép a tetőre az udvaron használhatatlan lett a wifi. A födém vasbeton gerenda kefnikkel de a házban jó a vétel.
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
válasz
hengelhof #5085 üzenetére
Nekem mindig a szigeteletlen padláson voltak a routereim. A legtöbbet az RT2600AC.
Nem halálozott el egyik sem pedig régebben voltak olcsóbb modelljeim is.
Most már beépült a padlás és tetőtér lett belőle. Így már azért jobb helyen van az utód.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
hengelhof #5083 üzenetére
Össze tudod kapcsolni a mesh-eket wifi-veé is. De a vert fal a wifi legfőbb ellensége. Ugyan ehhez hasonló a saralt födém, de egy próbát megér. A rackszekrények szint mind fémből készülnek, az elejük üveg. A fém árnyékolás odavág a Wifinek rendesen. Próbáld a padlást, ott viszont áram kell és a hőmérséklet is frankó.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
válasz
the.odzsy #5082 üzenetére
huhh... UTP-vel. Másképpen nem megy? Kicsit körülményes lenne.
Amúgy még az lenne a kérdésem elviekben, hogy ha a routert, modemet, meg mindenféle frincfrancot felvinnék a padlásra, mennyit romlana a wifi. Így a kábelezés sem lenne gond. Régi parasztház, nádas, sáros födém. És, ha mondjuk az egész hóbelebancot még egy rackszekrénybe is betenném, a szekrény mennyire árnyékolná le a rádiót?
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
hengelhof #5081 üzenetére
Üdv!
Hamár Synology akkor az MR2200 AC, ami mesh-ként működik (természetesen UTP-vel összekötve). Tehát a főrouter beállítását használja. Nekem így működik 2-vel is (konyha, udvar) és mindig a legerősebb wifi-re csatlakozik. Nincs lassulás, nincs szakadás,MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
Sziasztok! Nekem is RT6600ax Routerem van. A ház kialakítása miatt sajnos nem ér el a 2G mindenhová, az okos eszközökhöz. Mit tanácsoltok, mivel lehetne megbízhatóan kterjeszteni a wifi hálózatot?
-
csomi1977
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #5079 üzenetére
Nekem is ez a modell van és elég sok mindent lehet és be kell állítani .
Kezdés szerintem itt nézelődj https://mariushosting.com/
https://nas-synology.hu/ ez pedig magyar. Pár napig játszadozni fogsz . Első körben egy külső HDD vagy SSD ajánlott hozzá mivel arra telepíti a csomagokat. -
Sziasztok,
Vettem egy ilyen RT6600ax routert.
Milyen beállítások ajánlottak?
Gondolok itt tűzfal és egyebekre..Köszönöm előre is
-
the.odzsy
aktív tag
Üdv!
Elrontottam 3x a belépésnél a jelszót (távoli elérés). Jól emlékszem, hogy a kitiltást 24 óra után feloldja? Vagy nekem kell helyileg oda mennem és lan-on belépve feloldanom?MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
Udiaki
csendes tag
Tudnátok abban segíteni, hogy mi a probléma akkor ha egy MR2200ac mesh routert szeretnék hozzáadni a 2600-hoz de a szinkronizálást nem csinálja meg. Elsőre megtalálja a routert, be is "láncolja" maga alá, MŰKÖDNEK is róla az eszközök, de a szinkronizálás nem akar végbemenni, így kezelni sem lehet illetve frissíteni sem. Találkozott már valaki ilyen problémával ? Próbáltam vezetékkel és vezeték nélkül is hozzáadni (mindegyiknél sikerült a hozzáadás, csak a végén a szinkron nem). Köszi
[ Szerkesztve ]
-
csomi1977
aktív tag
Ok totál elakadtam . SSL VPN-nel szeretném elérni a belső hálót . a VPN IP cím kiosztás résznél a default van beállítva az IP cím ütközések elkerülése miatt. Sikeresen csatlakozok a a cégből az otthoni routerre . Mit kéne még beállítanom ,hogy elérjem az otthoni eszközöket ?
-
Semin
őstag
válasz
Mezga Aladár #5069 üzenetére
Inkább SSD olyan külső tokkal amivel működik a TRIMM. Sokkal kevesebbet fogyaszt, gyorsabb kis fájlok esetén, és a HDD-vel ellentétben nincs hangja.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #5067 üzenetére
Hát ...ha akarsz használni pl https://www.synology.com/hu-hu/srm/feature/secure_network_foundation ilyet ,akko kell . Én a külső HDD-t javaslom ,nálam a pendrive elég hamar meghalt benne. De pl sok naplót is oda mentek alapból .
-
csomi1977
aktív tag
Biztos volt már itt erről szó de nem találom. Synology SSL VPN-t használok . szeretnék a virtuális gépeknek default IP címet használni ami 172.21.0.0 tartományt használja . Engedélyeztem a Split tunnelinget a belső hálózat bele rakva . mégse érek el semmit . A tűfalban is engedélyeznem kéne a két hálózat között a kommunikációt ?
-
rsf
senior tag
Mac address szürés csak wifin lehetséges!
Ez azért elég nagy öngól a synologynál.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Ano
senior tag
Nincs általános szabály létrehozási lehetőség hogy amelyik mac egyik csoportban sincs az akkor kapjon X policy-t? Nem rémlik most így hirtelen ... vagy ha nagyon muszáj akkor "whitelist" legyen az engedélyezett mac címekben és ami nincs benne az egyszerűen nem kap se LAN-t se netet
(amit csomi1977 kolléga is írt)
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
rsf
senior tag
Sziasztok.
Tudtok valami megoldást arra a problémára, hogy a Safe Access alól ne lehessen kibújni a mac address megváltoztatásával?
Vezetékes kapcsolatról van szó.
Mert e-nélkül a safe access igazából semmit sem ér!
RT6600ax em van.Köszi
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok.
Az alig egy éves RT6600AX egyik WAN portja megadta ma magát . Mivel mellette van az USB is és be volt dugva egy HDD sejtésem szerint valami elolvadt mellette . Valakinek volt már ilyen gondja ?
-
-
Ano
senior tag
Sziasztok!
Van egy nagy problémám, de ha jól sejtem gariztatás lesz belőle...Az alany egy RT6600AX. A jelenség az, hogy egyik pillanatról a másikra a 2,4 GHz és az alacsonyabb csatornás 5GHz-es wifi nem működik! Ezer éve nem állítottam semmit sem a routeren, minden jól működik aztán egyszer csak semmi nem ment a WiFi-n ...
Hibakeresésnek állítgattam mindenfélét össze vissza (sávok fixről autóra stbstb), de csak a magas csatornás (100+) 5GHz-es wifi működik a 3ból!Próbáltam factory resetet is de az sem oldotta meg ...
Szerencsére augusztusig van még gari rá, de az akkor sem szép tőle!
Szünetmentes tápegységre van kötve aminek van mindenféle védelme, szóval elvileg kizárt a feszültség ingadozás következtébeni elhalálozás ... na meg miért csak 2 WiFi sáv ment akkor el? Minden más jól működik, illetve amikor elhaltak (pont itthon voltam és egyszer csak nézem hogy miért nincs net) semmi vihar nem volt!
Bárkitől bármi infó jól jön, ha esetleg találkozott hasonló problémával.
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok
Synology VPN kliens alkalmazást használok a routerhez . Ebben hogy tudom az alap port számot megváltoztatni? A címsorban nem engedi
-
Az imént egy percre elment a net, de a szolgáltatói modem végig online volt.
A routeren csak annyit láttam, hogy piros korlátozott kapcsolat felirat van ott, ahol most zöld kapcsolódva van felirat látható.
Azt hol tudom megnézni, hogy mi lehetett a probléma? Van valamilyen log erről a routerben?UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
huan
őstag
Teljesen standard folyamat. Nekem a synology account bejelentkezéssel is gond volt, így a támogatói hozzáférést sem tudtam bekapcsolni. Csináltam egy virtuális windowst a nas-on és arra egy teamviewert, onnan csinálták meg a routert.
Amúgy az accuntba nem lehetett hozzáadni a nemrég használtan vásárolt routert, valamint abban a saját syno accountommal nem tudtab bejelentkezni....ezzel mind a központi szerverükön volt baj. -
Udiaki
csendes tag
A fenti problémával az ügyfélszolgálathoz fordultam, most arra kérnek, hogy adjak hozzáférést a routerhez távolról. Mennyire biztonságos ez ? megadhatom nekik szerintetek ?
-
Udiaki
csendes tag
Volt egy áramszünet és újra indulás után se a Threat prev se a download kliens nem működik. Aktiválni akarom, de azt írja ki, hogy engedélyezzem a rendszeradatbázist a HDD-n, megteszem, lefut , kitesz egy pipát is, hogy ok, de nem csinált semmit, nem engedi aktiválni az appokat. Újraindítás, kikapcsolás, bekapcsolás, indexelés, minden megvolt már többször is. Mindeközben a DLNA és a file share tökéletesen működik, tv-n és gépen is látom a vinyó tartalmát, tudok írni is rá. Mi lehet a baj ? (Rt-2600, file rendszer: NTFS, legfrissebb verzió)
-
huan
őstag
Szia
Az internet jól működik ettől függetlenül. Már felvettem a kapcsolatot az eladóval, azt mondja nincs nála regisztrálva, így nyitottam egy ticketet az ügyfélszolgálatnál, ahol már dolgoznak az ügyön. Reseteltem is már vagy tízszer
A net tele hasonló dologgal, nem teljesen értem. Ha megoldják, akkor majd ideírom mi volt. -
Ano
senior tag
ha az internet jó és megbízható és működik is, akkor esetleg az lehet hogy más már regisztrálta ezt az eszközt és elfelejtette törölni az accountjából
... habár akkor más fajta hibaüzenetnek lenne értelme itt ...
Esetleg próbálj egy teljes rendszer visszaállítást, hátha valami beragadt neki.
-
huan
őstag
A Syno a jelenlegi Asus Mesh-hez nem Mesh-pontként csatlakozna, hanem minden eszköz előtt kábellel, hogy az általad is említett széles lehetőségű kezelés/ellenőrizés/blokkolást megoldhassam. Így nem számít mit tud a wifi teljesítménye és a Mesh-sem téma így
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
nem tudom hogy Syno routerhez egyáltalán lehetséges-e NEM Syno routert MESH-ként rácsatlakoztatni
... max AP-ként tudnád, ami ugye kicsit más, de mint ahogy Pubszon kolléga írta, az eszközöket a fő Syno router fogja kezelni/ellenőrizni/blokkolni stbstb a beállításaid alapján ami a Syno esetében eléggé széles megoldást jelent.
-
Pubszon
veterán
-
huan
őstag
Szia
Leginkább a Syno routerek szoftvere érdekelne. Egy olcsóbb AC-s routert ha így tennék, akkor menedzselhető lenne minden csatlakoztatott eszköz otthon?
Köszi -
Ano
senior tag
Persze ez is lehetséges, csak a kérdés még mindig az hogy van-e értelme jövőállóság tekintetében?
Illetve még mindig kérdés lehet, hogy vezetékkel vagy Wifi-n csatlakoznak a MESH eszközök, amik ugye okozhatnak további sebesség csökkenést ha nem vezetékkel vannak összekötve ...Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Semin
őstag
Esetleg a két tech mixelése is lehet opció.
Nekem a Meshben csak a fő router AX(6600) de a kliens AC. (2200) vezeték nélkül vannak összekötve, és atomstabil a kapcsolat. A sebesség is remek, bár az igazán sebesség igényes eszközöket az AX hatósugarában használom. (Ezért került csak AC a külső sávra). -
Ano
senior tag
Szerintem nem érdemes manapság már nem AX-es routerekkel kiépíteni hálózatot. Sok szempontból jobb mint az AC-s és nem utolsó sorban 1-2 éven belül minden alsó szegmensű termék is AX képes lesz, így én mindenképpen abban gondolkoznék.
A Syno drága, de megéri szerintem, viszont a jó/erős és stabil kapcsolat miatt én úgy gondolom hogy a routereket mindenképpen érdemes vezetékkel összekötni, persze ha erre nincs mód, akkor tud működni vezeték nélkül is a dolog.Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
huan
őstag
Sziasztok,
Az Asus ax92u Mesh-rendszeremet tervezem lecserélni Synology Mesh-re, de nincs szükségem ax-es routerekre(sztem).
Megéri beruházni a váltásba? A kezelőfelülete csábít és hogy hasonlít a DSM-felületére. Melyik típusokkal lehet legolcsóbban Mesh-rendszerbe tenni ezeket a routereket? (kell a mesh, mert szintes lakásban nem tudom kábelezéssel megoldani a kapcsolatot.)
Köszi -
maci25
aktív tag
Sziasztok!
2600 routeem van és aszt szeretném, hogy a mobil telefonom ne csatlakozzon 5 GHz a routerhez. Ugyanis a 2,4 GHz sokkal messzebbre elér mint a 5 GHz.
Hogyan oldanátok ezt meg? -
Pubszon
veterán
Sziasztok.
Neki álltam szórakozni az SRM tűzfallal, eddig elég korrekten be tudtam állítani.
Tényleg csak az kommunikál ki/be aminek engedélyt adtam. Például a kínai kameráim kifelé nem tudnak adatot küldeni csak belső hálón. Vagy például a seed mehet mindenhova, de mondjuk a plexet csak Magyarországról és Dániából lehet nézni.
Az SRM 1.3-al bővült a tűzfal is.Ti foglalkoztatok vele komolyabban?
Egyéb hasznos ötlet?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Még egy beállítást kellett módosítanom tegnap, különben megfelezi a sávszélességet.
Wifi pont-nál automatikusról ethernetre kellett állítanom.Az Extended NSS beállítás az 1.3 bevezetésével megszünt?
[ Szerkesztve ]
-
104-es csatorna lett végül a nyerő. Most már elérem 450Mbps. Valami olyan rémlik, ha 866Mbps-al kapcsolódik, akkor annak a kb. fele érhető el. Akkor ez a maximum nálam a 866=450? A macbook AC-n 80Mhz, 866Mbps-ot tud.
-
válasz
balage25 #5007 üzenetére
Azt vettem észre, hogy az RT2600 nem használja az 5GHz-2-es sávot. És az 5GHz-1-es sávon is csak 40Mhz a sávszélesség, ezért 400Mbps-al csatlakoznak csak a kliensek.
Van megoldás, lehet állítani valahol?UDM SE kerestetitk, ha van eladó keress. Unifi flex mini és POE switch is érdekel.
-
Egy RT2600-asból hogyan lehet kihozni nagyobb wifi sebességet? Jelenleg két eszközzel próbálom, de 200-300 Mbps-nél többet nem érek el vele. Egy macbook Air M1 és egy iPhone 13 pro Max a két eszköz. Néha nagyobb fájlokat másolok és örülnék a nagyobb sebességnek. Családi házban lakom, nincs a környéken másik wifi router ami zavarna. Mesh hálózatban van egy RT6600-assal.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
sanchomuzax #5003 üzenetére
Ma jön egy Asus router. Sajnos, egyelőre nem tudok mit kezdeni a halott Syno routeremmel, de azért még kutatok, hátha meg lesz a megoldás az életre keltéséhez...
Google: Sancho blogja
-
Semin
őstag
Valaki használ MR2200ac-t fő routernek? Mennyire elégedett a szolgáltatásokkal DS stb. Alkalmas erre?
-
sanchomuzax
aktív tag
Engem is elérd a zöld LED villogás. Nem segít a hard reset sem (el sem indul a hard reset 10 sec nyomás után sem). Agybaj!
Nyáron lett volna 8 éves...
[ Szerkesztve ]
Google: Sancho blogja
-
Semin
őstag
válasz
sanchomuzax #5001 üzenetére
Olyan külső tokot válassz ami támogatja a TRIM-et ha SSD-ben gondolkozol. Nekem ez az AXAGON vált be.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest