- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Bozso68
üzenetére
A teszt végén írja a valós 215/55R16 méretet. Típus fb csoportjában volt már példa 15"-ra Focus 2 felnin, de ha nincs a matricán, akkor nem szabályos, hiába megy fel. Innentől kezdve neked kell eldönteni, hogyan éri meg - akár felnit véve aztán később kopott gumikkal eladva pl.
-
FireFox1996
addikt
válasz
Bozso68
üzenetére
Milyen indokkal tilthatja a Michelin, hogy vki más ne tesztelje az Alpin 6-ot, és nyilvánosra hozza az eredményt? Szerintem semmi törvény nem lehet rá.
Adac, autoBild-on kívül ki szokta még tesztelni tömegesen a gumikat? Várható még vmi teszt az idei tél előtt?
(Nekem mind1, hogy mi az eredmény, már megvettem
) -
FireFox1996
addikt
válasz
Bozso68
üzenetére
Hát igen, érdekes, hogy nincs benne továbbra sem Michelin Alpin 6
Itt tuti vmi érdek ok van mögötte.Pontszámokat nem látom, de az Alpin 5 ugyan annyit kaptott, mint a top 3 a száraz/nedves/jég-en
(egy + jel)
És Alpin 6 elvileg jobb, mint Alpin 5, így itthoni körünyményekre valószínű, hogy mellé nem nyúlhatunk, ha azt választjuk
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bozso68
üzenetére
Autós topikban ismét felmerült rá az igény, ha összejön a létszám tavaszra kérünk egy csoportos kedvezményes árat újra.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bozso68
üzenetére
Székely Gyulánál voltunk Tökölön (fórumos szervezésben, kedvezményes áron). Meglepte őket milyen jó a CC pedig erősen szkeptikusak voltak.
mod:
Peter.70: A migráncs helyzet miatt a turbánt Miki sapira cseréltem.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bozso68
üzenetére
Gyárilag rendelhető hozzá szükségpótkerék?Átmérőben jónak kell lennie mert ugye váltóméret a szükségpórkerék is (kivéve ha vmi opcionális diszkófelnit kértél hozzá). A hézag max a vastagságnál lehet mert ugye a keskenyebb a szükségpótkerék felnije, lehet nem lesz síkban a csomi padlója ha normál méretű felnit teszel bele.
Meg kell próbálni akkor kiderül egyből.
mod:
Megnéztem, rendelhető hozzá.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bozso68
üzenetére
Nem feltétlenül de nem nagyon szeretik kivakarni belőle a trutyit a gumisok. Arról nem is beszélve, hogy a nagyobb sérülések ellen semmit sem ér a javítókészlet.
-
Kornel
veterán
válasz
Bozso68
üzenetére
én is ezt néztem pont.
annyi különbséggel, hogy nekem nincs is gumim még az új felnire.
viszont ezek szerint nem sietek a vásárlással, lehet megvárom az idei ADAC tesztet, hátha megalapozottabban tudok dönteni majd.
én pl. sokat megyek hajnalba, amikor 1-2-3 fokokat ír még majdnem egy hónapig, ott elkél a téli gumma
-
Bozso68
őstag
válasz
Bozso68
üzenetére
Meg is van!
Egy másik.
A második video utolsó fél percében beszél a témáról. -
rhonin
senior tag
válasz
Bozso68
üzenetére
Ha visszanézed a régebbi teszteket nem mindegyik tesztet nyeri a conti. Messze nem. Az idei tesztekben nyerte meg a nagy többségét.
Amúgy meg nehezen akarom azt elhinni, hogy mondjuk egy adac-nál korrupció lenne. Bár a mai világban...
Persze olyan gumi nincs ami mindenben a legjobb.
De szerintem én se tudnék nagyon különbséget találni a 4 gumi között. Sokkal inkább számít a vezetői képesség mint a gumi. -
rhonin
senior tag
válasz
Bozso68
üzenetére
Igen mert a Continak ez a 2012es fejlesztése. Gondolom nem minden évben adnak ki újat. A goodyear is tavalyi. Elég friss. A Dunlopot nem tudom mikori.
Engem is a 195ös méret érdekel.Sebességindexről mi a véleményetek? Ki milyet vesz?
T-s, H-s között vacillálok, de legalább egy 5össel drágább lenne a H-s és a gumis is azt mondta, hogy nincs szükség a T-sre.
Szerintetek azon kívül, hogy a hitelesítésben csak 190ig kapta meg van valami más menettulajdonságban észrevehető különbség a két típus között? -
rhonin
senior tag
válasz
Bozso68
üzenetére
Semmi gondom a webáruházakkal, de ennyire nem szívtam még semmivel mint ezzel.
Bár szerintem az is szégyen, hogy egy prémium gumigyártó hogy tud kiadni a kezéből nem egyforma gumikat ugyanazon típuson belül...
Köszönöm a segítséget még egyszer! Én is örülök, hogy sikeresen megoldódott.
A téli guminál már tudom hogy hova menjek...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
üdv.
-
rhonin
senior tag
válasz
Bozso68
üzenetére
Közben megoldódott a dolog szerencsére. Felhívtam őket megint és állították, hogy biza az a gumi tökéletes. Nem tudtunk megegyezni így jönnek a gumikért és visszafizetik a pénzem.
Közben találtam egy rendes helyi gumist aki kb. webáruházas árban megoldotta problémám és mielőtt fizettem megnézhettem mit veszek.
Tanulság: Ezután csak úgy veszek gumit ha láttam is...
-
rhonin
senior tag
válasz
Bozso68
üzenetére
Ami különbséget találtam a gumin az az, hogy amelyik különbözik a többitől arra nem az van írva, hogy 2 steel + nylon hanem az, hogy 2 steel + polyamid.
És a dot szám elött lévő 2x 4 karakteres betű-szám keverék sem egyezik.
Én is erre gondoltam, hogy tmo-sat vagy valami hasonlót kaphattam mivel létezik belőle olyan ami Mercinek vagy Audinak van gyártva direkt.
Az a baj, hogy nincs időm a cserélgetésre és kicsit idegesítő másodjára is küldözgetni vissza, főleg, hogy saját költségre akarták velem visszaküldetni már elsőre is...
Pontos különbségeket majd holnap tudok írni mivel apósnál vannak a gumik.
-
Calogero
addikt
válasz
Bozso68
üzenetére
Köszönöm válaszod. 91V van most Primacy HP-ből.
Miért kell vigyázzak a MO jelzéssel
elvileg ugyanaz a gumi nem, csak állítólag csendesebb. Nekem a Turanzám nem kopott el, inkább elöregedett az 5 év alatt.neduddki: neked is köszönöm. Conti vagy Primacy HP lesz a választás
ECOCONTACT 5 mellé most ajánlottak PREMIUMCONTACT 2E (állítólag jobb mint a sima 2) nem kopik annyira illetve kisebb a fogyasztás is.Bár ebbe a fórumban olvastam hogy Conti gumik hajlamosak hamarabb, akár 3 évesen is öregedni/repedezni.
-
GumisPeter
senior tag
válasz
Bozso68
üzenetére
Látom belemerültetek a kérdésbe...

A jelölt abroncsokkal egy a lényeg: Nem keverhető a jelzés nélkülivel.
Mert lehet eltérés!
A Dunlop téli 3D miatt én is futottam egy kört tavaly...
A válasz az volt, szélességben és átmérőben is van eltérés.
Az ok logikus....
Kijön a BMW 1es szeria x mérettel.....ennek konkurenciája a Merci B (csak példa)
A BMW utastér zajszintje 140-nél x dB mig a Merci azonos gumiméretnél 5-el több...
Itt jön a trükközés, rendelnek az adott tipusra egy felirat szerint 195-mm széles gumit, de a futófelület valójában csak 185-ös...és ezzel már el is érték az azonos vagy jobb zajszintet a konkurenciánál....Sokkal jobb érv nem kellett nekem....

-
neduddki
nagyúr
válasz
Bozso68
üzenetére
HI!
en elirtam amit a micslen hungariotl megtudtam a miositesrol olvasd et meg1x,
szerintm e lenyeg a minosites megszerzesehez kepest valtoztatasi tilalomen ezze meg le akrom suvixolni a teli felnit, ha marad akkor a 2xnyarira is felkenem, de tartok tole, hogy a 12re keves lesz egy adag, de a lenyeg a teli:- )
udv
neduddki
mod: "A Nano-Technológián alapuló SONAX FelniVédő egy láthatatlan és üvegkeménységű, nano-részecskékből és egyéb teflonszerű alkotóanyagokból álló réteget képez a felniken. Ezáltal a víz, a só és a szennyeződés a kezelt felniről egyszerűen lepereg. Az ultra vékony és tartós védőréteg csökkenti az újra beszennyeződést, illetve a kosz és a fékpor rátapadását a kezelt felnire. Így a felnik tisztítása sokkal könnyebb és egyszerűbb. Egyidejűleg a kezelt felniknek hosszan tartó, csillogó fényt kölcsönöz. A lepergető hatás legalább 5 mosásig tart. A flakon tartalma 8 felni kezeléséhez elegendő. Alu- és acél-, illetve krómozott és polírozott felnikhez is használható. " na akkor 2 kell, magamt esmerve szuk lesz a 12re:- )
-
neduddki
nagyúr
válasz
Bozso68
üzenetére
HI!
a levalaszto reteghez par km eleg, en nem szoktam jaratni en mindig finomkodok vele:- )
az elso radial kapta az X botut azota benne van, nem meglep modon zudX-et jentludv
neduddki
p.s. egy eve addig kuzdottem mi, csak szereztem 91h-sat /pedig midnet megtettek, hogy vagy v-s v. mo-s legyen, de nem engedte:- )/
mod: vendettta: a tsztek vizen huzzak le, attol fugg ire kel? nero kb it a szerelem van aki fel se tenne, van aki eg csak arra eskuszik:- )
-
neduddki
nagyúr
válasz
Bozso68
üzenetére
HI!
h es v kozott allitolag nincs /gumisok szerint , micselin hungaria nem nyilatkozott/, 91 es 95 kozott elenben aszontak van, de nuansznyi nem fogom erezni, MO ugyanaz ahummedlikeverek aivel kigyutt anno es jovahagyta a merci, a masikon lehetnek fejleztesek /nem tudom volt-e/
szo szeint ugyanezzel kuzdottam tavajj en is:- )udv
neduddki
-
válasz
Bozso68
üzenetére
Nem lesz sokat használva igazából ha 4 szezont elmegy, akkor már jó

Az tudja valaki, hogy ha veszek ma-holnap gumit, akkor az milyen gyártású lesz, vagy lehet erre rákérdezni, mindegy hol veszem (legolcsóbb helyen), van rájuk garancia (és ha igen, mire vonatkozik)
?neduddki: fáradt vagyok és későn van, nem értem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo IV
- Microsoft Edge
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Mazda topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Itt tuti vmi érdek ok van mögötte.

Köszi!