Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Hiányzik a gamer érzés
-
LOGOUT.hu
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
alvázvédelem meddig tarthat? hány évet bírhat ki?
lekértem a teljes szervíztörténetet, 2006-2010 között több alkalommal is kapott alvázvédelmet márkaszervízben a kocsi, ez gondolom 3-4 év alatt elavul, vagy tévednék? -
nagyúr
Változó. A munka minőségétől is függ, az autó használatától (hol és mennyit áll, garázs etc.). Ha fos a műhely akkor akár egy év után se ér semmit vagy több kárt okoznak mint hasznot. Jobb esetben, korrektül megcsinálva (nincs rozsdaátalakító, helyette drótkefe, aztán 3-4 réteg alapozó, karosszéria tömítő ahova kell, rücsis jó fajta alvázvédő, üregvédelem) akár kitarthat 5+ évig is... cserébe egy ilyen művelet simán 60-80k is lehet.
-
Fkris
őstag
Nekem sikerült drágára kihozni a kerékcserét, úgy látszik...
A nyári szettet elrakás előtt mindig lepucolom, eddig nem is volt gond, mert sima acélfelni volt az előző autón.
Viszont most, hogy először nyúltam alufelnihez (ami saját, bezzeg amikor faterét csináltam, semmi nem történt), sikerült megsérülnie.
Nekitámasztottam a falnak, jött egy nagyobb széllökés, erre nem fellökte és mivel a felni része kijjebb van, mint az abroncs, ezért ráesett, és felsértették az apró kavicsok a fényezést.Mennyibe javítanak alufelni fényezést normális minőségben?
Lehet, hogy hagyom a francba, csak mivel friss a sztori, még perpill nagyon zavar.
Aztán ha tavasszal előkerül, lehet csak legyintek, és marad későbbre ez a projekt (pl alvázvédelem után, van pár hely, ahol épphogy elindult)...Ui: Ezért én is kiváncsi lennék, mibe csinálnak normális alváz/üregvédelmet.
Tboy neked csinált egy fura nevű cég, nem?[ Szerkesztve ]
"...on the Fields of Trenzalore, at the fall of the Eleventh, when no living creature can speak falsely or fail to answer, a question will be asked — a question that must never ever be answered...
-
tonyi
tag
Sziasztok!
Lengéscsillapítóból ki mit ajánl 7g5d 1.6-hoz, ha Eibach pro kit-et is raknék be. Persze a gyárin kívül. Nálam a Bilstein B4, Koni Strt, Kayaba, Sachs a sorrend. Monroe-t nem akarok, Sachs-ot nem ismerem, de sok német márkánál gyári beszállító."Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." - Ayrton Senna (Honda Civic EU8 facelift, Honda Civic FK2 facelift, Huawei P20 Pro, Huawei MediaPad M5 Lite 10, Asus K53TA, HP 15-)
-
z123456789
addikt
(#43252) -=Libria=-
(#43262) SzalaiG
Na, akkor egy kicsit had szálljak be én is az alváz/üregvédelem témába.
Hozzáteszem nekem még nincs, de márciusban kaptam 2017 januári 27.-i időpontot a Rusztika BT.-hez.Hogy miért akarok hozzászólni? Mert ha nem szánod rá a pénzt, akkor tuti, hogy egy nagy kalap szart csinálnak az autóddal. Jól mondja Tboy, 60-70-80e egy ilyen művelet, ami jónak ígérkezik. És kérj számlát, és kérj fotós dokumentációt! És kérdezd meg, hogy melyik művelet mit jelent? Részletezzék mind az üreg, és mind az alvázvédelmet! Nem vicc, mai világban nem egyértelmű mindenkinek. Nekem csináltak móváron a route 1 szervízben "üreg és alvázvédelmet" (amiről még mindig nem írtam blogot, pedig már ideje lenne) 50e Ft-ért nettó, számla nélkül...
A többit mondják el a hsz-ek, és a képek!
HSZ-ek itt kezdődnek.
[link]
[link]
Képek.Szívesen válaszolok bárkinek, hogy hogyan NE csináltasson üreg és alvázvédelmet! Egyébként Sunny84 kolléga megvolt elégedve az ugyan itt készült alvázvédelemmel.
Illetve nekem is azt mondták Rusztikánál, hogy felteszik az alvázvédelmet, de évente vissza kell mennem megnézetni, mert sajna ami most fent van cucc, nem tudni mennyire volt előkészítve, és nem esik-e majd le. Szóval több kárt mint hasznot. Ja és ha visszaolvastok, láthatjátok, hogy nem az olcsót kerestem, hanem a jót. Annyi volt a bűnöm, hogy nem akartam BP-re elutazni. Bíztam abban, hogy GYMS megyében is megoldható. Tévedtem. -
Jaffa75
őstag
válasz z123456789 #43264 üzenetére
én is olvastam a cikket a TC-on, elég meggyőzőnek tűnt, és a további találatok is erősítették csak a Dinitrollal kapcsolatos bizalmam! (remélem Tboynak is átment a válaszommal kapcsolatos korrigálásom )!
Sajnálom hogy így jártál, baromi gáz, hogy ilyen kis hazánk...Ha jó munkát végeznek, akkor emberi árat hajlandó vagyok kifizetni - legalább gyűlnek a tapasztalatok, és az ajánlások itt a topicban!
Köszönöm hogy megosztottad a tapasztalataidat!
-
demars
addikt
Azért ne írd le GYMS Megyét! Itt is vannak jó szakik, csak te pont belehúztál.
Amit én tanácsolok még neked, ha gond lehet azzal amit felkentek neked múltkor, akkor azt szedesd le mielőtt felhordják az újat! Másképp nincs sok értelme ismét lefújni az alját.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
z123456789
addikt
válasz Jaffa75 #43265 üzenetére
(#43265) Jaffa75
Hát meg az is meggyőző számomra, hogy márciusban csak jövő év januárra tudnak időt adni.
Bemész, semmi cicoma, csak ezzel foglalkoznak, ott a főnök is esőkabátban, és nyomja a melót.
Boyzinak a Gustavsson csinálta, tavasszal még adtak ajánlatot nekem is. De valóban, ahogy elnézem inkább restaurálással foglalkoznak, szóval ott vannak a szeren.
Igazán nincs mit. Sok sikert, ha rászánod magad!(#43266) demars
Dehogy írom le. Csak ezt a speciális feladatot nekem nem tudták megcsinálni, és másokat akiket ajánlottak, azoknak sem láttam referencia munkájukat, szóval nem akartam kockáztatni.
Te tudnál mondani műhelyet amúgy a megyében, ahova elvinnéd? (Mondjuk Sporon Csontosautón kívül.)
És szerinted ki fogja nekem ezt leszedni? Kompletten lebontani mindent, átcsiszolni...fuu. Szerintem senki
Ezért kell elmennem évente vizsgálatra. -
Snoop-y
veterán
Amugy ha valaki tutira akar menni akkor nem ilyen trutyikat hasznal.
Subaru forumon jelen van a Plastidip forgalmazoja. Onnan jott az otlet hogy erre is lehet hasznalni (versenyautokat szoktak vele alvazvedozni) Mivel a PlastiDip-et ketfele modszerrel lehet felvinni (egyik a sima felfujod elokezeles nelkul ekkor le lehet huzni szaradas utan mint egy gumi-bort) masik verzio (elokezelik ) ekkor kb eltavolithatatlan!
Es nem kerul tobbe mint egy alvazvedos trutyizas.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
Bandi18
tag
Sziasztok
8gen Civic-re (ufó) mekkora téli/nyári gumi kell ?
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz z123456789 #43267 üzenetére
Műhelyt nem mondok, nem is tudok. Én magam csinálom az ilyen dolgokat. Illetve van karosszériás ismerősöm, aki munka után foglalkozik ilyen javításokkal. Lassú, de alapos. Mondjuk ő pont feleslegesnek tartja az alváz fújást. Azt mondta a gyári festésre hiába fúj rá az ember, nem ér semmit se. Inkább üreg védelmet ajánlja ő is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Kobe
veterán
Kozutkezelos sztori
Nyilatkozatba utasitottak el a karteritest mondvan van tabla kihelyezve. Majd indoklaskent becsatoltak az utolag kihrlyezett tabla kepet. Zsenialis. Kar h van aznapi helyszini fotom, exif bol datum kiolvashato
Jogasszal folytatom, rohadjanak meg
-
nagyúr
válasz Snoop-y #43286 üzenetére
Jogos, nem figyeltem, 17es felnire szeretne gumit? Azt hittem téligumit keres aztán vesz rá vasfelnit
Jól láttam, ne tessék kötekedni, ha vényóc ha nem(#43287) -=Libria=-:
Nemár ez komoly? Eszméletlen ez az ország...
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Snoop-y
veterán
válasz Tsebacsi #43288 üzenetére
O annyit kerdezett mi a gyari meret. Erre ketten is linkeltetek hogy 16 akarmi.
Erre en batorkodtam megirni hogy ez modellfuggo es lehet 17 is
Ha veletlenul EX-e van es nem figyel es mondjuk miattatok megrendeli a 16-os teli szettet biztosan csuklani fogtok egy ideig[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
törölt tag
Igy jó?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bandi18 #43227 üzenetére
Szia...
Kicsit belemerültem a totyikban és megakadt emme hsz-n a szemem.
ja meg a külföldről behozottak tabuk.Kint melozom elég sűrűn Ausztriában és autokozmetikázás,fényezés,kerámiázás a szakterületem márkaszervizeknek (Honda,toyota,nissan,mazda márkaszervizekben)
Sajnos azzal egyet értek ,hogy sok kereskedő eljátszotta már a lehetőségeit és a bizalmát a totalcar csak az óra tekergetésről+2-3autóból 1-et varázsolnak stb...és még folytathatnám de kérlek NE vedd egy kalap alá azt aki mondjuk lehet korrekt is.(ez ritkább)
Szoktam én is behozni autót ami jó és tuti fix De Ausztriában és Német országban még van arra pénz,hogy márkaszervizben csináltassa meg az autóját és kifizeti a 100-300euró/óra díjat+a többi cuccot.
De valjuk be itthon egy 1.4benzines jazzt vagy esetleg civiket ki visz be a márkaszervizbe pld egy sima olajcserére ami 40.000ft.Nem álltalánosítok csak leírom...Biztosan akad de 20% voksolom.
Audi 4-em van Magyarországi első 3évbe mig garis volt oda vittem 50.000ft alatt sosem álltam meg vele.
Elvittem egy korrekt olajcserés céghez ott öntik be előttem sőt még jobbak szakmailag és 25.000ft meguszom.
Azért leírom az én oldalamról is: Hírdetek egy civicet és jönnek is a hívások rendesen.2007-es 1.9misi
-Be sem mutatkozik el sem jön 1.7ért kp viheti,na ebből úgy 3-4van.
-autószerelő: egy nagyon jó barátjának a feleségének a civicje már nagyon öreg és az ön autóját szemelték ki.1.7én megvenném de ha elmegyünk magához ott 1.8-ról beszéljen .
-Eljőtt majd minden tetszik,probakör stb...és elmegy vesz le pénzt és lefoglalja..Nos azóta is jön.
-oda jönnek megnézik tetszik minden klafa de megnéz még egy olasz alfát is.
-tényleg ennyi km van benne?Na erre már nem is válaszolok hanem leteszem.Mint írtam kint melozok elég joban vagyok már a kinti fönökőkkel elfogadtak megszerettek hívnak is rendesen.Ök szokták azt mondani amit a Józef nem vesz meg azt a Magyar autókereskedő megveszi.
Hírdettek egy mazdát 2006-os 159.000km-rel tudtam,hogy 220.000 felett volt benne mert nálunk volt leadva.
+ nagyon szét volt rohadva.Magyar kereskedő megvette kipurhabozta és lett bellőlle egy frissen festett 159.000km autó.
1.4-ért árulták.Ugyanolyan felszereltségü autót árultam én is csak az enyében valós 105.000km volt és nem volt festegetve igaz nem 1.4ért hanem 1.5ért.Hiába volt szervizszámlám meg mi egymás szerinted melyiket vették meg?
Most meg felkerestek,hogy 1év után az autójuk sajnos el kezdett rozsdásodni és tudnék -e valamit kezdeni vele.Nem hajtottam el de mondtam nekik nem lesz 2ft...Írhatnák még de ...nem teszem.További jó autóvásárlást és remélem mihamarább megtalálod a neked megfelelőt.
Remélem nem bántottam meg ezzel senkit sem nem azzal a szándékkal írtam.
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz Buster17 #43295 üzenetére
Én még nem kerekeztem át. Jövő héten jó idő ( jobb idő) lesz, lassan esedékessé válik. ( sógoréknál úgy is nov. 1 től kötelező a téli gumm, ha jól emlékszek )
Én is szépen lemosom, lekezelem a gumit és waxolom a felnit. Így tavasszal csak fel kell pattintani és szépAz áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #00809728 #43294 üzenetére
Én itthon egy bicklit sem bíznék a márkaszervízre nem hogy egy autót. Egy olajcserét még talán meg tudnak csinálni (leszámtva, hogy sok helyen játszanak az olajjal). Olyan gány munkákat láttam tőlük... A leghülyébb szerelőket alkalmazzák többnyire sajnos.
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest