Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Ne értsd félre, sok idő, türelem, elkötelezettség, kitartás, önuralom és fegyelem kell ahhoz, hogy valaki megtanuljon igazi hangszeren játszani. Ezek olyan személyiségjegyek, amelyekkel manapság nagyon kevés ember rendelkezik. A többség Inkább játszik videojátékokkal vagy valóságshow/tik-tok/facebook-on zombul egész nap. Elég szomorú.
-
X2N
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Gyorsan válaszoltál, nekem idén az lesz a terv hogy átrágom magam Petrucci Rock Discipline könyvén.
Természetesen a kottákat majd szépen lekottázom guitar pro-ban és majd arra gyakorolok, nem csak úgy hallásból metronómra. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
kétezer huf környékétől lehet telefontartós tripodot kapni az alin bármikor jól jöhet egy ilyen a háztartásban
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Én abszolút megértelek, mintha ez nem is egy hobbigitáros fórum lenne.
A fél internet normális, mobillal készült videókat tölt YT-ra, itt meg arról megy a szakértés, hogy mennyire kemény a fény meg milyen szögből hova fókuszáljunk LOL.
Teljesen jó a felvételed, nem kell ezzel foglalkozni.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Teljesen jó a telefon a YT-os felvételekhez, semmilyen kamera nem kell.
Egy iPhone 16 pro nyers képminőségben, stabilizálásban, dinamika‑tartományban codecekben már simán ráver ezekre a gépekre, gondolom a hasonló kategóriás Samsungok szintén. Ezeknek kellően széles a dinamikája, nagyon alacsony a zaja, kiváló autofókusz, semmilyen kamera se kell.
-
FockeWulf
tag
válasz
Smiley
üzenetére
Van hogy nekem is a feszes, ritmusgitározós rész jobban tetszik egy dalban mint a lead rész. Jó példa erre egy-két Guns dal, van h Izzy része jobban tetszik mint Slash-é. De ilyen régi Clash, Ramones stb dalokat is van hogy nagyon szívesen játszogatok, ott nincs lead rész, egy gitár azt szóljon a punkrokk
-
FockeWulf
tag
válasz
Smiley
üzenetére
Tök jó szerintem a minőség, ettől jobb nem is kell

Egy tipp, próbálj teljes számot, elejétől végig megtanulni/felvenni. Sokkal jobb élményt ad a nézőnek is, és megcsinálni is élményteljesebb kihívás. Nem baj ha ilyen nagyon alap, kvintelős a téma, a lényeg h teljes szám legyen. És tényleg menő ez a rózsaszín gitár
(ja és ment a like
) -
X2N
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Videofelvételhez:
-Húzd szét a függönyt, és amennyire tudod állj közel az ablakhoz, így lesz természetes fényed, ha közvetlen besüt a nap az nem jó, kemény fény, próbáld meg függönnyel diffúzorként tompítani, ha van ablakos teraszod az még jobb.
-A kamerát fókuszáld a 12-es bundra és a nyakkal merőlegesen állítsd be, íg kevesebb lesz a perspektíva torzítás, mélységélesség kevésbé lesz zavaró
-telefon helyett egy Panasonic GH4 legalább, ennek már van minőségi képe, meg dinamika tartománya, tudod utólag állítani davinci resolve-ba a gamma görbét mert van is értelme.Gitárfelvétel h készült?
-
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
A magenta polip szokott tapsolni az előadás után?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A felvétel még hagyján (kép telefonról, hang DAW-ban és utána összerakni valami videó szerkesztőbe) nekem nagyobb fejtörés a keverés, hogy azt hogyan kellene megcsinálni, hogy jól is hangozzék.
Úgy látom még mindig ez a hello kitty a kedvenc gitárod.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Ezt a kérdést naponta felteszem magamnak amikor olvasom itt ezt a sok értelmetlen lexikonozgatást.A pengetési gyakorlatait soha nem hozza senki, bezzeg arról megy oldalakon a vita, hogy a fekete színű ellenállás miért képez a földhurkon keresztül olyan hullám függvényt, ami tökéletlen, és -0,97 dB a relevanciája, ami miatt a Metallica is szarul szól a színpadon, egyébként is nem másfél méteres kábelt használnak. Különben is, a fekete gitár unalmas, most meg mégis itt tapsikol neki mindenki.
-
X2N
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Kellene, de most ezzel foglalkoztam.
60+éves szalagos echo, előző technikus akihez elvitték nem bírt vele. Ma szerintem ennek a javítását nem sokan vállalnák el.
Tápot újrakondiztam. Összeraktam a végét a kapcsolásnak, amit kiszedett az aki előttem belenyúlt, így már szól(szerencsére, tartottam tőle hogy valamelyik fej vagy a demagnetizáló rossz lesz).
Potméterek cserélve mert nem 0-500k között szabályoztak hanem 300-600k közt.
Most ilyen fura hangja van, majd cserélem a csatolókondikat mert azok is eredetiek, attól szerintem jó lesz.Mondtam a tulajnak hogy ehhez már nem ártana egy szkóp hogy korrekten be lehessen állítani a jelszinteket a 3 fejnél meg a 2 mikrofon, 1 hangszer bemenetnél. Eredetileg ilyen régi tuchel csatlakozói voltak, most lesz 6.3-as jack, az érintkezik is majd nem úgy mint a gyári vacak.
Elég egyedi hangja van(amikor jó), végig cső, és mikrofon preamp-nak se rossz. Gitárral ki lehet vezérelni ezeket a bemeneteket könnyen. De nyilván nem egy hi-gain cucc

-
X2N
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Erősítőre meg ládára kell költeni a pénzt az többet számít ezt mindenki tudja

Hadeska22-Ha próbáltál már 8 húros gitárt tudod hogy a 7 húros nem nagy kaland(szerintem). Vennék magamnak 7 húros gitárt, ha csak az lenne és a 6 húros változat meg nem. Vannak zenék ahol kell a plusz húr, meg amúgy is jó ha van, a 8 húr már tényleg túlzás gitárra, akinek 8 húros kell az basszusgitározzon.
-
Alexios
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
szerintem kutyek pont azt írta hogy input monitoring során nincs plugin, ez a lényege, ha végigmegy a daw-on az összes effektel a sávon majd azt hallod vissza akkor az már nem annyira input monitoring, hanem rendesen a daw outputja
Gitár világon felül amúgy énekesnek jól tud jönni hogy realtime visszahallja a hangját pl felvételnél -
-
consono
nagyúr
válasz
Smiley
üzenetére
Jobba Logic Pro, az nem kérdés, de otthonra elég szokott lenni a Garage Band is. Szerintem ki kell próbálni a GB-t, aztán ha nem jó, vagy nem elég el lehet gondolkodni a Logic Pro megvásárlásán (van free trial, ha jól emlékszem). De ha már DAW-t vesz az ember, akkor már elég széles a választék...
-
Moleman
addikt
válasz
Smiley
üzenetére
Alis megoldást még nem próbáltam, ez tűnik a legolcsóbbnak.
A konvencionális cuccok közül a Behringer FCB1010 az aránylag olcsó megoldás. Igaz, ahhoz kell egy midi képes hangkártya vagy valami usb-midi átalakító. -
consono
nagyúr
válasz
Smiley
üzenetére
Igen/nem
Én egy két gombos M-Vave-et vettem pár éve, de a BT MIDI-t nagyon nyögvenyelős Windows alatt beüzemelni, nem is használom. Dróton meg nem akar működni... Az M-Vave Chocholately-t, vagy hogy hívják, szokták ajánlani az olcsó kategóriából.
Ja, de te Macen vagy, ott lehet, hogy a BT MIDI is megy külső progik nélkül... -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Jó lett!
Ezek az "áthúzások" amúgy mi célt szolgálnak? Az eredetiben nincs benne.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Smiley
üzenetére
Nincs mit. jó lesz ez. a kitartott hangokat lehet meg kéne pöppet vibratózni, elvinné az intonációt. Ha megnyugtat, annak a Britt Lightningnak is kéne sok sok gyakorlás..

Szóval mennyire Vixen ez a Vixen így, hogy az egyetlen eredeti tag a békaszájú Doboscsajszi.

Én is bírtam azt a klasszikus 2 lemezüket.
Sőt a Rev it Up most is rajta van a telón, műhelyben meló közben néha hallgatom azt is. 
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Smiley
üzenetére
Szerintem nem jó a ritmika az elején..
Meg mintha enyhe intonáció is lenne benne.. de ha kicsit ráfekszel menni fog, csak a szólót is csináld meg.
Az megvan hogy a Vixen mostani énekese hangban baromira hasonlít az eredetihez?
Kár hogy Thézeusz-hajója-paradoxon nekem már az a banda erősen. -
Blindmouse_
senior tag
válasz
Smiley
üzenetére
Ha az egesz vilag B hangot hasznal akkor mi magyarok azert is H-t fogunk. Tokeletes peldaja az egesznek.
Fú ezzel rátapintottál egy oltári marhaságra... valóban!!
Megnézed a hangsort normál esetben.. A-B-C-D-E-F-G.. nem a máttyárnak nem jó, legyn A-H-C-D-E-F-G

Ebben marhára egyetértek veled.

És amúgy ebben az egy apróságban már bennevan a magyarság esszenciája.

-
FockeWulf
tag
válasz
Smiley
üzenetére
Hát igen, nálam meg egy kaputelefon kb azt annyi ...de nem is célom komolyabbra venni a figurát
cover videóknál azt szeretem h kb azt hallom a videón amit akkor hallanék ha ott ülnék mellette a szobába, minden mesterkedést ami a hangot illeti én mellőznék. Ha stúdióminőséget akarok hallani arra ott az eredeti felvétel. -
FockeWulf
tag
válasz
Smiley
üzenetére
Látod én ilyen mélységekig nem jutottam még sosem
teló amit felvesz azt csá
videóvágás, masztering stb, ez nekem kínai, de én amúgy is úgy vagyok vele hogy az élő (líve) előadást preferálom, valahogy természetesebb az egész. Imádom az olyan "natúr" videókat ahol simán rábénáz a gitáros a baking trakkra, vagy a sima lemezfelvételre, szeretem hallani ha kicsit sustorog, hallatszik a pengetés, kicsit néha beszól egy-két húr ami épp nem kéne stbstb. Halálom mikor cover videók szarrá vannak maszteringelve, sokszor már a vidin látszik h nem is pont akkor váltott vagy nem pont azt játszotta amit hallasz stb. Persze jól szólnak ezek a maszteringelt dolgok, csak közük nincs a valósághoz. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
A példád remek. Amikor elmész BKV-val valahova, nem azt mondod, hogy egyébként céges autóval járni felesleges, meg ugyanazt tudja, mint a BKV. Hanem mivel lehetőséged van rá, élvezed a magasabb komfortot, az autó "szolgáltatásait", és szívesen utazol benne.
Én pont erről beszélek. Hogy ha valakinek van lehetősége "céges autóval járni", próbálja ki, és járjon azzal, mert van különbség.
Az a BKV-zó, aki leszólja a céges autót, annak egyszerűen csak savanyú a szőlő.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Én sem akarom megvenni a legdrágábbat, de nem is akarok garázsban reszelt furnérexplorerrel játszani, amibe az alis 10 ezres pickupot mókolom bele.
Nem csak két véglet van: a furnérgitár meg a 3 milliós explorer, hanem egy csomó más alternatíva a kettő között.
Illetve, egész más az, ha valaki azt mondja, hogy ugyan tudom, hogy magasabb kategóriában minőségibb hangszereket lehet találni, én is szívesen kipróbálnám, de nincs rá pénzem, így maradok a köztes megoldásoknál, abból hozom ki a legjobbat, amit tudok. Ettől függetlenül tisztában vagyok azzal, hogy azok miben jobbak, milyen értéket képviselnek.
De nem ezt csinálja. Triciklizik.
-
Goose-T
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
Senki nem mondta ennek az ellenkezőjét. Használható gitárok. A hangsúly nem ezen van. Azt a tévképzetet kell eloszlatni, hogy fölösleges megvenni a drágább gitárt, amikor már egy 200 ezres Harley Bentonon megvan minden, amire egy gitáros vágyhat.
A gitár nem csak a specifikációkból áll. Nem csak az a lényeg, hogy acél bundjai, jó pickupjai, satus kulcsai legyenek. Vagy hogy egy bizonyos fafajtából készült a teste meg neadjisten a fogólapja.
Kezdjük csak a nyakkal. A nyak a gitár legfontosabb része. Az olcsó gitároknak szimmetrikus a nyakprofilja, és általában sima körívet ad ki a metszetük. Ezt a legkönnyebb gyártani, de nem különösebben kényelmes. A többi profilt már bonyolultabb gyártani, de kényelmesebbek is. A gyors gitározáshoz sokan a vékony nyakat preferálják, ezeket eleve nem lehet akármilyen anyagból készíteni, hogy bírják a húrok húzóerejét.
A fadarabok kiválogatása sem mindegy. A nyak nagy erőknek van kitéve, és ha az anyagában vannak egyenetlenségek, részek, ahol sűrűbb vagy ritkább az anyag, akkor máshogy fognak elmozdulni a húr húzóerejének a hatására, ezáltal kis huplikat vagy mélyedéseket képezve a fogólapon. Lehetnek ezek pár századmilliméteresek, de ezek olyan dolgok, hogy hiába síkolod úgy, hogy nincs rajta húr, akkor is eltéríti a bundokat, ha újra felhúrozod. A drágább gitároknál jobban figyelnek arra, hogy egyenletes fadarabokat válogassanak a nyakakhoz. A legjobbak a quartersawn nyakak, mert ott a szálirány is egyenes végig.
Többet most nincs kedvem írni, úgysem olvassa el senki a wall of textet.
-
FockeWulf
tag
válasz
Smiley
üzenetére
Mert ez a téma már itt többször volt, és mindig csak a két véglet van nézve. A legolcsóbb, használhatatlan vackok vannak hasonlítva milliós gitárokhoz. Holott csak arról volt szó hogy egy alsó-középkategóriás, jól beállítható gitár egy hobbistának, otthonra több mint jó, nem fogja jobban inspirálni egy milliós gitár milliós cuccal.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Smiley
üzenetére
Azért 1970-ben más értéket képviselt 150 dodó mint ma.
Lehet ironizálni, de egy normálisan összerakott balta márkafüggetlenül is egy normálisan összerakott balta. az ilyen olcsó tömegtermelt szarokból ki van minden spórolva.. gondolj bele miből, hogyan készülhet az és mennyiből, ami az óceánon áthajóztatással, vámmal minden extra költséggel EGYÜTT kerül 105 ezer forintba úgy hogy az eladhatóság miatt nagyon szépnek kell kinéznie.

Akkor már inkább ha épp akad, lövök egy bontott nyakat ami tetszik, és kényelmes. testet lehet vágatni.. ha van ügyes asztalos haverod, akkor megcsinálhatjátok együtt.. híd, elektronika, pickup bele.. fényezés kellafasznak.. nyilván az utánajárás plusz költség, de egy jó nyakat véve, megfelelő kézügyességgel, simán össze lehet rakni "hasonló" költségből, SOKKAL jobb baltát. -
X2N
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Össze se hasonlíthatjuk azokkal a 200USD-s gitárokkal amiket ezrével gyártanak, 0 QC-val, a legolcsóbb anyagokból(ami érződik is a gitáron ha megpengeted).
Ne legyenek illúzióid, az anyagot ugyanúgy meg kell fizetni, viszont ha hajlandó vagy egy kicsit többet fizetni ott már jelentősebb a minőségi ugrás, még ha a jót ugyanúgy ki kell fogni, jobb faanyagot használnak a fogólaphoz/normálisabb hangszedőket, amin tényleg élvezetes lesz játszani hosszú távon is, nem kell rögtön hangszedőt cserélni, nem kell feltétlenül ehhez Gibsont/Fendert venni.Goose-T-Ahogy elnézem most elég szépen felhozták az Epiphonokat minőségbe/felszereltségbe majdnem Gibson szintre(árban is
). -
Goose-T
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
Látszik, hogy sosem dolgoztál még bérgyártásban. Az én első munkahelyem egy elektronikai bérgyártó cég volt, de nyilván egy gitárbérgyártónál ugyanezek mennek.
A lényeg az, hogy minden terméknek külön gyártósort építenek, a gyártási folyamatot pedig a megrendelő kérései alapján tervezik meg. Gitárok esetében biztos vagyok benne, hogy a megrendelő előírja az anyagminőséget, vagy akár azt, hogy milyen beszállítótól vegyenek milyen típusú fát és hardvereket. Előírhatja még a CNC-marás esetén a tűréshatárokat, festésnél a vastagságot és a festék fajtáját, valamint a minőségellenőrzési folyamatot, akár lépésenként.
Szóval egyáltalán nem olyan egyszerű ez, ahogy te gondolod, hogy bedobják a gyártósorra a fát, aztán a végén meg rákerül a tetszőleges felirat. Nyilván vannak ilyen sweatshopok is, de azokra nem bízzák 1000-2000 dolláros gitárok gyártását. Onnan jönnek az ilyen Geryon, Tenson meg hasonló gitárok. A komolyabb bérgyártóknak pont az az előnye a sweatshopokkal szemben, hogy lényegében bármilyen minőségben tudnak gitárt gyártani úgy, hogy a megrendelő minden kívánságát teljesítik. Ezért is nőtt ilyen nagyra pl. a Cor-Tek Indonéziában.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Ez tévedés, hogy ugyanazon a gyártósoron ugyanaz a fa, csak a címke más rajta. Nézz meg néhány factory tourt YT-n, és majd rájössz, hogy nem így van. Még a gyártósor sem ugyanaz.
Nem hasonlítottam a HB-t a 400 ezer forintos vagy drágább gitárokhoz. Én most is, eddig is azt mondtam, érdemes inkább várni kicsivel többet, és magasabb kategóriából választani, mint pusztán azért megvenni valamit, mert olcsó.
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Akkor megint pontosítsunk. Nem az összes márkás gitáromat küldtem vissza. Egy Gibsont, ami hibás volt, cserélték. Egy másik egyébként gyönyörű és makulátlan Gibsont, mert alacsonynak ítéltem meg a bundjait, de ez szubjektív, másnak lehet simán ragyogó gitár lett volna. Illetve egy harmadik Gibsont, na az tényleg szar volt, a hangszerész szerint is.
De ez mit bizonyít? Továbbra is azt gondolom, hogy pusztán azért megvenni egy gitárt nem kell, mert olcsó. Mint ahogy nem veszek egymilliós telecastert sem pusztán azért, mert drága.
Miért ne lehetne, hogy akkor spórol egy magasabb kategóriás gitárra inkább még három hónapot, és akkor vesz egy olyat, ami vélhetően még 10 év múlva is ugyanolyan lesz, mint most.
Amúgy most csak azért véded foggal körömmel a HB-t, mert most vettél egy szivárványosat belőle, és működik az unconscious bias.
-
Blindmouse_
senior tag
válasz
Smiley
üzenetére
Az a bajom hogy megtaláltam marketplacen is ugyanazt..
Nos.. a csávó aki árulja az makkoscipőt hord zokni nélkül a profilképén lábszárközépig érő nadrágban, a "luiszvuttonnál dolgozik", és a borítóképén meg egy kotla dízel audi műszerfala van.

Szerinted így fogok érdeklődni nála? Pedig még a lélektani határ körül van az ára.. -
Ctrl+Alt~Del
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Kiragadott példák.
https://www.muziker.ro/laney-lfr-112
Ez még drágább ott, mint itt. Itt 199,000-ért kapható, ha erre még ráteszed a 8% áfa különbözetet, máris drágább az ottani, mint itt. Plusz szállítás.
-
Goose-T
veterán
válasz
Smiley
üzenetére
A 81/60-at nem nagyon hamisítják. LTD gitárokba rakott OEM szettek ezek, én is olyat vettem. Hologramos matrica van rajtuk, és a nyaki pickupon EMG-60 ESP felirat.
Sőt, a Fishman szettem egy Epiphone-ban volt gyárilag, nem is quick connectes, hanem rá vannak a drótok forrasztva a pickupra. A Blackouts szettem pedig egy ESP-ben volt gyárilag, mielőtt megvettem. Ki kell fogni az ilyeneket.
-
X2N
őstag
válasz
Smiley
üzenetére
Maradjunk egyenlőre az EMG-nél.
81-85-híd/nyak--- metal ipari standard, steril kiegyenlített hangzás, használható 9V-al 18V-al 24V-al, nagyobb feszültséggel kevésbé dinamikátlan a hangja, sokan ezt preferálják.
81-kerémia, 85 alnico mágnes, a 85-ösnek több a mélye, kerekebb hangzás, a 81 feszesebben szól, kevesebb az alja, határozott karcos közepe van, mindkét pickup használható hídi és nyaki pozícióba is, nem egy elvetett ötlet 85-öst hídnál használni...nagy torzításra való, érthető marad a hangja, gyors hangindulás, stb81X/85X---Az előd "javított" változatai, sokat kritizálták anno a nem metal gitárosok a 81/85-öt mert dinamikátlan a hangja, ezekben beépített műveleti erősítő át lett tervezve már nem kell hozzá 18-24V-os elem, mint a régieknek. Ennek még úgy is dinamikusabb hangja van 9V-os elemmel mint egy 81/85-nek 128-24V-al. De nem mindenkinek jött be ez a változtatás.
57/66---Ezek viszont újabb szériás, nem feltétlen metalra hanem inkább Hard Rock-ra való "mindenes" hangszedők. Itt már nincs gond a dinamikával.
Érdemes megnézni pontosan melyik hangszedőnél milyen mágnes van, a 60/66-nál vannak variációk.
Szettben jobban megéri megvenni, 81/85--ös van a Zakk Wylde Set-ben.
Nekem szimpatikus az EMG-nél hogy adnak mindent, csak össze kell dugni, nem kell bekötni a húrföldet, az a 2-4db 25K-s potméter ami jár hozzá simán jobb mint egy Gibson féle CTS potméter, az aktív elektronika miatt hosszabb gitárkábellel sem lesz gond a magasátvitel.
Fishman-nél ilyen rendszer nincs, neked kell forrasztani, és drágább is, cserébe kapsz 2 féle hangzást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jövedelem
- Projektor topic
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gyúrósok ide!
- VGA kibeszélő offtopik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Természetesen a kottákat majd szépen lekottázom guitar pro-ban és majd arra gyakorolok, nem csak úgy hallásból metronómra.
Mit gyakorolsz most?
ment a like és Goose T-nek is!
)
. És az a szexirózsaszín gitár is hozzátesz.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).