Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2ozzmexy
senior tag
Nem akarlak dícsérni face-to-face, de a T001 minőségi előrelépés a linglong-hoz képest.
Mindenkinek (aki ilyen olcsó kategóriás gumit vesz folyton) azt szoktam mondani, hogy tessék egyszer legalább pénzt áldozni rá és kipróbálni egy prémium gumit ugyanazon az autón... meg fog változni a felhasználói élmény...
Igen, duplaannyiba kerül egy T001, de ha nem ezen múlik h eszik e jövő hónapban, akkor érdemes egy próbát tenni, csalódni biztosan nem fog...@bul07: A mintája jó, ha az autó meg nem mai darab, akkor szerintem a gumi zaja bele fog olvadni a többi zaj közé.
-
Felkerült a Bridgestone Turanza T001 225/45/R17.
Kíváncsi vagyok hogy esős időben hogy produkál, a LINGLONG gyalázatos... Hétvégén 2x is megcsúszott 100-nál.
-
bul07
nagyúr
Ma délután már meg is volt a felrakás
Barum Quartaris 5, 185/65 R15
Dot 2719
Made in GermanyÚj szelepekkel 4 felrakás plusz a gumik 68.000Ft
Majd ha lesz olyan hogy nagy eső elkérem egy körre édesapámtól, hogy megnézem mit tud vizes körülmények között, de amúgy nem lesz vele tapasztalatom
Most így elsőre nem vettem észre hogy hangos lenne, bár ez öreg kocsi így a kocsi zajai elnyomják szerintem(nyiszogások, recsegések) -
2ozzmexy
senior tag
válasz
kisza25
üzenetére
Az ilyet este szeretem kisebb párezer lelkes településeken, ahol a közvilágítás is olyan gyér, hogy csak az önkormányzat villanyszámláját gyarapítja...
Aztán csodálkoznak ha kiordítok hogy "legalább a balszélső gyújtana rá...", és fel vannak háborodva amikor a román kamionos áthúz rajtuk 40tonnát...
Legutóbb egy bácsinak szóltam, hogyha már be van b***va, akkor egy viharlámpát akasszon a szerszámra miközben a kígyót kergeti a felezőn...

Amúgy ennél az extrémebb sport, az a Rákóczi úton a buszsávban robogózó pizzafutár/hajtáspajtás fixi-vel... csodálom hogy még élnek...
A golfoshoz: Az ilyen autósokat olyan szivesen felültetném pár évre motorra, hogy érezzék milyen király amikor sehallselátdömötör kirakja eléd az ajtót vagy kifordul eléd...
-
kisza25
félisten
válasz
pepe091
üzenetére
Egy ügyfelem jött mögöttem, megerősítette, hogy nem volt féklámpa, akartam is szólni a golfosnak, de vagy 80-al elszáguldott lakott területen, szóval hagytam, mert mennem kellett a dolgomra.
2ozzmexy: 4,5 méter széles mellékút, kanyar, szembe sávban jöttek, az enyémben meg a biciklis
Mennyi ilyen van a nyáron, ötösével egymás mellett, mert mellék utca
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
pepe091
üzenetére
OK.... nem érdekelte...

Az ilyen mi a francért vezet autót!? Nem kötelező ám mindenkinek...
Nem érdekli, nem veszi észre, nincsen hozzá érzéke, nem is érdekli a komplett autózás témakör, akkor miért kínlódott és költött annyit jogsiszerzésre???
Hátha kinyír 1-2 embert útközben vagy összetöri (közvetlenül vagy közvetetten) pár ember szeretett autóját!?Egyszer egy ilyen figura logikáját ha sikerülne kibogoznom... tudom, 42.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
kisza25
üzenetére

Akkor lehet mégsem lesz olyan rossz vétel?
1. Az a fővárosban is divatos, csak egyirányúban, műanyag motorral/bébimobillal/pótkerekes cangával úgy hogy mindkét oldalon parkolnak, menekülnöd sincsen hova... (és értelemszerűleg ő nem fog betétlapot adni
)
2. Én nem akarom az indulatokat szítani, de az ilyen embernek a jogsiját is elvenném ott helyszínen... és soha többet nem kapja vissza... kb a 2000-es évek óta van minden autóban (akár utólag belekendácsolt) pótféklámpa, ha belenézek a középső tükörbe és rálépek a fékre, akkor látom a fényét... (igen még nappal is!) nem hiszem el hogy nem tűnt fel neki...
Mondjuk furcsálom hogy sok autó egy kifogyott ablakmosótól otthagy az út szélén, de egy 5-ös golf tesz rá magasról h egyik féklámpád sem működik....!?
-
kisza25
félisten
múlt héten volt 2db vészfékezésem (AP2) a hajam még mindig tart

mondjuk mindkét esetben 50-60-ról, de nem taknyolódott, fogott rendesen
1., biciklis kisgyerek jött szembe a sávomban
2., féklámpa nélküli 5-ös golf megállt előttem -
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szerintem mindhárom ötlet járható, az is ha ráfest a súlyokra (ez a macerásabb), de ha talál egy értelmesebb gumist, akinek vannak színes súlyai/felfogja h nem kellene a frissen festett felnit összebarmolni.
Az ütött súlyok a dísztárcsa miatt is tudnak mecarásak lenni, mivel pont oda vannak felütve, ahol a legtöbb OEM dísztárcsa pereme "feltámaszkodik".
Ha teljesen "clearview"-ra gyúr, akkor ragasztott súlyok, amit ugye könnyebb elhagyni, mint az ütöttet.
-
molnarpeter
nagyúr
-
rbalint88
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
vagy lakkfilccel átkenni feketére otthon
én még nem találkoztam olyan gumissal, akinél fekete súly is volt.btw nekem zöld színűre volt szinterezve a lemezfelni, el is hagyta a súlyt
durva volt, 60-nál úgy rázott, hogy azt hittem kiesik a hátsó híd a góf1 alól. -
válasz
forceberg
üzenetére
Nemrég, áprilisban újíttattam fel a felniket - savazás, szemcseszórás, fényezés, bevonatolás - pár nappal később láttam, hogy leesett a ragasztott súly [kép]. Később megtaláltam a garázs padlóján, egyben. Gondolom, nem tapadt meg rendesen a szűz felületen.
Nem volt kedvem 2x 40 percet autózni a felújítás helyszínére, elvittem inkább a közeli gumishoz. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Nem volt probléma belőle, visszavittük, újra kicentrírozta.
Csak eléggé morcosan hívott a barátom, hogy a nővére vadiúj autójának könnyűfém felnije elhagyta a súlyt... (az a felni még sosem volt előtte a kocsin)
Számlával visszavittük, mondta a fickó h van ilyen, "gyártási szórás", szalagban rendelik több ezer darabot és néha egyik-másik ilyen, nem fogja meg a ragasztó...
Persze ingyen csinálta soron kívül, mondjuk ezen az is segíthetett h morcosan vittük vissza és négyen.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Feltéve hogy ő is a "dísztárcsás bandába" tartozik...
Vannak akik egyenesen szentségtörésnek tartják.
Ez volt az első téli szezon, amikor én is váltottam próbaképpen, pár év múlva kiderül kinek volt igaza...
Igen, sajnos a ragasztott súly le tud válni, de ezt alufelninél is tudja, bár velem még sosem fordult elő, de van ismerősöm, aki elhagyta róla... -
A hallásom közel sem a denevéré, azonban a télire használt Nexen 4S számomra (is) érzékelhetően hangos a nyári gumimhoz képest. (A nyári 0218, a 4S 4518 DOT, tehát az öregedés nem lehet ok.)
Szerk.
Valószínűleg függ a gumi méretétől is, egyik méretben pont kiadja, hogy csendes legyen a mintázat, 2 centivel szélesebb / keskenyebb futófelületen pedig nem.
Aztán az adott autó hangszigetelése is közrejátszhat, amelyik alapvetően csendes, ott jobban hallod a gumi surrogását, stb. -
2ozzmexy
senior tag
Én is kaptam annó a csípős megjegyzéseket hogy hangos a téligumim a Vitarán...
Téli: [link] 69dB
Nyári: [link] 71dB
Bezzeg a nyárival ugyanazok az emberek nem szóltak semmit... hmmmm, biztosan csak az én fülleim vacakok már így lassan 40 évesen.
Mivel SUV (noha a legkisebb a SUV-ok között), ennek ellenére a légellenállása viszonylag nagy a korábbi E11 facelift Corolla sedan-hoz képest... engem mégsem zavar.
-
BaLee
addikt
-
2ozzmexy
senior tag
Egyszer nekem is volt ilyen, használt nyárigumit vettem 2db-ot, de ha agyonvertek sem emlékszem már hogy milyet, azzal nekem is zúgott, olyan 40 körül kezdte és nőtt a hangerő minél gyorsabban mentem...
A gumis leszedte és kidobtuk a kukába, mert szerinte szálszakadásos volt, azért lehetett...Nem tudom megmondani mi a difi, mert nem vagyok az a "füllelgetős" fajta, dacia-s módszerekkel szoktam javítani az ilyen hibákat...
De akkor se ez legyen a főszempont, meg hogy keveset egyen vele a kocsi... ha gumit kell venni akkor inkább azt mondom h elsősorban minden körülmények között tapadjon, a fogyi meg a zaj csak másodlagos. Persze aki megy évi 30k km-t, az gondolom másképpen látja...
-
BaLee
addikt
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Hát nekem egyszer volt olyan Pirelli téligumim, hogy megváltás volt utána a nyári Barum-ra váltás... Zúgott tőle az autó az úton, és nem a rossz beállítás miatt, mivel felrakás és normális centrírozás után is ilyen volt. Szóval nagyon nem elhanyagolható szempont a zajszint...
-
bul07
nagyúr
Na jelentem öcsém, és édesapám Barum Quartaris 5 -nek szavazott bizalmat, ki vagyok én hogy ellenkezzek

A helyi gumistól lesz 15600Ft/db, meg majd a szerelésKöszönöm mindenkinek a tanácsokkat, majd jövök képekkel
Beszámolóval nem max a kopásról mert a Merivát én nem szoktam vezetni -
2ozzmexy
senior tag
válasz
zsolti1
üzenetére
Lehet kérni, de feláras, ragasztott súlynak hívják, ha szólsz h neked ragasztott súllyal csinálják, akkor megcsinálják azzal, csak annyiba fog kerülni mintha alufelnire tették volna.
Lehet a könnyűfémkeréktárcsát is "ütött" súllyal kérni, csak akkor megsérül a pereme... (láttam már rá példát...) -
zsolti1
csendes tag
Sziasztok
Valaki esetleg megtudná nekem mondani,hogy
a lemezfelnit is lehetne úgy centiroztatni mint az alut?
Belülre ragasztott súlyokkal, hogy nelátszódjon a
külsején az ólom. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
A zaj részére általában magasról teszek, mivel a motorhang meg a szélzaj bőven elnyomja, arról nem is beszélve hogy én néma csendben nem szoktam autózni, vagy a deezer szól vagy a gyerek meséje megy vagy telefonálok... (Külföldön meg rádiót érdemes hallgatni, mert pl. germániában egészen normális rádió adók vannak, és ha valahol baleset van akkor azonnal bemondják, nem úgy mint itthon hogy 20 perce kuplungtesztelek az M1-M7 bevezetőn, mire bemondják hogy ja, amúgy 15km-el előttem összekoccantak...és nincsen semmi csak mindenki azt nézi hogyan törtek össze az autók... kint meg adnak érte a "kékek" egy 50€-s csekket...)
Fogyasztást meg aszem már leírtam, a GY Eagle F1-el az EnergySaver-hez képest még fedkomp szerint is csak 1 decivel evett többet a corolla, az i30 meg meg sem érezte a difit a KinergyEco után... mondjuk az dízel... nagyobb a zaj, ezt aláírom, de abszolúte nem zavaró.
-
rbalint88
veterán
válasz
2ozzmexy
üzenetére
A fogyasztas nalam nem szempont, de a zaj ak igenis van jelentosege. Ha ket azonos teljesitmenyu gumi kozul kell valasztani, biztos nem a hangosabbat fogom lekattintani... pl a hyundai is a kerekeket kevesbe szigeteli le, igy nem mindegy, milyen gumit raksz ra. Ugye nekem elantra a ceges. A rosszul szigetelt kerekjarataival is tud alacsonyabb lenni a kerekzaja a 69db gumival, mint a jol szigetelt A4-nek a 72db gumival...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Igazából én nem a csendet emelném ki, inkább azt hogy a Conti érezhetően "rontja" a harmadvonal minőségét, mintha a zászlóshajót és a másodvonalat szeretné előtérbe hozni a vásárlók előtt...
A Nexxen jobb ár/érték arányban, mint a Barum, noha az is modern gépeken készül a misi harmadvonalával ellentétben...Magánvélemény, de nem tudom magamban tartani: Akinek gumiválasztáskor a zaj meg a fogyasztás a fő szempont, az járjon inkább busszal...
-
-
bul07
nagyúr
Á gyors ez nekem ahogy túrom a nettet egyre rosszabb
Újra gondba vagyok
Azt már kinéztem hogy a gumi.hu-ról fogok rendelni jó áraik vannak és ingyenes szállítás
És nem az én döntésem de a méret 185/65 R15 lesz , hogy kicsit magasabb legyen, alacsony a Meriva A és tópartra fél centi is jól jöhetNexen N-Blue4S WH17[link]
4db 65.160 HUFNa most elkövettem azt a hibát hogy ránéztem hogy ebben a méretben mi van még és kiszúrta a szememet ez
Barum Quartaris 5 [link]
4db 59.960 HUFElolvastam az itteni hozzászólásokat a Barum Quartaris 5 kapcsolatban, hát nem sok nem egy felkapott gumi, köszönhető gondolom ez annak is hogy nem szerepelt a teszteken
Egy konkrét tapasztalat volt hogy hangosabb meg hogy vízen nem volt biztató a féktávja[link]De nem elhanyagolható különbség van a két ár között és azért a Barum nem egy sufni márka
Szerintetek be lehet vállalni a Barum gumit?
És ne csak azért írjátok hogy igen mert akkor lesz egy marha aki teszteli
Sajnálom hogy ilyen sokat rontom itt a levegőt, gyors ez a tempó nekem és nagyon tanácstalan voltam/vagyok hogy mi is lenne a legjobb
Ez ilyen döntések nekem több hetes kutatómunka után szokott megtörténni nem egy nap alatt -
bul07
nagyúr
Köszönöm
És ha már nézelődök nem tudom volt e már amibe botlottamHonlap a kereskedők listájával
Ez meg a PDF, amibe benne van hogy 718db 10e Ft, és 279DB 20e Ft utalvány van és a készlet erejééig megy
Ez elég jó
-
bul07
nagyúr
Köszönöm mindenkinek
Még annyit hogy a NEXEN NBLUE 4 SEASON gumi oldalán rajta van a hópihe?
Csak mert Romániába télen kötelező a téli gumi és hogy elfogadják e télinek, ha rajta van a hópihe akkor lehet nekik mutatni
-
bul07
nagyúr
válasz
raziel01
üzenetére
Ezt úgy értettem hogy szállítással annyi mint egy nevesebb árusnál
(#39954) 2ozzmexy
Román határ mellet vagyok
..................................
Amúgy megvan a döntés
Nexen lesz, már csak hogy honnan mennyiért a kérdésXL kérdéseben adjatok még tanácsot
Nagy hátrány lenne a XL-es gumi?
Bár édesapám nagy horgász így föld út is játszik, reggel is oda ment.
Meg
185/65 R15 méret olcsóbb
De mennyire lenne gáz hogy 60-as helyet 65-ös lenne?Szívem szerint a marosigumi-tól rendelném[link], velük van jó tapasztalat, csak vagy 600Ft/db-al drágábbak
Meg a MasrsóvalÚgy lesz hogy ma kikeresem hogy honnan lenen a rendelés, reggel még felhívja öcsém az közeli ismerős gumit ahol majd amúgy is fel lesz rakatva hogy ő felrakással együtt mennyiért tudja berendelni
Mert ha 1-2e Ft-al többért megtudja akkor csak jobb ha ő rendezi az egészetMost bőszen túrom az internetet
-
raziel01
veterán
Ez a garázsmester jó? Mert vannak negatív vélemények áruskeresőn.
"Amiben fejlődhetne ez a bolt
A gumiabroncsokon látszott a kb. 2 éves helytelen tárolás. /szabadban ? /""Az oldalon azt sugallják hogy minden megtesznek a vásárló érdekében, hogy új gumikat adjanak. 2020 májusban 2019 januári gumiról nem lehet az mondani hogy új. Másik probléma hogy a gumik DOT szórása nagy volt, kb fél év. És ez csak akkor derült ki mikor már a 4gumi az autón volt."
-
raziel01
veterán
"Az ár az jó de +1 590 Ft/db. a szállítás így már annyi mint máshol ingyenes szállítással"
Tök mindegy, hogy egy gumi 15 ezer+1600 Ft szállítás vagy 16600 Ft ingyen szállítással.
Bujaki guminál ahogy nézegettem max akkor érdemes ha teljes szettet vesz az ember, mert 1-2 darabnál még rájön a postaköltség is úgy meg drágább, mint máshol.
Velük 2 éve volt tapasztalatom. Sürgősen kellett gumi, mert szétment a kocsin lévő, úgy meg nem akartunk járni, hogy télen 3 téli gumi meg 1 nyári gumi pótkerék. Oldalukon azt írták, hogy raktáron van, küldik 1-2 napon belül. Kb 1 hét után derült ki, hogy nincs nekik.
Inkább megvettük máshol.
Persze ebből még nem derül ki, hogy jók-e. Én biztos nem rendelek onnan, mert utálom az olyan boltokat ahol nem naprakész a készletinfo. -
bul07
nagyúr
Az ár az jó de +1 590 Ft/db. a szállítás így már annyi mint máshol ingyenes szállítással
Amúgy ez is a négy évszakos lenne ami ajánlott
Nexen N-Blue 4 Season WH17 88H XL
[link]
bujakigumi.hu amúgy ismeri valakiXL az az erősített
Hátrány lehet a XL?Még este fog eldőlni hogy mit kezdenek, én a négy évszakosra akarnám rábeszélni de nem tudom hogy hogy fog dönteni
-
Ti ezt tudtátok? Lehet én maradtam le.

bul07: parancsolj. Szerintem érdemes teljes szettet venni, alapul véve a user szokásait..

-
bul07
nagyúr
Ha jól feltételezzük akkor vagy 8-10Km ment defektes gumival, azt mondta kicsit dübögött
, 3éves nyári guminak így annyiTehát gumi kell
Opel Meriva A, 70lóerős gépezettKérdéseim
Most van rajta nyári 195/65 R15
Viszont a gyári mérete 185/60 R15Első kérdésem mi lenne ha 185/60 R15 helyet 185/65 R15 méretett vennénk?
Második szabálytalan lenne ha 2db négy évszakost vennénk most 185/60 R15 méretben? Mondjuk hátsó tengelyen az új négy évszakos az elsőn meg a kopott más méretű nyári.
Ősszel meg lenne véve még két négy évszakos.Most konkrét gumi
185/60 R15 méretben hol a legolcsóbb a NEXEN NBLUE 4SEASON és a Matador MP62 AllWeather Evo?
Konkrét webshopra gondolok, mert az egész netet úgyse tudom áttúrni és hátha ti tudtok valami jó és olcsó webshopot -
raziel01
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
Skoda Roomster szóval nem sportos. Sima városi közlekedéshez hétköznap, max hétvégente 40-50km.
Használt gumikról letettem. Röhej, hogy képesek 8-13 éves gumikat is árulni. 2 éve sikerült venni 4,5 mm-es nyári Barum Bravuris 3-at akkor 4 évesen 4500 Ft/db-ért. Azt mondtam annyiért oké.
Most van rajta még kb 2,8-3 mm de pont vettem alufelniket is azért meg nem fogok fizetni, hogy régi gumikat felrakjon a gumis amit amúgy is cserélni kéne hamarosan. Így életemben először rápróbálok a 4 évszakosra.
Nexen tűnik nekem is úgy, hogy árban is, teljesítményben és kopásban is jó. 4 év 40000 km-t kibír nekem teljesen jó. Addigra meg úgyis lesznek jobb 4 évszakosak. -
raziel01
veterán
Sziasztok,
Négyévszakosban még mindig a Nexent érdemes megvenni?
195/55R15 H N-Blue4S WH17 Nexen Négyévszakos 18 ezer Ft a gumiabroncs.hu-n. -
2ozzmexy
senior tag
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ott vagyunk mi is. Nincs velük baj, rugalmas cég. Mindent megoldanak, de ettől függetlenül ez javítási himihumi nem tetszik a márka szervizek részéről
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
kisza25
üzenetére
Szerintem már nem lesz sokáig az az ugrás 16"-ról 17"-ra az árakban, mivel egyre több autót szerelnek gyárilag 17"-os könnyűfém keréktárcsával...

De hogy ez 2-3 vagy 5-6 év... de én már nagyon várom, mert horror hogy egy prémium gumi 215/55R17 méretben 45k/db-ról indul plusz ugye az újabban kötelező TPMS szelep, amit illik a garnitúrával együtt cserélni...
Beszéltünk mi már erről!?
Valahonnan dereng...@tboldi:
-
tboldi
nagyúr
-
2ozzmexy
senior tag
Nem, mert a lízingcég a havi lízing díjat, az éves KGFB és casco díjat is a céges névreszóló AMEX kártyámra terheli, ha bármilyen kiadás van vele, amit nem a lízingcég áll (defektjavítás pl) azt azonnal arra terhelik és minden számla nekik megy, különben nem fizetnek egy petákot sem. A munkáltatóm a két biztosítás éves díját január 1-én ráutalja, és minden hónapban a lízing díjat, de azon kívül semmit sem egyenlítenek ki, mivel az én nevemen van a kártya, így az AMEX rajtam veri le a kamatokat meg a fennálló tartozást.
Azért van így csinálva, hogy ne lehessen trükközni (pl. csomiban beviszem a saját autóm defektes kerekét és megcsináltatom mintha a céges kocsié lenne), sajna voltak akik bepróbálkoztak, így megalapozott a bizalmatlanság.Az önrész meg a SuperB-k és Octavia-k miatt annyi... és ugye volt már aki a Ducato-t is fejtetőre tette... értelemszerűleg a főnökségnek nem tetszett, így megrendszabályozta a dolgozókat. Ha a kollégám elkéri az i30-at, mert az övé szervízben van és összetöri, akkor is tőlem vonják az önrészt én meg verjem le a kollégán ahogyan akarom...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Kornel
üzenetére
Nem hiszem h nagyon sokat dobna rajta valóban a 195 és 205 közötti difi, bár ez úgy vélem ennél összetettebb kérdés, mert ugye a 205 eléggé gyakori méret és van egy olyan sanda gyanúm hogy a minták tervezésénél ezekre optimalizálnak... (mármint a népszerű méretekre)
De tényleg jó lenne ha valaki tesztelné végre egy adott típus teljes méretpalettáját.
De a legjobb az lenne ha az összes gumit amit itthon kapni lehet minden méretben letesztelnének egy referencia autón, mert akkor fel lehetne állítani akár méretenként sorrendet is...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
@iceQ!: Az még baráti hozzáállás, azért ha nekem letiltanak 100k-t a fizumból, akkor dönthetek h vagy nem fizetek törlesztőket, vagy nem eszünk.

-
2ozzmexy
senior tag
Nekem 20% vagy 100k az önrészem, és azt instant vonják a fizumból, mivel céglízing, így még azt sem tehetem h "így találtam főnök a parkolóban reggel", mert hivatalból feljelentést tesz a lízingcég és nyomozást indítatnak...
Ráadásul csak márkaszervízben lehet javítattni, na az ő ceruzájuk meg főleg casco-ra cefet vastagon fog...
Egyszer parkolt a kocsi a belvárosban, egy biciklist felkent az oldalára egy autóstársunk (persze csak a biciklis várt meg...), potom 200-ért kijavították a 4 elemen végigfutó karcolást...
Úgyhogy nem rizikózok, ha meg a dugóban az új autómat töri meg vmelyik önjelölt fittipaldi, akkor még vér is fog folyni...
-
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Casco önrész 500 ezerig 50 ezer. Sajnos ez ilyen. Egyszer megtörtem egy Fiesta elejét. (2017es 1.5Tdi 3 ajtós)
Addig csinálták míg 495 000 Ft lett a végösszeg. Mindent kellett cserélni: két első lámpa, köd lámpa, lökös, hűtő rács, egyéb bolhás felfogatásu műanyag...) szerencsére év végén volt és évi 1 törés bele fér a cégnek. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Én télen-nyáron busszal járok dolgozni, van cégesautóm is (az i30), de az a melóhelyemen van a mélygarázsban. BP-en a reggeli/délutáni csúcsban őrület közlekedni, arról nem is beszélve, hogy a 2019-es Vitarát nem szivesen tenném ki az "utcaiharcnak", az i30 céglízng, ha törik, akkor az önrészt nekem kell állnom. (akkor is ha bebambul a "majom" mögöttem, vagy csak lefagyott valahol az út, én meg kómás vagyok és árokba csúszok miatta)
De így sem tudok elmenni BP-en 50ezret úgy, hogy legalább egyk****gfutár a tükrömet ne vigye el, vagy valaki be ne csókoljon hátulról, belémtolasson stb. (ezek mind megtörténtek), úgyhogy inkább BKVzok ha csak tehetem...
Többek között ezért sem szeretem, amikor valaki azt mondja nekem h ő 20 éve vezet de balesetet még egyet sem okozott... én is vezetek 20 éve, de nem vagyok álszent h azt állítsam sosem húztam még meg az autóimat vagy egyszer sem számoltam még el a féktávot esőben... -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Kornel
üzenetére
Igazából csak józan logikával ha végiggondolod, akkor a keskenyebb gumi azonos autón azt jelenti hogy kisebb felületen nyomja az utat, tehát jobban kiszorítja maga alól a vizet, ami persze mintafüggő, ezt aláírom. Jeges úton meg a téligumit is a hajadra kenheted, én inkább sónedveset mondanék, azon a virslit hamarabb eltekené az 1,9TDI, az biztos.
Bár hiánypótlólag én szivesen csinálnék egy olyan gumitesztet is, hogy egy adott autóra különböző felniken különböző méretekben ugyanazt a gumit feltenni és úgy megnézni melyik mit tud... persze ehhez kb egy bugy-t kellene építeni...
De azért kíváncsi lennék, rá hogy mondjuk egy 195/65R15-ön is úgy muzsikál e egy CC vagy egy Quadraxer mint ugyanazon autón 225/45R18-ban... Jó móka lenne szerintem és hozna néhány meglepetést is...
@F_Zolee: "Persze amilyen tél van mostanság..." BP-en egész évben Karácsony van...
Amúgy meg is lepődtem hogy ezen a télen havat kellett takarítanom a kocsikról, el is késtem a melóból reggel... -
Kornel
veterán
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Jeges útról volt szó, 195 és 205 széles gumi között van 1 cm szélesség különbség, ugyan mitől tapadna jobban a keskenyebb?
Vizen sem hiszem, hogy azonos típusú guminál 1-2 százaléknál több különbséget lehetne kimutatni fékútban, sőt egyes mintáknál a nagyobb méretekben újabb minta árkok jelennek meg a jobb vízelvezetés miatt. -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akkor kap egy garnitúra új télit
köszöntem mindenkinek 
Bár hol van még az október /november

2ozzmexy
Ja felesleges pénz kidobás lenne
-
Def26
félisten
Köszönöm, hasznos dolgokat mondtatok. akkor marad a 16" is télire.

-
2ozzmexy
senior tag
A 16"-os gumi olcsóbb, a ballonossag miatt kevésbé sérülékeny lesz a felni ahogyan a többiek is írták.
Én még annyit hozzatennek hogy a nyárihoz képest érdemes keskenyebb gumit választani telire, mert így nő a talajnyomasa a kocsinak és csökken az aquaplanninget valószínűsége, ráadásul hóban is jobb...
A másik dolog az utak, télen kevésbé vackolnak a karbantartással, így több a kátyú, ami miatt a futómű is a ballonosabb gumira szavazna... -
Def26
félisten
Sziasztok!
Télre érdemes megtartani a 16" felnit és erre venni gumit, vagy a nyári 18" -ra vegyek téli gumit? Technikailag melyik a jobb (ha van ilyen) a téli utakra?
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
focvis
üzenetére
Úgy érzem a kapcsolatod az eladóval mélyebben gyökeredzik...
Eleve nem vennék/rendelnék olyan helyről gumit, ahol nincsen reklamáció és legalább 1 év gari...
A Barumhoz volt Continental defektgarim, mert rádumáltak, amikor elpukkant egy idegen tárgy miatt egy telefonomba került és küldték az újat. Nem akarok reklámozni, úgyhogy nem írom le melyik cég volt... ki fogod találni.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Persze, az is az, egy-egy darab. Viszont amiről én beszélek, abból több van.
A lényeg: Érden senki se vegyen demo gumit, a világ egyik legnagyobb trógere árulja őket. Reklamáció nincs.
-
footy
addikt
válasz
Dluinet
üzenetére
Nekem a graci van helyben, itt az osszehasonlito oldalak 100 euro korul hozzak.
(A legolcsobb reifenpro a gumiplaza.hu akivel mar megjartam)(#39903) 2ozzmexy
Plusz félve kérdezem meg, hogy szerinted mennyire vigyázott rá az, akik nyakig sárosan tette el az előző szezon után!?
Ez mondjuk jogos... -
-
footy
addikt
Tudom nehez megitelni, de szerintetek ez a gumi ugy nez ki mint ami keveset futott es 7mm profilja van? Csak mert az elado azt allitja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mindenkinek (aki ilyen olcsó kategóriás gumit vesz folyton) azt szoktam mondani, hogy tessék egyszer legalább pénzt áldozni rá és kipróbálni egy prémium gumit ugyanazon az autón... meg fog változni a felhasználói élmény...
Igen, duplaannyiba kerül egy T001, de ha nem ezen múlik h eszik e jövő hónapban, akkor érdemes egy próbát tenni, csalódni biztosan nem fog...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)