Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
magellan2600
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott egy Lenovo T400-as a következő gonddal, mutatom, úgy a legegyszerűbb.http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/04/28/478yt.jpg
Konkrétan szétesik a szöveg, csíkozódik. De ha lerakom az oldalt tálcára, vagy frissítem az oldalt, akkor helyrejön, de utána kezdi előröl. Szoftveres, vagy hardveres gond van a háttéren? Hogy lehetne kideríteni, hogy vajon melyik?
-
magellan2600
tag
Először is köszönöm a válaszod.
Igen, integrált kártya van benne. Videólejátszás alatt MPC-HC-vel lejátszott mkv fájlt értettem. Na most az a helyzet, hogy azt veszem észre, hogy nem csak böngészésnél jön elő a gond, hanem van hogy pl. a háttérkép is kockásodik. (Bocsánat hogy így csepegtetem az infókat, de ma került hozzám a gép, aztán folyamatosan veszem észre a dolgokat.) Aztán ha változtatja a Win7 a képet, akkor az új háttérkép már jó. De ezt is úgy tudtam előhozni belőle, hogy megnyitottam a hangerőszabályzót a tálcán, és becsukás után lett kockás a háttérkép. Vagy a megnyitott ablaknál a tálcára lerakó gomb érdekesen jelenik meg. Vonalak vannak a gomb felső részében. De pl. ilyen esetben sem fix a helye, mert ha kicsire teszem az ablakot, akkor is ott van a gomb felső részében. Kipróbáltam külső monitorral, ott is megjelenik, ha a laptop kijelzőjén ott van.
[ Szerkesztve ]
-
magellan2600
tag
Igen, pont így van, 3 GB RAM van benne. A BIOS-ban kikapcsoltam amit mondtál, a hardveres gyorsítást a böngészőbe meg vissza. Meglátjuk mi lesz. Van ott még egy opció, az Intel Virtualization Technology. Ez maradhat enabled-en?
-
magellan2600
tag
Írtad hogy Win install után is jelentkezett a gond. Szűz Windows-on is? Milyen Windows van rajta? Vírusírtó nélkül is csinálja? Én inkább valami szoftveres gondra gyanakszom. Próbálj ki más böngészőt kiegészítő nélkül.
Ha jól látom az X200-ba valamilyen P-s proci van, namost nekem P8600-as van egy Lenovo T400-ba nem a legújabb proci, de azért ilyen gondoknak nem kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
-
magellan2600
tag
Sziasztok!
Vettem egy T520-as Lenovot amivel annyi gondom van, hogy a fényerő szabályozó gombok nem működnek. Először azt hittem, hogy valamilyen hotkey driver nincs feltelepítve, de sajnos nem, mert az összes többi gomb működik, csak ez a kettő nem. Onnan jöttem rá, hogy az Fn gomb nélkül sem teszi a dolgát, pl böngészőbe nem navigál az oldalon belül, vagy a lekapcsolt kijelzőt sem éleszti fel. Létezik, hogy pont ennek a két gombnak lenne kontakt, vagy más hibája? Gondolom a fényerő szabályozását máshogy billentyűzetről nem lehet megoldani. Nem magyar, AZERTY billentyűzetről van szó, ha ez esetleg számít.
-
magellan2600
tag
válasz Bluesummers #97298 üzenetére
Azt elfelejtettem leírni, hogy a gépen tudom állítani a fényerőt, és a visszajelző indikátor(?) a fokozatokat is mutatja.
-
magellan2600
tag
válasz Bluesummers #97320 üzenetére
Nem, sajnos a teszternél sem vált zöldre, ezt korábban én is megnéztem. Nekem is fura, hogy pont ez a két gomb nem működik.
Egyébként ha már fényerő, látom hogy ennek a laptopnak már LED kijelzője van. Az előző gépem egy T400-as volt annak még LCD kijelzője van, és bizony érzi is a szemem a különbséget, mintha ettől jobban fáradna, bár lehet csak bemagyarázom magamnak. Milyen fényerőre érdemes állítani, a szem kímélése érdekében?
Valamint a grafikus tulajdonságoknál érdemes valamit állítani, vagy jók a gyári értékek?[ Szerkesztve ]
-
magellan2600
tag
Üdv!
T60-as Lenovo-ba szeretnék RAM-ot bővíteni, a jelenlegi 2 GB-ról. Azt már kiderítettem, hogy DDR2 667Mhz-es modul kell bele. Viszont ha jól olvasom, ez a chipset 3 GB-nál több RAM-ot nem tud kezelni. Ettől függetlenül beletehetem a 2x2 GB-ot? Fel fogja ismerni a 2 modult? Úgy értem, hogy nem muszáj emiatt 2+1 GB-ot beletenni, ugye?
A választ előre is köszönöm!
-
magellan2600
tag
válasz magellan2600 #97449 üzenetére
Na megvolt a RAM bővítés a T60-asba, érdekes hogy nem csak a BIOS-ban jelzi a 4 GB-ot, hanem a Windowsban is, és mellette van zárójelben hogy 3 GB használható.
Egyedül a csavarhúzókkal voltam bajban, mert nem találok olyat, ami tökéletesen illeszkedne a csavarba. Mindegyik "kiugrik" a csavaról ha jobban meg akarom húzni. Azért összejött, bár nagyon nem szorítottam meg egyiket sem, nem szeretném tönkretenni.
Egy kérdésem is lenne, mégpedig hogy van valami értelme erre a laptopra 64 bites rendszert tenni? Ugye a RAM a 3 GB miatt nem játszik, ha jól tudom 3,5 GB-ig tudja kezelni a 32 bites rendszer. Maga a gép csak böngészésre Youtube-ra, Facebook-ra, böngészésre van használva.
-
magellan2600
tag
válasz Tikakukac #97556 üzenetére
Köszi a választ, én is így gondoltam.
Esetleg tudnál abba segíteni, hogy pontosan milyen csavarhúzó kell ehhez a típushoz? Van itthon még egy T400-as is, és a későbbiekben jól jönne egy pontosan illeszkedő csavarhúzó, bővítés, szerelés esetén. Van egy készletem itthon, bár ez nem a legjobb minőség, de valahogy egyik sem illeszkedik pontosan a csavarba.
[ Szerkesztve ]
-
magellan2600
tag
Nekem volt hasonló gondom T400-al, ott ilyen volt a kép:
Aztán itt kaptam segítséget (amit utólag is nagyon köszönök) hogy valószínű, hogy az eltérő kapacitású memóriamodulok miatt van, és a BIOS-ban a virtualizáció kikapcsolása segített rajta.
(Intel Virtualization Technology for Directed-IO (VT-d)Esetleg egy próbát megér.
-
magellan2600
tag
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy T400 gépem, amiben jó pár évvel ezelőtt hűtés lett cserélve. A csere óta nem tökéletes a gép, van hogy visszaveszi az órajelet, folyamatos terhelésre kikapcsol. Eddig még úgy ahogy el voltam vele, mert ritkán jött elő a gond, most viszont nem tudok rá windows telepíteni, mert telepítés közben kikapcsol a gép. Win7 menne rá, a fájlok másolása még meg is van, de amikor már a procit is dolgoztatná, ott kikapcsol.
Kérdésem az lenne, hogy van-e itt valaki, aki meg tudná nézni a gépet, és javítással is foglalkozik. Helybéli szervizekben már nem bízok, ezt is ők hozták össze, mert nem én cseréltem benne annó hűtést, hanem ők, szóval köszönöm, nem kérek a munkájukból.
-
magellan2600
tag
válasz darvinya #97707 üzenetére
Nem, induláskor soha.
Abban nyilvánul meg a dolog, hogy használat közben előjön a throttling, valamint néha ki is kapcsol. Előbbi gyakoribb, és egy újraindítás segít rajta. A kikapcsolás ritkább, de az meg a semmiből jön, minden előjel nélkül. De van, hogy 2-3 hétig egyik gond sem jelentkezik. (általában 0-24-ben megy a gép, ritkán van kikapcsolva) Nem nagyon találok logikát benne, mert elég random módon történik. Illetve egy dolgot vettem észre, hogy ha alvó állapotból van a gép felébresztve, akkor 1-1,5 napon belül törvényszerűen van egy kikapcsolás.
-
magellan2600
tag
válasz Tikakukac #97713 üzenetére
Csak jelenleg nem tudok Windowst tenni rá, mert telepítés közben lekapcsol a gép. Egyébként hőmérsékletet nézegettem korábban is, de elég lehetetlen értékeket írt ki az AIDA. Ugyanis szerinte 1-2 másodperc alatt 20 fokot nő a proci hőmérséklete, 50-55 fokról 75 fokra ugrik. Én ezt csak abban az esetben tudom elképzelni, ha megáll a hűtő. 75-78 fok fölött szinte sosem láttam.
Ezt találtam, elvileg ezzel lehet nézni CPU hőmérsékletet is, és bootolható pendriveról.
-
magellan2600
tag
Nem tudná ezt valaki nekem megnézni? A gép eljuttatását megoldanám postával, meg a többit is megbeszélnénk.
-
magellan2600
tag
Úgy tűnik tényleg nem okés valami a legutóbbi Win 7 frissítéssel. Nekem most egy T60-ast vágott földhöz, Windows bejön, majd rögtön kékhalál... Sose láttam még ezen a gépen kékhalált, RAM pár hete lett cserélve, tesztelve.
Mivel nem sok minden volt rajta, újratettem a Wint-t, és kihagytam a legutóbbi frissítéseket, és minden okés.
Gratula a Microsoftnak... -
magellan2600
tag
válasz FoxiestFox #97727 üzenetére
A RAM-ot teszteltem memtest-el csere után, hiba nélkül lefutott a teszt. Meg a Win is felment gond nélkül. Általában ha hardveres gond van valahol, akkor az egy Win telepítésnél kibukik. Legalábbis én eddig ezt tapasztaltam.
Meg ugye írtak itt is T61-nél ilyen gondot, szóval gyanús egy kicsit, hogy ezt most a Microsoft szúrta el.Ma kapott egy új Wint-t, és kihagytam a legutóbbi update-ket, majd az idő eldönti, hogy ez volt-e a gond.
[ Szerkesztve ]
-
magellan2600
tag
válasz Tikakukac #97732 üzenetére
Persze, tudom hogy a memtest nem minden. De ha nem jelez hibát, legalább lehet bizakodni.
@carr: Nekem az a tapasztalatom, hogy használtan nagyon nehéz olyan gépet venni, ami minden szempontból patika állapotú. Sajnos általában valami apróságot mindig "elfelejtenek" megemlíteni a hirdetésben. Nem azt mondom, hogy mindenki ilyen, de nekem használt gépek vásárlása során sajnos ez a tapasztalatom.
Legutóbbi két használt gép vásárlásakor is ezt tapasztaltam. Egyiknek kisebb, másiknak nagyobb hibája volt, ami még véletlenül sem volt a hirdetésben megemlítve. Pedig kétszer megnézem, hogy kitől vásárolok. -
magellan2600
tag
Egy gyors kérdésem lenne.
Ez egy T520-as. Jól van ez így? Ott nem szellőznie kellene?
-
magellan2600
tag
Köszi a válaszokat.
-
magellan2600
tag
Sziasztok!
Lehet nagy marhaságot fogok kérdezni, de megkérdezem. Van egy T400-as Lenovom. Eddig 2 db 500 GB-os vinyó volt benne. Egy rendszervinyó, egy pedig az ODD helyén.
Nemrég az ODD helyén lévő vinyót kicseréltem egy 1 TB-osra. Fel is ismerte, minden rendben volt. Pár nappal később az az ma, volt egy majdnem egész napos áramszünet, én nem voltam itthon, az akksi pedig nem tudta ilyen sokáig tartani a gépet, és kikapcsolt. (Hozzá kell tenni, hogy a laptop szinte 0-24-ben megy, nagyon ritkán van kikapcsolva. Most este, amikor kapcsolnám be, HDD hibát jelez, és a rendszervinyó fura hangokat ad. Nem kattog, hanem amolyan zümmögő hangot. Kivettem, beletettem egy külső rackbe, és hallom, hogy az elektronika megadta magát. Na most ez egy régi vinyó, cca 1200+ napot futott.A kérdésem az lenne, hogy lehetséges esetleg olyan, hogy a gép nem tudja megfelelően ellátni mindkét merevlemezt árammal, ezáltal kinyírja a vinyót? Ha jól látom, a terásnak valamivel több kakaó kell, mint az 500-asnak. 0,55, és 0,85A. Vagy csak véletlen egybeesés, és a vinyó kora miatt tette le a lantot? Hozzá kell tenni, hogy az opticaddy már évek óta benne van, és az 500-as merevlemezzel nem volt semmi gondom.
-
magellan2600
tag
Üdv!
Van itt olyan emberke, aki T60-on használ Win7-et? Van egy Windows update, aminek a telepítése után folyamatosan összeborul a rendszer. Bejelentkezés után egyből kékhalál fogad. Nem jövök rá, hogy melyik frissítés a ludas. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
-
magellan2600
tag
Egy olyan telepítőt használok jó ideje, amibe 2017 januárig minden frissítés benne van. Pont ezért hogy ne legyen egy rakat update telepítés után. Elég sok laptopot telepítettem már ezzel, eddig nem volt gond egyikkel sem. Itt sincs, addig, amíg az update "utol nem éri magát". Szóval telepítés, driverezés után minden klappol. Aztán összeszedi a maradék frissítést, és ott megy fel valami, ami miatt jön a kékhalál. Ez alapján nem tartom valószínűnek a hardverhibát.
De akkor az lesz, hogy megpróbálom egy másik telepítővel, aztán majd kiderül, hogy mi lesz.
Köszönöm a választ mindenkinek. -
magellan2600
tag
Üdv!
Van nálam egy X201-es amire sehogy sem tudok hangot varázsolni. Win telepítés, driverezés megvolt, ismeretlen eszköz nincs. Az óra melletti hangszóró mellett piros x van, a hangszóró ikonra kattintva a windows hibaelhárító jön be, ami persze nem tud mit kezdeni a problémával.
Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?
-
magellan2600
tag
válasz magellan2600 #100657 üzenetére
Na kicsit megkésve, de válaszolok saját magamnak. Úgy tűnik a Win telepítő volt a ludas, mert egy másikat kipróbálva minden tökéletes, egyik update sem okoz gondot. Mindig tanulok valamit.
-
magellan2600
tag
Adott egy T400-as, aminek zörög, csörög a ventilátora. Arra gondoltam, kicserélném benne a hűtést. Hogy kell ennek nekiesni?
Azt látom, hogy egy bizonyos FRU numbert kell nézni. Ezt csak fizikálisan tudom megnézni a hűtőn? Vagy valamilyen program esetleg kiírja?
Találtam pl. ilyet: FRU:42x5063. Kompatibilis fru: 45N6140, 45N6142, 45N5710, 42x5086. Ez azt jelenti, hogy a kompatibilis fru számmal ki lehet váltani az eredetit?
A másik, hogy ilyenkor komplett hűtést kell cserélni, vagy elég csak a ventilátort?
Meg persze a kérdés lenne még az is, hogy mennyire bonyolult művelet ez? Tutorial videót, valamint a service manualt megtaláltam, annyira vészesnek nem tűnik, de mégis...[ Szerkesztve ]
-
magellan2600
tag
Tim82: Köszi az infót, amúgy Intel VGA van benne.
Tikakukac: Ha lenne itt a környéken megbízható szervizes, odabíznám, de sajnos nincs. Eszközeim vannak a bontáshoz, kisebb szereléseket megcsinálok, de ilyet még nem csináltam.
-
magellan2600
tag
válasz magellan2600 #100980 üzenetére
Egy kis segítség megint kellene T400-as hűtés ügyben... Alapvetően annyi a lényeg, hogy integrált, vagy váltható videokártyás a gép? Mert látok 2 és 3 hőcsöves hűtőt is. Kicsit ebben most elvesztem.
-
magellan2600
tag
válasz Tikakukac #101011 üzenetére
Éppen most találkoztam ennek ékes példájával, amikor hűtést kerestem a T400-ba. Boltban 15.000 körül van az ára. Bontottan 2500-5000 HUF környékén már lehet kapni. Kérdés, hogy a bontott is mennyit ment vajon... Viszont ha megveszem 15-ért a hűtőt, és be kell vinni a szervizbe beszereltetni, az alsó hangon kb 8-10 ezer forint. Itt, ahol lakom van egy bolt, ott azt hiszem 5000 HUF egy megkezdett óra. Na most simán mondhatják azt, hogy ők ezzel elvoltak 2 órát, a laikus úgysem tudja mennyi az annyi. Akkor már 25-nél járunk. A laptopot meg el tudom adni össz-vissz 30.000 HUF-ért. Megéri.
De nyilván ha egy 300K-s gépre kell 20K szervizköltséget fizetni, akkor mindjárt más a leányzó fekvése.
[ Szerkesztve ]
-
magellan2600
tag
válasz magellan2600 #100972 üzenetére
Na megvolt a hűtéscsere a T400-ba mindenféle gond nélkül. Első szétszedés, összerakás ideje... egy délután... A második nekifutás 2-3 óra. Én azt csináltam, mivel csak videót láttam még róla, hogy ahogy szedtem szét, csináltam mindenről képet, hogy merre, hogy mennek a kábelek, stb így volt miről puskázni. Egyébként annyira nem vészes, lényeg, hogy ésszel kell csinálni, nem szabad feszegetni, erőltetni semmit. Ha nem enged, annak oka van. Szétszedésben segített tutorial videó, és a service manual. Egyébként a komplett hűtés bontottan pár ezer forint. Az érzés, hogy magad csináltál meg valamit... Felbecsülhetetlen.
-
magellan2600
tag
T400 hibajelenség: Kijelző hátrahajtása esetén, de bizonyos szögekben is, elsötétül a kijelző. Ha egy lámpával megvilágítom, akkor látom, hogy van kép, csak alig látható, annyira halvány. Ha lecsukom, alvó állapot után ismét jó. Szalagkábel kontakt hiba, vagy valami egyéb gond lehet? Érdemes vele foglalkozni még, vagy felejtős?
-
magellan2600
tag
válasz FoxiestFox #101919 üzenetére
És ugyanaz a hibajelenség mindkét esetben? Ki lehet valahogy deríteni, hogy melyikkel van probléma?
-
magellan2600
tag
válasz ThinkAgain #101940 üzenetére
Köszi szépen, azt hiszem elbarkácsolok vele.
-
magellan2600
tag
Üdv!
Adott egy T400-as olyan gonddal, hogy néha elszáll a kijelző háttérvilágítása. Lámpával megvilágítva látszik nagyon halványan a kép. Korábban itt azt a választ kaptam, hogy inverter, vagy szalagkábel gond. Melyik az esélyesebb? Egy esélyt még adnék neki, ha nem jön össze, akkor megy a levesbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- PlayStation 5
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest