- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-01-11 14:15 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Szia! Ha szerencséd van akkor raktak bele "normális" védelemmel ellátott hangváltót. Akkor csak a védelem adta meg magát. Vagy behaltak a 20 éves kondik, akkor sem lesz hang az adott hangszórón. Én inkább erre tippelnék mert elég ritka, hogy két hangszóró egyszerre megdöglik egy hangfalban. Ha kiveszed a hangszórókat és rámérsz egy multiméterrel azonnal kiderül.
-
svgyula
addikt
Ha viszont nem akarsz vele vesződni veszel egy ilyen elosztót és mindegyiken ugyanaz fog szólni.
-
svgyula
addikt
Érthetőbben:
1./ csatlakozó: jobb első, bal első ez 1db szetreó kimenet.
2./ csatlakozó: center (1. csatorna fél sztereó)
Az LFE az lenne a subwoofer (2. csatorna a másik fele ugyaannak) ez a kettő megy a sztereó kimeneten. Ezek nagyon fos hangot fognak adni a szélessávú aktív hangfalon.
3./ csatlakozó: jobb hátsó, bal hátsó, ez is 1db szeteró kimenet. -
svgyula
addikt
Szia! A forrást nem azonosítottad! Az asztali alaplapnál ugy működik. hogy a hátlapi 3db jack alapbeállításban: szeteró ki, aux be,
mikrofon be. DE! a hangkártya illasztőnél ezt be lehet állítani(alaplap függő) a leírásban szerpel, hogy az adott lap mire képes. Ha átállítod mindet kimenetre akkor lesz 6 csatornás kimenet! Alap probléma lesz a sub és center is benne lesz az egyik sztereó kimeneteten! Ez nem lesz jó! Ezeket külön kell szedni! DE! csak akkor fog mind megszólalni ha a forrás is pl. 5.1-re van állítva valamint a gépházban be lehet állítani azon a kimeneten az 5.1-et! Nyilnán 3db 2 csatornás hangfalon egy nagyon kusza valami lesz! Valamint a sztereó forrásnál kellene valami alaplap specifikus effektkezelő mint pl. a nahimic ami képes elvégezni a szétosztást. Vagy letölhetsz egy dolby acess appot de sajna az csak akkor szólaltaja meg sokcsatornában ha valós dolby forrást kap. -
svgyula
addikt
A kugli a barátod! DE! ismerni kell a pontos típust, nem a hangfal hanem a hangszóró típusát! Van rengeteg helyen javító készlet. Azok
elméletileg mind csavaros(kevés forrasztás is van
) összeszerelésűek. Az elméleti szerelés csavarok ki régi tekercs ki-új be(ugyanolyan állásban!!) vezeték beforraszt-csavarok vissza kész!
Ennek a feltétele a pontos típus. Egybe háááát az nem biztos, hogy lesz/van. Ezekben amúgy is hamarabb elfárad a membrán mint a hagyományos hangszórókban ezér van szinte mindhez ilyen "egybe" cseredarab, persze nem évtizedekig! -
svgyula
addikt
Ha a felettem írt "gavanikus" leválasztóval, nem lesz net vagy gyenge lesz a jel, akkor a bejövő kábelen az "F" csatlakozóra kell egy vezetéket rakni a konnetor földeléséről(ha jó minőségű?) Sajna ezek a kábeltv-s szagemberek ezzel nem foglalkoznak. Olyan statikus feszültség(kóboráram
) van az árnyékoláson ami már adott esetben megrázó élményhez vezet! Esetleg ha van mód akkor a "villogtatós"
optikai rendszerre váltani. -
svgyula
addikt
Elsőre egy proba. Vidd el egy vezetéken a subhoz és a hátulján a fém részhez érints hozzá. Elméletben kussolni kellene azonnal. Ha műxik akkor bármelyik hátsó rögzítő csavar alá egy alátét segítségével rögzítheted. Nyilván nem a leg esztétikusabb én úgy oldottam meg, hogy zsugorcsővel 10cm-ként hozzárögzítettem az RCA kábelhez.
-
svgyula
addikt
Milyen erősítő? A denon hátsó oldalán van külön földelő csatlakozás. Nálam egy korábbi suberősítőnél az oldotta meg ha azt összekötöttem a subláda földelésével. Sajna az RCA kimeneten nem minden esetben földelés is a negatív "árnyékolás". Az is megoldás lehet, hogy a tv-hez bemenő antenna külső árnyélolását leföldeli. Szinte sehol nem láttam egyik szolgáltatónál sem, hogy a kábeltévé külső árnyékolása le lenne földelve. Pedig az alap lenne ahhoz, hogy ne legyen kisugárzása és az összekötött ilyen-olyan eszközök nem zavarjanak. Na meg ott a statikus feltöltődés műanyag kábelen egy jó szeles időben..... Nálam az asztali PC a "föld" azt mindenképpen földelni kell mert fém házas így az onnan induló HDMI-n keresztül megy minden földre mivel minden külső fém burkolat azonos a VGA direk a házon van testelve a rögzítő csavarjával.
-
svgyula
addikt
Esetleg ha(?) van ismerős vagy kreativitás akkor lehetne, van más megoldás is. Ha mindenképpen zavar a látvány akkor én beépíthető hangfalba gondolkoznék. Vagyis a sarokba olyan formára mint a nagy PA hangfalak készítenék a beépírhetőknek dobozt. Azt a fal színére festeném és nem lenne ronda. Nyilván kicsit méretezni kellene a dőlésszögén(függőleges-visszintes) hogy ha fixen be van rögzítve a sarokba akkor is oda nézzen ahova kell de ezt egyszer kell eljátszani. pl egy ilyet(csak példa!)
-
svgyula
addikt
Ha láttál már belsőt akkor tudod, hogy mindegyiknél ugyanaz az elrendezés, a régieknél is! A legtöbb zajt a trafó, vezetékek, árnyékolás elhagyása okoz. A trafóval lehet a legtöbbet spórolni a többi alkatrész filléres összetevő. Meg ugye a 10 éves lassú ámde legalább melegedő HDMI csatlakozós cuccokat jó dícsérni.
Aztán ott az energiafogysztás, ma már az energia felhasználást is be kell tartani. Meg talán vakon kellene hangfalakat vásárolni! Ma ugye a trend az, hogy ha drága=jó! Talán itt a fórumon érdemes lenne egy táblázatot berakni az összefoglalóba erről-> x erősítőhöz melyik hangfal passzol amit képes meghajtani! Itt jelenleg össze-vissza ajálgatnak mindent anélkül, hogy fogalmuk lenne arról, hogy az adott rendszer milyen lesz!
Tuco78
Vígasztald csak magagadat
-
svgyula
addikt
Nagyon el vagy tévedve az őserdőben! Amelyik alkatrész 10 éve a csúcs volt az elektronikában, ma az filléres eszközök az alját képviseli! Ami egy 10 éves "csúcs" AVR DAC egységét képezte azt most már az alsó polcos AVR-be sem rakják bele mert van jobb felbontású fillérekér! A végfokok kapcsolása az szinte mindegyiknek ugyanaz! A tranzisztorok teljesítménye ami változik és az ezt kiszolgáló tápegység nagysága! Ami árban megkülönbözteti a mostani házimozi rendszereket az a teljesítmény, a szoftver a fizetős szabványok és a márkanév! Az utólsó adja az 50%-ot az árban........
A "szép" hangot nem az erősítő csinálja hanem a rendszer végén a hangleképző rész->hangszóró/Hangfal. Mindegyik erősítő végfok kapcsolás már nagyon régen képes a hi-fi szabványt gond nélkült átvinni csak ugye kell valami ami képes azt megjeleníteni a fülednek. -
svgyula
addikt
Szia! Ez az "átrakni" nem így működik. Arra a kódolási rendserre automatán vált át az eszköz ha(?) érzékeli! Eleve az optika kevés/lassú erre. Az LG szeret "nagyot mondani" a licenszeket meg nem fizetni
Mivel az eszközön nem ARC képes (Audio Return Channel) a HDMI csatlakozó ez nem fog működni. Másik HDMI bemenet pedig nincs rajta így csak akkor van Dolby Digitál hang ha(?) a forrás DVD ilyen hanggal rendelkezik eszközön belül. Van egy régebbi fent a padláson. -
svgyula
addikt
Azt már itt régebben is leírták, hogy a mély frekvenciák simán átmennek a falon! Nálam a köztes tartófalon ~40cm simán átmegy és a mögé rakott vitrin szerű szekényben mozgatja az üveget! Nyilván csáldi ház és én senkit nem zavarok. A mélyláda semmivel nem érintkezik 10cm magas polcon gumi lábakon áll. Tehát nem biztos, hogy a doboz okoz gondot nálad sem! Prónáld felrakni egy székre és hallgatni, utána/közben megkérdezni a szomszédot. Mert ha a falak verik vissza a hangot akkor mindegy mit raksz a doboz alá............
-
svgyula
addikt
Akkor azt kell pótolni. Amire érdemes figyelni az a bemenet! Meg ugye érdemes tudni milyen TV(?) és az hogyan milyen csatlakozón ad ki hangot? Digitális(HDMI)? Optikai(digitális)? Analóg(RCA line out) Esetleg koax(digitális)? Aztán ahhoz kell igazítani az erősítő beszerzést. Ha mégis egy AVR lesz a választott akkor mindenképpen keress egy center hangfalat is! Anélkül nagyon nem lesz jó a párbeszéd!
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Ha nem akarsz méregetni tessék ezeket akár forrasztás nélkül is be lehet szerelni! Ha megnézed az eredeti leírásban a váltás keresztező frekvenciát akkor csak annyi a dolgod, hogy olyat keress ami passzol. A minőség pedig a pénztárcád függvénye. Ha nem vagy vájt fülü akkor ~5-6eFt körül egész jó minőségűt lehet venni. A teljesítmény leírás ne tévesszen meg! Azt azt jelenti, hogy mekkora teljsítményű erősítőt visel el károsodás nélkül! Van a leírásban "ajánlott" vagy max. hangszóró méret is. Ez nem egy bonyolult értelmezés. A magasakat én a méret/csavar szám, impedancia, terhelhetőség alapján keresnék és cserélném. Választék annyi van mint a tenger! A pénztárcád szabhat csak határt! Valószínüleg csodákat tenne a hangképpel egy új dome sugárzó ennyi idő után.
-
svgyula
addikt
De hát nem a csere az egyetlen megoldás! A kiszáradt kondenzátorkat lehet cserélni. Az elfáradt magassugárzót egy új membránnal vissza lehet hozni az eredeti hangzáshoz, vagy ugyanolyan méretű/paraméterűre cserélni. Van bőséges kínálat! A mélyeken ha fáradt/repedezett a gumiperem ki lehet cserélni. Nem a cserében kell a megoldást keresni, hanem az anyagfáradás következményeit kijavítani és visszakapod az eredeti hangzást. Ha az jó volt akkor megint x évig használható.
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Azt azért írtam mert nemrég ját itt egy kérdező és hasonló felállással
azt gondolta, hogy mivel a subwoofernek van 2db hangfal bemenete meg 2db kimentete az is olyan mint a pc hangfal ahol a mélyládában van az összes erősítő. Itt nálad sem ez a helyzet és erősítőről szó sem volt a kérdésedben. Ezt kérdezted "Azon gondolkoztam, hogy ha másra nem is tudnám használni rákötném TV-re." Tehát ebből indultam ki! Azok a hangfalak 15 évesek! Tehát csak akkor lesz szebb hangja mint a TV-nek ha nem volt az előző tulajnál már leamortizálva! Ha tényleg jó(?) állapotban vannak akkor viszont sokkal jobb hangzást kapsz! Bár a TV-k hangját nem nehéz überelni arra akár egy egyszerű PC-hez tervezett hangfalpár is jó! Azért ha van vájtfülü ismerősöd elvihetnéd azokat a hangfalakat hozzá egy tesztelésre!
Azután kellene tovább gondolni a felállást. -
svgyula
addikt
Akár jó is lehet. De mi fogja hajtani? Ha te is beleestél abba a tévhitbe, hogy a subwoofer majd meghajtja akkor az nagy tévedés! Az egy csatornás mélyfrekvenciára kihegyezett erősítő. A TV saját erősítője még ha ki is tudod vezetni pedig ekkora hangfalhoz nagyon kevés, plusz azért valahol be kellene a subot is iktatni ami elvesz szintén teljesítményt. Vagyis kell egy olyan végfok erősítő ami tud HDMI-ről hangot befogadni és legalább 1db subwoofer kimenettel rendelkezik. Így már összejöhet a 2.1. A házimozis AVR is jó lehet de akkor pedig még kell egy center hangfalat is beszerezni. Anélkül a beszédhang nagyon nem lesz/jó!
-
svgyula
addikt
A hangszórókábel simán elmegy egy 15mm-es csőben de lehet a 11mm is elég Viszont a sarkoknál meg a kiállásoknál érdemes dobozolni ha nem tudsz szépen hajlítani. A link csak egy példa volt!
-
svgyula
addikt
Hát ha még nem késő én a boltíves oldalon csőbe vinném minkét oldali majd ugye a bal oldalon ki lehet egyböl állni a jobb oldalra meg a villanyvezeték alatt az ajtó felett raknák be egy csövet a másik sarokba. Nem olyan nagy gond ha az egyik kábel hosszabb lesz lehet akár kézzel kompenzálni. Vagy egyáltalán nem vinném a falig hanem a boltív megfelelő részén egy fali tartóra raknám egyformán mindkét oldalon. Nyilván becsövezve a hálózati vezetéktől legalább 20cm távolságban kéne, hogy fusson a hangszóró kábele. Akár alsó szegélyben felfele bevésett csőbe vagy külső kábelcsatornába. Kinek melyik esztétikusabb.
-
svgyula
addikt
Én kizártnak tartom, hogy az a kütyü vegye a hangerő szabályozás jelét. Ezeket amúgy leválasztónak használják! Vagyis van egy forrásod pl media player. Innen HDMI kimeneten összekötöd ezzel a bizonyos "kütyüvel" akkor onnan megy HDMI a TV-felé tovább a leválasztott hang pedig RCA-n keresztül a hangfalakhoz line out jelleggel. Vagyis szabályozatlan vonalkimenettel. Ezeket arra találták ki amikor az erősítőn nincs HDMI csatlakozás csak analóg RCA csatlakozás. Maga az eszköz kizárt, hogy vegye a TV-ből visszafele adott távszabályozó jelét. A hagsávot tudja visszafele a TV-ről kezelni de ez is csak talán mert ha pl megy a player-en a film és a TV-n átkapcsolsz pl egy sima tv csatornára akkor melyik hangot adja ez a kütyü? Lehet képes megszakítani a player hangját(???) de szerintem ez a max amire képes. Rosszabb esetben hallasz egy montázst
-
svgyula
addikt
Szia! Mitől gondolod, hogy működni fog? Az ARC hiánya egyben azt is jelenti, hogy csak a saját távkapcsolójával lehet hangerőt állítani. Ahogy olvastam RCA bemenete van. A TV-ről csak akkor lehetne hangerőt állítani ha van line aut hangkimenete analóg! A digitális kimentene semmilyen hangerőt nem állítasz! Amire te gondolsz az tulajdonképpen a HDMI kábelen küldött távirányítás funkció! Vagyis a TV veszi a jelet a távkapcsolótól és azt megfelelő funkció formában továbbküldi HDMI vezetéken az erősítőnek. Ennek az eARC funció leválasztja és oda küldi a jelet ahova a saját távkapcsolója is küldi. Ezért lehet hangerőt szabályozni mert az már az analóg részen szabályoz az erősítőben. Nálad ez azokkal a hangfalakkal soha nem fog működni, hiányzó hardver, szoftver.......
-
svgyula
addikt
Tegnap volt egy hasonló eset. A szomszédban bekötöttek egy optikai rendszert. Nyilván megadták a wifi elérést. A telefonok, TV, tökéletesen ment a Dell lapos meg nem volt hajlandó jó minden adat! Annak egy teljes hálózati alapbeállítás kellett! Nálad is valószínü egy gyári visszaállítás fogja megoldani. Ugye nem áramtalanított állapotban rángattad a kábelt ki-be?
-
svgyula
addikt
Nálam volt egy hasonló gond. Én akkor úgy oldottam meg, hogy az erősítő hátulján lévő "grund" feliratú alácsavarós testelési pontot egy külön vezetékkel összekötöttem a subláda negatív pólusával. Én is próbáltam ilyen leválasztó "codda" eszközöket de ugye egyrészt nem viszi át a teljes hagfrekvenciát. Másrészt nagyot esik rajta a jelszint! Jobb esetben csak a gúgást viszi át
Az alap gond "felénk" az szokott lenni, hogy a szolgáltatók hálózatain ismeretlen fogalom a földelés! Ezért bedugsz a TV-be egy kábeltévé csatlakozást és az onnan jövő statikus feltöltődést valahol földre kellene vinni. De ugye az AVR nagyrésze nem földelt (két vezetékes) ezért ott próbál fölre menni ahol van rendes földelés-nálad ez a subláda lesz, ráadásul az RCA kábelen keresztül ami az előerősítő alkatrészei miatt nagyon nem szerencsés! Nálam most itthon ez a pont a PC lett mert annak a háza mindenképpen földelt kell, hogy legyen mert ugye fém és a tápegység külső háza is ahhoz fémesen kapcsolódik. Az innem elmenő HDMI külső fém burkolata mindenhol azonos így minden a PC-re megy vissza. Ez így jó is. Nyilván nálam is "csíp" ha bekapcsolt állapotban csatlakoztatom a HDMI kábelt a PC-n és mindkét fém rész közé kerül az ujjam de ezt ki lehet kerülni ha kikapcsolt lállapotban dugdozza az ember. De nincs is semmilyen hangja sem az AVR-nek sem a subládának. -
svgyula
addikt
Szia! Ha a beállításoknál a HDCP nem működik ill. hibát jelez akkor a TV bemenet alacsony HDMI képességű csatlakozójában van. A TV-k jellemzően nem azonos HDMI szabvány szerinti csatlakozásokat használnak. Ha van lehetőség másik "likba" dugni azt próbáld meg. A beállításoknál(win) a digitális hang részen az adott kimeneti eszközön csak és kizárólag akkor lesz sokcsatornáa hang ha azt beállítod és teszteled. Alapértelmezett beállítás->sztereó magától nem fog sehova váltani.
Aztán jön a több megjelenítős probléma. Én ezt úgy oldottam meg, hogy beállítottam a "klónozást" vagyis minden megjelenítőn ugyanazt látom. Ezzel megcsinálhatod azt is, hogy a TV-re a képet küldöd, az AVR-be a hangot, külön kábelen. A macera ott kezdődik, hogy a hang beállításnál sokszor kell állítgatni a kimeneti eszközt. Ha valamelyik eszköz ki van kapcsolva a PC indításakor akkor átvált a használható épp aktuális kimenetre és sokszor elfelejt visszakapcsolni. A HDMI(nvidia) beéállításokban ugyanúgy be kell állítani a sokcstornás kimenetet az AVR esetén is->alapbeállítás sztereó. Nálam sem állít be semmit(RTX5060) csak szeteró kimenetet ezt be kell állíani. Na meg itt jön még az ha a TV kapcsolja az AVR-t akkor még külön kell b@szogatni a bemetei hangot mert ugye a TV-röl jövő hangot akarjuk....... -
svgyula
addikt
Nem olvastál vissza.
Abban az erősítőben amit használ nincs HDMI(Pioneer VSX-D514) tehát mindegy milyen régi a HDMI kábel az akkor is fiatalabb mint az erősítő és ígyse-úgyse tudja sehova dugni........
#92534 csacsi77 Az erősítőn a setup-video-HDMI setup itt tudod beállítani power off control all a többit on állásba kapcsolod értelem szerűen. -
svgyula
addikt
Azzal az erősítővel ez soha nem fog összejönni. Még a mostani eARC és a TV-nél CEC is igen hektikus egyes párosításnál. Az összekapcsolás az optikán lesz neked a legjobb! Mivel a csatornánkénti(RCA) bementhez kellene egy HDMI-RCA adapter ami kicsomagolja a digitális jelet és analóg formátumban csatornánként továbbítja az erősítőbe. Ez egy plusz eszköz. Amíg az optikához nem kell semmi más. De a kapcsolás nem fog menni!
Még koax(digitális bementen) lehet próbálkozni ha a TV-n van ilyen kimenet. De azon sem fog semmit bekapcsolni. Ez egy ilyen játék kell a két távkapcsoló....... -
svgyula
addikt
Jól látod a dolgokat csak a hátteret nem érted! Nagyon kevesek képesek/akarnak több irányba fejlődni. A képességeiket tapasztalati úton fejleszteni addig amíg megértik és képesek profi módon elvégezni egy adott feladatot!
Rengeteg emberrel találkozok akik simán megálltak a fejlődésben 30 éves korra! Semmilyen készségfejlesztést nem hajlandóak elvégezni inkább megveszik a kész terméket! A büszkeség rendesen kidudorodik az "én már mindent is tudok" és nem kell tanulnom szlogen mögött! Pedig nem! Sajna sokan vannak akik a megvett új eszköztől ettől egyből szakértőnek is hiszik magukat!
Az embernek alap esetben a saját maga álltal megalkotott eszközök több örömöt kellene, hogy okozzanak mint amit megvásárol pénzért! De sokan inkább a bizonytalan lány szerepét játszák el: vagy nem? de letet, hogy talán? vagy esetleg? és mivan ha mégsem? Ezek a betanult kibúvó jelzések azoknál akik megálltak egy szinten (sokszor döntésképtelenség is párosul hozzá) és nem akarnak tovább fejlődni! Pár év múlva már egy új TV-hez is az "embert" hívják beüzemelni.....
(bár lehet, hogy már most is így van)
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Két dolgot tehetsz. Az egyik az imput level értéket felrakod a maximumra. Kissebb hangerőn is hangosabb lesz a rendszer. A másik a dialógus kiemelése a távkapcsoló kör gombok melletti 4db-ból a jobb felsőt kapcsold.
A bemeneti hangzás kapcsolását az alul lévő gombokkal tudod váltani, ha nem látja ill. nem kapcsol át magától az erősítő. -
svgyula
addikt
Remélhetőleg nem úgy jársz mint én! Nekem is jött az MPL kézbesítette! Aztán a csomag sehol! Bementem és reklamáltam! Kiderült az analfabéta egy teljesen más címre adta oda a csomagot. A legszebb a fiamnak is akkor jött de egy másik címre kérte azt is oda adta le! Nekem az volt a mázlim, hogy barát a címen lakó emberke és nem is szórakozott csak odaadta! A 127 helyett a 109 házszám! Se név se cím nem egyezett, telefonon pedig nem keresett pedig rajta volt a csomagon! Magyar posta! Annyira nincs fizetés, hogy csak 1bit-es analfabétákat találnak!
A postaládára nagy betűkkel fel kellett írnom a nevem címem!!! mert nem volt képes 1 méterrel feljebb megnézni a házszámot! Aztán jött a cserélgetés a szomszédokkal! 
-
svgyula
addikt
Csak egy egyszerű kérdés: honnan is jön a jobb és a bal oldal erősített jele?
Ha úgy gondolod, hogy a subwoofer fog kiadni jobb és bal oldali hangot akkor kb olyan tévedésbe vagy mint azok akik azt hitték a föld lapos! A subwooferen azok a csatlakozók arra vannak, hogy egy másik erősítőből jövő hangszóró jeléből egy leágazás segítségével a mélyhangokat leválasztják a többit pedig átengedik! DE! itt az átengedésen van a hagsúly! Nem azon. hogy a subwooferben saját szetreó erősítő van beépítve!
Tehát hiába viszel a subwooreferre koax, optika, RCA jelet az kifele csak a saját hangszóróján fog brummogni! Ha beraksz egy AVR-t akkor arról lehet a hangfalkábelről egy "megcsapolással" jelet adni a subwoofernek, vagy RCA, optika(ha van a subon ilyen bemenet?) DE!!! az erősitett sztereó(jobb-bal csatorna) jelet, soha nem fog kiadni! Eleve monó minden subwooferben erőstő! -
svgyula
addikt
Mivel kiegészítésnek akarod mindenképpen a optika lenne jó választás! Úgy megmarad a tv-n a hang(bár nem értem miért az kell?) és az optikán is megy kifele jel. A többinél nemhiszem, hogy opció lenne több kimeneten a hang.
Ha csak a subot használod akkor a hallható hangsávnak csak 1%-a lesz hallható! -
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Az analóg jelátvitelhez is tökéletes sőt! Mivel az árnyékolás a digitális jelátvitel miatt jelentősen jobb ezért kevesebb szemetet/zavart szed össze. A 75 Ohm az itt egyáltalán nem mérvadó mert azt jellemzően az üzemi frekvenciára vonatkozik!! Ami a digitális jelnél 100Khz vagy feljebb az eszköztől átviteli sebességtől függöen. Hangfrekvenciás részen nincs ellenállása még a 10m-es vezetéknek sem. A habosított dielektrikum miatt pedig a koax kábelnek jobb az átvitele mint a hagyományos sodrott vékony szigetelésű kábeleknek. Hátránya is ebből adódik, hogy nem lehet kis ívben hajlítani és a sokszoros hajlítsát sem szereti.
-
svgyula
addikt
"Hangsugárzó elég széles sávban sugároz"
Hát ez így ebben a formában nagyon nem igaz! Sajna igen tükkös a megfelelő minőségű hangokat előállítani! A mélyeknél jellemzően kemény és naygon merev az egész hangszóró szerkezet, mert nagy felületet kell feszesen tartani ezt nagy frekvencián már képtelen megvalósítani. Jellemzően egy normális mélysugárzó 200-300Hz-nél befejezi a mutatványt onnan elkezd halk és troz hangokat kiadni. Sokan hiszik azt, hogy egy hangfalba(hangdobozba) beépített mélyközép hangszóró milyen szépen dolgozik és minden frekvenciát is tud! De valójában csak összemosott brummogás a mély és mellé a közép tartomány alja sem brummogás mentes. Szép hangzást úgy lehet elérni ha minél kissebb/szűkebb jellemzően az adott hangszóró legjobb működési frekvencia tartományában van használva. Ott is minél keskenyebb sávban, természetesen ha van rá mód és pénz!?
Persze vannak akiknek elég a 60-70-es évekből itt ragadt szélessávon nyávogó hangszórók hangzása is mert olyan a hallásuk. Ezt is tiszteletben kell tartani! -
svgyula
addikt
Valószínüleg jobban jársz ha beszerzel egy közép sugárzót. Mivel a beszédet mindegyik alapvetően oda keveri(center) ezért lesz nálad halk a beszéd és hangos az effekt. Esetleg próbáld meg az erősítőn beállítani az effektek közt a direkt módot ami simán át kell lökje a sztereó jelet. Viszont a sok csatornás filmeknél már megint csak gond lesz, míg egy centerrel megtámogatva ott is menni fog az érthető beszéd.
-
svgyula
addikt
Szia! Igen varázslat volt.
Soha sehol nem jött még ki a youtube direktbe az 5.1. Egyik böngésző sem tud többet mint silány sztereó(mindet teszteltem). Az androidos felületen 1 fokkal jobb a helyzet. De a youtube saját alkalmazása ugyanazt a fos adobe flashlayert használja mint a böngészők. A win-hez letölthető alkalmazás is ugyanúgy csak sztereó. Az androidra használható smartube képes jó minőségben lejátszani de az sem tökéletes. Mondjuk a böngésző vs. smartube ég és föld az utóbbi javára kép és hang terén is! De ha le tudod tölteni az adott tesz videót és egy normális lejátszón játszod le akkor még lehet jó is....... -
svgyula
addikt
Szia! Nekem is magnat van teljesen jó és hibátlan eddig. Nekem szerencsém volt mert a linket oldalon szereplő akciómentes árért házhoz is jött az Alpha RS12. Mondjuk nem kicsi de nekem simán elfér ahova terveztem. Lehet játszani a hangjával ha az egyik vagy esetleg mindkét "likat" ledugózod. Nyilván hallani kell neked hogyan szól jobban. Nálam a félmegoldással (egy"lik" lezár) a legjobb a hangja.
-
svgyula
addikt
Nekem is volt egy ilyen végfok amit mélynyomóhoz használtam. Bármekkora ilyen-olyan szűrést raktam bele nem segített mivel az AVR és a végfok között volt a testhez képes potenciális feszültség. Én azt csináltam, hogy a denon hátulján található test pontot(gyárilag ott van!) összekötöttem a végfok negatív pólusával és azonnal kuss volt. Nyilván egy egy plusz vezeték az AVR és sub között de csak ez segített. A sistergésnek a másik oka a kapcsoló üzemű tápegység. Ha az van benne akkor ne keress további okot-> a tápszűrés konkrétan sz@r. Ez nembiztos, hogy meghibásodás inkább csak egy rossz újítás. Kihagyják a kétlépcsős szűrést aminek az egyik szerepe az lenne, hogy a hálózati zajokat a bementnél levágja egy felüláteresztő szűrővel, a kapcsoló üzemű rész zaját pedig az előerősítő/végfok előtt egy aluláteresztő szűrővel vágja le. Ezek nem bonyolult alkatrészek egy szűrő 1db tekercs+1db kondenzátor. De ugye ez a pár forintos alkatrész a nyereségből megy el. Nyilván labor körülmények közt működik is! De otthon ahol rengeteg ilyen-olyan sugárzó eszköz van már nembiztos az eredmény. Elég egy sz@r minőségű LED lámpa és csinál akkor zajt amit már hallani lehet.
-
svgyula
addikt
Alapjáraton azt érzékeli, hogy a kimeneten van-e terhelés, vagy nincs. Vagyis ha rádugsz valamit aminek a másik végén van egy erősítő annak a bemenetén mérhető valamekkora ellenállás. Ha nincs rajta semmi akkor szakadás-> lekapcsolja a sub kimenetet. Ez elméletben egy bolondbiztos megoldás(lenne) ha az egér elrágja a vezetéket, vagy elfüstöl a sub és onnan tápfeszültség jönne(jöhetne) vissza az erősítő kimenetére. Persze ez típus függő! Amelyikből ezt kihagyták ott akkor is megy a jel ha nincs rajta semmi. Azoknál beállítás határozza meg, hogy van-e rákötött sub vagy nincs.
-
svgyula
addikt
Kitekered a 4db tartó csavart a kereten. Kiveszed a helyéről az egész műanyag keretet, éles késsel ovatosan a szélénél alányúlsz nincs ragasztva . Onnantól látszik a többi, átmegy a csavar a hátsó felén van ugyanolyan lemez mint a linken. Két opció van vagy direkt rá van forrasztva arra a két lemezre a hangváltó, vagy azokról a lemezekről megy 2db drót befele. Nagyjából mindegy melyik mert neked a régi lemezt érdemes használni ha nem akarsz forrasztani. Egy dologra kell figyelni a piros a + a fekete a - ezt kifele sem ajánlatos összekeverni. Kiveszed klikk a telefonnal és bármikor visszanézheted melyik hol volt. Ha egyesével csinálod akkor nem kell a telefon sem. Anya le, csavar ki, új be, anya meghúz->kész!
-
svgyula
addikt
Semennyire az ajzatokat hátul anya fogja az kell kitekerni és olyat berakni amibe belemegy a dugó.
-
svgyula
addikt
Azért nem megy bele jobban mert nincs átfúrva az ajzat. Ugyanis a másik végén ahol a belső kábel és vagy a hangváltó kerül rögzítésre egy M5-ös csavarban végződik. Ha azt kifúrják 4mm-es fúróval akkor egyszerűen leesik.
De a csatlakozási keresztmetszet bőven megvan azon a mélységen is!
Ha nem bízol benne használd alátekerősként. Akkor sem kapsz nagyobb felületet, sőt mivel műanyag a szorító rész kisebb lesz. -
svgyula
addikt
Nyilván nincs LG tv-m ezért csak kérdésként merült fel bennem. Nálam ha a tv menüben a hangot a belső hangszóróra kapcsolom azonnal lekapcsolja az erősítőt! Ahogy visszakapcsolom HDMI kimenetre már be is kapcsolja. Az első esetben a TV bekapcsolásakor pár mp-re bekapcsolja az erősítőt mire rájön, hogy nem azon lesz a hang és le is kapcsolja. Nyilván ezt a hang kimenetnél(ha van ilyen opció?) be kell kapcsolni nálam ez "HDMI ARC/eARC" menüként szerepel itt van: automatikus, belső hangszóró, HDMI ARC/eARC, bluetooth, optika, Belső hangszóró+mélynyomó, belső hangszóró+bluetooth.
Ha automatikusra van állítva akkor nekem is időnként megbolondul. Plusz van olyan amiben: HDMI jeltovábbítás, PCM, automatikus, lehetőség van itt is csak a HDMI jeltovábbítással működik rendesen! Az automatikus felejtős! -
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Igen lehet neked, nekem, mert tudjuk hol lehet a hiba. De! Egy olyan ember akinek a műszaki érzéke kimerül a külső portalnításban már nem biztos, hogy a "kis gond" és az 50(helyett 500->10000Ft ig audio kondenzátor!
). Azt meg is kell találni és ki is kell tudni cserélni............ Ráadásul nem csak azt ami éppen már nem működik hanem ott is párban mint az autó fékrendszerénél..........
"Rendszeresen jár rajtam keresztül moziból selejtezett, szénné hajtott, 20 éves hangszóró." Én tőled egy ilyen kijelentés után biztosan semmilyen hangszórót nem vennék!
Ezt ugye csak viccnek szántad? -
svgyula
addikt
Azok a hangfalak nagyjából a szocialista dacia világra emlékeztető karbantartást fognak kívánni! A tizen x éves magas sugárzók ma a legjobb esetben az alsó közép szintre esnek ha(egyáltalán lehet hallani belőle valamit) a többinél a gumi perem az valós ok lesz, ha habosított akkor az összes csereérett. Aztán a benne levő hangváltó alkatrészek állapota? Nyilván a tekercsenek nem sok hibája lehet de a kondenzátorok már más kategória! Az is kérdés mennyire szerettek bulit rendezni velük? Bár ezt soha egy eladó sem erősíti meg, mert tudja ez mit is jelent hangszóró elhasználódásban. Nemrég volt szerencsém ilyen szettet meghalgatni. Azon a EQ sem segített, elmaradt a 3eHz-től felfele minden hang. Konkrétan mind az 5db magas gatya volt!
-
svgyula
addikt
Háát én ezt a 90%ot erősen kétlem! Megint megy a botfülüek fényezése! Nem 90%-ot hanem max 10% ad egy jó halású embernek! Nyilván azoknak akik a fülvizsgálaton az 5. csipogás után is hezitálnak melyik gobot nyomják meg!
Nekik el lehet adni mindent is, mert azt hiszik ha a másik ember azt mondja jó akkor neki is az kell mert az majd kompenzálja a hallási hiányosságokat de nem....... Amúgy a Denon "S" sorozatában mindben van kalibráló "valami". De simán be lehet állítani kézzel és nincs alapzaj, a hangok onnan jönnek ahol a valódi esemény van a képen, a repülő hangja is szépen átmegy a szobán a "varázs dirac etc. bemérők" nélkül is! Csak ugye kellene hozzá egy apróság ami sok embernek nincs vagy gyenge a->hallás. Na erre alapoznak az ilyen-olyan marketinges megoldások botfül-vastag pénztárca nekik a legjobb kombináció! Én azon coddálkozom, hogy még nem jöttek elő a 30-50Mft-os hangfalak itt, bár ami késik....az a MÁV!
A legszebb az amikor ezek a gyenge műszaki tudás, hangteknika 0, rossz fül kérdeznek és egyből rárepülnek a gibicek és olyan dolgokra beszélik rá amihez sem adottsága/képessége nincs de legalább jó drága "mert csak az a jó" bár az alanynak nem mond semmit mert amúgy nem lenne egy süket szobában számára hallható külömbség, egy töredékébe kerülő rendszerrrel sem. De lelkileg megnyugtató érzés az, hogy sokba került->tehát jó!
-
svgyula
addikt
Szia! Én ilyennel szereltem fel az erősítőt és a hangfal csalakozásokat is! Csak egy csavarhúzó kell hozzá!
-
svgyula
addikt
A disney-t nem tudom de a netflix úgy működik, hogy csak a legfelső csomagban van 5.1 hangzás minden filmen(a szinkronos filmeken is).
Az alsó polcosban csak hd kép és szetreó hang, a középsőben talán FHD kép és szetreó hang a legfelsőben van 4k és dolby, dts, 5.1 hang(melyik film milyen kódolást használ). Nekem a legfelső van és minden filmnél meg is van a kép és a hang is rendesen. Valószínüleg mint a netflixnél úgy ott is így kategorizálják a tartalmakat. A legalsóban még lehet reklám is(?). -
svgyula
addikt
Nálam a TCL automatikusan kapcsolja a megfelelő kódolást. De mint írtam a CEC nem azonos a HDMI hangkimeneti vezérléssel! Ha a hangkimenet automatán van akkor nálam sem kapcsolja az erősítőt. A PCM pedig nem a legjobb hangot adja(nálam). A HDMI vezérlésre állítva a legjobb és minden film hang kódolása az erősítőn is azonnal mejelenik.
A TCL -nek van licensze a Dolby atmosra és a DTS-re is. Nyilván én a google TV androidos verziót használom. Nem kell plusz ilyen-olyan lejátszó. A TV tud pendrive, HDD, SSD olvasást, beépített netflix disney és társai applikációval és nyilván van reklámmentes youtube is. Plusz play store amiből válogathatsz.
Ja és a "hiedelmekkel" ellentétben a mostaninak(az előző is!) egy középkategóriás telefon SOC a lelke még mielőtt jön a lassú és gyenge ostorozás. A családban van több is és hibátlanul teszi mind a dolgát. -
svgyula
addikt
A TV-n van lehetőség beállítani a HDMI vezérlést a kimeneten? Persze kérdés, hogy lehet-e egyáltalán illetve a TV támogatja-e bármelyik sokcsatornás kódolást? De az erősítő tudja az optikát is és hozzá lehet a bemenekhez adni. Lehet HDMI-n nem de optikán ad valamilyen sokcsatornás jelet az LG!? Még megpróbálhatod a PCM-re állítani a kimeneti hangot. Ha ott sem érzékel semmit csak sztereót akkor a TV a hunyó. Mondjuk én ezért nem az LG-t választottam......
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Én már egyik ilyen "gyári"
összepréselt kábelben nem hiszek! 4db egyszerű forrasztás szerintem kis gyakorlással bárkinek menne! Ha méterre veszek ilyet ott azonnal látni, hogy fonott árnyékolás van (uram bocsáss még egy külső fólia), vagy csak egy hevenyészetten mellé tekert sokszálas drót. Mondjuk én azért vettem leutóbb is mikrofonkábelt méterre és RCA darabra. Na azzal nincs is semmi gond, az ára pedig töredéke a kész(?
) kábelnek. A munka idő vele pedig nagyon lassan ~10perc. -
svgyula
addikt
Szia! Ugye a 7-8 osztályos fizikai kísérletek még megvannak valahol?
Ott elmagyarázták mi az elektromágneses indukció és hogyan jön létre. Egy hálózati 50-60Hz vezetéknek mindig lesz kisugárzása ergo a mellete futó vezetékben feszültséget indukál amit az erősítő szépen felerősít és meg is van a brumm!
Ezt régen ólombevonatú csővekkel tompították. Aztán jöttek az okostojások és elkeztek műanyag csövekben kábelezni mert az occó.
Nos nekem van egy pár ezer forintos gagyi műszerem az is 10cm(!!) távolságból érzékeli a hálózati kábelt akkor is ha nincs éppen terhelve! Szerinted a mélysugárzónak melyik frekvencia tartománya az 50-60Hz? Alsó közép működési! Tehát milyen távolságra kellene elvinni a hálozati vezetékektől, bármelyik hangfal kábelt, összekötő RCA és egyéb alacsony feszültségű kábelt? Legalább 15cm!
-
svgyula
addikt
A hiba amit írsz egy forrsztási gond. Vagy hideg forrsztás vagy egyszerűen elrepedt a megkeményedett forrsztó anyag. Ezért addig megy amíg nem kezd el melegedni a panel és akkor megszűnik a kapcsolat. Ezen az segít ha szépen egy hegyes forrasztó pákávan szisztematikusan újraolvasztod a penlon a forrszhelyeket. Rengeteg nyomtatott áramkört forrasztanak úsztatással és ilyenkor egy két lábon nem fut végig a forrasz anyag rendesen. Nyilván sokáig működik de ha elkezd oxidálódni ember legyen a talpán aki megtalálja a látszólag teljesen jó forrsztás alatti hibát.
-
svgyula
addikt
A sima DAC csak átalakít. Ha jól emlékszem 0,8-1V között van a kimenet. Ez beállított és az erősítődnek kevés ill alacson. A PC-ről gondolom direkbe a hangkártyáról kapja a jelet ami ugye analóg és a DAC után van valahol 1-5V között. A TV digitális jelátalakítás után a hangerőt egy utána lévő előrerősítőnek kellene szabályozni. Ennek hiánya miatt halk a kimenete az erősítődnek pedig alacsony az érzékenysége. Olyat keress amiben eleve be van építve az előerősítő. De ezek nem occó dolgok így kombinálva. Ráadásul ritka jószág amiben nincs végfok is.
Nincs analóg kimenet a TV-n? LINE OUT? A régebbi tévéknél még volt lehetőség ezt kapcsolni vagy fejhalgató vagy vonalkimentere állítani. Ez a 3,5 jack csatlakozón keresztül ment. A hangbeállításoknál volt választás. -
svgyula
addikt
Igen ez így van. A mostani eszközök az újabbnál újabb szabványok miatt avulnak el. Az alkatrész gyártók nem várják meg amíg már mindenkinek megvan az új szabvány és vay pl egy DAC chip hanem csinálnak egy másikat ami nembiztos, hogy jobb de mivel újabb ezért ugranak rá a lúzerek. Igen a HDMI hibák ~10éve igen sok gondot jelentettek melegedtek és dögleszették a környékülön az alkatrészeket. Ez ma már elhanyagolható probléma. Inkább a túmisztifikált szoftver ami többször gond. Ráadásul sok felhasználónak már a repülőgép vezetés nehézségét jelenti az ilyen eszközök használata.
Más!
A "nem hallom a beszédet" kifejezéssel már találkoztam én is! Na nem házimozi téren. A szomszédom arról panaszkodott(idősebb néni), hogy nem halja a sorozataiban a "női hangokat". Először nevettem aztán a lányai vettek neki egy másik TV-t és én űllítottam be(műszaki analfabéta az egész család) azon volt kezdetleges EQ és kicsit fehúztam az 1Khz-t aztán láss "coddát" hallotta a női hangokat is. Hetekig azt hallgattam, hogy melyik sorozatban mi történt amit addig nem értett....
A sógornőm meg azért nem hallja a szöveget mert érzékeny a mélyhangokra és ha van egy kevés mélyhang akkor már megy a piszkálódás, hogy ez neki nem jó.
Pesze ez lehet csak kifogás.
Elgondolkodott már valaki azon, hogy ez helyzet nemboztos, hogy az adott eszköz hibálya? Természetesnek tűnhet, hogy mindeki a saját hallását "jónak" ítéli meg hiszen azon kommunikál minden nap.
Viszont ez nem zárja ki a hibás hallás lehetőségét. Ezért tartom viccesnek amikor két ember aki soha nem találkozott nem ismeri a másik körülményeit, a hangerőn, beállításokon rugózik na meg melyik potmétert hova kell állítani
-
svgyula
addikt
A pioneer vsx lx51 ha jól olvastam 2008-as fejlesztés. Ha azt valóban használták akkor ennyi idő után mint ahogy szokták mondani "minden perc ajándék". Ha "ingyé" adják, akkor is ennek először egy szervizet kellene meglátogatni. Ahol kimérik a kritikus alakatrészeket, elűzik a gonosz szellemeket és az odahordott madárfészkeket kiköltöztetik. Aztán elmész a templomba és mondasz egy imát, hogy ne a legizgalmasabb filmed közepén adja meg magát(ezt ismételed filmenként). Ez kb az ilyen öreg elektronikai eszközökkel a várható "életöröm".
-
svgyula
addikt
Mindenkinek recsegésmentes Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
-
svgyula
addikt
Hááát én úgy tudtam azt a csöves erősítők kimenő(rosszul megtekert) trafóira mondják. Na meg a régi TV haldokló sorkimenő trafója szokott visítani. A hálózati 50-60Hz-t semmiképpen nem nevezném "visításnak"
Még "ánglis" kifejezéssel is erős túlzás és pontatlan, az inkább brummogás. Tudod mint a macik
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Erre nincs ötletem a helyi szerelők is lassan csak "cserélők" ha képesek alkatrészhez jutni sokan megilyednek a sokcsatornás digitális kütyüvel telepakolt szerkezetektől.
Az erősítő leírása alapján a stanby módban nem szabadna menni a tarfónak! Vagyis ott még/már a stanby résszel is lehet gond! A Denonnál a transzformátor csak bekapcsolás után kap feszültséget ezért ott stanby üzemben kuss van! Mondjuk bekapcsolt és lehalkított állapotban sem hallani közelről sem trafózajt. -
svgyula
addikt
Ha érzed is akkor azt a hangot trafó adja ki. Akkor szokott ilyen lenni ha mint írták meglazultak a lemezek(jobbik eset!) de ugye ezek le vannak lakkozva!Rosszabb esetben tekercs zárlat van a primer oldalon(hálozat) mivel csökkent a menetszám más lett hangosabb a gerjesztés. Ergó nem ajánlott használni.
Vagy újra kell tekercseltetni vagy csere. Ugyanis minél kevesebb a primer tekercs száma annál nagyobb lesz a szekunder feszültség és hazavágja jobb esetben csak a tápegységet rosszabb esetben mindent is utána. Ezt mérni kell szakembernek! -
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Szia! A sima passzív membrán nem igazán módosítható. Én ezért olyat vettem aminek pontosan olyan a felépítése mint egy normál hangszórónak, tehercs és mágnes nélkül. Azoknál lehet plusz pillével merevíteni és a túllengést kiküszöbölni. A doboznál én nem a kűlsőt módosítottam, hanem kemény, vagy lépésálló nikecell-el csökkentettem a belő méretét amíg jó lett. Valahogy olyan ökölszabályt használok ha kicsi a légtér keményebb passzívra van szükség, nagyobb légtérnél lágyabbra mert ott a levegő tömörítése is időt vesz el. Több olyat láttam ahol egymással szemben működött az aktív és a passzív hangszóró azonos méret mellett. Ott a kioltás védelmet a közöttük lévő levegő mozgatás időeltolása oldja meg. Ez igen fontos tényező mert minél rövidebb ez az idő annál jobban rámászik az aktív hangszóró által keltett hangra a passzív hangja és ezzel csökken a hangerő, vagy másképp fogalmazva növekszik a kioltás.
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Ha ránagyítasz akkor látszik, hogy nem nagyon foglalkoztak ezzel az elektronikai hulladék udvar szökevénnyel! Olyan dzsuvás már a ventilátor rács, hogy nem szeretném látni milyen ökoszisztéma lakult ki a belselyében.De mindenki a saját pénzével játszik! Ha már az előlapon nincs meg a gomb akkor mit is csináltak ezzel? Buliról bulira hordták és egy részeg este után valaki magáévá tette? Persze erölködni kellet mert ugye nem jön le könnyen
Vagy ezen reggeliztek a gyerekek? A rácsokat meg pénzbedobónak használták? Aztán minkor már nem működött akkor eladjuk valami lúzernek az eBay-en mert kicsit sz@r de valakinek még jó lesz
Jó látni, hogy sokan őrülnek mások szemetének.
-
svgyula
addikt
Igen megszólatlatja de figyelni kell mert az eredeti tejesdobozoknak(770) 3 Ohm az impedanciája! Olyan erősítő kell ami képes erre és nem füstöl el mert rövidzárlatot érzékel!
Az 550-n még régebbi kövület ugye a 2007 nem most volt szerintem nem lennél előrébb. Nem találtam infót az 550 eredeti hangszóróiról, ezért nem tudom nem okoz-e azon problémát ez a kis ellenállás. A 3 Ohm már az autóhangosítás kategória. Egy mostani AVR-t ez simán tönkretesz, na meg a gagyi AVR teljesítménye a tejesdobozokat.
-
svgyula
addikt
Ezzel/ilyennel szokták a hangfalak jellemzően subwoofer előlapjára lefedni.Többutas szélessávú hangfalakhoz inkább vékonyabb anyagot használnak kevesebb csillapítással, bár ezt sem biztos, hogy az átlag ember képes meghallani.
Mivel alul(*) oda van írva, hogy a csillapítás 500Hz->tól indul és a felső frekvenciáknál éri el a max 3DB csillapítást. Ez nem függöny anyag. Ez hangfal előlap védő szövet. -
svgyula
addikt
Kényelmes automata üzenet. Akkor sanja marad a saját lejátszó. Esetleg még ha megnyitod a fejleszői menüt és fixre állítod az USB hibakeresés menüben a file átvitelt(talán?). Ezt úgy tudod előhozni, hogy az eszköz adatainál a build számra 10x egymás után tapi(valamivel pl egér.) megnyílik a fejlesztői menü ahol az USB viselkedést be lehet állítnai MTP(MEDIA Transfer Protokoll) file átvitelre fixen. Az talán(?) segít. A telefonoknál/fejegységeknél/tableteknél ez a "kulacsa" a külső kapcsolatnak.
-
svgyula
addikt
Nem! Feletsd el azt a parasztvakító lehúzást! Minden erősítőben(kivétel a kapcsolóüzemű) Van egy táp transzformátor, utána van az egyenirányító szűrő kondenzátorokkal. Idáig és ezen túl semmilyen hálózati zavar nem jön át! Ha igen azt semmilyen "hajnali harmattal kezelt szűzlány hajával befont" tápkábel nem változtatja meg! Régen az antenna erősítőhöz használtam hálözati szűrőt de annak más szerepe volt és a betáp vezeték nagyjából ott is mindegy volt. Abban a házaton érkező az 50Hz tól magasabb frekvenciák szűrése volt a cél. Ha(?) nálad letekert hangerővel van zaj/brumm a hangaflakon akkor érdemes nézelődni na nem a tápkábel varázslattal
hanem földelés vagy hálózati szűrő beépítéssel.(nem occó játék) -
svgyula
addikt
Szia! Első körben a hang beállításoknál állíts mindent automatára! A HDMI vezérlést kapcsold be. Ne válassz ki semilyen audió formátumot! Azt hagyd autómata állásban. Nézd meg van-e frissítés és inkább itt tedd fel a kérdést!
A csatornák-kimenetnél nézd meg mi van beállítva? Ott ki kell írni-a a megfelelő eszközt névvel! Azt a részt ha nem akrod kapcsolgatni állítsd állandó HDMI/eARC-re. Kapcsold ki a késleltetésnél az új funkciót!!! Ez lépteti vissza egyel a HDMI szabványt. Szinte biztosan nem tud az Onkyo HDMI 2.1-et a TV pedig azon küldi a jelet! Így nincs hang! -
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Az attól függ melyiket akarod megvenni? Na meg mekkora hely van az álmennyezetben? De a lényeg a hangszóró mágnes háta mögött azért legyen 4-5 cm(ha lehet és elfér) a keret meg akkora legyen, amekkora a hangszóró keret és a beépített dobozhoz érdemes rögzíteni. Az elsőhöz a CS18C kell a 15-18 cm mély doboz mivel köralakú. A második egy kétutas(két különálló hangszóró) tehát ott van hely mert a magas aműgy is zárt az lehet laposabb oda elég a 12cm-es mélység. Nyilván annál is a beépítési doboz a hangfal mérete (358mmx228mmx120mm).
-
svgyula
addikt
A legegyszerűbb ha kibéleled ilyen anyaggal a belselyét. Nagyjából ezt minden méterárú bolban lehet kapni. Egyszerűen beleragasztod. Ez a 2,5 cm-es teljesen jó az ilyen célra.
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Ezt a "minden engedélyt megadtam a programoknak" az alkalmazások adatlapján tetted meg?
Ha igen az nagyon kevés! Nekem sem látott semmit a VLC és a smatplayer amíg nem kapott rendszer szintű engedélyt. Nem te vagy az androidon a rendszergazda.
Te csak használó vagy az engedélyek kezelését az alkalmazások beállításától függetlenül felügyeli egy rendszer alkalmazás! Ezt keresd meg. Ez alapvető az androidnál, másképpem egy hevenyészetten felrakott alkalmazás másodpercek alatt elküldhetné minden adatodat! A telefonoknál sem kap egyik sem és vagy le lehet tiltani az egyes hálózati hozzáférést, pl mobilnet, wifi, erre is külön alkalmazás mint egy "tűzfal" van berakva. Azon engedély nélkül nincs áthaladás! -
svgyula
addikt
Az android TV-n kellene lenni egy "alkalmazás őr" vagy valami hasonló nevű alkalmazásnak. Ott kellene az adott pl. Vlc hálózati és meg minden engedélyt megadni. Mert nem fog sehova csatlakozni engedély nélkül. Ez csak a saját lejátszójának van meg. De azzal is kellene menni a képeknek. Nálam mindent is lejátszik, amit a keresésben talál.(TCL google TV android 11)
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Én a helyedben meglépném azt, hogy ha elmegyek otthonról áramtalanítom! Ezzel megspórolod az x időnként aktuális újraindítást amikor használnád. Én szoftver hibára tippelnék inkább mint hardver hibára. Bár 6 év aktív használattal bármi megtörténhet. Időnként egyiknek sem árt ha le van kapcsolva. nyilván a beállításokat megörzi mindegyik így nem kell azzal újra szórakozni, viszont a szoftver újra töltődik.
-
svgyula
addikt
Szia! Monitort hátul a fehér "out" feliratú csatlakozóba. A másikakat tetszés szerint csak jegyezd meg milyen felirat van rajta ahova dugod, hogy az imput választásnál arra kapcsold. A menü lehet, hogy csak akkor lesz "élő" ha a setup gombot megynyomod a távirányítóján. Ha előjött akkor tudsz resetelni is menüből. Azután jöhet a luzer manual átolvasása
-
svgyula
addikt
Szia! Ahhoz az erősítőhöz max 60W(terhelhetőségű) tejesdobozokat tudsz használni! Az ebben a kategóriában semmit nem jelent, hogy d osztály. Ha a tápegyszég teljesítményét visszaosztod akkor is max 20W kimeneti teljesítményt kapsz. Két csatornán lehet több az sztereó! De ugye akkor nincs rácsatlakoztatva csak 2db hangfal! Az alap probléma az ha akarsz rendes hangzást ahol a hangszóró tekercseit megfelelő sebességgel képes az erőstő energiája mozgatni akkor ehhez amit írtam az a max! Ha nagyobb több utas hangfalat(kat) akaszatasz rá akkor előjön az a probléma, hogy halkan eltűnik a magas és a közép tartomány mély meg nem lesz. Tehát kapsz egy tompa élvezhetetlen hangzást.! Hangosításkor elóször a közép tartomány kezd feléledni(azt hallod jobban) aztán az üvöltés szinten jön meg a magas is, de ugye akkor már jelentős lesz a torzítás is! Rendes mélyeket pedig ne várj, csak puffogás lesz.Tehát nem mindegy mivel használod! Ezt viszont így egy lutri megvenni. Egy nagyobb teljesítményű erősítőt is lehet halkabban halgatni. Van hasonló nekem is itthon azzal a különbséggel, hogy annak a sztereó része tudja a 100W-ot a többi csak 20W. De ugye ennél mind egyforma.....
-
svgyula
addikt
-
svgyula
addikt
Hát ha rossz a füle akkor egytértek!
Akkor te sem tudod/hallod mi a külömbséga a 2 utas a méret miatt kétutas/apró hangszórós polchangszóró és a háromutas(négyutas) álló hanszóró közt! Mert nagyon nem mindegy, hogy a 20-2000Hz frekvenciát hány hangszóró adja le! Lehet csodát várni meg ha már megvette valaki akkor agyba-főbe dícsérni a kétutas rendszert csak nincs értelme..... A szép hangzás nem ott kezdődik!
-
svgyula
addikt
Erre mondják azt, hogy a világhálón bármit lehet büntetlenűl reklámozni!
Az ilyenek láttán(főleg a bolti ár) azért ez már a tisztességtelen haszonszerzés, a vevő megtévesztése és még lehetne sorolni kategória. De ezt akár egy db-ot eladva is kereskedelmi bűncselekmény kategória. Tulajdonképpen be lehetne perelni őket, csalás, szélhámosság, kategória megállna! Persze aki ismeri az alapvető fizikát járt iskolába és nem pénzt számolt apuka szobájába az ezt az oldalt kapásból lapozza/elfelejti......... A tőbbinek meg úgy is mindegy azokon nem lehet segíteni. Egyik része csöpögne érte, mert nem érti, de soha nem lesz rá pénze, hogy átverjék!
A másik meg megveszi és kihallja belőle még a reggeli harmatos fűben heverő szűzlány sóhaját is-> és ez nagyon megnyugtatja
-
svgyula
addikt
Sajna az erősítőd nem földelt!!! Oda 2 szálas vezeték megy be! Viszont a hátsó felén van egy külön földelésre lehetőség én meglépném itt leföldelni! Mutatom a képet:
Persze ez egy őskövület így az évek során annyi por és szemét juthatott a belsejébe, hogy akár az is okoz átvezetést és egyéb hibát. Por+pára=hiba! Ha(?) nem volt akkor először egy alapos takarítás aztán egy vékony 0,75mm2 vezetékkel leföldeled a házát. De meggyőzödhet arról mit is találsz ott ha kiméred a AVR háza és föld közötti feszültséget. Amúgy az, hogy van földelés és jó is 2 külön dolog! Hibás földelés esetén a 3 vezetékes csatlakozó, hosszabító stb. föld vezetékében a mellete futó vezetékek elektromos feszültséget indukálnak. Ez kb úgy néz ki ha bedugsz egy 20m-es földelt hosszabítót egy fölfeletlen(hibás) konnektorba és rákapcsolsz egy fogysztót akkor a 0 és a föld szál közt mérhetsz akár 110V(!) feszültséget én ekkorát mértem egy fűnyírónál működés közben! Nyilván pár mA áramerősség de az is tud coddát művelni. -
svgyula
addikt
Első lépésben én nem ezt csinálnám! Megfelelő földeléssel ellátott konelktorba a PC külső részét leföldelném! Elég nagy indukciós feszültség kóborol a PC belsejében ami hiába van a a házra kötve ha az nincs földelve rendesen.! Ha ez nem segít akkor a TV antenna földelését erősíteném. Nálam a bejöbő net kábelen ~70v körül mértem a fölhöz képest! Nyilván semmi áramerősség nem volt. De azért földelés nélküli PC-ház is tud "bizsergetni ha vizes az ember keze..... Ja ez nincs összefüggésben a tápegységgel. De legjobb ott a földelést ellenőrizni és a tápegység házhoz rögzítésénél lekaperni a fetéket! Megfelelően földelt PC nem csinál olyat mint amit írtál!
-
svgyula
addikt
Szerintem azért volt "kurta" a válasz mert nem lehet sorrendet igazából felállítani. Vannak szolgáltatások amikben eltérnek nyilván ennek van árban is jelentősége. A "villanykapcsolós" vagy másnak "végfok" rész már évek óta
tudja a megfelelő frekvencia átvitelt/minőséget mindegyiknél. A DAC(digitál-analog-converter) szintén filléres eszközzé nőtte ki magát sok éve. Tehát a forrás minőségi bevitele sem kérdés. Persze ettől függetlenül lehet nagyon rossz hangzást csinálni bármelyikkel! Az ár!? hát nagyrészt inkább a a marketingnek bedőlve státuszimbólum hízlalására használó emberkéknek van tervezve akiknek fontosabb a látszat, mivel hallásuk/hozzáértésük gyenge ezt anyagiakkal pótolják kompenzálni. De ugye mint az 1000Ft-os karcóra és a 1miiliós sváci divatóra is mutatja az idót, de van aki mégis a drágábbra költ azért mert csak!
Itt egy oldal ahol a teljesség igánye nélkül van összehasonlítási lehetőség az erősítők közt.
El tudod dönteni, hogy az a szolgáltatás amire neked szükséged van rendelkezésre áll-e abban az AVR-ben ami tetszik, megfelel a pénztárcádnak! -
svgyula
addikt
Ez tetszik! Amikor ár meg, markpetting alapján választanak hangfalakat!

Aztánbekötik az x kimentű erősítőbe aminek 60-80W csatornánként a max!! teljesítménye a több száz wattra terhelhető hangfalat! Aztán jön a coddálkozás, hogy kevés a dinamika, melegszik az erősítő, nincs ilyen-olyan hangszín. Pedig milyen jól néz ki a szobában és sokkal drágább volt mint a szomszéd józsi berendezése meg ez csillió watt teljesítményű(de az övé mégis jobban szól
).
Alapjáraton nem ártana elmagyarázni az embereknek, hogy a hangfalakon a "watt" nem a teljesítmény
(bárhogy erősködnek!) Az az adott hangfal terhelhetőségének határa! Vagyis ezen érték felett megkülve jön a füstbe ment terv! Esetleg már jóval alatta szétesik.
Aj újabbakon már van egy ajánlott erősítő teljesítmény is. Na ide pedig a valós erősítő teljesítményt kell belegondolni, nem a magpettinges hülyeséget!
Én soha nem mentem ebben az erősítő/hangfal értékben az 1:2 fölé! Vagyis erősitő X watt(valós teljesítmény!) a hangfal pedig ~1,5-2X terhelhetőség. Itt még meglehet találni a megfelelő dinamika tartományát a hangfalaknak. -
svgyula
addikt
A befőttes gumi! Ráfogatod a TV távkapcsoló hátuljára az erősítő távkapcsolóját és csak meg kell fordítani azt már kapcsol is.
Ha lenne rajt monitoring csatlakozó a TV-vel akkor sem tudnád összehangolni! Vagy beszerzel egy univerzális távkapcsolót ami több eszközt képes működtetni és véletlenül(!) tudja a TV-t (kompromisszumosan!) és az erölködőt is kezelni. Nem lesz más opció!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- TV & Audió
- Házimozi belépő szinten
- (kiemelt téma)
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Battlefield 6
- Fujifilm X
- Xbox Series X|S
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Google Pixel topik
- AliExpress tapasztalatok
- Hardcore café
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem a tekercsek meg a kondik védelmét szolgálja hanem a hangszórókat védi. Ja nem úgy néz ki mint egy üveg biztosíték de attól még ugyanazt a célt szolgálja.
) összeszerelésűek. Az elméleti szerelés csavarok ki régi tekercs ki-új be(ugyanolyan állásban!!) vezeték beforraszt-csavarok vissza kész!
) van az árnyékoláson ami már adott esetben megrázó élményhez vezet! Esetleg ha van mód akkor a "villogtatós"
Aztán ott az energiafogysztás, ma már az energia felhasználást is be kell tartani. Meg talán vakon kellene hangfalakat vásárolni! Ma ugye a trend az, hogy ha drága=jó! Talán itt a fórumon érdemes lenne egy táblázatot berakni az összefoglalóba erről-> x erősítőhöz melyik hangfal passzol amit képes meghajtani! Itt jelenleg össze-vissza ajálgatnak mindent anélkül, hogy fogalmuk lenne arról, hogy az adott rendszer milyen lesz!
Mivel az eszközön nem ARC képes (Audio Return Channel) a HDMI csatlakozó ez nem fog működni. Másik HDMI bemenet pedig nincs rajta így csak akkor van Dolby Digitál hang ha(?) a forrás DVD ilyen hanggal rendelkezik eszközön belül. Van egy régebbi fent a padláson.
Aztán jön a több megjelenítős probléma. Én ezt úgy oldottam meg, hogy beállítottam a "klónozást" vagyis minden megjelenítőn ugyanazt látom. Ezzel megcsinálhatod azt is, hogy a TV-re a képet küldöd, az AVR-be a hangot, külön kábelen. A macera ott kezdődik, hogy a hang beállításnál sokszor kell állítgatni a kimeneti eszközt. Ha valamelyik eszköz ki van kapcsolva a PC indításakor akkor átvált a használható épp aktuális kimenetre és sokszor elfelejt visszakapcsolni. A HDMI(nvidia) beéállításokban ugyanúgy be kell állítani a sokcstornás kimenetet az AVR esetén is->alapbeállítás sztereó. Nálam sem állít be semmit(RTX5060) csak szeteró kimenetet ezt be kell állíani. Na meg itt jön még az ha a TV kapcsolja az AVR-t akkor még külön kell b@szogatni a bemetei hangot mert ugye a TV-röl jövő hangot akarjuk.......
A postaládára nagy betűkkel fel kellett írnom a nevem címem!!! mert nem volt képes 1 méterrel feljebb megnézni a házszámot! Aztán jött a cserélgetés a szomszédokkal!
Ott elmagyarázták mi az elektromágneses indukció és hogyan jön létre. Egy hálózati 50-60Hz vezetéknek mindig lesz kisugárzása ergo a mellete futó vezetékben feszültséget indukál amit az erősítő szépen felerősít és meg is van a brumm!
Nos nekem van egy pár ezer forintos gagyi műszerem az is 10cm(!!) távolságból érzékeli a hálózati kábelt akkor is ha nincs éppen terhelve! Szerinted a mélysugárzónak melyik frekvencia tartománya az 50-60Hz? Alsó közép működési! Tehát milyen távolságra kellene elvinni a hálozati vezetékektől, bármelyik hangfal kábelt, összekötő RCA és egyéb alacsony feszültségű kábelt? Legalább 15cm!
Persze ez egy őskövület így az évek során annyi por és szemét juthatott a belsejébe, hogy akár az is okoz átvezetést és egyéb hibát. Por+pára=hiba! Ha(?) nem volt akkor először egy alapos takarítás aztán egy vékony 0,75mm2 vezetékkel leföldeled a házát. De meggyőzödhet arról mit is találsz ott ha kiméred a AVR háza és föld közötti feszültséget. Amúgy az, hogy van földelés és jó is 2 külön dolog! Hibás földelés esetén a 3 vezetékes csatlakozó, hosszabító stb. föld vezetékében a mellete futó vezetékek elektromos feszültséget indukálnak. Ez kb úgy néz ki ha bedugsz egy 20m-es földelt hosszabítót egy fölfeletlen(hibás) konnektorba és rákapcsolsz egy fogysztót akkor a 0 és a föld szál közt mérhetsz akár 110V(!) feszültséget én ekkorát mértem egy fűnyírónál működés közben! Nyilván pár mA áramerősség de az is tud coddát művelni.