Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz sinci01 #17851 üzenetére
Erről nekem a Jurassic park egy jelenete ugrik be.
(1:01:00-tól 1:01:10-ig)[ Szerkesztve ]
-
sinci01
aktív tag
Nincs valakinek Harman Kardon AVR 151 magyar nylevű használati útmutatója, scannelt formában? A neten nem találok sehol, és az Extremeaudio, mint hivatalos forgalmazó felajánlotta, hogy 5.000 Ft-ért küld egyet! Milyen aranyosak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz sinci01 #17856 üzenetére
Ha nem tőlük vetted az avr-t, akkor ne is csodálkozz (és ne is várd el hogy ingyen legyen) az nekik is pénzbe kerül (fordítás, nyomda, stb) mivel nem a gyártótól kapják "ajándékba" ....
mellesleg; angol "user manual" + google fordító .... semmi olyan nincs benne ami ne lenne érthető, ha meg van, akkor azt nem használod ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
sinci01
aktív tag
válasz Dorian #17858 üzenetére
Miért? Mert mondjuk egy e-mail nem kerül semmibe, másrészt hivatalos forgalmazók. Jártam már így más termékkel és egyszerűen a forgalmazó küldött egy használatit emilben és megköszönte, hogy a terméküket használom. Nem kérdezte, hogy tőlük vettem, vagy máshol, pusztán segített egy emberen, csupán csak ezért! De köszönöm az okos kommenteket, nem azt kértem, hanem használatit. Ha van valakinek és akar segíteni elküldi, ha nem így jártam.
[ Szerkesztve ]
-
sinci01
aktív tag
válasz Dorian #17861 üzenetére
Köszönöm, sokat segítettél...
Miért kerül pénzbe egy e-mail? A saját terméküket vásároltam, kértem egy szívességet tőlük, kimondottan elektronikus formában. Szimplán az emberen múlik, hogy csatol egy mellékletet és elküldi, mert segít valakin, aki egy szívességet kért tőlük.
De részemről lezárva a téma. Építő jellegű voltál, köszi![ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz sinci01 #17860 üzenetére
Igen .... és ha rajtad kívül ezt még többszáz további ember is "elvárja" akkor szerencsétlen forgalmazó csak erre a célra tartson fenn egy külön alkalmazottat .... rossz országban laksz és rossz nyelvet beszélsz azzal van baj, nem a forgalmazó hozzáállásával ....
#17862:
Nem az ő terméküket vásároltad meg, hanem a gyártóét és igen a fordítás, szerkesztés, stb még akkor is pénzbe kerül, ha email-ben küldik tovább .... de látom Te is úgy gondolod, hogy ami email-ben jön vagy a neten megtalálható az "ingyen van" ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
junkpod
veterán
válasz Nemir Ombe #17859 üzenetére
És persze semmi marketing támogatást nem kapnak a gyártól erre... Pitiáner dolog és sajnos a magyar forgalmazók többsége ilyen. Az eszébe se jut, hogy legközelebb talán tőle vennénk valamit.
17864 Dorian: ezek után szerinted fog tőle venni bármit? A magyar kereskedők többsége kifejezetten hülye a kereskedelemhez.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz junkpod #17866 üzenetére
Örülnek, ha "jó árakat" kapnak (meg pár lufi és nyakbaakasztót), mert van akkora mennyisegű rendelésük, hogy "+ kedvezményt" kapjanak .... kis ország vagyunk, alacsony fizetésekkel, magas adókkal és nem túl erős vásárlóerővel, a legtöbb nagy gyártó le se sz@rja a "magyar piacot" nemhogy még komoly(abb) "marketingtámogatást" is biztosítson .... szerintem egy kicsit sokat gondolsz hazánk külföldi megitéléséről ....
ui: .... és a magyar kereskedők nem hülyék a kereskerelemhez, csak ők is meg akarnak élni a magas adók és járulékok mellet, a "plusz idejükben" meg nem azokkal akarnak (ingyen) foglakozni, akik eddig sem (és feltehetőleg ezután se) fognak tőlük vásárolni .... pl. az USA-ban (tudom nem itt van, de csak egy példa) vannak üzletek, ahová be sem engednek, ha előtte nem ellenőrzik előtte a hitelkártyád, mert nincs szükségük "csóringer nézegetőkre" mégsem sértődik meg ezen a nép ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
junkpod
veterán
válasz Nemir Ombe #17867 üzenetére
Egy kereskedő ne legyen dacos vagy sértődött ha nem tőle vesznek, tessék többet nyújtani mint a versenytársak.
Az adók meg nem magasabbak lényegében mint az EU átlag.
Pl ha okos lenne akkor egy hírlevél feliratkozasert letölthetővé tenné, vagy ha pénzt kér érte akkor levasarolhato kupont adna érte... A lehetőségek száma végtelen.[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz junkpod #17868 üzenetére
Így van, egy kereskedő ne is sértődjön meg, ha nem tőle vásárolnak, de ne is adjon ingyen semmit, főként azt ne, ami neki is pénzbe került .... első az üzlet és az csak akkor jó, ha nyereséges (különben segélyszervezet lenne és nem üzleti vállalkozás).... és igaz, hogy a "lehetőségek száma végtelen" amiben benne van az is, hogy a user kifizeti a kért összeget és örül, hogy érti mi is van, ha már nem beszél "idegenül" .... még ez is olcsóbb megoldás, mint egy gyorstalpaló angol tanfolyam ....
Adók szempontjából, ha neked nem sok negyvenegypár százalék járulék, huszonhétszázalék áfa és tízszázalék nyereségadó (+ egyéb apróságok) és a fix havi kiadások mellé társuló alacsony vásárlóerő akkor nyugodtan indíts egy (mindenben legális) vállalkozást hazánkban ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
AmbiG9
csendes tag
Sziasztok. Jó áron hozzá jutottam egy Marantz sr7010 - es erősítőhöz. Az lenne a kérdésem hogy milyen hangfal szettet ajánlanátok hozzá,50 nm-es nappaliban használnám50%/50% zenére mozira. Taga Platinum v2 F-120 7.0 vs Dali Zensor 7 5.0-. Minden segítséget előre is köszök.
-
AmbiG9
csendes tag
válasz Nemir Ombe #17872 üzenetére
Tudnál javasolni egy két opciót?
-
Nemir Ombe
addikt
válasz AmbiG9 #17873 üzenetére
Az itthoni kínálatban nem olcsó, de pl. a hifitutarponthu-n most vannak "utosódarabos" kiárusítások, ott pl. a Heco Celan (esetleg az Aleva) már jobb választás lehet .... vagy külföldről rendelhető pl. "félárasan" Canton (Chrono SL, SLS, Vento, Triangle (Antal Maestro), stb .... anyagilag jobban ki lehet jönni velük .... bár azt is megjegyezném, hogy 50nm-re "tisztességes" hangot összehozni semmiképp nem olcsó, főleg ha zenére is kell ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17874 üzenetére
Es az a vas mellé nem ajlott az elac?
Cserélje el velem a kérdező a vasat az en onkyomra es akkor elég lesz neki 'komolytalanabb' hangsugárzó szett[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #17875 üzenetére
Ajánlott (lenne) az Elac is, de az itthon is és kint is "nem olcsó" abban a minősegben és méretben ami a 7010 mellé "ajánlott" ráadásul 50nm-re .... a kérdezett szettek áraiból kiindulva ....
A "második részt" meg szerintem nem velem kellene megbeszélned....
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17876 üzenetére
Értettem főnök
No hatha olvassa az úr es tesz ajánlatot
Mondjuk tény hogy az a vas mellé már elac 4xx.2 vagy 2xx.2 vagy 2xx.3 vagy még feljebb ajanlott, szerintem.
De azért meghallgatnam mire képes az itthoni hangkeltoimmel[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #17877 üzenetére
A 240-es sorozat teljesen jó lenne hozzá "kategóriában", de az is (itthon is akciós) kb. 1M lenne, ráadásul a 247 meg 50nm-en egy kissé már "elvérezne" szerintem .... akkora helyre már 2 (vagy 3db 16-20cm hsz- val szerelt jobb dobozok kellenek + egy nagyon jó vagy két jobb sub ....
Mondtamírtam mar régebben is, hogy hagyd az Onkyo-t és vegyél "malacot" .... nemrég volt is egy 7010 kitett, de új, garis darab 680€-ért .... áruk már nem nagyon vagy de hangjuk viszont igen ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17880 üzenetére
Nah látod , ezért nem veszek komolyabb vasat, (nem merek ) mert ha vennék akkor mindjárt lenne helye a következő millanak es indulna minden elölről es még nincs egy éve sem, hogy elac hangot hallgatok
Es már igy is több elac marka feliratot látok itthom, mint bármilyen más márkát
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #17881 üzenetére
Látod ezért vagy "folyamatos fejlesztésben" .... az "igazán jót" csak egyszer kell megvenni ....
.... de tudom, Te most a "mennyiségre" mentél rá a "minőség" majd később jön ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17882 üzenetére
Ohhh, hogy erre nem tudok mit írni
Mondjuk ha össze adom az elacaim tipus sorszamait, akkor már lehet ki jönne matematikailag egy 4xx.2 vagy 4xx.3
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #17883 üzenetére
Szerintem ha a darabszámot adod össze, akkor is lassan kijönnek ezek a számok .... .... de egy "igazi márkafan" márcsak ilyen ....
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #17884 üzenetére
-
Pazolini
senior tag
válasz Nemir Ombe #17884 üzenetére
Meg aztán, gondold meg, mi lenne szegény Lacink nevével egy malac vételével...
MELACi vagy MALACi vagy Maci Laci??? -
johnywalker
őstag
válasz Lacielvtárs #17887 üzenetére
"malaci" oroszul, aki még tanult annó tudja, hogy a legnagyobb dicséret volt...!
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
válasz johnywalker #17889 üzenetére
Malagyec, nem?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz junkpod #17849 üzenetére
Nincs ráírva semmi, a hozzászólóra tudok alapozni, illetve a gyártó oldalán ez áll, tehát bizakodom: Supports 4K UHD.
Egy 2m-es 4000-ért valóban nem drága, de én minimum 3, inkább 5m-eset tervezek venni, ezt csak példának linkeltem a gyártóra hivatkozva.
johnywalker: Köszi a cikket, hasznos volt!
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz johnywalker #17889 üzenetére
&Pazolini: egyre jobb es jobb
Latom kreativitásert ti sem mentek a szomszédba"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #17881 üzenetére
Szerintem feljebblépésnél mindig fel kell tenni a következő kérdést: Mi a baj a jelenlegivel!? Erre ha nincs konkrét válasz, akkor mindössze esztelen pénzköltésről beszélünk, amibe ne vedd sértésnek de te is belekeveredtél. Élvezd a jó zenét, nézd a jó filmeket, és ne foglalkozz a felső szintekkel.
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #17892 üzenetére
Inkább a subodat cserélnéd le már...
-
johnywalker
őstag
válasz Lacielvtárs #17892 üzenetére
Laci!
Nagyon alapnak tűnő rendszered lehet, ha mindenki a cserére szavaz...
Persze még ha a pénztárcádba is besegítenének![ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz #98221312 #17893 üzenetére
Konkrét választ mindig lehet találni (jobb kell, az jobban tetszik, megúntam a régit, mert megérdemlem, stb ), abba kell inkább belegondolni, hogy itt már a dobozokkal arányosan kell(ene) hozzárakni az elektroniká(ka)t és esetleg egy minőségibb (ha nem is biztos, hogy nagyobb vagy erősebb) sub-ot is, mert a még jobb dobozok mellől már "kilóghat" a régi minőségben .... pl. egy Elac 240-es szett "árához" még hozzá kellene tenni egy pl. Marantz 7xxx, Denon 5xxx, Onkyo 900/1100, Pio LX 7x, Yamaha 2xxx és egy pl. Elac 2070 vagy Canton sub 1200R árát és úgy lesz "teljes a kép" ....
Elvtárs:
Szerintem ez elég "vagány" lenne új névnek: Йог медведь ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
Hidd el, a nálam mozira es sztereóra elköltött minden forintnak meg van ésszerű magyarázata, es ezzel a hangok a fejemben is egyet értenek
Exmonster : hidd el, lesz egyszer szub csere, bár nem érzem kevésnek a szub hangját, karakterét...
johnywalker: én örülök az ajánlatoknak amiket itt kapok, mert jó irany mutatasnak hogy merre tartsak, aminek van is értelme.
En magam is ateltem, nem is egyszer, hogy amit itt ajánlanak amogott nincsen olyan érzés, gondolat, ami miatt 'vádolni' lehetne barkit hogy miért ajánlanak sok száz ezres erősítőt, szubot, hangsugarzot.
Egyszerű a válasz. Azoknak van normális, szerethető, élvezhető hangjuk.
Én is azt hittem, gondoltam hogy jó rendszerhez elég egy két Deák Ferenc, es az elmúlt évben kiderult, hogy ez nem igaz.
De errol már ugy is folyamatban van egy blog iromamyomNemir Ombe hamarosan a Keresztapam is lesz
Bár tudnám mit jelent az a szo ami úgy néz ki mint egy egy óheber ekiras[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Lacielvtárs #17897 üzenetére
"Bár tudnám mit jelent az a szo ami úgy néz ki mint egy egy óheber ekiras"
Maci Laci-t !
[ Szerkesztve ]
-
Pazolini
senior tag
Szerintem a kettő valahogy együtt fut. Elégedett zenehallgatás és rendszerépítési hajlandóság váltógazdálkodásban. És igazad van: a fokmérő az elégedettség. De honnan vegyem a mihez tartást, vagyis a referenciát? A haladó topikban vagy a hifiben volt róla szó a minap, s az élőzene természetessége az egyik lehetséges válasz. Persze erősített hangverseny (koncert) teremben hatalmas a légnyomás, és nem mindenki tudja a szomszédság konstellációjában produkálni az arányosított hangerőt, amin már összemérhető lenne az otthonival a live feeling.
De tényleg jó érzés (lehet) megállni. Mondom én felső kat. rendszerrel körülöttem...
Ami nálam referencia tudott lenni, az a Beatles. Színezetlen, természetes hangú böhöm 50 kilós referencia Cantonjaimon csak egy bivalyerős sztereo végfok segített. És végre úgy szól a 60-as évek sok vokálra épülő klasszikus rockja, ahogy kell...
Most már csak a többi csatorna végfokolása kell, hogy mozin és többcsatis zenén is ezt érezzem (side-on is referencia tornyaim vannak), és leállok végre - gondolom naívan.
Béci és hétalvó persze nekem is feljebb váltást ajánlanak malac 7010-ről procira, de egyelőre tartom magam a szolgáltatásban és hallgatási variációban verhetetlennek hitt felálláshoz: dedikált proci/végfok helyett két integrált vas, amik proci-végfok párosként is működtethetők. A végfokokat nem mindig kapcsolom be, mert pl internet vagy sima rádióhoz, bluetooth-hoz, tv-zéshez többnyire elég, ha csak a center szól meg a back polcsugárzók, vagy pc-s zenehallgatáshoz csak a sztereó vas dolgozik, hi-res zenéhez, hd-hangos mozihoz meg jöhet az elő- és végerősítős üzem. De idáig el kellett jutnom, hogy - jön az Ombe-féle idézőjel - "leállhassak" végre.Jó, jó, de mi lenne, ha tele lennék elkölthető pénzzel?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest