- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Szerintem rövidre lehet zárni, valaki jól akart járni, hogy a dell-jét vedd meg. Ennyi. Nem kell ezt nagy dobra verni. A mai világban ott verik át az embert, ahol csak hagyja magát.
-
Tikakukac
titán
válasz
Alien13 #62994 üzenetére
Aki képes csuklóból ekkorát kikanyarintani az idióta és nyugodtan kaphatna pár problémásabb ügyfelet 2 órára, izzadjon kicsit. Pont. Nem érdekel milyen az asztali gépük (qrva nagy tudomány kell hozzá igen, kemény 2 hét után fejből vágtam 5 év kihagyás után az új flottát tokkal vonóval biosostól) ez tipikus példája annak, hogy igazi háttértudás nélkül pusztán az emberek síkságát kihasználva is lehet előre nyomolni. Ez mondjuk nagy baj, de ilyen a piac.
Mondjuk a Dellről sokat nem tudunk. -
Alien13
tag
válasz
Tikakukac #62993 üzenetére
Három üzletük van. Valamit nagyon jól csinálnak, mert 5 éve egy kis garázsból indultak, most a helyi Plázában, egy másik bevközpont centrumában plusz az eredeti boltjuk van. Tény, hogy az asztali gépeik csúcsok. Nem adnék nevet, mert nem akarom őket kellemetlen helyzetbe hozni, csak tényleg megborultam kicsit a félórás beszélgetés után... Amikor kiderült, mégiscsak van egy Delljük eladó, 80 GB SATA, 2 GB RAM, 63 ezerért
És lefosozták a Lenovót, amit a tesztek és egy rakat másodkézbeli felhasználó is szupernek hozott ki...
AZÉRT IS LENOVÓT VESZEK!
Esetleg... Tudom, nagy kérés idegentől, de esetleg valaki nem tudna arra a T400-asra személyesen?
Ha már annyira ajánljátok, és én hallgatok az okos szóra
Előtte kiderítem, ad-e rá garanciát...
-
Tikakukac
titán
-
Chaser
legenda
válasz
Alien13 #62990 üzenetére
lenovonál mint ahogy az összes többi gyártónál is kis millió modell van, van amik nem jól sikerülnek. A ThinkPad a csúcs. Főleg a régiek, mert a maiak legtöbbje túlárazott konzumer torzszülött.
Ahhoz képest hogy a profi ismerősöd nem venne használt laptopot meg nem adna el, vannak akik használt notebook kereskedésből élnek, biztos ők nem raktak össze profi gépeket és nem tudják hogy ez életveszélyesA családban nálunk csak használt TP-k vannak..nah jó, van egy 5 éves inspiron is
-
-
Alien13
tag
válasz
Tikakukac #62987 üzenetére
Most őrülök meg. Beszéltem telefonon azzal a szaküzletessel, aki a profi asztali gépeinket összerakta. Ő annyit mondott: a Lenovo f.s, utálja, és használt laptopot semmiképp nem venne, nem is adna el...
Srácok, köszönöm a segítséget, kiszállok, mert a vérnyomásom két napja az eget veri, eddig legalább abban biztos voltam, hogy laptop, hogy Lenovo, most meg azt sem tudom, hogy hívnak. Sorry
Mindenkinek jó laptopvásárlást és -használatot!
-
Alien13
tag
Egy elméleti kérdés... Baráti családnak nemrég az egyik ismerősöm eladott egy ezüstös fedlapú Lenovót. Nem nagyon tudtam megállapítani, de mintha R30, R23, vagy A30, A23 lett volna
Létezik ilyen? Arra lennék kíváncsi, mennyire vágta át őket az ismerős eladó 40 ezerért? Ez nem öregebb a T60-61-nél?
-
Tikakukac
titán
válasz
Alien13 #62983 üzenetére
Amire már indultak a kis fogaskerekek, mikor kerek perec nem volt több egy fityinggel sem. Bár ha ennyire foglalkoztat frankenpadba is kezdhetsz. Pénzed ugye nincs rá mert írtad de azért na, ezen a logikán elindulhatunk akkor.
A kilinkeltek meg biztosan szépen. 2 kicsi kéz és szem kellene hozzá. Ha photoshophoz kevés lesz az kategóriákkal régebbi integrált vagy szétreccsen a flash majd net alatt, na akkor lesz csak még gondod, és messze nem 2k és a Pestről lehozatallal nézel szembe.
De amúgy: ezt becsülettel végig kell szívni mert elhinni úgy sem fogja soha senki. Taposd meg a T61-et elsőre, ha bejön bejött, ha nem, akkor majd tanulópénz.
-
Alien13
tag
válasz
Tikakukac #62979 üzenetére
Tika, a proci bővítése csak ajánlat volt... Én kíváncsi vagyok, hogy mire, de ez nem azt jelenti, hogy fogom is. Tájékozódás. Jelenleg egy T61 van szinte biztosra kinézve, helyben, és privátban ajánlott valaki egy pesti linket, T400, korrekt áron, de mint neki megírtam, nem tudok érte felmenni. Nem teregetem ki, miért nem. Megkérdeztem az eladótól levélben, van-e garancia rá, illetve mennyibe lenne bővíteni a memóriát 4 GB-ra. Ennyi. A pénz fele van meg, jövő hétig úgysem pattoghatok, de 45-nél több nem fog rá összejönni. Itt 1500-ért tennének bele 2GB-ot, de a T61 4 GB-ja mellé nem kell, a T400 2 GB-ja mellé kellene. Ha belefér a keretbe, van garancia, és meg tudom oldani a vásárlást, hogy valaki megnézi, és lehozza, vagy lepostázza, akkor a T400, ha nem, akkor a T61 úgy, ahogy van
A két link:
Az eddig biztos: [link]
A javasolt, pesti:
-
Chaser
legenda
T400 T500 invertere csereszabatos?
-
Alien13
tag
Sziasztok!
Átirányítottak ide
Tudtok segíteni annyival, hogy akinek van-volt T61 Thinkpadja, közepes nyüstölés (szövegszerkesztő, Excell, Photoshop, némi netes böngészés, levelezés, Photoshop, egyéb alapdolgok alkalmazása) során belassult-e, behalt-e, elszálltak-e integrált részegységei? Milyen szériahibák jelentkeztek nála, milyen gyengéi voltak a gépnek? Voltak-e egyáltalán?
A linkelt példány konfigjáról ha mondana valaki valamit, azt is megköszönném.Lehet hideg-meleg :-)
Ezt tervezem megvenni:
-
N0rbiii
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy t400-hoz van-e olyan dokkoló ami tartalmaz hdmi portot? Illetve t400-hoz van-e olyan aksi ami nem "kilógós"? köszi
-
GBotond
tag
válasz
FoxiestFox #62967 üzenetére
Tényleg...
Köszönöm!
-
Dhampir
félisten
Hátha valakinek jól jön a HDD ellenőrzésére:
Hard Disk Sentinel standard version
License information
The license code you will receive allows the use of all functions, options and features of Hard Disk Sentinel Standard version, without time limitations. Lifetime license: your version never expires and you can upgrade to all future versions for FREE.
-
Csibe78
tag
Köszi a választ. Holnap megjön a dokkoló, már csak a VGA-t kell megoldanom valahogy
ez jónak tűnik az elmondásod alapján.
[link]De elég sok venti van ilyen 1000 HUF környékén...eléggé zavar a hangos gép úgy hogy biztosan nekiállok a cserének.
A VGA-ra meg javasolták a pci szalag kábelt meg egy külön tápot a 7770-nek ...de ennyi erővel már EGPU is vehettem volna. -
-
GBotond
tag
Sziasztok!
A családban az egyik TP időnként eldob valamilyen eszközt, aztán újra megtalálja, de a hangjelzésen kívül semmilyen egyéb tünetet nem látni. Az Eszközkezelő ilyenkor frissítgeti magát, és nem lehet belőle megállapítani, hogy melyik eszköz lehet a – gondolom – rosszul érintkező vagy kontakthibás. Valami tippet tudtok adni?
Köszi:
GB -
Sziasztok!
Thinkpad garanciális javításával a smartservice.hu foglalkozik igaz?
-
Tim82
félisten
válasz
Csibe78 #62959 üzenetére
Asszem, annyi megkötés van, hogy 50 W TDP feletti fogyasztású VGA már sok a dokkolónak. Én passzív HD5450-nel próbáltam anno, azzal szabályosan üvöltött a dokkoló ventije. HD7750 még talán megy benne, a HD7770 azt hiszem, túl van ezen a limiten.
Ja, lehet cserélni, csak épp nem annyira egyszerű szétkapni és újra összerakni a dokkolót jól - valamint 4 cm-es, 1,5 cm-nél vékonyabb ventit kell hozzá szerezni, ha találsz ilyet emberi áron, akkor szólj nekem is.
-
Csibe78
tag
oké köszi esetleg mi a tapasztalat érdemes beruházni ilyenbe mert viszonylag jó áron hozzá tudnék jutni. A VGA-t meg lehet elcserélem vagy eladnám. Néha játszok és jól jönne otthon a jobb külső vga, eddig eGPU-ba is gondolkoztam de ez jobbnak tűnik, csak gyári. A ventije hangos azt írták páran de azt tuti lehet cserélni ha csak nincs bele hegesztve
-
Csibe78
tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy akinek esetleg van,vagy volt 2503-as dokkolója hogy ami belemegy VGA ahhoz van a dokkolóba külön tápcsatlakozó a VGA-hoz? Tehát nem csak a pci-bol tud kraftot adni? Mert van egy ASUS HD 7770-em és nem low profilu de elég kicsi VGA és szerintem belemenne de mivel kell neki plusz táp (anélkül nem indul) ezért lehet még ha bele is menne nem tudnám használni. Esetleg erről akinek van volt ilyen tudna nyilatkozni? Tudom nem tudja kihajtani a az 1*pci express, csak jó kis VGA fölöslegesen nem csereberélném el low profilura.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
X301 esetében mennyire megengedett az 55 fokos cpu hőmérséklet? Tpfancontrol segítségével 50 fokon kapcsol az 1-es fokozat majd 60-nál a második. Most ölben tartva a gépet kb folyamatosan 55 fokon van a cpu hőmérséklet.
-
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #62951 üzenetére
Féligazság, mert lefelé viszont igen.
-
Tim82
félisten
válasz
buvartacsko #62951 üzenetére
Jól.
-
buvartacsko
addikt
Jól látom, hogy X200-nál nem lóg ki a 6 cellás aksi?!
-
stojesz
tag
válasz
Tikakukac #62949 üzenetére
Előre is köszönöm!
Látatlanban is biztos vagyok benne, hogy a lent említettekhez képest minőségi előrelépés lesz. Eredetileg X200-akat néztem, de aztán végül X200s volt raktáron ott, ahonnan rendeltem. És mivel irodai alkalmazásokat használok elsősorban, semmi különösebben erőigényes programot (szövegszerkesztés, pdf olvasás, böngészés, levelezés, közben online videók és zenék) plusz itthon egy külső monitor kiterjesztett asztallal, ezért úgy gondoltam, hogy ez is bőven megfelelő lesz. Az Inspiron mininél meg hozzászoktam a könnyű hordozhatósághoz, így nem akartam 12 collnál nagyobbat.
-
stojesz
tag
válasz
Tikakukac #62944 üzenetére
Nekem sajnos nem volt még egy sem a kezemben, ezért is a kérdésem. Csak ilyenekből tudok tájékozódni meg az előbbihez hasonló kérdésekből a fórumokon.
Nem ütöm vágom őket meg traktorkerék alá sem dobom, szóval nekem nem lényeg. Azt sem tudom hány kiló egy roll cage váz és igazából nem is izgat, amíg a notebook súlya értelmes határokon belül van.
Felhasználó vagyok némi műszaki érdeklődéssel. A válaszodból ítélve Te műszaki szaki vagy. Legalább lesz kihez fordulnom, ha kérdésem van
Köszi a választ!
-
Tikakukac
titán
válasz
stojesz #62943 üzenetére
Nem tudom ki hol látott roll-cage-et ilyen X-es gépekben. Meg ki hogyan gondolja, hogy hova fér el és hogyan lehetne egy ekkora gép 1,5kg azzal.
A T60-ban elfért mindenhol, de lett is 9 cellával vagy 3 kiló meg vagy 4 centi vastag. Ahol roll-caget írnak ott szerintem erre a minden egybe építésre gondolnak, de klasszikus váz ebben nincs. Az ziher. Feltűnt volna így 20-30 gép után
-
stojesz
tag
-
F.B.I.
veterán
Most már magyar, értem, köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #62920 üzenetére
Van, itt ülök 2 ház előtt.
Roll-cage az biztosan nem lesz, egy fia mennyiségűt sem.
Utóbbira ma fény derül, már a 9300 vs 9400-nél érzem, hogy rossz ötlet volt váltani. Ha óhajtod bedurrantom az x200 alaplapot aztán megnézhetjük.
De vegyél simát. Abból van.
-
F.B.I.
veterán
Ha már felrepült a téma: X61-ben lehet procit upgradelni (egyáltalán van értelme ha 4Gb memó és SSD lesz benne, Win 8.1 mellett)?
-
Poo
senior tag
válasz
cellpeti #62930 üzenetére
Abból kiindulva hogy a 2nd hdd caddyben nincs különbség méretben a T410 és T410s közt elviekben jó kéne lennie bele,viszont mivel nem szerepel a támogatásos listában ezért lehet hogy nem fog megfelelően működni.Ki kéne próbálni valszeg vagy ha van valakinek személyes tapasztalata azzal leszel csak előrébb.
-
metal01
őstag
válasz
Blue Eagle #62927 üzenetére
Én Norton Ghost-ot használok ilyenre. Mindig hibátlanul ment mindent. A 15-ös már képes "hideg" ghostolásra is. Telepíteni sem kell. Boot lemez be, mentés. A visszaállítás is ennyi.
-
lacos78
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kárnék hogy lenovo R61,T61,vagy g550-be belelehet-e rakni T9400-es procit?
Vagy milyeneket lehet beletenni? -
Blue Eagle
őstag
Épp most próbálom a Rescue and Recovery-t. Teljes rendszer mentést végzek. Háát, kegyetlen lassan csinálja! Legalább két óra kell neki. Ha a visszaállítás is ilyen lassú, akkor az kissé kínos. A Windows saját hasonló szolgáltatásában ugyanez, egy röpke pillanat ehhez képest.
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #62925 üzenetére
Ránézésre olyan 0,4.
De mondom, nem az egész gép vastagabb, csak egy olyan 5 eurós nagyságú területen.
-
franc0
őstag
válasz
Az X200 háza a nagyobb hűtő miatt a hűtőnél kicsit vastagabb. Lényegtelen.
Racionális érv nem szól az X200s mellett. -
HSM
félisten
válasz
Kérdés, van-e úgy olyan stabil, szerintem nem.
-
cellpeti
nagyúr
üdv
ami jó T410s-be az jó a T410be is? Erről lenne szó pontosan.
-
buvartacsko
addikt
Srácok, nézegettem a netet, de nem találtam kézzel fogható bizonyítékot, hogy valóban lenne az X200 és az x200s között méretbeli különbség. tényleg van?
illetve arról se láttam semmilyen infót, hogy az x200s-ben valóban lenne roll cage vagy csak valami nagyon jól hangzó marketing szöveg?
az ulv proci nem hat meg, valaki leírta itt hónapokkal ezelőtt hogy nem fogyaszt alulfeszelve semmivel se többet a P szériás C2D sem.
-
buca84
őstag
-
buca84
őstag
Ha a smartservice-nél szeretnék gariztatni, akkor a futár az ingyen van, vagy ahogy a honlapjukon szerepel 1.500 Ft oda, 1.500 Ft vissza?
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Vettem ma egy thinkpad t530-at, FHD panel van most jelenleg benne, viszont a szériaszámot beírva a Lenovo oldalán, hogy milyen alkatrészekből áll, ott az áll hogy csak HD+ kijelzővel szerelték. Ez lehetséges, hogy garancia vesztés nélkül ki legyen cserélve? Mert elvileg van rá gyári garancia a Lenovo oldala szerint 2016. júliusig.
-
Grafirka
őstag
válasz
kmisi99 #62908 üzenetére
szep lassan csak megoldoik.Az oprendszer kisse osszebolondult.Megesik .
....szerintem vagy el van dugulva a rez hutoborda vagy pedig nincs jol pasztazva.A 105 az csak max. elmeleti szint .Szerintem huzamos ideig 90C korul hasznalni nagyon nem tesz jot.Ennek a generacionak tenyleg jo hutese van.Alap felhasznalas net stb nem szabad meghaladja az 50-55C .meg ez az ertek is magas, inkabb 40-45c es jatek alatt max 75C
Ha mas lehetoseged nincs meg az sem art ha leazarod a gepet es siman belefujsz a hutoracsokba, ha nagyon omlik belole a por akkor lehet ott a baj. -
kmisi99
addikt
válasz
Grafirka #62905 üzenetére
Egy gyors win installt csináltam egy új partícióra. Az eredmények alapján az aida már 2,5ghz nek látta és linx az eddigi 12-14gflops teljesítmény helyett 16,2gflops teljesítményt nyújtott. Cinebench is gyorsult bár semmi driver nem volt. Hőmérsékletek tűrhetőek 75fok fölé nem megy. Tudom elég sok de a hűtés se a legjobb nem tudom miért, de már nem is érdekel mert 105fokig van hitelesítve a cpu.
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani egy jó laptopot ebben a márkában olyan max 120K
LENOVO G700 illetve G 500 nézegettem eddig,valami hasonló kell,vagy épp ezek közül valamelyiket veszem meg.
Köszönöm. -
cellpeti
nagyúr
-
Grafirka
őstag
válasz
kmisi99 #62895 üzenetére
Szerintem probalj meg egy Bios frissitest mert vallami nincs rendben. Esetleg vidd el szervizbe es ok rarakjak.
CPU homersekletek milyenek? Idle, HDfilm, 3D jatek ?
Osszehasonlitaskepp ennek a W500 nak lightos felhasznalas mellett 35-38 C
HD film / online film +720p kb 46-50 C
Jatszni nem jatszom rajta 3D jatekokat de amit probaltam az olyan 65C ig nyomta fel.Talan egyszer lattam 70 C folott de akkor azthiszem az en hibambol ( senki ne ugorjon , tudom nem kelett volnavastag paplanra tettem ,elzarodtak a legnyilasai .
Lehetseges a pasztazas nem siekerult jol es melegszik ?
-
Peet91
aktív tag
válasz
piconuevo #62900 üzenetére
Sokan használnak samsung 840 evo-t. Amit tudni kell hogy a t400 sata II-t tud, 3Gbps-es elméleti maximum sebességgel, rgo nem fogod tudni teljesen "kihajtani" az ssd-t, de így is ég és föld egy HDD-hez képest. A milyen SSD-t vegyek topik összefoglalójából érdemes szemezgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tőzsde és gazdaság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Suzuki topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G614JZ Intel Core i9 13980HX/RTX 4080/32GB RAM/4TB SSD eladó remek áron
- MSI KATANA 17" Notebook! i7-13630H / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1 Tb SSD / 20 hónap GARANCIA
- Peak Design - Everyday hátizsák 15L Zip v2 - éjkék
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 5800H - 24GB - 1,5TB SSD - RTX 3060 6GB - Win11
- BOMBA ÁR Új Dell Inspiron 16" Gamer Tervező Vágó Laptop -50% Ultra 7 155H 16/1TB RTX 4060 8GB 2,5K
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest