Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#13101) Revolit válasza KilgoreTrout (#13099) üzenetére


Revolit
senior tag

Ha ez az arany 1-5% akkor kik veszik meg mar a tervezoasztalrol ezt a rengeteg ujjepitesu lakast / hazat miegymast kozel 800.000/nm atlagaron? :P

Nagyon sokan eleg jol keresnek, asztalostol kezdve (ismerek egyet) a masszorokig (szinten ismerek egyet). Maszekba toljak mindketten (KATA) es bizony pariban van az IT-s fizetesekkel.

Es akkor a mutyibajnok autokereskedokrol nem is beszeltem, szerencsere azokbol nem ismerek...

De eleg sok mas szakmat lehetne emliteni...

[ Szerkesztve ]

(#13102) Fandango válasza Revolit (#13101) üzenetére


Fandango
veterán

Mondjuk a külföldi befektetők. :U (kiemelvén a kínaikat és az oroszokat)

[ Szerkesztve ]

(#13103) KilgoreTrout válasza Revolit (#13101) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Külföldiek pénzmosási céllal, a 0,1% befektetésnek, jól kereső emberek hitelre, kevésbé jól kereső emberek családi támogatással/örökségből+hitellel. Az első két kategória ráadásul általában nem egy-egy lakást vesz, és amúgy messze kevesebb lakás épül, mint azt gondolnád - pl. 2018-ban Pest megyében összesen 4764 lakás épült - ebből Budapesten 3874 - és ebben benne vannak a saját célra épített családi házak is.

[ Szerkesztve ]

(#13104) axioma válasza KilgoreTrout (#13099) üzenetére


axioma
veterán

Azert az szomoru, hogy az elhivatottsag eszedbe se jut a nem eppen lusta - gondolok itt pl. orvos - kiskeresetu hivatasok melle... csak a lustasag es sikertelenseg. Raadasul szerintem eppen hogy az orvosnak pont sok sikerelmenye van a meggyogyitottakbol.

(#13105) Mirman válasza axioma (#13104) üzenetére


Mirman
őstag

Egyértelműen süt az irónia abból amit mond. Ugyanazt mondjátok.

[ Szerkesztve ]

(#13106) attiati válasza Revolit (#13101) üzenetére


attiati
veterán

Múltkor linkeltem egy elemzést, hogy mi a belépési korlát itthon a felső 10%ba.

Nehéz megbízhatóan elemezni, de 2015-ben a felso 10% aljan 50-70misinel nem több vagyon es háztartásonként 5-15 misi nettó bevetel kellett.

Ez azóta nyilván magasabb lett. Főleg a vagyoni része.

(#13107) fahrii


fahrii
őstag

Segítségeteket szeretném kérni a következő kérdésben:
Idén sikerült végeznem az egyetemen progterv szakon (+2 éves gazdinfo OKJ), szoftverüzemeltetőként dolgozom távmunkában egy vidéki kkv-nak nettó ~400k Ftért. Alapvetően elégedett vagyok: összeszokott csapat, alapvetően stresszmentes munka, normális vezetés és a fizetés is korrekt, a home office nyújtotta előnyökről nem is beszélve.
Ezen felül más kisebb cégeknek készítek szabadidőmben excel makrókat, habár ez kezd leülni idő hiányában. Ami a munkatapasztalatomat illeti most leszek 3 éve a cégnél, illetve ezelőtt 1 évig dolgoztam a helyi Boschban kontrolling gyakornokkét (makróztam főleg).

Problémám, hogy szakmailag megragadtam egy bizonyos szinten. Van egy piacképesebb MS SQL és Excel tudásom (meg persze az alap egyetemen tanultak) és itt ki is fújt a repertoár. Arról nem beszélve, hogy igazából elgem van ebből a pozícióból, sokkal szívesebben fejlesztenék a jövőben. Sajnos az aktív angol szókincsem használat hiányában lassan a yes-no szintre redukálódik és ez nagyban leszűkíti a lehetőségeimet (a hallott és olvasott szöveg értéssel egyébként nincs gond).

Egy hónapja Pestre kötöztünk barátnőmmel, így úgy döntöttem ideje a változásnak.
Pusztán kíváncsiságból elmentem 1-2 interjúra, a fentiek ismeretében adatbányász és sql fejlesztői pozíciókat céloztam meg. A tapasztalat az volt, hogy egy egyszerű sql és logikai tesztet követően, beszélgetés, majd mikor a fizetési igény következett látványosan hanyattb*szták magukat a kért összeg hallatán (nettó 350.000 Ft-ot céloztam meg minimunként). Azt a tanulságot vontam le, hogy a helyzetemben jobban megérné a következő fél - 1 évben munka mellett egy magántanárral hansúlyt fektetni az angol nyelvre, mellé egy kis pluralsight aztán futni még egy kört.
A kérdésem pedig, esetleg tudnátok adni esetleg tanáccsal szolgálni? Mit tennétek a helyemben?

(#13108) lord.lakli válasza fahrii (#13107) üzenetére


lord.lakli
őstag

Milyen tesztkérdések voltak és hogyan feleltél meg?
Lehet, hogy azt nézik, hogy a választott területen még full pályakezdő vagy, így 526e Ft bruttó szerintem nem annyira rossz.

(#13109) Mercutio_ válasza KilgoreTrout (#13099) üzenetére


Mercutio_
félisten

Hagyjuk már a demagógiát.
Felsorolod azokat a pozikat amiket egyébként rendesen meg kellene fizetni (és ezért a fizetésért megfelelő szintű teljesítményt kellene nyújtani) csak épp nálunk ezt a kormány nem teszi meg a társadalom pedig nem kellően szolidáris, hogy ezt a kormányból kicsikarja....

A belinkelt munkát (értelmesebb villanyszerelő) elvégezni képes szaki vidéken se fog ennyiért elmenni, maszekolással/saját szakmában maradva is lényegesen többet keres. A hirdetés a tipikus mindenhez is értsen fillérekért tipikus eseten és vagy nem lesz betöltve, vagy nem kompetens emberrel.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13110) FLx válasza fahrii (#13107) üzenetére


FLx
addikt

Feltetelezem, hogy inkabb kisebb, foleg magyar cegeknel interjuztal. Muszaj lenne fejleszteni az angolt legalabb egy eros kozepes szintre, hogy aztan palyazhass komolyabb cegekhez. Ott nem fognak aggodni 350 netton.

(#13111) Resike válasza djgeg (#13081) üzenetére


Resike
tag

Ennél többet is lehet keresni, ha megkerülöd a 3-4 láncos lesápolást. Az már más kérdés hogy ez nem túl triviális.

(#13112) #41635072 válasza FLx (#13110) üzenetére


#41635072
törölt tag

Jó hát azért egy frissen végzettnek senki nem fog netó fél misiket dobálni makrókért. :DDD
Van aki olcsóbban is megcsinálja..

[ Szerkesztve ]

(#13113) Tapsi válasza FLx (#13110) üzenetére


Tapsi
addikt

Sql-re, VBA-ra sehol sem fizetnek nagy lóvékat. Ehhez nem kell IT végzettség, BSc-s közgazdászokkal Dunát lehet rekeszteni ezen a fronton. Amúgy nem is értem, hogy egy proginfós mit akar ebben a szakmában.

(#13114) kexksz válasza fahrii (#13107) üzenetére


kexksz
addikt

Nekem nem tiszta, hogy most mit szeretnel csinalni. Ez az Excel/SQL vonal eleg gyorsan maxolhato es inkabb egy complementary skill valami auditornak/tanacsadonak/PM-nek/BA-nak, mintsem fejlesztes. Ha fejleszteni akarsz fejlesztoi pozira jelentkezz.

[ Szerkesztve ]

(#13115) Jhonny06 válasza kexksz (#13114) üzenetére


Jhonny06
veterán

Igen, ez inkább ilyen plusz skill (mint fejlesztőknél a scriptelés), de önmagában semmire nem jó, nincs ilyen pozi, ahol kifejezetten ezt kéne használni.

(#13116) fahrii válasza kexksz (#13114) üzenetére


fahrii
őstag

Őszintén, csak érdekelt az a pár év tapasztalatom mit érhet a munkaerőpiacon :U
De örülök, hogy rákérdeztem máris sikerült rendbe tenni a dolgokat.
A célom, így marad az angol nyelv tanulása elsődlegesen, aztán jöhet egy pályakezdő fejlesztő pozi.

(#13117) OPiiPO válasza Resike (#13111) üzenetére


OPiiPO
addikt

"ha megkerülöd a 3-4 láncos lesápolást. Az már más kérdés hogy ez nem túl triviális."
- ezt jól látod - amint megpróbálod megkerülni, falakba fogsz ütközni, mivel az általában a feletted álló umbrella company vagy egyéb közvetítő cég (3, 4 nem szeretik a multik, ők sem teljesen hülyék - másra nincs rálátásom) a saját megélhetésével játszik, tehát mindenképp el fogja érni hogy ne szabadulj ki a rendszerből, akár azon az áron is hogy dob téged.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#13118) FLx válasza Tapsi (#13113) üzenetére


FLx
addikt

En ugy gondoltam fejleszto akarna lenni. :)

(#13119) VirsLee válasza Tapsi (#13113) üzenetére


VirsLee
őstag

Hmmm... Br. 900e komoly juttatásokkal minek számít? Kisebb nagyobb selectek napi 8 órában, persze elég erős pénzügyi ismeretek mellett.

(#13120) Kobe válasza VirsLee (#13119) üzenetére


Kobe
veterán

Nem tul soknak :D en mult heten dobtam vissza egy ilyen offert, mert 'apropenz' kategorianak szamitott :D

(#13121) Tapsi válasza VirsLee (#13119) üzenetére


Tapsi
addikt

Ott neked nem a selectekért fizetnek, hanem a domain tudásodért. Szerinted ez mennyire releváns az adott területen pályakezdő kolléga vonatkozásában?

Amúgy a bruttó 900 még így is elég jó.

[ Szerkesztve ]

(#13122) flash-


flash-
veterán

hali

érdeklőtnék hogy ahol 12 órás munkarend van(valamikor 07-19,aztán 19-07)az pontosan hogy van?

pl.:
hétfő:07-19
kedd:07-19
szerda:szabad
csütörtök:szabad
pántek:19-07
szombat:19-07
vasárnap:szabad
hétfő:szabad
??
így?

vagy másképp?

és ez mennyire fárasztó??

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#13123) Fandango válasza flash- (#13122) üzenetére


Fandango
veterán

Munkahelye válogatja.
Én dolgoztam 8 éven keresztül 12 órás munkarendben, éjszaka és nappal váltakozva. (soha többet nem akarok)
Az egyik helyen úgy volt, hogy 4 nap munka 4 nap pihenő (vagy 3,5 nap pihenő, mert ugye itt már este kezdeni kellett). Illetve a másik helyen volt egy 3 hetes beosztás, ahol adott hétre fixen meg volt adva hogy kell dolgozni, és ez a 3 hetes ciklus forgott. Mondjuk ezekbe beleesett a hétvége is.

(#13124) Jhonny06 válasza flash- (#13122) üzenetére


Jhonny06
veterán

Attól függ, hogy milyen ügyfelet kell kiszolgálni, mert 365x24-es is van, ahol soha nem áll meg az élet. Amúgy törvényileg 12 órának kell eltelnie a befejezés és az új műszak között, tehát ha aznap reggel 7-kor végzel, akkor simán beoszthatnak aznap 19-re.

Amúgy teljesen random, hogy hogy jön ki a beosztás. Normális helyeken 1 hónapra előre megadják és össze-vissza mész, nem feltétlenül van benne rendszer. Persze vannak szabályok, amikre figyelnek. Fárasztónak nem volt fárasztó, amikor így dolgoztam. Viszont nagyon összefolynak a hetek, mivel nincs benne rendszer. Kicsit olyan érzés, mintha állandóan menned kéne. Magánéletileg elég szar nyilván.

(#13125) sokol válasza Kobe (#13120) üzenetére


sokol
tag

Még jó,hogy odaraktad a mosolyjelet a mondat végére,ellenkező esetben még tényleg elhittük volna,hogy "akkora" ember vagy ,hogy elutasíts egy ilyen ajánlatot. ;)

(#13126) Kobe válasza sokol (#13125) üzenetére


Kobe
veterán

Tenyleg siman, gondolkozas nelkul visszadobtam... (vicc nelkul)
Eleg szar ajanlat volt (financialisan), raadasul meg feleslegesen raboltak az idomet is vele.
3 kulonbozo kort letudtunk effektive egy het alatt, minden feluleten megkerdeztek a berigenyt, fillerre pontosan ugyanazt az osszeget mondtam minden alkalommal, es hogy maximum 3-5% alku 'puffer' van benne.
Minden kornel (kulfoldi global hr, lokal hr, global szakmai vezeto) mindegyik erintett mosolyogva bologatott, tudomasul vette az igenyt, majd (utolso kortol szamitott alig egy napon belul, ergo bazi surgosbe es baromira profilba vago skillel) dobnak egy soktiz szazalekkal alacsonyabb offert.
Ha ennyire nem talalkoznak az elkepzelesek, akkor azt illik a legelso korben tisztazni (vagy max a masodikban), a tobbi csak idopazarlas, foleg ha tudjak hr oldalon elore hogy ekkora a gap

Jomagam eleg konzekvens es pragmatikus vagyok ezen a teren

[ Szerkesztve ]

(#13127) FLx válasza sokol (#13125) üzenetére


FLx
addikt

Bizonyos teruleteken ez apropenz egyebkent. Nyilvan ha az ember azt gondolja, hogy a piaci erteke mondjuk 600k es jon neki a 900k-s ajanlat, akkor orommel elfogadja. Ha viszont olyan tudassal rendelkezik, amit sokkal jobban araz be a piac, akkor ez nagyon keves is lehet. Hasonlo kaliberu ajanlatoknal en az elso koros interjura sem megyek el. De itt a topikban sokan vannak akik ennel sokkal nagyobb osszegu ajanlatra se mozdulnak meg.

[ Szerkesztve ]

(#13128) axioma válasza flash- (#13122) üzenetére


axioma
veterán

Nalunk 12/24/12/48-ban voltak a portasok (melo/szabad valtas), ez kb. a 40 oras hetnek megfelel atlagban. (persze ez tok jol lefedheto 4 portassal csak aztan ha egy elmegy szabira, akkor a "tulorak" a tobbinek igen nehezen jonnek ki ugy hogy ne legyen dupla muszak senkinek...)

(#13129) Fandango válasza FLx (#13127) üzenetére


Fandango
veterán

"De itt a topikban sokan vannak akik ennel sokkal nagyobb osszegu ajanlatra se mozdulnak meg."

Ahhoz már mivel kell foglalkozni, vagy milyen pozi kell? :Y

(#13130) FLx válasza Fandango (#13129) üzenetére


FLx
addikt

Erdemes nezegetni a Hays es a Grafton altal kiadott salary guide-ot. :) Nagyon sok terulet van, ahol a komolyabb szakemberek megkeresnek brutto 1,5 milla korul. Nekik kuldheti a recruiter az 1,1-es ajanlatot, max rohognek rajta. :)

ps. Amugy tudom en, hogy ezek sokaknak megfoghatatlan szamok, de leteznek ilyen allasok.

[ Szerkesztve ]

(#13131) sokol válasza Kobe (#13126) üzenetére


sokol
tag

Valószínűleg nem te voltál az egyetlen jelölt,"versenyeztették" a jelölteket ki vállalja el kevesebbért,nyugi komoly cégek HR emberei nem hülyékből állnak.

Az sem kizárt,hogy esetleg rajtad kívül volt olyan jelölt(akár szakmailag felkészültebb) ember aki aztán elvállalta az ő általuk elképzelt összegért.

hogy maximum 3-5% alku 'puffer' van benne.

Mert ha mondjuk 6% akkor már el sem vállalod ha egyébként egyéb szempontok (szakmai/magánélet/szabadság stb.) szempontok alapján kedvezőbb ajánlatot kapsz?

Azért egy 3-5% elég makacs kompromisszum,általában az ilyen emberek szoktak megrekedni a "langyos vízben",alkalmatlanok a továbblépésre/fejlődésre ha mondjuk (te esetedben) már 6%-os kompromisszumot kéne kötni anyagiak terén.

[ Szerkesztve ]

(#13132) sokol válasza FLx (#13127) üzenetére


sokol
tag

De itt a topikban sokan vannak akik ennel sokkal nagyobb osszegu ajanlatra se mozdulnak meg.

A baj,hogy ez nem mondd el semmit a topikban lévő emberekről..Mindenki úgy fényezi ahogy akarja.

Az "ajánlatra" való " nem megmozdulás" megalapozottságra gondolok.

[ Szerkesztve ]

(#13133) Mercutio_ válasza sokol (#13131) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tök felesleges okokat tippelgetni, a cég/interjűztatók hozzáállása eleve gáz (több kör amikor ekkora a difi) és de "komoly cégek" HR-esei/interjúztatói közt is van idióta ezt mint "komoly cég"-nél 10+ évet eltöltött és belső "szolgáltató"-ként sok területtel kapcsolatban álló elsőkézből mondom...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13134) sokol válasza Mercutio_ (#13133) üzenetére


sokol
tag

Tök felesleges okokat tippelgetni

Nem tippelgetek,csak van egy olyan olvasata is ennek a sztorinak,hogy itt mindenki hülye("kulfoldi global hr, lokal hr, global szakmai vezeto") csak a kommentelő akkora zseni,hogy nem megfelel meg neki semmilyen ajánlat.

de "komoly cégek" HR-esei/interjúztatói közt is van idióta

Akkor az nem lehet túl "komoly cég" ha "idióták" képviselik,értelemszerűen a kettő összefügg.

Legalább is az én olvasatomban,de szerintem nem vagyok egyedül.

Azért komoly cégek "megengedhetik" maguknak ,hogy a legjobb(nem idióta) embereket alkalmazzák.

[ Szerkesztve ]

(#13135) Sanyi.il


Sanyi.il
aktív tag

Ti bevállalnátok egy 6 hónapos projectet KATA-sként, a jelenlegi fizu háromszorosáért egy új helyen, ha bizonytalan a folytatás a project leteltével? a jelenlegi helyemmel megvagyok elégedve.

(#13136) #41635072 válasza sokol (#13134) üzenetére


#41635072
törölt tag

Láttad te már a “legkomolyabb” multik HR csapatat?
Zomeben 20-as eveik elso feleben jaro legvaltozatosabb diplomaval rendelkezo “kifinomult” holgyek, akik 3 havonta valtogatjak a munkaltatojukat. De a “komoly” HR manager urholgyek sem a koponyajuk miatt vannak ott ahol. Erdemes megnezni linkedinen az eletutjuk, a tobbsegen nagyon meg fogsz lepodni majd kiver a viz... :D Szoval nem kell ezt tulmisztifikalni.... Altalaban sajnos ebben a szakmaban sem az okosabbja repul magasabb poziciokig, hanem aki megfelelo helyrol jon, a masik opciot pedig meg sem lebegtetem.

(#13137) #41635072 válasza Sanyi.il (#13135) üzenetére


#41635072
törölt tag

Ha a jelenlegi helyed egy jol bejaratott, egyebkent jol fizeto munkahely es mindennel elegedett vsgy, akkor 3 honapos plusz penzert szerintem semmikepp. Azert elegge meg lehet szivni utana a keresgelessel, unra beilleszkedessel, es ha az uj csapat/munka nem az elkepzeleseknek megfelelo akkor azt banni fogod. Szerintem el kell donteni hogy contractorkodni akarsz, es elsz minden elonyevel es hatranyaval, na meg megvan eghez az eletmodhoz s biztos tudasod es tapasztalatod. Vagy meg viszonylag friss vagy a piacon es jobban jarsz ha tuti biztos “rendes” pozikban alapozod meg a karriered.

(#13138) Mercutio_ válasza sokol (#13134) üzenetére


Mercutio_
félisten

Első rész: Az, hogy te mit olvasol ki Libria hsz-éből a te dolgod.
Második: Olvasd újra mit írtam....

Tel Elek: nem 3 hanem 6x2 havi plusz pénz lesz az (bár KATA esetén még kell kicsit matekolni és azt is tudni kellene, hogy mihez képest 3x pénzt adnának)

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13139) flash- válasza Jhonny06 (#13124) üzenetére


flash-
veterán

értem és köszi a tippeket...

Docler-nél van ilyen állás(nem it-s),és gondolkodom..

a Doclerrel kapcsolatban ez a EOS Institute(felhőoszlatás meg fényterápia) kötelező képzés még a dolgozóknak?
aki ott van vagy tud valami frisset ezzel kapcsolatban írhatna nekem, megköszönném..

(4-5 éves blogbejegyzéseken olvastam erről, de nem tudom mostanában is van e még ez a fszság,mert ha igen meggondolom hogy inkább nem váltok,nemtom mi tévő legyek őszintén,mert pénzebe sokkal jobb mint a mostani,de..)

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#13140) Kobe válasza sokol (#13131) üzenetére


Kobe
veterán

Nem igazan izgat a mogottes indok, nem szoktam filozni rajta utolag (azota is hirdetik a pozit amugy, illetve ujra meghirdettek, szoval nem igazan lehetett felhozatal mogotte, vagy meg futjak a koroket. Szakmai leader szerint is max horizontalis ugras lett volna reszemre, mert inkabb tapasztaltabb vagyok annal a szintnel ami kellene oda - nyilvan ez is lehetett az indok az offer tartalma mogott, de ennek ugyanugy ki kellett volna derulni a legelso kor utan)

A 3-5% elvnek van masik vetulete is: azzal a ceggel, amelyik brutto 1M+ os ajanlatoknal brutto 30-50K-n all le rugozni, nem biztos hogy szerencses hosszutavon egyutt dolgozni, ez mar a f*llerbaszas nonplus ultraja (netto 20-30 ezrekrol beszelunk netto 700+ de inkabb 800-as szinteken, erted....)
Ugyanez igaz a rugalmassag/maganeletre, ezen a teren ekkora foku onallosag mar kotelezo, nyilvan nem azokra a helyekre vadaszik az ember ahol a 8 orat stopperrel merik (jelenlegi helyem is kvajo ilyen szempontbol), engem is (es a szakmabelieket is) inkabb az mozgatja h legyen megcsinalva a munka, hataridore

En mindig ugy vagok neki, h tudom mit erek +/-5% savban siman megmondom hays kategoria szerint is, es eszerint futok neki + feltetelezem egy HR es is tisztaban van ugyanezzel.
Az szerintem, hogy az ember lemegy 2 kilo szin marhahusert a henteshez, es a vegen beeri masfel kilo farhattal, tobbet ront a megitelesen kifele, mint hasznal: lecsapodhat ugy hogy nincs tisztaban a sajat ertekevel, kulso korulmenyekkel, felelossegevel, elbizonytalanodonak, megalkuvonak, konfrontaciora keptelennek tunhet... PM es hasonlo feladatkorokben meg egyik sem tul szerencses

[ Szerkesztve ]

(#13141) attiati válasza Kobe (#13140) üzenetére


attiati
veterán

Ez még mindig SAP?
Fejlesztés? PM? Vezető?

(#13142) Kobe válasza attiati (#13141) üzenetére


Kobe
veterán

Eleg nehez lenne bekategorizalni. SAP es mas egyeb, tobbfele rendszerben, adott uzleti teruletre vonatkozo 'tobbsapkas' melo, leginkabb PM / solution architect vonalon, azok kozul is inkabb a bevetelgeneralo folyamatok, nem a 'back-end'.

[ Szerkesztve ]

(#13143) sokol válasza Kobe (#13140) üzenetére


sokol
tag

A 3-5% elvnek van masik vetulete is: azzal a ceggel, amelyik brutto 1M+ os ajanlatoknal brutto 30-50K-n all le rugozni, nem biztos hogy szerencses hosszutavon egyutt dolgozni...,

Azért ez mindkét oldalról nézve jogos ellenvetés lehet,mármint a szőrszálhasogatás.

Ugyanez igaz a rugalmassag/maganeletre, ezen a teren ekkora foku onallosag mar kotelezo, nyilvan nem azokra a helyekre vadaszik az ember ahol a 8 orat stopperrel merik

Egyetértek,bár miért gondolod azt/zárod ki,hogy ahol "stopperrel" mérik az időt ott nem az a cél,hogy időre el legyen végezve a munka?

En mindig ugy vagok neki, h tudom mit erek +/-5% savban siman megmondom hays kategoria szerint is,

Személy szerint Hays-nek nem tulajdonítok túl nagy jelentőséget,kicsit amolyan tőzsdének tűnik nekem .

Valakik valamilyen szempontok alapján meghatározzák ezeket a számokat.

Aztán végül mégis az egyes munkáltatók döntik el,hogy mennyit hajlandóak áldozni a meghirdetett pozícióra kiszemelt melósra.

Ekkor szoktak előfordulni nagy ledöbbenések munkavállalói és munkáltatói oldalon egyaránt.

A munkáltatónak leesik az álla a munkavállaló bérigényén,a munkavállaló meg azon csodálkozik ha nem kínálják neki azt az összeget amelyet a "Haysben" írtak.

[ Szerkesztve ]

(#13144) mouzrr


mouzrr
őstag

Egy bsc kozgaz után milyen mesterkepzesekre erdemes szerintetek ranezni? Jelenleg beszerzesen vagyok meg gyakornok, es gondolkodom hogy a bsc utan egybol elkezdenek valamit levelezon munka mellett, csak meg nem igazan tudom mit. :N

(#13145) Kobe válasza sokol (#13143) üzenetére


Kobe
veterán

Szerintem tulmisztifikalod picit, vagy tobbet szeretnel belelattatni, mint ami (reszemrol) mogotte van :)

Amit te irtal, az inkabb az az eset amikor ket nagyon eltero oldal frissen tesztelgeti egymast, es valamelyik ujonnan akar olyan terepre tevedni, ahol meg nem jart. Pl munkavallalo bemond egy abszolut elrugaszkodott ajanlatot, amivel meg o is csak ismerkedik, es amin az olcsojanoskodo HR meglepodik

Megnyugtatasodul: nalam nem ez a felallas volt, hanem egy joval eccerubb: a kapott ajanlat minden komponense (alap, bonusz, cafi, kiegeszitok) sulyos penzekkel voltak szarabbak, mint a mostani, ennyi :) nem Moho-jojo-t jatszottam, es huztam a szam hogy nem adtak eleget, de gondolom egy ilyet azert megsem lett volna muszaj elfogadni :) (azonos evenkenti berfejlesztesi potencial mellett )

A munka jellege megint mas. Haladni kell a korral, egyreszt, masreszt en nem is tudnam megjatszani a 8oras 'blokkolgatos' modszert, mert siman bejohet barmi surgos/fontos. Ez nincs ellenemre, de kollegialis alapon elvarom, hogy a rugalmassag masik oldalrol is meglegyen (pl ne forgassa verben a szemet barki ha az ember el mondjuk a home office lehetosegevel vagy epp elobb menne valamelyik nap). Ennyi.

(#13146) Apollo17hu válasza Orionk (#13077) üzenetére


Apollo17hu
őstag

ezt a linket kár volt bedobni. amióta rákattoltam, minden jutubvideó előtt ennek az idiótának a hirdetése jelenik meg :(

[ Szerkesztve ]

(#13147) UHHH válasza Apollo17hu (#13146) üzenetére


UHHH
senior tag

Szia! Ezért kell inkognitó/privát ablakban nyitni az ilyeneket. Továbbá hirdetések?! Opera böngésző, beépített reklámszűrővel! Nekem nincs hirdetés sehol sem, ahol nem akarom!

(#13148) Tapsi válasza mouzrr (#13144) üzenetére


Tapsi
addikt

Olyat, ami valóban használható tudást ad. A levelező eleve behatárolja a lehetőségeket. Személy szerint a pénzügyet preferálom. Például egy nagyon gyakorlatorientált szakterületet valószínűleg felesleges választani, mondjuk a logisztikát. Az a jó, ha kiegészíti az alapképzésedet.

(#13149) Mercutio_ válasza Tapsi (#13148) üzenetére


Mercutio_
félisten

Logisztika egyébként is elég alulértékelt/-fizetett terület.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#13150) Tapsi válasza mouzrr (#13144) üzenetére


Tapsi
addikt

Még annyit, hogyha van IT affinitásod, akkor egy gazdinfó jolly joker. Jól fizető BA/PO/PM karrierhez instant beugró.

(#13149) Mercutio_

Sajnos teljesen igazad van.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.