Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Úgy alakult, hogy nyári gumi garnitúrát kell vennem 225/60/R17 méretben, és a jelenlegi garnitúra 3 db felnire szerelt Pirelli Cinturato P7 99V -et tartalmaz, a negyedik pedig ugyanez a típus, de egy 0 km -es példány. Kézenfekvő, hogy ehhez vegyek 3 újat, de nem ismerem a Pirelliket (korábban Conti és Michelin gumikat használtam leginkább) Azon gondolkodom,megéri -e eladni az új Pirellit, és venni 4 Michelin Primacy 4 -et, vagy maradjak az egyszerűbb megoldásnál, és rendeljek be hármat a Pirellikből. -
Acheron
őstag
válasz Killer01 #25525 üzenetére
Egy Outback -ről van szó. Azért néztem a Michelint, mert fékútban, menetzajban és megtakarításban is jobb értékekkel bír, de ha ezek csak marginálisak, akkor nem éri meg a macerát és a plusz pénzt (nem is az új gumik ára közötti különbség nagy, hanem az új Pirellit - gondolom - csak mélyen áron alul tudnám eladni).
(#25529) focvis: Elméletileg 25% -ot oszt minden kerékre, de az előző tulaj szerint az elsők jobban kopnak (logikus, ott a nagyobb súly). Ennyi a különbség.[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
válasz rbalint88 #25536 üzenetére
Így már megvan
Holnap felhívom a gumis ismerősöm, van -e valamelyikből jó áron készlete. A lényeg (nekem), hogy mind a négy keréken egyforma gumi legyen. Pótkerék sajnos nincs, a teljes méretű épp nem megy be a helyére, gyárilag pedig csak defektjavítóval szerelték - ennek nem örülök, de ez van.
(#25534) focvis: Megfontolom. Ha nincs nagy minőségi különbség, akkor nekem is a legegyszerűbb út ugyanilyeneket szerezni. Én is azt néztem, hogy lehet, a nyarat sem bírja ki, bár az önsúly nem olyan nagy, "csak" ~1600 kg.
Jó kis kiárusítást kell csapnom, még megvan az S60 és az Ave téli garnitúrája, a hely miatt ki kell szórnom azokat is
Köszönöm a tippeket mindenkinek! -
Acheron
őstag
Ezzel nincs gond, ~ 8 - 9 ezrenként cserélődik a téli - nyári és amikor visszamegy, mindig cserélem az elsőt a hátsóra.
Lehet, marad ez a verzió, amennyire utánaolvastam, nem rossz gumi. Fékútban, fogyasztásban nincs nagy különbség (előbbi azért fontos nekem), gördülési zajban talán lehetne csendesebb, lévén hogy most talán ez a legnagyobb zajforrás az autóban. Holnap kiderül, hogy tudom a legjobban megoldani.[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
Létezik felni - gumi beárazós topic
-
Acheron
őstag
Köszönöm, rendben, majd próbálom óvatosan Tényleg csak érdeklődés - pillanatnyilag lövésem sincs, mennyit érhetnek.
A lényeg, hogy van elfekvőben két garnitúra, de időszerű megválnom tőlük. Az egyik a Volvo régi téli acélfelnijei, 205/55R16 Michelin Alpin télik, ez igazán csak filléreket érhet, a gumi öreg is (3011), le is van futva (~ 4mm), így ez nagyjából a már nem túl szép felni ára lesz.
A másik készlet az Avensis (T27) téli gumijai alufelnin, 215/55R17 98V, Falken HS449 Eurowinter, 2515 DOT -al és kb 8mm futófelülettel (pár ezer km lehet benne).
Kell a hely a Subi kerekeinek[ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
válasz focvis #25621 üzenetére
Köszönöm a tippeket!
Megnéztem, igen, az új (2017 - ) Scross gumimérete is ez (nohát, 17 -es papucsok a Suzy -n )
Holnap megjön a 3 Cinturato (maradtam végül ezeknél, ha már egy vaci új megvolt) , ha megyek érte rákérdezek még ezekre a gumis ismerősömnél is.
Nemigen tudom már hova rakni őket, az a nagy igazság, kicsit a fejemre nőttek
A régi Pirelliket sem tudom hol tárolni a csere után, így valószínűleg ott maradnak a műhelyben -
Acheron
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm a minap vett egy 2011-es D2 Volvo S40 -et. 205/55 R16 gumikat használ. Szívesen odaadnám neki a régi (2001) S60 acélfelnijeit dísztárcsástól, de eddig nem találtam meg egyértelműen, hogy az a felni jó -e az ő autójára is.
Elvileg az osztókör mindkettőnél 5 x 108, de a középfurat nem tudom, egyezik -e (van ahol 65 mm -t írnak az S60 -ra, van ahol az S40 - el együtt 63,3 (63,4) van megadva.)
Megköszönöm, ha tudtok segíteni. -
Acheron
őstag
Fejből sajnos nem megy, pont ezt nem találtam meg egyértelműen a neten. A Gumidoki egy helyen 65 -ösnek írja a középfuratot, máshol ugyanerre 63,4 -et találtam.
A szélesség 6,5 azt hiszem, de az ET és középfurat nincs meg - utóbbit esetleg le tudom mérni otthon (vagy, ha fel van tüntetve, akkor leolvasom) -
Acheron
őstag
Ha jól értem, ~1 - 1 cm -el beljebb esne a felni középvonala az eredeti értékhez képest, vagy másképpen fogalmazva ~ 2 cm el csökkenne a nyomtáv.
Még nem kellett központosìtót használom, de majd utánanézek (értem, mire való, a gyakorlatban nem láttam még ilyet.)
Nos, ezt majd az ismerős eldönti, de ha nem pont rá való, én nem erőltetném.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
Acheron
őstag
válasz focvis #25817 üzenetére
Áttanulmányoztam egy pár ábrát (monitoron mégiscsak jobb, mint mobilon). Teljesen igaz, mivel a felfogatás síkja a fix sík, én értettem kicsit félre korábban. Köszönöm a kiigazítást!
Vázoltam a szitut a srácnak, mondtam, hogy szívesen odaadom, ha szeretné, de mivel nem a gyári megfelelő, ajánlani nem ajánlom. Egyelőre ennyiben maradtunk. -
Acheron
őstag
válasz Acheron #25618 üzenetére
Sziasztok!
Mivel azt hiszem azóta sincs gumis - beárazós topic, ide kanyarodnék vissza még egy körre.
Eljött az ősz, időszerűvé vált megválni a korábban emlegetett gumiktól / felniktől.
Az Avensis alufelnijeiről akkor nem tudtam pontosan, mifélék, azóta megnéztem, 7jx17h2, ET45, 5x114,3 Borbet felnikről van szó, természetesen 20 kerékanyával együtt.
A gumik változatlanok, csak fél évvel idősebbek
A kérdés az lenne, hogy utóbbi szettet hogyan és mennyiért érdemes meghirdetni - külön gumi, külön felni, esetleg egyben
Köszönöm a javaslatokat előre is! -
Acheron
őstag
válasz peppe79 #29731 üzenetére
Erről a Csapd le csacsi jut az eszembe: "Nagyjából pont"
Nagyon köszönöm!
Spiky03, neked is természetesen! A Brock alapján már megvolt az RCdesign vonal, így pedig teljesen egyértelmű.
Köszönöm még egyszer mindenkinek, az ismerősöm boldog lesz!
Most már csak találjon magának egyet - ha tényleg akarja. Szép felni, nekem is tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest