Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_drk
addikt
Sziasztok!
2003as Fabia. 5 csavaros lemezfelni.
Kerék csere közben 2 csavar menete is behalt. Simán lejött. kicsit szorult de nagy ellen állás nem volt. Úgy ahogy szokott, meg a többi kerék is. Mikor tettem fel a nyárit furcsa volt hogy mind az 5 csavart a végtelenségig húzhatom. Először csak az 1 kezdett el forogni, majd újra felemeltem, le mindet, de azt az 1-et már le se tudom szedni. De vissza felrakáskor már egy másik is behalt. Másik 3 csavar rmár eléggé rá van szorulva, viszont a többi kereken kattanásig vannak és mindig is úgy voltak. Ezen a 3-at is a végtelenségig taposhatom.
A másik 2 csak forog. Se le se be nem húz, kicsit szorul 1-2 állásban, akkor nem tudom kézzel csavarni egyébként tudom.De ezzel egyáltalán el lehet indulni? A 3 csavar az tuti fogni fog, de az a másik 2 kieshet? Van olyan állás hogy kézzel tudom csavarni, de be is tudnak szorulni.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz Csabroncka #33393 üzenetére
Az emberek is birkák!
Szét se néznek, csak a telefont tudják nyomkodni.
Úgy közlekednek át az utakon mintha egyik szobából a másikba mennének.
"Teljes biztonságban"Bamba népség..
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
válasz Csabroncka #33393 üzenetére
Büntetni kéne a nem megfelelő gumit, de nyáron a télit is és fordítva. Vagy vegyenek négy évszakosat aki ezen spórol.
-
Csabroncka
addikt
Sötétített üveg, extra szir-szar az kell, de a gumin spóroljunk! Hajrá! Én továbbra is fenntartom, hogy aki a gumin meg a féken akar spórolni az inkább járjon gyalog.
- Páran korábban is raktatok fel már-már morbid kategóriába tartozó műszaki állapotban lévő autókat. Kíváncsi lennék arra, hogy hány műszakis megbukás lenne, ha egy-egy baleset esetén a műszaki állapotra visszavezethető haláleset miatt a műszaki vizsgát kiadó emberkét is felelősségre lehetne vonni!
-Itt van ez a bizonyos zebrás eset, szerintem sokan ismerik. Én egy életre eltiltottam volna a vezetéstől!
(elég az a sok szerencsétlen akit vaksötétben, vagy szembesütő nap miatt ütnek el)bef.: lehet sarkítok, de egészen addig amíg nem a te családodból csapnak el valakit a zebrán,
leszarod, hogy téli vagy nyári, vagy hót kopott gumija volt. Utána mikor a kórházi ágy mellett könyörögsz az életéért, nagyon is érdekelni fognak ezek a dolgok, a sok miért mellett!"in medias res"
-
nagyúr
Utána meg ha a árokban kötnek ki fel lesznek háborodva, hogy ez megtörtént...
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Cyrin
addikt
most nézegettem a tesco parkolóban, elképesztő, hogy mennyien vannak téli gumin, épp Nexen-es állt mellettem..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz grizlisandor #33382 üzenetére
Rendbe lehet hozni, ha enged picit az árból bevállalnám simán.
#nincsbennetarcsi
-
Lackki
őstag
válasz grizlisandor #33382 üzenetére
miért kéne elengedni? mondj 25-t és csináltasd meg.
Privátot hamarabb észreveszem
-
Qru
MODERÁTOR
válasz grizlisandor #33379 üzenetére
Le van padkázva rendesen. Nem vigyázott rá láthatóan.
#nincsbennetarcsi
-
Lackki
őstag
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Maxxis All Season AP2 négyévszakos gumi mennyire vállalható?
-
Land
veterán
Sziasztok!
225/45 R18 méretben ezt a 2-t néztem ki (mindkettőről jókat olvastam):
Sava Intensa UHP2
Debica Presto UHP2Szimpátia, készlet, ár alapján döntsek vagy valamelyik ajánlottabb? Árban kb egál (24k Ft)
Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
MrSealRD
veterán
válasz Lackki #33369 üzenetére
Ezen már én is gondolkodtam, de már így is sokszor bogarasnak néznek...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz Lackki #33367 üzenetére
Úgy, ám! Viccen kívül többet gépészkedek amióta fent van. Inkább hintázok eggyel többet, de ne legyen baja.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
-
rbalint88
addikt
válasz HussarF #33363 üzenetére
hát itthon mindenképpen
plusz egy corsa futóműve és súlya kevésbé tudja korrigálni a pattogást, mint egy nagyobb autó, ott csak a futóművet eszi meg, meg viheted görgőzni a kereket évente... az audi ugye ~1600kiló, 235/45R17 van rajta és sokkal-sokkal kevésbé komfortosan rugózik, mint a 215/55R16-tal, amivel vettük. -
rbalint88
addikt
válasz Richard! #33360 üzenetére
az aggodalom kevésbé a CC-nek, mint a peres guminak szól ugye a peres, ezért merevebb oldalfal miatt kevésbé tudja "felvenni" az utat, mint egy ballonosabb társa, ezért hirtelenebbül veszt tapadást mondjuk egy jégbordás vagy letaposott havas úton.
én amúgy évi max 15k km-re lehet inkább a conti allseasoncontactot választottam volna, ha van a méretben és árban max 10% a diffi. -
Richard!
addikt
Nos...Sokat töprengtem a dolgon, végül rendeltem egy szett CC+-t 215/45 R17-es méretben. A teszteredményei meggyőztek. Ahogy számolgattam, sok-sok csavargással sem lépnénk túl 15k km-t egy évben. 91W TL XL FR a pontos megnevezése, az ára 474,20 €
MeglássukMa kezdődik életed háralévő része
-
zolynet
veterán
válasz _Lacos_ #33354 üzenetére
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 , egyik accordos cimbi meg van tőle ööööörülve, nagyon hájpolja, ha 3év múlva is csak jókat mondd akkor a ps4 után nekem is ez lesz.
PS4-et vettem márciusban 133k.Life is too short to stay stock!
-
_Lacos_
tag
Üdv mindenkinek!
Sportos nyárigumit keresnék 406-osomra (136LE) 225/45 R17 méretben.
Amiket kinéztem:
- Dunlop SportMaxxRT (RT2?)
- Hankook S1evo3
- Vredesteinből vmi hasonló kategória? Sportrac?Előző nyáron dunlop volt rajta 16-os méretben, az nagyon bejött,
de szívesen kipróbálnék mást is (a hankookban a sztrájk miatt bizonytalan vagyok).100ezerbe jó lenne beférni vele.
Mit ajánlotok?
N36L, X61, X200.P8700/4G/830SSD/AFFS, L520/830, Pug306RG1.6, SONY50W829
-
Kornel
veterán
válasz Csabroncka #33350 üzenetére
Hajrá, olvass tesztet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz HussarF #33351 üzenetére
Nem feltétlenül, nekem gyári méret a 215/55R16 és a 205/55R16 (nem váltó méret tudom, de rajta van a tanksapka matricán mind a kettő) is. Téliből az olcsóbb 205-ös van rajta nyáriból meg a jóval drágább 215-ösnél maradtunk mert a két méret között kb 10k/db az árdifi…
#nincsbennetarcsi
-
Saccco
nagyúr
Kemény dió:
215/40 R17Nem horror áron milyen gumit lehet erre tenni?
Négyévszakosból csak a KLEBER Quadraxer 2 215/40 R17 87V-t találtam. Jó lenne rá egy ilyesmi, mert nem menne olyan sokat az autó. Vicc, hogy
ennyisokkal kevesebb pénzből népszerű méretekben nagyon jó gumik vannak. Esetleg a KLEBER is ilyen?[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Kornel
veterán
válasz Csabroncka #33327 üzenetére
Gondolom sokat próbáltál
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
1 éves Dacia Lodgy egy hónapja visszakapta a tavalyi (ezzel kaptam) nyári gumi szettet, ami kb 3e km-t futott tavaly. A felső kategóriás Conti TS860 (téli) után valami förtelem volt elsőre is, de autópályára kimerészkedve 110km/h-tól valami rettenetes rezgés, vibrálás jön főleg a kormány és a váltó felől, az utasaim is érzik kicsit. Elmentem egy másik gumishoz, aki a centrírt rendben találta, de az első két kereket padra téve már kézzel megforgatva is fel-le járt a futófelület. (A felniket önmagában nem nézte) A hátsóknak semmi baja. Megcserélte az elsőket a hátsókkal, hogy így kevésbé fogom érezni és ez csak deformálódás, valószínűleg ki fog belőle jönni. Annyi változott, hogy most 120km/h felett jön elő,de nem javul 3 hét után sem. Mivel a Conti EcoContact 5 amúgy sem nyerte el a szívem és esélyes, hogy vele van a hiba, így rendeltem egy szett Michelin Primacy 3-at.
Kérdésem, hogy mitévő legyek. Kellene egy normálisan hozzáálló gumis, aki megnézi rendesen a jelenlegi abroncsokat és felniket külön-külön, ha kell műszerrel, (remélem nem deformálódtak el a megcseréltek, mert akkor valami nyírja az abroncsokat elöl) lecseréli az abroncsokat az újra és vagy hibátlan lesz a gép vagy legalább teljes bizonyossággal kizárja hogy nem errefelé van a gond. (Az új gumi amúgy sem árt,de akkor megyek gariztatni és a futómű felé veszem az irányt. Ennek ellentmond, hogy a télivel nem csinált semmi ilyesmit)
Hova menjek, kivel lehet beszélni, kiben bízhatok?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #33341 üzenetére
Igen bár nagy segítség az awd igaz ha nincs tapadás akkor az sem ér egy fabatkát sem. Amire kell nekem elég egy 4évszakos. Igazából úgy jött a dolog, hogy azzal vettem a kocsit. Gondoltam nyár vége van, lerúgom aztán télre veszek rá télit tavaszra meg nyárit. Teltek-múltak a hetek, hónapok és ott voltam, hogy lement egy téli szezon meg egy nyári és igazából soha nem hiányzott az extratapadás. Így végül maradtam a 4évszakosnál és egyelőre nem bántam meg. Mivel hobbi autó nem fáj ha a méteres hóban nem veszem elő (amúgy meg forgatni hóban sokkal jobb/könnyebb mint egy télivel). Mondjuk a te autódra már nem vennék, azért ott van tarcsi, nem árt ha van jó tapadás.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #33338 üzenetére
Méretazonos Conti Wintercontact TS850-hez képest (az van a másik gépen) hóban gyengébb, vízen jobb a CC. Bár nem teljesen korrekt az összehasonlítás mert nem egyforma autókon vannak.
Mire jó? Hogy elvigyen engem A-ból B-be az év kb 98%-ban.
#nincsbennetarcsi
-
MrSealRD
veterán
válasz K Norbi #33337 üzenetére
205/55 R16
A webshop adatlap szerint nem peremvédős...szóval nagy eséllyel nem az.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Richard!
addikt
válasz rbalint88 #33323 üzenetére
...és ha féltem ezeket a szép felniket? Még gondolkodom pár napot...
Ma teszteltem nedves úton ezeket a csoda Goodride-okat. Szerintem életveszély! Kanyarban, 60-as tempónál, mintha jégen menne az ember. Nem csúszott meg, de éreztem, hogy hátul szinte nulla tapadás van.Remélem, hogy amíg megjön a kiválasztott, nem halok meg!
Ma kezdődik életed háralévő része
-
MrSealRD
veterán
válasz MrSealRD #33241 üzenetére
Az "új" csecse felnikre végre felkerültek ma az új gumik. (Primacy 4 mellett döntöttem végül) A gumidirektnél nagyon kedvesek voltak és jófejek. Minden simán ment amennyire laikusként meg tudom ítélni és nagyon profi volt a hozzáállás és a munka. Már csak a kupakoknak kellene megérkezni és indulhat a nyár.
DOT 1619.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Az enyémnek most jön a 4. nyara: már azért nagyobb gázzal való indulásnál és nagyobb tempós kanyarodásnál érződik, hogy nem olyan mint újkorában de a fékúttal még nincs gond. Sajnos teszteltem kb 60-nál kiszalad elém egy macska a minap de megálltam vele időben. Nem tudom, hogyan öregszik tovább (lassan/gyorsan) de sanszos, hogy jövő tavaszra újat kell vennem (a profilmélysége még bőven jó lenne pedig).
Bevárom a friss teszteket de egyelőre a Continental AllSeason, a Michelin CC+ és a BS A005 van versenyben.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem nyárias 4évszakos van (CC), azzal vízen sincs gond, voltam vele egy egésznapos vezetési tréningen és jól vizsgázott fékútban is és kezelhetőségben is. Hóban már persze nem olyan jó mint egy rendes téli, sőt...
#nincsbennetarcsi
-
blakey
titán
Még nem tapasztaltam ilyet (Vredestein Quatrac 5), én is úgy voltam vele, hogy a 4 évszakos nem lesz megfelelő, tévedtem, nagyon is az. A következő is 4 évszakos lesz.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Csabroncka #33324 üzenetére
Gyorsforgalmi utakra és autópályára a 4 évszakos felejtős. - Miért? 1,5 éve 4 évszakost használok, messze jobbak, mint a gyári Contik voltak amivel kigurult az autó. Semmi bajuk autópályán és gyorsforgalmin.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Richard!
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz tboldi #33314 üzenetére
A small block-nál legalább jól kerekítettek (1247 ccm).
Btw kifutott elém egy macska, sikerült megállnom bár a vészfékasszisztens és az abs/ebd is vadul dolgozott. Szóval megállni meg lehet a CC-vel még. Nagyobb gázzal való indulásnál viszont már nem olyan magabiztos mint újként.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
MrSealRD
veterán
-
Ismerős most rakatta fel 225/50R17-ben. Sztem nem fog leesni vele az útról
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Saccco #33281 üzenetére
Megkövetem magam, nagyon jó gumi a Continental EcoContact 6.
Octavia II 1.9 PDTDI alatt jól kezelhető, jól viselkedő gumi.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Richard!
addikt
válasz rbalint88 #33303 üzenetére
Akkor esélyes, hogy mindegyik az? Mindegy, majd ha kézhez kapom kiderül...
Téli gumi: Zseniális garnitúrát kaptam az autóhoz, 14" -os, 2108-as Fulda tökömtudja mit. Öregebb, mint az autó. Milliméter van rajta, de repedezett, mint az M1-es autópálya és nem is rávaló, mert 15" a legkisebb, amit rá lehet rakni
Szóval majd ősszel jövök téli kerék ügyben
Ma kezdődik életed háralévő része
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest