Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
98-ba vettük az elsőt újonnan márkakerekedésből. Ez volt a nyárija, télije is.
-
vendingo
veterán
válasz
tboldi
üzenetére
Nekünk az első G4 is ezzel a mérettel volt szerelve gyárilag

Más: Felkerültek a nexen 4 évszakosak. Hatalmas tesztút alatt nem vettem észre semmi különbséget a bakelit keménységű télihez képest. (200 méterre lakok a gumistól
)
Aminek viszont örülök, hogy végre megint alufelniken gurulok, nem a rozsdás acélokon. -
zsole84
senior tag
Sziasztok!
185/55 r15 méretben melyik nyári gumit valasztanatok Ar/érték arányban?
Köszi.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az lesz asszem, azt meg tudod mondani, hogy nyàri lehet e vagy téli? :D
-
Qru
MODERÁTOR
Jazz-re kéne 4S gumi. Kléber vagy Nexen legyen?
Kléber mintája jobban tetszik de a Nexen olcsóbb (és picit talán jobb is?)...
Az eszem Nexent súg a szívem Klébert.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi
Igazából a típust nem nagyon tudom

Az érdeksség az, hogy úgy vannak a gumik megjelölve, mintha 1 oldalon lettek volna az azonos típusok, de remélem csak elírás, bár máshogy koptak...
2 db Pirellinek a profil mélysége: 0,58 cm, 0,63 cm
DOT: XT UU XKNL 334
DOT:XT UU XKAL 056
2 db Diademnek a profil mélysége: 0,4 cm, 0,41 cm
DOT: A5AE 2J0R 1802
DOT: A5AE 2J0R 1702Ezek sac/kb, mérve lettek toló mérővel, de nem digitális azért 1-2% eltérés lehet

Képek pedig itt vannak : [link]
Ha kell, akkor csinálhatok még pár képet, de nem tudom, hogy merre keressek mit
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Egy kis segítséget kérnék, Opel Astra F 1.4 benzi esre keresnék 13"-ra gumit, mit érdemes megvenni? Nyilván nem kell a legjobb/legdràgább hanem olyan középszar :D 13-14k között láttam árgépen, egészen jó minösítésekkel, de kíváncsi vagyok mit mondotok
Más: Kaptam 4 db rànézésre jó állapotú gumit, de nagyok, itt megkérdezhetem, hogy kb mennyit érhetnek ha érnek valamit? Illetve mi kell az àr meghatározásàhoz?
-
troll81
addikt
Michelin Primacy 4 S1 235/45 R18 98W lesz a gumi és elvileg A A besorolással bír
-
samu2062
senior tag
válasz
2ozzmexy
üzenetére
2006-os, de fogalmam sincs, hogy az a gyári alufelnije e, ami rajta van, vagy utólag rakták rá. Az lesz a legjobb, ha megnézem pontosan milyen van rajta, és megírom majd. Akkor tudtok majd biztosan segíteni. Addig is köszönöm.
Qru akkor valószínűleg a k125 lesz, ha van abban a méretben, ami kelleni fog. Köszi neked is.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
samu2062
üzenetére
Egy évjárattal ha kisegítenél minket az sokat segítene azon kívül h H astra és 1,6.
De valszeg 195/65R15 lesz a nyerő méret...
Bár felszereltségtől függően azt az autót az évek során szerelték gyárilag 15" és 16"-os alufelnivel is, aztán volt aki rádobta a 17"-os OPC felnit is, szóval alternatíva van bőven.
wheel-size.com: (Opel Astra 2005 EUDM)
1.6i 5lugs
195/65R15 6.5Jx15 ET35 5x110 M12 x 1.5
205/55R16 6.5Jx16 ET37 5x110 M12 x 1.5
215/45R17 7Jx17 ET35 5x110 M12 x 1.5 -
i-sti
senior tag
Látom az összefoglalóban nincs.
Meddig tekinthető "új"/"használható" guminak egy újonnan eladott?
1 év még vállalható? Fél év? -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Nyári gumit szeretnék vásárolni, 205/55/R16.
Napi 70km-t utazok.
Vredestein Sportrac 5 - re gondoltam.
Esetleg tudok ajánlani hasonló minőséget olcsóbban, vagy jobb minőséget ugyanilyen árban?
Köszi! -
samu2062
senior tag
Sziasztok!
Kb. másfél éve kértem ajánlást nyári gumira, a peugeot 206-ra. Az ajánlat a Hankook k435 volt, ami be is vált nekem.
Most lett egy opel astra H 1.6, amire szintén szeretnék nyári gumit. Erre is megfelelő lenne esetleg az említett Hankook?
Vagy esetleg valami más, 17k/db.
környékén?
Főként városi használat, de néha országúti és ritkán autópálya. Túl sokat nem megyek, 1000-1500 km. havonta a max. 15-ös alufelni van a kocsin.
Köszönöm előre is. -
válasz
HussarF
üzenetére
Mi az hogy 3 ECO gumi?
Ne már... Ezek egyike sem közelíti az ECO gumit. Miért kell ilyen szubjektív módon átvetődni a paripa túlsó felére? Primacy 4 van nekem és nagyon meg vagyok elégedve vele. Igaz nem sport a verda, de volt pár kemény helyzet és tapadt nem csúszott. Plusz a kanyar sebességnél nem igazán számít a lóerő meg a nyomaték...és ott is parádés.
-
Kornel
veterán
válasz
HussarF
üzenetére
Azért a PC6 messze van az Eco gumitól szerintem.
Dluinet: a Michelin termékek általánosan sok km-t bírnak, majdnem minden teszten ez köszön vissza, illetve saját és ismerősi körben is ez a tapasztalat.
Évi 25k körüli futásnál ezért kellene nekem is Michelin/Kleber vonalon maradni.
-
válasz
troll81
üzenetére
Ha évi 30k km, akkor a Michelin a legolcsóbb/ésszerűbb választás, az 4 szezont is kibír.
Bridgestone Turanza T005-tel lesz a legkisebb fogyasztásod, de általában drágább is, ráadásul 3 szezont bírna. (Az ennél is takarékosabb Bridgestone Ecopia a hypermilerek és az ecomodderek kedvence)
Continental az kiegyensúlyozott, de előbb el fog kopni, mint a Michelin
Pirelli-t meg már írták. -
Dare2Live
félisten
válasz
troll81
üzenetére
Én pont most nézegettek teszteket amiket írtál kb a legjobbak közt vannak, minden teszten nagyon jól szerepelnek.
Innen izlés kérdése. Nálam P-Zero kiesne mert nagyon gyorsan kopik. Nem mindegy, hogy 25kkm után már cserélni kell vagy 48kkm után...
Innen sztem azt vedd ami legolcsobb, legfrissebb... én vszeg Michelint venném mert nagyon sok év jó tapasztalata van vele. -
troll81
addikt
Ebből a 4 márkából ki mit választana???
lassan gumit kell vennem..Michelin Primacy 4 S1 235/45 R18 98W
Bridgestone Turanza T005 (XL) 235/45 R18 98Y
Continental PremiumContact 6 (XL) 235/45 R18 98Y
Pirelli Pzero PZ4 Sports Car (N1) 235/45 R18 94Y -
vendingo
veterán
Nem találtam beárazós topicot. VW g4 gyári acélfelni (felújítva: csiszolva, festve) mennyiért lehetne eladni darabját?
-
NextError
tag
Sziasztok!
Adott a szezon indulás...
Nyári gumi kellene a kis h astrára 205/55 R16 méretben :D mi ami ajálott lenne? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dare2Live
üzenetére
Szétbontanám téliesre és nyáriasra a kínálatot. (AllWeather vs AllSeason).
A nyáriasból a BS A005 és a Michelin CC+, téliesből a GY Vector 4Seasons Gen2.
A kettő között (télies/nyárias) ott van a Conti AllSeasonContact ami télen sem olyan buta de nyáron is még vállalható. -
Dare2Live
félisten
4 évszakosból mik most a legjobbak? Ár nem számít.
195/65/R15ös a méret ha jól emlékszem
-
Shummo
senior tag
Sziasztok.
235/40 R18 méretben szeretnék kérni segítséget.
Egyelőre 2-t cserélnék,
Hátul Continental Premium Contact 5 marad(meg van benne 1 szezont bőven).
Mit javasoltok? Futásigény kb 10e Km a szezonra
kb 35-40e/gumiig -
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
Kérdésre kérdéssel:
Attól függ mit szeretnél... Utóbbival nekem is van tapasztalatom, egy eléggé jól eltalált gumi, ha áll a víz az úton úgy ömlik az eső, akkor a 140-es utazó tempót érdemes lejjebb venni... 185/60R14 méretben egy garnitúra lement a corolláról, én nem bántam meg és bátran merem ajánlani, télre a Barum Polaris 3 volt rajta, azt is megvenném rá újra ha még meglenne a kocsi...
A Nexxenegy 4évszakos gumi,itt eléggé ajánlott,akkor jó választás ha nem akarod cserélgetni rajta a kereket...Szerk: elnéztem a típust@tblodi & @Qru: Naná hogy azt vennéd.

-
2ozzmexy
senior tag
válasz
cappa72
üzenetére
A használt gumi olyan mint a használt feleség, nem tudod miért váltak meg tőle és nem tudod hogyan használták/tárolták/szerelték.
Ilyenkor mindig két nagy kérdést tegyél fel magadban (és ez minden használt cuccra igaz):
1. Ha annyira jó, miért adja el?
2. Ha tudod hogy nem jó, akkor biztosan kellene?A gumin+felnin, a féken, a futóművön meg a kormányon az életed múlhat, megéri spóroloni pár ezrest?
Nekem a használt nyárigumival az a tapasztalatom, hogy 1-2 szezont elmennek és annyi, utána kuka. Amelyik drágább és nem 1-2 szezont megy el annak olyan az ára hogy egy másodvonalas újat betakar, de ahhoz nem kell nyúlni 5-6 évig. Amikor 5-6 szezon alatt egy új gumi árát (vagy annak jelentős hányadát) otthagyod szerelési díjra a gumisnál, akkor nem éri meg... BP-en 3000/kerékért szerelik a fastra méretet, ha a használt gumit 10ezerért veszed és elmegy két szezont az 13ezer 2 év alatt, vagy veszel mondjuk Barum Brillantis 2-t rá 12+3ezer szerelési díj/kerék áron és 5-6 évre le van a gond.
Számolj utána nyugodtan...
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Öregnek a télije külön felnin van, rendes nyárit szeretnék majd a másik garnitúra felnire venni hamarosan (mert azért anyókán kívül nekem is kell menni vele, hogy el ne lustuljon).
Nyáriból melyik az, ami jól tapad?Annyira olcso meret az astrae, hogy ne eri meg a hasznalt.
Ezen is gondolkodtam... csak "néha" határozatlan vagyok... vagy mégsem?
Ami most van rajta az használt volt (kényszermegoldásból), de egy kalap kaka, f*s...szerk2.: és igazából nem biztos, hogy ez eltántorítana, de most megnézvén az árakat... igazad van. Új lesz.
-
T'om kicsit láma kérdés, de elnézve az elkövetkező időjárásjelentést, érdemes már nyárira váltani?
(Tippem szerint igen, mert 6-20, majd kicsit később 2-10 lesz a jellemző °C) -
2ozzmexy
senior tag
-
Firstaye
tag
Ezen a teszten azért nem szerepelt annyira jól vizes felületen. [2020 Tyre Market Overview Braking Test]
Ma megjelent egy szerintem érdekesebb teszt, azaz a fenti folytatása a 20 "túlélővel" [link]. Michelin, Goodyear és a Conti itt is előkelő helyen van, viszont a Maxxist itt 6 minta is veri, ami az Adac tesztjében mögötte végzett. Tudom más a méret, szóval olyan messze menő következtetéseket nem lehet levonni, az viszont biztos, hogy aki a top 3-ból választ az nagyon nem nyúl mellé
A Maxxistól én személy szerint félnék, mert ennél a márkánál többször is olvastam, hogy a kopással exponenciálisan veszít a teljesítményéből. -
vendingo
veterán
Még egyszer köszi a nexen tippet, meg is rendeltem. Szállítással együtt 18k/db lett a végösszeg. Ez sokkal több, mint amennyit szántam volna rá eredetileg, de megint megnéztem a jelenlegi gumijaimat, miután kicsit morcosabban vezettem egy parkolási bírság miatt. A futófelületen a minták, barázdák elég jól elkezdtek lepattogni, repedezni, szakadni. Letéptem pár ilyen cafatot, olyan az állaga mint a bakelitnek. Nem is tudom, hogy tudtam eddig ezzel menni.
-
Ennek fényében milyet lenne érdemes beszerezni nyárra? 235/35 R19 méret, max 70k.
-
i-sti
senior tag
-
Sőt, a minta sem 8 éves, ha jól nézem. Jófogáson láttam 2012-es sportrac 5-öt és más volt a mintája (nem, nem a kopás miatt). Nem értem amúgy, hogy ha minta meg keverék is változik, akkor miért nem léptetic a számlálót a brand mögött, na mindegy, ő dolguk

Régi sportrac 5:
-
alázógyík
addikt
válasz
HussarF
üzenetére
Amit linkeltem tesztet, ott is írják, hogy frissítve lett :
"Bridgestone manage to continue their strong run of results for the T005, which is a tyre that seems to work really well in the smaller sizes, and the seemingly refreshed Vredestein Sportrac 5 finishes an excellent second place."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2003-as golf manualja 195/65-öt ír már csak, (használtan) kereskedő 185/60-nal adta

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ne már... Ezek egyike sem közelíti az ECO gumit. Miért kell ilyen szubjektív módon átvetődni a paripa túlsó felére?