Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Udv!
Ma vettem egy HP Pavilion DV6-1130EH-et. Egyetlen kerdesem van vele kapcsolatba: Pavilionoknal termeszetes hogy a tolto adapter forro mint az atom?
Mellesleg eddig tokeletesen meg vagyok elegedve vele. Crysis szepen szaladgal rajta ^^
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
Akkor ok ^^ Vegulis amig nem fustol (ha meg egyszer fustolni fog, az ugyis a gari lejarta utan 1-2 nappal lesz )
-
őstag
Aranyos uzenettel fogadott a HP recovery mikor a recover lemezeket akartam kiirni.
"Ennek a számítógépnek nincs cd vagy dvd létrehozó meghajtója."
Poenos mivel ott virit benne a DVD-RW.Most gondolkodok hogy mi legyen, de nagyon azon vagyok, hogy torlom a francba azt a recovery particiot...
-
őstag
válasz kozyadam #8934 üzenetére
Az elozo postom utan par perccel fogtam es toroltem azt a recovery particiot es felparticionaltam a HDD-t ugy, ahogy nekem tetszik.
Ugyse la'ttam e'rtelme't ennek a recovery-nek, ha "osszeomlik" vista, akkor safe mode -> rendszervisszaallitas. De nekem me'g csak ossze se omlott soha, pedig pa'r e've ma'r vista-t haszna'lok.m1, nyertem ~8g pluszhelyet ^^
-
őstag
válasz Bencus88 #8956 üzenetére
Hello!
Nem lebeszelni akarlak arrol a notebook-rol, nehogy fe'lree'rtsd. De javaslom nezz szet ezen hirdetesek kozott mert igen jo' a'ron ki'na'lja a hirdeto az amugy zsir uj notebook-okat. Foleg EZ hihetetlen jo aron van. Sajnos en lemaradtam rola, mert egy nappal az elott vettem meg a notimat mielott feladta a hirdeto ezt a hirdetest. (De sebaj, a noti amit vettem joforman csak annyiba kulonbozik ettol hogy minusz ~2" a kijelzomeretben. A me'rgelo" az a dologban, hogy a kisebb kijelzos notimat dragabban vettem, mint amennyiert ezt kinalja a hirdeto.)
Es nem, nem berelt fel a szoban forgo hirdeto, hogy terjesszem a hirdeteseit, mielott valaki megva'dolna.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
"pedig dv6-osokat csak ezzel tömik"
Ebben te'vedsz. Nem "csak" es kizarolag AMD CPU-val "tomik". Az en DV6-osomba is C2D porog.Ripper03: En tovabbra is az javaslom - persze csak ha nem feltetlenul ragaszkodsz az altalad kinezett DV6-os notihoz - hogy kerdezd meg SeniorTilla-t tud e me'g ilyet szerezni, es ha igen... Komolyan, ennyiert ajandek ^^
Az a DV7-es amit -=Libria=- kollega ajanlott neked is remek noti, szo' se ro'la. De aze'rt meg kell jegyeznem, hogy a pavilionok 9600GT-je'ben van egykis marketing "csala's". Meghozza az, hogy a 9600GT-t nem DDR3 memoriaval, hanem DDR2 memoriaval szerelte'k, ami aze'rt ele'gge' visszafogja, egy 8600GT szintre kb. Ezzel ellentétben a mobility 4530-akat, 4650-eket DDR3-al szerelik. Persze a wow-ot mindegyik kira'zza a kisujja'bo'l
NoteBook VGA Benchmark List ha esetleg erdekel. (ebben a listaban DDR3-as 9600GT szerepel)Vegulis ha 2 het mulva veszel notit, addig siman rajosz, hogy melyik tipus szamodra az tokeletes, de barmelyiket is valasztod, nem hiszem, hogy csalodni fogsz.
-
őstag
válasz Bencus88 #8969 üzenetére
Igen, SeniorTilla-nal minden full UJ. Hajra'
A linkelt noti annyival tud "tobbet" (?) hogy nem AMD hanem Intel processzorral van szerelve. De az, hogy dragabb, nem feltetlenul jelenti azt hogy gyorsabb.
Az a4team boltrol semmi info egyik topicban se.
Ha vegul ugy dontesz, hogy nem SeniorTilla-tol vasarolsz, tudom javasolni a notebook.hu-t. Itt meg viszonylag jo aron van az altalad kinezett noti, es nem egy www.sosem.hallottal.errol.a.boltrol.hu bolt ^^Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
Udv!
HP Pavilion DV6-1130EH notebook-om van, es a beepitett HP DVB-T tuner-be nem tudok e'letet lehelni semmilyen DVB-T-t tamogato szoftverrel. Driver fentvan termeszetesen. Egyik program la'tta is az elerheto DVB-T csatornakat, de keptelen volt ke'pet / hangot produkalni.
Ha esetleg valakinek van otlete milyen DVB-T szoftverrel probalkozzak... azt szivesen fogadna'm.
-
őstag
válasz SeniorTilla #9552 üzenetére
A media center valoban kezeli a tunert, ka'r, hogy nem tud szoftveres mpeg4 dekodolast, mert igy gyakorlatilag cseszhetem a tunert magyarorszag kulonckodese (mpeg4) miatt, EU-hoz kepest (mpeg2).
-
őstag
Udv!
2 napja egyik pillanatrol a masikra megadta magat a HP Pavilion DV6 1130EH notebook-om 90W-os HP gyari toltoje.
Eljuttattam a toltot egy villamosmernokhoz, akitol azt az informaciot kaptam, hogy "tele van gagyi alkatreszekkel". (Valamint hogy nem erdemes bajlodni a javitassal...)
Bar mar berendeltem egy uj, gyari HP 90W-os toltot, azert csak megkerdeznem, hogy nem e erdemesebb mondjuk egy univerzalis pl. FSP toltobe befektetni? Vagy mindegyik ilyen gagyi alkatreszekkel van tele, hogy 2-3 evente meghalnak?Az esetleges valasz(oka)t elore is koszonom!
-
őstag
Igen, en is igy gondolom, hogy ilyen okkal vallalnak rajuk kemeny 1 ev garanciat.
Az egyetlen tapegyseg amit talaltam, es 3 ev garanciat vallalnak ra, az a FSP 150W-os tapegysege, de ez is csak a PCX-nel 3 ev garancias, a tobbi boltban 2 ev.
Persze itt is ott a para, hogy 3 ev + 1 nap utan hal be, de azert meg mindig jobb, mint az 1 ev garancia.
Mindenesetre hetfon megveszem az uj HP tapegyseget, es az remelhetoleg bevalik, mert ez mar egy ujabb tipus (PPP014L-SA), es nem az, ami nekem es hunderbörd kolleganak is behalt (PPP012L-S).Ha meg ez is behal 2-3 even belul, akkor majd beruhazok egy ilyen FSP-be, es messze kerulni fogom a HP tapegysegeket.
-
őstag
Sziasztok!
Egy ideje mar zorog a ventillator a HP DV6-1130EH tipusu notebook-omban. Probaltam mar suritett levegovel kitakaritani, de az ezen a probleman nem segitett, igy eselyes, hogy csapagyas a ventillator.
Lehet valahol nem csillagaszati osszegert kapni ventillatort hozza? En csak 12k-ert talaltam, ami egyenesen nevetseges, akkor inkabb zorogjon...
Valamint neztem videot DV6 szet+osszeszereleserol, hat nem egy egyszeru muvelet, bar meg tudnam csinalni, de nem lehetett tul elorelato, aki tervezte ezt a notebook-ot, hogy ~ az egeszet szet kell szedni, hogy az ember hozzaferjen a CPU hutohoz.Az esetleges valaszt elore koszonom!
-
őstag
válasz sputyi70 #26000 üzenetére
Sziasztok!
Van itt valakinek tapasztalata Core2Duo T9900 CPU-val? Egy ideje lecsereltem a HP Pavilion DV6 1130EH notebook-omban a T6400-at T9900-ra, es hat elegge melegszik. Terhelve 90+ fok (a legnagyobb amit eddig tapasztaltam 97 °C).
A tippem az, hogy mar vagy 3 honapja zorog a ventillator notebook-ban, igy rendeltem ebay-rol egy ujat, remelhetoleg majd az megoldja a dolgot, mert szerintem a mostani nem tudja normalisan lehuteni, mivel - gondolom - csapagyas.A kerdesem az, hogy mennyire normalis homerseklet ez egy T9900-nal terhelve?
Az esetleges valaszt elore koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Vagy esetleg - ha eddig nem tetted - e tablazat alapjan deritsd ki mi nem mukodik megfeleloen, es lehet kiderul, hogy te is meg tudod oldani a problemat.
Rajtam is segitett mar ez a tablazat. 3x villogott egymas utan a capslock + num/scroll lock, ami a tablazat alapjan memoria hibat jelent, kivettem a memoriakat, majd visszaraktam, es utana gond nelkul elindult gep.
-
őstag
Udv!
Akkumulator problemaval fordulnek feletek.
Egy DV6-1130eh modellrol van szo, amiben mar sokminden ki lett cserelve / bovitve lett.
- 320GB-os winchester lecserelve 750GB-osra, es ez ment egy HDD Caddy-be az ODD helyere.
- HDD helyere egy 64 GB-os Samsung SSD
- 1 GB-os DDR2 modul helyere egy 4 GB-os modul (igy osszesen 6 GB)
- es legutobb a T6400-as core2duo lett lecserelve egy T9900-asraAmig az utolso muvelet meg nem tortent, tokeletesen mukodott akkumulatorrol. Nagyreszt toltorol hasznalom a gepet, de a minap lehuztam rola. Ekkor ~10% volt az elhasznalodottsag, majd mikor olyan 55% kornyeken jart a toltottsegi szint, hirtelen leesett 0-ra, majd leallt a gep. Azota nem toltodik akkumulator, es irja is, hogy cserelni kell. Elhasznalodottsag 65%-ra modosult.
En arra tippelek, hogy a gepben a sok modositas tul sok aramot vett fel aksibol, amit nem birt. Mennyire valoszinu ez az elmelet szerintetek? En erre abszolut nem gondoltam, hogy ez fog tortenni, max arra, hogy - sokkal - gyorsabban meriti le akkumulatort a gep, de hogy ettol megfekszik ...
Mit gondoltok?
-
őstag
Koszonom a valaszod!
Hat vegulis 3 eves, szoval valoban lehet, hogy csak ennyit birt.
A HDD fogyasztasban teljesen igazad van. Utanaolvastam, es a 750-esem kevesebbet fogyaszt mint a volt 320-asom.
Az SSD fogyasztasa valoban elhanyagolhato. A memoria szinte'n.A processzor viszont tovabbra is kerdeses, mivel nem lehet tudni, hogy mennyivel fogyaszt tobbet T9900 T6400-nal. A TDP (Thermal Design Power) nem azt jelenti, hogy ennyit fogyaszt a CPU, hanem azt, hogy akkora ho" disszipaciora (leadasra) kell tervezni hozzajuk a hutest. (Egyszerubben megfogalmazva: A TDP az adott CPU altal max. leadott hőmennyiség full load-on, Watt-ban megadva.)
Ebben az esetben is a 35W az csak egy TDP osztaly, amibe meglepo modon mindket emlitett CPU beletartozik, pedig a T9900 sokkal tobb ho"t termel a T6400-nal.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
válasz Drughi #26362 üzenetére
Probook 4535s service manual-ba nem reszletezik kulon a dolgot, szoval ez alapjan barmilyen DDR3 modul megfelel. Es ugyebar ez is a logikus. (Miert ne menne vele.)
Egy 1333 Mhz-es 4GB-os modult ugyebar mar kapsz 6k korul ujonnan, es ajanlott is SSD melle, mert ha SSD-n lesz a rendszer, akkor ajanlott kikapcsolni a pagefile-t, es ahhoz meg kell a 4GB+ memoria.
-
őstag
Sziasztok!
A HP Pavilion DV6-1130EH tipusu notebook-omban szeretnem lecserelni az eredeti b/g-s WiFi kartyat b/g/n-esre.
Ahogy olvasgatom a HP eleg "erzekeny" az ilyesmire, es kepes is kiirni, hogy nem kompatibilis az adott kartya a geppel.
A gepemhez tartozo szerviz dokumentacio alapjan a 480985-001 spare part number-el rendelkezo kartya kompatibilis a gepemmel.Tehat ha eBay-rol veszek egy ilyet akkor az mukodni fog? Vagy nem eleg ha a spare part number egyezik?
Az esetleges valaszt elore koszonom!
-
őstag
Koszonom a valaszt!
Ez sajnos ott elbukik, hogy a gepemre mar vagy 1 eve nincs garancia, es az e-mail alapu kapcsolatfelvetel a HP-val csak ervenyes garanciaval rendelkezo notebook eseten lehetseges.
Szoval maradt az, hogy rairtam az eBay-es eladora, hogy o mit gondol a dologrol.
-
őstag
Üdv!
Mivel DV6-1130EH típusú notebook-om akkumulátora már a végét járja, ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy esetleg tud e valaki az eBay-en megbízható seller-t, aki valódi HP akkumulátorokat árul, korrekt áron.
Láttam notebook-omhoz szükséges akkumulátorból (HSTNN-LB72) "geniune"-nak beállított terméket eBay-en, de érzésem szerint ez csak rossz minőségű kínai másolat lehet. (Vagy netán mind az, ami az eBay-en van? )A másik lehetőség, hogy felújíttatom az akkumulátort arra szakosodott céggel, csak éppen az 12 ezer forintomba fájna, eBay-en meg az említett "genuine" akkumulátor 7 ezer forint.
Az esetleges válasz(oka)t előre köszönöm!
-
őstag
válasz MornKapitány #29869 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ezt a céget néztem. A leírás alapján korrekt munkát végezhetnek, és értenek is hozzá. Meglehetősen valószínű, hogy inkább ezt fogom választani, mint egy eBay zsákbamacskát. De azért még alaposan körülnézek magyarországi boltokban, hardveraprón ... stb.
-
őstag
válasz JagdPanther #30077 üzenetére
Szia!
Én hasonló helyzetben voltam DV6-os notebookommal a közelmúltban. EBay-ről rendelt ventilátorral megúsztam az egészet 2300 Ft-ból, és azóta is működik.
A te gépedhez is igen olcsón vannak csereventilátorok eBay-en. Igaz 2-3 hét mire ideér, de én ma is e mellett a megoldás mellett döntenék.eBay alapján a te gépedhez szükséges ventilátor SPS azonosítója: 446416-001
-
őstag
válasz AxBattler #32786 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam már a 4540s ProBook-ommal. A billentyűzet bal oldalán határozottan érezni.
Viszont a te géped esetében az alján vannak légnyílások. Biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül. Azaz a levegő nagy része ott áramlik be, végig haladva a RAM modulok, és a hűtőborda mellett.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
őstag
Sziasztok!
Van egy HP Probook 4540s típusú notebook-om, jelenleg 2x4 GB RAM-mal. A minap próbáltam bele több RAM-ot rakni (4GB+8GB modul), de akármelyik 4 GB-os modulommal együtt raktam be a gépbe a 8GB-os modult, a boot idő jelentősen megnőtt, és a rendszer is rendkívül lelassult. A memória maga működött, látta is a rendszer a teljes 12 GB RAM-ot, és használni is tudta, csak tetű lassú lett a rendszer.
Utólag megnézve a datasheet-jét a notebook-nak kiderült, hogy csak 2x4 GB RAM-ot támogat maximum, ami meglehetősen érthetetlen, tekintve hogy mind az alaplapi chipset, mind a CPU támogat 16 GB RAM-ot.
Kutakodtam külföldi fórumokban, és rengetegen jártak így mint én. Mikor tavaly megvettem ezt a notebook-ot, még csak meg sem fordult a fejemben, hogy nem lehet majd bővíteni 16 GB-ig.Jól sejtem, hogy nem lehet ezzel mit kezdeni? (Egyébként külföldi fórumokon azt olvastam, hogy azoknál a modelleknél áll fenn ez az anomália, melyekben valamilyen iX CPU + HD4xxx páros található meg.)
Mindenesetre ha nem találok megoldást, akkor végeztem a HP márkával. Ez a második HP notebook-om. Ez egy két éves modell, és mint írtam, maga a hardver támogatja a memóriabővítést 16 GB-ig, a HP mégis ezt valamiért lekorlátozta (?).
Az esetleges válaszokat előre köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz SeniorTilla #36959 üzenetére
"Miért kellene működnie a 12GB-nak?"
Északi híd: Intel Ivy Bridge-MB IMC
Maximális memória mennyiség: 16 GBCPU típusa: Intel Core i3-3110M, 2400 MHz
Max Memory Size (dependent on memory type): 32 GBÉn kérek elnézést, hogy ha veszek egy Ivy Bridge alapú gépet, amiben van két memória slot, eszembe sem jut, hogy nem fog menni vele a 16 GB RAM. A korrektség nem ott kezdődik, hogy beleírják a datasheet-be, hogy csak 8 GB RAM-ot támogat, hanem ott, hogy megoldják, hogy ne jelentsen gondot a 16 GB RAM, ha már a hardver minden komponense támogatja azt.
-
őstag
"a HP eltökkintett valamit azon a modellen"
Sajnos pontosan erről van szó. Mint írtam, külföldi fórumokon sok sorstársam van, és köztük sokan próbálták 2x8 GB-tal is, de sajnos az is sikertelen. (A BIOS frissítés megvolt, változást nem hozott.)
(#36963) SeniorTilla: Nem változtatok az álláspontomon. Ha egy laptopba beleraknak egy olyan hardvert, ami köztudottan támogatja a 16 GB memóriát (Ivy Bridge), és van is elég slot hozzá, akkor jogosan várom el, hogy működjön is. Ha nem működik, az a HP sara, ha beleírta a datasheet-be, ha nem. (Az előző notebook-omban - ami egy Pavilion DV6 volt - olyan chipset volt, ami 8 GB-ig támogatta a memóriát. Beleraktam 2x4 GB-ot, és működött is. Ennek a mostani Probook esetében is így kéne működnie, és mivel nem így működik, így csak azt tudom elkönyvelni, hogy a következő notebook nem HP lesz.)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Egyik rokonnak nézek éppen egy HP 15-bs162sa notebook-ot, aminek a service & maintenance dokumentációjából kiderítettem, hogy van benne M.2 2280 slot. Ugyanakkor felmerült bennem a kérdés, hogy vajon csak azokkal az M.2 SSD-kkel hajlandó működni, amiknek a part number-je szerepel a dokumentációban, vagy minden M.2 2280 SSD-vel? (Ugyebár a WiFi kártyák esetében válogatós ilyen szempontból a HP. Ezért kérdéses ez számomra.)
-
őstag
Erre nem tudok biztosat mondani, de nem tartom valószínűnek, hogy más WWAN eszközzel is hajlandó lenne elindulni. Annak idején hasonló korlát miatt szívtam, mikor egy HP Pavilion gépbe beleraktam egy random WiFi modult, és ugyanaz az üzenet fogadott, mint téged a WWAN kártya esetében: Nem támogatott modul.
Azóta tudom, hogy a HP korlátozza, hogy milyen Wireless kártyák építhetőek be a gépeibe, és a kompatibilis kártyák listáját mindig az adott gép dokumentációja tartalmazza.
Minden jel arra utal, hogy a WWAN kártyák esetében is hasonló korlátozásról van szó.Bár sokkal kevésbé praktikus, ha más nem, marad az USB-s LTE stick, mint opció.
-
őstag
válasz xenom0rph #47256 üzenetére
Chrome-ban nálam sem működik megfelelően a letöltő oldal. Sőt, még Edge böngészővel is nyögvenyelős, de összehozható: Nálam az oldal betöltésekor alapvetően ki van választva, hogy Windows, de a verziót már nem engedi kiválasztani. A Windows-t átállítom "válasszon operációs rendszert" opcióra, majd vissza Windows-ra, és ez után már ki tudtam választani, hogy Windows 10 64 bit, majd a Módosítás gomb megnyomását követően kidobta a driverek listáját. (Mindezt most a 430 G4 esetében is eljátszottam, és sikeresen letöltöttem az audio drivert.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- BestBuy topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mozilla Firefox
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Rendőrségi feljelentés
- Logitech Z906
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szövetségi felügyelet alá helyeznék a Google-t
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest