Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #62475 üzenetére
A 10 ciklusos 5 éves Sony nem csoda, hogy kuka volt, ahogy írtam, havi minimum egy ciklus nem árt neki, illetve 5 éves, 10 ciklusosnál simán el tudom képzelni, hogy hagyták mélymerülni a csudába. Azt meg minden Li-ion akksi megszenvedi.
Ami pedig a 870 ciklusos képed illeti, azért tegyük hozzá, hogy nem lineáris az elhasználódás romlásának sebessége a töltési ciklusokkal. Mindenesetre szép eredmény.
Ez az 1500cc és 60%, hát igen, a legtöbb kb., ami lehet, ha vigyázol is rá.
(#62481) SpeedR: Azért nem árt nekik egy teljes töltési ciklus (0-ra merítés/teletöltés, vagy mérő reset PM-ből), hogy kiderüljön, mi a helyzet valójában. A netbookom tegnap szedtem elő beletenni a szokásos havi ciklusát (ami véletlen kéthavi lett), és meglepve tapasztaltam, hogy az akksi kondíciója a korábbi ~88% helyett 98% volt...
Persze, csak a mérő hülyült meg, 5% töltöttségnél úgy lelőtte magát, mint a huzat, szóval jó rosszul mért. A teljes ciklus után viszont már remekül mutatja az elhasználódást, 7%, ami szerintem valós lehet. Szóval ha eladásra lesznek, ezt mindenképp süsd el, nehogy kellemetlen tapasztalatok legyenek a vevőnél.
(#62485) Chaser: Tipikus elkalibrált akkumérő... Erre van a PM-ben a reset, ami utána megméri rendesen, és utána jól mér.
Nekem amúgy Pana van a T410-ben... 3 éves, 40 ciklusos, és már csak 85%....
-
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #62480 üzenetére
Csak simán letöltötted az ati drivert és felraktad? Mert nekem is jól jönne az a pár extra fps.
-
soldi3r
veterán
válasz
cadeyrn #62477 üzenetére
- 3g, msata, wifi
- ips panel, minimum fullHD
- max. 13,3, hordozhatóság miatt
- HALK
- értelmes billentyűzetEzt a gepet ugy nevezik, hogy E7240
De talan nem sokaig lesz szukseg msata slotra pluszban a HDD+SSD kombohoz. A WD Black2 eleg igeretesnek tunik, csak 60k-t kell kicsengetni erte.
-
SpeedR
őstag
válasz
Chaser #62491 üzenetére
Igen, 6 cellás mind.
Szóval igaz hogy nagyon jók a Panák, de a többiből is ugyanúgy vannak jól sikerült szériák.
Dell D6xx akksiból is van épp nálam vagy 6-7 darab, ugyanúgy a sony-sanyo-pana trióból, és ott is eléggé holtverseny az állás. (meglepően jó amúgy mindegyik, majdnem 10 évesek és 10-35% közötti a wear level, szóval lehet hogy tényleg szerencsés kezem van.)
-
Tim82
félisten
válasz
cadeyrn #62477 üzenetére
Én nem vennék Yoga-t a helyedben. (A #60008-ban linkeltem korábban egy pont UK-ban élő fórumtárs kalandjait egy szériahibás Yoga-val és a Lenovo UK szervizzel. Most mobilról vagyok, ezért csak így megy: http://prohardver.hu/tema/ibm_lenovo_thinkpad_topik/hsz_60008-60008.html )
Egyébként milyen használatban bizonyul kevésnek az X200? (Nem lehet, hogy egy hasonlóan moddolt X201 megtenné ott, ahol az X200 már "köhög"?)
-
SpeedR
őstag
válasz
Chaser #62485 üzenetére
Figyelem, felkavaró képek következnek.
SONY1 SONY2 SANYO1 SANYO2
A legrosszabbnak is csak 21%-os a wear levele. Az általad írt drop jelenség egyiknél sincs.
Akad két érdekesség is: 2007-es 2 ciklusos, kvázi új SONY : [link]
5 éves szarfosutángyártott: [link]Egyébként hamarosan mennek fel apróra, ha már megcsináltam a képeket.
-
válasz
FoxiestFox #62476 üzenetére
Megjavítottam. A csökkentett módban registry-pucolás segített, aztán rábíztam a System Update-re.
Jó lecke volt, Intel drivert ne buzerálj, hülyegyerek -
Chaser
legenda
válasz
SpeedR #62481 üzenetére
Nem tippelek, mutasd
Az elmúlt hetekben besegítettem tesztelni, elég sokat kidobtam. Ami 2008-as volt sanyo/sony 90% kuka. Legtöbbet aida 100%-nak látta, powermanager se jelzett hibát. Csak akkuidő volt 5-10 perc, aztán átmenet nélkül lekapcsolt a gép mintha csak töltőről menne és kihúznám.Rolly: Powermanager. Cycle count 872 a fentebbi 84%-os akkunál.
-
válasz
Chaser #62478 üzenetére
A switchable telepítése óta már Intel és Radeon drivert is frissítettem, Radeonból a legújabb elérhetőre (13-9 legacy), semmi gond nem volt, ugyanúgy működött tovább, csak kaptam +5-10 fps-t a Radeonon játszva.
Feltételeztem, ez sem piszkít bele, tévedtem.
Most küzdök még... ha sokáig nem jutok eredményre, fixálom az Atit biosban, aztán valamikor rászánom magam egy új telepítésre. -
AceTom
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni akksi vásárlás kapcsán? Ha már amúgy is téma a korábbi hozzászólásokat látva..
SL300-am van, és kezdi nagyon megadni magát a gyári akksi.
Szerintem elég jól bírta egyébként, 2008-ban lett gyártva, 6 cellás Sony 330 cycle környékén.. bár az előbb linkelt Panasonichoz képest ez a cycle szám elég kispályás..Szóval a kérdésem az lenne, hogy egyrészt lehet-e tudni valahonnan a kódjukból, hogy ki gyártotta?
Másrészt mi a véleményetek erről, illetve erről a típusról? Ha az első gyári, és nem utángyártott, lehet jobban járnék vele, de mivel nem tartom valószínűnek, hogy mostanában gyártottak volna ilyeneket, lehet nem éri meg túlzottan a plusz kiadást.. Mit gondoltok? -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62476 üzenetére
Elvileg semmilyen drivert nem szabad ati+intel vga-s géphez felrakni, csak a switchablet. Persze próbálkozni lehet, eredménye meg is van.
-
cadeyrn
aktív tag
Valahol el kell rínom a bánatom.
Az X200on érzem a korát, illetve hogy a nyúzás kicsit megviseli most már, hát körülnéztem, mi az, ami az alábbi követelményeket tudná teljesíten, gyártótól, mindentől függetlenül:
- 3g, msata, wifi
- ips panel, minimum fullHD
- max. 13,3, hordozhatóság miatt
- HALK
- értelmes billentyűzetÉs itt meg is feküdt a dolog. Olyan, hogy msata+disk eleve nincs, és a HALK is esik ki a listából. Ahol a legkevesebb kompromisszumot kellene kötnöm, az a Lenovo Yoga...
Bármilyen ötletre kíváncsi vagyok, modding, panelcsere, akármi, nem tudtok valamit?
-
T/W500 tulajok...
Ezt a drivert ne tegyétek fel az Intel 4500-ashoz.
Kipróbáltam, mert van néhány régebbi játék, amit eddig is az Intellel futtattam, hisz akkor jóval hűvösebb a gép, gondoltam, egy kis plusz teljesítmény nem fog ártani.
Olyan szinten széthányta a switchable rendszert, hogy két órája próbálom helyreállítani, a siker szikrája nélkül.
Leradíroztam az Intel, Radeon drivereket is, kipucoltam a registryt, letöltöttem a gyári Intel és Radeon drivereket (amik eddig jól működtek), de most az van, hogyha átváltok Intelre, eltűnik a váltás lehetősége
Sőt, még a Radeont sem kapcsolja le normálisan, ugyanis annak a hőmérséklete továbbra is látszik a rendszer számára, (ami magasabb zajszintben nyilvánul meg, mert úgy lőttem be a TPFC-t, hogy Radeonnal suhogjon, de ne legyen túl meleg), ráadásul a Radeon nem hűl, hanem üzemi hőmérsékleten marad.
Miközben az Intel aktív minden GPU-monitorozó szerint.
Ötletek? -
Chaser
legenda
Dehogynem számít az életkora. Sanyo sony akku használat nélkül is meghalja magát 3-4-5év múlva. Láttam már sokat 10-50 ciklussal ami kuka volt ilyen életkorokkal. Vagy mondom másképp, 5 éves sanyo sonyt még nem láttam működőt bármennyi ciklus volt benne, max bírt pár percet. Panasonic az más téma. És persze a ciklusok száma is nagyban hozzájárul az elhasználtsághoz.
"A legjobb Li-ion akksi is kuka 500-1000 töltési ciklus után."
És ez nem kirívó eset
A legtöbb ciklusos pana akkum 1500 körül járt 60%-kal. De a maiak már nem bírják úgy, meg TP se erőlteti hogy ilyet adjon a gépekhez feltétlen.
-
-
fungi
aktív tag
válasz
zsoltix #62461 üzenetére
Ezt találtam.
Vannak tapasztalaitok hogy a 14.1-es 16:10-es T61 és a T400 1440x900as felbontású paneljei közül melyik adja a legszebb képet?
/Mint mondjuk a T500-nál az LGP,az tényleg szép/T61-be belemegy bármelyik? Persze a Ccfl kijelzőkre gondolok.
T61 14,1 LGP /LP141WP1-TLB8/ nekem nem jött be, eléggé szürkés árnyalatú- -
HSM
félisten
válasz
cellpeti #62471 üzenetére
Jóféle adapter, a lényeg, hogy gyári.
Ez így autóban is tölt.
A T430u remek kis gépnek tűnik, nagy kár, hogy két makulátlan T410 árát kérik érte használtan is, kérdés, megér-e annyit...
Nekem amúgy a sima T420 jelentett nagy kihívást, az még "igazi" TP, viszont szuper második generációs i5-el....
Viszont 410-ből találtam megfelelő állapotú, árú nagyfelbontásút, ezért az lett végül.
-
HSM
félisten
válasz
cellpeti #62467 üzenetére
Pl. ha nem használod, ne töltsd tele. Vagy, sokan esküsznek rá, hogy nem szabad 100%-ra tölteni, csak kevesebbre. Akkor fontos, hogy lehetőleg csak saját, vagy megfelelő (gyárilag jóváhagyott) töltővel töltsd, pl. "gyorstöltő" nem tesz jót. Érdemes elkerülni a mélymerülést. Akkor és ami a legfontosabb, a töltési ciklusok száma. A legjobb Li-ion akksi is kuka 500-1000 töltési ciklus után. Tehát napi töltéssel két év alatt praktikusan kuka. Nekem a netbookomban a legalább 5 éves akksi még 80% feletti (88% talán), igaz ehhez az 5-7 órás üzemidő egy töltésről is sokat segített, és mindig töltőről ment, ha hosszabb időre bekapcsoltam.
Ja, igen, és néhány havonta egyszer teljesen lemeríteni és feltölteni (a powermanager helpjében a gyári pontos ajánlás), ha amúgy ez nem következne be.
Ja, és ami még nagyon fontos, nagyon nem szeretik a cellák a fizikai bántódást, pl. leejtést.Ha meg egy cella megdöglött könnyen viszi magával a többit is sajnos.
-
hol lehet itthon jó áron aksit szerezni egy két éves Lenovo Thinkpad x230i tabletbe? Jelenleg az eredeti kapacitás kb 30%-át tudja már csak az aksi
2 éves lesz a laptop júliusban ...
-
cellpeti
nagyúr
T410et érdemes lehet lecserélni X201re? Ennek meddig bírja az akksija?
-
SNor
tag
válasz
abacsx #62455 üzenetére
Olvasd el, hogy mik a változások, általában segít a döntésben: http://download.lenovo.com/ibmdl/pub/pc/pccbbs/mobiles/g2uj17us.txt
-
zsoltix
tag
Sziasztok!
Aida nekem ezt írja ki T400 képernyőhöz: Gyártó N141C3-L07 Képernyő azonosítója LEN4033. Ez milyen típus? -
metal01
őstag
X200s-t használóktól kérdezném, hogy melyik BIOS verziót használjátok, melyiket érdemes feltenni? Tapasztalataim szerint van amelyik jobban tekeri a ventit, ezt szeretném optimalizálni. Nekem most a 3.21 van fent.
-
abacsx
tag
Lehet, hogy buta a kérdés. Bios update-nak mikor van értelme. X230-hoz kijött tavaly óta 2-3 update. Gondolom, ha nem köhög semmi, akkor inkább jó az, ahogy van.
-
Dhampir
félisten
válasz
Aethelstone #62452 üzenetére
A HP esetében is az üzleti széria van ellátva minden földi jóval, vagyis a régi és új Microsoft Windows oprendszerekhez elkészített driverekkel, az üzleti szegmensnek a legjobb a támogatása.
-
Poo
senior tag
válasz
Aethelstone #62452 üzenetére
Mert a hp oldala egy hulladék szerintem de ha tudod hol kell keresni akkor megvannak hamar (kivéve mikor nem)de ha nem akkor elég szar szerintem.A Lenovo lényegesen jobban meg van csinálva szerintem.
-
Aethelstone
addikt
Tök vicces. A nagy HP topicot olvasom a Thinkpad mellett és amíg itt kőkemény szakmai diskurzus folyik, ott jellemzően "hol van az XY laptophoz Windows 7 driver" kérdések merülnek fel leginkább
HP-s vagyok, tehát még részrehajlás sincs, de ez van
-
Falcon C.
aktív tag
Ma reggel megadta magát az R400-asban az 5100 AGN. Netezés közben közölte, nincs kapcsolat és azóta sem talál hardvert a Windows. Meg a Linux Live sem. Hol lehet ilyen modult venni? Vagy jobban járok egy USB-s wireless adapterrel? (Elviekben van még rá 3 hónap garancia, de mivel a postát/futárt oda-vissza nekem kéne állni, drága lenne küldözgetni, a posta híres megbízhatóságáról nem is beszélve.)
-
Poo
senior tag
válasz
kmisi99 #62445 üzenetére
Ha meg akarod magad kímélni a szenvedéstől rendelj ebayről új ajzatott(2db-t biztos ami biztos) mert használtból kiszedni nagyon macerás lesz és nem is tuti hogy sikerülni fog(tapasztalat,bár nekem nem voltak speckó forrasztó állomásaim itthon amivel tudtam volna dolgozni és nem sikerült kiszedni használt rossz alaplapból egyben,viszont az újat viszonylag egyszerű volt beleforrasztani)
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #62444 üzenetére
Egyelőre feltételezem a legjobbat. Segített gariztatni pár cuccot, csak a cuccok még nincsenek sehol, amik már 1 hónapja nála vannak.
-
kmisi99
addikt
t500 on sikeresen csatlakoztattam egy pendriveot az rj45 porton így most az utp kábel ki be jár anélkül, hogy benyomom a gombot, lehet ezt javítani vagy cserélni?
-
-
Chaser
legenda
westlake kollegával kapcsolatban van valaki? Nem válaszol privátra, lehet véletlen letiltott, telszáma meg nincs kinn.
-
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #62436 üzenetére
Itt lesz az
Aki gyorsan reagált tényleg hozhatott kincset, mostanra szerintem maradt 1-2, némelyik elég csúnya volt sajnos, plusz mindegyik ledes itt is meg a vaterás is, gyárilag kifullozták őket és ezekhez már ledet raktak -
Tikakukac
titán
Hegyekben áll nálam a dekli, fele ebay árban adom őket így is, kutyának sem kell
Chaser: Nononooooo
Az nem egy olcsó mod lenne, hanem brutál nagy szopás. Ott kezdődik, hogy meg van törve, ez még okés, akit nem érdekel annak nem gáz. Viszont ezek a gépek ledesek. Tehát egy ccfl kábel plusz egy inverter rendel. És mellé a kijelző meg az akksi és még a ház esetlegesen. És akkor máris nem olcsó, hanem rohadt drága lesz az a gép.
Ha megérné, már régen vettem volna ebből is, de nem éri meg, nagyon nem
Voltak gépek amúgy hasonló konstrukcióban 15k-ért is, aki ügyi volt hozhatott gyári patikákat. Kiszámolva még ezekbe sem érte meg megcsinálni az átépítést, nagyon maximum ha magadnak akartad meg van kedved bogarászni. -
HSM
félisten
válasz
franc0 #62426 üzenetére
Persze, ha adott a dokkoló, meg a két monitor, és sehol máshol nem akarod használni a gépet, akkor tökély. Ugyanakkor annyival nem nagyobb, nehezebb magában egy T4xx, hogy emiatt X2xx-eset kelljen venni, amíg a munkavégzés helyéről beviszed a kocsiig, nem fog a T-től se leszakadni a kezed.
Nekem szempont volt a kijelzőméret is, mert sokszor kell olyan helyen is használnom, ahol nem vár dokkoló és külső monitor.(#62401) Uzi74: Igen, de 4 gyenge mag a mai programok többszálúság kezelése mellett sokkal kevésbé kihasználható, mint 1-2 erősebb. Tesztekben, és 1-2 megfelelően optimalizált programban nagyon jó eredményeket tud elérni, de amúgy... Nekem nem kéne.
Valahol azt olvastam, duplázták az IPC-t a régi atomhoz képest. Az azért még mindig nem valami acélos. Persze, sokmagos progikban (amiből én keveset használok) ott a 4 mag miatt viszont biztos csúnyán elhúzna.
-
Chaser
legenda
x200 28k-ért számlával. Akku döglött, kijelző foltos, hűtőrácsnál törés. Ezeket az ég is AFFS modra tervezte
9 cellás pana akku bele 12-15k, kijelző 25-30.
-
HSM
félisten
válasz
Robo sapiens #62415 üzenetére
Én a T410-ről tudok nyilatkozni, az 1440*900-as felbontású verzióról. Elvileg vacak Samsung paneles, ráadásul LED-es, mégis azt kell mondjam, nagyon kellemeset csalódtam benne. A színek nem nagy számok, de mobil használatra bőven jó, és az a tapasztalatom, hogy sokkal kevésbé fárasztja a szemem, mint az asztali Dell 2312hhm IPS monitorom, ami sajnos kalibrálva, 30-as fényerőn elég csúnyán PWM-beteg és fárasztja a szemem. Ez a panel is PWM, azonban 12-14-es (15 asszem a max) fényerőn se égeti ki az ember szemét, én eközött szoktam használni, úgy a PWM is minimális, nem fáraszt és a betűk is remekül olvashatók, szép éles, jó kontúrok vannak az elvileg gyenge kontraszt ellenére is. A betekintési szög is nagyon rossz, azonban ha az ember kimérgelődte magát miatta, semmiben se hátráltatja a (nem grafikai, pontos színhelyességet igénylő) munkát.
Én is X201-en gondolkodtam először a jobb mobilitás miatt (egy 10"-os MSI netbokom volt előtte, 1,3kg volt a nagy, 6-cellás akksival, 5-7 órás valós üzemidővel, sosem kellett töltőt vigyek magammal, amit imádtam) azonban letettem róla, ugyanis egyfelől nem voltak jó tapasztalataim az 1280*800-as felbontásról, nekem a "kényelmes" programozáshoz kevésnek bizonyult 15"-on is, mikor próbáltam, valamint a 10"-os netbookon a kis kijelzőméret is fárasztotta a szemet, így egyviszonylag könnyű, jóminőségű 14"-es mellett döntöttem. Maga a gép is nehezebb, mint a régi, és a plusszsúly töltőt is gyakrabban kell magammal cipeljem, de nem bántam meg. Nagyon jó rajta netezni, programozni (Eclipse-t használtam rajta abban a 2 hónapban, amióta megvan), PDF-olvasni, de akár filmezni is elmegy, ha nincs más, kellően gyors, és az akksi üzemidő is bekapcsolt wifi-vel, android emulátorral, gyakori fordítással, magas fényerőn is bőven 2 óra feletti. A súly és a betekintési szögek miatt néha morgok magamban, de nagyon örüök, hogy emellett döntöttem, nagyon bevált. Úgyhogy én egy nagyfelbontású, T400-T410-T420-at ajánlanék mindenképp, amennyiben neked is hasonló lenne a tervezett felhasználás, a T420 elvileg amúgy akksiból is jelentősen jobban bírja, és nem sokkal drágább, ha ez fontos szempont.(#62412) cellpeti: Tapipad, az mi?
Pláne, miért jó a nagy? Hogy könnyebben rátenyerelj véletlen?
Viccen kívül, ha komoly munka van, nálam a rendes külső egér alap, ha pedig nincs rá leheőség, akkor trackpoint, és csak a nagyon rövid, finom mozgásokhoz néha a tapipad.... Kell pár hét megszokni a pöcköt, de utána 1000X jobb, hogy nem kell fel-le raknod a kezed a klaviatúráról.
-
-
Sziasztok!
Volt ez a kérdésem. Találtam rá egy ilyen választ:
The X230 requires the 44-series batteries, which incorporated some new circuitry with which the x230 interacts. As you've found, the X230 will run from a charged 29-series battery, but will not recharge it. The X220 originally came with series 29-series batteries, but also works with the newer 44-series.
Ezek szerint 29+ csak x220as laptophoz jó. 44+ kellene az x230-nak hogy az aksiba lévő chip által küldött adatok megegyezzenek ami neki kel.
Ezt a problémát ki lehet trükközni valahogy? Megoldható, hogy még is töltse az x230 és ne unsupported felirat fogadjon?
-
Chaser
legenda
válasz
Robo sapiens #62420 üzenetére
Jah, T500 LGP-nél sokkal rosszabb a többi, főleg akis felbontásúak. x200-at vagy 7 féle panellel szerelték, abból tán 1 elviselhető.
Boe Hydis. Aida64-ben meg lehet nézni, tud róla csinálni screent. x200t-ket is sok panellel szerelték. Az only wacom elvileg BH.szerk: Ez az amit AFFS néven emlegetünk itt, az IPS tovább fejlesztett változata.
-
Robo sapiens
tag
válasz
Chaser #62416 üzenetére
A munkahelyemen jo minosegu 24" -os Samsung monitorok elott ulok, otthon pedig egy Dell 23" -os IPS van, ezekkel nincs gond. Viszont ezt a notebookot vinnem meetingekre es trainingekre jegyzetelni, ezt hasznalnam a vonaton, es otthon ezzel ulnek ki a kertbe irni es prototipizalni. Otthon egyebkent van az asztali mellett egy CCFL LG paneles T500 is. Annak a kijelzojevel sincs baj (bar a betekintesi szogei azert nem olyan nagyok), viszont arra azt mondjak, hogy eleg jo kijelzo a nem IPS-es ThinkPadek kozul, szoval annal csak rosszabb lesz a tobbi.
(#62418) Chaser Mit jelent az, hogy BH kijelzo? Ha elkerem a serialt, akkor meg tudom nezni ezt az infot a lenovo honlapjan, vagy futtassak vele everestet?
-
Chaser
legenda
válasz
Itt van egy x200t 65-ért. Ha BH kijelző van benne akkor jó vétel. Nem kell külön kijelzőre költeni. Nagyobb/nehezebb mint a normál verzió, ellenben alapból jó kijelző és bohóckodni is lehet vele
Persze ehhez nincs fél év gar és számla.
-
soldi3r
veterán
válasz
Az X-eseknek meg az X230-ig a felbontasa tre.
(#62411) Intelligencs, Nekem eddig csak forditva volt. Egyedul a Linux rontott az uzemidoben.
-
Chaser
legenda
Ilyen ram árak mellett pazarolhatták volna nyugodtan. Igaz kicsit felment az ára, de még mindig nem arany áron van, pláne nem nagytételben. Nekem nem sürge, már így is jó, de lehetne jobb is
szerk: Robo sapiens: Csak jó tanácsként. Ne 12" gép előtt ülj napi 10-12 órát, annak nem lesz jó vége semmilyen kijelzővel. Ha érzékeny a szemed a ledes pwmből fakadó villogásra is akkor x200. Bár elvileg abból is van ccfl. De 220-tól felfelé biztos nincs. T500 T510 relációban annyit tudok mondani, T510-ben nincs akkora villogás mint a legtöbb gépben, de még ennyitől is fájt tőle a szemem napi több órában. T500 ccfl előtt gond nélkül kibírok egy napot is. Ugyanakkor az élettelen, fakó samsung paneles verzió sokkal jobban fárasztotta a szemem. Gondolom ilyenkor a szem-agy gondolkodik, éppen milyen színt kellene látnia, ami plusz erőforrásokat emészt fel.
-
Robo sapiens
tag
válasz
cellpeti #62412 üzenetére
Nem sok dologban vagyok biztos a gepvasarlassal kapcsolatban, de hogy az uj 40-es szerias ThinkPadekbol nem veszek a TrackPoint gombjainak elhagyasa miatt, az egeszen biztos.
Peet91: Melyik boltokra gondolsz? (akar privatban is elkuldheted) En a notebooksystem.hu -t es a laptopsystem.hu -t ismerem, ahol hasznalt uzleti gepeket garanciaval ertekesitenek.
Chaser: Nem hasznalnam ki jelenleg, de ha mar gepet veszek, akkor lehet, hogy erdemes lenne hosszabb tavra tervezni. Kesobb nem tudom, hogy egy OS upgrade (akar linux eseten) mennyire problemas.
Az a baj, hogy egy X200 ara is ugy alakul, hogy 60000 Forint + 25000 Forint SSD. Ez 85000 Forint. Ha ehhez hozzarakunk ~100 000 Forintot (ami nem keves!), akkor lehet talalni IPS-es X220 -at vagy X230 -at, ami viszont sokkal erosebb es van ra akar 1+ ev garancia. Ha AFFS kijelzot is veszek az X200 -hoz, akkor megjobban elgondolkodtato.
Marpedig a jo kijelzo is nagyon hasznos tud lenni. Rengeteget ulok a gep elott, naponta kb. 10-12+ orakat. Szeretnem, ha nem terhelne a szememet egy nem kontrasztos kijelzo, mert mar igy is faj neha.
Egyebkent meg arra gondoltam, hogy ha nem kapok jo aron X-et, akkor lehet, hogy erdemes lenne venni egy T420s/T430s -t. Ha kivennem belole az optikai meghajtot, akkor azzal mar majdnem X szintre hoznam le a sulyat. Csak ezekbol a T-kbol esely sincs jo kijelzoset kapni.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Robo sapiens #62396 üzenetére
ha +100.000 rádobsz, akkor meg már az új X240est veheted meg
ami már brutál sztem. Végre nagy tapipad és a többi.
-
Lecseréltem az X230-on a gyári Windows 7 Pro-t egy Windows 7 Enterprise-ra. Ennek oka, hogy a gyári Win7 az ugye egy recovery partíción van, ami sok helyet vett el, illetve úgy csak egy partíciót lehetett használni, a C-t. Én viszont szeretem C-re és D-re particionálni a lemezt, ehhez viszont újra kell rakni a Wint egy install lemezről.
Viszont így meg drasztikusan visszaesett az üzemidő! A szokásos 6-7 óra helyett 3,5-4,5. Mi lehet ennek az oka? Valami energiagazdálkodás nem úgy van beállítva az általam felrakott Windowsban, mint a gyáriban? Vagy a gyári, lenovos Windows szénné van optimalizálva? Az az érdekes, hogy ugyanezt már az X201-esnél is tapasztaltam, ott is úgy vettem észre, hogy a gyári Windows tovább húzta. Más nem tapasztalta még ezt?
-
Peet91
aktív tag
válasz
Robo sapiens #62396 üzenetére
Egyébként véleményem szerinte ez egy olyan játék, hogy el kell dönteni mennyi időre keres az ember. Én azt mondtam, hogy a core2duo és i5 között elég nagy a teljesítménybeli különbség a HT miatt. Ezért azt mondtam hogy x201. Ami még különbség, hogy a x201-nek 2 hangszórója van és nem egy (funny), emellett van touchpad, ha ez preferencia. Egyébként a két gép alkatrész szinten baromi jól átjárható. Plusz a másik dolog, hogyha megfigyeled a piacot, akkor lehet látni, hogy vészesen apad a x200 alkatrész felhozatal, és ez sajnos nem is fog javulni szerintem. Mindkettővel jól jársz, és nem alfa üzletét szeretném rontani, de nem csak nála lehet kapni x201-et, hanem aprón is van fent 1-2, ami egy megnézést mindenképp megér szerintem.
-
Uzi74
senior tag
válasz
Chaser #62405 üzenetére
Pontosan a RAM volt a dilemmám nekem is. Állítólag azért nincs egyikben sem, mert a 64 bites win8.1 nem tudja még a connected stand-by-t, 32 bites win alá meg nem akartak elpazarolni 0,5-1GB nem használható mem-et.
A következő generáció várhatóan 4GB-os lesz, ha tudsz várni vele. -
Tubi2
senior tag
Dokkolóban nem akar működni a hálókarim portja. T400-ról van szó és ha kiveszem akkor a gépé jó, ha beleteszem, a gépét lelövi, de nem érzékeli, hogy a dokkolóba dugnék netet. Mi lehet ezzel?
-
Chaser
legenda
-
HSM
félisten
válasz
Chaser #62383 üzenetére
Nálam egy viszonylag friss BIOS volt rajta, az is csinálta, lefrissítettem a legfrisebbre, azzal is. TPfannal viszont új notim lett.
A lényeg, hogy jó lett, nagyon örülök neki.
Ez így a ventinek is sokkal jobb, hogy nem 3800-on tekeri non-stp, hanem 0-án vagy 1900-on.(#62399) Chaser: Nekem az atomos (N280) netbookomban a legkevesebb bajom a HDD-vel volt.
A CPU fogta vissza, de az kegyetlenül. Bármit csináltam rajta, az fogta vissza, még a telepítéseket is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós üzleti laptop! HP EliteBook 840 G1
- HP probook 650 i5 8gen Windows 10pro
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest