Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Lokids
üzenetére
Nem éri meg felnit is meg tpms szenzort is venni, én maradnék a mostani felni + BS LM kombó mellett.
mod:
gerii: A megtett km aránya a téli/nyári szezonban hogy alakul? Ha többet mész télen akkor a télies Vector jó választás. Én pl sokkal kevesebbet megyek télen így én inkább a nyárias CC-t vettem.
-
i-sti
senior tag
válasz
Lokids
üzenetére
Foglalkoztat most ez a 16->18 upgrade, de sajnos/nem sajnos sok véleményt olvasok a neten.
Úgy negatív utóhatásokat mint semlegeseket, illet kevés pozitívumot is.Pozitívumként sok helyen olvastam, hogy jobb lett az autó úttartása mivel nem annyira ballonos a gumi, feszesebben tart kanyarokban.
Semlegesek, inkább azok akik nem éreztek kellemetlenségeket a 16-os képest. Ok, jobban megérzi az úthibákat de nem túlzottan, még kellemesen élvezhető az autózás.
A negatív csoportból viszont több visszhangot olvastam. Élvezhetetlen autózás, folyton kopó futómű elemek, hosszabb fékút, szinte mindent találtam itt.
17esen is gondolkodtam de miután egymás mellett összehasonlítottam 3 autót, láttam, hogy egy 17 felni semmivel sem dobja fel az autó kinézetét.
Az alanyok:
Az enyém 225-55-16 mérettel.
Haver C5-je: 225-55-17 mérettel
Illetve egy parkoló A6 C7 245-45-18 mérettel.C5 és az enyém között szemre nem volt különbség. Nem tűnt fel, hogy egy mérettel nagyobb felni lenne a citromon, viszont az A6-ról messziről feltűnt, hogy nem "baba kocsi" méretű felnik vannak.

Kicsit utána számoltam a váltóméretemnek illetve lehetséges gumifal magasságokról:
225-55-16 ~ 12.3 cm oldalfal
225-50-17 ~ 11.2 cm oldalfal
245-40-18 ~ 9.8 cm oldalfal16 és 18 között 2.5 cm eltérés lenne.

Majdnem 10 cm oldalfal nem csillapít kellőképpen?
A kérdésem, hogy már ennyire kis különbség is komolyan befolyásolja a komfortot és ennyire gyilkolná a futómű elemeket?
Itt megemlíteném, hogy nem boldogít, semmivel sem ha pár hónappal tolódnak ki a futómű elemeknek az élettartalmai. Pl: 18-al kell cserélni pár dolgot januárban, 16-tal viszont csak júliusban ez még beleférneAmúgy szemre nem tűnik túlzottan nagynak a 18-as felni. Pár kollégám megesküdött, hogy csak 17-esnek néznek ki a felnik

-
Kornel
veterán
válasz
Lokids
üzenetére
Több egymás utáni teszt szerint a Hankook-al Ft felveszi a versenyt, de sokaknak itt nincs jó tapasztalatuk a korábbi szériás Kleber-ekrol.
Ennek ellenére én az ár érték arány alapján bekockáztattam.
Holnap mehetek is érte, most hívtak.Mod: mennyiért lehetne gyorsan eladni az aláírásomban szereplő 95%-os abroncsot?
Új ára 180 körül van, 70 alá nem szívesen mennék. -
-
D.Orion
veterán
Mondj egy olyat ami kibírja a 100.000km-t.
De számoljuk ezt éves futásteljesítménynek, a szezonnak félreérthetőt(rossz megfogalmazás) írtam. Télen pedig kevesebb a rendelés és a meló. Így mondjuk legyen egy nyári gumis szezon 60-70ezer km. Legyen kopásálló - magas futásteljesítményű - viszonylag üzemanyag takarékos. 
(#4891) neduddki: Köszönöm a tippet. Csak országon belül fut 80% Fejér megye, 10% Bp, 10% ország egyéb részei. Mivel saját autó van bevonva a cégbe így vigyázva van rá amennyire lehet. De mivel ez egy építőipari cég így sűrűn jár építkezéseken és sajnos akadnak ott hegyes és éles dolgok mindig. Ma is a siófoki építkezésen egy tonna üvegen kellett áthajtani, mert valakinek olyan jó kedve volt előző éjszaka...

-
GumisPeter
senior tag
-
GumisPeter
senior tag
Swiftre maradnék a gyári méretnél...abban van Falken Ze 912...26900-
Amúgy a Yokohama Parada Spec2 az egyik legjobb utcai sportgumi...
A Bridgestone Re002 pedig annyira új, hogy sok hiteles teszt nem is igen lehet róla...de minap adtunk 300PS+ Rs-re ilyet 18" és eddig jókat mondtak róla....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 12S 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártytafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Itt megemlíteném, hogy nem boldogít, semmivel sem ha pár hónappal tolódnak ki a futómű elemeknek az élettartalmai. Pl: 18-al kell cserélni pár dolgot januárban, 16-tal viszont csak júliusban ez még beleférne

De számoljuk ezt éves futásteljesítménynek, a szezonnak félreérthetőt(rossz megfogalmazás) írtam. Télen pedig kevesebb a rendelés és a meló. Így mondjuk legyen egy nyári gumis szezon 60-70ezer km. Legyen kopásálló - magas futásteljesítményű - viszonylag üzemanyag takarékos.