- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
n0_gAboR #41931 üzenetére
Általános probléma, főleg az újabb modelleknél, pl. X200-nál gyakran a fémig kopik a gumibevonat, pedig a jó-öreg T42-nél vagy X40-nél épphogy picit kopott csak meg közvetlenül a sarkoknál. Ezek meg fél év után úgy néznek ki mint azok 7-8 év után sem, mondjuk a W500-am még egész jól tartja magát.
Nem a legszebb látvány, bár még mindig jobb mint egy karcos szál-csiszolt alu fedél.
btudos: Tokban hordod? Általában annak az anyaga szokta leradírozni.
-
-
n0_gAboR
őstag
válasz
n0_gAboR #38067 üzenetére
Leglenyegesebb resz:
"Now this is even more interesting. It basically shows that Optimus NOT using the Nvidia graphics drains MORE power than BIOS hardwired Nvidia graphics. Needless to say, it also drains a LOT MORE power than BIOS hardwired Intel graphics."
A mernokok itt valamit nagyon elbaltaztak...
-
rgeorge
addikt
válasz
n0_gAboR #38059 üzenetére
Lehet, hogy átsiklottam felette, de a takforsys.hu-t is kérdezted?
-
pala2
csendes tag
válasz
n0_gAboR #38030 üzenetére
Hát ezért vettem én is i7-est, mert állítólag magyar lokációban csak azt szerelik. A lenovo honlapján találtam i5-öst is, de annak nem volt magyar billentyűzete. (állítólag)
A Takfosys és a USA utána nézett, amikor érdeklődtem.
Egyébként a webáruházak össze-vissza írogatnak, és keverik a megvilágítást és a világítós kifejezéseket. -
rgeorge
addikt
-
kovsol
titán
válasz
n0_gAboR #37902 üzenetére
Én mondjuk csak t420-t használok és ebben csak egy i5-2540M van ami még SB alapú, de mivel van benne 3.1Ghz es turbo boost kb nyugodtan rá is írhatták volna a procira ezt órajelnek, mert ha kell a kakaó mindig felpörgeti rá úgyis. Tudtommal csak a boostban térnek el. NV kártya milyen lenne benne? NVS4200 ?
-
pala2
csendes tag
válasz
n0_gAboR #37810 üzenetére
Nem igazán tudom megítélni, mi számít hangosnak, de engem egyáltalán nem zavar.
Van, amikor egyáltalán nem megy (nem hallani), van, amikor hallani, ha csend van a szobában. Ha már szól a rádió, akkor észre sem venni. Olyan, mint, amikor a rádióban kicsit rosszabb a vétel és van egy gyenge surrogós alapzaj.
Persze van olyan is, amikor nagyon megy, no akkor tényleg hallani, de hát a teljesítményért áldozni kell.
Nekem i7-es gépben van, NVS5400-al. -
audi100td
nagyúr
válasz
n0_gAboR #37810 üzenetére
A Notebookcheck tesztje szerint nem csak a zajszinttel van probléma, hanem terhelés alatt borzalmasan melegszik a gép. Hogy ez mennyire egyedi probléma nem tudom, de a T530 tesztjében is hasonló problémára hívták fel a figyelmet. Mondjuk egem az összeszerelés minősége sem győzött meg: [link] [link] [link] [link] [link]
Aztán majd a tulajok leírják a tapasztalataikat.
-
lapa
veterán
válasz
n0_gAboR #16338 üzenetére
ha sok esküvői dvd-d van otthon pár megás rarokba tömörítve, akkor jól jön egy olyan ramdrive, amibe belefér egy kicsomagolás-megnézés erejéig. még akkor is, ha fut mellette valami virtuálcucc. mégiscsak gyorsabb az ssd-nél, meg nem is vágja agyon ha sok ilyet csinálsz. fogyasztást nem befolyásolja.
-
mdk01
addikt
válasz
n0_gAboR #16115 üzenetére
Sztem az IBM tudta mikor kell kiszállni a buliból. Tudta hogy azt a minőséget egyre nehezebb lesz eladni mert a piacnak nem az kellett, és inkább átadta másnak a minőség rontás lehetőségét.
Ez kell a piacnak én így látom.
Én sajnálom bár az tény ha egy 100-assal drágább lett volna a gép akkor nem vettem volna meg, pedig így sem volt olcsó , hogy Csabától vettem, újonnan. -
zedii
aktív tag
válasz
n0_gAboR #15890 üzenetére
Köszi, pucolni már pucoltam, sajnos nem az a gond, hanem a ventilátor krepált be, és forgás közben kerreg, gondolom a csapágy cucc ment tönkre..
A szervíz több napos dolog? Úgyértem ott kell hagynom a gépet, vagy tudják az ilyet helybe cserélni?
Nagyságrendileg tud valaki összeget, hogy kb mennyibe fáj egy ilyen művelet? Esetleg vlkinek volt már tapasztalata? -
hankpoke
tag
válasz
n0_gAboR #15718 üzenetére
Bizonyos szempontból megértem Lenovot...
Pl 2 hónapja majdnem vettem egy új X200s-t, de a közel 300e ár és több váratlan kiadás szépen keresztbe húzta a számításomat. X120e árban és tudásban pont elfogadható, nem túl gagyi, és nem csillogós HP... Jelenlegi állapotomban ideális kis vas lesz. De azt is megértem miért prüszkölnek az ortodox Thinkpades-ek -
djo
csendes tag
válasz
n0_gAboR #15666 üzenetére
Próbálkoztam többféle tisztítási módszerrel ill. vegyszerrel de nekem a pronto vált be. A mosogatószer ill. egyéb készítmények használata után a műanyag részek száradás után néha kifehérednek. A radíros megoldást az egyik kollégám is alkalmzta a kijelzőfedél tisztításához (T60) de egy idő után a gumi-gumin való dörzsölés hatására kopásnak indult pedig kb. kéthavonta tisztította.
-
dbius
veterán
válasz
n0_gAboR #15629 üzenetére
Az az igazság, hogy én ezt meg is teszem, ha kell, amennyiben valahol le akarnak sz@rni és tudom, hogy igazam van...
Eddig legkésőbb:
- a fogyasztóvédelem felkeresése után, vagy annál a pontnál, hogy a sajtóban fognak értesülni a dolgokról
mindig megváltozott a hozzám való hozzáállás.
Ill. már az is előfordult, hogy a fogyasztóvédelem bevonása után internetszolgáltatótól én kaptam ingyenes hónapokat, valamint pl. az EON energiaszolgáltató pedig kötbért fizetett nekem.
A leírásomban foglaltak betartásával eddig - lekopogom - ahol szót kellett emelnem egy szolgáltatás vagy fogyasztóvédelmi probléma miatt, mindenütt sikerült kiverekednem az igazamat!
Az az igazság, hogy ebben a mai rohanó, lesz@rom tablettát szedő világban ha nem határozott az ember, akkor nem tud elérni semmit sem.
Szóval én azt tudom javasolni mindenkinek, hogy IGENIS időt kell szakítani az ilyen dolgokra, mert pont ezt használják fel ellenünk - vagyis hogy 10-ből 7-8 fogyasztó nem járja végig a panasszal kapcsolatos dolgokat -
(#15626) SzalaiG:
-
sipi723
tag
válasz
n0_gAboR #15600 üzenetére
nem látok semmi olyan programot ami futna a háttérben..
az újraindítás nem segített
amikor akkuról ment akkor a fényerő 11-n volt. most úgye töltöm az akksit de még mindig ugyanúgy pöröga performance olyan 80%on áll
sajnos azt nem tudom, hogy mi az az indexelés, de ha megmondod szívesen megnézem!ha ez számít valamit akkor a CPU használat 7-8%, a maximális gyakoriság olyan 50% körül mozog
-
audi100td
nagyúr
válasz
n0_gAboR #15027 üzenetére
Az is lehet, mondjuk nem csak a T61-nel jelentkezik, az osszes eddigi ThinkPad-emnel feltunt. Nem egy bizonyos semara ugrik vissza, hanem amit hasznalok, egy ido utan vissza konfiguralja az alap beallitasaira. Esetleg azt tudom elkepzelni, hogy Power Manager-ben van valami baki, probalok keresni egy korabbi verziot.
-
lapa
veterán
válasz
n0_gAboR #14811 üzenetére
ha érzed a jelentős különbséget a "remélem" és "tudom" között, akkor világosnak kell lennie a motivációmnak is.
ez egy elvi dolog, de nem is jár különösebb macerával. ha draut nélkül hurcolásznám a gépeket a lakásban, akkor folyton akkor merülne le mikor kell. a gyerkőc miatt mennek elég sokat. egy 2 éves emberkének meg nem magyarázod el, hogy "értsd már meg lemerült az akksi". de még ha nem is, a töltögetéshez úgyis el kell vinni a töltőhöz, dugdosni, nem elfelejteni. meg az akksi is használódik. szóval sokat nem nyernék a wifivel ilyen szempontból.
ha nagyon kéne a kertben a net, akkor még mindig be lehet kapcsolni a wifit, de erre eddig nemigen volt példa.
-
bwoay
nagyúr
-
Ringman
félisten
válasz
n0_gAboR #14361 üzenetére
Biosban nincs ilyen opció.
"ami a gepben talalhato RAM mennyiseg alapjan foglal maganak memoriat" - ez is ilyen, 512 MB-ig, biztosan le tud magának foglalni, ha szükséges.Nerm tudom, van-e vmi win-es, vagy nvidiás program, amivel be lehet fixen állítani, mennyit csípjen le a rendszermemóriából, az nvidiás alap driver beállításai közt nem volt ilyen lehetőség.
Ma este megnézem, lehet-e egyáltalán installálni az allplan-t, nem tudom telepítés közben ellenőrzi-e a memóriát, vagy futtatáskor.
-
audi100td
nagyúr
-
atus72
őstag
válasz
n0_gAboR #12128 üzenetére
Valószínűleg van összefüggés, nekem diszkrét VGA és I7 proci volt benne, sajnos jó eséllyel nem a VGA hanem az i7 volt az oka.
Azóta annyi történt hogy egy X201-t vettem ami meg pixelhibás...
Megrendeltem még egy X201-t, hátha az már nem pixelhibás és lehet végre örülni...
Írtam a szervíznek, hogy nem cserélnék-e a kijelzőt a vadi új gépben, ezidáig le sem szartak... mindegy.. időközben visszavittem a gépet..
A szopó az egészben hogy most már 2 gépnél várhatok 30 napig hogy visszakapjam a véttelárat. Nem kevés időm ment rá az ügyintézésre, tesztelgetésre (t410 TPFanControl). -
Sunchild
csendes tag
válasz
n0_gAboR #11958 üzenetére
Hát, nekem van egy T500-asom, és nincs az az isten, hogy azt 510-re cseréljem, legyen benne bármilyen core i nyócszázhuszas proci... Annál halkabb gépet jelenleg nem találsz. Ami zajszinten egy kategóriában van vele, az még max a T400S, az újak közül meg az LM-es i7-es X201S, de a mind a 410-es, mind az 510-es szerintem zsákutca (nyekergő borítás, keyboard flex, meg sok egyéb...)
-
HZoli87
veterán
válasz
n0_gAboR #3524 üzenetére
Biztos, hogy a T széria az más kategória (minőségben és árban is) , csak nekem túl drága. 200 ezer Ft költenék max. új gépre, ezért néztem az SL510-t. De szerintem ez még mindig jobb minőség ebben az árkategóriában, mint a többi gyártó terméke. De lehet hogy nincs igazam.
Én ezt olvasgattam az SL510-ről: Teszt (angol)
- végre nem csillogó bevonata a fedlapnak, ez örvendetes (SL500-nak ha jól tudom olyan volt) -
buherka
addikt
válasz
n0_gAboR #2852 üzenetére
Új gépnek mi számít?
Mert az enyém 2009 07 02.-i gyártású és az az angol volt benne amit a képen láttál. A magyart már én vettem bele.
Amikor simán gépelek akkor nem tehénkedek rá a bill.-re és nem kalapálom, így nem is süpped...meg rátenyerelni sem szoktam.
Én bizti nem fogom kicserélni...nekem így is tökéletes.Egyszer láttam egy Dell Latitude gépet...pár hónapos volt és be volt esve a bal oldali egérgomb a tapipadnál, pedig felváltva volt használva külső egérrel.
De persze lehet, hogy ez is csak egyedi eset. Amúgy jó kis gépeg ezek... tetszenek
-
n0_gAboR
őstag
-
-
cqr
aktív tag
válasz
n0_gAboR #2809 üzenetére
Szerencsere nem igy van.
Sajnos de.Lehet hogy nem érdemes túl messzemenő következtetéseket levonni 1db eset után. A hivatalos (félhivatalos) válasz az amit én is írtam, jelenleg minden T/W/R-t az újfajta "súlycsökkentett" billentyűzettel szállítják. Valsz a tiéd vagy 2009 q1-jében lett legyártva, vagy már cserélték benne a billt, vagy ..
-
Ringman
félisten
válasz
n0_gAboR #2790 üzenetére
Lehet lemérem majd. Viszont a win7 is ugyanazt az akkuidőt írja ki, mint a TV power manager.
Aero kikapcsolásával nincs tapasztalatom, mert a battery stretch opciónál be lehet kapcsolni, de sleep után újra visszakapcsolja, aztán megint ki kell kapcsolni, szóval idegesítő, így nem használom.
Szerintem egyszerűbb, ha két témát hozol létre, és ha nagyon kell az akkuidő, akkor az alap win98 témára váltasz át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Update 06.11. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged