Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz SG3rg0 #21748 üzenetére
Nem kerül fele annyiba... viszont ebben az a jó, hogy gurulós. Én speciel nagyon örülnék, ha gurulós lenne az enyém. Reméljük, hogy tartós is, és nem törik ki a kereke. A lidlisnek nálam letört az egyik lába mikor arrébb akartam tenni; sikerült visszaragasztani epoxyval.
(#21746) i-sti: Szvsz tavasszal, de legkésőbb jövő ősszel lesz ismét.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szép napot!
Egy 2005-s Renault Megane gépjárműre akarok téli gumit venni (jelenleg egy Dunlop 195/65 R15-s van rajta). Nem nagyon akarok költeni rá, szóval a darabja 20.000 Ft felettieket hanyagolnám (ok tudom, ezen nem szabad spórolni, meg ilyenek, de nem vészfékezésne fogom használni, szóval nekem megfelel az olcsóbb de normális megfizethető árú típus is, árban inkább max 15.000 vagy alatta ilyen Debica, Kormorán árfekvés)
Milyen márka az ajánlott? -
barnam_
nagyúr
válasz focvis #21751 üzenetére
Nekem meg rá kellett jönnöm, hogy az állványhoz ki kell szedni a kerékkupakokat... azzal pedig sokat szenvedtem a kínai vacak (egyébként jól kinéző) kupakokkal, úgyhogy inkább nem szedtem ki. Így most csak a takaróját használom az állványnak
(#21752) tope: ebben a méretben jó áron vannak a gumik, 12k körül van Hankook, de Bridgestone/Continental is van 17k körül. Én utóbbit vettem, de szerintem a Hankook-al sem jársz rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra is vacillálok.
7. gen Honda Accordra akarok téli gumit venni, a méret 205/55 R16.
Goodyear UG9 vagy Continental TS860-ra gondoltam.
Az UG9 ha jól látom, pár éve a piacon van már, a TS860 meg tavaly jött ki. Ezeket közben azért fejlesztik? (az UG9 miatt kérdezem inkább, ami régebben jött ki)Az autóval inkább hosszabb távra szoktunk menni (autópálya + országút), így hajlok az UG9 felé, mert hogy az halkabb.
Minden javaslatot, tapasztalatot szívesen fogadok. -
Danex
addikt
Csak félig idejövős téma de.. arról akarnak meggyőzni, hogy a vízen való felfutás az AWD-al kb meg se érzed és ég és föld a 2WD-al szemben.
Én azt mondtam, hogy ilyenkor sokkal többet számít a gumi és a sebesség ,de mivel még nem vezettem AWD inkább maradjak csöndben.
(Téma onnan jött, hogy szerintem egy átlagos embernek alföldön, városban nem éri meg a minimum 600ezres felárat az AWD)
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
Céges dobozra felkerültek a Goodyear Vector 2 négyévszakosak csak előre, hátul maradt a téli, azok majd tavasszal lesznek cserések. Hétvégén lesz hosszabb túra.
Viszont a párom szaladgálós autójára csak év végére jövő év elejére gyártanak rávaló elb@szott méretet belőle, ami elérhető az a Quattrac 5. Hát nemtom, eléggé szór annak a guminak az teszteredménye. Nemsoká lesz totalcar-os négyévszakos teszt, kíváncsi leszek mit mondanak... -
Lokids
addikt
válasz Kornel #21761 üzenetére
Nem Hoax. Tényleg stabilabb az AWD.
De ha egyszer felúszott, akkor hajthat 8 kereket is, akkor is megcsúszik. Az AWD-t gázzal ki lehet hozni bizonyos esetekben, de közúton 1 sávban nincs rá hely. Ráadásul a reflex ami ahhoz kell is inkább a profiknak van. Átlag ember számára ugyanolyan a 2wd és a 4wd is aquaplaning esetén: Ellenkormány és Ima...If you chase two rabbits you will lose them both.
-
addikt
RWD kocsinál, aminek szélesebb a hátsó kereke, mint elől, nincs semmilyen gumicserélgetés évenként? Minden ott marad, ahol volt és csere, mikor kopik. Mondjuk 3 évente hátul, 4-5 évente elöl?
-
Qru
MODERÁTOR
AWD tulajként az tudom mondani, hogy ez (sajnos) nem igaz.
Bár én is azt hittem, hogy ezzel felül lehet írni a fizikát így kb az első esős napon majdnem tk-ra küldtem szegény Subarum.
AWD-vel óvatosan kell bánni mert ugyan későn de nagyon hirtelen veszíti el a tapadást. A vízre felfutás meg elsősorban a gumi szélességétől és a profilmélységtől és mintázatától függ. Na meg persze a sebességtől szóval ha felúsztál akkor vedd el a gázt és visszajön a tapadás.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
nandow
aktív tag
és (#21758) focvis
Köszönöm a válaszokat!
Esetleg tud valaki ajánlani Budapesten megbízható gumist, aki lecserélné a nyári gumit a télire?
Gondolkoztam, hogy télire vennék egy szett acél felnit, de ahogy rákerestem, újként elég drága egy sima acél felni is. Így egyelőre marad, hogy az egyetlen szett alura felrakatom a télit.
-
veterán
Nincs.
Bp-en ennyi egy komplett kerékátszerelés :/ Konkrétan asszem 8800 Ft volt.Tavasszal a Marso-nál vmivel többet fizettem, akkor 18-ast szereltek, kb. 10 rugó volt.
Jövő tavasszal ismét megyek gumishoz, akkor a nyári 17-eseket cserélik. Amúgy sokat nem lát engem gumis, mert a szezonális cseréket, komplett felnin s.k. végzem.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz nandow #21768 üzenetére
Itt voltam gumicserén, nagyon elégedett voltam velük.
#nincsbennetarcsi
-
nandow
aktív tag
válasz focvis #21769 üzenetére
Igazából még nem döntöttem el, mit is szeretnék.
Egy szett 16-os alu felnivel vettem az autót egy szett nyári gumival, ami nem vészesen kopott, de már 7 éves. Nyári gumihoz szeretnék egy szép 17-es alufelnit. Akkor meg a mostani 16-os alu jó lenne télire. De az alu meg lehet nem a legjobb választás télre.Szerintem most csak megveszem a téli gumikat, felrakatom a 16-os alukra, ezt a téli szezont lehúzom így, aztán jövőre meglátom a dolgot.
-
addikt
válasz focvis #21769 üzenetére
Nekem 10000 volt a nyáriak betárolásával együtt. Pedig a téli gumik is felnin voltak, csak centrírozni kellett meg átszerelni. Mikor ugyanazt a felnit használtam és át kellett húzni, alig fizettem többet. Pedig azt hittem, hogy az lesz a nagy költség és így nem is lesz majd csak 5-6ezer. Hát nem
-
nesa
veterán
válasz focvis #21779 üzenetére
Ha meggondolod nem vicces az 5 percen belül pattintotta le a 4db gumit az alufelniről kért 600 at adtam egy ezrest, ez egy kis autószerelő műhely csak gumiznak is, ez nem rossz órabér.
Úgy szoktam 5k körül fizetni ha fel is rakják a kocsira a kerekeket, régi gumit le újakat fel centir .....
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt!!
aktív tag
Imádom a tèli gumimat ! Nem is a gumit csak a felnit. Lecserèltem a nyári 16-os felnit a tèli 15-re plusz mèg a gumi is keskenyebb. Sokkal könnyebben mozog az autó ráadásul a ballonosabb gumi miatt az úthibákat is kevèsbè èrzem.Persze nem nèzz ki olyan jól de komolyan elgondolkodtam egy nègyèvszakos gumin a 15-ös felnire.
-
veterán
Pesten a X XVII XIV ker környékén valamilyen jó gumis aki a TPMS szenzorokat be tudja lőni újra? Felniről kellene majd nyárit levenni és téli gumit pedig rárakni.
iPhone 13 Pro Max
-
addikt
válasz Zsolt!! #21784 üzenetére
Nem tudom átérezni. Ma szereltettem át a 18-as nyárit a 17-es télire. Ez utóbbi gyári felni, nagyobb az ET-je is, így mélyebben ül a kerékjáratban. Hát szinte sírva fakadok, mikor a kocsira nézek, olyan kis suta így most a náyri után. Menetdinamikában semmi különbség.
-
Motion_Blur
félisten
válasz HussarF #21795 üzenetére
Én is sírva tudnék fakadni amikor a céges Mitsu ASX-et használom a jó kis 215/70 R16-os gumikkal... egy szégyen ahogy kinéz, pedig magával az auóval nincs gond, egy 18-as felnivel egész jól mutatna.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kornel
veterán
válasz Motion_Blur #21796 üzenetére
Enyém 215/55 R17, de megnézném 215/50 R18-al is
-
blakey
titán
Quatrac 5-ök tegnap mentek fel, eddig nagyon jó a tapasztalat de ugye ez kevés idő. Nagyon csendes, kellemes az autó rugózása, 215/55 R17.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Zsolt!!
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest