Hirdetés
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BossBoss
őstag
Mivel úgy döntöttem, hogy maradok a nyári-téli mellett, én is bevállaltam a PowerProof 1-et. Az elődje nem volt rossz, viszont erről sincs teszt. De a gumik.hu olyan jó áron adta, hogy bevállaltam.(30K/db), ami a Marsónál 47K/db. De legtöbb kereskedőnél is bőven 40+k/db. Majd beszámolok róla, ha felkerült.
Valóban voltak a cégnél nehézségek az orosz gyár miatt. Kínába kellett költözniük bérgyártásra,igaz a világ egyik legmodernebb gyárába. Azóta pedig már üzembe került Nagyváradon a világ első zero emissziós Nokian gumigyára.
Szóval reméljük, rendben lesz velük minden.

-
Zsolt802
csendes tag
válasz
tasiadam
üzenetére
elvileg upgradelt verzió 2023.10 hóban jött ki, csak teszt róla sehol.
Honlapon ennyi van:
A Nokian Tyres Wetproof 1 egyrészt kiválóan egyensúlyoz a maximális
kényelem és a rendkívüli biztonság között, másrészt alacsony
gördülési ellenállással és javított futásteljesítménnyel is
rendelkezik.Az Aqua Sense keverék emellett további biztonságot nyújt esős időjárás esetén. Ez az új keverék kiváló nedves tapadást, alacsony gördülési ellenállást és kiemelkedő
futásteljesítményt biztosít. -
Zsolt802
csendes tag
Bepróbálkozom Nokian Wetproof 1-el azt írják marketingben, hogy a sima Wetproofhoz képest már fejlesztettek a tartósságon. De teszt sehol róla.
Pofátlanul olcsó itt, szabad innen rendelni?
[link] -
Zsolt802
csendes tag
Kia Vengánál (kis autó, de 15cm-el magasabb mint egy fabia)
Érdemes lenne H helyett erősebb gumi? Kanyarban nem vagyok vele annyira bátor mint a passattal, jobban dől a kaszni, itt mennyit számít a gumi? Vagy a puhább-gyengébb jobban kompenzálja a dőlést? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
xEon1337
üzenetére
Nehéz ügy, mert a gördülési zajt kívülről mérik, az hogy ebből bent mennyi/mi és milyen frekvencián hallatszik az teljesen autótípus/szigetelés függő.
XL-nek nem sok értelme van ha nem muszáj azt feltenni. Nem strapabíróbb cserébe kb 2-3%-al nehezebb a simánál. Keményebb csak akkor lesz, ha keményebbre fújod. A gumiban a levegő a teherviselő elem, az XL attól bír nagyobb terhet, hogy a nyomástartó réteg erősebb/vastagabb benne.
-
No.01
addikt
Hasonlo cipoben jarok... En meg varok egy picit, de Marc elso heteben azert felteszem mar.
xEon1337:
A Michelin meg nagyon uj, tapasztalat meg nemigen van, de ahogy elottem is irjak futasteljesitmenyben valoszinuleg jobb lesz, mint a Conti.
Szerintem egyik inkabb aranykozeput (M) a masik pedig inkabb amolyan "sport-tura" (C) -
Sziasztok! Pár hét múlva aktuális lesz a nyárigumi beszerzés 225/50 R18 méretben. Két típus között vacillálok:
- Continental PremiumContact 7 (C/A/72)
- Michelin Primacy 5 (B/A/70)Ez a zajszint jelölés mennyire érezhető a gyakorlatban? Nagyon háklis vagyok a zajokra..

PC7-ből csak 99W XL-es van, a Michelinből van 95V és 99W XL is. A kocsira gyárilag a kisebb súlyindex is feltehető. Akarom én az XL-es gumit?
RunFlat volt rajta tavaly nyáron vásárláskor, felüdülés volt, amikor sima télire váltottam, mintha légrugót szereltek volna a kocsi alá. Kérdés, hogy az XL mennyivel keményebb egy sima gumihoz képest?! -
BaLee
addikt
Szerintetek mikor érdemes kezdeni hirdetni nyári gumikat?
Van 1 garnitúra teljesen új (kb. 20km-t futott) Bridgestone Turanza 215/60 R17 96H abroncs amit el kéne adni, tavalyi DOT-os.
Nem akarnám túl hamar feltenni, mert lecsúszik az oldalakon, gondolom amíg ilyen hideg van az ember még nem nagyon nézegeti a nyáriakat...
-
M_norbi
csendes tag
Sziasztok.
Nyári gumit szeretnék vásárolni, 225/60r18 méretben. Kifejezetten utcai gumiabroncs a cél, aminél a vizes tapadás és a halk futás a fő szempont, a kopás vagy a gördülési ellenállás egyáltalán nem érdekes.
A középkategóriás gumikat néztem, 50e/db körüli áron, de ezekről a mintákról ebben a méretben nincs sok információ. Falken Ze310ec, Bridgestone Alenza 001, Yokohama xt Ae61, Kumho Crugen Hp91 amit néztem.
Megköszönöm az információkat, javaslatokat. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Inkabb az utodjat vedd a gen2-t. De az a gen1 sem rossz kisebb meretekben.
-
Tothgera30
veterán
Nexen N-Blue 4S WH17 mennyire jó választás? Tapasztalat esetleg valakinek?
-
tboldi
nagyúr
válasz
f4lcon
üzenetére
De az is baj, hogy 4S-t használok, és ha a fényesebb (szálcsiszolt?) részen nincs lakk, akkor pikk-pakk megeszi a több tonna só, amit Óváron kapna. Ezért nem vállalnám be az abszolút kedvenc MiTo gyári felnimet sem. [link]
Meg a 18-as mérettől is ódzkodom, a 17-es is tud fájni néha a remek utakon,
-
tboldi
nagyúr
válasz
f4lcon
üzenetére
Annyira azért nincs közel.

A Fiat felnivel meg az a baj, hogy a kupakja nem univerzális forma, a standard Alfa kupak nem biztos, hogy rámegy. Az általam linkelt Abarth felnibe viszont passzolna.
Értékelem a fáradozásaidat, de mint írtam, egyáltalán nem sürgős most, vannak dolgok, amikkel hamarabb szeretnék foglalkozni.

-
Zsolt802
csendes tag
Létezik
205/55 R16-ból peremvédős nyári sablon gumi Conti-michlen-pirelli-GY vonalon? -
válasz
tboldi
üzenetére
azt írja a weboldal, hogy 2 van nekik készleten, meg 1 külső készleten
ha az nem egyenlő a hegyalja kft készletével, akkor megvan itthon a 4db
én amúgy EZT venném, 219 ezer a szett. jó-jó, ez Abarth, de konszernen belül van. mint amikor Porsche felni van a Golf 3-on
-
tboldi
nagyúr
Gyári felni: 3*70000+182000=392000 Ft
Faszább OZ: 4*111500=446000 FtHát ez. Akkor már inkább rádobnám azt az 54-et.

-
tboldi
nagyúr
Ha már felni, ez sem volna rossz ajánlat, csakhogy 3 db van összesen, kellene szerezni még egyet valahonnan az EU-n belülről.
szerk.: Hát őőőőő... Cikkszám alapján még beszerezhető a Fiattól.

-
Qru
MODERÁTOR
-
tboldi
nagyúr
Csak csapongok ide-oda a gondolataimmal, most a felnitémával cOxeR-nek hála kezdtem el foglalkozni.

Ami biztos most, az a bakok cseréje a motor és a váltó körül, holnap meg is hozza a GLS.
Illetve van egy sanda gyanúm, hogy nem is a termosztát ereszti a hűtőfolyadékot, hanem az egyik cső, amit megbolygattam a tágulási tartály cseréjekor. Ha maradt még abból, amivel a Jazz oil catch canjét kötöttem be, akkor nyert ügyem van. -
tboldi
nagyúr
válasz
Tom1939
üzenetére
Igazából a "kellett" szó nem teljesen állja meg a helyét, választhattam volna csekkes részletfizetést is a maradékra, de a franc fog ezzel szórakozni. Valamint ha új hűséget kötök, kapok 65k Ft készülékkedvezményt, Magentában még ennek a duplája járt.

Amúgy tudtommal eddig is a Vidanet által kiépített hálózatot bérelte és használta a Telekom itt az ÉNy-i csücsökben. Legalább az 5G hasít, ha más nem.

-
válasz
tboldi
üzenetére
Azért a dőlt betűs elég meredek, én lehet hogy rájuk morognék egy tértivevényes levélben hogy szerződésetekben akkor ez hogy is hozz téged hátrányosabb helyzetbe (rögtön megemlítve hogy kiugróan a fogyasztóra hátrányos általános szerződési feltételek emlegetése esetén már szaladsz is a felügyelethez), adjnak már a rendezésre egy neked is kedvező ajánlatot...
-
tboldi
nagyúr
Hétfőn vettem meg rá az éves osztrák matricát, nem lesz eladás.

De igazából ez a felnis dolog is csak a jövő zenéje, esélyesen csak akkortájt lesz ebből bármi is, amikor már a CC2 is cserés lesz. Előbb a futóművet, féket upgrade-elném.
És persze mindig közbejön valami más is. A múlt héten pl. az, hogy a Telekom megszabadult az otthoni szolgáltatásaitól Óváron, ezek átkerültek a Vidanethez, ezzel együtt megszűnt számunkra a Magenta csomag és a hűség, aminek következtében egy összegben ki kellett fizetnem a telefonom hátralévő részleteit. Két OZ ára. 🤷♂️ -
tboldi
nagyúr
válasz
focvis
üzenetére
és Qru:
Úgy sem ebbe az irányba hajlok, inkább az OZ Formula HLT. Ha már felnit cserélek, valszeg a dizájnt is változtatom. Meg az jóval könnyebb is.

És köszi a felajánlást, de 58-as a kerékagy, az ET-nek ~10-zel kevesebbnek kellene lennie (39-cel is beleér egy picit a dobbetétbe a gumi teljesen kitekert kormánynál), és mozgókúpos csavarom sincs (4x98, ellentétben a Grande Puntóval).
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az igaz, valamint 2 helyett 4 bak is van már.

-
Qru
MODERÁTOR
Vannak télálló alufelnik, olyat érdemes venned ha alufelniben gondolkozol télre. Nekem acél van mind a két kocsimon de én nem vagyok ez a csicsafelnis típus.
AEZ, Dezent, DOTZ, MAK ezek normál minőségűek és nem drágák. De ebben az ársávban 1-1 Sparco vagy OZ is kifogható akár.
-
den89
tag
Milyen felnit vennétek télre? Ősszel lesz csak aktuális, de már most morfondírozom rajta, hogy acélfelni vagy alufelni legyen-e. Renault Megane Grandcoupe-ról van szó, gumiméret végül a téli is 205/50 R17 lett. Bírják az alufelnik a telet, sót, ugye, ezzel nincs gond?! Régi autómon is alufelni volt, de talán 1 vagy 2 télre hagytam csak fent, amúgy acélfelnivel nyomtam. Alufelnikből ár-értékben mi az ajánlott? Régi autómon Dezent volt, elégedett voltam vele. Ha esetleg alufelnire esne a választásom (ugyebár acélfelnit kb feléből megúsznám), akkor lélektani határ ~50-55k/db. Köszi a tanácsokat, véleményeket.
-
Zsolt802
csendes tag
És lehet valahol dot garanciával gumit venni vagy zsákbamacska? Continental lesz
-
tboldi
nagyúr
MAK felnikkel mi a tapasztalat? Mármint oké, hogy nem a csúcsok csúcsa, de mondjuk mennyire hajlamosak törni, repedni?
Felfedeztem, hogy a gyári MiTo felnimnek (fent) van MAK omázsa Torino néven (lent).

Ha a kupak 50 mm-es, és belemegy az Alfáé, akkor elgondolkodnék rajta, hogy felújítás helyett inkább vennék 4 újat.

-
tboldi
nagyúr
válasz
Zsolt802
üzenetére
Plusz egy szavazat a Contira, amennyiben az AllSeasonContact 2-ről van szó és nem az 1-ről.
Már-már azt mondom utólag, hogy a Lanciára is ezt kellett volna venni, nem a Quatracot, mert az ASC2-nek merevebb az oldalfala, jobb a kanyarstabilitás.
Abban a méretben nincs is ASC2.
-
Zsolt802
csendes tag
195/65 R15-re melyik négyévszakosat?
Continental
Goodyear
Michelin?Continental felé húzok. Létezik ezekből peremvédős? Dísztárcsás az autó. De kezdő hölgy vezető lesz+ Bp parkolás szóval várhatóan kap majd fizikai behatást.
10e évente. 4 nap Bp. Meg heti 1 vidék. A vidék hóban kimaradhat.
-
SeatZola
őstag
Köszönöm a tanácsokat! Megrendeltem a Contit!
-
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Kumho ECSTA HS52 tényleg annyira jó vagy az ADAC teszt már inkább egy fizetett hirdetés? Télen 4S Continentalt használok, ami tökéletesen helyt áll, viszont nyárra akarok egy külön nyári szettet 215/50 R17 méretben. Sokat megyek, így két év alatt ledarálnám a Contit, ha az lenne egész évben meg attól is félek, hogy nyáron elnyúlik a forró aszfalton.
-
[Új érdekes lehet] , bár ez szerintem az ami all weather.
-
válasz
SeatZola
üzenetére
szerintem katasztrofális a tapadása, kigyorsításkor elpörög, kanyarodáskor nyikorog, mint egy 20 éves napon tartott gumi... pedig irtó papásan vezetek. nagyon zavarnak ezen tulajdonságai, annyira, hogy meghirdettem őket egy évesen, és a teli árukhoz képest féláron se jelentkezett értük a kutya se... most nyárra megint fel kell tegyem, de ezzel a télivel (Conti TS850P) valamiért nagyobb biztonságban érzem magam. hülyeség, mert lehet vannak ennél is rosszabb gumik, és lehet csak nagyon sokat várok el tőle, de az előző autómon is majdnem ugyan ekkora gumi volt (az 235/55 R18 volt, egy Kodiaq) és annak a Continental nyárijával soha nem éreztem ilyeneket, mint most a Bridgestone-al.
-
válasz
joshua7
üzenetére
Érdekes kérdés, mert egyrészt OE-vel jelölve (original equipment) csak a TCR és R esetében hozza a 19-est, akkor pedig 235/35-tel és 8" széles felnivel.
Másrészt pedig 225/35-öt javasol a 7,5" széleshez. És gyári a felnid. Érdemes lenne megnézni a COC-ját az autónak, az mit ír.Az összefoglalóban található link szerint a 235/35 R19-hez 8 J - 9½ J széles való, azaz a 7,5 kevés lenne.
-
joshua7
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 2000GB NVMe SSD, 1 év gar
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én is nagyon agyalok, hogy mi legyen a

Inkább adok kölcsön pár napra (4x100, 7x17, ET45, KF:54?).