- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
megkovetem magam amiert azt irtam, hogy feluletesnek tunt a gumipark munkaja. ma volt kis idom kigurulni az m1-re, 170-ig neztem a stabilitast, es minimalis rezgest sem tapasztaltam. meg is lepodtem es igencsak elegedett vagyok
ok az elso akik elsore megugrottak a feladatot, igy nalam csillagos otos
-
szőröscica
addikt
válasz
HussarF #22845 üzenetére
Ennek nincs nagy nyomateka, csak egy 2.5 literes motor. Mar az elso 10km utan razott, ahogy felmentem autopalyara. Emiatt nem megyek vissza Miskolcra, itt megcsinaltak olcson, elsore jonak is tunik.
Amugy nagyon jonak tunik a Winter Sport 5 igy az elso het utan. Kapott mar mindent, nagy esot, havat, autopalyat - stabil es nagyon nagyon halk.
-
válasz
szőröscica #22843 üzenetére
Van az úgy, hogy kicentrirozza, de utána elmászik. Ugyanoda is visszaviheted. Nálunk pl. a gumis eleve azzal enged el, hogy 500 vagy 1000 km-ig (nem emlékszem pontosan) ha ráz, akkor vigyük vissza, újracentrírozza ingyen.
Sőt, amikor kompletten a gumit húzta át, akkor még ajánlotta is, hogy menjek majd vissza, mert nagy a forgatónyomatéka a motornak és elképzelhető, hogy a gumi betapad és elforgatja a felnit az abroncsban, ami tuti elrontja a centrírt
-
Kornel
veterán
válasz
szőröscica #22843 üzenetére
Azt nem ismerem, de idén en is Miskolcon rakattam fel, Pesten nem mertem
-
Kornel
veterán
válasz
szőröscica #22841 üzenetére
Miskolcon hol csináltattad?
-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica #22792 üzenetére
Na, elmentem a péceli gumishoz, hamar sorra kerültem. Minden kereket újra kellett centírozni, egyik sem volt kinullázva. Én nem tudom, hogy mit csinált a miskolci mester.
Csak a nulláson tudtam kipróbálni még, ami nem a legjobb terep, de jobb lett érezhetően. A jobb hátsó gumiban ő is lát egy pici huplit, az mondja, hogy lehet az oldalán volt tárolva, szerinte ki fog jönni belőle.
3 rugó volt összesen.
-
norrberth
addikt
Ezek aztán értik a dolgukat [link]
-
hurenzon
senior tag
Na megjött az EMAGOS Michelin Cc. Nekem minden ok vele
Dot:4217 azaz max 6 hetes a gyártás és egybe jött mind a négy. -
villifog
tag
Az is baj ha a közlekedési táblát sem ismeri az ember, de legalább kíváló szerszáma van a kuncsaftnak.
-
kunberci
senior tag
-
villifog
tag
Kerékcserével kapcsolatban, amikor a céges autón nem jött le a hátsó kerék, előkerült a megfelelő célszerszám (őtkilós kalapács kétméteres nyéllel). A gumis srác négyszer suhintott, ebből legalább kettő a felnit találta el,
(biztos jót tett neki). Talán ötödikre le is jött a dobról. Ilyenkor eszembe jut, hogy egy szőke nő magassarkú cipőben az út mellett (rossz az aki rosszra gondol), hogyan cserél ki egy defektes kereket, ha nincs a felfekvő felület vagy a csavar valamivel "megkenegetve". Arról nem is beszélve ha meg van húzva rendesen, egy férfi is megszenved vele. -
Gabesz87
veterán
válasz
blakey #22813 üzenetére
Mármint úgy érted, hogy u.a. a szenzor, mint ami a nyári gumiban volt? Tehát ha az kerülne rá a téli gumira is, akkor nem kéne újra programozni? Mert nekem külön van a téli gumin is. Nem tudom, mondjuk mekkora macera átrakni, de most így belegondolva, nem is értem, miért vettem tavaly a téli kerék szetthez. Eszembe sem jutott, hogy át lehetne tenni.
-
kunberci
senior tag
válasz
Zozzant #22817 üzenetére
Biztos az volt, mert idehaza ketten négy kézzel lazítottuk meg a csavarokat. A legmenőbb szervizekben is légkulcs és utána nyomatékkulcs kombót láttam csak. De az előbb leírtak szerint, nálam ez csak parasztvakítás.
A gumisnál csak azt tudod (már amelyik használ nyomatékkulcsot), hogy legalább annyira meg van húzva a cavar, amennyire be van állítva a kulcs. -
kunberci
senior tag
válasz
Mágus2 #22814 üzenetére
A legelső kerékcserénél voltam csak gumisnál, de nem használt nyomatékkulcsot, csak légkulcsot. Mondjuk ezt a nyomatékkulcsos használatot is parasztvakításnak érzem a gumisoknál. Meghúzza először légkulccsal ki tudja hány Nm-re, mondjuk 150-re, aztán lekattogtatja a 120Nm-re beállított nyomatékkulcsot.
-Ennek akkor látom értelmét, ha csak és kizárólag a nyomatékkulccsal húzza meg a kerekeket (légkulcs nélkül).
-Azonban én még ilyet egyetlenegy gumisnál sem tapasztaltam. -
A legjobb tudásom szerint válaszoltam.
Régebben megkentem a csavarmenet elejét, sosem esett le. Bő 2 éve egy zsír új autót vettem, amin kizárólag csak én cseréltem kereket. Azóta biztosan tudom, hogy gyárilag nincs a kerékcsavaron zsír ÉS a gyári 120 Nm meghúzási nyomaték egy nagyon csajos meghúzást jelen a csehszlovák keresztkulcsommal. -
Gabesz87
veterán
Na, szerencsére ma le is tudtam cseréltetni a gumikat. Viszont az ártól dobtam egy hátast. Az ár fele a jeladó programozás volt. Kérdés: ezt minden egyes kerékcsere alkalmával meg kell csinálni? Bent várakoztam a váróban, és azt láttam, hogy a srác valami cuccal a kocsiban motoszkál. Kérte a kulcsot, gyújtásra tette, és gondolom rákötötte a kis kütyüjét a kocsira ott alul (CAN?)....én azt hittem, ezt csak egyszer kell megcsinálni a téli és nyári guminál is. A kocsiban a menüben van olyan opció, hogy visszaállítás, ami "reseteli", és újra felismerteti a szenzorokat. Ez nem elég?
-
nesa
veterán
Én 20 éve minden kocsimon az első kerék levétel után bezsírozom a kónuszt is, még soha nem lazult meg, viszont cserebe mikor le kell szedni nem kell 4 méteres vascső és nem recseg ropog, lábbal rárúgok azt meglazul, meghúzni csak kézzel és érzésél szoktam, és 20 éve nem ellenőrzöm 20km után, mindig jó.
-
F_Zolee
nagyúr
Valaki tud kelet pest környékén jó helyet ahol alufelnit felújítanak(festés)?
-
Gyick
őstag
Nekem két napja lett felrakva az új Hankook w452 Rs2 azóta úgy érzem hogy sokkal jobban megy gép sokkal jobban szeretek vezetni azóta valahogy
.Most vagy az van hogy:
A: Placebó
B:Ennyit számít a téli gumi.A nyári gumik(Falken Ziex Ze914) is relatíve ujjak mert májusban vettem őket újonnan de ebben a november végi hőmérsékletben már bekeményedtek és már nem kapaszkodnak úgy az útba....Sok volt értük az a 83k de legalább most tudom 4-5 évig van normális téli gumim.Feltéve ha nem cserélek autót vagy nem töröm össze stb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest