Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-09 14:43:01

LOGOUT.hu

Házimozi belépő szinten

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75032) wyzard


wyzard
tag

Sziasztok,

Mostanában a gyerekeimmel elkezdtük nézni a nekik is fogyasztható klasszikusokat (Star Wars stb.), amihez vettem egy full HD-t tudó Blitzwolf projektort, meg egy vásznat hozzá. Volt itthon egy vagy 20 éves Genius hangcucc (https://i.ebayimg.com/00/s/NTQ0WDY0MA==/z/vN0AAOSwubRXMYma/$_86.JPG), ami ahhoz elég volt, hogy kellő hangerővel megtöltötte a szobát. A filmeket PC-ről játszottam le.

Mint látható nem 'igazi' házimozi setup ez, de a TV méretéhez és hangszóróihoz képest jóval nagyobb élményt nyújtott (a gyerekeknek és nekem is). A napokban viszont megadta magát az egyik hátsó hangszóró és az erősítő is.

Szeretnék valamit venni helyette, ami azért néhány szinttel minőségibb megoldás. A családban van néhány hangprojektor (2.1, 3.1 ...), de nekem nem igen érződik a térhatás, szóval én szívem szerint körberaknám a helyiséget, ahogy eddig volt.

A szoba, ahol használjuk kb 20 m2. Milliókat erre a célra nyilván nem gondolnék, 2-300.000 lenne így a keret Zenélgetésre különösebben nem használjuk, inkább csak filmezünk. Hangerő szempontjából nem kell, hogy lebontsa a komplett települést, de azért ne egy TV hangszóró minőség legyen, szóval valahol a kettő között, én azért szeretem érezni az erőt benne. :)

Ha fentiekre valaki tudna valami támpontot adni, hogy merre keresgéljek megköszönném, én egyáltalán nem értek a témához jelenleg. Köszönöm! :R

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Házimozi belépő szinten (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.