Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #14451 üzenetére
Igen. Én is kérdeztem cimborát, mondta, hogy nem emlékszik rá, hogy lett volna update.
Plusz egyszer már csinált neki ilyet, vagyis, hogy megállt, áramtalanított mindent egy időre, utána "megjavult" ment megint, de most ez sem segített már. Ezért csináltunk gyári visszaállítást is az erősítőn és a tv-n is, de semmi változás.
Véleményem szubjektív...
-
zsoika
addikt
válasz Lacielvtárs #14451 üzenetére
A legfrissebb szoftvert tettem rá mielőtt elvitte és be is állítottam neki de az Én TV-m nem ARC-s így kipróbálni nem tudtam.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz hackeeeee #14452 üzenetére
& zsoika:
Azért ezek erdekes jelenségek.
Én már letettem róla, ott az optikai, ami rendben megy...
Anno bosszantott, hogy minek tudja ha nem működik. Már nem törődöm vele[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
claire78
senior tag
válasz Lacielvtárs #14455 üzenetére
Denon+webOs 2 hibátlanul működik nálam. Kopp-kopp.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Lacielvtárs #14455 üzenetére
Jah.
Ez csak azért érdekes, mert bő 1.5 évig ment hiba nélkül, egyszer meghülyült, akkor megoldotta az áramtalanítás, aztán bírta úgy 2-3 hónapig, aztán most úgy néz ki végleg megállt.
Véleményem szubjektív...
-
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 25e-30e Ft-ig (használt ár) erősítőt (5.1).Elvárásaim:
PC-hez használnám - zene, játék, film.
- zenehallgatásra is alkalmas legyen sztereóban (ez az elsődleges szempont), elektronikus zenéhez kellene ezért nem kell, hogy High End legyen.
- a házimozi részével kapcsolatban nincs tapasztalatom ezért nem is tudom igazán mit várhatok el.
kicsi szobába (panel) kellene ezért nem fontos a "nagy" teljesítmény.
- 1 optikai bemet (HDMI nem fontos)
- erősített Sub kimenet (végfok), bár ahogy nézegetem ez inkább a kompakt rendszereknél van. -
sys58260
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Költözésnél elveszett a házimozi erősítőm mérő mikrofonja (ONKYO TX-SR608).
Lehet valahol beszerezni valahol ilyen mikrofont?
Előre is köszönöm a segítséget. -
zsoika
addikt
Ezt találtam még a témával kapcsolatban.
Audyssey ACM-1H speaker calibration microphone for use with 2008 and later Denon and 2011 and later Onkyo/Integra receivers. The Onkyo/Integra part number for the Audyssey ACM-1H is MIC-7000; the ACM-1H is also directly interchangeable with the Denon version, the Audyssey ACM-1HB, whose Denon part number is DM-A409:
Lehet hogy az Onkyo 2011 elötti tipusaihoz a DM-A409 kell.
Én rendeltem már mind a kettöt 5eft körüli összeg.
Az onkyo 515(2012) höz a ACM-1HB t, a Denon 1909(2009) DM-A409 et[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
MCGaiwer
addikt
Plex media server mennyire ajánlott mozizáshoz, filmezéshez? minőségre vagyok elsősorban kíváncsi. Van egy LG 49UF770V Tv okos tv-m, egy Onkyo Tx-NR656 erősítőm, és egy NAS-t tervezek bekötni, amiről mind a zene, mind a filmek mennének.
Hogy érdemes az összekötést megoldani? NAS HDMI-n keresztül csatlakozzon a TV-hez, ami pedig ugyan úgy HDMIvel az Onkyohoz? Vagy csak kössem a NAS a routerre, és a TV-t arra? Zenei hangminőség szempontjából mi lenne a legjobb?
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #14468 üzenetére
"Zenei hangminőség szempontjából mi lenne a legjobb?"
Egy zenelejátszásra fejlesztett célhardver, ami még véletlenül sem egy TV.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Plex miatt azt hittem, HTPC-ben gondolkodsz, de nem akartalak elirányítani a HTPC topikba, gondoltam, szegről-végről, ez is kapcsolódó topik.
-
szpali
addikt
Általában 5-8GB-os 720p mkv-kat nézek 42" TV-n, kb 2,5m távolságból Plex-el. A media server egy '09-es 1st gen. Core i5 Vaio (Ez azért tud hangoskodni, ha transzkódolásra van szüksége)
A lejátszó jelenleg vagy az LG Conent Store-ból telepített Plex app (LAN-on) (ilyenkor van DTS hang is), vagy a Chromecast2 (ez sajnos még 5GHz .ac wifin is képes meg-meg akadni és csak DD5.1 hangot támogat)Az LG-s Plex a feliratoknál brutál transzkódolásra kényszeríti a media servert, a CC2 bármilyen feliratnál tud directplay-t. Az LG SmartShare is látja a Plex-et, ha be van kapcsolva a serveren a DLNA, viszont nem mindig látja a feliratokat.
Az általam nézett tartalmaknál a 3 lejátszási mód között nem vette mészre minőségbéli különbséget. ha van egy erős gép/NAS media servernek, akkor bátran ajánlom
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Joshi
titán
válasz MCGaiwer #14474 üzenetére
Ha nem értesz hozzá akkor mindenképpen egy média lejátszót javasolnék, itt érdeklődhetsz. A lényeg hogy vázold fel az elvárásaidat és adj meg egy max összeget.
-
Joshi
titán
Most egész jó ára van a Harman Kardon HKTS 16 BQ 5.1 hangfalszettnek, aki nem tud vagy nem akar többet fizetni egy 5.1-es szettért annak jó lehet.
-
npiar
újonc
Sziasztok, van valakinek tapasztalata a logitech z906-al? Elsősorban az érdekelne, hogy hasonló árban ki lehet-e hozni egy rendes erősítő+ hangfalszett kombót.
-
BBéci
legenda
Mit értesz rendes alatt?
Ha számodra megfelelő a Z906 hangja, akkor maradj annál. Amennyiben hangzásban és funkciókban feljebb akarsz lépni, az nem fog menni ugyanannyi pénzből.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
válasz MCGaiwer #14481 üzenetére
Nincs szükség htpc-re mivel van nas-od és minden egyéb, neked egy normális médialejátszó kell. A kérdés hogy mennyi pénzt szánnál rá.
"Hifi/videolejátszásos részhez nem értek semmit"
Mit kell ahhoz érteni ezen a szinten? A használati szerint összedugdosod a holmit aztán hátradőlve hallgatod. Egyébként mindent HDMI-vel köss össze. Ha pl lesz médialejátszód is akkor a következőképpen:
médialejátszó hdmi kábellel az erősítő bemenetére, az erősítő hdmi kimenetét a tévé hdmi bemenetére. A nas ethernet kábelét a médialejátszóba. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #14483 üzenetére
Mondjuk furcsa hogy nem ért a házimozihoz, de már van neki egy Onkyo 656-os erősítője.
Viszont a kábelek összedugdosása nélkül nem fog szólni semmi, igaz hangfalakról nem tett említést. Lehet tényleg nem ért hozzá. -
Ramos_
tag
üdv
csak egy rövid kérdésem lenne abszolut laikusként
60 ezer körüli összegér keresnék hálószobába 70cm körüli képernyős tv-t, egyetlen céllal, hogy a laptopot ne kelljen összedugnosni a monitorral filmlejátszáshozde ezek az usb csatlakozóval ellátott tv-k ilyen árkategeróiában egyáltalán lejátszanak mkv formátumot + felirat és társait? vagy ehhez még külön médialejátszó is kell? mert akkor felejtős
nagyon köszi ha vki helyretesz
-
BBéci
legenda
válasz Ramos_ #14485 üzenetére
Nézd meg a konkrét típus adatai között, hogy mit tud lejátszani! Valószínűleg tudják abban a kategóriában is azokat, amiket szeretnél, de lehetnek és vannak kivételek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
A Z906 egy PC-s szett, abban a kategóriában jónak számít, viszont házimozis szempontból lepkefing, nudli, stb. Apró, könnyű (műanyag bögre) szatellitek, egyutas hangszórókkal. A listaára 128000 Ft, annyiból már kapható olyan erősítő plusz hangdobozszett összeállítás, pláne használtan, ami belépő kategóriás házimozi rendszernek nevezhető. Azt nem tudom, manapság 100000-ért mit adnak, talán a többiek adnak tippeket.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mettek
addikt
Nekem olyanom volt a komolyabb házimozi szettem előtt. Arra jó hogy teltebb legyen a hangzás és legyen némi dübörgő basszus de igazi térhangzásra nem szabad számítani. Ha ugy vagy vele hogy ennél neked nem ér meg többet akkor jó választás. De 90nél többet semmiképp ne adj érte. Én anno 60ért vettem.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
mettek
addikt
Itt ez a hangfalszett 80ezer de alkaudható még. Ehhez egy használt erősítő50-60 ezer körül és megvagy. Ez akkor már ér valamit. Persze nem nagy szobába, max 15-16 négyzetméterig.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BBéci
legenda
Tök mindegy, mire kötöd rá, akkor is PC-s szett a Z906. Ahhoz tervezték, gyártották. A számítógépasztal köré elhelyezve, egy kis területre fókuszálva a hangját, élvezetessé teszi a játékokat, a monitoron nézett filmeket. De az még nem házimozi.
-
zsoika
addikt
válasz mettek #14494 üzenetére
Jo-jo de én a hkts 16-ot 45eft ért vettem +45eft ért egy Onkyo 515-öt ...vettem még hozzá egy Proson SUB kábelt és tokkal vonóval 100eft volt.
16m2 a nappalim.
BBéci: "Azt nem tudom, manapság 100000-ért mit adnak, talán a többiek adnak tippeket."
Pl a fent említett szett vagy a Denon 1909+Sony Pascal 835Ed páros is pont ennyibe fájt.
Nem tudom ,hogy a z906 hogy szól de bármelyik párost mellé merném tenni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Politika
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- NVIDIA® driverek topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs