Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#14401) FLx válasza adrian14 (#14400) üzenetére


FLx
addikt

Nagyon megeri, de mostanaban inkabb az infra mernokoket keresik devops poziba, mert kezdenek rajonni, hogy fejlesztobol soha nem lesz jo devops-os ember. Annyira mas a mindset, hogy fejlesztobol atkepzett devops-bol en jot meg nem lattam. De biztos van kivetel. :)

Mondjuk en eleve nem szeretem ezt a devops megnevezest, mert az nem egy munkakor, az egy modszertan. Normalis helyeken Cloud Infrastructure Engineer es hasonlo neveken futnak ezek a dolgok. De a cegek 90%-a maga se erti mi ez az egesz, azt se tudjak pontosan mire keresnek embert, csak olvastak valahol, hogy a devops majd mindent megold, mert egy ember harom munkat csinal. :D

[ Szerkesztve ]

(#14402) htomi85 válasza travix (#14399) üzenetére


htomi85
tag

Cuki ahogy nyugtatgatjátok egymást, de bizonyos szint felett már az is ciki, ha az embernek csak egy sima diplomája van.
Igaz én nem IT körökben mozgom.
Bsc az új érettségi, Msc a nullszint, és innen indulunk felfele. Posztgrad, phd, publikációk, stb.
Nem önmagában a papír a fontos egyébként.
Azt is látom hogy azok vitték valamire, akik 0-24-ben dolgoztak és tanultak egész életükben.
Ez ami ma van hogy 27 évesen még bulikázás meg gémerkedés, na ez a középszer.

(#14403) horush válasza htomi85 (#14402) üzenetére


horush
addikt

Nyilván van olyan terület, ahol sokkal fontosabb a diploma, de az IT, főleg a programozás jelenleg nem ilyen. Megfelelő szaktudással, bármiféle felsőfokú végzettség nélkül milliós fizetéseket össze lehet szedni.

(#14404) FLx válasza htomi85 (#14402) üzenetére


FLx
addikt

Tobb ismerosom pont mostanban futott vakvaganyra, hogy lennenek mar menedzserek, de diploma nelkul alig van eselyuk. Szoval van az a szint, ahol valoban elegge kotelezo.

Az IT egyebkent foleg olyan, hogy folytonos tanulas/fejlodes nelkul lehet ucsorogni az allami cegekben meg a sufni kkv-ban apropenzert.

(#14405) Resike válasza FLx (#14404) üzenetére


Resike
tag

Szerintem nem az a kérdés hogy kell-e tanulni/fejlődni vagy sem, hanem hogy hova tudod feldugni az MSC-s Turbo Pascal tudásodat az öt-hat év szenvedésért? (Mert igen jobb helyeken nem 3 éves egy infós képzés)

[ Szerkesztve ]

(#14406) FLx válasza Resike (#14405) üzenetére


FLx
addikt

Azert mas tantargy is van az egyetemen szerencsere. :D De mondom ujra, mindenki majd meglatja, ha vezetoi pozi kozelebe kerul, hogy kell-e diploma vagy nem. Kodolgatni nem kell, ezt alairom.

(#14407) Kobe válasza htomi85 (#14402) üzenetére


Kobe
veterán

ROFL LMAO :D
Siker meg a publikalas, hagyjuk mar.
A magyar felsooktatas a publikalgatosdival meg kutatoskosdival ahol altalaban az iskolaban agyonterrorizalt 40kg vasaggyal gyerekek evtizedekig torik magukat meg konyokolnek a tobbi hasonszoruvel, hogy 10enX ev utan megcsipjenek egy allando oraadoi vagy tanari poziciot, diplomas minimalber + 10%ert... Es azert publikalnak mert kotelezo, amugy kutya nem olvassa oket piackepes forrasban, max az a partucat hasonszoru.

Anno megcsinaltam az MSc-t (illetvr kettot), elkezdtem a piacon melozni es jelenleg kb 4-5x annyit keresek most mint a meg mindig kutatgato publikalos phd meg posztgrados intellektuel evfolyamtarsaim...

Hogy mekkora eletpalyamodell van ebben, arrol sokat elmond hogy tobb ismerosom, egykori tanarom siman otthagyta ezt a palyat kb 10-15 ev utan egy sima projektmenedzseri allasert...

Aki meg annyira penge, az nem bacca el az idejet arra, hogy publikalgasson, hanem csinal egy ceget es abban kamatoztatja.... Vsgy ha penzigy, akar sima forex vsgy trading poziban

(#14408) gerii


gerii
addikt

Gépészmérnök végzettség mellé milyen egyéb szaktudást lenne érdemes kitanulni szerintetek? CAD tervező irányban vagyok, e mellé gondoltam volna valami kiegészítő "gyorstalpalót" amivel más szakterületen is dolgozhatnék. Valami lightos programozás létezik ilyen célra, például robotok, NC gepek, gyártósorok, stb területén hasznosíthatóan? Nyilván a fizetés vonzana ebbe az irányba.
Vagy akár megfordítva, "programozó" lennék gépészmérnök szemlélettel, mivel ez is egyre keresettebb lesz.

(#14409) gygabor88 válasza CyberPunk666 (#14393) üzenetére


gygabor88
tag

Nekem az a bajom az ilyen cikkekkel, hogy mindig megy a lenézés ezerrel. Betanított munkás így, informatikus segédmunkás úgy, megnézheted magad fiam, ha változik a technológia, sosem fogsz átlátni nagy rendszereket, stb stb. Ráadásul pont azok kapják meg ezt, akik vannak annyira lelkesek, hogy minél előbb szeretnének valós projekten valós problémákkal foglalkozni profik mellett. Közben ezek jelentős része azért levelezőn/estin szerez papírt is vagy akár nappalin csúszással.

Jóval kisebb arcot kellene tolni, meg elgondolkodni azon, hogy miért kell az MSc-seket fél évig céges trainingre járatni és utána még szelektált, könnyű taskokkal ellátni őket, miközben be vannak temetve pénzzel? Meg úgy egyáltalán, hogy lehet az, hogy 10-ből 9 pályakezdő csont nélkül bukja el az állásinterjút, mert semmilyen nyelven sem tud programozni, pedig tanulta 3-5 évig? Pláne, hogy közben Orosz is megszakértette, hogy a c++/java/akármelyik programnyelv az 1 hét, de bénáknak max 2.

Persze lehet magas lóról beszélni meg álomvilágban élni, aztán egyszer csak azon kapja magát az egyetem, hogy BProf szakot indítanak, mert vérre menő küzdelmet kell vívni mások 6-18 hónapos képzéseivel.

(#14410) OPiiPO válasza htomi85 (#14402) üzenetére


OPiiPO
addikt

ritkán szoktam veled teljesen teljesen egyetérteni, de most maximálisan :R

(#14407) Kobe - nem értetted meg a hsz-t, olvasd el nyugodtan még egyszer. Sehol sem írta hogy tanári pályára kell menni egy PhD-ért, és sehol sem írta hogy azt javasolná.
Legtöbb ismerősöm meló mellett tolta le a PhD-t, (MBA helyett mert azzal már Dunát lehetne rekeszteni) mert a szimpla Msc után tovább szeretett volna lépni abban az irányban ami a legjobban érdekelte.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14411) DanielLong válasza gerii (#14408) üzenetére


DanielLong
senior tag

Ha tényleg a gyártósorok vonzanak, akkor tanulj C-t és PLC programozást (valamelyik nagyobb gyártó rendszere, pl Siemens). Viszont kötve hiszem, hogy ez bárkinek is érdekes volna hosszú távon. :)) Amiben több fantáziát látok, az a 3D nyomtatott termékek tervezése, ez most népszerű és szerintem izgalmasabb.
NC gépek programozásához általában kell gyártástechnológia tudás is, ami viszont nem a legkönnyebb tárgy az egyetemen. Ha jól akarsz keresni és nem riaszt a magas szintű matek, akkor még tudom ajánlani az áramlástani, hőtani szimulációs vonalat.

(#14412) Kobe válasza OPiiPO (#14410) üzenetére


Kobe
veterán

De, tokeletesen megertettem.
Fenntartom a velemenyem: a phd, posztgrad kepzesnek piaci ertelemben kb 0 haszna van, maximum 2-3 nagyon specifikus teruleten
1, ha kutatoi teruleten akarsz elhelyezkedni es vbalamilyen akademia kutatoi projektjein csungeni (fizika, biologia, orvostudomany, gyogyszergyartas pl)
2, orvosi teruleten (bar idehaza kb hivatalosan itt 0 a megterulese, max ha neved van akkor tobb feketen szerzett paraszolvenciara leszel jogosult)
3, ha egyetemi oktatasi teruleten szeretnel maradni

Minden mas ertelemben kb semmi ertelme, tobbet ad x ev piaci tapasztalat

(#14413) H A M M E R


H A M M E R
csendes tag

Szokásosan azok tolják hogy nem kell diploma, akiknek nincs. Szerintem nem a diploma a döntő, abban hogy ki mennyit keres, mert ez csak egy tényező. Diplomások között és nem diplomásoknál is vannak akik esténként is tanultak/ dolgoztak és vannak akik fociztak vagy counter strikeoztak és kevesebb tudással, kevesebbre vitték. De ismerek olyat is aki nagy tudású, de nem váltott 3-5 évente munkahelyet, ezért reál értékben csökkent a fizetése, mivel az inflációnál is kevesebbel emelték. Sok tényezős a képlet. És pozíciókban is vannak olyanok, ahová kifejezetten favágó munkára kell programozó (nem nagy tudással), inkább monotonitás tűréssel, mert pl full time egy programot kell reszelgetni, amihez néhány függvényt kell ismerni. Meg van ennek az ellentetje is amikor egy integrált vállalatirányítási rendszert kell összerakni, és nem árt ha a programozó hálózati kifejezésekkel is képben van és ilyenkor hasznos a diploma. Én többször találkoztam azzal, hogy szuper senior fejlesztőnek azt kell magyarázni, hogy mi a DNS szerver, mert programozni tud, de az IT más területeiről alapvető ismeretei hiányoznak... Én amúgy azt látom, hogy kis cégek nem nézik a diplomát, de azok nem is tudnak sokat fizetni (már ha valaki bejelentett munkavállalói fizetést akar).

(#14414) OPiiPO válasza Kobe (#14412) üzenetére


OPiiPO
addikt

Továbbra sem értek veled egyet, szerintem téves következtetést vonsz le hiányos adatokból - mivel nekem gyökeresen más ipari tapasztalataim vannak ezért részemről a thread lezárva, nincs értelme folytatni részemről, peace :R

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14415) mobal válasza FLx (#14401) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Én pont most lettem infrás fejlesztőből (sajnos nem tudtam mit csinálni) és pont az ellenkezőjét látom. Mindset ide vagy oda azért ha nincs előtte háttered igen érekes megoldásokat találsz ki.

Amitől főleg kiégek, az a fixen hardkódolt változók.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14416) Madwe


Madwe
nagyúr

Szóval új állást találtam a héten.

Nem: Férfi
Kor: 30
Munkakör: DevOps Engineer
Végzetség: Érettségi
Nyelvtudás: Angol felső
Netto fizetés: 780.000
Egyéb: laptop, mobil + 10gb mobilnet + kondibérlet
Hely: Budapest

tapasztalat visszafele haladva: 1+ év devopsosként, 5 év infrásként, 3 év programozóként

[ Szerkesztve ]

(#14417) sutszi válasza Madwe (#14416) üzenetére


sutszi
veterán

A fizu az biztos nettó? Az első hozzászólásból copy a tippem.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#14418) Madwe válasza sutszi (#14417) üzenetére


Madwe
nagyúr

Copyztam, de netto az :)

(#14419) FLx válasza mobal (#14415) üzenetére


FLx
addikt

Na, pont ez a lenyeg, Nem egyedul kell semmit kitalalni az embernek, hanem a csapatnak kozosen. Egy normalis csapatban vannak dev es infra hatteru emberek is, akik kozosen raknak ossze egy megoldast. Ergo nem johet ki olyan, hogy pl. hardkodolt valtozok, mert a fejleszto a kezedre csap. Ha hulyeseget csinalsz mondjuk egy ARM template-ben es felszarul hozol letre egy WAF-of, akkor meg az infras csap a kezedre. Ezek a hibak akkor jonnek ossze, ha valahol ugy ertelmezik a "devops" szemleletet, hogy egy ember harom munkajat csinalja. Nem fog menni, mert egy ember sose fog mindenhez erteni. Ergo se az nem jo, ha infras embert akarsz fejlesztove alakitani, sem a masik irany. Egyutt kene dolgoni egy csapatban, de hat ahogy mondtam, a cegek 90%-a hulye hozza.

[ Szerkesztve ]

(#14420) kexksz válasza sutszi (#14417) üzenetére


kexksz
addikt

Bruttoban eleg karcsu lenne.

(#14421) sutszi


sutszi
veterán

(#14418) Madwe : Akkor grat! Szép váltás! :D Csak így tovább.

(#14420) kexksz : Mivel folyton keverve van és sose lehet tudni ki, hogy gondolja, ezért a pontosság kedvéért inkább rákérdeztem.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#14422) mobal válasza FLx (#14419) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Ideálisan igazad van. A csapat sajnos számomra szintén egy olyan dolog amiből jót még nem láttam.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14423) htomi85 válasza mobal (#14422) üzenetére


htomi85
tag

Én se.
Mindenki önérdekkövető.
Kivéve a naiv frissdiplomások.
Különösen felerősödik az önzés az első gyerek születésénél.

(#14424) FLx válasza mobal (#14422) üzenetére


FLx
addikt

Szerintem jelenleg nem letezik olyan ceg, ahol jol mukodik egy ilyen csapat, mert akkora kavar van a menedzserek fejeben, hogy sirni tudnek. Es hiaba a jo emberek, ha a menedzsment hulye az egeszhez es rosszul rakja ossze es vezeti a csapatot. Sok ido kell meg ennek a dolognak, de a remeny hal meg utoljara. :D

(#14425) mobal válasza FLx (#14424) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Nekem a fő problémám, hogy folytonos bizalmatlanságot érzek.

"Idejön ez a hülye és megmodndja xy év tapasztalattal, hogy miként is kéne működnie a dolgoknak" - konkrétan ezt érzem - és ez bár az én hibám, de elég hamar elszoktam engedni a dolgokat.

Sajnos megértem lassan, hogy miért rotálódnak ebben a szakmbában 2 évente az emberek.

Ha egy ilyen környezetben próbálasz "alkotni" akkor jobban fognak utálni mint azt, aki nem csinál semmit.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14426) kexksz válasza FLx (#14424) üzenetére


kexksz
addikt

En is a mostani interjuzgatas es munkahelyvaltas utan hasonloan erzek. Vegsosoron mindenhol valami takolashoz kell asszisztalni, ami rajtam mulik az max annyi, hogy ezt mennyi penzert vagyok hajlando megtenni.

(#14427) FLx válasza kexksz (#14426) üzenetére


FLx
addikt

Nem vagy egyedul, en tobb olyan ajanlatot dobtam mostanaban el, amiert sokan olni tudnanak. De nem fogok asszisztalni a baromsaghoz, nekem az mar nem megy. Nagyon komoly valtozas kell a fejekben, hogy mukodjon ez a dev+ops dolog ertelmesen. En nem a szakemberekben latom az alapveto hibat, az inkompetens vezetokben annal inkabb. Ha ok nem latjak at az egeszet, akkor megette a fene. Ugyanis egy nagyon komoly tanulasi folyamat fejlesztoknek es infras embereknek is ez az egesz, amit szervezetten kellene csinalni. Nem mellesleg nagyon sok turelmet, odafigyelest es menedzseri tamogatast igenyel megtanulni mindenkinek ezt az uj munkamodszert. Es ha nem kerhetsz tanacsot a vezetodtol, mert o sem erti, akkor zsakutca. Minden devops csapatba kellene legalabb egy ember, aki megtanit mindenkit tanulni es segiti az egyuttmukodest a ketfele szemleletu csapattagok kozott. Ilyen poziciora nyilvan nem valo egy klasszikus people menedzser.

(#14425) Mobal

Valtoztatni mindenhol utalnak, az olyan maceras dolog. Jo az ugy, ahogy tegnap csinaltuk. Ugyse sok ido van mar a nyugdijig. :D Egyebkent altalaban azok utaljak ennyire a valtozasokat, akik bizonytalanok a sajat szakmai tudasukban es beindul a felelem faktor. Mi lesz ha nem tudom megtanulni...

(#14428) htomi85 válasza FLx (#14427) üzenetére


htomi85
tag

A változástól való félelem oka a pozícióvesztés miatt félelem és a versenytől irtózás, a lustaság.
Amit én látok manapság, hogy kevés a használható ember, akik szarrá vannak terhelve, és már ők sem hatékonyak a túlóra és a multitasking miatt.
És bürokrácia mindenhol.

(#14429) FLx válasza htomi85 (#14428) üzenetére


FLx
addikt

Egyet tudok erteni, en is hasonlo tendenciakat latok. Pedig en szeretem az olyan kornyezetet, ahol nalam sokkal okosabb, az adott teruleten magasabb tudasu emberek vannak, mert lehet toluk tanulni es arra osztonzi az embert, hogy egyre jobb legyen. De ilyen helyet talalni szinte eselytelen.

(#14430) htomi85 válasza FLx (#14429) üzenetére


htomi85
tag

Külföld.
Én úgy vélem, pesten túl sok a középszerű diplomás és túl kevés a munkahely. Mármint a minőségi cég. Az ilyen ssc nettó 400-ért szerintem nem munkahely hanem nettó kizsákmányolás. Kőműves többet keres.

(#14431) kexksz válasza FLx (#14427) üzenetére


kexksz
addikt

"Egyebkent altalaban azok utaljak ennyire a valtozasokat, akik bizonytalanok a sajat szakmai tudasukban es beindul a felelem faktor. Mi lesz ha nem tudom megtanulni..."

+1, jo szakemberek teljesen nyitottak mindenre, ha ugy latjak, hogy attol jobb lesz, mert ha mast kell csinalniuk vagy megszunik az allasuk 1 het mulva at tudnak menni barmi mas helyre tobb penzert...

@htomi85:
Ezt sajnos kezdem en is igy latni, pedig szerintem anyagilag Budapest is teljesen rendben van, sot, egyre jobb. (Ezek az emberek akikrol beszelsz viszont altalaban nem is allitanak elo annyi hozzaadott erteket, mint egy rendes komuves, csereben egy legkondicionalt irodaban ulhetnek. :))

[ Szerkesztve ]

(#14432) mobal válasza FLx (#14429) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Én nekem pont azzal van a bajom mikor egy nálam sokkal okosabb nem képes bevenni a másik "véleményét", és kitör belőle a számomra elfogadhatatlan stílus. Ahogy írtátok régebben kell soft skill senior és felette, amit úgy látok, hogy nincs meg sokakban.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14433) Resike válasza mobal (#14432) üzenetére


Resike
tag

Ha ennyire kell a diploma/phd/softskill egy bizonyos szint felett, akkor ezek hogyan lettek seniorok/menedzserek? Hogy is van ez, lehet hogy annyira mégsem kell?

(#14434) kexksz válasza Resike (#14433) üzenetére


kexksz
addikt

Peter-elv

(#14435) Jhonny06 válasza Resike (#14433) üzenetére


Jhonny06
veterán

Amiről fentebb beszélnek, az nem softskill, hanem kompetencia. Illetve még annyira az sem, mert valaki lehet kompetens egy régi, jól működő rendszerben, csak nem képes nyitni az új dolgok felé. És hát a világ jelenleg úgy áll (főleg menedzsereknél és felette), hogy az előbbit értékelik, de nagyon.

(#14436) FLx válasza Resike (#14433) üzenetére


FLx
addikt

Az, hogy valaki egy bizonyos pozicioba kerult, nem feltetlen jelenti azt, hogy alkalmas is ra. Szamold ossze mennyi menedzserrel talalkoztal eleted soran, aki alkalmas volt a pozicora es mondjuk nem utaltak sokkal tobben, mint a fel ceg.

ps. En is kb. barmikor lehettem volna menedzser poziban az elmult 10+ evben, csak kernem kellett volna. De en tudom, hogy nem vagyok ra alkalmas, mindig inkabb a szakmai iranyba mentem tovabb, ahol meg az ut vegere ertem.

[ Szerkesztve ]

(#14437) mobal válasza Resike (#14433) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Nem tudom, de nem is érdekel. Ha valaki magasabb poziban van és egy csapatban dolgozik velem akkor részemről elvárás, hogy nőjjön fel a pozijához.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14438) mobal


mobal
MODERÁTOR

BlackRock-ról mi a véleményetek? Tipikus öltönyös fejlesztői meló?

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14439) Ursache válasza mobal (#14438) üzenetére


Ursache
senior tag

ne mondd már, hogy ennyi idő alatt nem találtál melót?! hány hete is keresel? 6? :Y

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#14440) Madwe válasza Ursache (#14439) üzenetére


Madwe
nagyúr

Nem tudom cinikus e a hsz (gondolom az) de azért a munkahelyváltás baromi időigényes folyamat. Én volt olyan hét, amikor egyszerre 7! Interjún is voltam, de 3 felett már sok energiát kivesz. + mindegyik többkörös stb, nekem is beletelt 2 hónapba kb, pedig elég sok időt beletettem. Az hogy sokan hirdetnek állást, az nem azt jelenti hogy hamarabb találsz is jót - mármint jelentheti azt is, de normális esetben inkább azt jelenti, hogy van lehetőséged válogatni, amit ki is kell használni. 2-3 hónap alsóhangon kell ehhez :)

[ Szerkesztve ]

(#14441) FLx válasza Ursache (#14439) üzenetére


FLx
addikt

Ha csak azt nezem meddig tart egy interju folyamat, akkor minimum 2-3 honap mire talal valamit az ember. Ha meg normalisat is akarsz az inkabb fel vagy egy ev.

ps. Azt hagyjuk, hogy mennyi ertelmetlen szemet jon linkedin-en, az csak mind bohockodas.

[ Szerkesztve ]

(#14442) Kobe válasza Ursache (#14439) üzenetére


Kobe
veterán

En 7 honap alatt nem talaltam normalisat, hulladek ajanlstokbol akad dogivel de normalis az csepp a tengerben

(#14443) mobal válasza Ursache (#14439) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Talalátam de nem fogadtam el. Március vége óta keresek aktívan.

Szerk.: Sajnos olyat akarok csinálni amiben nincs releváns tapasztalatom ezért alapból hátrányból indulok - amit tudomásul veszek. Nem sietem el. :)

FLx: +1

Kobe: +1 :D

[ Szerkesztve ]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#14444) Ursache


Ursache
senior tag

oh! jó, lehet a 6 héttel alálőttem, de igen, jól emlékeztem, hogy azért már "jó régóta" nézelődik mobal a halpiacon. kemény :(

https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg

(#14445) horush válasza FLx (#14441) üzenetére


horush
addikt

Én az év első hónapjaiban végigjártam egy felvételi folyamatot egy nagyobb multinál, januárban keresett meg a HR-es először, és március végére kaptam meg a végleges ajánlatot. Szóval csak ez az egy folyamat több, mint 2 hónapig tartott, pedig rám kb. semmit nem kellett várniuk. De volt HR kör, 2 szakmai kör, menedzseri kör, majd kellett mindenféle directortól approve, ezek után pedig felvételi átvilágítás egy külső cég által. Nyilván lett volna még egy hónap felmondási időm is, szóval a januárban megpályázott pozíciót május elején tudtam volna elkezdeni :D

(#14446) Kukipapa_rr válasza Madwe (#14416) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

A jó ég áldjon már meg a nettóddal...

Ez lehet akár br. 900e és lehet 1.1M felett is. Ha már megosztottad, megmondanád melyik, hogy más pozíciókkal összevethető legyen?

(#14447) Kobe válasza Kukipapa_rr (#14446) üzenetére


Kobe
veterán

Wut? :) beosztottkent egy db netto fizuhoz hogy tartozhatna ket fele brutto?
Gondolom nem contractor meg katas

(#14448) kexksz válasza Kobe (#14447) üzenetére


kexksz
addikt

Adokedvezmenyek

(#14449) Madwe válasza Kukipapa_rr (#14446) üzenetére


Madwe
nagyúr

Rendes teljes munkaidős alkalmazott. Kedvezmények nélkül, br. 1.175.000. Azért nettot irtam mert az volt az első hszben de jogos :) egyébként igen, úgy érzem h a jó ég megáldott a nettommal :P

[ Szerkesztve ]

(#14450) djgeg válasza Kobe (#14447) üzenetére


djgeg
őstag

Na itt vannak a gondok. Nem csoda, hogy nem értik az emberek amikor a Netto miat sírok én is másik topikban is :C

"640 kByte memória mindenre elegendő"

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.