Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- janacsi: Kasztrendszer?
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
addikt
válasz
focvis #67516 üzenetére
Volt hasonlo elmenyem. Nem akarlak elkeseriteni, de akep alapjan sokkal inkabb volt szerencsed.
En ha tehetem inkabb nem parkolok parhuzamosan varosban (ahol kis tulzassal minden centi szamit) mert csak igy tudom teljesen elkerulni az esetleges kellemetlenseget.
Vicces mert a legutobb meg ugy padkaztam, h jott a mento le kellett huzodni es pont egy kis szigetet kaptam el amit nem lattam. A tempo alig par km/h volt es azt hittem ezt siman megusztam, de kesobb kozelrol vizsgalva igaz csak minimalisan de latszott a huzas -
Qru
MODERÁTOR
válasz
G@bi90MR #67519 üzenetére
Kumho PS72, az jo valasztas.
-
G@bi90MR
aktív tag
Sziasztok!
Toyota Corolla Hybrid 1.8 (122LE) kombi autóra keresnék nyári gumit, 225/45 R17 méretben. Minél jobb száraz, nedves tapadás, hang a fő szempont. Csak város, vagy csak pálya, évi 15-20e km, max 30e Ft / darab árért.
Kumho ECSTA HS52-t néztem (3-as Golfon 16"-ban volt az elődje HS51, szerettem, de hamar elkopott) , illetve Nexen N'Fera SU4-et. Mi jöhetne még szóba? Előre is köszönöm!
-
tboldi
nagyúr
2 év és ~8000 km után megcseréltem az Alfán az első-hátsó kerekeket. Előzetesen megmértem mind a 4-et több ponton, az eddigi elsőknél a leggyakrabban előforduló érték 4,5 mm volt, a korábbi hátsóknál pedig 5,6, de legalább viszonylag egyenletesen koptak, tehát a nyomás okés.
Alfa Romeo MiTo 1.4 turbóbenya, dyno alapján 290 Nm első keréken, Michelin CrossClimate 2, 215/45R17, DOT 1223, leginkább városi használat
-
1stVikman
senior tag
Közben tartozok egy beszámolóval, szubjektív vélemény következik a Kumho Ecsta sport ps72 nyárigumiról 235/45/ r18 méretben.
A gumi friss gyártású, 0225 a DOT, profilmélység 7,0-7,1mm a középső barázdákban.
Mintája nekem tetszik, oldalfala sem csúnya.
~1500km - t mehettem eddig, 85% autópálya, ebből jó 5-600km esőben. Az útról nem estem le vele.
Határait nem feszegettem, vészfékezés nem volt.
Volt pár kanyargósabb szakasz egy Győr és Balatonfüred közötti utamon, ott sportosabbra vettem kicsit, tapadt mindenhol, tartotta az ívet.
Esőben szépen nyomta ki maga alól a vizet, nyomvályúban sem volt bizonytalan.
A zaj aszfalt függő, de sebességtől független.
Országúton és pályán is van olyan szakasz , ahol hangosabbnak hallottam (bár most direkt figyeltem és ugyanott kollégáknak is hangosabb volt a saját gumijuk), egyébként abszolút nem mondanám zajosnak, sőt, kellően csendes.
Én meg vagyok elégedve vele, szerintem jó ár - érték arányú gumi a középkategória tetejéről.
Kopás, tartósság majd idővel kiderül.
DOT
zajcsökkentő szivacs betét
Felnire szerelve
Autón -
1stVikman
senior tag
Általában kicsit (+0,1) túl szoktam fújni, mert vagy ketten utazunk (bevásárlás asszonnyal), vagy négyen + minimál csomag (meló, munkatársak).
A gond az, hogy az előbbi felhasználásra 2.6 kell hátra, az utóbbira meg 3.0 kéne. :-/
Mindig leereszteni és utána fújni meg elég körülményes. -
Dolby
senior tag
Giuliettára páromnak cserélni kell mindkét szett gumit. Mivel évi 6-7e km megy bele, erősen hajlunk a négyévszakosra, 205/50 r17 kellene.
Használva leginkább városon belüli anya taxiként van, évi 1-2 alkalommal lehet esetleg utazás.
A kevés futás miatt olyat lenne jó választani, ami megbízhatóan öregszik. Árban a H750 42 körül indul, Pirelli sf3, Gy vector 4s, Conti ASC2, ~54eFt, megérheti valamelyik a felárat?köszi
-
gippazoid
senior tag
Hogy kerül ide a 4 nappal ezelőtti hozzászólásom? Ráadásul a válasszal fordított sorrendben?
67501 és 67502 Sz. hozzászólás közé bekerült a 67443 és 67442 és fordított sorrendben.
-
1stVikman
senior tag
Ok-ok, csak félreérthetően volt írva. Gippaziod-tól indult a kérdés, miszerint a túlfújás okozza, abból jött a többi.
- - - - - - - - - - - - - - - 0 - - - - - - - - - - - - - - - - -
Igyekszem én is akkor kicsivel többet beletenni.
Hidegen fújtam pl. 2,58-ra (2,6 kéne), aztán hazafelé meg szólt a kocsi, hogy nem oké. Rámértem és talán 2,74 volt benne, ez kb. 60km pályázás után. Az meg ugye felette van, de kevésre panaszkodott. Másnap aztán beállítottam 2,6-ra, leokéztam, azóta nem szólt, de nem is mértem.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest