Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#14251) H A M M E R válasza .mf (#14244) üzenetére


H A M M E R
csendes tag

7 éve kint dolgozol, és nem barátkoztál össze annyira ahelyiekkel, hogy elmondják legalább a sávot, hogy ők mennyit keresnek? A havi br 3 ezer EUR nagyon sovány, bár azt nem írtad, hogy helyileg hol van (kis város vagy nagyváros, nyugatabbra vagy keletebbre?). Én 10 évvel ezelőtt kint tanultam egy fél évet Dortmundban (IT). Ott az egyetemisták azt mondták akkor, hogy a frissdiplomás kezdő bér bruttó 3-5000 EUR, persze nekem magyarnak nem adtak volna ennyit.... Kisebb városokban és keletebbre persze alacsonyabb fizuk vannak...

[ Szerkesztve ]

(#14252) Louro válasza Jhonny06 (#14249) üzenetére


Louro
őstag

Kiknek mik az igényei. Én a havi 1m-t is simán elverném, ha tudom, hogy később is meglesz a forrásom.

Mess with the best / Die like the rest

(#14253) Ursache válasza Madwe (#14242) üzenetére


Ursache
senior tag

itt azert ropkodnek az eves packagek (bevetelek) 9.8 millio magyarbol mindenki idecsodult a felso X-bol? :D

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#14254) Madwe válasza Ursache (#14253) üzenetére


Madwe
nagyúr

Hat azert jellemzoen az oldalt az olvassa akinek vannak megtakaritasai, szoval valamennyire torz nyilvan a kep - ahogy pl itt meg jellemzoen its kollegak irjak be a bersavjukat igy itt is torz a kep :)

(#14255) Kobe válasza Madwe (#14254) üzenetére


Kobe
veterán

Kiszamolot a kisember olvasgatja, akinek 50-100M+ toke van zsebbe, annak nem a "hogyan cserelgessuk haromhetente a mobilflotta csomagunk hogy 40 ftot sporjunk" tipusu tanacsokra van szuksege.... Ettol tobbet meg nem nagyon tud, igy nala is korlatozott (nem letszamban, hanem savban) az ottaniak kore

[ Szerkesztve ]

(#14256) htomi85 válasza Ursache (#14253) üzenetére


htomi85
tag

Egy budapesti 30-as diplomás pár össze tud szedni havi másfelet ha odateszi magát. Abból már lehet előrelépni.
Amúgy mióta parragh nyilatkozta hogy havi 3 millió az picsafüst, én is másképp tekintek a világra. Ezek szerint csak átlagos lehetek ennyivel.

(#14257) Louro válasza htomi85 (#14256) üzenetére


Louro
őstag

Pozíció- és ambíciófüggő erősen. Voltam én is és a feleségem is csoportvezető. Rühelltük. Mindketten inkább háttérmunkások vagyunk. Mindketten ügyesek vagyunk a magunk területén. Én azt gondolnám kimagaslóan keresünk. A havi másfélhez szerintem legalább 3 év tapasztalat kell és kimagasló tudás, feltehetően egy multinál (, hacsak nem vezetői pozícióról van szó).

Én, mint CRM elemző (üzleti elemzőnek is lehet nevezni) 5+ tapasztalattal 400-500-at reálisnak érzem. Ez persze lehetne több, ha az angolra ráfeküdnék. De kb. 6 éve olyan munkahelyekre jutottam be, ahol abszolút nem kellett használnom. Volt, ahol kifejezettem rámszóltak, hogy a riportokat írjam át magyarra, mert nem fogják érteni.

Vezetői asszisztenciában pedig 300-400 szintén.

Manapság én azt mondom, hogy nem az egyetem kell, hanem legalább egy tárgyalóképes - nem társalgási - nyelv és esetleg mellé egy másik. Még akkor is, ha esetleg valaki már érettségi után tudja mi a "komfortzónája", miben akar élete végéig dolgozni. Tudom, ez multira utal, de gyorsan fejlődni szerintem ideális a multi.

A fizetésemelés pedig szenzitív nagyon, de minden cég meglepődik, ha valaki felmond. Akkor bemondanak egy összeget, de akkor már úgyis késő. Eddig kevés cégnél láttam inflációkövető fizetést. Tudok olyat, aki 7 éve ugyanannyit keres. Akkor baromi jó fizu volt, de próbáltam átrángatni egyik korábbi helyemre. Közel 25%-kal többet is kaphatott volna szerintem, de maradt. Szóval van, akinek fontosabbak a bejáratot dolgok. Van, aki karrierista. Van, aki a kihívásokat szereti, fejlődni szeretne. És vannak, akik a rendszert, a céget hibáztatják, hogy nem lépnek előrébb. Utóbbiaknak mindig felteszem a kérdést, hogy mit tettek azért, hogy több fizetést kapjanak? Milyen pluszt tettek bele a munkájukba?

[ Szerkesztve ]

Mess with the best / Die like the rest

(#14258) Madwe válasza Kobe (#14255) üzenetére


Madwe
nagyúr

Javarészt, hozzászólások alapján (nem mostani cikk, általánosságban) olyan ember olvassa, aki havonta akar és tud is félretenni. Ez már egy erős szűrő, mert sokaknak jellemzően ez elérhetetlen kb itthon (bár ha ebből az it dominálta topikból vagy a kiszámolós hszekből indulunk ki, akkor nem így nézne ki... de azért, mert azok az emberek nincsenek itt jelen).
innentől kezdve meg nyilván a hszek magasabb jövedelemképet mutatnak mint ami általánosságban igaz...
igen, sok spórolós cikk van, ami bizonyos összeg felett sokakat nem éritn, de sok befektetési cikk is, mégha csak alapszinten.
btw ha warren buffetnek nem derogál a spórolás meg kuponok használata stb saját elmondása szerint, talán másnak se kéne :)? Takarékosság minden anyagi szinten egy hasznos dolog tud lenni, életszínvonal elimflálása stb mantra...

[ Szerkesztve ]

(#14259) Kobe válasza Madwe (#14258) üzenetére


Kobe
veterán

Nem derogalas vagy nem derogalas alapon megy, hanem szigoruan koltseg - haszon alapon.
Valaki pl kiszamolta, hogy meszsros lolonek, ha kiesik a kezebol egy 5ezres, nem eri meg lehajolni erte mert az alatt a 4-5 mperc alatt tobbet keres, mintha felvenne.
Na itt is ilyesmire kell gondolni, nem a sporolas reszere, hanem ha elertel egy bizonyos szintet, van egy adott oradijad pl, akkor mar nem eri meg havi 3-400ftokert a bankba maszkalni, ugyfelszolgalaton ucsorogni vagy hivni oket, orakon at, mert tobbet vesztesz az oradijad kiesesevel, mint amennyit sporolsz vele, telefonkoltsegben raaldozol stb.
Es olyanokbol akik elertek volna azt a szintet, hogy egy ilyen fordulopontnal legyenek, nem sok maszkal kiszamolonal sem.
(az elveit szeretem, de azt azert illik tudni rola hogy o joval nagyobb fustot csinal maga kore mint a langja), szakmailag is, probalja eladni hogy o mekkora privatbankar volt es mekkora szaki lett, de real time tanacsadason egy sima mlm-es ugynok szintjet hozza. Inkabb irja a cikkeit mert van mogotte portfolio. Hu jutalek, meg google adsense, de nem akkora magus mint amekkoranak eladja magat)

[ Szerkesztve ]

(#14260) Cpt.Price


Cpt.Price
csendes tag

Sziasztok!

Néhány hete már érdeklődéssel követem a topikot.
Bár nem IT-ban dolgozom, de hátha valakinek hasznos lehet:

Nem: férfi
Kor: 25
Munkakör: mérnök értékesítő, villamosipar
Végzetség: mérnök BSc
Nyelvtudás: angol és német felsőfok, mindkettő napi használatban
Netto fizetés: havi 500e
Egyéb: alsó középkategóriás céges autó korlátlan magánhasználattal, évi br. 500 e cafeteria
Hely: Budapest, multi

A korosztályos átlaghoz képest -meg talán amúgy is- szerintem egész jó. Bár ha belegondolok, hogy mekkora plusz forgalmat hoztam a céghez az elődömhöz képest, ez is aprópénz.

gl&hf

(#14261) #41635072 válasza Cpt.Price (#14260) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ez szerintem rohadt jo bér és juttatás 25 évesen.
Ilyenkor gondolkodom el hogy lehet nem a mérnök vonalat kéne erőltetnem hanem valami ilyat aminek gazdasági / humán oldala is van...

(#14262) Louro válasza #41635072 (#14261) üzenetére


Louro
őstag

Az hozzátartozik szerintem, hogy értékesítő. Nem egy könnyű pálya. Jó kiállás, jó szakmai tudás, jó kommunikáció. Egy 10-20milliós vagy akár nagyobb ügyletet nem tud mindenki összehozni. Bár multinál gondolom még egy nulla mehet a végére.

Mess with the best / Die like the rest

(#14263) .mf válasza djgeg (#14247) üzenetére


.mf
veterán

Köszi a válaszokat! :R

Djgeg: "Jól értem, hogy contractorként vagy és 550.000 számlázol? (kb27.500Ft /nap)"

€18/óra, ennyit kapok a közvetítőtől, ebből még lejönnek az adók és költségek. Tudom, többektől is hallottam már, hogy ez jóval a piaci ár alatt van, én is többször megjegyeztem már, hogy azóta már eltelt pár év, a megváltozott környezetben ez már nem versenyképes, de nem hajlandóak a jövedelmi besorolásom felülvizsgálni, nemrég is ezt írták, ezért is kezdtem el nézelődni.
Nem a cash fontos, a keresetem negyedéből megvagyok, inkább az, ahogy a HR kezel (legutóbb véletlenül magasabb béremelést írtak, 5.7%-ot, (a 3 év kihagyás után még azt is keveselltem, mert évesítve az is csak 1.4%) majd ezt volt pofájuk lefelé korrigálni, ahelyett, hogy benyelték volna; legutóbbi kintlétem után bő fél évbe és rengeteg emailbe telt, mire a költségeimet kifizették, stb). Ezért vannak most eléggé a bögyömben.

GooseT: "Élő példája vagy annak az alaptételnek, hogy érdemi fizetésemelést csak munkahelyváltással lehet elérni. "

Ettől félek én is. Még további 1 éven túl már abszolút nincs kedvem ezt csinálni (igazából már most sincs, legszívesebben már rég abbahagytam volna), nem hiányzik még a váltás és átszokás is...
LinkedIn-en már előtte is fent voltam, tavasszal átállítottam magam "open to offers"-re, de csak pár megkeresés jött, azok többsége is totál komolytalan volt (vagy nagyon kezdő / bénák voltak a HR-esek, vagy még ennél is alacsonyabb bért ajánlottak). Most átállítottam "Casually looking"-ra, meglássuk.

HAMMER: "7 éve kint dolgozol, és nem barátkoztál össze annyira ahelyiekkel, hogy elmondják legalább a sávot, hogy ők mennyit keresnek?"

Kint az utóbbi pár évben már csak kiküldetéseken vagyok itt-ott, nem dolgozok 1-2 hónapnál hosszabban együtt egy légtérben kollégákkal - ügyfelesen erről nem lehet beszélni, cégen belüli pedig Ukrajna, Oroszo és India szokott lenni, az ottani bérek nem irányadóak :) A sávokat amúgy ismerem, régen még hozzáfértem a bértáblákhoz, arra számítottam, hogy pár év után ugrok egy kategóriával feljebb, ami +40% - de ez nem történt meg.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#14264) htomi85 válasza .mf (#14263) üzenetére


htomi85
tag

Én sokat nem remélnék a linkedintől, két év alatt egyetlen egy értékelhető megkeresést kaptam ezzel a módszerrel.
Bármit is írnak az újságok az állítólagos munkaerőhiányról, ha valamit akarsz azért aktívan tenni kell.
Annyi igaz az egészből, hogy háromszor meggondolják a munkáltatók hogy kirúgjanak-e. Tehát ugyanazért a bérért kevesebbet dolgozhatsz. De emelés nincs.

(#14265) Stanlee válasza .mf (#14263) üzenetére


Stanlee
őstag

Szia! Ne haragudj meg ram, de a mostani munkaadod eleg jol kizsakmanyol teged.

Nemetorszagban 9,19 € a minimalber, ezt egy nyolc altalanossal meg lehet keresni, ha makogsz valamit nemetul, meg csak angolul sem kell tudnod. Az altalad leirt munkakort orszagresztol fuggoen 3-4 ezer € brutto ber alatt nem csinalja meg senki. Ha Ausztriaban vagy, akkor is igazak ezek a berek.

Az egyetlen elonyod, hogy Mo-n elsz, de a magyar viszonyokhoz kepest sem kiemelkedoen magas a bered.

Viszont ha van megfelelo mennyisegu szabadidod munka mellett, en biztos elkezdenek valami olyasmivel foglalkozni, amivel mellekjovedelemre tudok szert tenni, es ha bejon, akkor ha mar ugyis ela akarsz onnan jonni, nem a nagy semmibe ugrasz bele.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14266) Mercutio_ válasza .mf (#14263) üzenetére


Mercutio_
félisten

én is többször megjegyeztem már, hogy azóta már eltelt pár év, a megváltozott környezetben ez már nem versenyképes, de nem hajlandóak a jövedelmi besorolásom felülvizsgálni

Úgy a második "megjegyzés" után kellett volna elkezdeni aktívan állást keresni hazai és célországbeli állásportálokon.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14267) Louro válasza htomi85 (#14264) üzenetére


Louro
őstag

Linkedin is egy fertő lett mára. Kiteszik sokan a komolynak hangzó cikkeket, hogy hitelesebbnek tűnjenek.

A HR-esek pedig spamelik a sablonleveleiket fantáziátlanul. Amit régen a jelentkezők csináltak, most a HR-esek (is) csinálják, mert valószínűleg kapnak fejpénzt.

Munkaerőhiány meg van. Mi kb. folyamatosan keresünk embert és a 2 évvel ezelőtti hirdetéshez képest übercikire le kellett butítanunk. Régen kellett SAS, SQL és angol. Lehetőleg 3 év szakmai tapasztalattal. Most már ott tartunk, hogy alapszintű SQL menjen. Legjobb az volt, amikor szóban akart a jelölt kódolni. (3 basic lekérdezés a teszt.)
Na meg nem árt racionálisan gondolkodni. Aki Excelben elemezget, ne pályázzon meg olyan helyett, ahol SQL az elvárás. Képezze magát otthon előtte. Szinte minden szakmához egy stabil alap összeszedhető a netről ingyen.

Mess with the best / Die like the rest

(#14268) Kobe válasza Louro (#14267) üzenetére


Kobe
veterán

Az ujgeneracios HR-eseknek (ertsd a mostani 25 koruli komoly fejvadasz 'leanykak') kb kozponti utasutasba lett kiadva hogy tessek Z generacios modszerekkel, gerilla marketinggel kommunikalni linkedinen, mert most az a meno

Egy problem van vele, egymas utan szepen atvettek egymastol ezek az egysegsugaruak, igy kb egy elb*szott 9gag szintjere amortizaltak a linkedint, a masik pedig hogy a dompinggel megtolt marketing mogott nincsenek poziciok.
En kb olyanokba futottam csak bele h kiirogatjak h PM-et, SAP PM, tanacsadot et keresnek, x ev tapasztalat, stb, elkuldom neki a cv-t (linkedinen persze), es irja hogy koszi, de most epp nincs ilyen lehetoseg, kereses naluk...
WTF babam, tudathasadasos vsgy? fel oraja irtad ki hogy konkretan ilyen embert keresel.....
Tipikus adatbazis epitgetos sz*r, csak most ujhullamos marketingkontosbe van bujtatva

(#14269) FLx válasza .mf (#14263) üzenetére


FLx
addikt

Ez a fizu 7 eve se volt mar jo PM pozira meg itthon se. Akkoriban sima uzemeltetos favago melora adtak ilyen orabereket. Amugy a cash maximum akkor nem fontos, ha van 100m+ megtakaritasod a bankban es csak hobbibol dolgozgatsz. Minden egyeb esetben tessek valtani azonnal.

(#14270) FLx válasza Kobe (#14268) üzenetére


FLx
addikt

Ennel az a jobb, ha fel is vesznek valami poziciora, de amugy semmi szukseguk rad, csak ulsz a sarokban, mint egy disznoveny. :D Bar van aki szereti ezt is. :)

(#14271) Stanlee válasza Madwe (#14258) üzenetére


Stanlee
őstag

Amugy az oda kommentelok jo resza ma mar olyan, mint az egyik nemet autokolcsonzos forum: ha egy kozepkategorias auto berleserol irsz, mar leszolnak, brutto 80 ezer euros uj ar alatt mar ego posztolni, like-ot csak BMW, MB es Audi A6 felett adnak - A fo problema meg az, hogy a 280 loeros A7 nem gyorsul elegge jol.

Na ezert se kommentelek mar kiszamolo-n, mert nem ertem, hogy mi ez a siras, hogy havi fel misi per fo alatt Bp-en nem lehet megelni (koltoi tulzassal elve), bla bla bla...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#14272) Jhonny06 válasza Ursache (#14253) üzenetére


Jhonny06
veterán

Nyilván ilyenkor mindig azok az emberek írják be, akik "elértek valamit" és büszkék rá. De természetesen itt is megjelentek a kételkedők, hogy "ez nem lehet" meg "biztos hazudik". Miért hazudna bárki is egy random nick mögül? Hogy jobban érezze magát? Annyira bírom az ilyen embereket..

(#14273) Cpt.Price válasza Louro (#14262) üzenetére


Cpt.Price
csendes tag

"Egy 10-20milliós vagy akár nagyobb ügyletet nem tud mindenki összehozni. Bár multinál gondolom még egy nulla mehet a végére. "
A 10-20m stimmel, csak €-ban, éves forgalomra. Igaz, alacsony a haszonkulcs a terméken.
Ebből úgy sikerült évi 3-4m növekedést behoznom, hogy amit eddig két ember vitt, azt egyedül csinálom.. ja, semmi plusz kompenzáció érte. Erre értettem, hogy a cégnek bőven megéri.

gl&hf

(#14274) harylmu


harylmu
őstag

Mást is hívtak Amazon-hoz interjúzni? (Kanadában keresnek embert, de Pestre jönnek interjúztatni júliusban.) Nem tudom van-e kedvem leetcode stílusú interjúhoz felkészülni viszont... Interjú feladatnak ezeket adták meg:

Data Structures:

Array
Linked List
Binary Tree, Binary Search Tree, Red-Black Tree
Heap
Hash Table
Stack
Queue
Trie
Graph (both directed and undirected)

Algorithms:

Sorting:

Bubble Sort
Merge Sort
Quick Sort
Radix/Bucket Sort

Traversals (On multiple data structures):

Depth First Search
Breadth First Search

Max 1 héten belül el kell kezdeni, és egy ültében kell megcsinálni (90 perc). Szerintem felkészülök rá, aztán lesz, ami lesz. Csak azt nem bírom ezekben, hogy a való életben nem kellenek ezek, mert a 99%-ban a kód legegyszerűbb karbantarthatósága a fő szempont. Fejtörőnek/gondolkodás fejlesztőnek jó max.

[ Szerkesztve ]

(#14275) FLx válasza harylmu (#14274) üzenetére


FLx
addikt

Tobb ismerosomet is elvittek Kanadaba mar 1-2 eve. Meg nem panaszkodtak...

(#14276) OPiiPO válasza harylmu (#14274) üzenetére


OPiiPO
addikt

Azt a jelentkezőt, aki egy quick sort-ot sem tud példával értelmesen megoldani a szóbeli interjún azonnal kiszórom - ha erre nem képes, akkor tőle nem fogok átgondolt, strukturált, értelmesen karbantartható kódot kapni.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14277) Ironizer válasza Jhonny06 (#14272) üzenetére


Ironizer
tag

Nyilván nem mindenki hazudik, de én azért nem tartom lehetetlennek, hogy ne legyen közte olyan is. Miért hazudna? Mert fun, trollkodás, stb.

(#14278) Jhonny06 válasza OPiiPO (#14276) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ezzel az a baj, hogy a quick sort-ot vagy ismered vagy nem. Nyilván fejlesztőként hallottál róla, de mivel a napi életben általában nem kell leimplementálnod, ezért ha nem emlékszel rá, akkor nem fogod tudni logikai úton kikövetkeztetni és pont ezért rossz interjú kérdésnek.

(#14279) OPiiPO válasza Jhonny06 (#14278) üzenetére


OPiiPO
addikt

Nem értek egyet veled:
1. A quick sort tökéletesen jó példa a logikus gondolkodás meglétének ellenőrzésére.
2. Arra is alkalmas hogy lemérjem a jelölt tisztában van-e a programozási alapelvekkel - tehát ha egy már régen megoldott probléma felmerül akkor ne kezdje le feltalálni a kereket nulláról, hanem magától tudja hogy melyik rég bevált algoritmus használható a megoldására.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14280) section9 válasza OPiiPO (#14279) üzenetére


section9
őstag

Szoval a logikus gondolkozas megletet ugy ellenorzod, hogy szamonkersz rajta egy beseggelheto algoritmust?

(#14281) OPiiPO válasza section9 (#14280) üzenetére


OPiiPO
addikt

Természetesen nem a másodéves algoritmus és adatszerkezet ZH kérdéseit kapja a jelölt :) Valós, de persze egyszerűsített példákat kap, kérdés az hogy képes-e kihámozni a lényeget és rájönni a megoldás vázára. Pl. a quick sorthoz tartozó business case eléggé alap példa, ha erre sem képes rájönni akkor nehéz dolga lesz ebben a szakmában fejlesztőként.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14282) Jhonny06 válasza OPiiPO (#14279) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ahogy írtam, a quick sort-ra vagy emlékszel, vagy nem, ez semmilyen kompetenciát nem mér. Ha nem emlékszel rá, akkor szimplán nem fogod tudni. Ezt nem lehet kilogikázni, mint pl. egy láncolt listát (ami egyébként jó interjú kérdésnek számít).

Sorry, de ez nem vélemény kérdése, ez tény. :)

[ Szerkesztve ]

(#14283) OPiiPO válasza Jhonny06 (#14282) üzenetére


OPiiPO
addikt

Olvasd el még egyszer légyszives a #14279-őt, valószínűleg csak átfutottad de nem értelmezted és ezért hiszed tévesen hogy tény állítasz holott csak a teljesen szubjektív véleményed ismétled.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14284) harylmu válasza OPiiPO (#14279) üzenetére


harylmu
őstag

Hülyeség. Sorry.

[ Szerkesztve ]

(#14285) OPiiPO válasza harylmu (#14284) üzenetére


OPiiPO
addikt

ez egy egészen komoly érv volt, jól alátámasztva és alaposan kifejtve, komoly munka lehet mögötte - alaposan elgondolkoztattál, át fogom gondolni a komplett recruitment strategy-t a kedvedért, rendben? :P :R

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14286) harylmu válasza OPiiPO (#14285) üzenetére


harylmu
őstag

Tömören, őszintén. :D

(#14287) sutszi válasza OPiiPO (#14279) üzenetére


sutszi
veterán

1. Ezt kifejthetnéd. Ha nem tudom a QS-t akkor nem tudok logikusan gondolkodni? Ez abszúrd.
2. Itt szembe mész magaddal. Minek QS-t implementálni ha már implementálták és csak használni kellene. Ha nagyon érdekel a működése, mert a feladat szempontjából fontos, akkor meg beleásom magam. De van ilyen egyáltalán?! Mi van ha hallott róla, de nem tudja neked elmagyarázni, mert az elmúlt 4 évben szükségtelen volt ez az infó és kikopott? Sose értem az ilyeneket...

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#14288) OPiiPO válasza harylmu (#14286) üzenetére


OPiiPO
addikt

az őszinte véleményt mindig becsültem, pl. manapság nagyon ritka nagyvállalati környezetben, respect :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14289) OPiiPO válasza sutszi (#14287) üzenetére


OPiiPO
addikt

De nem ezt írtam, pont nem azt várom el hogy a jelölt tudja implementálni, csak ismerje fel ha ezt kell alkalmazni:
#14279: "tehát ha egy már régen megoldott probléma felmerül akkor ne kezdje le feltalálni a kereket nulláról"

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14290) Ursache válasza OPiiPO (#14276) üzenetére


Ursache
senior tag

mehkasba nyultal: en sem ertek veled egyet, pusztan azert sem, mert fejbol nem tudnam leimplementalni, se hibatlan strukit rajzolni neked, de viszont szivesen elcseveg veled az oszd meg es uralkodj alapelvrol/strategiarol. ahol 1 kerdes alapjan dontenek rolam.. sok sikert! szerencsere a szoftverfejlesztes nem itt all meg, ha ennyiben megallna, akkor telitett lenne a szakma, de nem az!

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#14291) OPiiPO válasza Ursache (#14290) üzenetére


OPiiPO
addikt

Csak egy picit olvass vissza, pont leírtam hogy a #14289-ban hogy nem azt várom el hogy implementálja hibátlan struktogrammal a jelölt, csak hogy felismerje mikor kell alkalmazni egy eléggé alap algoritmust.
Az szerintem alap hogy aki fejlesztőnek akar állni, felismerje hogy egy bizonyos problémának a megoldása egy 1959-ben kifejlesztett algoritmus, amit nem kell megint kitalálni, hanem csak alkalmazni.

Tudom hogy méhkasba nyúltam, most mindenki a vérem szívja aki anno kib@sztak algoritmusok és adatszerkezetekből :D :DD :R

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14292) sutszi válasza OPiiPO (#14289) üzenetére


sutszi
veterán

Így már értem mire gondoltál...viszont nagyon félreérthető volt.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#14293) OPiiPO válasza sutszi (#14292) üzenetére


OPiiPO
addikt

bocs, soha nem voltam túl jó fogalmazásban, az nem az én területem

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14294) Ironizer válasza Jhonny06 (#14272) üzenetére


Ironizer
tag

Erről pl. süt, hogy trollkodás. :D


EnglishMan
2019-05-31 at 18:38
Mi egy 30-as házaspár vagyunk 15 gyerekkel, vidéki 2000fő alatti kis faluban 350m2-es családi házzal, mindketten diplomásak összesen 9 diploma.
Feleségem nemrég kezdett el dolgozni 0.9m/hó keres
Én megyeszékhelyi munkahellyel 15m/hó
Egyéb bevételek: havi 4m a befektetésekből (állampapír kizárólag)
Összesen: 20m/hó
Költségeink:
Rezsi: 140eft
Étel-ital: 5m
Ruházkodás: 300eft
2 autó költségei,: 200eft (heti 1-2 bejárás bp-re)
Hobbi, barkács..: 1m
Utazás: 2m (éves)
Egyebek: 2-3m
Hitel nincs, szerencsére nem volt még rá szükség.
a fentmaradó összeg megy egyenesen államapípírba (biztonsági tartalék van 100m bankbetétben az azonnali kiadásokra)

(#14295) Ursache válasza OPiiPO (#14291) üzenetére


Ursache
senior tag

en azt a targyat nagyon szerettem Feketével :) ja, mar latom, hogy mire gondolt a kolto!

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#14296) Drizzt válasza harylmu (#14274) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Engem is szoktak, elég nagy rendszerességgel, pedig egyszer már nem vettek fel. :D
Az online teszt részük nem volt valami bonyolult, a 4*45 perces szóbeli rész viszont elég kimerítő. Ha meg amúgy is rosszabb napot fogsz ki, s nem nagyon szereted amikor nézik, hogy mit csinálsz a táblánál, akkor elég nehéz dolgod lesz. De összességében örültem, hogy megpróbálkoztam vele, mert már magából az interjúból is tanultam.

I am having fun staying poor.

(#14297) .mf válasza Stanlee (#14265) üzenetére


.mf
veterán

"Ne haragudj meg ram, de a mostani munkaadod eleg jol kizsakmanyol teged."

Nem haragszom meg, tudom. Ők valószínűleg úgy számoltak, hogy alapból Mo-n vagyok, akkor a magyar béreket veszik alapul, nem a németet vagy osztrákot. EEB, azaz "Eastern Europe - B" volt anno a besorolásom a bértáblában.
Mondjuk miután másodszor maradt el éves béremelésem, az én motivációm is elillant. Ami jön feladat, azt megcsinálom, de nem keresem, hogy mit lehetne még tenni. Az effektív munkavégzést napi átl. 2-3 órával letudom, néha talán annyi se.

"Viszont ha van megfelelo mennyisegu szabadidod munka mellett, en biztos elkezdenek valami olyasmivel foglalkozni, amivel mellekjovedelemre tudok szert tenni, es ha bejon, akkor ha mar ugyis ela akarsz onnan jonni, nem a nagy semmibe ugrasz bele."

Pont ezt teszem. Sok éve fotózok, azt szívesen csinálnám komolyabban is; igaz mellékjövedelem még nem jön belőle, mert Mo-n papír nélkül vagy csak úgy lehetne, hogy valahova elszegődök, de ezt a jelenlegi munkaszerződésem kizárja; vagy feketén, amit most nem akarok, meg nem is vagyok rászorulva. Ezért jelenleg "ingyenmunka", de olyan formában, hogy pl. alapítványoknak, karitatív és közhasznú szervezeteknek ezt adom támogatásként; vagy tehetséges, de nem túl tehetős ismerősök zenekarai, akik felé ez szintén egy nem-pénzbeli támogatás -- közben tanulok, gyűjtöm a tapasztalatokat, felszerelést, portfólióba képeket, illetve referenciákat, kapcsolatokat.

"Amugy a cash maximum akkor nem fontos, ha van 100m+ megtakaritasod a bankban es csak hobbibol dolgozgatsz."

Nem akarok nagyzolni, de örökölt ingatlanokkal együtt pipa; viszont bármennyire is nagy számnak tűnik, még ennyi mellett se lehet igazán nyugodtan hátradőlni. Inflációt levonva a reálkamat 1-2%, 100-nál az 1-2m, havi 80-160k; ha lesz gyerek, az is nagy költség, ahogy az időskori ellátás is. Arra viszont jó, hogy egy anyagi függetlenséget biztosító stabil háttér, ami mellett bármikor nyugodtan felállhatok a melóból, amikor végleg betelik a pohár, és nem kell a holnapi betevőn aggódnom.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#14298) Mirman válasza .mf (#14297) üzenetére


Mirman
őstag

Tudtommal itthon a porté fotózás kötött papírhoz , az eseményfotózás nem . Ezzel csak akkor lehet megbukni ha konkrétan NAV-os az ügyfeled , máskülönben megfoghatatlan.

(#14299) htomi85 válasza .mf (#14297) üzenetére


htomi85
tag

Ha azok az ingatlanok már most 1/1-ben a te neved alatt vannak, akkor a te bajod az, hogy nem tudod, hogyan kell pénzből pénzt csinálni.
Nettó 100 millás vagyon felett a munkajövedelemnek csak hobbinak szabad lennie.

(#14300) Stanlee válasza .mf (#14297) üzenetére


Stanlee
őstag

Sokszor nem ertek egyet azzal, amit htomi ir, de ez tenyleg igy van. 100 millios ingatlanvagyonbol ki lehet hozni adozas utan netto 4-5 milliot evente. Nekem ha ennyi szabadidom lenne, akkor inkabb arra allnek ra, hogy jobban hasznositsam a megelvo ingatlanvagyonom. Nekem is van sajat lakasom, ki van adva berbe, adozas utan nagyjabol 95 ezer/ho ami marad belole, pedig nem er 30 millional tobbet.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.