- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Gyertek a 11. BRSZK-ra! Lesz DFI UV alatt, és mart szilícium tapi!
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-11 13:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
Sziasztok - próbáltam utánaolvasni a topicban mielőtt kérdezek, de nem találtam ezzel kapcsolatban ajánlást, szóval.. Vettem egy 9gen ipad-et igazából csak tartalom fogyasztásra, utazásokhoz. Most felmerült egy új igény: az 5 éves kisfiamnak kellene rajz-készség fejlesztő program. Óvodában nem úgy foglakoznak vele, mint elvárt lenne, otthon papíron gyakoroljuk, de talán van valami gyerekeknek való alkalmazás, ami jobban elősegíti a rajz-készség fejlődését. Tud vki ilyesmit javasolni?

-
sasa134
addikt
Péntek óta nyúzok egy iPad 9-et, és semmi zavaró hiba nekem nem látszik. A YT-n a mininél látom a hibát, de a 9-esen nekem semmi nem jön ki….lehet csak a szemem nem elég jó hozzá?!
Fordítsd el oldalra es úgy próbáld. Ha így sem látod, akkor no problem.
-
sasa134
addikt
Értem, de ez miért vigasztalja a leendő iPad vásárlókat? Csomó más terméknél előfordult, iPadnél (ennyire durván), nem volt látható, mint most, tehát eddig ebből a szempontból jó terméket kaptunk a pénzünkért, most meg szart.
-
sasa134
addikt
Ha jól értem akkor az új iPad 2021 is érintett jelly scrolling hibával , nemcsak a Mini
Neten olvasni, illetve összehasonlító tesztben YouTube videón látni, hogy állítva nem (látható), fektetett módban viszont észlelhető a jelenség, de sztem nem olyan zavaró mértékben, mint a Mininél. Sztem menj el és élőben nyomkodj meg egy 9th Gent, én is azt fogom tenni, mert videón nehéz megítélni, hogy még belefér-e vagy annyira zavaró, hogy inkább már nem...
-
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
Sziasztok!
Van egy jó és egy rossz hírem!
A jó hogy ma spóroltam 200.000HUF ot, a rossz pedig hogy 4db ipad mini 6 ot teszteltem, és mindegyik rendelkezik a jelly scrolling issue-val.
Adott APR ekben néztem körül, beszélgettem az eladókkal és nem találkoztak a hibával, egy user sem reportolta ezt személyesen. De tudtam nekik prezentálni a bemutató készülékeken sajnos, és ők is látják a hibát. Azt viszont nem tudták megmondani hogy garanciális probléma -e, valamint hogy egyáltalán tudják-e javítani, és ha igen akkor mikor.
A new york times front page-én teszteltem, itt vannak képek és szöveg is. Sajnos látszik hogy a kijelző egyik fele lassabb mint a másik ha állítva nézzük az eszközt.. Sajnos elfektetve is látszik, de akkor a képek inkább összenyomódnak vertikálisan. Ha csak a szövegekre koncentrálok akkor annyira nem zavaró, de a gif-ek és a képek esetében hatványozottan látszik, és számomra ez deal breaker volt. :/
Néztem a többi ipadet is, ugyanazzal a demo szoftverrel nem produkálták a problémát, én így hardveres issue-ra gyanakszom.
De én nem értek hozzá, zsírkréta volt a reggelim....hát ez nem hangzik túl jól...köszi hogy megosztottad a tapasztalatokat.
-
sasa134
addikt
értjük egymást
-
sasa134
addikt
Ezt értem de akkor meg felvetődik a kérdés hogy miért okézták le azt az adott reviziót amikor előjött az issue. Nem is tudom melyik a nagyobb gáz. De nem baj, csak megoldják, max lesz egy epic méretű visszahívás a termék rajtja után közvetlen!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
sasa134:
Ez egy kiváló kérdés! Véleményem szerint igen, mivel a kijelző nem tudja az ígért
specifikációt. Mármint tudja de csak az egyik felén a panelnak.
Más kérdés hogy lehet hogy az összes mini produkálja ezt valamilyen szinten, avagy ha garanciális csere történik, lehet hogy ugyanígy egy lomha panel lesz a második eszközben.Full ráérek, körülnézek a fővárosban az adott APR ekben holnap, hogy a kiállított eszközök produkálják e a hibát és ha igen akkor milyen szinten egymáshoz képest.

Ezt érdekes lenne látni
-
sasa134
addikt
Ezt értem de akkor meg felvetődik a kérdés hogy miért okézták le azt az adott reviziót amikor előjött az issue. Nem is tudom melyik a nagyobb gáz. De nem baj, csak megoldják, max lesz egy epic méretű visszahívás a termék rajtja után közvetlen!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
sasa134:
Ez egy kiváló kérdés! Véleményem szerint igen, mivel a kijelző nem tudja az ígért
specifikációt. Mármint tudja de csak az egyik felén a panelnak.
Más kérdés hogy lehet hogy az összes mini produkálja ezt valamilyen szinten, avagy ha garanciális csere történik, lehet hogy ugyanígy egy lomha panel lesz a második eszközben.Full ráérek, körülnézek a fővárosban az adott APR ekben holnap, hogy a kiállított eszközök produkálják e a hibát és ha igen akkor milyen szinten egymáshoz képest.

Nagy kérdés, hogy ez garanciális probléma -e?
-
sasa134
addikt
Nem a mérnökök döntik el, hogy így ki lehet engedni, hanem feljebb. Vagy nem tudták megoldani (műszaki ok, vagy időhiány miatt), vagy az Apple managerei úgy döntöttek, ez nem fog sok embernek feltűnni, ergo kisebb a kár, mintha el kéne halasztani egy termék launchát. Sosem tudjuk meg.
-
sasa134
addikt
Nagyon érdekes jelenség, nem láttam még sehol ilyet.

De azt mondjuk nem értem hogy nem jött elő ez az issue a hardver tesztelés időszakában.
Maxxy10:
Tuti javítható, Szerintem refresh rate issue, csak be tudják lassítani a kijelző egyik felét!
Nyilván előjött, sőt ha ez hardveres probléma, akkor gondolom a design freeze idején már láthatták. Nem hülyék az Apple mérnökei, ezeket szarrá mérik meg tesztelik, hónapokig, kizárt hogy nem észlelték. A furcsa az, hogy a launch-ig nem tudták megoldani és így engedték a gyártásba.
-
sasa134
addikt
Azért ez a jelly scroll-blama az elfogadhatatlan kategória az Apple részéről... Egy ilyen gyártó így dob piacra egy terméket, pff.
-
sasa134
addikt
Pontosan, semmi 'gond' nem lenne az Air4 árával, ha 128as lenne annyi amennyiért most a 64est adják.
De így, sztem minden technikai hátránya ellenére a sima iPad9 most sokkal jobb deal - átlag felhasználásra, tartalomfogyasztasra. -
sasa134
addikt
Vedd meg nyugodtan, én is csekkoltam, mert air helyett valszeg ez az iPad9 lesz a választásom (karácsonyra ajándék ösöknek), pont a Logitech Combo touch miatt, amit az iPad8-as-hoz is használok, és ami egyszerüen a legjobb választás volt a levehetö billentyüzet (de közben fennmaradó védötok) miatt.
Viszont mik a tapasztalatok az iPhone altal megosztott internet (Személyes Hotspot) és iPad altal fogadott internet kapcsolata-ban??
Mert nekem vhogy nem akar flottul müködni, márpedig a Cellular + WiFi változatot nem tartom igazán érdemesnek megvásárolni, ha ezt a Hotspot dolgot jobban be tudnám löni, mikor nem otthoni WiFi közelben van az iPad. Szóval, aki használja, az hogyan használja, mekkora távolságra vannak az eszközök egymástól?
Igen, eldőlt, mert egyszerűen most túl jó vétel ez az ipad9, nagy lett az olló árban a sima meg az Air között.
Megvárom a BF weeket, hátra lesz vmi ajándék vagy tok bundle hozzá vmi viszonteladónál.
A Logi Combo touch meg akkor jön mellé. -
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
Jól gondolom, hogy az Air3 vs ipad8 viszonylatban az Air sokkal jobb a szabadtéren való használatra (kijelző olvashatósága)?
-
sasa134
addikt
Nagyon szórták ki a simát meg az air3-at több helyen is, emagnál, MM-nél, stb. van, de ott meg nem nagyon akciós.
Szerintetek mostani felállásban melyiket érdemes venni? Ipad 8 128 vagy Air3 64 GB? A jobb kijelző, kamera és egyebek miatt az utóbbira hajlanék ha elcsípem jó áron.Jó kérdés, ugyanezen dilemmázok...azért az a 128gb jól hangzik, másik oldalon ott a kijelző. Árban 30-40Eur különbség van az iPad 8 javára...nehéz döntés.
-
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
Azt nézem, hogy itt nálunk az apple.de-ről már le is került az Air3.... Ez így szokott lenni? Akkor hivatalosan direktben az Apple-től nem is tudom már megvenni?
Bíztam abban, hogy kap vmi leárazást/akciót, de egyelőre a re-sellereknél sem látom ezt az árakon... -
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
Annyiban el kell szomorítsalak titeket, hogy az Apple átállt a másfél évenkénti iPad frissítésre, ezért szerintem most ősszel Air modell fog frissülni.
iPad 6: 2018 március, iPad 7: 2019 szeptember, iPad 8: szerintem 2021
iPad Air 3: 2019 március, iPad Air 4: szerintem 2020 szeptember
iPad Pro 2: 2017 június, iPad Pro 3: 2018 október, iPad Pro 4: 2020 márciusPersze én is örülnék egy jobb teljesítményű belépő iPadnek, lehet cserélném rá az iPad 6-ot.
Hmm, az nagyon érdekes -remélem így lesz. Nálam a mostani ipad7 és az aktuális Air van versenyben, de ha esetleg tényleg új Air jön szeptemberben, akkor egy BF-es, akciós Air3-at tuti bezsákolok.
-
sasa134
addikt
sziasztok, jön a BF, meg a BF week, meg minden hasonló, szeretnék venni egy iPad-et...ha találok vmi jobb dealt. Első almás termék lesz a családban (iPod-okat leszámítva), kizárólag tartalom fogyasztásra kéne: videók , mesefilmek nézése, Youtube/FB/Netflix, családi nyaralásokra jönne mindig, meg kocsiban a gyereknek ha unatkozik. Semmi komoly.
A dilemma a következő:
iPad 2019 Wifi 128Gb - 450Eur (jelenleg) a cyberport.de-n
iPad mini 2019 Wifi 64Gb - 430Eur (jelenleg) a cyberport.de-nés akkor még ott van (ár)lőtávolban az Air 10,5 2019 64Gb - 515Eur
Ki mit venne? Az Air tetszik a legjobban, de a gyereknek talán nagy lenne, a Mini meg kicsi, illetve a 128-as sima a tárhely miatt jobbnak hangzik, de abban meg csak 2Gb Ram van. (árak remélem BF-kor picit még mérséklődnek)
Lehet kéne vadászni egy olcsó 9,7-es 2018-as 128Gb-os ipadet ? -
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
Szia!
Igen az a 499 USD a nettó ár (és tudomásom szerint ez minden boltban így van), az államnak megfelelő adót még rá kell számolni. Pl californiában ez így néz ki.Persze még ez is jobb mint itthon megvenni..
Értem, köszi! esetemben Chicago lesz, ott 10,25% a sales tax - tehát kb 550USD lenne a kütyü. az 495Eur. pont ugyanennyiért már itt Németo-ban is megkapom szóval már nem is tűnik olyan fantasztikus dealnek.

-
sasa134
addikt
Sziasztok, amerikai vásárlással kapcsolatban lenne pár kérdésén. Ősszel az USA-ban leszek és erősen gondolkozom egy új Air vásárlásán. A tapasztaltaktól kérdezem:
- a hivatalos Apple.com-os árra (499Usd a 64Gb vs 549Eur Németo-ban) jön még valami tax/tréfa a kasszánál?
- hazaúton ha jól sejtem vámot kéne fizetnem, de ha a készüléket kint kibontom/belakom akkor ez elkerülhető?
- van esetleg olyasmi oldal amerikai shopokról mint az árgép, ahol a legjobb ajánlatokat meg lehet nézni? Gondolom ott is tálalható a hivatalos árnál kedvezőbb ajánlatKöszönöm a segítséget!
-
sasa134
addikt
-
sasa134
addikt
sziasztok,
vki meg tudná nekem mondani, hogy egy frissen kicsomagolt 16Gb-os iPad Mini 2-n (iOS 7, gondolom), mennyi szabadon felhasználható hely marad? köszi szépen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- 6K-s és 5K-s gaming monitorok a Samsung védjegyével
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Mesterséges intelligencia topik
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- iPad 11 A16 256GB Wifi Kék Használt/1 hónap gar./Akku 96%/p4887
- Karcmentes Apple iPad Pro 11" M1 (2022) WiFi + Cellular - 91% + Apple Pencil 2
- Lenovo Idea Tab Plus 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech Folio Touch Air 11"(M2, M3), Air (4. 5.gen) billentyűzetes tok, UK kiosztás, új, bontott
- iPad 6 (2018) 128GB újszerű, dobozos, ajándék tokkal
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Crucial T705 4TB Gen5 SSD, 14100MB/s
- LEXAR 32GB DDR4 3200 MHz laptop RAM - utolsó darab
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De én nem értek hozzá, zsírkréta volt a reggelim.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Mondjuk a 32 GB helyett a 64 GB-ot is hosszu tavon kicsit sanszosnak tartom, de a 256-os meg mar nekem draga. A128 GB-os eleg lenne, de az ugye nincs… Valoszinuleg az Air2-om egy iPad 9 valtja.