Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
Uu, köszi a gyors választ!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
galervin93
üzenetére
Continental Premium Contact 6
-
saen
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Szerintem ez elég egyértelmű, ha jó gumit akarsz akkor Conti Premiumcontact, ha olcsót akkor a Hankook. Ennyi
-
galervin93
addikt
Sziasztok!
3-as Priusra (sima öntöltős) keresek nyári gumit. 195/65/R15. Visszafogottan vezetek, van benne minden, vidék, város, pálya, ez utóbbi ilyen vmax 110-120. Nyári gumi nálam olyan 12-13 ezret kap évente. 40 ezer körül szánok rá per darab, de alapvetően a "biztonságért" fizetnék, szóval egy-két decibel meg deciliter nem döntő, szemben a fékúttal. A csavar a dologban, hogy Continental meg Hankookból kelleme válogatnom.
Tudok ajánlani a fentieknek megfelelő darabot? -
válasz
tasiadam
üzenetére
Az első gondolatom nekem is ez volt.
Az utolsó szezonját futó Dunlop WS 4D-m nézett így ki a teljes keresztmetszetén, elkezdtek kiszakadozni a lamellák. Illetve "örököltem" egy villanyos Golfon használt téli szettet - talán az is Dunlop volt - az még ilyenebbül nézett ki, szanaszét szakadva mindenütt a mintázat, a villanymotor egyből tolja a teljes nyomatékot. -
-
Asbee
veterán
Kösziköszi
-
Asbee
veterán
Fent vannak a Falkenek, hétvégén belement egy 500km, totál megvagyok velük elégedve. Csendes, komfortos, tapad, ráadásul ilyen hibátlan még sosem volt a centír. 235/45 R18. Köszi mégegyszer az ajánlást.
Golfról felnik is maradnak, egész pofás vele.
-
tasiadam
veterán
Udv
Megvolt az elso teszt a BMW-n az uj gumival. Forgalomtol elzart nem dohanyzo maganuton kiprobaltam, es 120 es 80
kozott ugyan ugy raz. De legalabb 120ig fasza nagyon. Ezellott 100nal is razott. Elofordulhat, hogy a nemreg felkerult kerekagy ut? A 2 hatso gumi is cseres, de az agy most a kerdojel. Aprilisban ezredeshez elviszem az autot, megkerem, hogy orazza ki az agyakat es a feket is. Viszont ha az agy a rossz, 15" teli miert nem raz? -
deny330
senior tag
válasz
deny330
üzenetére
Felkerültek pénteken a kerekek a Toyo Proxes TR1 gumikkal amiket említettem, hogy azért nem mai darabok (dot4619). Bátorkodnék bedobni képet a verdáról és a kerekekről, illetve megosztani pár tapasztalatot, illetve kérdeznék is.
Első körben annyit mondanék, hogy az 1 éves Vredestein Ultrachoz képest azért nem tapad annyira (vélhetően a kora miatt, de ez nem is meglepő persze), ezt érezni is, mert volt pár alkalom amikor megtudtam nyikkantani másodikban is, pedig nem egy erőgép a verda (125le). Ellenben máshol nem éreztem, hogy rosszul teljesítene, pedig késő este is vezettem a kocsit az elmúlt 2 nap (11 óra fele, talán 4 fok volt a legalacsonyabb hőm.), és teljesen jól viselkedett eddig. A gumikra ilyen szempontból nincs panaszom, bár esőben még nem volt alkalmam próbálni.
Viszont ami probléma, hogy a gumisnál kiderült centírozás közben, hogy az egyik felniben van egy pici tojás (ez amúgy az ára miatt nem meglepő, meg nem is feltétlen akkora probléma). Ezt jobb hátul érezni sima úton bizonyos tempónál, bár nem vészesen, de picit ráz a kocsi. Centírozásnál a srác azt mondta, hogy olyan, mintha a felni közepében lenne tojás, mintha középen ütne. A tehermentesítő gyűrű nem lett levéve a kerekekről mikor vittem centíroztatni, sajnos nem vettük észre, hogy rajta maradt. Kérdés, hogy érdemes lehet a tehermentesítőt kicserélnem a kereken, és felraknom úgy a verdára, majd menni egy próbakört, hátha a gyűrű van deformálódva, és amiatt üt a kerék?
-
Random beírtam egy 2006-os modellévet, a gyári 7 és 7.5" széles felnikhez (OE jelölés) a 225/45r17-et adja: [link] . Lehet, csak másik matrica kell a B oszlopra? Mondjuk 6,5" szélesre túlzás lehet a 225.
Nem győzködlek
, annyi hogy nekem lobog az autó autópályán ~18°C-től felfelé a kínai 4S-eken. Tökönbökném magam, ha ezt kéne nyáron használnom. Ugyanakkor tény, hogy télen, száraz időben (máskor elő sem veszem) szuperül tapad velük. Más
Ma apám kocsiját is átszereltem nyárira, kész a "flotta". -
mycso
veterán
válasz
focvis
üzenetére
Igazából használom/használnám télen is, nyilván nem ezzel megyek majd a tátrába, de városi közlekedés abszolut lesz és néha 1-1 hosszabb út is.
"Komoly" nyári gumira nincs szükség, nem olyan jellegű a felhasználás, meg az autó sem (megane 2 CC).
Viszont ha 4 évszakos és csak ez az egy gumija lesz, akkor lehet maradok a gyári (205/50R17) méretnél, mert nincs kedvem vizsgán ezen elbukni.
-
GEPESZ66
veterán
Suzuki Ignis-re,ill Mazda 6-re kell vennünk nyári gumit.
Apollo-t,ill. Hankook-ot néztem.
Apollo-t szabad-e venni?
Elég jó az ára. -
-
tasiadam
veterán
üdv
Árulnak csepelen egy 185/60 R14 barum nyári gumipárt, 7mm futó és 23-as dot, darabja 10e ft. Mehet a hátsó tengelyre a félrekopott kínaiak helyére? A fabia-ra menne, annak jelenleg elöl hátul 175 65 r14, de a 165 70 r14, 175 65 r14 és a 185 60 r14 is gyári méret. -
Lincoln76
aktív tag
#66549 rbalint88
Egyébként...
Ezzel az oldallal is meg a hungarogumival is az a gond, mint a legtöbb ilyen felni oldallal, hogy az agyméretet már nem lehet választani, nálam pedig főszempont, hogy nem használok központosító gyűrűt.
Egy az egyben menjen rá, ami 66.6
Vagy, ha tudom választani az agyméretet, akkor a többi nem egyezik.
-
A hobbiautót biztos fogod használni télies körülmények között?
Bennem nemrég fogalmazódott meg, hogy a szintén hobbiautóra jövő télre nem fogom feltenni a télire vett 4 évszakos kerékszettet, marad végig a nyári kerekeken (kivételt jelenhet a műszaki vizsga, mert a nyári szett nem jóváhagyott méret). Egy fasza nyári autót pedig csak elront a 4 évszakos gumi meleg időben.Ehhez némileg kapcsolódik, ebben a +5-10 fokos száraz időben a Falken FK520 8 városi kilométer alatt nem melegszik be, ami RWD autóban kellemes, viccesen kanyarodik, ill. 70-nél villog még a kipörgésgátló. (FWD autóban nem próbáltam, ott ugye előnytelen ha nagyon kapar.)
-
mycso
veterán
Sziasztok, közép vagy alsó-közép kategóriában milyen 4évszakos gumik ajánlottak?
Méret 205/50 R17 vagy 215/45 R17 lenne. (kínai gumi semmiképp, tehát inkább középkategória)Főleg a nyári -őszi - tavaszi teljesítménye fontos, a téli része, csak minimálisan fontos, de legyen "minősített téligumi", no meg valamennyire télen is használható legyen, de nem ez a mérvadó.
Mivel "hobby" autón lesz, ezért 2 szett felnit nem szeretnék tartani, felesleges.
Most egyelőre kléber vs kumho között gondolkodom, nem tudom melyik tekinthető nyáriasabbnak (talán a kléber). Illetve ezért is jöttem kérdezni, hogy milyen jó alternatíva létezik még.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Megbízható, emberi áron dolgozó gumist keresnék. Elsősorban a X vagy XIV kerületben.
Lehetőleg ismerje és használja is a nyomaték kulcsot -
válasz
Lincoln76
üzenetére
Oké, mindenkinek más tetszik.
Ebből az újabb AEZ-ből nem létezik az a méret, ami a másikból (ami megegyezik a gyári mérettel), vagy csak nem ajánlja fel? - Ha létezik, válaszd a gyárival megegyezőt.
Ha nem létezik, válaszd a legközelebbit. Ott az lesz a gáz, hogy előre inkább 8,0" szélest ajánl, ami keskenyebb a gyári 8,5"-nél.
-
Lincoln76
aktív tag
válasz
focvis
üzenetére
Szia!
Hát nem tudom, hogy elolvastad-e, amit írtam. Egyszerűen nem tetszenek a gyári BMW felnik. Van M-es felnim is gyárilag 19-es, ránézni is gyűlölök, aminek a BMW-nél potom 1.5 millió az ára újonnan. Ez az AEZ felni pedig nagyon tetszik.
Ezek a gyári felnik...

És ez van most rajta AEZ ATLANTA TITAN, számomra sokkal szebb, mint a gyáriak.
Ráadásul Alpina utánérzésem is van, de a másik AEZ a PANAMA HIGH GLOSS még jobban tetszik.
-
tasiadam
veterán
na meggyütt a toyo a BMW-re, fel is került, kb 120ig tudtam kiprüóbálni csak a forgalom miatt, de addig nem rázza ki a lelkem, de valószínűleg a hátsó gumi is szemét, de nem annyira, mint az első volt. Ugye ezek a marso szerint hibátlan nokianok. Ha lecserélném a hátsókat is, oda menjen gyári 225 55 r16, míg elöl marad a 215 55 r16?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Szevam
üzenetére
Vredestein bőven közép kategória akárcsak a Hankook de a Kléber is ide tartozik. A többi az alsó polcos azokat kilőném élből.
Már nem használank természetes kaucsukot, helyette szintetikus kaucsuk van. Jobbak a tulajdonságai cserébe gyorsabban öregszik, hamarabb elveszti a rugalmasságát. Az olcsóbb márkák jellemzően az öregedésgátló adalékon spórolnak.
Mondjuk a 30k-s keretbe belefér a top kategória is. GY Vector 4S Gen3. Attól jobbat nem kapsz ebben a méretben.
-
Lincoln76
aktív tag
Sziasztok!
Ez lenne a kérdés. [link] Előre is köszi a válaszokat.
-
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni négy évszakos gumi választásával kapcsolatban. Jelenleg NEXEN 175/65R14 T N-BLUE4S WH17 típusú van az autón. ~30 000 Ft/db-nál többet nem költenék rá.
Több helyen is azt hallom, hogy a mai alsó szegmensben lévők is hozzák a középső szegmensben található gumik minőségének szintjét. Mivel ritkán van használva az autó, ezért úgy gondoltam megpróbálnék ebből választani. Mi a véleményetek, a manapség gyártott alsó szegmenses gumik kapcsán? (Pl.: SUNNY, ARIVO, ROTALLA, NAKANG illetve FALKEN, KLEBER, VREDESTEIN, BARUM)
Mitől lesznek olcsók ezek a gumik, vagy mitől drágábbak a másikok? Csak a kaucsuk mennyiség vagy technológia is közrejátszik, vagy csak név?

-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok,
ismét eljött a nyári gumi vétel ideje sajnos...Jelenleg Nokian Powerproof van az autón, viszont már eléggé elkoptak és repedezettek is, viszont amit lehúzott nálam azt nagyon jól tűrte és mindent bírt eddig..
225/45 R18-as méretben keresek valami olyat, ami kibír újra minimum 4 évet. Az autó télen-nyáron az utcán áll, nyári szezonban simán megyek vele 7-8 ezer km-t is. A keret 40-45k/db.
Ilyen méretben és árban mi az ami ajánlott lehet jelenleg?
-
betyarr
veterán
sziasztok!
milyen abroncsot ajánlanátok és honnan vegyem minél olcsóbban 1.4-es kia ceed-re 195/65 r15 méretben? én a BRIDGESTONE TURANZA T005 195/65 R15-öt néztem ki innen első körben: [link]
nem műhelyben akarom venni, mert a szerelés megoldott. vajon friss dot-al adják innen? van tapasztalat a boltról és erről a gumiról? esetleg van jobb választás is ebben az árfekvésben?köszi szépen előre is a válaszokat!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bandus99
üzenetére
Az egyes osztályok között 0,1 liter / 100 km a fogyasztás különbség az új EU szabvány szerint. Vagyis 2 dl /100 km a fogyi különbség papíron de a valóságban ettől kevesebb szokott lenni.
Uniroyal elég gyenge, még pár kínia márka is beelőzi. Itt egy viszonylag friss teszt róla: [link]
-
MM
őstag
Mivel egy defekt miatt - a flottakezelő jóvoltából - március eleje óta már ismét nyári gumival járok, volt alkalmam tegnap 0 fokban havasesőben is kipróbálni, mit bírnak, mellettem a füves rézsű fehérlett a hótól...
Pályán mentem vele, rángattam kicsit, fékezgettem, azt kell mondjam, hogy teljesen jó volt, egyáltalán nem volt para. (Nyilván nem voltam a határon...)Ezt főleg azért írom, hogy aki fél a 4 évszakos gumitól a tél miatt, szerintem ne tegye, már egy jó nyári is az esetek 95%-ban használható - lenne.
Egyébként a delikvens egy 2022-es GY Eagle F1 Assymetric 5, harmadik szezonjában.
Zárjójel: a családi gépen GY Vector 4S Gen3, mikor rendes hó volt (idén talán 2x volt összesen), direkt kimentem azzal is tesztelni. '23 áprilisban került fel, mostanra ~35e van benne, így is teljesen OK volt.
-
-
Bandus99
őstag
válasz
Bandus99
üzenetére
Sziasztok
Most ott tartok, hogy egyik lehetőség, hogy bevállalom azt, hogy nem megfelelő méretet teszek az autóra, 205/60R16 helyett 205/55R16. Az anyagiak miatt.
a /60-as 208eft /55 156eFt
vagy ajanlottak egy másik alternatívát Uniroyal AllSeasonExpert 2 XL ez 152eFt és megfelelő a mérete, kérdés hogy fogyasztásban mekkora eltérést jelenthet egy B kategória és egy D kategória között, illetve egyáltalán ez a gumi vállalható-e?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gran Turismo
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- További aktív témák...
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- Samsung PM9C1b 1TB M.2 PCIe Gen4 SSD! 7.100-6.700MB/s
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kozott ugyan ugy raz. De legalabb 120ig fasza nagyon. Ezellott 100nal is razott. Elofordulhat, hogy a nemreg felkerult kerekagy ut? A 2 hatso gumi is cseres, de az agy most a kerdojel. Aprilisban ezredeshez elviszem az autot, megkerem, hogy orazza ki az agyakat es a feket is. Viszont ha az agy a rossz, 15" teli miert nem raz?