Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szildavid90
aktív tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Koszi mindenkinek a segitseget!
-
válasz
szildavid90
üzenetére
Esetleg egy tartó is szóba jöhet? Pl:
[link] -
szabonagyur
félisten
válasz
szildavid90
üzenetére
Mini 4 van nekem hasonlóra és megfelelő.
Használom ágyban, repülőn, sokfele és erre tökéletes nekem. Ha meg nagyobb kijelző kell akkor laptopot előveszem ami már 13".
-
hszilard666
veterán
válasz
szildavid90
üzenetére
Szerintem abszolút jó választás a mini erre a felhasználásra. Én egy mini 2 est használok ugyanerre, próbálkoztam lecserélni nagyobbra, egy 12.9 es pro val próbálkoztam, de annyira kényelmetlen volt útközben hogy pár nap használat után váltottam is vissza minire.
Viszont ha nem sürgős a vásárlás akkor én várnék a helyedben, mivel azt pletykálják hogy idén érkezik az újratervezett mini, valszeg az új ipad air dizájnjával. Azt olvastam hogy fizikailag nem lesz nagyobb, csak a kijelző fog nagyobb helyet elfoglalni az előlapon.
Sőt a macrumors szerint mini ledes kijelzőt kaphat mint az új ipad pro-k! [link]
Mondjuk én ebben nem hiszek annyira, mivel a mininek a méretén túl a legnagyobb sellingpointja eddig a jó árfekvése volt, és ha miniledes display lenne benne, tuti hatványozottan drágább lenne mint az eddigi minik.
Személy szerint én annak örülnék a legjobban ha OLED kijelző lenne benne! De lehet hogy bilibe lóg a kezem.

-
Syd69
aktív tag
válasz
szildavid90
üzenetére
Sok helyen ki van állítva,nézd meg. Neked kell döntened, hogy jó-e.
-
szildavid90
aktív tag
Szerintetek filmnezesre mennyire alkalmas egy iPad mini? Evek ota egy 9.7 colos iPadet hasznalok erre a celra, leginkabb agyban fekve es kanapen szoktam nezni kezben tartva. A problema az az, hogy nekem eleg nehez tartani a 9,7 colosat igy arra gondoltam talan a minivel egyszerubb lenne a helyzetem. Kerdes, hogy mennyire elvezheto!
-
SeatZola
őstag
Valahogy ki lehet kapcsolni, hogy a személyes hotspot ne aktiválja be magát folyamatosan? Hiába kapcsolom ki, egy idő után újra aktív lesz….
-
SeatZola
őstag
-
Aztán mind a Ph-t olvassátok, ami kiveri az ember szemét.
-
moleculez
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
Sötétben kényelmesebb a szemnek, hogy csak a betűk világítanak a környezetéhez (sötét pixelek) képest nagyobb fényerővel, mint fordítva. Amellett hogy kényelmes, kevésbé roncsolja a szemet, erről olvastam korábban kifejtve, hogy miért ez a kisebbik rossz, ha érdekel a téma eressz meg pár Google keresést.
Ugyanakkor valóban idegen, ahogy mondtad, a könyvek is fehéren fekete nyomatok. -
kchris78
veterán
válasz
SharpSA
üzenetére
Igen, en is ezert jottem elo ezzel: cafoljatok meg de az amoled elott nemigen volt fekete alapon feher betu mert addig nem volt ok erre... oke volt par weboldal de nem volt se oprendszer ilyen se alkalmazas.. azazhogy volt, win3.11ben is volt ilyen paletta de sehol nem lattam. Kijott a fogyasztas meg a kisebb pixel elhasznalodas miatt es hype lett belole. koromsotetben elvileg nem is jo egyaltalan olvasni persze az orvosok sincsenek egy velemenyen igazabol.
-
SharpSA
veterán
válasz
Divinity
üzenetére
Gyengébb fény mellett pont nem jó nekem a sötét háttéren a fehér betű, mert a szöveg "beleég" a retinámba és ha máshová nézek, akkor is látom a szöveget. Pedig automatán, kis kijelző fényerővel olvasok. Nekem ezért nem jó a sötét mód. Nappal meg ahogy írod, kb vakulni lehet vele, csak a szöveget látni nem nagyon, főleg hogy sok szöveg nem fehéren van, hanem például kékkel, lásd telefon app...
-
Divinity
őstag
válasz
SharpSA
üzenetére
Világosban ha nagyobb szövegrészt olvas az ember akkor kicsit jobban fárasztja a szemet ellenben gyengébb fényviszonyok mellett meg pont az, hogy kevésbé. Igazság szerint semmi konkrét tanulmány nincs az esetről de abban kb megegyeznek a szemészek, hogy károsnak nem káros, hogy jó e az egyéb kérdés
-
SeatZola
őstag
nikilauda: én azon agyalok, hogy ez a külső usb-s modem megoldás olyan "gáz" manapság már. Megvan a Magic Keyboard és a Pencil 2 is. És így ajért sokkal több mindenre használható valóban az Ipad Pro, mint a MBA.
Divinity: Tényleg csak tartalomfogyasztás és net a használatom.
moleculez: igazából asztali alkalmazásokat nem használok, szerintem az én használatom nem tipikus laptop szerű használat.
Most számolgattam, ha eladnám az Ipad Pro-t + Magic Keyboard-ot és a Pencil 2-t akkor kb 100eFt megmaradna a zsebben az MBA mellett. Viszont lehet hiányozna az érintő kijelző és zavarna a külső modemes megoldás. USB-sticket biztosan nem tennék az MBA-ba, inkább egy zsebméretű MiFi routert. Na alszom rá egyet. De mindkettőben van amit szeretek....
-
nikilauda
senior tag
válasz
SeatZola
üzenetére
Én az M1 Air -t azért adtam el, mert főleg tartalomfogyasztásra használtam. ( illetve egy program Windows alatt jobban működött , így ehhez mindig Windows gépet használtam).
Számomra jobban használható az iPad , mint az Air. Viszont az M1 air akkuidő zseniális.
Most fogok vásárolni egy Magic Keyboardot, van egy pencilem, amit sokat használok.
Volt 3. Gen pro 12,9-es iPad-em, a kijelző szerintem jobb , mint a MacBook Air-ben.
jelenleg Air 4 iPad van, egyedüli gondom vele, hogy nem cellular. Emiatt fogom cserélni, ugyanerre. -
SeatZola
őstag
Srácok elgondolkodtam ma!
Napi használatban az irodában a céges asztali PC-m mellett párhuzamosan használok egy Ipad Pro 2020 12.9 Wifi+cell 128 GB tabletet + Magic Keyboard-ot, benne egy adatmegosztó SIM-el. Azon gondolkodom, hogy érdemes lenne-e lecserélnem egy MacBook Air 2020 M1, 8/256 GB-ra? Kb. 1:1-ben tudnám elcserélni. Mindkettő pár hónapos, 3 év garanciával. Az Ipadet szinte kizárólag a billentyűzeten használom, kvázi laptopként. Súlyban és méretben kb egálban vannak. Ami egyedül hátrány lenne nekem az MBA esetén az az, hogy nincs benne SIM, így a telefonról kellene osztanom a netet. Ez nagyon kinyírná a telefonom akksiját? Ami az MBA mellett szól az az M1 és a sokkal jobb akkuidő. Ipad-en nem rajzolok, szinte csak netezés és tartalomfogyasztás a felhasználási terület. Filmet és zenét is csak az AirPods Pro-val hallgatom, nem saját hangszóróval, így a 2 vagy 4 hangszóró nem döntő tényező. Vélemények? Érdemes belevágnom? Kijelzőben van olyan jó az új MBA, mint az Ipad Pro 2020?
-
ntomi0730
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy iPadre nincs fekete Facebook? -
honeypot
tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Csak kíváncsiságból rákerestem. Ilyen ronda tokot sem láttam még
-
Maxxy10
addikt
Inkább az a baj velük, hogy nem lehet őket javítani muszáj cserélni...
-
xhege
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Én Spigen Urban Fit tokot használok nagy megelégedéssel, és Brotect fóliát a karcok ellen.
-
milkabrams
őstag
válasz
l.skywalker
üzenetére
spigen through armor érdemes egyszer kifizetni azt a 10 ezer forintot, van a hátulján kitámasztó is. Fólia is kell, a kvarc kristályos szerkezető porszem, ami általában sima homok vagy kőpor, keményebb mint a gorilla glass. Ha rajzolsz valami paperless fólia, viszont az rontja a képminőséget, így ha nem szükséges jobb az üvegfólia.
-
l.skywalker
titán
sziasztok. Vásároltunk egy iPad 8 (2020)-at és ha lehet 2 kérdésem lenne. Melyik a legjobb/legajánlottabb, (ár/érték arányban) legjobb tok? Nem kell, hogy smart legyen vagy billentyűzetes, csak sima tok a védelemért.
Ill. ennek a kérdésnek folyamánya, hogy létezik iPad-re fólia, és ha igen - érdemes-e tok mellett rakni rá?
-
PunkZoli
aktív tag
válasz
telefonmágus
üzenetére
de jó hozzá a nem gyári töltő kábel? Kösz az infót.
-
PunkZoli
aktív tag
sziasztok,
Nálam is első mac termék lesz, de még erősen vacilálok rajta, plusz, hogy milyen ipad-et vegyek. Sajnos nekem mint androidosnak a környezetemben előforduló mac-es problmémák riasztóak egyelőre.
Töltés kérdése - írják usb c az újabb pro és air tudja.
Ez mit jelent pontosan? Az androidhoz kapott usb-c töltő tudja tölteni az ipad airt is, vagy itt is van direkt kibaszás, hogy na az úgy nem fog menni, hanem a méregrdága... ne is menjünk bele
Apple penből v1 vagy v2? Hogy tölthető?Rajzolgatásra venném főleg, de a kieg szolgáltatások is érdekelnek, böngészés, video, zene, vágás.
Mennyire romlik el a pad illetve a pen? Meddig bírják napi használattal? Mi a tapasztalat?
Melyiket érdemes venni?
Mikor lesz köv generáció? USB-c re lesznek kényszerítve már végre?
Kösz -
milkabrams
őstag
És most valami ami olcsóbban tudja ugyan ezt?
-
válasz
telefonmágus
üzenetére
Ezek az Airpods-ok ennyire szériahibásak vagy sérülékenyek tudnak lenni?
-
honeypot
tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Ez nem volt a leírásban. Elnézést kívánok
-
milkabrams
őstag
válasz
milkabrams
üzenetére
Tudja…27 ezer forintért cserébe
-
honeypot
tag
válasz
milkabrams
üzenetére
Bár nem próbáltam, de a leírása alapján az Infuse 7 tud ilyet.
-
milkabrams
őstag
Sziasztok!
Ismertek valami videolejátszót, amivel le lehet játszani a megán tárolt mkw fájlokat? A VLC erre nem képes, először át kell másolni a fájlt iCloudra. -
válasz
telefonmágus
üzenetére
Abból indultam ki, hogy nem is tudom mikor szart be utoljára bármilyen kütyüm is gari időn belül.
Utóbbi időkben több használtat veszek, mint újat és lehet persze az is, hogy csak szerencsém van egyelőre és nem járom meg velük.
Kábel nélkül jah. 🤪
-
Ja még nincs itt, csak elutaltam az árát.
Laleh hirdetésére csaptam le, a 48000Ft-osra.
-
-
-
kalanchoe
senior tag
válasz
hszilard666
üzenetére
A 12-es a kijelző meg a design miatt szimpatikus nekem, a port hiányával meg nem lenne gondom, évek óta nem használok külső eszközöket. A billentyűzetes probléma az elég népszerű volt amúgy, mondjuk ez nálam azért nem számít igazán, mert bt-s billentyűzetet használnék. A többi típushibáról amúgy nem is tudtam, szóval köszönöm az infót!
A 11”-es Air ötlete sem rossz, árban sokkal jobbak, meg igazándiból az is bőven elég lenne nekem Office munkákra meg netezésre, ezeket a nézőpontokat figyelmbe véve inkább az Air felé hajlok, azokra nem igazán hallottam sok panaszt. -
hszilard666
veterán
válasz
kalanchoe
üzenetére
Volt pár 12" es macbookom, szerettem mindet, de az apple notebook topikban nagyon nem ajánlják. Döglik bennük elvileg a proci az SSD, a töltőcsati, a kijelző szalagkábel és a billentyűzet. Pár hete pont ultra hordozható macbookot kerestem és majdnem megint 12" est vettem, de vágül inkább töredék áron vettem egy 11" es airt. Kapott nagy SSD-t és pokoli boldog vagyok vele. Nem beszélve arról hogy a 12" hez kell még egy USB-C adapter is hogy ha használsz külső eszközöket.
-
milkabrams
őstag
Miért nem használ/fejleszt az Apple valami nagyobb sávszélességű Bt codecet?
-
Köszönöm a kiegészítő válaszaitokat is!

-
HardRic
addikt
válasz
fery02
üzenetére
A bluetooth szabvány alap audio supportja nagyon-nagyon régóta szinte semmit sem változott. Az, hogy bluetooth 5 vagy 4 aztán teljesen mindegy füles szempontból. Supportált codeceket kell figyelni, mert habár az alap SBC sem rossz, azért jó, ha AAC kompatibilis fülest vesz az ember Almás eszközhöz. Ugyanígy Androidhoz AptX vagy LDAC legyen.
-
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Olcsóbb, vezetékes Airpods kialakítású fülesünk van a háznál és nekem sem annyira kedvencem az a forma és a nyitottsága sem, ha almánál maradok, akkor még picit győzködöm magam és én is kipróbálok szerintem egy Airpods Pro-t.
Powerbeats Pro köszönöm, de az már olyan ár, mint az Airpods Pro, ez utóbbi meg akkor biztosabban passzolhat majd almához.
Nem is attól tartok, hogy visszafelé nem kompatibilis a bluetooth szabvány (mert tudom, hogy az), hanem ha már minimum BT 5.0 lenne a táblagépbe, akkor már bátrabban próbálnék más, olcsóbb márkákat is (Anker).
Az a baj lehet higiéniai okokból füleseket nem annyira könnyen lehet eladni, ha mégsem válik be, mint más egyebet.
De ezt lehet csak én gondolom így. -
-
consono
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Otthon már engem is kezd zavarni a sok előfizetés, otthonra nem is vennék előfizetős Windowst. Mondjuk én Mac-en vagyok, nagyritkán biztos jól jönne a pár Windowsos app, akkor akár még értelme is lehet virtualizáció helyett ezt használni. Vagyis lenne, de van itthon két Windowsos gép is, de el bírok képzelni olyan use case-t, ahol otthon is jól jöhet.
-
HardRic
addikt
válasz
fery02
üzenetére
A BT szabvány visszafele kompatibilis, olyan nincs, hogy egy új füles ne lenne jó vele. Ajánlom az Anker Soundcore termékeit, a piacon az egyik legjobb ár/érték kategória. Volt már több fülesem, hangszóróm tőlük, most épp egy Q30 fejhallgatót nyúzok. A legtöbb termékül támogatja az AAC codecet amit az Apple használ bluetooth audiora, szóval latencyvel nem kell, hogy gond legyen.
-
Gondolom rájöttek hogy nem elég bevétel ha egyszer eladnak egy gépre egy Windows licencet, jobban járnak ha lehet érte havi előfizetési díjat szedni. Nekem már egyszerűen undorító, hogy milyen szoftverekért, appokért gondolja a fejlesztő, hogy havidíjat fizessek, elhiszem hogy a cégek szempontjából ez nagyon jó irány de fogyasztóként visszataszítónak érzem és menekülni szeretnék előle.
-
-
consono
nagyúr
válasz
SharpSA
üzenetére
Én is így vagyok, örültem is az új bétában a lehetőségnek.
moleculez: nekem az AirPods, illetve az EarPods az egyetlen füles, amit fél óránál tovább is el tudok viselni. Gondolkodom is a beszerzésén, mivel a héten már megröptettem úgy az iPad-et, hogy beleakadtam a füles madzagjába (szerencsére nem lett semmi baja). A Pro nálam nem játszik, az már nem az a forma, a Max-ot meg hagyjuk. Nem csak az ára zavar, inkább tömege. Nem tudom elképzelni, hogy hosszú távon elviselném....
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nintendo Switch 2
- Battlefield 6
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Windows 10
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Fujitsu Lifebook A3510 Laptop
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

De úgy néz ki, neked inkább laptopra van szükséged, szóval használj azt ne pedig laptopnak is használható eszközt.
.
Habprogramozós az anyag, akkor ott az MBA, de minden másra Air4.