Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-04-23 22:38:51

LOGOUT.hu

A Hearthstone több, mint 6 éves játék így szinte minden információ megtalálható a topicban. Ennek ellenére érdemes inkább kérdezni, mert nincs karban tartott mindenre kiterjedő tudástár, és a gyorsan változó szabályok, kártyák, és eltérő játékmódok miatt ilyen nem is nagyon fog előállni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16151) oriic válasza Tomi13 (#16149) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Akármi lehetséges, de én azért nem élném bele magam a 15-be. :)

Live-Die-Respawn

(#16152) F-ECT$ válasza Phobion (#16147) üzenetére


F-ECT$
titán

A fejlesztők írták valamelyik patch notes magyarázatában, hogy ők a játékot a "fight for board control" irányába szeretnék tolni, ezért is irtottak ki jó néhány OTK decket. Persze, kiskaput ők is hagytak ez ellen, hiszen a murloc kártyák a kezdetektől ott vannak, mint a rush deckek "ősanyja". Másrészt a Zoo is törődik a boarddal, hiszen ha van egy nagyon előnyös trade, akkor azt általában illik meglépni (pl +2 dmg-s scarlettel leszedni egy yetit), és csak akkor megy face-re, ha közel a lethal / nem éri meg tradelni. (És a Zoo-t nem nerfelik, pedig könnyen meg tudnák tenni.)

Az is látszik az eddigi patchekből, hogy azt nem figyelik, hogy melyik kártyákkal nem játszik senki, csak azt, hogy melyik kártya van benn "minden" deckben. Így bár én is azt érzem, hogy az igazán nagy legendek eléggé használhatatlanok a lassúságuk miatt, ez ellen nem fognak tenni semmit. Kiadják Naxx-ot, és majd meglátják, hogy utána hogy alakul a meta. Az eddigi lapok alapján nehéz megmondani, hogy mi fog változni, de olyan lapot nem nagyon láttam, ami a Zoo / Shockadin / Backspace deckeket meg tudná fogni. Persze még a kártyák felét nem láttuk, de kellene néhány controlt segítő 1-3 manás lény/spell.

Dive ever, work never.

(#16153) P00By válasza emperorka (#16127) üzenetére


P00By
nagyúr

Oh :( , deck?

(#16154) Phobion válasza F-ECT$ (#16152) üzenetére


Phobion
őstag

Mindenesetre remélem lépnek valamit, tény, hogy csúnya a Zoo :K

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#16155) P00By


P00By
nagyúr

10 lapom maradt, mind a kettő lightning storm-om benne volt. Ha csak egy jött volna, akkor nyerek :(( :D

(#16156) fogtunder


fogtunder
nagyúr

nekem ma teljesen normális volt a felhozatal, 10 meccsből 1 volt zoo, de azzal mákom is volt enyém volt a coin és jó lapokat kaptam kézbe. ez is casualon.
ladderen viszont úgy tűnik, már felettem járnak a zoo-k, 13-ról simán felmentem egy szintet win streakkel, még mindig a dupla kombós druiddal.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#16157) DaveNo1 válasza Phobion (#16154) üzenetére


DaveNo1
veterán

Casualban én már 1. körben nyomom a concedet ha zoo jön, hadd örüljön, 1 körös winnel lesz egy használhatatlan győzelme, mert kb. semmi xp-t nem kap. :U

You are not prepared.

(#16158) dejaris válasza DaveNo1 (#16157) üzenetére


dejaris
addikt

De aranyat igen.

(#16159) DaveNo1 válasza dejaris (#16158) üzenetére


DaveNo1
veterán

Wow, 3 győzelem 10 arany azért nem világmegváltás :K

Mai felhozatal megint egy vicc. Casualban: zoolock, facewarrior, újfajta agro rogue, murlock lock, zoolock

5 játék után elegem is lett, talán majd Naxx... :U

You are not prepared.

(#16160) SLYM válasza dejaris (#16158) üzenetére


SLYM
veterán

XP-t is kap :D

(#16161) dejaris válasza DaveNo1 (#16159) üzenetére


dejaris
addikt

Napira gondoltam.

(#16162) F-ECT$ válasza whitezo88 (#16077) üzenetére


F-ECT$
titán

Épp most is streamel hs-t.

Dive ever, work never.

(#16163) Watto1991


Watto1991
senior tag

Ti kaptok 60 goldos küldit? Nekem már vagy 4 napja nem adott egyet sem , pedig korábban ha lecseréltem a 40es küldiket szinte mindig 60-asakar adott helyettük.

(#16164) whitezo88 válasza F-ECT$ (#16162) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Na akkor ennyit errol gondolom nem akart bevetelkieseset :)

(#16165) DjDanee87 válasza Watto1991 (#16163) üzenetére


DjDanee87
addikt

Én pont tegnap kaptam 60ast. Azelőtt viszont nekem is volt kb 1 hét 40esekkel.

(#16166) F-ECT$ válasza Watto1991 (#16163) üzenetére


F-ECT$
titán

A legtöbb quest 40-es, szóval ez nem meglepő.

Dive ever, work never.

(#16167) Sirandrish válasza whitezo88 (#16164) üzenetére


Sirandrish
legenda

Vagy csak elsírta magát hogy beszéljenek róla, az emberek meg győzködjék hogy jöjjön vissza és ezáltal még több pénzt tudjon kisajtolni a rajongóiból..

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#16168) Phobion


Phobion
őstag

2. kör 6/6 Blood Knight priesttől mennyire normális? :W :DDD

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#16169) F-ECT$ válasza Phobion (#16168) üzenetére


F-ECT$
titán

Gondolom sok zoo jött szembe.

Dive ever, work never.

(#16170) Phobion válasza F-ECT$ (#16169) üzenetére


Phobion
őstag

Még szép, csak még nem találkoztam ilyennel :D

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#16171) fogtunder válasza Phobion (#16170) üzenetére


fogtunder
nagyúr

tegnap én is találkoztam érdekes dolgokkal ladderen, druid argent squire-rel nyit első körben, csodarúgó concealt nyom két farseerre hetedik körben (nem topdeck), miután hagyta, hogy leüssem a gadgetzant hatodikban.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#16172) F-ECT$ válasza fogtunder (#16171) üzenetére


F-ECT$
titán

Argent szokott lenni token druidában, a másik meg hülye volt :)

Dive ever, work never.

(#16173) fogtunder válasza F-ECT$ (#16172) üzenetére


fogtunder
nagyúr

nekem taunt druidnak nézett ki, mert volt nála két senjin és egy sunwalker is. mondjuk lehet token volt, de ezeken kívül csak két swipe-ot játszott ki (azokat is nagyon rossz ütemben), mielőtt feljött az innervate FoN mellé egy roar hetedik körben.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#16174) ígyvanferi válasza fogtunder (#16173) üzenetére


ígyvanferi
addikt

És mi van, ha az én paklimban van argent is, meg senjin, sunwalker is? Akkor vagy idióta vagyok, vagy zseni, és majd elnevezhetem a paklimat, amit aztán a közösség játszani fog azon a néven? Vagy csak ezekkel az előre elnevezett paklikkal szabad nyomni? Szóval van egy token druid, meg egy taunt druid, és slussz, ha más lapokat is játszok, kivág a kliens?

[ Szerkesztve ]

(#16175) fogtunder válasza ígyvanferi (#16174) üzenetére


fogtunder
nagyúr

kérhetnék némi nyugalmat a teremben? azt írtam, hogy érdekes volt, nem azt, hogy idióta, a taunt druid meg most újra divatba jött, mióta Massan megint ezzel játszik. de ha már itt tartunk, és ilyen rohadt nagy nyitottság van, akkor miért van, hogy mage-ből csak freeze, meg aggro létezik? warlockból miért csak a murlock, zoo, handlock jön szembe? a többieket kidobja a szerver?

nem értettem a koncepciót, mert tokenen kívül én semmilyen druid pakliba nem raknék 1 dropot egyáltalán, abba meg a két senjint és sunwalkert nem látom, hova lehetne bepasszírozni.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#16176) ígyvanferi válasza fogtunder (#16175) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nem is feltétlen így gondoltam, meg nem csak neked szólt, csak erre a hsz-edre reagáltam, de mást sem hallok, csak így token, úgy ramp, így zoo, úgy freeze. Tudom, sokan, akiknek megvan a legtöbb lapjuk keresnek egy menő paklit és összerakják, vagy kényelemből vagy mert ehhez a részéhez már nem értenek. És az sem véletlen, hogy ezek a jól bevált összeállítások nyernek nagy arányban a ranglétra tetején.
Én ettől függetlenül több okból is szembemegyek ezekkel az aktuálisan menő irányzatokkal. Na persze nem is vagyok számottevő tényező, mert nem megyek rank 10 alá sosem (ez inkább a kevés játék miatt van így, vissza nagy ritkán esek).

(#16177) fogtunder válasza ígyvanferi (#16176) üzenetére


fogtunder
nagyúr

de ezek nem feltétlen komplett paklik lapról lapra, inkább a win condition alapján történő kategorizálás és sokkal egyszerűbb így emlegetni a gyakran megjelenő paklikat, ezért így hívom őket én is. ez nem sznobizmus, alkalmazkodás a tendenciához, mert a játékosok nagy része bizony netdeckel.
nekem sajnos az a tapasztalatom, hogy a saját paklijaim annyira nem voltak működő képesek, vagy mert görcsösen el akartam térni valamilyen neten látható koncepciótól, vagy csak mert nem volt összehozható a win condition, nehezen jött össze a kombó. ami viszont bejött, hogy kinézek valami paklit netről, elkezdek vele tanulni és hozzá alakítom az én stílusomhoz/ellenfelekhez. annyi időm nincs, mint egy streamernek, hogy akár nulláról elkezdjek tesztelgetni egy paklit.
hozzáteszem én sem vagyok nagy ladder mágus, most vagyok 12-n és eddig ez a legjobb helyezésem, az elmúlt hónapokban még a paklimmal sem tudtam olyan szinten játszani, hogy feljebb menjek. viszont 3 hónap után legalább egy kaszttal már nagyjából normálisan tudok játszani és nem hibázom sokat.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#16178) F-ECT$ válasza ígyvanferi (#16176) üzenetére


F-ECT$
titán

Mellesleg olyan kevés használható lap van, hogy ha beteszed az adott classhoz szükséges lapokat, feltöltöd a maradék helyeket a mana curve-nek megfelelő lapokkal, akkor alig eltérő deckeket fogsz kapni. Néhány classra ez hatványozottan igaz, pl Sámánból szerintem 16-20 lap mindig ugyanaz (Earth Shock, Feral Spirit, Hex, Rockbiter, Lightning Bolt, Lightning Storm, Flametongue, Unbound, Fire Elemental).

Dive ever, work never.

(#16179) ollie válasza F-ECT$ (#16178) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ja, talán épp a shaman az, aminél a legkevesebb a használható variáció. A másik ilyen talán a warrior, ott se nagyon lehet variálni, van control meg aggro. De elég sok kasztnál hasonló a helyzet. Talán az új kieg megkavarja egy kicsit, bár félek, hogy még inkább az aggro felé megy el az egész játék.

***

(#16180) whitezo88


whitezo88
nagyúr

ramp druiddal 7. körre összecsomagoltam szegény handlockot. 5. kör charge druid 6. kör fon+támadás druid meg keeper, majd moltennel feltauntolt, de 4 hpja maradt és nem healelt. swipe -> 0. ilyen se gyakori, de handlock ellen agrósat kell játszani, én is ezt szívtam meg fordíott esetben mindig.

(#16181) fogtunder válasza whitezo88 (#16180) üzenetére


fogtunder
nagyúr

szokszor jobb agresszívre venni a figurát, korábban nagyon taunt központú paklikat játszottam, amivel nem tudtam kvázi sebzést bevinni, mert folyton ment rá a removal. most van benne a két druid, meg két sunfury és elég szokott lenni, sokkal többet ér a két fon és argent commander.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#16182) DaveNo1


DaveNo1
veterán

Napi tapló: utolsó körben látja, hogy veszít, erre direkt kivárja amíg lepörög a homokóra, hogy addig is csak várjak és várjak...nem tudom ez a játékos irritál-e jobban, vagy az amelyik a 0 brain agro deckjével spamelni a thankset mintha ő lenne a nagy király

You are not prepared.

(#16183) F-ECT$ válasza Gyuri27 (#16126) üzenetére


F-ECT$
titán

Mentem én is vele 1-2 kört, Zoo-t úgy vertem vele, hogy a lényeit folyamatosan tudtam szedni, és így is vége volt T8-ra.

Dive ever, work never.

(#16184) Phobion válasza F-ECT$ (#16183) üzenetére


Phobion
őstag

És miből is áll ez a deck pontosan? Nem mintha érdekelne, csak megtekinteném ;] :DDD

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#16185) fogtunder válasza Phobion (#16184) üzenetére


fogtunder
nagyúr

valami ilyesmi. nem mindenki használ coldlightot, ez a setup arra megy, hogy minél több lapot elégessen az ellenfél. handlock és miracle rogue ellen elég durva.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#16186) Phobion válasza fogtunder (#16185) üzenetére


Phobion
őstag

köszi
na majd ha egyszer lesz egy leeroy-om :DDD

Sci-fi, fantasy könyvek eladók: https://hardverapro.hu/apro/elado_sci-fi_fantasy_konyvek_4/hsz_1-50.html

(#16187) EmptyParadox válasza DaveNo1 (#16182) üzenetére


EmptyParadox
senior tag

Én csak Zoo ellen csinálom ezt. :D
De legtöbbször lusta vagyok hozzá, csak ha már a harmadik jön szembe, akkor kezdem az időhúzást.

(#16188) freemanone válasza ollie (#16179) üzenetére


freemanone
őstag

Ha már így bekategorizálódott a Warrior is, kíváncsi lennék, hogy ezt a deck-et hova tennétek be: [link]
Saját gyártmány, és elég jó a win rate-em vele. Nem tudok hozzá pontos statisztikát adni, mert ennyire komolyan nem foglalkozok a játékkal, főleg mostanság. Nagyon várom a kieget és bízok benne, hogy felkavarja a jelenlegi állást.

(#16189) Fr0z3n válasza fogtunder (#16185) üzenetére


Fr0z3n
őstag

Kipróbáltam a dekket. Nagyon baba :D

(#16190) whitezo88 válasza freemanone (#16188) üzenetére


whitezo88
nagyúr

kalóz deck :D
grom felesleges bele, főleg ha Taskmaster sincs benne (ami KELL bele, agróba is) Grull szintén kuka, egyik legrosszabb constructed legend.
viszont amani is, meg inner rage is ezek mellé. elég durva korai nyomást lehet tolni vele. (t1 amani t2 7 dmg)

bloodsail corsair se valami jó lap, de exec-ből meg shield slamből 2 kell minden warri deckbe. (utóbbihoz shield block is)

pár változtatás és kész a kalózos midrange warrior.

[ Szerkesztve ]

(#16191) DaveNo1 válasza fogtunder (#16185) üzenetére


DaveNo1
veterán

A coldlight a laphúzás miatt is kell. Múltkor próbálgattam ehhez hasonló decket és nem rossz, de ha 6-7. körig nem tudsz győzni vele, akkor utána már esélytelen lesz, mert kifogysz a lapokból.

You are not prepared.

(#16192) freemanone válasza whitezo88 (#16190) üzenetére


freemanone
őstag

Taskmaster vs inner rage-en már gondolkoztam egy ideje, csak nem döntöttem még, hogy minek a helyére kéne bepakolni valamelyikből kettőt, avagy 1-1 arányban lenne-e a jobb... ezen még egy darabig rágni fogom magamat.
Shield slam, illetve execute-ból pedig azért van csak 1-1, mert a saját tapasztalatom szerint, az én játék stílosummal, nem tudom kihasználni a 2 lapot belőle. Korábban kettő volt mindegyikből, az egyik helyére jött jones, a másikéra pedig carnie, amik egy nagyobb nyitásomból estek ki. Ez a két lap sokat dobott a játékon több deckemben is. Grom már az elejétől fogva benne volt, jópár kivégzést vele tettem meg, T9 grom+whirlwind, meg a boardon lévő cuccok, esetleg weapon és elég nagy dmg jön az arcba. Gruul egy nem olyan régi legendem, tesztelésre van bent a pakliban. Eddig nemsok hasznát láttam, úgyhogy nemtudom, hogy használni fogom-e egyáltalán bármelyik decekemhez. Előtte 2db Arathi Weaponsmith volt bent a deckben, amiből az egyiknek átvette a helyét, mondjuk azt egyébként is lecseréltem volna, túl kicsi az a weapon amit ad és túl sok a mana coast, de egy elfér belőle.

[ Szerkesztve ]

(#16193) whitezo88 válasza freemanone (#16192) üzenetére


whitezo88
nagyúr

pl a corsair meg a papi helyére mehetnek. upgrade is jó lap a fegyókhoz (ugye Greenskin is ua, fegyver heavy pakliba mint pl ez jó is). Exec pedig musthave, 1 kevés, ráadásul be is kell húzni. 1-ért hard removal nagyon fontos, ráadásul Taskmasterrel is kombózható. hogy akarsz leszedni máshogy egy nagyon sok hp-s tauntot vagy veszélyt?

(#16194) fogtunder válasza DaveNo1 (#16191) üzenetére


fogtunder
nagyúr

persze, csak tudni kell, mikor nem adsz vele túl nagy előnyt az ellenfélnek, olyan, mint Mukla.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#16195) freemanone válasza whitezo88 (#16193) üzenetére


freemanone
őstag

Van két ingyen taunt (win condition: weapon! ha az nincs szinte halott a deck, de ez nagyon ritka, hogy T3-ig nem húzok fel valamit), amik ugyan csak 3/3-asak, de nagyrészt amikor az ellen kirak egy böszme tauntot, az egyedül van, és vagy lapot kell égetnie a kis taunt, esetleg kettő leszedésére, hogy a nagy minionnal támadni tudjon arcba, vagy azzal fog belemenni, hiszen sok HP-ja van.
Azon kívül szinte mindig van fegyó a kezemben, és nem is a legkissebb fajtából valók, amik greenskin-el ötvözve még tovább nőnek és a shield miatt, egyáltalán nem izgulok nekimenni, akár 6-8dmg-es lényeknek sem ha azzal kiiktatom teljesen.
Ott van Grom, amit szintén használtam már end game-es böszme tauntok felszámolására, ezért is akarok még két sebző lapot betenni a deck-be, ami ingyen van, avagy 2 mana, hogy tudjam aktiválni grom-ot, a 10-12dmg érdekében.
Azon kívül, ugyan 1 manás lények, de tartogatni szoktam ezeket is, Southsea Deckhand, mivel ha van egy arcanite reaper a kézben, akkor 7 mana 9dmg instant, amivel nem kell várnom. Illetve mással is tovább kombózható.
Illetve van egy 4 manás charge-os minion is, ami 4dmg-el bír, a legkissebb fegyóval is 6dmg.
Ezen kívül ott van a két papagáj, amik nagyon jó kis early lapok, a maguk 1/1-es értékeivel, csupán csak idegesítőek, de vannak akik elpazarolnak rá értékes lapokat. Illetve kis minionokat leszedegetni sem utolsók. Azon kívül bent van a deck-ben a teljes pirate osztag, amiből van mit húzni.
Viszont volt egy olyan meccsem is, amin a papagáj adta meg a végső löketet a win felé, azzal hogy kihúzta Greenskin-t és 6/2-es fegyó lett a kezemben, némi board jelenléttel: [link]

Nem azt mondom, hogy tökéletes deck, mert olyan nincs. Van még mit alakítani rajta, de elég jó mechanikája van, ha egyszer ráérez az ember.

[ Szerkesztve ]

(#16196) whitezo88 válasza freemanone (#16195) üzenetére


whitezo88
nagyúr

van egy taunt heavy rampom. megnézzük? :)

mod: csak azért, hogy megmutassam, kelleni fog a 2 exec pl :D jelenleg r13 vagyok, nem sokat játszom.

[ Szerkesztve ]

(#16197) freemanone válasza whitezo88 (#16196) üzenetére


freemanone
őstag

Nem egy súlycsoportban játtszunk! :D ladder 12 alá sosem sikerült menni, úgyhogy sok értelmét nem látom. :) De nem vagyok semmi jónak az elrontója.
freemanone#1680

(#16198) Fr0z3n


Fr0z3n
őstag

Valaki velem is játszhatna :O :DDD

[ Szerkesztve ]

(#16199) föccer válasza Fr0z3n (#16198) üzenetére


föccer
nagyúr

Szólj a barátnődnek. :D

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#16200) Fr0z3n válasza föccer (#16199) üzenetére


Fr0z3n
őstag

Nincs nő, még jelölt sem :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.