Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladanyi
tag
válasz kenguru99 #34354 üzenetére
és azt hol látom a felnin, hogy milyen méretű? elméletileg az eladó azt mondta gyári corsa acélfelni tehát 5Jx13” 4x100x56.5 ET43, de az eladó azt is mondta, hogy a rajta lévő Hankook K701 silica négyévszakos és kiderült, hogy nyári szóval feltételezem, hogy forgalomba helyezése óta ez a felni van rajta.
-
flymi
addikt
válasz shteer #34352 üzenetére
Talán semmi, eddig csak az ajánlott és a javasolt szavakat olvastam ilyen tekintetben.
"Javasolt elővigyázatosságból, azon gumik új abroncsra cserélése, amik a gyártási évétől számítva 10 éve, vagy régebb óta üzemelnek. Ez vonatkozik a pótkerékre is. A csere még akkor is ajánlott, ha használhatónak néz ki és még nem érte el a kopásjelzőt a gumi."
"A prémium gyártókat tömörítő szakszövetség szintén 10 évet ad meg, amely fölött a még sosem használt gumiabroncs is csereéretté válik. Ennek oka az anyagfáradásban keresendő."
"Az autógyártóknak de még az abroncsgyártóknak is van persze ajánlásuk az öregedéssel kapcsolatban, de ez koránt sem egységes. A General Motors és a Ford 6 évente mindenképpen cseréltetné az autógumikat (használattól függetlenül) míg a Michelin irányadása 10 év. Utóbbi véleménnyel egyezik meg a Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye is."
"Ott a javaslat, hogy öt év után évente gumis ellenőrizze az állapotukat az öregedés szempontjából. Az éves ellenőrzéssel el lehet húzni 10 éves gumikorig, akkor viszont már tényleg cserélni kell az abroncsot."
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
DJ. Ru$y
félisten
Akkor legközelebb ne írd azt, hogy "nem lehetne", mivel ezt tényként közlöd, mintha lenne rá szabályozás. (A KRESZ-ben tudtommal se erre sem pedig a téli gumira nincs szabályozás, csak ajánlások vannak minden más formában.)
Szóval helyesen lehet, csak nem javasolt.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
flymi
addikt
válasz DJ. Ru$y #34359 üzenetére
Ebben igazad van, de a lényegen nem változtat.
Sajnos pontenciális gyilkológépek közlekednek az utakon, mert a tulajt nem is érdekli a gumi állapota, kora. Annyira sok a nemtörődöm, hozzá nem értő ember, h az már fájdalmas. Szó szerint akárkinek lehet már száz vagy több száz lovas kocsija mert pénze van. Hajtja addig ameddig, aztán vagy egy árok/fa vagy egy másik kocsi lesz a végállomás.Sajnos nincs szabályzás, legalábbis nálunk. Pedig nagyon kéne!!
Ha a gumigyártók 6-10 évben maximalizálják az élettartamot, akkor azért illene ezt is figyelembe venni magasabb szinten is, nem csak ajánlásként. Gyanítom, h az autósok többsége nem is tud erről semmit, pedig a mai modern világban két kattintás után megtalálsz bármit!Épp múltkor néztem a Speedzone műsorát, Dubaj a másik véglet. Törvényileg szabályozva van, h 3 évnél öregebb gumi nem lehet a kocsin! Érti?
Legutóbb meg Totalcar Műhelyprn részeit néztem újra. A Bravo 12 éves gumikkal az normális?
Talán láttátok többen is, de itt van ez a pár napos cikk, mikor megláttam aszittem lefordulok a székről.Lehet én vagyok a másik véglet ebben a témában és túltolom, mert a téli és a nyári szett vásárlása előtt is napokig túrtam a teszteket meg a videókat, h melyik lenne a legjobb választás. Nem volt egyszerű a kiválasztási folyamat.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
DJ. Ru$y
félisten
Érdekes, hogy a szerbeknél akik elég balkánian tekintenek a közlekedésre... Mindig menekülök onnan képesek voltak bevezetni a kötelező téligumit Nov. 1-től talán március végéig... Pedig ott aztán járnak mindennel, olyan lepukkant gépek vannak, hogy ihaj.
-
félisten
Ezek közül melyik ajánlott? De várok javaslatot is online rendeléssel házhoz szállítással.
autogumiplaza
gumitop
automax
bhpgumi
marsoIlletve melyik 4 évszakos legyen 195/65/15-ben ha kiegyensúlyozott gumi kell?
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #34368 üzenetére
A BHP-től rendeltem már többször is, mindig minden rendben zajlott.
És Contit néznék, ha kiegyensúlyozott kell.
-
félisten
-
tboldi
nagyúr
válasz szabonagyur #34370 üzenetére
A Continental AllseasonContacttal nem nagyon lehet mellényúlni. Esetleg Michelin CrossClimate+, de az nyáriasabb keverék.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz szabonagyur #34370 üzenetére
+1 Continental.
-
félisten
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Ununqatrium #34374 üzenetére
Igen, ha van nyárid akkor nem érdemes 4évszakost venned. Úgy olcsóbb ha veszel egy télit (és jobb is).
#nincsbennetarcsi
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Brave_86 #34377 üzenetére
Gumidot. Még jó, hogy a postával dolgoznak, mert ismerem a körzetünkben szállító srácot, jó forma, megkérem, hogy hívjon fel, és megbeszélem vele, hogy megnézem, max nem veszem át... De, ha már 2019-es, akkor már talán oké.
-
csetle
csendes tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy 2006-os Skoda Octavia RS-en levő felni az Octavia III-ra is megfelelő lehet? Köszönöm a segítségeteket! -
madmike
őstag
Sziasztok!
Cordiant téligumit használt már valamelyikőtök személyautón?
Nálunk a kamionokra a főnököm néhány éve csak Cordiant vesz és a személyautóin is mind az van, Ő magyon dícséri, annyira, hogy szerintem szerelmes beléjük
Nekem is eljött a csere ideje és áfa nélkül meg tudnám rajta keresztül venni. De sehol nem találok róla semmit...[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
MasterMark
titán
Üdv újra, mi most a best buy téligumi?
Switch Tax
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #34388 üzenetére
Ami eddig, még nincsenek friss tesztek.
mod:
Mi is kell neked? 225/45R17?
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
K Norbi
addikt
Conti Ts 860 az isten.
Igaz sose volt olyanom.
De akkor is az!
Ennyi -
Qru
MODERÁTOR
Kleber Krisalp HP3 meglepően jól szerepelt a teszteken, bár hogy milyen gyorsan öregszik arról még nincs infó. A Bridgestone és a Hankook viszonylag gyorsan öregszik az itteni tapasztalatok szerint, szóval ami jó és tartós is az a Dunlop WinterSport 5. Felette meg a Goodyear UG9, Michelin Alpin 6 és a top a Continental TS860.
Nekünk TS860 van az tényleg nagyon jó (a TS850 mondjuk vízen nem remekelt).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
K Norbi
addikt
válasz MasterMark #34392 üzenetére
-
rbalint88
addikt
válasz MasterMark #34392 üzenetére
Arra szerintem jo lesz a Kleber oda
-
DJ. Ru$y
félisten
Gumidotot tudom ajánlani srácok! 2019. 26. heti gumikat kaptam, ahogy mondták idei gyártás.
-
gabor9991
őstag
válasz DJ. Ru$y #34398 üzenetére
Én klebert vettem tőlük júniusban, [14. heti] gumik érkeztek szóval biztos nem valami elfekvő készletből dolgoznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest