- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grafirka
őstag
TP T420 eseten milyen funkciok nem mukodnek win10 oprendszer alatt ? hangero OSD , Power manager, ujlenyomatolvaso, fenyero osd, ?
-
Grafirka
őstag
válasz
azbest #92077 üzenetére
Intel GPU / 4338 docking / DVI kabel
Nem ezekben van a hiba mivel a maisk ket T420 ( cakkra ugyanolyan konfiguracio) tokeltesen mukodik.....hol lehet szoftveresen ugy beallitani hogy csak a belso kepernyon adjon kepet?
Masik kerdes.
Micron , Elpida vagy Hynix memoriak kozul (DDR3 -1333) melyiket erdemes elonybe reszesiteni ?
Jelenleg a felesegem gepeben 4gb micron memoria van.Bovitenem de csak Hynix modult tudok beszerezni.Gondot okozhat ha ket kulon gyarto lapkaja lesz beszerelve? -
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #92074 üzenetére
Aramot vesz fel, mert bekapcsol a gep.Mondom a lepeseket. Gep lezar, lecsuk. Dokkoloba beilleszt. Dokkolo power gombrol indit. Kulso kepernyo nem kapcsol be, de a laptop az bootol. A gepet mar nem tudom lezarni "vakon" de ha kiveszem a dokkolobol es fenyitom a kepernyojet akkor bekapcsolva fogad.
Viszont semmi jelet nem tol ki dokkolon keresztul a kulso kepernyore. -
Grafirka
őstag
TP T420 gep dockingba helyezve nem ad kepet . A dockingnak semmi baja, masik 2 hasonlo gep tokeletesen mukodik vele. Mi lehet a gond? Lenovo system updateel letoltottem hozza az osszes ajalott megjajtot de ez sem segitett.
A gep bootol de a kulso keprnyon ( Fujitsu FullHD DVI ) nem jeleik meg semmi. HA mar a dockingba helyeztem akkor lezarni sem tudom, akkor sem ha hosszan nyomom a docking power gombjat.Ha kiveszem a dockingbol es felnyitom akkor az oprendszer ( win7/64 ) be van toltodve. -
Grafirka
őstag
válasz
Pubszon #90903 üzenetére
Power plan az energiagazdalkodasert felelos. [link] De megkerulheto, nem annyira fontos, legalabbis nekem nem az.
Jani0114 , Dhampir koszonom az infot es segitseget.
Ja , meg egy kerdes amit elfelejtettem. Win10 csak microsoft accountal telepitheto ? Nyugtassatok meg , hogy ez nem igy van .Egy kulfoldi forumon olvastam valamit de mar nem talalom hol, csak ez megragadt bennem.
-
Grafirka
őstag
válasz
Pubszon #90898 üzenetére
F3 power plan , F6 webcam az F8 pedig az ultranav/touchpad. Az F6 kivul a masik ketto nem igazan erdekel, nem hasznalom, s ha szukseges akkor meg tudom kozeliteni mashonnan .Az F6 viszont nem artana ha mukodne mert nem tudom honnan lehet elinditani vagy blokkolni mas uton a kamerat.
-
Grafirka
őstag
Sziasztok.
T420TP mennyire kompatibilis Win10 oprendszerrel? Driverek , wifi , power manager , led vilagitas, webcam, bluetooth , brightness es hangero lepcsok mukodnek ?
Napi rendszeresseggel munkara (is) hasznalom jo lenne tudni mire szamithatok. -
Grafirka
őstag
Uj wifi eseten mindig felugrik egy ablak " would you like to sinchronize this profile with Intel Active Management Technology ? " Mit fed ez a szinkronizalas pontosan ? Mi ez az intel active management ?
-
Grafirka
őstag
Valaki jatsza a Tropico2 vagy 3-at T420 gepen ? Az erdkelne, hogy mennyire fut siman illetve mennyire heviti a CPU/IGP -t .Grafikai belalitasok maradhatnak low/medium szinten , nem kell high , csak lehetoleg ne haladja meg a 75C homersekletet..Ha valakinek van konkret tapasztalata , amit megosztana, nagyon megkoszonnem .
Offnak szamit , de megkerdem, tud e valaki olyan varosepitgetos strategiat ( Pharaoh es Caesaron kivul ) ami siman fut de nem suti szet a gepet
-
Grafirka
őstag
T420 TP eseten erdemes win10 oprendszert telepiteni ? Vannak driver gondok ?
-
Grafirka
őstag
válasz
metal01 #87469 üzenetére
Elegge erdekesen jelentkezik ez a lotyoges a T420 szerianal.Az enyemnek nincs baja pedig sokat hordozom es nyitom - csukom, a felesegem 90% dokkoloban hasznalja az ove lotyog a cegnel pedig minden masodik TP kepernyoje lotyog de nem sok osszefuggest latok a felhasznalasi szokasok es a lotyoges kozott.Van T500 ami mai napig is passzent es van T440 amit alig mozditanak el az iroasztalrol megis komoly jateka van.
-
Grafirka
őstag
TP T420 kepernyojenek ~10mm jateka (lotyogese) van. Hogy lehet ezt orvosolni ? Zsanercsere szukseges ?
-
Grafirka
őstag
válasz
metal01 #87428 üzenetére
Az erosebb fenyerejunek es a 83ET57WW (1.27 ) bios verzioja, a masik nincs most elottem de meg fogom nezni .
Viszont nem ertem az osszefuggest a bios verzio es a kepernyo fenyereje kozott. Legalabb 3 Bios verzio volt az enT420on es soha semmi fenyero kulonbseget nem tapasztaltam. -
Grafirka
őstag
Ket teljesen azonos tipusu es felszereltsegu TP T420 gep fenyereje latvanyosan eltero.
Az egyik hasznalva van intenziven 2 eve es a kepernyo fenyereje sokkal jobb mint az ujabbnak amit kb 1 hetig hasnzaltak .A "sokkal "alatt azt ertem hogy kb 12 szinten legalabb annyira vilagos mint az uj gep maxiimalis (15 ) fenyeron. Magyaran a regebbi( hasznalt) peldany siman hasznalhato kulteren, az ujabbik pedig nem, vagy csakkompromisszumokkal.
Ez a fenyero dolog ennyire lotto , ki mennyire szerencsesi ? Lehet valamit szoftveresen allitani? ( VGA es monitor driver telepitve, ) -
Grafirka
őstag
Most kovetem a " ha nincs elromolva ne javitsd meg " elvet meg egy ideig
aztan ha nem birok magammal es meg bohockodik a ventivezerles akkor majd megejtem.Jelenleg tenyleg nem egeto a csere.
-
Grafirka
őstag
válasz
metal01 #85657 üzenetére
Igen, a fiegyelmeztetes feltunt , hogy az 1.48 rol nem lehet visszalepni. Meg megfontolom, hogy alljak e neki vagy sem. Teny az hogy a mostani BIOS 1.27 es ami 2011 kiadas. Enyhen szolva regi, viszont mukodik es valoban nem tudom ha a Bios frissites egyeltalan megoldana ezt a fan RPM dolgot.
Koszonom a segitseget mindenkinek ! -
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #85653 üzenetére
Nem mondhatom hogy panaszom van, leszamitva egy dolgot ami ritkan ugyan de neha szokott jelentkezni, megpedig az, hogy neha a hutoventilator magasabb sebessegen teker mint kellene. A gepet igy is downclockolva hasznalom mert nincs szuksegem nagyobb teljesimenyre ezert max 2,2ghz a CPU orajele, de az esetek nagy reszeben csak 800Mhz unatkozik (lightos netezes, film, 36-40C ) es a fan neha 3600RPM forog ami mar a hallhato kategoria foleg este ha csend van. Eddig ugy oldottam meg, hogy lekapocsltam a gepet es kiszedtem az akut nehany mp-ig., viszont ugyerzem ez nagyon fapados "gyogymod"
Mi lehet a hatranya a BIOS frissitesnek? ami eddig jol mukodott azzal is lehetnek majd gondjaim? megjavul egyik, elszall a masik ? vagy annyira gyakori eset hogy BIOS flash kozben elszall az egesz gep ?
-
Grafirka
őstag
Sziasztok,
Lenovo TP T420 gep BIOS frissiteset erdemes/szabad a sytem update (5 verzio) programra bizni ? Vagy csakis valami bootolos CD/USB megoldas a helyes ut ?
Vagy ha letoltom a honlaprol ezt, akkor egyszeruen klikk a file-ra es mindent szepen megold ? -
Grafirka
őstag
Sziasztok.
T420 gepnel a fan nagy fordulatszmon teker. Nem tudok rpm et mondani mert az aida nem jelzi ki Mintha megbolondult volna Maskor mutatja a fan RPM szmot. Most eltunt ez az info. Ujrainditottam de nem javult meg. Akkor is teker mikor semmi aktivitas nincs.A CPU 800mhz unatkozik ( 38C ) a venti meg zug. Amit ugy "ful utan " mondani tudok, hogy legalabb 4000 korul foroghat ha a standard 2000RPM hez visoznyitom.Ez nyilvan csak sacc per kb.
Amit meg eszrevettem hogy az ethernet port alatti ket led ( sarga es zold) egyszerre vilagit. Nem is tudtam a letezesukrol eddig
?
Processeknel is minden normalisnak tunik semmi gyanusat nem latok.
A gep tokeltesen mukodik, gyors, semmi nyoma lassulasnak, csak a hutoje tuldolgozza magat.
Virus vagy egyeb kartekonysag nem hiszem hogy lenne, 3 napja ellenoriztem Avast , Online bitdefender + malwarebytes deep scan, tokeleetsen tiszta volt semmit nem talalt.
Mi lehet ez ? -
Grafirka
őstag
válasz
Chaser #84994 üzenetére
Szerintem valami osszeakadt, mert kb 3 hete nem volt ujrainditva szegeny.Mozizos, netezos gepnek hasznalom es este alltalban belealszom a filmbe amit nezek, aztan csak masnap esten ulok ismet eleje, ezert hosszabb ideig csak hibernal majd felebred es ezt mind igy.
Azt mar eszrevettem hogy nehany dolog hajlamos megzavrodni ha hosszu ideig nincs ujrainditva, pl. a hang es fenyero OSD eltunik. Mukodik de nem jelez ki semmit amig ujra nem inditom. -
Grafirka
őstag
válasz
Chaser #84991 üzenetére
Szia Chaser, a legkezenfekvobb dolog amit mondasz, hogy gepbol ki es vissza, az kiment a fejembol
, pedig lehet ez a teljesen egyszeru lepes megoldotta volna
Most visszatettem default beallitasra , toltse csak 100% ra, es most ugy nezem tolti rendesen ( tovabblepet a rejtelyes 81% rol ). Valami valahol osszebolondult. Lemeritem nehanyszor 10% ig majd beallitok valami ujabb profilt hatha ismet megjegyzi. -
Grafirka
őstag
TP T420 be van allitva hogy 50 - 95% kozott toltson , de nehany napja magallt 81 % nal es hiaba van tolton nem tolti tovabb. Lemeritettem tobbszor gondoltam csak idoszkokosan osszeakadt valami , de semmi valtozas 81% meagall es nem tolti tovabb.
Panasonic eredeti 6 cellas aku.
A power manager szerint az 54Wh tervezett aku egeszsegi allapota "Good" / 51.07 Wh kapacitasra toltheto.Mi lehet enenk az oka? erdemes egy "perform reset" lefuttatni , vagy ez valami oprendszer hiba lehet ?
-
Grafirka
őstag
T420 modellhez melyik gyarto 6 cellas akuja a legajanlottabb ? ( ha van ilyen )
-
Grafirka
őstag
válasz
MrSealRD #84560 üzenetére
Aaposan osszeszedted az adatokat.
Egy kerdesem lenne, a cikkben is szerepel , hogy leteznek probalkozasok IPS paneles kepernyokkel. Hol lehetne utannaolvasni , hogy milyen modellekkel lehet probalkozni ? Az egyetlen dolog amivel nem vagyok megelegedve a T420 geppel az a TN kepernyo.
-
Grafirka
őstag
válasz
Bluesummers #82489 üzenetére
Fallout 1 & 2 akarmin elmegy
T61, W500 volt es most egy T420 hasznalok. Hat a T61 mindent tulel, mai napig is egy haveromnal a gyerekek nyuzzak.Hetekig nincs kikapcsolva, tobbszor leesett , de rendithetetlenul megy tovabb. -
Grafirka
őstag
T420 ba a Panasonic gyartmanyu akuk mennyire ajanlottak ? (6 cellas 56wh peldany )
-
-
Grafirka
őstag
Tudom ez nem TP hanem CPU kerdes de egyszeruen nem talaltam megfelelo topikot .Tehat a kedes ,a T420 - i5 2540 CPUja kb milyen asztali intel procival van egalban ?
-
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #82347 üzenetére
Szerintem a masik felen van egy BMW logo is ....
-
Grafirka
őstag
T430 van HDMI kimenete? (T420 nak nincs csak DP )
-
Grafirka
őstag
Kosz a segitseget mindenkinek ( btudos, Chaser, HSM ) !
Ha azt mondjatok, hogy nem kell parazni a 80C akkor meg jatszom egy kicsit
Vegre sikerult elinditani a Star Wars KotOR -ot es nagyon jo nosztalgiazni
Amugy erdekes, hogy egy tobb mint 10 eves jatek igy megdolgoztatja a CPU-t.
-
Grafirka
őstag
T420, i52540M, 75- 80 c jatek alatt. Ez a homerskelet mar a veszelyes zona? Huzamosabb hasznalt eseten ezen a hofokon serulhet ?
-
Grafirka
őstag
Jatszik valaki a Knight of the Old Republic cimu jatekka l T420 on igp vel ?
-
Grafirka
őstag
T420 hoz melyik a letezo legnagyobb felbontasu kijelzo ?
-
Grafirka
őstag
Ismerosom jo arban ( ~ 430 USD ) hozzajuthatna egy TP T440 hez. Eleg sok panaszt olvastam az ujabb modellekrol.Valoban annyira visszavettek a minosegbol ?
-
Grafirka
őstag
Koszonom a valaszt Tim82, Francia91
3D jatekot soha nem mertem laptopon jatszni, azt az asztalin szoktam.A Heroes III rol azt hittem hogy 40 C all majd a cpu homerseklete ( eleg naiv voltam, mert ezek szerint van szamolni valoja a procinak )
90 C csak egyszer lattam mikor friss win7 install utan elindult az update . Arrol sem gondoltam volna soha, hogy kepes igy megizzasztani . -
Grafirka
őstag
Az osszes T420 gephez a 12,7 mm caddy passzol ? vagy van amihez a 9 mm kell ? Ismerosom geperol van szo, nem tudom lemerni, neki meg total kinai az egesz. ( 65 eves neni
-
Grafirka
őstag
Erdekesek ezek az aksik nem mindig ugy viselkednek ahogy papirforma szerint elvarna az ember. A W500 gepemben volt egy aksi 200 cycle countal kerult hozzam ( 9 cellas) es 5 ora 30 percet tartott kozepes fenyeron altalanos felhasznalas eseten. En is nyuztam 3 evet majd eladtam de mai napig is majdnem 4 orat tart az akuja.Mindig fullra volt toltve es 10% lemeritve. Nem tudom minek tulajdonitsam hogy ennyire hosszu eletu.
-
Grafirka
őstag
válasz
Chaser #80540 üzenetére
Valoszinu valami erintkezeshiba lehetett .Porra gyanakodtam eloszor, holnap veszek kontakt sprayt az valoszinu jo hatassal lesz . Egesz nyaron dokkoloban volt es tokeletesen mukodott, ezert csodalkoztam mi ez a kavarodas 5 nap szunet utan. Lenovo szervizes azt mondta , hogy nagy valoszinuseg szerint vagy oxidacio a vagy egyszeruen valami szennyezodes.
-
Grafirka
őstag
válasz
Chaser #80518 üzenetére
a) akurol indul
b) sajat toltojeroll indul, ( nem a tolto a hibas)
c) akustol dokkoloba teve indult de sotet kepernyonel szines pixelek villogtak - utanna hibauzenetet irt ki amit nem tudtam elolvasni de valami a dokkolorol szolt- kozben azt is eszrevettem hogy az aku toltotsege esett 1%
mintha a dokkolobol nem kapna aramot.
d) aku kiszedve - tapkabel dokkoloba - nem indult
e) aku visszateve - gep dokkolba - most elindult de nem tudom mire velni ezt az egeszet.Van olyan hogy a dokkolo csatlakozasa beporosodik? vagy valami egyeb okbol nincs rendes erintkezes ?
Eddig tokeletesen mukodott , barmikor kiszedtem visszatettem, elso gombnyomasra hibatlanul indult. Most 5 napig nem volt dokkoloba es mikor reggel inditani akrtam , akkor kezdte produkalni a fent emlitett hibakat. -
Grafirka
őstag
5 nap utan, lenovo TP T420 mikor vissza lett helyezve a dockingba, furcsan viselkedik.
Elso dolog amit eszrevettem , hogy fekete kepernyon ( win logo screen pl.) apro szines villogas lathato. Eddig soha ilyent nem lattam.
Elelnoriztem a DVI kabelt, teljesen rendbe volt csatlakoztatva , nics megtorve ,egyebbkent meg sem volt mozditva . Attettem a maisk DVI portba, ott adott kepet de kb 5 mp idokozonkent a kepernyo elsotetul majd ismet kepet ad.
Kis ido utan egy figyelmeztetes jelent meg a keperno aljan , amit sajnos nem tudtam vegiolvasni de valami a docking tapellatasara hivatkozott .Csak kb 3 mp volt lathato majd eltunt.Ezt honnan lehet ne visszaolvasni ?
Kiszedtem az akut, csatlakoztattam a dockingba . nem indul , ismet kiszedtem figyelmesen beillesztem akkor sem indul. Visszatettem az akut , igy mar stabilabban fekszik a dockingba ( aku nelkul van egy kis lotyogese mert nem tamaszkodik meg ) indult egybol.Mi lehet ezeknek az anomaliaknak az oka? beporosodhatott a docking csatlakozofelulete ? Mi lehet ez a villogas, elem nelkul nem indulas , kep eltunes - megjelenes ?
-
Grafirka
őstag
T420 TP ha hosszabb ideig nem inditom ujra ( 2-3 nap ) es lemegy alvo allapotba, akkor ebredeskor a hangero es fenyero OSD nem mukodik. A hangero es fenyero valtozik de nem jeleniti meg azt a feher savot.
Van erre valami megoldas? ( ujrainditason kivul ) -
Grafirka
őstag
3D rendereleshez illetve videovagashoz laptop penzkidobas.Asztali gep komoly hutessel lehetoleg quadro vagy FireGL videokartyaval es sok memoriaval. ( ha nem akkor egy 256 bites combosabb gamer kartya)
T420 nagyon ugyes kis gepek viszont komoly 3D / video melora szvsz. nem valo.
Nem allitom , hogy nem lehet rajta dolgozni. Lehet, csak nem idealis ezen a teruleten de ha megis ezt valasztod akkor foltetlenul legyen benne NVS 4200M videokartya. -
Grafirka
őstag
válasz
Blamazs #79126 üzenetére
Nyugodt lelekkel belevaghatsz , nagyon jo gep. T61 es W500 utan ezt hasznalom es semmi kivetnivalot nem talalok benne. Massziv, csendes, huvos , tokeletesen kiszolgal.
A keprernyojet nezd meg mielott megveszed es ha van ra lehetoseg akkor az 1600 x 900 as felbontasut valaszd.
Dockingba hasznalva kenyelmesen dolgozhatsz kulso kepernyovel es billentyuzettel.Win 10 rol meg nem tudok egyelore semmit.
-
Grafirka
őstag
válasz
Wolfskin #79117 üzenetére
Nem fut a hatterben valami "furcsasag" ? Hany % on van a CPU hasznalat mikor 80 C ?
Nemreg lattam ismeros T510 gepen hasonlo jelenseget , hogy nagyon forrosodott. Eloszor nyilvan hutore/pasztazasra gondoltunk , de kiderult hogy a Skype! okozott 75-100% CPU hasznalatot , ugy hogy nem ment semmi egyeb. Legyalulta, tett egy regebbi verziot s azota normalis homersekletei vannak.
Anmit irtam nyilvan cska egy pelda, egyeltalan nem biztos, hogy nalad is errol van szo de erdemes ellenorizni mert vannak programok amelyek "sutnek"Veletlenul nem most instalatad ujra az Oprendszert ? mert a windows update siman fleviszi akar 85c ig a jol mukodo hutesu gepeket is.
-
Grafirka
őstag
Mielott megvasarolod a kepernyojet ellenorizd le.Az egyetlen dolog amivel nem voltam maradektalanul megelegedve az a kepernyo fenyereje volt a W500 nal
Az enyemben (w500 ) Samsung kepernyo volt 1680x 1050 felbontassal, es a fenyereje gyenge volt szinei sapadtak. De az is lehet, hogy csak az enyem volt megfaradva.
Lattam LG paneles T500 ast , nagyon jo kepernyovel. -
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #78916 üzenetére
Nyilvan nem 300dpi 4K sok layeres melora valo
Csak annyit akartam mondani , hogy netezeshez filmhez esetleg nem tulzottan igenyes 3D jatekhoz , meg mai napig is hasznalhato.
A W500 az egy brutal traktorimadtam. Ment ejjel nappal soha semmi baja nem volt, s ez a T500 a kistestver. Nem nagyon lehet mellefogni vele.
Ami a tagadhatalan elonye ezeknek a gepeknek az a tartossaguk.Kis szerencsevel 5 ev mulva is menni fog.
Szeretnem nagyon , ha a mostani T420 is ennyit tartana
-
Grafirka
őstag
A C2D 8600 as 2.26 GHz proci (25W tdp je van) Eleg az sok mindenre.
Nemreg cserletem le a W500 gepemet ami csak annyival tobb mint a T500 , hogy a videokartyaja egy fireGL5700 ( ami fizikailag egy HD3650 ,mas driverrel ) es tokeletesen meg voltam elegedve vele. CS6 photoshopot es illustratort kacagva futtatott. -
Grafirka
őstag
Boven sok netezesre , videozasra .Akar jatszni is lehet ha az Ati 3650-ek jo a hutese.
Grafikus munkara , programozasra is siman hasznalhato meg manapsag is. Nyilvan nem 6 magos i7 de a C2D T9400 T9600 CPU sokkal tobbre eleg mint netezni.Nagyon szivos gepek, ha jo arban hozzajutsz nyugodtan megveheted. -
Grafirka
őstag
Lenovo W500 gepre keptelen vagyok az OSD - meghajtot feltelepiteni.
System update kikereste maganak a meghajtokat, feltelepitettem az osszest de az osd nem mukodik.
Valtozik a fenyero az FN + fenyero fe le gombal , es a hangerot is valtoztatja de OSd nincs
Aki tud segiteni, kerem linkelje konkretan a megfelelo meghajtot. Segitseget elore kosz. -
Grafirka
őstag
Kosz a valaszokat ( HSM , Dying Star )
Szep lassan leulepszik mit is kene lepjek. Nem napi rendszeresseggel, de hetente 1-2 alkalommal szuksegem van az akura.Jo lenne megorizni egeszsegesen minel hosszabb ideig.
Felesegem dockingba hasznalja a T420 gepet aminek szinte uj az akuja.( 60 Wh- kb 6 orat bir)
Kerdesem az lenne, hogy azt is allitsam be valahova 50 - 90 koze ? Vagy meritsem le 50% kornyekere es vegyem ki az akut ? -
Grafirka
őstag
Meg fogom probalni, legalabb realisabb kapacitast jelez majd. A w500 percre pontosan annyit bir mint amennyit a PM mutat. Az egy 9 cellas aku es mai napig is 5 orat kihuz.
Meg egy kerdes , erdemes beallitani hogy 25% kezdjen tolteni es 80-nal alljon le?
Ebben is mindenki mast mond.Egyesek szerint ezzel megovjuk az akut, masok szerint semmit sem er, csak annyit hogy pont mikor szukseg lenne akkor indulk az ember 20-25% kevesebb totesi szintrol. -
Grafirka
őstag
-
Grafirka
őstag
válasz
Tikakukac #78802 üzenetére
Kosz
mar azthittem valami baja van.
Jobbklikk asztalon - graphics properties - advanced - power - battery almenu - display power saving technology elol ki kell venni a pipat, ha esetleg masvalakinek is hasonlo gondja van.Hogy van az hogy az aku allapotat 22 cycle countnak mutatja es a 65 Wh helyett csak 45 Wh szinten van.
Nem tudom konkretan ki hasznalta elottem, de a kerdes az lenne hogy helytelen uzelemeltetessel ennyir ele lehet strapalni egy akut? 22 toltes es a negyede majdnem elszall ? Igy is kihuz kb.4 orat de azert a 22 cycletol tobbet vartam. Erdemes megprobalni egy battery resetet ? vagy azzal meg jobban tonkrevagom ? -
Grafirka
őstag
TP T420 gepekben van valami szenzor ami valtoztaja a kepernyo fenyerejet?
Azt veszem eszre hogy ha akurol hasznalom, es valtogatom az ablakokat akkor nagyon diszkreten fokozatosan erosodik a kepernyo fenyereje. Pl sotet hatteru weboldalrol valtok egy vilagos hatterre es mintha nem egybol, hanem fokozatosan vilagosodna ki ( kb 2-3 mp )
-
Grafirka
őstag
válasz
barnam_ #78788 üzenetére
Kosz a valaszt .Nem varialtam tovabb , kiszedtem a dokkolobol es beleptem
Szoval, gyonyoruen megy ez a T420 as . Egyetlen dolog ami kisse fura, ezeknel ennyire gyenge a hangszorok hangereje ? Vagy valami beallitast kell eszkozolni ? Nem varom el hogy duborogjon de azert ez a hangero kisse hmmm ....gyenge.A nokia lumia 630 telefonnak azt hiszem erosebben szol a hangszoroja .
Ez ilyen ? igy kell megszokni ?Biztos vagyok benne hogy semmi hibaja nics a hangszoronak.A gep gyakorlatilag zsir uj.Driverek rendben , tokeletesen teszi a dolgat, csak filmnezes , youtube stb alatt tul halknak talalom.
-
Grafirka
őstag
TP- T420 as dockingjanak (type 4338) melyik az az USB portja ,amelyik windows boot elott mar erzekeli a kulso (usb csatlakozasu) billentyuzetet hogy be tudjak lepni ( F1) BIOS ba ?
-
Grafirka
őstag
Kosz a valaszt, ( a tobbieknek is ) es az infokat.Hat ezek szerint hanyagolni fogom es inkabb egy T420 ast fogok valasztani.Az tenyleg apropenz .Azzal az volt a bajom , hogy az osszes elado peldany 1366 x 768 as felbontasu ami nekem kisse fapadosnak tunik. Tudom hogy van 1600 x 900 kepernyovel szereltve is de meg nem lattam egyett sem.
Ami nagyon piszkalta az agyamat az volt, hogy 8 oras akuidoket irtak a T440 re. -
Grafirka
őstag
válasz
Tikakukac #78712 üzenetére
Mitol annyira gagyi a 440 sorozat? Milyen gondok vannak vele? ( a billentyuzeterol olvastam a velemnyeket es az lejott hogy a klassszikus/regi TP tulajok nem kedvelik de keveset irok, tehat ez az ami folott eltekintenek)
Ezen kivul milyen bajok vannak vele? Melegszik? Lotyog e keprnyoje? gyenge fenyero ? foltos , bandinges kep ? rossz bevilagitas? zajos? gyari alaplapi hibak ?nna, gyorsabb voltal
Kosz a valaszt.
-
Grafirka
őstag
Milyen a T440 es gepek minosege? Annyi osszevisszasagot olvastam mar, hogy nem tudom eldonteni , hogy most ezek megoriztek a regi thinkpad minoseget vagy pedig ez mar nem is igazan Thinkpad. A billentyuzete latom sokakat megoszt , ez az egy nem erdekel, keveset irok .
Mennyire melegszik? aku ido (alacsony fogyasztasu i5 CPU ) ? kijelzo fenyereje, kontraszt, szinek ? mennyire szivos ?. kepernyo zsanerok megbizhatoak, szivosak ? szeriara jellemzo gondok / hibak ?
Szivesen meghallgatom barki velemenyet aki hasznalt regebbi thinkpadet is ( T,W,400 ,500, 10-20-30 szeria,stb ) es jelenleg 40 szeriaja van. -
Grafirka
őstag
válasz
lugosi #78459 üzenetére
.
Milyen homersekletei vannak? CPU Idle? CPU multimedia pl HD felbontasu mozi ? ill ha kiprobaltad valamilyen 3D alkalmazassal ? Azert kerdem mert ismerosomnek a T510 gepe 75-80 C ha hd felbontasu filmet nez.Mielott SSD re alltal volna at mennyire voltal megelegedve a sebessegevel.Lattam elegge sokan panaszkodtak, hogy "egy kicsit lusta foleg az 5400HDD vel.
-
Grafirka
őstag
W500 at T420 ra cserelhetnem.
A W500 at nagyon szeretem soha semmi gond nem volt vele.Az egyetlen amit emlithetnek a kisse gyenge fenyereju kepernyoje.
Aki esetleg rendelkezett mindket emlitett geppel , milyen tapasztalatai vannak?Ami erdekelne :
Van valami gyari hiba amirol erdemes lenne tudni ?
T420 homersekletek ? Atlaghomerseklet - Max C ?
Akuido 6cellas ( 5% wearing level) ,kb mennyit kene birjon ?
Kepernyo fenyereje (1699x900 tipus) kulteri hasznalat ezzel is lehetelen ?
Lehet alulfeszelni ?
Van hely SDD szamara? -
Grafirka
őstag
W500 gepbe van hely egy SSD nek (OS+programok) ugy hogy az eredeti HDD-t meghagyom adattarolasra ?
-
Grafirka
őstag
Nagyon kosz
A masodik proba volt a nyero.Most mar mukodik.Furcsa ez egy kicsit, hogy ennyire sok hibaba utkoztem.
Mikor eloszor telepitetem erre a gepre a win7 est, emlekszem tisztan , hogy a net framework 4.0 utan felfutott a system update ami aztan felpakolt mindent .Minden tokeletesen mukodott..A mostani telepitesrol nem mondhatom el ezt. -
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #73759 üzenetére
Kosz , a PM hibauzenet megoldodott a regebbi driverrel.
A OSD problemara nincs valami varazslat ? -
Grafirka
őstag
Sziasztok
TPW500 CPU T9400
Video AMD FGL V5700
Intel GMZ4500Mhd
8Gb RamWin7/64 bit frissen telepitve ( jogtiszta )
Driverek a Lenovo hivatalos honlapjarol letoltve.Problemak
1 videokartya valtaskor hibauzenet " power manager stopped..."
2 OSD nem mukodik, a gyorsbillentyuk ( Fn+bill) mukodnek ,lehet a hangot ,fenyerot szabalyozni, de nem jeliniti megMar mindent kiprobaltam ami eszembe jutott.Alaplap, Grafikus kartya, switchable graphic ,hotkey, PM,chipset, ujrainstalava.
A lenovo system update letoltott es felinstalat mindent amit meg talalt.Device managerben latszolag minden rendben.Valakinek valami otlete? Elore is koszonom.
-
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox #67654 üzenetére
Nem csereltem drivert, mert eddig tokeletesen mukodott .Valami klippet neztem youtube-on es akkor tunt fel eloszor , hogy melyebb hangoknal bezorog.Eloszor legyintettem, hogy biztos a felvetel a hibas, de kesobb rajottem , hogy sajnos mashol is jelentkezik , fuggetlenul az allomanytipustol. mp3, mp4, flash ,stb hangformatumoknal.
Talan most kezd erezhetoen kioregedni.Inkabb hardware hibara gondolok mert ha a balloldali hangszoro folotti muanyagburkolatot megnyomom ( ovatosan ) akkor fokozodik a recseges, joban torzul torzul a hang. -
Grafirka
őstag
Sziasztok
W500 gep hangszoroja recseg.Kiporszivoztam remelve hatha az majd segit de meg mindig recsego hangot ad ki bizonyos frekvenciaknal.
95% ban teljesen rendben van, de egyik masik melyebb hangnal bezorog .
Volt valakinek hasonlo tapasztalata? Letezik valami megoldas alaplapcseren kivul ? -
Grafirka
őstag
válasz
stojesz #63019 üzenetére
W500 as homersekletek ( nem volt ujrapasztazva csak neha kiporszivozom a legjaratokon keresztul, nem szedem szet)
T9400CPU / alap homerseklet , sima netezes, ~ 38C, HDmovie ~ 50C ( az intel videovezerlovel)
Ati FGL dedikalt videokartyaval atlagosan +10C az elobbi ertekekhez kepest de ez mar masik tortenet.Az 50-60 C nincs veszely , viszont kicsit magas.Erdemes lenne megnezni,nics e rosszul pasztazva.
Ezt csak azert mondom , mert a cegnel volt egy T500 as ill. T400as amelyeknel voltak homersekletproblemak, a szervizes srac szetszedte es mindkettonel egyszeruen csak rosszul volt felkenve a hovezeto anyag.A T500 nal ha jol emlekszem csak a 75% jutott a pasztabol. Megtisztitotta , ujrakente es azota is megy mindketto hibatlanul. -
Grafirka
őstag
válasz
kmisi99 #62908 üzenetére
szep lassan csak megoldoik.Az oprendszer kisse osszebolondult.Megesik .
....szerintem vagy el van dugulva a rez hutoborda vagy pedig nincs jol pasztazva.A 105 az csak max. elmeleti szint .Szerintem huzamos ideig 90C korul hasznalni nagyon nem tesz jot.Ennek a generacionak tenyleg jo hutese van.Alap felhasznalas net stb nem szabad meghaladja az 50-55C .meg ez az ertek is magas, inkabb 40-45c es jatek alatt max 75C
Ha mas lehetoseged nincs meg az sem art ha leazarod a gepet es siman belefujsz a hutoracsokba, ha nagyon omlik belole a por akkor lehet ott a baj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Automata kávégépek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest