Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#14751) #41635072 válasza gerii (#14747) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ha en ki tudtam perkalni szaz folotti lakbert kezdo mernokkent akkor mas is ki tud. Venni nyilvan nem itt fognak... De nem csak budapest letezik, lehet kicsit ingazni is meg ha ez sokak vilagnezetebe nem fer bele. Persze nyilvan “igazsagtalan” az egesz de ez van.

(#14752) htomi85 válasza emvy (#14749) üzenetére


htomi85
tag

Ennyi.

A tőkés kapitalizmus, pláne fiat moneyval egy egyszerű piramisjáték.
Aki az elején szállt be (eredeti tőkefelhalmozás), az jól jár. Aki a végén, az szív.
Aki most akar vidékről városba költözni, már elkésett. Örökre rabszolga marad, ha nem változnak a jelenlegi játékszabályok. Bár én gyanítom hogy lesz valami komoly változás, mert ultra pofátlan már a kizsákmányolás mértéke. Nem tolnák ennyire fullba a kretént, ha ezt a rendszert még mondjuk 50 évig fenn akarnák tartani.

(#14753) Kukipapa_rr válasza htomi85 (#14752) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

"Aki most akar vidékről városba költözni, már elkésett. Örökre rabszolga marad, ha nem változnak a jelenlegi játékszabályok."

Nem kell ez a drámai, gyászos hangvétel. Majd akkor lesz ez igaz, ha 100M-nál indul egy garzon.

Ma két átlagkereső is közös bevételük felének beáldozásával pár évtized alatt lakáshoz tud jutni. Sok türelemmel, munkával és lemondással, de meg tudja tenni.

Már 20 éve is épp ez volt a helyzet. Nincs itt semmi látnivaló.

(#14754) htomi85 válasza Kukipapa_rr (#14753) üzenetére


htomi85
tag

Azt nem értem teljesen, miért akar mindenki a belvárosban lakni és 20 évig fizetni a tőkéseknek. (Egy 20 éves jelzáloghitel az 20 évnyi bérrabszolgaság, ne szépítsük)
Veszel egy telket, 2 év alatt ráépíted a házad a két kis kacsóddal és mindenki bekaphatja. Jahogy az büdös.

Amúgy átlagkeresővel példálózol, de az átlagkereső miért akar budapesten élni? Győrben pl feleannyi a lakás. Pedig az se szar.
Én azt sem értem, budapesten miért vannak még közalkalmazottak. A bértábla leszarja hogy bp mennyivel drágább. Persze álkérdés, tudom miért mert vannak ilyen rokonaim. Annyit is érnek. Versenyszektorba sosem vennék fel őket.

(#14755) emvy válasza htomi85 (#14754) üzenetére


emvy
nagyúr

Munkahelyek. A bejárásnál rosszabb nincs (ezt elég sok kutatás alátámasztja).

while (!sleep) sheep++;

(#14756) golfvariant válasza htomi85 (#14754) üzenetére


golfvariant
aktív tag

"Veszel egy telket, 2 év alatt ráépíted a házad a két kis kacsóddal és mindenki bekaphatja. Jahogy az büdös."

30 evvel ezelott meg felepithetted a sajat házadat, ma már nem annyira kivitelezhető. :F

(#14757) sigidi válasza emvy (#14755) üzenetére


sigidi
tag

Küldenél erről plusz infót/linket? Szívesen elolvasnám.

Expect the unexpected.

(#14758) FLx válasza Kukipapa_rr (#14753) üzenetére


FLx
addikt

Csak a sok evtized almatlan ejszakakkal lesz am teli, hogy jaj mi lesz ha elvesztem a munkamat fel evre es bedol a hitel es meg sorolhatnam. A munkahelyen a lakashitellel csunyan terhelt emberek sem teljesitenek tobbnyire jol, mert a munkahelyuk elvesztese miatti felelem okan kerulnek minden konfrontaciot es inkabb csendben ulnek a sarokban es bologatnak, kapaszkodva a szekukbe. Eleg sok amerikai kimutatas van arrol, hogy a sok hiteles emberek pl. mennyivel rosszabb egeszsegi allapotba kerulnek a sokszor akar lathatatlan, nyomaszto stressz miatt. Szoval nem kellene szerintem feltetlen normalisnak mondani a jelenlegi allapotokat. Nem mondom, hogy regen annyira jo volt minden, de ha mondjuk megkerdezed a szuleidet, tobbnyire azt fogjak mondani, hogy felvettek ok is a hitelt, de alig volt kockazata. Munkahely biztosan volt ezer evig, a kamat meg sose valtozott. Most ugye errol nem beszelhetunk.

(#14759) OPiiPO válasza htomi85 (#14754) üzenetére


OPiiPO
addikt

"Versenyszektorba sosem vennék fel őket." - régebbi cégemnél az üzemeltetésre egyszer bekerült egy ex-önkormányzati ITs, egy hét után mondott fel hogy nem bírja a tempót. Ez épp az egyik legnyugisabb support időszak volt :D

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#14760) Jhonny06 válasza htomi85 (#14754) üzenetére


Jhonny06
veterán

"Veszel egy telket, 2 év alatt ráépíted a házad a két kis kacsóddal és mindenki bekaphatja. Jahogy az büdös."

Néztél mostanság telek árakat, vagy hogy mennyibe kerül felépíteni egy rendes házat? :) BP 50km-es körzetében már mindenhol aranyáron mérik a telkeket vagy a meglévő házakat, semmivel nem másabb, mint a belvárosban élni. Az meg, hogy miért akar mindenki a belvárosban élni.. lehet máshova is menni, aztán vagy találsz rendes munkát, vagy nem.

(#14762) axioma válasza htomi85 (#14754) üzenetére


axioma
veterán

Faszsag a rabszolgasaghoz hasonlitani, mert a szerzodes _kozos akarattal_ kottetett es barmely fel reszerol _felmondhato_. A rabszolgasag akkor lenne, ha nem bujhatsz ki belole.

(#14763) axioma válasza Jhonny06 (#14760) üzenetére


axioma
veterán

Kerlek akkor add el bp-i arban a pomazi hazunkat! Rendes haz, 2005-os. Valahogy kisebbe se sikerult beljebb koltoznunk...

(#14764) emvy válasza axioma (#14763) üzenetére


emvy
nagyúr

Link? :)

while (!sleep) sheep++;

(#14765) htomi85 válasza axioma (#14762) üzenetére


htomi85
tag

A faszság az, hogy nem ismered a monetáris rendszerünket.
Mivel az árak mindig felfele mennek (erről a jegybankok gondoskodnak), ezért az egyetlen racionális magatartás hogy amint az önerőd összejött azonnal hitelt veszel fel.
Tehát vagy beállsz a sorba vagy teljesen elszegényedsz.

(#14766) Tapsi válasza htomi85 (#14754) üzenetére


Tapsi
veterán

Veszel egy telket, 2 év alatt ráépíted a házad a két kis kacsóddal és mindenki bekaphatja. Jahogy az büdös.

Ez most trollkodás volt, ugye?

Kezdjük a jogszabályi környezettel: nincs olyan csillagegyüttállás, hogy ezt megtehesd! Sohasem kapsz rá használatba-vételi engedélyt, ha nincs e-naplózva a házad. Arról nem beszélve, hogy egy családi ház felépítése hatalmas munka, komplett csapatok dolgoznak rajta. És egyébként te egy személyben vagy építészmérnök, művezető, kőműves, villanyszerelő, víz-gáz-kp. fűtés szerelő, burkoló, ács, stb? Ezeknek a szakágaknak külön-külön kell bejegyezniük az e-naplóban a tevékenységüket.

Egy kotvány nyaralót nem húzhatsz fel a saját szakálladra, sőt, egy kocsibeállót is elbontat az önkormányzat minden gond nélkül. Ébredj fel!

Mivel az árak mindig felfele mennek (erről a jegybankok gondoskodnak)

Ez az ingatlanárakra nem feltétlenül igaz, hiszen azok nem fogyasztási cikkek. Nem véletlenül nem kerülnek bele az inflációs kosárba sem. Az árazásuk ciklikusságot mutat, jelenleg Magyarországon a konjunktúra és az expanzív kamatkörnyezet miatt túlfűtötté vált az ingatlanpiac, de ez nem tart örökké. Lásd: 2008-as válság utáni időszak.

[ Szerkesztve ]

(#14767) Kukipapa_rr válasza FLx (#14758) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Mert ha nincs hiteled, viszont fél év munkanélküliség után az albit nem tudod fizetni, és onnan raknak ki az utcára, az aztán kevésbé stresszes, ugye?

(#14768) Madwe válasza Kukipapa_rr (#14767) üzenetére


Madwe
nagyúr

Minden esetben stresszes, ha nincs fél évnyi megtakaritásod, aminek az első dolgok között kell szerepelnie egy stabil ésszerű költségvetésben :D?

[ Szerkesztve ]

(#14769) Mercutio_ válasza FLx (#14758) üzenetére


Mercutio_
félisten

de ha mondjuk megkerdezed a szuleidet, tobbnyire azt fogjak mondani, hogy felvettek ok is a hitelt, de alig volt kockazata. Munkahely biztosan volt ezer evig, a kamat meg sose valtozott

Ilyet max a 70+-os szülők mondanak.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14770) axioma válasza emvy (#14764) üzenetére


axioma
veterán

Orvosi varoban ulok, de ha ez kell, hazaerek es meghirdetem a kedvedert... most mar feladtuk es invesztalunk bele, napelem kiepites folyamatban. De jo ajanlatra vevok vagyunk attol me'g...

(#14771) axioma válasza htomi85 (#14765) üzenetére


axioma
veterán

OK, hitelt veszel fel, ha megvan az onerod, ezzel _ma_ nem vitatkozom. A kerdes, hogy hova teszed a minimumot amihez onerot keresel. Mert ettol nagyon fugg a [szubjektiv!] kiszolgaltatottsag-erzeted. Csak ma mar budos 39 m2 bekasi panelben kezdeni.
Btw onero lehet nulla is kieg. ing. fedezettel, ezt valahogy sose mondjak h igy ertendo a tv-i minimum].

[ Szerkesztve ]

(#14772) Resike válasza axioma (#14771) üzenetére


Resike
tag

Annál jobb nincs is ha egy ingatlan helyett kettőt buksz el.

(#14773) Jhonny06 válasza axioma (#14763) üzenetére


Jhonny06
veterán

És ez most hogy kapcsolódik az én hsz-emhez? :U Azt írtam, hogy az agglomerációban is brutálisan felmentek az árak az utóbbi néhány évben, semmivel nem olcsóbb kiköltözni, mint venni mondjuk a belvárosban egy nagy lakást.

Azt nem tudom, hogy konkrétan azt a házat miért nem tudod eladni, ingatlanost kérdezz. :)

(#14774) horush válasza axioma (#14771) üzenetére


horush
addikt

Azért én inkább nem terhelném a szüleim házára is a saját lakáshitelem (a nagytöbbségnek pedig nincs más opció).

[ Szerkesztve ]

(#14775) Madwe válasza Resike (#14772) üzenetére


Madwe
nagyúr

Annál tényleg nincs jobb, esetleg ha még marad is utána egy kis hiteled, az a legfelemelőbb tud lenni :D

(#14776) Okean válasza FLx (#14743) üzenetére


Okean
tag

Mostanában egyre gyakrabban merül fel bennem a kérdés, hogy örökölt vagy megfelelő időben vásárolt lakás nélkül egyáltalán van-e még értelme Pesten bohóckodni, amikor egy átlagos senior mérnöki fizetés + lakáshitel kombinációval a fiatal éveid nagy részét gyakorlatilag azzal fogod tölteni, hogy a tősgyökeres pestiek után loholsz.

[ Szerkesztve ]

(#14777) Mercutio_ válasza Okean (#14776) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem a tősgyökeres pestiekhez kell magad hasonlítgatni....

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#14778) htomi85 válasza Okean (#14776) üzenetére


htomi85
tag

Ma már elértük azt a szintet, hogy a lakásbérlet alternatíva a vásárlással szemben, ha a meglévő tőkédet okosan fekteted be.
Viszont ha akarsz dolgozni alkalmazottként, akkor ha a bérlés szóba jön a fentiek miatt, akkor nincs értelme magyarországon bohóckodni.
A fentieket nyilván üti, ha vállalkozni kezdesz.

(#14779) #41635072 válasza htomi85 (#14778) üzenetére


#41635072
törölt tag

Árulja már el valaki, hogy nem super senior és nem programozó mérnök állásokat hol lehet vadászni külföldön, ahol nem pont ugyan úgy jövök ki anyagilag, mint itt budapesten. Azaz nem bécs, London stb...

(#14780) Madwe válasza Okean (#14776) üzenetére


Madwe
nagyúr

De azért ez mindig így volt és máshol is így van, csak valamiért a mai 30as réteg ezt felháborítónak tartja...

Pl: anyám apám vidéki, 7 éves koromig lent éltünk. Mikor feljöttünk pestre 25 éve kb, akkor 4 évig!!! ismerősnél laktunk kb ingyen, azalatt gyűjtöttek önerőt, majd lakásvásárlás 20 éves hitellel - amit azóta persze előtörlesztettek, illetve azóta volt mégegy lakásvásár kb 10 éve, ami a válság elején szintén előtörlesztettek.
Nade amikor anno feljöttek ugyanolyan helyzetben voltak mint a mai vidékről feljövők: önerőt kellet gyűjteni majd 10-20+os hitelt felvenni... Nem értem miért állítja be ezt bárki, mintha az elmúlt idők lakáspiaci emelkedései miatt lennének így, mikor eddig is így voltak...

(#14781) #41635072 válasza Madwe (#14780) üzenetére


#41635072
törölt tag

És anno is senior méröki fizetés harmadát kellett fizetni 20 évig? Vagy csak egy nyugodt szívvel bevállaható kisebb összeg volt a törlesztő? És anno is mindezért csak egy külső kerületi panel járt?

(#14782) Okean válasza #41635072 (#14781) üzenetére


Okean
tag

És anno is senior méröki fizetés harmadát kellett fizetni 20 évig?

http://mek.oszk.hu/02100/02185/html/228.html

1949–1953 között is csak 4%-os volt a lakbéremelkedés, szemben a közszükségleti cikkek árának 80%-os emelkedésével. A lakbérek ezután csak 1971-ben módosultak: az összkomfortos lakások lakbére 6 Ft/m2, míg a komfort nélkülieké 2,50 Ft/m2 emelkedett.

A következő központi lakbéremelésre 1982-ben került sor: az összkomfortos lakások lakbére 5 év alatt fokozatosan 15 Ft/m2, a komfort nélkülieké 4,50 Ft/m2 emelkedett. Az 1980-as évek végén a lakbérek még a kétszeri, 100–150%-os emelés ellenére is alacsonyak voltak, amit jól mutat, hogy a családok költségvetésén belüli súlya 5–7% között ingadozott.

[ Szerkesztve ]

(#14783) Madwe válasza #41635072 (#14781) üzenetére


Madwe
nagyúr

Akkori senior mernoki fizetes netto reszenek a 20-33% siman volt a torleszto amikor felvettek... ma is hasonlo a helyzet szerintem?

(#14784) #41635072 válasza Madwe (#14783) üzenetére


#41635072
törölt tag

Okay... Es most is ugyan olyan minosegu lokacioju es meretu lakast kapnal azert a penzert? Vagy a vaci utcai teglt hasonlitjuk a rakoskereszturi panelhez?

(#14785) Okean válasza Mercutio_ (#14777) üzenetére


Okean
tag

Az embereknek van egy olyan rossz tulajdonságuk, hogy a közvetlen környezetükhöz hasonlítják magukat.

#14778 htomi85:

Ugyan fiatalon dolgoztam kint egy ideig, viszont így harminc felé a pénzen kívül más szempontok is prioritást nyernek, amikhez a kinti közeg nem feltétlenül ideális(pl. párkeresés).

#14780 Madwe:

#14782-őt tudnám ajánlani. Való igaz, hogy vidékiként soha nem volt könnyű Budapesten lakáshoz jutni, de ennyire még a 1998-2001 közötti árrobbanás után sem volt rossz a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#14786) gerii válasza Okean (#14776) üzenetére


gerii
addikt

Nekem pont aktuális. 3 éve Budapesten élek, dolgozom gépészmérnökként, jó szar fizetésért. Most sikerül hozzájutni az örökségemhez.
Nincs: lakás, normális állás, kutya-macska-barátnő.

Opciók:
A - veszek lakást helyben 15-20M hitellel, és keresek egy jobb állást
B - vidékre elhúzok (csakis Dunántúl), ugyanezt megcsinálom kevesebb hitellel, egy élhetőbb helyen
C - önképzés, valami féléves programozó tanfolyammal + nyelvtanulás -> jobban fizető állások
D - elhúzok külföldre (de angol nyelvvel hova???)

Egy velem végzett srác a Velencei tónál vett házat, és onnan jár be vonattal pestre 30p alatt. Lehe neki van igaza, mert így közel van Fehérvár, és a XI. ker is, úgyis ott van az ilyen cégek 80%-a pesten.

(#14787) emvy válasza gerii (#14786) üzenetére


emvy
nagyúr

> D - elhúzok külföldre (de angol nyelvvel hova???)

Barhova? Pelda: en tobb evig eltem nem angol nyelvteruleten ugy, hogy nem tanultam meg az orszagban hasznalt nyelvet (azt hittem, hogy sokkal rovidebb ideig fog tartani a kiruccanas, es mindig ugy voltam vele, hogy mostmar nem allok neki). Mernokkent ez kb. zero problemat jelent, szerintem.

while (!sleep) sheep++;

(#14788) #41635072 válasza gerii (#14786) üzenetére


#41635072
törölt tag

Azért egy szép örökséggel ne vergődjünk már. Mérnökként nem nehéz egy viszonylag jó bért összelapátolni.
Ha hozzám is odavágnak egy 8 számjegyű összeget, akkor egy percig sem sírna a szám. :D

[ Szerkesztve ]

(#14789) gerii válasza emvy (#14787) üzenetére


gerii
addikt

IT területen az angol oké, de gépészeti területen az EUban inkább a német dívik szerintem. A skandinávok is úgy hallottam, hogy elvárják a helyi nyelv használatát. Angilába meg ugye mostanság nem megy az ember. (+ olyan időjárást a fene se kíván)

Tel Elek:
Az a baj, hogy 7 számjegy csak. Ezért tudok csak 20M+ -os lakásokat nézni.

[ Szerkesztve ]

(#14790) Revolit


Revolit
senior tag

Vagy el kell fogadni, hogy IT-s alkalmazottkent nem lesz az ember kozep-kozeposztalybeli huszonevesen.
[link]
4 fos csaladnal havi netto 2 misi kell a kozep-kozep osztaly, legalabb is kiszamolo szamitasa szerint.

Szerintem azert csak fizetest nezni csaloka, de annyira nem elrugaszkodott amit mond.

Jobban elek a "szuper" IT-s fietesembol mint a szuleim vagy nagyszuleim, igy is hamarabb ertem el azt amit ok. De nem hisztiztem, mikor 25 evesen emg nem volt belvarosi lakasom (mondjuk most sincs, nem is kene :P )

Plusz az is valami, ha az ember rajon, hogy annyira nem szuper az az IT-s fizetes. De kulfoldon sem... Aki ma nem tud boldogulni itthon programozokent nem tudom mire szamit kint, ahol mindig is nehezebb lesz ervenyesulni a nyelvi es kulturalis differencia miatt.

(#14791) htomi85 válasza Revolit (#14790) üzenetére


htomi85
tag

A legtöbb embernek ez az un. érvényesülés rész nem megy.
Talán azért, mert az iskolarendszerünk elhiteti velünk, hogy ha lesz egy bme/bce/elte diplománk, akkor sima ügy a gazdagság elérése.
Sajnos ez óriási hazugság.
A másik fő viszonyítási pont pedig a szülők.
Hiába termelékenyebbek a mai fiatalok a szüleiknél, általánosságban mégis rosszabbak a kilátásaik.

(#14792) gerii válasza gerii (#14786) üzenetére


gerii
addikt

Egy opciót kihagytam:
E - saját vállalkozás indítása (más területen akár)

(#14793) Okean válasza gerii (#14786) üzenetére


Okean
tag

Gépészmérnökként a Dunántúl nem tűnik olyan rossz választásnak.

Nekem egy Rákospalotai 5x négyzetméteres önereje gyűlt össze, viszont nem hiszem, hogy az idegrendszerem képes lenne a hosszú távú hitekkel járó, FLx kolléga által fentebb meglehetősen képletesen leírt stresszfaktor feldolgozására.

A vidéki megyeszékhelyeken egy hasonló lakásnak rögtön a felét ki tudnám fizetni. Nyilván a bérek is alacsonyabbak, de legalább nyugodtan aludhatnék.

[ Szerkesztve ]

(#14794) FLx válasza Okean (#14793) üzenetére


FLx
addikt

En most arra gyurok, hogy teljes home office, akar maganzokent is, aztan elhuzni videkre. Kiulok a kertbe a laptoppal es ennyi. :D

(#14795) Tapsi válasza FLx (#14794) üzenetére


Tapsi
veterán

Hát nem tudom, én a XI. kerületi tégla pecóban jobban alszom, mint vidéken. Merthogy mellékutca, átmenő forgalom nincs, tetü kutyák nem ugatnak, hétvégente nem fűrészelnek/kaszálnak a népek. Mindez otthon (falu) 0%-ban teljesül. Most hétvégén még este negyed10-kor is ment a láncfűrész valamelyik szomszédban. Ott lazuljál, vazze!

(#14796) vzozo válasza #41635072 (#14779) üzenetére


vzozo
senior tag

Árulja már el valaki, hogy nem super senior és nem programozó mérnök állásokat hol lehet vadászni külföldön, ahol nem pont ugyan úgy jövök ki anyagilag, mint itt budapesten. Azaz nem bécs, London stb...

Látom megy itt a diskurzus minden egyéb témában is, szóval csak hirtelen erre: miért lehetne, miért kellene?

Én eddig akármilyen egyéb ajánlatot kaptam itt helyben (Németo.) úgymond átlagos megkeresésekre, azok bőven alatta voltak az akkori keresetemnek, sőt, párszor elgondolkoztam rajta, hogy még magyarban is többet kaptam anno... Szóval a helyzet az, hogy szvsz nem kell mindenáron kimenni külföldre, ha egyszer otthon is meg tudod keresni a jó lóvét.

Ha nagyon speciális területen nagyon penge vagy, akkor nyilván jó pénzeket lehet szakítani külföldön - bár amiket most írtok itt, azért elgondolkodtat, hogy odahaza is rendesen megváltozott a piac, és kezdik megfizetni az embert.

(#14797) kexksz válasza vzozo (#14796) üzenetére


kexksz
addikt

EU-n belul akarhogy szamolgattam, de nincs erdemleges kulonbseg (kepzett munkaeronel). En pl. Londonon gondolkodtam/gondolkodom, de ugyanahhoz az eletszinvonalhoz 2.4-szer annyi penzt kene, hogy adjanak, ami meg annyira nem trivialis. (Ez a szam megnagyobb lenne, ha nem szamolok bele evi 2-3 kulfoldi nyaralast, mert ott a magyar ber vasarloereje joval kevesebb.) Es akkor meg csak ott tartok, hogy ugyanott vagyok, mintha nem csinaltam volna semmit. USA-ban talan jobb (nem tudom, nem neztem), de oda vizumot szerezni meg szivas.

[ Szerkesztve ]

(#14798) Resike válasza kexksz (#14797) üzenetére


Resike
tag

Lehet hogyha sokan feladnák azt a évi 2-3 külföldi nyaralást, akkor nem sipákolnának hogy nem lehet egyről a kettőre jutni.

(#14799) Madwe válasza Resike (#14798) üzenetére


Madwe
nagyúr

Aminek darabja egy 4 fős család esetén simán van milliós összeg ráadásul :)

(#14800) kexksz válasza Resike (#14798) üzenetére


kexksz
addikt

Soha nem sipakoltam semmi ilyesmi miatt, pedig elso generacios budapesti vagyok kozel 0 szuloi hatszellel. Nem erzem, hogy rossz dolgom lenne, meg a rinyalas amugy sem visz elorebb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.