Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ettetek, ittatok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Ez a teszt az időpontot nagyon nem kapkodta el, lassan kifutó model a készülék..
összeszerelésben és anyagminőségben (fogásra) a konkurencia valahogy szerintem sokkal minőségibb benyomást kelt ezeknél az olcsóbb samsungoknál.A szoftver támogatás hossza jó dolog. Kérdés teljesítményben azért 3-4 év múlva, hogy döcög majd a készülék a már fáradó memóriával (drasztikusan vissza tud esni főleg az olcsóbb eMMC háttértárak sebessége pár éves korukram de UFS-nél is van visszaesés), kiszáradó cpu pasztával (hacsak nem használnak thermal gap-et ami nem szárad ki)
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
domos
senior tag
MDM tesztelésre rendeltem ennek a 4G változatát, meglepő, hogy a kijelző mennyire el tudja vinni a hátán a telefont. Sok mindent megbocsát az ember, ha közben minden szépen néz ki.
If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.
-
SkyLine3000
addikt
Kb ennyiért van ettől sokkal jobb ajánlat is. Én ezért pénzt nem adnék.
-
vottokar
senior tag
Lányom (10 éves) most kapta meg a 4g-s verzióját. Az árához képest nekem tetszik. Ő nem reklamál a 4giga rám miatt.. Mondjuk eddig az asszony wifi hibás redmi 7-esét hordta suliba. Ahhoz képest űrrakéta. 😁
Sajnos most jön a fiam szülinapja. Neki már kellene a 8giga ramos A35 vagy A54. (anyagi határt kapott max 110k-ig mehet el) De sajnos most olyat nem igazán találtam megbízható forrásból ennyiért. Ha van valakinek ötlete, szívesen venném....."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
janeszgol
félisten
Jó kis belépő telefon ez. A fő kamera képei nagyon tetszenek, szép, természetes színekkel operál, és a részletesség is oké. A videó dettó jó.
A hardver elégséges, nem több.Ki megveszi ezt előfizuhoz, jól jár vele. Hihetetlen, hogy már az alsókategória is milyen jó minőséget képvisel.
[ Szerkesztve ]
-
Vtwo
senior tag
4GB ram ide vagy oda(nyílván jobb lenne legalább 6GB), ez 60 alatt nem rossz ajánlat.
-
ködöskömény
kezdő
Én 1 hete vettem telefont, ez is benne volt a pakliba, de végül olcsóbban vettem egy Moto G34-et (Snapi 695 5G, 8GB RAM, Samsung s5kjns szenzor, fizikai közelségérzékelő szenzor, FM Rádió is van, sztereó hangszóró, de csak HD kijelző, ami viszont 120 herzes és csak Android 15 jön rá (2027 januárig pedig biztonsági frissítések).
Nem bántam meg, pörgős készülék.Moto G34
-
törölt tag
SES.hu-n a 8/256-os, tengerészkék A35 készülékbeszámítással (nem kell leadni, -25.000 Ft kuponnal), Diákkedvezménnyel (ha van egyetemista ismeretségben), 5% utólagos OTP SimplePay kedvezménnyel ~111.000 Ft környékére radírozható, 2 év gyártói garanciával.
Ugyanezen metódus szerint a 8/128-as A55 is levihető ~115.000 Ft-ra, ajánlottabb modell és alig tér el az eredeti keretösszegtől.
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
4 GB memória és ajánlott plecsni, ár-érték arány 8, mi történt az Mobilarénával?
[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
janeszgol
félisten
válasz Armagedown #12 üzenetére
Igen a 4 GB ram miatt én sem adtam volna ajánlottat. Hiába pöpec a kamera, a kijelző, elfogadható a teljesítmény, remek az akkuidő.
-
DS39
nagyúr
Dadogós felület 4 GB RAM-mal
Kérném a Mobilaréna stábját, hogy tartsák meg ezt a telefont és vegyék elő a fiókból 4 év múlva, frissítsék le, és legyen egy teszt róla 2028-ban, hogyan fut rajta az Android 18 és az akkori One UI.
-
pengwin
addikt
válasz Armagedown #12 üzenetére
Az, hogy a srácok jobban tudják értelmezni a kategóriákat, mint a felső kategóriás készülékek közül csak néha-néha kiböfögő fórumozók.
#13 janeszgol
Megkérdezném, hogy ennyi pénzért mégis mit vennétek, amiben van több RAM, hozza ennek a készüléknek a szintjét kijelzőben és kamerában, és nem abandonware a gyártó oldaláról már a bemutatás pillanatában?[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Akelaus
senior tag
Samsung ügyesen vállalja be ezeket a frissítéseket, mert aki ezt a telefont megveszi, az kb. 2,5 év múlva vesz helyette másikat. Aki meg nem, az majd a frissítések után kukázza, mert esélyes a 4 GB RAM karcsú lesz, ahogy már most is dadogós a felület.
Ha szerencséje van a Samsungnak mind a két esetben tőlük vesznek telefont. Ha nem?
Akkor sincs semmi gond, behozza más telefonon ennek az árát a cég. -
janeszgol
félisten
Megnéztem a kínálatot 65k alatt. Hát az a helyzet, hogy én is az A15-öt venném. Egyszerűen a jó kijelző és a remek kamera elviszi a hátán. Ez egy jó teló!
Látszik, hogy a MA tesztelőknek nagyobb rutinjuk van. Már nem az első alkalom, hogy nem egyezek velük véleményben, aztán jobban utána járva, megnézve arra jutok, hogy mégis igazuk van. Tényleg ajánlott vétel az A15. A 6 GB-os verzió egyértelműen, de a négyes is.De attól még a 4 GB ram az fájdalmas lesz, ha a Samsung nem lép semmit. Ez idővel kiderül, kap-e valami könnyített One UI-t majd ez a telefon.
-
Hallosz
senior tag
Sok időt és energiát fektettem abba, hogy (csak) mobillal oldjam meg a munka közben elvégzendő feladatokat. Fotózás, szkennelés, képszerkesztés, PDF szerkesztése tömörítése, céges oldalra feltöltés, levelezés, World, Excel használat hosszabb levelekhez, kalkulációkhoz.
Nem volt igazán sikeres, bármilyen mobilt használtam a laptop vagy az asztali gép mindig kellett.
Kb. egy éve vettem egy jó ASUS-t, azóta az a tapasztalatom, hogy a telefont telefonálásra és navigációra és rövid szöveges üzenetek - Messenger, Viber - küldésére és inkább diktálok, mint írom az üzenetet.Mit akarok ezzel mondani.
Meg tudom érteni azokat, akiknek egészen egyszerűen, bőven elég egy ilyen készülék, mert kielégíti a felhasználói igényeiket. Tulajdonkép, én sem használom ki a jelenlegi telefonjaimat.[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
őszintén, anyám hasonló... "elkezdte" tanulni a számítógépet úgy 2010 környékén mert "muszáj" volt az ilyen-olyan ügyekhez, csak azon keresztül lehetett megcsinálni. úgy 14-ben lett egy tablet a családban, elkezdte azt használni mert jobban hasonlított a telefonra és elég nagy volt, addigra javult a telefonos használata sok állami szernek (de a honvédség munkanyilvántartása mai napig csak számítógépről működik, így azt én csinálom meg neki évi 1x az adóbevalláshoz az adatokat letölteni.. másra nem is használja mondjuk).
mostanság csak a telefonját használja, pár éve kérdeztem vegyünk-e új tabletet, mert a régit nem használta már mert "lassú", de mondta, hogy nem kell mert a telefon ugyan az. Aktuálisan egy Redmi 11-et használ (a nagyobbik 6GB/128GB változatot).Amit ki akartam hozni belőle, "átlag" embernek tényleg elég lehet manapság csak egy telefon is (bár máig találok weboldalakat amik nem mennek jól mobiltelefonon).
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
Hallosz
senior tag
-
ftc
nagyúr
Ha a fórum szerint vásárolnék, akkor soha se vennék semmit
Ez a telefon tökéletes alap szintre...nekem pl melóra outlook,teams, fényképező s telefon ennyi...másra nem elég...CAD-re nem igazán jó Én cca 600eur határt húztam meg magamnak, amivel 4 évre tervezek....
Igérhetnek X év támogatást ha a HW kevés lesz illetve fokozatosan tönkre mennek(én is ez végett keresem Honor 20 utódját)
-
DraXoN
addikt
csak ez nem lesz olyan jó mint a Honor 20-volt, mert más ligában indul már a startvonalnál is. pár év múlva ez már erősen kompromisszumos készülék lehet. inkább egy A35 akkor már.. samsungon belül, bár én erősen keresem a samsung alternatívákat, "mi lehet jó helyette". (ez az OneUI .. meg kamera viselkedés... sírnom kell tőle)
[ Szerkesztve ]
-
gzoll
tag
Alzán most éppen akciós 57800 Ft
-
veterán
Azt sajnálatosnak tartom, hogy a teszt nem hangsúlyozza:
nem csak 4 GB, hanem 6- és 8GB rammal is kapható a termék. [kép]
Ha ez elhangzott volna, talán nem lenne ennyi nyafogás a 4 GB ram miatt.
Sajnos az sem hangzott el, hogy a legkisebb Samsungokban is fellelhető DAC olyan muzikális élményt varázsol az ember fülébe, amire egyetlen ártársa sem képes.
Nem vagyok kifejezetten Samsung-fan, hanem épp ellenkezőleg, mindent ki kell próbálni! Van a családunkban iPhone 14 Pro, Nothing Phone 2a, Redmi Note 12S, 6000mAh akkus Redmi 9T, és 2023 tavasza óta egy Samsung A54 is. Utóbbi megvillantott ezt-azt, neki is köszönhető, hogy pár hónappal ezelőtt beköszönt a családba egy 8/256 GB-os A25 5G is 103.400.- forintért.
Fall-N #29
Egy hasonszőrű Motorolánál mindíg le kell mondani valamiről. Vagy a szoftveres támogatásról, vagy a jó kijelzőről, vagy a friss chipszetről, stb stb stb, de a DAC hangjáról meg pláne. Itt Szabolcsban kattogó-zakatoló-széthulló vonatokon nyomjuk a km-eket, nem pedig új, csendes elővárosi szerelvényeken, amiken átlagos eszközökkel is lehet zenét hallgatni. Ide több kell!
Az A25 5G árában pl marhául tetszett a 12GB ramos G84, majdnem az lett, de mostmár örülök hogy nem...Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
ködöskömény
kezdő
Érdekes, hogy nálunk ekkora karriert futott be a G54, én a külföldi fórumokon (főleg a redditen) nem bánnak vele kesztyűs kézzel.
A GSMArena G55-ös hands-on cikkénél már megy a sírás, hogy jaj, már megint ez az Omnivision szenzorcs.zs.: Én biztos vagyok benne, hogy a soc szólaltja meg a kimenetet, nincs sok köze hozzá a Samsungnak. Bármelyik olcsó Alis CS43131 vagy ESS chipes dongle köröket ver rá.
[ Szerkesztve ]
Moto G34
-
veterán
válasz ködöskömény #33 üzenetére
Igen, teljesen igazad van, segédeszközökkel sokmindent fel lehet turbózni,
de ezek nélkül, gyárilag milyen? A Samsung jobb. Saját tapasztalat itt a családban: ugyanazt a JBL Live Pro+ TWS szettet ha (bármilyen) Samsunghoz párosítjuk, hangosabb, dinamikusabb. Halkabb tőlük az iPhone 14 pro-val is, és a Redmikkel is. Vagy ugyanazt az egyszerű vezetékest Samsung A10-be, A25-be, vagy Redmikbe dugva szintén a Samsung nyer. A hitvány hulladék 2019-es gyártású A10 is úgy szólaltatja meg, hogy az ember esze megáll. Ha kell a hangerő, (márpedig ezeken a vonatokon kell )
akkor Samsung DAC.
Amikor nyáron, a klíma nélküli Fecske szerelvényeken [kép] lehúzott ablakokkal, 100km/h-val hasítjuk a 35 fokos levegőt, na az odab.sz. Kihangosított telefonnal sem tudnak telefonálni az emberek, mert senki nem hall semmit/senkit
Mostmár kicsit jobb a helyzet, mert eljött az ősz, fel vannak húzva az ablakok.
Ájláv MÁV![ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Szena67
tag
+1 Ma már csúcskategóriaba sem építenek külön DAC-ot, ilyet utoljárra a LG tett. A SOC megoldását használják illetve flagship kategóriában a Sony külön Cirrus Logic headphone erősítőt használ. Belépő- és középkategóriában csak kivezetik a jackre, ami a SOC-ból kijön. Persze a mai TWS átlag hulladék hangminőséghez (tisztelet a néhány kivételnek) képest már ez is lehet felüdülés egy jó vezetékes fülessel.
-
Fall-N
veterán
Motorola még talán a jobbak közé tartozik, de akinek más a prioritás az drágábbat vesz. Ez a Samsung is alsó kategóriás, így a Motorola G54 sem annak való akinek csúcstelefonhoz méltó igényei vannak. Illetve lehetnek, csak nem fog kapni. Kamerával ugyanígy vagyok. Nagyjából 200ezer alatt nem érdemes csúcskamerás képeket várni, de én a jelenlegi G32-es kamerájával is elvagyok. Nappal egész jó képeket csinál, főleg hogy 60-ért vettem tavaly. A tiszta Android kárpótol. A frissítések természetesen jobbak a Samsungnál, Motorola csak a drágább telefonoknak garantál több főverzió frissítést. Alsó kategóriában a szokásos 3 havi security patch+ 1 főverzió, két évig.
-
ködöskömény
kezdő
A wireless fül/fejhallgatóknál maga fülhallgató alakítja át a hangot. Ott a telefon két dologban tud ráhatással lenni a hangra: codec és szoftveres hangzásjavítás.
Lehet azért hallod erőteljesebbnek, mert van valami szoftveres hangzásjavító a Samsung telefonokban (mint pl. a Dolby Atmos a G34-ben) és emiatt érzed "élénkebbnek" a hangzást. De ehhez biztos semmi köze nincs a dac-nak (dedikált dac nincs is benne, mert a konverziót maga a soc csinálja), mert mind a két esetben hallod, tehát valószínűleg szoftveresen van feljavítva a hang. A lényeg az, hogy neked megfelel!Fall-N: Én úgy gondolom, jobban jártak volna egy Samsung vagy Hynix szenzorral, ráadásul az OIS megléte miatt rengeteg vevő becsapásnak érezhette a kamerás teljesítményt. Motorolával az is a baj, hogy teljesen hülye időzítésben adja ki a telefonokat és emiatt előfordulhat olyan, hogy a G54 nem kap Android 15-öt, de a G34 igen, míg a most kiadott G35/G55 is pontosan annyi főverzió frissítést fog kapni, mint a G34 (+ félév biztonsági frissítések).
[ Szerkesztve ]
Moto G34
-
veterán
Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más és más felel meg, és ez így van rendjén. Alapvetően azért van a fórum, hogy leírjuk a tapasztalatainkat, amik nyilván teljesen különbözőek, és úgy tűnik ez működik.
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Rigormortiis
veterán
Teljesen korrekt belépő készülék, pár hónap és még vonzóbb is lehet. Van, amiben gyengébb, mint pár konkurens, cserébe kijelzőben elveri őket.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
janeszgol
félisten
válasz Rigormortiis #40 üzenetére
És kamerában is. (Bar a Moto G60 kamerajat szeretem. Jo minosegu.)
-
ködöskömény
kezdő
válasz Rigormortiis #40 üzenetére
Lesznek még érdekes csaták ebben a kategóriában, pölö: [link] (T760-ban a G57MC4)
De a szoftveres támogatásban tényleg verhetetlen a Samsung.[ Szerkesztve ]
Moto G34
-
veterán
válasz janeszgol #32 üzenetére
A cég a saját honlapján is jelzi, hogy ő gyárt ilyet is, olyat is, amolyat is. [kép]
A boltok meg beszerzik. Ha nem a magyar Samsungtól, akkor a csehtől, vagy osztráktól, vagy némettől. Lehet itt beszélni a hivatalosságról, meg jogosságról, de a legyártott termék ettől még ugyanaz marad. Van, beszerezték, megvehető.
Követhetetlen már ez, hogy ki-kitől, hogyan-honnan-mikor.
A25 8/256GB telefonomat emagról vettem, emag szállította ki, és akkor ez van a dobozon, és van benne magyar Samsung garijegy. [kép] [kép]
Hol, mikor, és miért kerül a sztoriba egy ismeretlen cég?
(tökmindegy)Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Rigormortiis
veterán
válasz ködöskömény #43 üzenetére
Valóban, a Moto is teljesen korrekt alternatíva (magasabb kategóriákban is jó eséllyel ha nem Samsungom, akkor Motorolám lenne). Ugyanakkor ez az A15 nagyon át van gondolva (amikor az ember megnyomkodja a szolgáltatónál, a kijelző az, amit biztosan észrevesz, utána is a többség a kamerát nézi). Az, hogy lassú a soc és kevés a ram...ez a kategória messze a kompromisszumokról szól.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
pengwin
addikt
A G54 Power az gyakorlatilag abandonware, meg ebben a kategóriában az a 15 ezer JMF 25% árkülönbözetet jelent.
Értem én, hogy van amiben több a hardver, csak az nem ennyibe kerül, és teljesen más kompromisszumokat kíván meg (pl. a G54 Power kamerája közel sincs ezen a szinten, meg hát szoftveres támogatás se nagyon lesz rá).Én sem a csutka 4GB-os verziót venném az A15-ből ha ebben a kategóriában kellene választanom, de ezen az áron nagyon-nagyon nehéz belekötni ezekbe a Samsungokba, 4GB RAM ide vagy oda.
Üdv, pengwin
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
A jövő most van
-
DraXoN
addikt
Emag nem minden terméke ténylegesen "saját" (sőt, a termékek csak kis része az), sokan csak hírdetnek ott és használják a hálózatukat. Gyakorlatilag ugyan úgy működik mint az Amazon.
Vagyis az emag gyakorlatilag csak egy "közvetítő platform". Ahol brutális jutalékért (pontos összeg méretfüggő), de megérheti hírdetni (komplet logisztikát, raktárat, webáruházat, reklámfelületet adnak mellé).The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
veterán
Igen, arra mindig figyelni kell, hogy konkrétan ki a kiszállító. Vettem már emagon székesfehérvári szerszámáruháztól szerszámot, de abban az esetben nem az emag a számlakiállító sem.
(régi emagos/edigitalos vagyok)
A Samsung A25 8/256 GB telefonunk is, és a NothingPhone 2a 12/256 GB telefonunk is emag saját termék volt. [kép] [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest