- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Mondjuk, ha nincs közeli szomszéd, aki szintén használná a sávot, akkor valóban engedheti auto-n. Vagy újabban enedélyenyebb.
A box kapcsán arra gondoltam, hogy 433-as AC módot tud, ha minden igaz. Az a gyarkolatban 200 megabites valós maximum lehet. Ez pedig kb most is annyi a nem AC, de 40 MHz széles módban (25MBájt/s ~ 200 megabit/s).
Nevesítve ezeket szokták sorolni a T430-hoz [link]
ThinkPad BGN (RealTek - Stockton) 1x1 BGN
Intel Centrino Wireless-N 1000 (Condor Peak) 1x2 BGN
Intel Centrino Advanced-N 6250 (Taylor Peak) 2x2 AGN
Intel Centrino Ultimate-N 6300 (Puma Peak) 3x3 AGNEttől persze még létezhet más kompatibilis típus, ha CTO rendelésre csináltak belőle olyat is, de nem publikálták.
Valószínűleg csak lenovo brandeset szereti, mert az eszközazonosító más lehet másik gyártó ugyanolyan eszközénél. A napokban itt a topicban is volt róla beszélgetés, hogy hardveresen, a flash chipet külső eszközzel lehet csak módosítani, hogy kivegyék belőle a korlátozást. Az nem triviális művelet otthonra.
Ha nincs közvetlen szomszéd, akit zavar, akkor persze maradhat 2.4es sávban is a mostani (például telefonos appal lehet ellenőrizni, vagy win alatt például.
A 3x3 AGN kártya lehet valamit tudhat gyorsítani, ha a box lan-on lenne bekötve. De közel sem biztos. Nagyyban függ attól, hogy mire képes a másik router (3 streames esetén, gigabites lanos) és ki tudja-e használni a gép. A mostani 2.4-es cuccod, 40MHz módban, 3x3 kártyával is lehet ugyanannyit tud. Csak ahogy írtam a szomszédok zavarása nem ajánlott, ha vannak.
-
Frawly
veterán
Nem, nem tudok ajánlani konkrét eladót. Nem windowsosok, nem vettem még licenct, de a refurbished licenc és termékkulccsal kereskedés sok fórumon téma. Abban igazad van, hogy nem kell érte külföldre menni, akár az itteni apróról is ki lehet fogni olcsón, vagy valami használt gépekkel, laptopokkal foglalkozó boltban. Csak aki nem tud belföldön ilyen helyet, és gyorsan kell neki, az eBay mindig opció. Nyilván olyan eladót kell választani, aki rég regisztrált, sok pozitív értékelése és minősítése van, ezek közül is legjobb, ha nem magánemerként árulja, hanem cégként. Persze átverés ellen semmi nem garancia, de akkor meg az eBay vissza szokta adni a pénzt, vitás ügyekben szinte mindig a vevő pártját fogják. Plusz itt sok esetben 3-10 dolláros összegről van szó.
-
embe
nagyúr
válasz
azbest #94496 üzenetére
Ez nem tévé box, hanem médiaplayer. AC-s wifi van benne. Elég jól felszerelt.De mondjuk kábellel csatlakozik a routerhez.
De igazad van, mert az eszközkezelőben a wifi kártya tulajdonságainál nem lehet 40-re állítani, csak 20-ra vagy autora. Ezeket autora tettem, míg a router giban fix 40-re a sávszélességet.
-
azbest
félisten
t430-ba nem tudsz AC-s wifi kártyát tenni, mert a whitelist tiltja a nem kifejezetten hozzá való kártyákat. Lehet, hogy van 3 streames támogatott kártya is, a mostani ha minden igaz 2 streames. Viszont a box lehet nem tud egyébként sem többet, ha az is wifin megy.
Ha 2.4GHz-en 40MHz-es sávra állítottad a wifit, akkor a szomszédok nagyon áldják a nevedet, mivel a 2.4 wifi sáv 2/3-adát zavarod vele. 5Ghz-en nincs ilyen gond, mert ott sokkal több frekvencia áll rendelkezésre.
A 22-25 az gondolom megabájt, megduplázódott a nagyobb sávszél miatt. Bár érdekes, win alatt az intel wifi driver nem is engedi a 2.4-es sávon a 40-es sávszélességet a zavarás miatt. De ha linux van fenn, akkor az lehet engedi. Egyébként 5GHz-en is ilyen sebesség várható AC nélkül.
-
embe
nagyúr
Na ma kipróbáltam a Mikrotik routert, azzal sem változott semmi. Sőt a lanos másolás sebessége csökkent.
Viszont ma jelent meg egy új fw a routerhez. Azt feltettem. Valamint a wifi csatorna sávszélességet ami eddig "auto"-ra volt állítva, átállítottam fix 40MHz-re.
Most a korábbi sebesség duplázódott. És már ez is valami. -
Sziasztok!
Egy Lenovo ThinkPad X60T tablet notebook CPU fan cseréjével kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. Sajnos úgy tűnik engem is útolért a "kotyogó / mormogó CPU venti" hibája. A venti vagy a teljes heat sink cseréjén gondolkodom, csak kissé ellentmondásos információkat találtam arra vonatkozóan, hogy pontosan milyen típusú alkatrészt kellene hozzá beszereznem.
A hivatalos dokumentációk szerint ez az FRU-ja a heat sink-nek (ami a ventit is tartalmazza)
#22 - Fan assembly for X60 Tablet - 41V9748Elkezdtem kotorászni az Interneten és ha jól látom lehetne egy olyat is csinálni, hogy csak a ventit cserélem ki és maradna az eredeti heat-sink.
Azt szeretném kérdezni, hogy a tapasztalatok alapján csereszabatos / kompatibilisak-e az X60/X61(s) és az X60/X61 tablet gépekbe épített ventik? Tehát pl. tudnék-e használni egy olyan ventit, aminél nincs külön jelölve, hogy tablet notebookhoz való? Vagyis használható pl. a 42X3805 jelzésű CPU venti az X60T-ben?
Előre is nagyom köszönöm a segítséget!
Üdv,
Bélabácsi -
Tikakukac
titán
Papíron segítenie kéne, gyakorlatban meg tudja a tök. Mikor ilyeneket kell megoldani akkor még én is cuccokért megyek el és végül istentelen mennyiségű kábel, kártya, laptop, firmware meg ég tudja mi jön össze. Egy szerencsétlen NAS-t is volt amit hónapokig babusgattam mire inkább lett belőle dokkoló és kábel, mert elegem lett. Ciscoval foglalkozó barátomnak volt olyan kijelentése, hogy neki is van élete, így inkább behúzott 3 szálat a lakásba mikor felújítás volt. És ő hálózatokat telepít
-
törölt tag
Sziasztok,
T420S. Random Optibay. Beleteszem a HDD-t és csak kattog, be sem bootol a gép.
SSD nyilván nem ad hangot, de arra boot elején azt mondja, hogy Optibay hiba.Windows felügyeleti eszközök nem látnak új HDD-t.
Lehet, hogy csak bizonyos típusú Optibay működik vele?
Köszi
-
embe
nagyúr
válasz
Multibit #94477 üzenetére
Arra használom, vagy használnám a wifit, amire való. Én így gondolom. Laptopot nem fogok kábelezni.
Nincs nasom. Nem is akarok, egyelőre nem érzem szükségességét. Az én felhasználói szokásaimhoz ez a médiaplayer jobban passzol.
Minden gigabites.
Ma kapok kölcsön ( remélem ) egy Mikrotik AC-s routert. Ha elbírok a "felhasználóbarát" kezelőfelülettel, akkor letesztelem.
Ha megfelel, akkor veszek egy ilyen routert. -
Multibit
nagyúr
Ez sem lenne, ha nem 30-40-50 GB-os filmeket mozgatnék.
Na, ez az az eset, mikor minden görcsölés és pénzköltés csak önmagaddal való kib....s. A wifi-t arra kell használni, amire való. Nem erre való! Nem Te vagy az első, aki nem akarja elfogadni, hogy vannak esetek, amikor csak a kábel jelenti a megoldást. Ha ragaszkodsz a wifi-hez (és még feleslegesen költesz is rá), akkor viseld el, hogy lassan megy a másolás (AC-vel is)!Az eszközeid (laptop, router) LAN-portjai gigabitesek? Az is sokat emelne a kényelmeden (viszont az ősz hajszálaid ellen dolgozna
), ha a HDD-t nem a mediaplayerbe, hanem egy NAS-ba tennéd
-
-
embe
nagyúr
Energiagazdálkodásnál természetesen maximumon van.
Na beszerzek egy AC-s routert egy próba erejéig.
Mint írtam működésileg más problémám nincs, csak ez a másolás a problémám. Ez sem lenne, ha nem 30-40-50 GB-os filmeket mozgatnék. -
HSM
félisten
válasz
azbest #94467 üzenetére
Nem kell hozzá AC-s wifi.
Nekem itthon egy 450Mbites routerrel 5Ghz N-en is 40Mhz-en ment bő 200Mbitet közel a routerhez Intel 6300-as kártyával. Emlékeim szerint majdnem ugyanezt a tempót tudja a 6205 is (csak az ugyanonnan inkább alulról súrolja), illetve a mostani két antennás Atheros kártyám is.
Semmi más nem kell ehhez, mint egy jobb AN router, meg hogy a környező routerek csendben legyenek.... Ja, és meglepően durván eszi a procit is már ez a nagyságrendű wifi tempó, akár az Intel akár az Atheros kártya, szval nem árt, ha az nincs mellette nyúzva.
Router amúgy egy TP-link TL-WDR4900 V1 gyári fw-el. -
Frawly
veterán
válasz
lionshamlet #94463 üzenetére
Ha ez annyira el vagy emiatt keseredve, vegyél hozzá refurbished Windows-licenct az eBayről, valami tizenakárhány dollár és legális. Vagy akár egy sorozatszámot, szintén eBayről, bár az az MS szerint nem legális, ennek ellenére technikailag működik, rendesen elfogadja a hivatalos telepítő, beaktiválódik vele a Windows, megy vele a Windows Update, és mindössze néhány USD-be fáj, és még választhatsz is, hogy Win7, Win8, Win10 legyen, abból is Home, Pro, x86, x64. Érdemes rámenni, ha nem akarsz technikailag is tört, boot loaderes, meg állandóan reaktivációval trükköző Windowszal szívni. Kivéve, ha céges gép, mert akkor tényleg kell hozzá rendes licencet venni. Vagy ami még jobb, hogy Windows helyett felteszel rá egy normális Linuxot, bőven utolérte mindenben a Windowst, és a thinkpadek linuxos támogatottsága is kiváló (általában Wi-Fi is működni szokott, ha nem cserélted ki valami alternatív kártyára).
-
azbest
félisten
Ez így működik. Az asus routered lan-ja gigabites, azon persze, hogy sikerül 50-70 megabájt/s sebességet is elérni. A másik routered lan-ja biztos csak 100 megabites, amit 11MBájt / snek felel meg.
2.4GHz-es wifin a 100 megabit (11MBájt/s) igencsak jó sebességnek számít. 5GHz-es 40Mhz szélességű csatornával, AC móddal lehet überelni, ha minden eszköz támogatja és nincsenek messze az azt támogató routertől.
Szóval, most, hogy újra tisztáztuk a mértékegységeket: sajnálom, de nem lesz gigabites a wifi kapcsolatod.
A box 433-as AC 5GHz-es wifit támogat, ami a gyarorlatban, optimális esetben is 200 megabitnél tetőzne. De ahhoz olyan router is kell, ami támogatja az AC wifit. Plusz a notiban lévő wifi kártya nem támogatja az AC-t, bár sima 5GHz-es módban is egészen jól teljesít, 100 felett. Megabájtban a legegyszerűbb kerekítés, ha osztod 10-zel. -
embe
nagyúr
válasz
soldi3r #94451 üzenetére
Két gép egymás között is 11-12-vel másolt. Másik gépről - szintén wifin - is annyival másolt.
Kábellel rákötöttem a routerre a lapost, akkor 5-6x sebességgel másolt. 50-60-70-el.
Másik routert is kipróbáltam, akkor nemcsak wifin, hanem kábellel is lassan másolt.
Costum fw-t is próbáltam, nem változott semmi.Most: passz.
-
lionshamlet
senior tag
csak Dos license volt hozzá
-
dugo_
veterán
válasz
lionshamlet #94460 üzenetére
Bedobod ide és megnézed mi járt hozzá:
http://tp.krelay.de/index.php8-tól fölfelé a biosban van a kód, ha járt hozzá, akkor onnan olvassa be a rendszer, nem kell matricázni.
-
btudos
nagyúr
válasz
lionshamlet #94460 üzenetére
A gép alján, esetleg az akku alatt kell lennie matricának, ha járt a géphez Windows.
-
lionshamlet
senior tag
Lenovo Thinkpad e531.
Hogyan tudom kideríteni hogy van e hozzá legális windows 8, ha nincs a gépen semmilyen erre mutató matrica?
Elvileg lennie kellene hozzá. -
bzolika10
aktív tag
Hardverek:
A folyamat:
1 :Ez alapján be kell állítani a programozót. Be kell vele olvasni a mostani bios-t.2: Ide be kell linkelni a .bin fájlt amit beolvastál a chipről. Nekem Dudu2002 csinálta meg a modot. Fontos még hogy minden bios egyedi!!!
3. Utána csak föl kell falshelni a videóban látottak alapján.
4: Örülni, hogy nem kell fru-s alkatrészeket keresgetni.
Szerk:
Ezt a csippet kell keresni!!!
-
RoboGuru
tag
A T410 kamerája (2 gépnél is) feltűnően szemcsés főleg gyenge fényviszonyok mellett, ez valóban ilyen vagy csak valami beállítás (szoftver) gond?
-
sketchifun
senior tag
Ez szinte hihetetlen. Sehol sem találok 4338 dokkolót, csak 8-9 ezerért, használt laptopos boltból.
Miközben archív hírdetések közt 4-5-ért láttam nem is egyet.Itt esetleg nincs valaki, aki véletlenül pont ma reggel rúgott egy ilyennek a sarkába?
-
bzolika10
aktív tag
Megjött a bios flasher és a csipesz a T430-hoz. Valakinek van whitelist mentesítéssel tapasztalata, illetve hol lehet beszerezni a gépemnek megfelelő whitelist mentes bios-t?
-
embe
nagyúr
válasz
azbest #94447 üzenetére
6 hónapig nem szoktak meglenni a laposok nálam.
A belakott rendszerem ráfért egy 32GB-osra. És még maradt 10% kb. szabad hely. Ezért gondoltam, hogy egy 64GB-ossal ellennék. 2,5"-t nem akarok, elég lenne az msata egy hdd-vel.
Most egy Seagate SSHD van benne.
Felesleges ilyen nagy méret, csak amikor vettem GB/Ft. arányban ez volt jó.Na akkor nekifutok megint: tehát a másolás sebessége 11-13MB/s
-
azbest
félisten
Samsung 850 EVO jól megy nekem benne. Windows-hoz 60GB később szopás lehet, ha idővel mindenféle frissítéseket is telepít, meg 6 havonta jön egy teljes újratelepítős update. Ha meg minden programot a winyóra telepíted, akkor azon kívül, hogy gyorsabban indul el a windows még nem lesz sokkal jobb a programoknak.
(#94443) embe
a himedia kapcsán pedig, ha az 12 megabájt és nem megabit, akkor az már kifejezetten csodálatosan gyors a 2.4GHz-es wifin. Az 100 megabit körül van.Ha tényleg 12 megabit, akkor az 1.5 megabájt körül van. Az 50 gigabájtos fájl olyan sebességgel 9 - 10 óra alatt kerülne át. Míg 12 megabájttal valamivel több, mint egy óra. Ez ilyen. Ha több kell, akkor gigabites vezetékes hálózat kell, ha az eszközök is tudják kezelni azt. Vagy AC-s 5GHz-es wifi hálózat, de az sem gyorsít annyit, mitn a vezetékes gigabit. De ahogy látom a himedia 200 megabites AC-t tud max (a gyakorlatban lehet fele, ha ez az elméleti), de van gigabites lanja.
-
embe
nagyúr
T430-ba msata SSD inkompatibilitásról van info?
Egy 120-128GB-t tervezgetek, bár a rendszernek egy 64-es s megteszi, mellé marad úgyis egy vinyó. Egy 32-essel próbáltam, azzal szépen megy. -
Tim82
félisten
Arra nincs lehetőséged, hogy a Himedia lejátszó helyett más, a routerre csatlakoztatott adattárolóval (NAS, USB-s külső vinyó, akár pendrive) is megnézd, hogy milyen sebességgel másolna rá a T430?
A jelenlegi felállás szerint (mivel nem próbáltad még egyik komponenst sem cserélni a teszt kedvéért) a ludas lehet az eszközök közül akár a noti (illetve annak a wifi kártyája), akár a router, akár maga a médialejátszó, amit háttértárnak is használsz.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
T430-al (is) belefutottam ebbe a jelenségbe.
Megkérdezem itt is, esetleg nincs tippetek a megoldásra? -
Tim82
félisten
válasz
sketchifun #94433 üzenetére
Továbbá a lenovo oldalán nem nagyon vannak W10 driverek
Mivel hivatalosan nem támogatják Win 10-hez az X220-at, nem meglepő. Ha valami hiányzik, Win 8/8.1-es driverrel meg lehet oldani.
-
fattyu
veterán
válasz
ha eleget görgetsz lefelé bármit megeakaszt a face.
-
donjohnson
addikt
válasz
ne bekapcsolásnál próbálj belépni a bios-ba, hanem újraindításnál.
"bekapcsoláskor" igazából csak feléleszted a gépet, ha win10 van rajta. -
dugo_
veterán
válasz
A win10 default leállítása egy hibrid altatás, onnan nem tudsz a biosba lépni.
Vagy kapcsold ki a funkciót, vagy futó rendszer alól hideg reboot és akkor tudod változtatni. -
sketchifun
senior tag
ThinkPad X220.
Nem olyan rég már egyszer írtam is miatta.
Már egy ideje nyúzva van, most lenne néhány kérdésem.
Bekapcsolásnál, boot előtt hiába nyomom a ThinkVantage gombot, nem hozza elő a BIOS-t. Pedig az Always-on USB jól jönne, csak valószínüleg ki van kapcsolva.
Másik pici gondd, hogy pl. facebook görgetésnél akadozik. Máshol nem veszek észre ilyesmit, de ott elég zavaró.
Drivereket nem telepítgettem, révén, W10 van rajta, naívan azt gondolom, minden szükségeset felrakott.
Továbbá a lenovo oldalán nem nagyon vannak W10 driverek.
Egyébként i5, 8GB ram, SSD.
-
Tikakukac
titán
Ki van számolva minden cent pontosan, szerintem bőven tudják mivel jár az egész.
Klasszikus eset az 5010 és 5110-es Dellek esete. Kiadtak NBD onsite garikat egy kupac csavarra, konkrétan az egyik ajtó lehulló lemezkéi tudtak zárlatokat csinálni a lapon. És? Semmi nem volt. Napi száz gép visszaforgott egy darabig mentek és cső. Cserébe olyan eladások voltak, hogy az valami elképesztő. Matek gondolom kijött, mindenki happy.
-
Tomi_Sci
őstag
Ez így fog történni amint lesz egy szabad hétköznapom a szerelőre várni, csak a korábbi tapasztalatokat szerettem volna felmérni, mielőtt belevetem magam az asztalborogatásba
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Van egy NBD garanciás X250-em, aminek az IPS kijelzőjén megjelent 3 világos folt. Ez garanciális probléma, vagy kenhetem a hajamra?
-
adika4444
addikt
válasz
donjohnson #94420 üzenetére
SkyLake volt az utolsó amire hivatalos Win7 támogatás volt. Utána már nincs hivatalos, az más hogy vannak élelmes emberek akik nem okvetlen hagyják hogy egy fenntről megszabott rendszert használjanak.
-
Fkris
őstag
Kicserélve, indul és megy minden!
Viszont:
Apum t420-ján ha hozzá van adva, akkor bekapcsolni is be tudom a megfelelő ujjlenyomattal, viszont nálam ez nem megy, csak a bejelentkezés ( nála Win7, nálam 8.1).Ez miért lehet?
gpedit-ben engedélyzetem a biometriát, és amikor a thinkvantage programot telepíteném, mégis azért sír, mert nincs engedélyezve a Windows Biometric Framework.Miért?Másik driver megoldotta a problémát.
-
bigrock
addikt
Hello,
Érdekes dolgot figyeltem meg az X230-on mostanság:
Ha bedugott töltővel indítom a gépet, rögtön az indulás után a CPU és a memória terhelés 35% körül van, a TPFC szerint a proci hőmérséklete 72 fok. Semmi alkalmazás nem fut, az automatikus indításban csak a Defender van engedélyezve. (Win10)
Ugyanezek, ha csak akksiról indítom: CPU: 16%, memória 28%, TPFC: 58 fok.
Mi lehet az okája? -
utgyuru
aktív tag
válasz
ghost364 #94404 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Amit konkértan kinéztem az a RAIDSONIC IB-AC642 lenne.
Adnak mellé egy külső házat a kiszerelendő optikai meghajtónak - ez pont hasznos lenne, hátha mégis valamikor akarok DVD-t használni. Viszont pontosan erről a modellről láttam egy lenovo-s fórumpostot, hogy ez nem működött
Ilyen jellegű tapasztalata van valakinek?
Bár egyébként, amennyivel drágább mint egy szóló optibay, kb majdnem vehetnék egy sima külső optikai meghajtót, még lehet ez lesz a vége -
donjohnson
addikt
atyagatya.
nem fogjátok elhinni, de már egészen elképesztő szinten tolja a microsoft az intel-lel, lenovo-val összejátsszva a windows 10-es kampányát. a napokban vettem egy T570-et és gyakorlatilag nincs hozzá win8.1-es vagy win7-es driver a hivatalos oldalon. úgy kellett összekaparásznom különböző oldalakról a drivereket, hogy működő legyen a gép, mert a lenovo oldalán már csak a win10-es driverek vannak, amiket persze kézzel se lehet felrakni eszközkezelőben.például intel hd 620 video driver asus oldaláról: [link]
(az intel oldaláról letöltött régi verzió se működik, csak ez.)vagy például a fibocom l831 wwan kártya, aminek a gyártói oldalán gyakorlatilag semmi end user-nek szánt anyag nincs. és akkor keress magadnak drivert kínai fórumokon vagy modolj inf fájlt, hogy felrakhasd a másik verziót. köszi.
már a win8.1 is ennyire elavultnak számít?
-
Fkris
őstag
Sziasztok!
Családtag kapott a munkahelyén egy T430-at, amiben van ujjlenyomat olvasó.
Ennek alapján ha mind a két gépet szétkapom, és kicserélem a palmrestet, akkor elviekben az én FPR mentes Palmrestem működni fog az Ő gépén, és Vica versa?Nem kell semmit állítgatni a bisoban, hogy elfogadja, meg whitelisttal matatni, jóformán P&P az egész?
Köszönöm a segítséget!
ui.: esetleg az ő gépe "tilthatja" az indítást, miután más alkatrészt érzékel beépítve?
Nyilván nem távmegmondsára gondolok, hanem arra, hogy elviekben lehet ilyesfajta korlátozás?
És amennyiben a válasz igen, a panel visszacserélése után mintha mise történt volna, tud vele tovább dolgozni, mindenfajta ráolvasás és woodoo nélkül? -
Jarod1
veterán
Sziasztok!
nincs valakinek rossz billentyűzete ezekből:Lenovo ThinkPad L540 Notebook
Lenovo Thinkpad T540 Notebook
Lenovo Thinkpad T540P Notebook
Lenovo ThinkPad W540 Notebook
Lenovo ThinkPad Edge E531 Notebook
Lenovo ThinkPad Edge E540 Notebooka "+" gomb felső része letörött és nem tudom visszapattintani..ez kellene.
-
Tikakukac
titán
válasz
Digitalpimp #94416 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy a cserebere dolgot annak tudnám ajánlani aki kitéve és betéve ismeri az akkuk lelki világát és mondjuk csinált már ilyet.
Mindenki másnak gyári akksi. Nagyon sokan sokszor sokféle módon mentek neki a témának és ez a legkevesebb szívás. Lásd kijelző téma.
-
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok!
Azt mennyire járható út, hogy T430 akkuban csak cellákat cserélni jó minőségűre? Kell még valamit utána mókolni vele, vagy csere és jó lesz?
-
jjeahh
nagyúr
Hi! Normális minőségű magyar billentyűzet matricát t420-hoz hol lehet kapni?
-
embe
nagyúr
Na bakker!
Nem is néztem, hogy más a tokozása.Ezt akkor benéztem.
-
azbest
félisten
hát a linkelt beforrasztós FCBGA1224 változat tényleg nem nyerő, de megnézem, hogy azt hogy tenné bele.
Ellenben a socketes változat már inkább jó lehet [i7-3612QM] FCPGA988
(#94406) embe
Ha vPro, vt-d nem szempont, akkor jó. Ha kell az is, akkor úgy tudom i7-3720qm 45w a legkisebb olyan - ez van nekem benne, immár 16 hónapja napi használatban.
Viszont a 4 magos procihoz muszáj legalább 90w tápot használni. A 2 magos simán megy és tölt a 65w-osokkal is (inteles, nem nvidiás gpu-val), de a 4 magos berakása után letiltja működő gép mellett a 65-öset, mert kevés lehet, azaz csak kikapcsolva tölt 65össel.Ha nvidiás a géped, akkor hiába 35 mindkettő, a két magos alulról, a 4 magos felülről annyi. Szóval terhelés alatt, ha gpu is van, akkor előfordulhat throttlingolás turbo mellett, gpu terhelés mellett. Meg esetleg gyakrabban kell portalanítani a ventilátort, mert a nagyobb teljesítmény mellett jobban melegedik a koszos hűtővel.
-
Scooter
tag
válasz
soldi3r #94405 üzenetére
A woodoo meg volt, de nem jött be neki
Mivel gyors megoldás kellett, így külső monitor lett most belőle. Rendben működik, úgyhogy megteszi most.
Első körben szalagkábel hibának mondanám, főleg, hogy csak a wifi jelző led világít. Majd ha több időm lesz megnézni, akkor lesz pontosabb diagnózis. -
soldi3r
veterán
Jo estet!
T420 tulaj ra tudna pillantani az idle fogyasztasi ertekere?(#94401) Scooter, Woodoo? Kulso monitor? Zseblampaval vilagitva nincs halvany kep?
-
ghost364
senior tag
válasz
utgyuru #94402 üzenetére
Nekem ilyen van (konkrétan a legolcsóbb). Eddig elég jól működik, egyedül az oldalán lévő nagyon erős kék led zavaró pl. este filmnézéskor, de leragasztottam és így teljesen jó.
-
azbest
félisten
válasz
utgyuru #94402 üzenetére
ebayen simán rákeresel, hogy " Lenovo Thinkpad T430 12.7mm 2nd SATA HDD SSD Hard Drive Caddy Adapter" és a kínálatból választol egy olyat, ami passzolónak tűnik. 12.7-es és jó ha az eladó is írja a t430-cal. Például talán ez [link]. De nem próbáltam ezt az eladót még.
6 dolcsi körül már vannak. Régebben én is vettem hasonlót 1500 forintért, azóta is jól megy. Épp a napokban rendeltem mégegyet, ott nem figyeltem eléggé és nem volt a t430 a hirdetés nevében, lehet másik fajtát kapok. A t430 főleg azért számít, hogy szerepeljen benne, hogy a takarólemez is passzoljon a géphez, ne legyen hézag. Univerzálisat azért nem érdemes, mert két féle caddy bekötés létezik és jobb esetben jumperrel állítható, rosszabb esetben nem jó thinkpadhez. Nameg az univerzálisnál az előlapot is át kell szerelni az optikáról, aminél egyszerűbb, ha eleve olyan előlaposat rendelünk.
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok,
T430-ba szeretnék optikai meghajtó helyére egy HDD caddyt berakni, tudnátok segíteni, hol/melyiket vegyem?
Tapasztalat érdekelne, mi az ami tuti működni fog vele, vagy hasonlók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED monitor topik
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest