- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
válasz
svgyula #86998 üzenetére
Hol is jár a pro gondolkodásban.. Moving Coil vs. Linear Drive Speakers
-
Tibdoh
tag
válasz
svgyula #86617 üzenetére
Miért kellene? Az "erősítője" sem tud mást mint a kibontott (5+1) csatornát erősíti. Ha késleltetéssel is dolgozik, de elfogadható a mi szintünkön.(iszapfülű csórók) Nálam pl furiosa, ölj meg ha tudsz, stb minden a helyén szólt.
7000 hu-sékelért vettem az allegrón, kb ennyit ér.
( AC-3/DTS (LPCM/PCM/RAW) bemeneti jel automatikus dekódolása beállítás nélkül, Kimenet: SW, CEN, SR, SL, FR, FL)
Indításnak megfelelt -nekem-. Azért merészeltem javasolni mert próbáltam, firestickkel jól szólt.
Sziamiaúval nem igazán volt pariban.
Írtam is a kérdezőnek, úgyis vesz majd erősítőt.
Én is vettem itt a ph-n használt low-low-budget erősítőt.
Majd lassan jönnek a hangdobozok is. Azért egy használt autó árát nem kívánom apicsákicsi helyiségbe beönteni, bőven elég ha ijesztgetnek hátul-oldalt-elöl a "hangok". -
VoidXs
Topikgazda
válasz
svgyula #86617 üzenetére
Valódi multichannel, de rendszerint csak PCM-et támogatnak. Amúgy nem kell licenszelni dekódert, az FFmpeg használata (ami Atmoson kívül mindent is ismer) teljesen legális, csak senki nem tökölt még azzal, hogy a HDMI extractorán az fusson. Ha a forrás dekódol, akkor teljesen jó.
-
bteebi
veterán
válasz
svgyula #86498 üzenetére
Ne szidd a one-t! Igaz, nekem közel 2 hétig nem volt netem, mert volt digis ügyfélként kértem a net mellé TV-t is (a költözésünk után, és még a szerelőkre is bő 10 napot várni kellett!), és egyszerűen nem tudták megugorni azt, hogy mind a kettő működjön. Úgy volt, hogy délIG jönnek, aztán végül talán fél 3-kor értek ki. De legalább rendesek voltak. Hoztak új ONT-t, ami ugyanolyan volt, mint a régi, csak mint sokkal később kiderült, nem tudták aktiválni.
Utána amúgy 2 napon is 1-1 órán át telefonáltam alkalmanként 5 (öt) ügyfélszolgálatossal, többnyire elölről elmesélve ugyanazt a problémát, és a vége mindig az lett, hogy nem tudja/nem ő az illetékes. Ekkor majdnem felmondtam az egészet, a második alkalomnál konkrétan üvöltve rávágtam az ügyfélszolgálatosra a telefont. Utána még a feleségem is beszélt velük vagy fél órát, de igazából az se segített. Mondjuk azóta szerencsére semmi baj nincs a nettel se.
A one pedig egy rendkívül praktikus, mert annyit kellett csak csinálniuk, hogy lehúzzák a
Vodafone-ból a Vodafot, pl. simán letakarják egy fekete nejlonzsákkal. -
BBéci
legenda
válasz
svgyula #86417 üzenetére
Szerintem is nagyon fontos, meghatározó a forrás minősége. Azt szoktam mondani: ha a csőbe az egyik végén vacak valamit öntesz be, a másik végén is vacak fog kifolyni. De hiába kiváló minőségű a forrás, ha útközben valami rontja a minőségét. Az a rongáló tényező lehet DAC, erősítő és akárki akármit mond, kábel is.
-
Szabiq
tag
válasz
svgyula #86413 üzenetére
Hiába van mindkettő pld 3440x1440 ben.
Most is ua.
TV bekapcs párom.
Játszom és szét szakad akad a játék, autó árokban.
Órákat állítgattam. Ki kell kapcsolnom a 2. kijelzőt az a biztos.
Amikor hangot szeretnék az erősítőbe akkor fogom csak bekapcsolni. Csak ez igen frusztrál így 2025 ben. -
Szabiq
tag
válasz
svgyula #86409 üzenetére
A hangot nem bántja, marad a BT fülesen. A monitor zavarodik össze ahogy az erősítő/tv kapcsolódik.
Viszont, ha kikapcsolom a kijelző másolás/kiterjesztést,akkor hang sem megy át és amikor használni szeretném ki-be kell kapcsolni.
Szóval csak hangot szeretnék át engedni és mikor képet is akarok be kapcsolnám, mert az ritkán kell.
Lehet vissza kell tennem az optikai kábelt. -
VoidXs
Topikgazda
-
Szabiq
tag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
svgyula #85912 üzenetére
Szóval az egyik előjel clipping pontját bevitted 0-ra?
Végülis megfelelő simítással még mérni is lehet így, csináltam már úgy véletlenül mozit, hogy nem ment az APM-1-em fantomtápja.
Az a durva, hogy a dekonvolúciónál kijön úgy a matek, hogy a relatív különbségeket kiüti, és valid lesz.
-
makoss
veterán
válasz
svgyula #85587 üzenetére
1 van, a TV, van egy jó régi monitorom de az nincs rádugva. (Samsung 2333SW)
Hangot még nem néztem mert addig kár vele foglalkozni míg ez nem megy
No meg ezt a direktre kapcsolást úgy néztem, hogy a VGA-ból egyből a tévébe dugtam a kábelt amivel lényegében kizártam az erősítőt.
Van ismerősöm itt akinek kivetítője is van, nála is voltak problémák de ahogy legutóbb beszéltem vele így fogalmazott:"Egyszer multiplayerbe szarakodott a denon, szaggatott a kép is akkor mentem át úgy hogy egyből pc-tv-be, jah és persze minden képjavító sz@r ki van kapcsolva kivéve játékmód
de most egyelőre jó, nem tudom mi volt vele
tv-ből visszafelé eArc azért nem jó mert HD DTS nem fog jönni az LG nem támogatja, sőt semmi DTS nem jön nem tudja a DTS áthaladást...legalább is az enyém"
....úgyhogy nem egyszerű -
Joshi
titán
válasz
svgyula #85028 üzenetére
"Akkor szerinted elvárható a forrasztó készség?"
Miért, az elvárható általánosságban, hogy valaki akármilyen szakmát műveljen (villanyszerelés, ács most így hirtelen ezek jutottak eszembe)? Természetesen nem. Arról nem is beszélve, hogy belépő topik, tehát inkább nem forrasztunk mint igen.ui.: ha te is VoidXs általános véleménye ellen írtad, akkor a hsz-em vedd figyelmen kívül. Ja és ez ügyben ne is szaporítsuk tovább a szót.
-
b.
félisten
válasz
svgyula #84743 üzenetére
Ezért ez kissé erős volt. Azt gondolom nem kis tapasztalata van audio eszközök terén olvasva tőle elég sok cikket és tesztet anno. Nem ismerlek de akár azt is feltételezhetem, több van neki mint neked.
Ettől függetlenül természetesen az igaz, hogy ha valakinek az ajánlások nem felelnek meg akkor a saját ízlése/ kényelme szerint döntsön... -
BBéci
legenda
válasz
svgyula #84713 üzenetére
Ha a tv közepe szemmagasságban van, akkor pont egyenesen előre kell nézned.
A vetítővásznak alját a padlótól 60-70 centire ajánlják, a szemnek az a jó, viszont a centersugárzó túl alacsonyra kerül, amin a döntés valamennyit segít.
4 méteres nézési távolsághoz 110-120 colos vászon passzol, de egyesek szerint inkább 130-as. -
Khaosz55
addikt
válasz
svgyula #84733 üzenetére
Világos, hogy vannak ilyen hangsugárzók sőt még drágábbak is. Csak arra céloztam, hogy rendelsz 5-6 millióért egy szettet, megjön, nyilván jól szól, de csak nem tudod összehasonlítani más szettel. Ebben az árkategóriában vagy alatta is azért van lehetőség üzletben összehasonlítani hangsugárzókat. Aki meg úgy vesz 5-6millkáért hangsugárzót, hogy előtte nem hallgatta meg más gyártók hasonló szériáját az vessen magára. 5-6 millióért már nem adnak rossz cuccot, de az egyéni izés kinek mi tetszik alapján lehetne válogatni.
-
bteebi
veterán
válasz
svgyula #84056 üzenetére
Réginek régi, az SoC is, épp ezért kérdeztem, hogy van-e olyan, ami jobb (és lehetőleg újabb is). De épp azt ecsetelték - ha jól értettem -, hogy az újabb rosszabb. De ha amúgy minden épkézláb formátumot támogat ez a régi is, akkor nagyjából nem érdekel, hogy hanyas Android, mert nekem "csak" zene és filmlejátszásra kellene.
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
válasz
svgyula #83960 üzenetére
Ez hogy kapcsolodik az elozokhoz? Vagy arra gondolsz, hogy neked a 9 Hz-es jel olyan hangos es magas zajt general, hogy azt mar hallod? Mert a 9 Hz-et nemigen hallod. Mindenesetre nyilvan nem arrol van szo, hogy egy valamivel 20 Hz alatti eleg hangos tone-t nem lehetne meghallani, hanem hogy ha jol van hangolva a sub, akkor a zene frekvenciai altal gerjesztett egyeb nemkivanatos alacsony frekvenciak hallaskuszob alatt lesznek, tehat nem lesznek hallhatoak. Ez kis, rosszul hangolt, gagyi hangkeltonel esetleg nem igy van, biztos van olyan is, nem olyat kell hasznalni.
-
Quetz
őstag
válasz
svgyula #83771 üzenetére
Minden vezeti a hangokat, csupán a mély frekvenciáknak nagyobb az energiája, nehezebb csillapítani. Lásd, mit ér egy dedikált mozi hangszigetelése:
De ez nem is meglepő, a 20Hz-es hang hullámhossza 17m körül van és meg 80Hz esetén is 4m felett. Ami érdekes, hogy a fenti konstrukciónak jobb a hanggátlása, mit a tégla/beton falazatnak:
-
-
bteebi
veterán
válasz
svgyula #83514 üzenetére
Kisgyerekek mellett és/vagy társasházban márpedig ez van. Nem mindenkinek van dedikált moziszobára lehetősége. "Normális" hangerővel filmet se néztem és zenét se hallgattam már vagy 6-7 éve, vagy maximum csak percekig, rendes basszusról ne is beszéljünk. Mondjuk remélhetőleg ez nemsokára megváltozhat.
#83520: Vegyél egy kisebbet, aztán meg vagy egy másik ugyanolyan kisebbet, vagy pedig eladod a kisebbet, és veszel egy nagyobbat. Ha kisgyerek van, akkor egy nagyobbnak úgyse lenne értelme. Persze az egy jó kérdés, hogy mi a kicsi, és mi a nagy. Van, akinek már a 12" is nagy, másnak meg még a 15" is kicsi.
Mindenképp zártat szeretnél majd? Amúgy szerintem egy SB-2000 egyáltalán nem "kicsi".
-
eL Geri
őstag
válasz
svgyula #83516 üzenetére
Hehe, tudom
Épp ezért vívódom, hogy nagy (kb. 40 m2-es) egybe konyha-étkező-nappali légtérbe az odavaló nagyobb sub legyen, vagy bőven elég nekem a kisebb is, úgyse tudom kihasználni.
Jelenleg jó lenne a kisebb szerintem, de egyszer csak felnő a gyerek is
Csak hogy érts, mit értek kicsi és nagy -nak: SVS SB-1000 vagy 2000 (nem a PRO). Szóval nem extra nagy bömbölők ezek.
-
eL Geri
őstag
válasz
svgyula #83514 üzenetére
Értelek!
De még így is sokkal jobban élvezem, a hangot is, és a tér érzetet is, mint a sima laposTV hangjával. Az se kritikán aluli, de ez azért nekem ad pluszt.
Az más kérdés, hogy ár / érték arányban hülyeség az egész
De én nagyon örülök neki, hogy van valódi térhangzásom, még ha halk is.
Illetve azért alap cuccaim vannak, Denon 1800, Wilson Atmos és ezeréves régi egyéb hangfalak.
Csak most épp a leendő subomon rágódok. Vágyok rá, még ha nem is nekem vannak kitalálva. -
Quetz
őstag
válasz
svgyula #83424 üzenetére
Most játszottuk végig ezt a haladó topikban, akkor most neked is belinkelem:
https://www.audioholics.com/audio-amplifier/receiver-back-panel-power-ratingsA 480W valóban szerepel a manualban, de így magában semmit sem jelent. Mindem másra ott a magyarázat linkelt cikkben.
-
b.
félisten
válasz
svgyula #83349 üzenetére
Biztos,hogy gyártónként eltér a megoldás. Nekem is android a Philips,de van Samsungom is, ott sincs ilyen gondom, bármilyen ( öreg) erősítőt kötök rá.
Nálam a HDMI fejlett szabvány( hasonló a neve ) nincs hatással a hangra ,az a színmélységet emeli és a VRR-t aktiválja., azaz a HDMi 2.1 funkciókat
Az eARC automatikusan működik( illetve kellene működnie) a rákötött eszköznek megfelelően.
A digitális kimeneti hang formátuma miatt volt már, hogy nem volt hang, ott is autora állítottam és utána jó lett. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
svgyula #82691 üzenetére
Nagyon rosszul ismered a végfokok működését, így elég merész "fogalmad sincs"-eket dobálnod. A D osztály 0.2-1 MHz-es tartományon működik, legegyszerűbb formája, hogy a PCM-et konkrét PWM W-vé alakítod, és ezt alulátereszted, ezáltal van egy szabályozható feszültségszinted fix időpillanatokban, kiszámítható felfutásokkal, amit utána offsetelsz, hogy ne csak pozitív feszültség legyen. A lowpasst rendre Nyquist frekvenciára teszik (és az ASR is nagyon komoly szakaszt szentel rá, hogy ezt ellenőrizze), esélytelen, hogy bármilyen 40-60 kHz kijusson, hacsak nem 96/192 kHz-re tervezett darab. Erre szabályozások vannak, minden egyes leszállított darabról le kell jelenteni, hogy spektrálisan nem szór.
Extra infó 1: a mohó PCM -> PWM átalakítás ritka a gyakorlatban, optimálisabb algoritmusok vannak rá, csak azokat nem lehet egy sorban elmagyarázni.
Extra infó 2: Pontosan ugyanígy működik az újramintavételezés is, csak ott nem PWM a cél, mert tudnak diszkrét pontokra régi mintát fix feszültséggel tenni, az összekötést pedig a lowpass oldja meg.
-
Gino20
őstag
válasz
svgyula #82685 üzenetére
El sem tudom képzelni, hogy mi lehetett ott annyira szétcseszve, hogy 50 évvel ezelőtti VEF rádiódhoz hasonlítod, de az említésre méltó, hogy a hallás utáni memóriád az minden bizonnyal emberfeletti.
Szerintem félreérted az "EQ"-zás lényegét. Nem csak arról van szó, hogy a célgörbét babrálja. Egy sub-ot pl kalibráció nélkül szerintem lehetetlen megfelelően illeszteni a rendszerbe, hisz ugye az aktív sub-oknak jóval nagyobb a késleltetésük. Itthon kis aktív sztereó párhoz kötöttem be a sub-ot (igaz ezen nem állítható a késleltetés) és az eredmény a dirac-hoz képest szörnyű volt."az ilyen hangzásnak a valóságos hangokhoz annyi köze van mint a narancsnak egy guminőhöz!"
Ebben abszolút nem értünk egyet.
Itt van pl a hangfalam valós frekimenete
Egy szobában az akusztika, a reflexiók miatt nyilván messze nem ezeket az eredményeket kapjuk és itt jön képbe a kalibráció. Nincs ebben semmi ördögtől való, sőt szerintem pont így közelíthetjük meg az "eredeti" hangot.
Ha tippelnem kellene, akkor valószínűleg még nem használtál jó kalibráló szoftvert vagy egyszerűen csak kedveled a szoba módusait és annak minden negatív hatását. -
Isti0221
tag
válasz
svgyula #82609 üzenetére
Szia!
nekem hasonló gondom van, nincs hang..
Sony 75xg8096 tv és Cambridge 351r erősítő.
Tv-n a HDMI 3 (ARC)-ba dugtam erősítőn meg AUX-ba a HDMI-t (2.0 kábel ha jól gondolom).
Erősítő kijelzőn megjelenik a TV-ARC, de néma, nincs hang.. Tv-n próbáltam már minden beállítást, kezdem feladni. Tudsz nekem segíteni?
Most Optikai kábelen megy a hang, de ez meg mintha nem akarna 5.1-re váltani.. De még csak youtube-ot próbáltam..
Optikai kábelnek van valami hátránya HDMI-hez képest, ha mondjuk csak netflixet néznék és nem letöltött BD-ket? -
Gabesz87
veterán
válasz
svgyula #82383 üzenetére
Ez a Network Control Always On opció lenne igaz? Szerintem ez be volt kapcsolva (ez a default is), mert pl. telós app-al is be tudtam kapcsolni az erősítőt.
Ha nem javítható az erősítő, akkor a jó hír, hogy legalább ingyen volt a villanyszerelésem. A rossz, hogy mivel használtan vettem Németországból igen jó áron 2023 januárban, kereshetek újat, és nincs kedvem kintről "bajlódni" megint a kereséssel, szállítással. Újonnan meg rohadt drágák. 230k egy X1800De itthon még a használt erősítők is drágák. De mindegy, valami kell. Bízom benne, hogy javítható azért.
-
daninet
veterán
válasz
svgyula #82383 üzenetére
Nem az előző sztorihoz kapcsolódik, a régi HK AVR erősítőmön volt egy plusz kapcsolt 230V aljzat. Majdnem 10 évig használtam és teljesen el voltam vonatkoztatva a valóságtól, hogy ma már egyáltalán nem divat ilyet rakni az erősítőkre, mert a legtöbb modern subnak van saját standby módja, ha nincs line bemenet egy idő után kikapcsolja magát.
Namost az én sub-om nem modern
Valaki ebben a topikban javasolta a master-slave dugaljakat. Drágának találtam, úgyhogy én építettem egyet arduino alapon. Fennvan a githubomon minden hozzá, kb 3-4ezer forintból összerakható [link] -
horvathimi2
csendes tag
válasz
svgyula #82284 üzenetére
Szia! Ez nagyon nem hangzik jól. Sajnos nekem ehhez nincs se eszközöm, se szaktudásom. Szerinted lehet elektromos hálózati hiba? Vagy azt ki lehet zárni teljesen? Csak azért kérdezem, mert nem mindig ugyanolyan erősségű ez a sistergés, még azonos hangerőn sem. Továbbá, ha a hangerőt növelem vagy csökkenetem ugyanúgy változik ennek a zajnak az erőssége is. Egyébként egy kicsit hasonlít a rózsazajra. Olyan mintha valami bezavarna sub-nak.
-
törölt tag
válasz
svgyula #82177 üzenetére
Hát a dánoknál elég nagy % ban minden frankó. Náluk még a torrent is tiltott. Ha van ilyen forgalmad kijönnek megbüntetnek ha mégegyszer akkor elviszik a netedet. Ott ha ittasan balesetet okozol elveszik a kocsidat és eladják. A kocsik max 50el mehetnek városban védik a bringásokat szóval szerintem ez tuti nem szürkeimportos cucc. Kitűnően elvannak és boldogok lopás és simli nélkül is.
-
zeee
senior tag
válasz
svgyula #82017 üzenetére
Nem releváns számomra az usb meghajtó. A laptop hűtőt szeretném hogy kikapcsoljon amikor az erősítő kikapcsol, illetve automatikusan be is, mivel nem szerencsés a tetején egy kikapcsolt laptophűtő, ha véletlen elfelejtem bekapcsolni. Mindegy, ha nem lehet valami gomb kombinációval kikapcsolni, marad a network always on --->off-ra.
-
Jocohun
tag
válasz
svgyula #81737 üzenetére
Heló. Köszönöm a válaszodat 😁 húúú ez kicsit magas nekem bocsi. Ezt a wattot tudom hogy addig terhelhető a hangszóró de ezt az impedancia dolgot sajnos nem vágom. Nem igazán vagyok ebben a hang rendszer dolgokban jártas. Azzal tisztában vagyok hogy pl ha 4 ohmos hangszórók vannak egy hangrendszerbe akkor nyilván csak 4 ohmos at lehet belerakni illetve hogy a gyáinál kisebb Watt teljesítményűt nem lehet alkalmazni és nagyobb méretű hangszórót alkalmazni. Ennyit értek meg mostmár azt hogy nem gond a nagyobb watt. Igen a gyártó leírása szerint 60w és tehát 2*15w és 1*30w
-
Swenk
aktív tag
válasz
svgyula #81589 üzenetére
".....Ami ugye fix tekercset(ket), kondenzátort(kat), és ellenállást(kat) tartalmaz! Ugye fogalmad sincs mi van egy hangfalban a látható hangszórókon kívül?"
Az igaz, hogy már nagyon régen volt, amikor 3 évig erről/is/ tanultam a Kandó Kálmán Müszaki Főiskola Híradásipari szakán, RÁdió- Tv ágazatán. Volt akkusztika nevű tantárgyunk is, igaz, csak 1 évig. Itt ismerkedtem meg például a Helmholtz rezonátorok tulajdonságaival, ami, mint Te is nyilván tudod, egy soros, akkusztikus rezgőkör.és a soros és párhuzamos rezgőkörökkel, Q jósági tényezővel, és a rezonancia frekvenciával....
-
Swenk
aktív tag
válasz
svgyula #81589 üzenetére
Figyelmedbe ajánlom,mielőtt szétcsesznéd a hangfal passzív hangváltóit/ magas, közép, ha van és mély közép/ kis zöld manóiddal
Crossover a házimoziban
Házimozik esetében ha crossoverről beszélünk, akkor a mélynyomó és a többi doboz közti hangváltásról van szó.
AVR-ekben, processzorokban általában „speaker settings” vagy hasonló menün belül találjuk a crossover beállításokat. Többnyire van egy a hangdoboz méretével kapcsolatos opció (Large vagy Small), ez laikusoknak szánt, ám némileg félrevezető elnevezés, mert valójában a crossovert kapcsoljuk ki vagy be vele. Large beállításon nincs crossover, az adott doboz megkapja a teljes frekvenciatartományt, small beállítás esetén pedig különböző keresztváltási frekvencia pontok közül választhatunk. Ugyanitt elő szokott fordulni egy LFE-hez tartozó beállítás is, ami a mélysugárzóra vonatkozó aluláteresztő szűrő, jobb esetben fel is tüntetik, hogy LPF. Az LFE sub sáv 120Hz-ig tartalmazhat jelet, ha ezt lentebb állítjuk, akkor megvágjuk a tartalmát ami nem kerül átkeverésre sehová. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
svgyula #81474 üzenetére
Igen, a zárt láda egyszerűen nyomással visszaszippantja a kilengetett membránt, és ez a hatás olyan erős, főleg, mivel relatíve hosszú időn át belepumpált erőről beszélünk, hogy lényegében nincs az a teljesítmény, ami ezt elektromágnesesen kompenzálni tudná, ki is számoltuk korábban a topikban. Illetve van az a teljesítmény, villanyautókban, többszáz lóerőn...
A refisnél az impedanciaillesztés (a levegőnek is van, ahol kis és nagy nyomás keveredik) szokott lenni a torzítások forrása, ezt a hatásfok kárára alakított portokkal (slot, flare, stb) lehet mitigálni.
A passzív membrán minden téren a kettő közt van. Azért nem használják, mert a legtöbb vásárló igénye egyik vagy másik véglet, így piaci igény nincs rá.
-
Bondix
aktív tag
válasz
svgyula #81410 üzenetére
Igen a digi tv jött rajta igy már értem köszi köszi
De már jött válasz ha vennék is audio kábel akkor se lenne jó abba csatlakozóba amit kitaláltam. Hát túl bonyolítóm lehet ha találok olyan átalakító mert eddig nem találtam akkor az lesz.
Ha meg csak olyan dekóder jó oda is akkor inkább újra veszem ezt 8ezer és akkor optikaival jó lesz megint.
Ezt akarom spórolni ha van olcsó átalakító pár ezer akkor csak az kell és nem ujra vásárolni ezt...Amit képen betettél az RF és nem RCA
Nekem nem rca kell! Koax kellenne a Tv és dekóder közé de így már értem nincs a tévén olyan amibe jó az audio koax tehat marad a optikai.
Próbáltam másik optikaival azzal se jó.
Amit linkeltél az is 7ezer akkor már ugyan ott vagyok tényleg hogy az enyém újra rendelem és marad az optikai ami ebbe elment azt annyi. -
gycs02
tag
válasz
svgyula #81338 üzenetére
Szia!
Kicsit el voltam havazva.
Köszi a tippet.
Ez a komplett hátlap nem hangzik rosszul. Viszonylag költséghatékony, főleg, ha rá tudom szerkeszteni valami normális módon a passzív sub-omra. Azt azért jó lenne tudni, hogy mennyire ajánlott ez a cucc.Szia és köszi Neked is #81339proci985!
Próbáltam összerakni, amit ajánlottál, de nem nagyon vagyok otthon ebben a témában, így nem minden tiszta, amit írsz.
Úgy gondolom, ez már nem teljesen idevaló, ezért ha nem gond egy-két dologra pontosításkét majd rákérdeznék privátban.Üdv gycs
-
H.Ezredes
őstag
válasz
svgyula #81348 üzenetére
Ez a baj,hogy az újabb TV-ken nincsen fejhallgató csatlakozó így nem tudom összedugni ami nyilván a legegyszerűbb lenne.
zeeeElméletben jól hangzik már csak svgyula azt mondja,hogy HDMI , RCA kimenet nem szabályozható ami akkor szívás.... svgyula erre a jack átalkításra van esetleg ötlet kit lehetne megkeresni ?
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Autós topik
- XMLTV EPG letöltő progi
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11