Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hixon
csendes tag
üdv mindenki,
1.: éppen most sikerült ráerőszakolnom a 9.3as ati drivert win7 64bitre a x1400as t60-amra. (modded installer, átszerkesztett inf driver telepítés). A dolog teljesen hibátlan, minden megy ugyanolyan jól mint xp-n, gamek, cinebench opengl test még jobb eredménnyel is tér vissza. A catalyst is tökéletes kivéve egy funkciót: amikor be kéne állítani, hogy kisebb felbontásnál húzza ki a képet, vagy középre helyezze nem működik (mindig középre teszi a kisebb felbontásút fekete csíkokkal). Megpróbáltam régebbi catalystokat is, de egyikkel se megy. valakinek valami öltet, hogy ezt hogy lehet orvosolni?
2.: Tervezek venni egy kis ssd-t a t60amba a vinyó mellé ultrabaybe. Vennék ultrabayt de nem igazán tudom hogy melyik a jó, mármint mintha régebben olvastam volna, hogy ebay alsó kategóriás sata ultrabayek elég bénák pl zörögnek (mondjuk ssdvel ez nem lesz gond) és könnyen melegedik benne a háttértároló. Tényleg ilyen vészes a dolog, vagy ssdhez mindegy és vehetem a 8 dolláros nonamet? (Igen, tudom hogy a t60ban csak sata 1 képes chipset van, de esélytelen 08/08 utáni 4:3 t61 lapot szerezni, intelessel meg még annyi 3dt se tudnék csinálni mint most, az ips meg alap, hogy maradjon)
köszi szépen a segítséget előre is
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox #63693 üzenetére
ThinkCentre gyarban mar en is jartam, sot, majdnem dolgoztam is
-
-
Blue Eagle
őstag
Köszönöm a választ mindannyiotoknak! jövő héten veszek egy SSD-t, aztán majd meglátjuk, de remélem nem lesz gond.120 gigabájtos elég lesz. Kingston HyperX-et gondoltam.
-
Chaser
legenda
válasz
Blue Eagle #63686 üzenetére
Ha a cpu működik dual IDA módban akkor fenn van a mod. Nélküle csak single IDA módban megy, 1 mag órajelét emeli meg.
-
Tim82
félisten
válasz
Blue Eagle #63686 üzenetére
Ha SATA II-nek megfelelő sebességet akarsz, kell.
Sehogy, mert a verziószámban sem tér el a normál BIOS-tól és nem ad új user által elérhető funkciókat a BIOS beállításaihoz.
-
HSM
félisten
válasz
franc0 #63679 üzenetére
Kinek mi a sima.
Barátnőmnek ugyanaz a gépe van (MSI Wind U123 egyébként N280 Atommal, 5400-as HDD-vel), csak 1GB rammal, és hát nem egy dimenzó a sebességük, ha az ember kinyit egy 2003-as Office Word-öt és mondjuk 2-3 weblapot, esetleg megfűszerezve egy PDF-el. Pedig ezért ez még messze van az extrém felhasználástól. Nyilván, ha van egy gyors SSD swappelni, az sokat besegít, de azt nem tartom jó megoldásnak az állandó írkálások miatt.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Blue Eagle #63682 üzenetére
Bármelyik jó, a gumis vázba stabil a 7mm-es is, nekem 120 gigás samu 840 szépen dolgozik benne.
-
Blue Eagle
őstag
T61-be kell vennem SSD-t. Milyet ajánlatok?
-
cheatergs
senior tag
Kösz, ez megoldotta a problémát, XP fölment.
Kerestem drivert a notihoz (SP3), mivel nincs hang, de amit letöltöttem Lenovótól, azzal nem működik. Se úgy, ha exeként indítom, se úgy, ha engedem az automatikus felismerést (nem ismeri fel).
Intelnél csak a GMA-ra találtam drivert. -
HSM
félisten
válasz
cheatergs #63666 üzenetére
"Az előző T60-ban egy T2400 volt, szintén 1 gigával, csak 945PM és Mobility X1300-zal, mégis futott 7-tel, mint a villanyóra."
1GB rammal max egy notepad szintű progi fut bármilyen win7 gépen gördülékenyen. Még az Atomos netbookomba is egyből 2GB-ot tettem, új életre kelt, de ugrálni az sem elég.
A 64bites Win7 pedig teljesen felejtős, többszáz (!!!) MB-al több ramot igényel a 32bitesnél. Ezért nem is teszik fel 4GB-nál kevesebb ramos gépekre. -
-
Francia91
veterán
Igy van. Nekem a T60p-n is 32 bites Win7 futott 3 Gb RAM es T7600 mellett. 64 bites Win7-tel kaptam, de erezhetoen tobb RAM-ot kert, vmennyivel lassabb is volt, mint a 32 bites W7
Chaser: igen, viszi az Aero-t, bar picit izzad alatta. A CoreAVC pedig tenyleg bevalt nekem is anno a T60p-nel, meg par ismerosom IGP-s T61-esenel
-
-
cheatergs
senior tag
válasz
Francia91 #63665 üzenetére
Az előző T60-ban egy T2400 volt, szintén 1 gigával, csak 945PM és Mobility X1300-zal, mégis futott 7-tel, mint a villanyóra. Aerót mindkét esetben kikapcsoltam.
Ennek meg a baja, hogy vagy 10-20 mp eltelik, mire hajlandó megnyitni valamit. Még kikapcsolásnál is figyelmeztet, hogy még mindig futnak a progik, miközben desktopról már fél perce eltűntek. Filmet éppen visz, de a net már megeszi tízóraira.
-
cheatergs
senior tag
-
Francia91
veterán
-
cheatergs
senior tag
Hali!
A T60-as (945GM) bővíthető mobil VGA-val? -
-
Davs
tag
válasz
kecsawi #63654 üzenetére
Igen, tudom, de annak fuggvenyeben, hogy nem fer be, mennyire lenne gaz, ha a DVD helyere menne az SSD?
Csak azert, mert nem javasolt, de amugy mukodokepes es tulajdonkeppen semmi rossz nincs benne, nem szeretnek feleslegesen penzt kiadni uj SSD-re, ha tenyleg nem muszaj.
-
Davs
tag
Hali!
Ma megjott a t430-am. Minden szuper eddig, nagyon tetszik. Szeretnem meguszni az SSD vasarlast, mivel a regi gepemben van egy 60GB Vertex 3, aminek semmi baja, viszont 9mm vastag, igy nem fer be a t430 7mm-es HDD helyere. Van viszont HDD caddym is, amit a DVD mechanika helyere lehet rakni. Bolcs dolog oda berakni az SSD-t? Nem lassabb az a Sata port a HDD-nel levo Sata portnal? -
-
-
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox #63647 üzenetére
Nekem már nincs szabad miniPCI slotom, így nem foglalkozok a dologgal. Radeonról meg egy pillanat átváltanom Intel-re. A videók képe jobb valamivel a dekóderrel, mint nélküle?
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #63647 üzenetére
Akkor aktiválja magát, ha a hozzá tartozó codec-et használja a lejátszó
A kártyát úgy képzeld el, mint a drivere által feltelepített codec hardveres manifesztációját
Onnan tudod, hogy aktív ha elindítod a
C:\Program Files (x86)\Broadcom\Broadcom CrystalHD Decoder\DTS_Info.exe progit. Az óra mellett egy kis ikonja lesz, ami bezöldül ha használatban van. -
Na, megjött a Broadcom BCM970012 BCM70012 dekóderem.
Egyelőre csak feltettem a drivert, és Opera alatt néztem Youtube-videókat.
720p minden akadás nélkül fut, nincs hiba.
1080p szaggat 10-20 másodpercig, azután teljesen kisimul, csak teljes képernyőre váltás után, és visszaváltáskor akadozik kicsit, de hamar utoléri magát.Így már Radeon mellett is hardveres HD dekódolás van Youtube-on, szóval eddig megérte azt a pár ezrest. Hűvösebb lett tőle a cucc.
Ami érdekes, hogy az Intel kártyától is elvette a dekódolás feladatát... azt hittem, csak akkor aktiválja magát, ha látja, hogy nincs más eszköz, ami képes a feladatra. -
Chaser
legenda
Van nálam egy sl9300-as x200t. Na lemérem majd ha odajutok milyen hőmérsékletei vannak, lesz-e szobahő -10fok vagy nem
-
fgordon
senior tag
válasz
fgordon #63584 üzenetére
Megválaszolom a saját kérdésem, hátha hasznos lesz még valakinek: az a megoldás, hogy XP-n nem megy a Power Manager / Battery manager Intel driverrel, hogy fel kell rakni net framework 1.1-et, majd utána a power manager + driver-t, és minden jó...
Az kérdéses maradt, hogy miért működik tökéletesen, ha ATI vga aktív, net 1.1 framework nélkül... A windows szépségei...
-
kmisi99
addikt
Alapból nem ment azért kellett a driver kösz a linket már jó.
-
Francia91
veterán
válasz
kmisi99 #63635 üzenetére
Elmeletileg mennie kell alapbol. De ha megsem, akkor a HP fajta Intel Rapid Storage driver telepitese orvosolja a problemat. Elo szokott fordulni ilyen, ha Te is igy jarsz, keress ra a topikban, parszor belinkeltem mar ide ezt a drivert /linkelnem most is, de telefonrol potyogok/
-
-
kmisi99
addikt
T500 nál mit is kell felrakni, hogy legyen az SSD nek trim?
-
Chaser
legenda
válasz
kmisi99 #63625 üzenetére
Nem a gép bugos. Ha alapból is magas a cpu használat háttérben fut valami. Win update simán tud ilyet csinálni, azzal kezdem tiltom le a pics@ba.
szerk: jah igen, chrome nincs a helyzet magaslatán flash terén
ha T9400+SSD+6GB ram mellett mikro akadások vannak az biztos nem hw hiba..és ez egyre csak rosszabb lesz
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #63629 üzenetére
Akkor mindegy hagyom, firefoxban tűrhetőbb volt a dolog ott olyan 20-50% közt ugrált a cpu, bár annak is köze lehet hozzá, hogy alapból ha csak a chrome megy semmi flash csak 8-10 oldal a cpu 70% fölött megy.
Természetesen feladatkezelő semmit nem jelez, hogy bármi is jobban használná. Chromeot leállítva is 50% fölött. Lehet azért mert windows update megy vagy csak fos az egész nem tudom. Nekem ilyen inteles cucc nincs is amiről te képet raktál. Van egy intel graphic media cucc de maga ez a felület nincs.
-
-
-
azbest
félisten
válasz
kmisi99 #63623 üzenetére
Win7? Az intel driver verzió milyen régi? Volt korábban egy időszak, amikor a régi drivereket feketelistára tette az adobe és flash alatt gyötrelmesen szerepeltek. [link]
Az sem mindegy melyik böngésző. A chrome az saját belső flash változatot használ. Sőt újabban html5-öt.
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #63624 üzenetére
Én se értem tiszta bug ez a gép. Ilyen terhelésen megy a cpu intel vgaval full hd youtube alatt. kép
-
-
kmisi99
addikt
válasz
FoxiestFox #63622 üzenetére
Friss windows. Többek közt ezért is raktam újra mert a régi kicsit össze volt szarva most kb böngésző meg lenovo cuccok vannak fenn és most is ilyen szerinted mi lehet akkor a baj?
-
-
Xmodule
őstag
az jutott eszembe, hogy esetleg lehetne csinalni egy liyen zajszuröt. pl gépböl jack belemegy ebbe a szuröbe aztan a szuröböl meg a jack-el a hangfalba. és igy megszunne a zaj. tuti van liyesmi csak most nem tudom hogy keressek rá. forrasztgatás nyák nem probléma.
-
kmisi99
addikt
Miért lehet, hogy T500 on intel vga nál a 1080p youtube be be szaggat és a cpu 100% megy? Miért nem használja az intelt? Ati nál is ez van de az ha jól tudom nem támogatja még ezt a gyorsítást.
-
azbest
félisten
válasz
franc0 #63615 üzenetére
Ja, amúgy igen, úgy pontosabb ahogy te fogalmaztál. Valamelyik tápellátással kapcsolatos tekercs rezeg
A T8400 nekem is feltűnőbben ciripelteti a gépet, mint az előd T7300. Hallom ahogy megy át a debug infó az android készülékből a notira
Ha jól emlékszem az a mondás, hogy az energiagazdálkodás mellékhatása, ahogy a proci teljesítményét váltogatja úgy változik a fogyasztás és emiatt mocorog valamelyik alkatrész talán.
-
-
Xmodule
őstag
válasz
FoxiestFox #63609 üzenetére
a mikrofont megprobalom a többit nem tudom mert linuxos vagyok. amugy total az a ciripelö hang is jön amit alapbol lehet hallani. talan a tap?
-
válasz
Xmodule #63604 üzenetére
Nálam nem volt ilyesmi sem T500-on, sem a W500-on.
Hangbeállításoknál nézz szét, mikrofont némítsd, és inkább a Win driverét használd a Conexant sz*rja helyett, amit a Sysupdate tesz fel. Az nálam szinte teljesen érzéketlenné tette a mikrofont, játék alatt senki sem hallott.. talán nálad fordítva működik -
Poo
senior tag
válasz
lorcsi #63605 üzenetére
Kuka az aksid valszeg.power manager mit mond az aksira,futtas le egy perform resetet a power managerből és kiderül hogy wtf van.
Azt hogy a winfos mit mond inkább nem írnám le hogy mennyit ér -
lorcsi
veterán
mi lehet a gond ?
T61 (14') változat a kijelző alatti led sorban, ahol a wifi-háló-hibernálás jele világít jobbról a harmadik narancs sárgán villog
ha lehúzom a hálózatról egyből kikapcsolitt egy kép:
ezen jobbról az első sárgán világító lesz
win7 szerint akksi teljesen feltöltve..de akkor miért reagál így ? -
Xmodule
őstag
azt a szomoru dolgot vettem észre hogy a t500-asomnak a jack kimenetén iszonyatos zaj jön ki. mármint zajos jel. amikor nincs hang búg rendesen. eddig nem vettem eszre mert csak most kötöttem rá hangfalat. elöször azt hittem hogy a hangfal a rossz, de kiprobáltam egy macbook pro -val is és ott tökéletesn néma semmi zaj nem jön. esetleg valami ötlet hogy a t500 ban mit lehetne ezzel kezdeni? ha lehet egyáltalán
-
CharlieDrop
veterán
hány centi egy x201 alaplap?
-
Tim82
félisten
válasz
fermacht1994 #63600 üzenetére
Ha érvényes garancia van a gépedre, akkor megér egy kört némi emailes/telefonos érdeklődés valamelyik Lenovo szervízpartnernél (Delta, Smartservice stb.).
Új hozzászólás Aktív témák
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4
- T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 256GB magyar bill ujjlolv IR kam gar
- XPS 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3348, 93% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest