Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
adman
tag
válasz
prmcsk
üzenetére
Nem az volt a lényeg, hogy maszatot megbüntették, hiszen ez masszán kívül mindenkinek evidens, hanem az, hogy hamit miért ? Olyanért, ami több százszor előfordult már az F1.-ben és soha nem járt érte büntetés, mert nem is kell büntetni.
én a büntetéssel nem értek egyet, viszont amit csinált az büntetendő (úgy előzni hogy közeben lemegyünk a pályáról), ezt ő is tudta, ezért engedte vissza mind2 ferkát.
-
hunnylander
őstag
válasz
george11
üzenetére
Kova vezette ki Kimit, Lewis csak elozni probalt, mint barki mas az egesz mezonyben. Coulthard benazasahoz koze sincs Lewisnak, kozeleben/utjaban sem volt.
Utolag mar magatokeva teszitek a stewardok szokatlan szorszalhasogato iteletet, csak hogy szeppe es megerdemeltte tegyetek a piszkos sikereiteket es az ajandekpontokat. Massa iden mar nem erdemel vb cimet, csak azt, hogy valaki megtegye vele 100%-ig pontosan azt amit o tett Lewisszal.
Emlekezzetek Szingapurra! Massatol pont annyit vett el az elet, amennyit a FIA adott neki Spaban. Lesz meg iden Szingapur2!
-
törölt tag
válasz
george11
üzenetére
Mint magánvéleményt tiszteletben is tartom. Ettől függetlenül a dolog nem így történt.
Annyira meredek dolgokat lehet olvasni...Azzal hogy Hamilton elfékezte magát nem állt ám meg a pályán...akkor lehetne miatta kialakult tumultusról beszélni...de nem.
Ő azáltal hogy elfékezte magát, elhagyta az ideális ívet, lement a pálya szélére, sajnos Kimi-t is lekisérve.
De nem volt a pályán, tehát nem tarthatott fel senkit...egyébként annyira nem hogy harmadiknak jött el a kanyarból Kubica és Alonso mellett, csak a két kommentátorunk látta Hamiltonnak Kovalainen-t. Hamilton pedig Kova' előtt már visszajött a pályára.
Semmiképpen sem tartott be Massa-nak, aki rámutat hogy hol nem tud elfordulni Massa Hamilton miatt, annak jövök valami ütős piával. -
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezzel a sz@rakodással már csak magadat égeted.

mod: bár lehet tényleg el kellene tiltani, akkor talán lenne egy kicsit nagyobb esélye a kis kedvenceidnek is a címre
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
george11
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Hát igen ezek a stewardok már csak olyanok, hogy kiszemelnek egy csapatot, és mindenképp keresztbe tesznek neki a maradék X csapatnak meg nem. Hihető
Lewist meg szerintem azért büntették meg(szerény véleményem szerint jogosan), mert kisakkozott két ferrarit + a fél mezőnyt a pályáról, ugyanis emiatt állt be a sor eleje, emiatt szívott coulthard stbstb. Ráadásul olyan helyen, és olyan helyzetben próbálkozott(elrontott rajt, hideg gumik, közel sem ideális ív, tumultus a kanyar bejáratánál), ahol esélye sem volt arra, hogy beforduljon, nemhogy előzzön.
Ez persze csak magánvélemény
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Akkor vedd massas fuji huzasnak!
Latom, mar te is meg vagy gyozodve rola, hogy nincs egyenlo elbiralas. Massanak drive-through a rivalis kiuteseert es az ezaltali lenullazasaert, ha Lewis csinalna ezt mar black flaget + kizarast akarsz, raadasul ket evre. Jo tudni, hogy te is Massaert vagy mar oda es annyira szereted az igazsagos partatlan elbiralast, mint o.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
"es annak is nagyon orulnek, ha egy sennas huzassal mutatna fityiszt es zsebelne be a cimet."
Én is! Black flag + eltiltás 2008/2009-re

-
Oliverda
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Hát ha ilyeneket írsz akkot biztos.
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Meg 5 ponttal vezet a bajnoksagban, akarmennyire uldozik es toljak rivalisa szekeret es ajandekozzak neki a pontokat.
Erdekes, ha a stewardok nem kotnek bele (Massa s[z]aranak eltakaritasa celjabol) egy szokvanyos elsokanyaros tortenes miatt, egy szimpla elozesi probalkozas miatt, akkor most csak lesajnalva lenne, hogy Massa tonkretette a versenyet.
De koszonheroen a stewardok gyalazatos Ferraritolasanak, lehet Lewist is osztani, pedig csak tette a dolgat, versenyezni probalt, ugy ahogy en azt a leginkabb kedvelem tole.
Massa megtorlast erdemel, es torkig vagyok mar azzal is, ahogyan tonkreteszik ezt az idenyt papiron, aljas erdekekbol. Mar vilagosak a jatekszabalyok! Lewisnak is leeshetne vegre, es nem kellene johiszemuseget varnia az FIA-tol. Orulnek neki, ha azt a megoldast valasztana, ami melto revans es eredmenyre vezet.
Meg mielott publikalva lett volna, ez volt es marad is a velemenyem a hetvegerol, es Lewis bunteteserol. (Lewis, at the first corner, was racing – that's what you are meant to do and he was penalised for that... He braked very late, locked up a bit, they ran wide, others got through. It was a fairly normal racing incident but unfortunately he was penalised.)
Remelem bajnok lesz minden uldozes ellenere, es annak is nagyon orulnek, ha egy sennas huzassal mutatna fityiszt es zsebelne be a cimet. Egyszeruen az ellenfelei (Massa, az FIA es egyebek...) ezt erdemlik! Mar kiderultek, mik a jatekszabalyok es mire megy ki a piszkos jatek. Vedd fel a fegyvereiket Lewis, es forditsd ellenuk!

-
törölt tag
válasz
PazsitZ
üzenetére
Nem bántom, mert sztem a pozícióját védte...bántani akkor bántanám, ha Massa áthúzódott volna a másik oldalára és ott is kiszorítja...hisz az már 'cikázás' lenne.
Jelen pillanatban Massa volt az aki el nem vette volna a lábát a gázról függetlenül hogy esetleg valki kijön a pit-ből vagy sem.....nem volt rá nagy esély 4 körrel a vége előtt, de azért ha valmiért mégis akkor szép nagy baleset lett volna belöle.
De ezzel sincs nagy bajom, én alapvetően széles sávban elfogadom a versenyhelyzeteket, csak azért hoztam fel mert ha ez történt volna, ha az történt volna akkor Hamilton tömegkarambolt okoz....a ha esélye máshol is fent áll...mint a példaként említett Webber-Massa esetnél is.
De több szót nem is ér a dolog
-
prmcsk
addikt
válasz
PazsitZ
üzenetére
Ha valaki talál videót a Massa bourdais esetről más szögből is lineklhetné nekem.
Nem fogsz találni, mert le van tiltva az egész, hiába vette vagy 50 kamera meg helikópáter a versenyt. Kiderülne, hogy massza volt a gyík, de az is, hogy mennyire etalon a fia...

Oliverda: Majd lop magának jó kers-et, csak papír ne legyen a lopás tényéről...
-
törölt tag
válasz
uszkart
üzenetére
Fesztiválkodok?

Ha jól tudom egyszer belement Kimi-be hátulról, meg most leszorította a rajtnál ezzel a fékezéssel....ez lenne a 'mindig az kell nézni'?....hát igen bizony mások is vannak a pályán ez egy ilyen sport. Még az is benne van hogy valaki erőszakos és az is hogy valaki elrontja.
Kimi jó versenyző és ritkán ront, de még vele is előfordul.
Hamilton meg Bourdais is mondhatná hogy fütyi ki van miért kell belémjönni amikor a versenyemet szeretném futni. -
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
megpróbálod magad objektív szakértőként feltüntetni. Ezt a címet hunnylander már elnyerte

Koszonom a megtisztelo cimet. (Tudom, hogy poennak ment, nem veszem magamra a cimet, inkabb probald meg betolteni magad. Mission: Impossible.
) -
Oliverda
félisten
Costa: A Ferrari le van maradva a KERS-sel
Remélem hogy jövőre a Ferrari a 4. legerősebb csapat lesz és egy Renault(Alonso) BMW(Kubica) - McLaren(Hamilton) kiélezett hármas csata fog folyni majd a VB címért.

-
Oliverda
félisten
válasz
PazsitZ
üzenetére
Mikor hangozatattam én ilyet? Ha valami legendás akkor az inkább a gyorsasága, de a tapasztalat az nem az emberrel születik, azt meg kell szerezni.
Plz ne vegyél már egy kalap alá ("hangoztatjátok") másokkal, én sem teszek veled hasonlót.
Motion_Blur: Látom ezeken a koholmányokon még mindig nem tetted túl magadat. Az integetés az pedig továbbra sem bűn szerinem. Trulli is integetett az előző versenyen, mégsem hozta szóba senki. Ez is csak azt bizonyítja amit az imént írtam, mégpedig hogy ha most a VB csata Alonso és Raikkonen között dúlna akkor Alonso ázna.
-
dokar
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
én meg Ferrari/Alonso drukker vagyok és mellette Hamilton antidrukker

-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
"Szvsz akkor sem volt vele komolyabb probléma csak hát ugye a szemüveg az sok mindent odarajzolt ami nincs is ott valójában."
Fékteszt és a Schumi előtti besatuzás a ringen (2006)? Vagy a folyamatos integetés? Ezek talán a matt fekete szemüvegeden keresztül is látszanak nem? Mi lenne, ha hagynánk már ezt a szemüveges faszságot... Én Ferrari/Kimi drukker vagyok, te meg Hamilton/McLaren. Csak te megpróbálod magad objektív szakértőként feltüntetni. Segítek: nem vagy az. Ezt a címet hunnylander már elnyerte

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Szerintem amúgy nem sokat változott Alonso 2006 óta csak nyilván tapasztaltabb lett. Szvsz akkor sem volt vele komolyabb probléma csak hát ugye a szemüveg az sok mindent odarajzolt ami nincs is ott valójában. Teszem azt ha most a VB csata Alonso és Raikkonen között dúlna gyanítom hogy nem rakosgatnál ilyeneket a (fél-fake) nyilatkozatai után.

más:
Pl. a ma már valóban jóval tapasztaltabb Alonso is követett el néhány csúnya bakit az első éveiben: [L:http://www.youtube.com/watch?v=dRv9iOIvu5Y][link], [link][/L]
Ezt csak azoknak akik szerint Hamilton a pályán az éles szitukban, mikor hirtelen dönteni kell szinte minden rendre bestresszel és hibázik. Szvsz egyszerűen még csak hiányzik a kellő mennyiségű tapasztalat mellőle.
dokar: Hogy jön ez ahhoz hogy mennyire hiteles?

-
PazsitZ
addikt
válasz
üzenetére
Nah azért Webbert ne bántsátok már

Massa szándékosságáról annyit, hogy szerintem begőzölt és gondolkodás nélkül mindenképp vissza akarta előzni. Gondolta valahogy bedugja mellé az orrát, de a fűvön/rázókövön nem fordul jól a kocsi.
Ennyi.Ha valaki talál videót a Massa bourdais esetről más szögből is lineklhetné nekem. Köszi!
(#29866) Oliverda: A kis rajongóinak már most is az, a többieknek meg a VB címe után sem...

-
dokar
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
"Hamilton higgadtan készült a hétvégi versenyre, folyamatosan azt hangoztatta, hogy óvatos lesz, és nem bocsátkozik kockázatos manőverekbe"
Ennek ellenére a brit pilóta már az első kanyarban hihetetlen agresszivitásáról tett tanúbizonyságot Fujiban, ahol kis híján mindkét Ferrarit kilökte
wow, milyen hiteles gyerek ez hami

-
kdave9
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Hamiltonnak a 2. körben volt kb 1 perc hátránya az élmezőnyhöz képest, de nehezebb is volt azoknál.Vesztett az áthajtással kb 23mp-et. Ha nem büntetnek, akkor is 1 mp-el ment lassabban, mint Massa. Ebből nem jön az, hogy pontszerző lesz.Előbbre kerül, de nem annyira. A 10. hely környékére sorolnám, ami reális a végső időeredmények ismeretében. Nem tudott gyorsabban menni a megtankolt autóval. A legjobb köre 1:19,5, a mezőny nagy részének is ennyi, míg Massa többször is ment 1:19 alatt.(1:18,4 a legjobb)
Ezek száraz tények, utánanézhetsz.
-
george11
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
"Massanak jo huzas volt a belemenes, es az FIA meg tovabb fokozta a gyonyoret."
Igazad van. Szerintem is Massának meg kéne talulnia két kerékkel a kerékvetőn, két kerékkel a füvön pattogva fékezni, és kormányozni egy olyan helyzetben, amikor esélye sincs menekülőútra. Teljesen jogos

De a legjobb ez: "Ez a Massa gyerek mar ugy el van kapatva es kenyeztetve "
Khmmm. Erre inkább nem írok semmit
(talán csak annyit, hogy Massa neve helyett egy másikat is lehetne odaírni) Nemtudom ki volt az, aki "kopaszként" tett magasól szinte mindenre, és mindenkire. Idén már azért visszafogottabb, de azon érdemes lenne elgondolkodnia Haminak, hogy miért kap szinte minden versenyen valami büntetést 
-
AMD Power
titán
A McLaren támogatja Hamilton hozzáállását
Ezt el is várom. Kínában jön a Revans.
Alonso meg nem tudom mit szól bele VB. Massa-t fogja támogtani duma.

-
Nowhereman
őstag
válasz
soulcube
üzenetére
Szerinted ez nem elég a semmiért?! Bourdais remekül nyomta, és az agyonsztárolt csapattársa elött végzet, és miközben ő az életbenmaradásért küzd. Szerintem ez volt az F1 történetének legvisszataszítóbb bírói döntése.
Magam részéről pedig csak azt remélem, hogy végül Kubica lesz a világbajnok, mert a még esélyes három közül egyedül ő érdemli meg!
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jóvan'. Akkor lesz itt még Hamilton-ból is istencsászár csak ki kell várni.
Mondjuk Alonso is gyorsan elfelejtette a tavalyi nürburgringi esetet.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Köpönyegforgatás? Nem hiszem.
Ha változik egy pilóta, akkor a róla alkotott vélemény is. Szerintem ez a normális, és nem az, hogy egyesek pl. még mindig Schumachert szidják és hozzák fel negatív ellenpéldaként sok esetben, amikor már rég nem is versenyzik..ON:
Post-race press conference - Japan
Q. (Livio Oricchio – O Estado de Sao Paulo) To all drivers: the stewards decided to give Lewis Hamilton a drive-through penalty for what happened at the start. Do you consider that was fair?
FA: I agree.
KR: I don’t know. I didn’t see the whole thing. I only saw him when he came up next to me. I’m not sure if he hit me or not but they make their decisions, so I have nothing against it.
RK: I don’t know what happened in the first corner, so it’s difficult to judge.
-
Incubus
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Én nem láttam, h kiírták volna, h sérült az autója Kiminek, valóban? Nincs felülről valami felvétel? Kimiről nem tudom elképzelni semmi sunyiságot akár a volt csapata elleni közelharcban, Massáról, Alonsoról - a latin vér miatt, viszont igen. Ezt támasztja alá az említett nyilatkozat is...nemdebár?
RG
-
hunnylander
őstag
válasz
Incubus
üzenetére
Ha mar elotte volt, akkor mar tobb pontja is volt. Lewis eli Fujit! Es a Meki is.
De neked aztan magyarazhatom, biztos Massat is azert elozte meg azon melgiben, mert Massa Lewisnal is jobban kedveli a palyat es gyorsabb is volt.
Kimi birja meg a palyat, de Massa mar kevesbe. -
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Az általad idézet mondat fele kamu. Pontosabban az autosport.com-on se híre se hamva.
Nem ezért "szőrszálhasogatok" hanem inkább a köpönyegforgatásért. 2 éve még te voltál itt leader anti-Alonso most meg már szinte vészesen közel kerültek az ízlelőbimbóid a tápcsatornája hátsó izmos kapujához. Jó persze biztos bizonyos rajongóknál a "mákos g**ikből" lesznek idővel a kedvencek.
Egyébként tényleg felesleges ezen "civakodni".
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ki is vagyok ra ehezve, van egy olyan megerzesem, hogy tetszeni fog nekem, amit irni fog.

Sanyi ba', ne fogd vissza magad! Irjad meg az oszintetet, szigoruan csak Szubjektiven!

-
Incubus
tag
válasz
hunnylander
üzenetére
"Lewis felzabalta volna az elotte levo nehany versenyzot es tovabb noveli a pontelonyet hetrol minimum kilencre."
Ezt miből gondolod?
RG
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jol van, de megis egy AS idezet, ami egy spanyol ujsag, azok meg olyanok is. Kiszineznek mindent, ha kell, hogy host csinaljanak Alonsobol es a spanyol olvasokononseg szamara latvanyos dolgokat vizionaljanak artatlan nyilatkozatokba is. Hianyzik az ujsagiroi kerdes, hogy konkretan milyen kerdesre, milyen szovegkornyezetben valaszolt igy.
-
Motion_Blur
félisten
Civakodás helyett inkább várjuk együtt az Aranytollas, szakmai tudásában és objektivitásában megkérdőjelezhetetlen Dávid Sándor következő írását

hunnylander: lehet, hogy a kérdésben szerepelt az a feltétel, hogy az esetleges segítségért 2011-től szerződést kap Luca-tól?

-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tessék? Inkább kapard elő a csíkos angol füzeted és olvasgass. Rádfér.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Biztos az én angol tudásommal van baj de én a "A tavaly történtek után azt szeretném, ha a Ferrari győzne." mondat angol megfelelőjét továbbra sem találom.
Amúgy túl van ez (is) lihegve meg fantazmagorizálva. Alonso nyilván arra gondolt hogy szeretne a második helyen végezni úgy hogy mondjuk befúrodna Massa és Hamilton közé ezzel pontokat rabolva Hamilton-tól.
-
Tálydi
senior tag
Hali mindenki! Lett valami a Massa-Bourdais esetből?

-
Motion_Blur
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
"Te kinezed Alonsobol, hogy szandekosan kiuti Lewist?"
Mondtam én ilyet? De ha nagyon visszaesne a Renault, akkor lehetne egy kicsit Fontana

-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
"Yes, no doubt, if I can help, I will help Massa," Alonso was quoted as saying by AS newspaper following his victory in the Japanese Grand Prix.
Nem nehez kitalalni, hogy milyen helyzetekre vonatkozhat. De ez meg nagyon gyenge kifejezes, 'ha tudok, fogok'. Ebbe sok olyan dolog passzol, amit Alonso magaert fog csinalni; pl. nem engedi el egykonnyen Lewist, vagy elotte akar majd vegezni stb. Te kinezed Alonsobol, hogy szandekosan kiuti Lewist?
Ugyan mit csinalna egy ilyen esemeny utan Kovalainen Interlagosban ha Massa kozelebe kerulne? Sot, tudtad, hogy a Meki kooperalni fog a Force Indiaval jovore? Egy Ferrari gyakran lekoroz egy Force Indiat. En Ron Dennis helyeben ilyen Alonso nyilatkozatok utan felkeszulnek B tervekkel. Muszaj lehet.

-
Motion_Blur
félisten
-
Oliverda
félisten
Niki Lauda: a versenyzés lassan bűncselekmény lesz
Sajnos lassn eljutunk odáig hogy iagaz lesz.
Hamilton szándékossággal vádolja Massát

Azt hiszem hogy Massa ezért még bűnhődni fog.
Motion_Blur:
"A tavaly történtek után azt szeretném, ha a Ferrari győzne. Segíteni fogok Massának, ha tudok"
Én konkrétan ezt a részt nem találom benne.
-
Motion_Blur
félisten
-
prmcsk
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Szerintem masszát meg kimit azzal motiválják bármire (lásd hazugságok), hogy állandóan alonzónak a ferkához jövetelét lebegtetik előttük...
Mindketten tudják, hogy semmi esélyük nem lenne alfonzal szemben. 
-
Motion_Blur
félisten
válasz
venember83
üzenetére
"Kétlem, ... hogy feltartaná Hamiltont"
Miért? Ha lassabb nála és előtte van, már feltartja

-
hunnylander
őstag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Akkor ugye johet Lewistol a sennas stilusu cimnyeres? Dijazni fogod a forgatokonyvemet. Majd o is ugyanugy fogja kivitelezni, mint Massa es meg nyilatkozni is ugyanazt fogja.

Komolyan mondom, hogy meg dijaznam is az ilyen frappans befejezest. Mindenki megkapna, amit erdemel, Massa, az FIA, Mosley...
-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Persze, segíteni fog, hogyne. Csak azt nem tudom, hogy mi módon. Kétlem, hogy elengedné Massát, vagy azt, hogy feltartaná Hamiltont. Kiütésről meg szó sem lehet, szvsz, nem nézem ki senkiből, ezek sportolók, nem holmi bérencek. Viszont tény, hogy nagyon szeretne Ferrariba ülni a Renault után. Sőt, lassan én is szeretném látni, ahogy Ferrariban versenyzik. Ezt még mindig fura leírni.
-
válasz
MrKentsfield
üzenetére
a büntetést nem én hoztam, ezt ne nekem mond, és értem is azt, hogy nem egy "sulycsoport" a két hiba, egyetlen amit kifogásolok, hogy szerintem massa belemenése nem direkt volt
-
válasz
hunnylander
üzenetére
ha mindent elolvastál volna akkor láthattad, hogy azt ís írtam, hogy nem értek egyet sem massa tetével, sem nyilatkozataival, sem Bourdais megbüntetésével
a történet meg eléggé a verseny elején volt, szoval az, hogy épp hami leelőzte massát nem feltétlenü eredményezte volna azt, hogy az élre tör majd és otthagy mindenkit, bőven lett volna idelye massának ujra megelőznie, és ezt szerintem ő is tudta(és mint későb kiderült, gyorsabb is volt massa), és ezért gondolom azt, hogy nem direkt volt.. -
MrKentsfield
tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Szintén magán vélemény.
A rajt után bár Hamilton besokalt nem zúzott le senkit és nem vágta haza senkinek a versenyét.
Ez autóversen pontosan arról szól hogy ki vállal be a fizika határán a legtöbbet.
Ha rizikózik valaki azt el is lehet bukni ez benne van.
A büntetésekről meg annyit ,hogy ha az a füstölős fékes leszorítás áthajtásos bünti akkor a kanyart levágva másikat oldalba (aki pont a legnagyobb vetélytárs
) az minimum egy stop and go. A bíráknak a szabályzat 16-1 ponja alapján joga volt megbüntetni Hamiltont is illetve Massát-is.
Ennek a büntetésnek viszont 3 fokozata van és lehetne mérlegelni (áthalytás,10mp stop and go és 10 rajthellyel hátra a következő versenyen
-
hunnylander
őstag
válasz
kdave9
üzenetére
Miután Hami utolsó volt már nem rontott a helyzetén a büntetés.

Latom ertesz hozza.
(Ja tenyleg az F1-et csak poziciora jatszak es az autok kozotti idotavolsagoknak nincs semmi gyakorlati jelentosege, ezert ergo egy +30mp semmilyen hatassal nincs egy auto versenyeredmenyere. Ezt mutatja Bourdais idobuntije is...
) Koszonjuk, leulhetsz! Egyes! Ala!Az egyebkent leesett, hogy Lewisnak mar csak egy kiallasa volt hatra amikor meg mindenkinek, akinek olyan taktikaja volt (vagyis a szokvanyos ketkiallas), annak meg ketto! A kiutes utan a McLaren versenytaktikat valtot, pont azert hogy Lewis athamozza magat a pontszerzo helyekre. Massa elott vegez, konnyeden, ha nem buntetik.
-
prmcsk
addikt
válasz
Barthezz2
üzenetére
de ha szerinted hami elfékezése nem volt direkt, akkor azt mond meg nekem, hogy szerintetek massa mért direkt ment bele hami-be? ugyan ugy neki sem lett volna jó, ha magát is kiejteti, azt meg nem lehettett kiszámítani,hogy a kerékvető nem fogja-e annyira megdobni, hogy nulláza mindkettőjüket...Ezt ITT kifejtettem...
dokar: Ez is csak azt erősíti, hogy alonzó igazat beszél, mikor azt kérdezi: Ezért a fékezésért büntetni ? Nem lehet részrehajló az igazságban, mert nem csípi hamit.

-
kdave9
tag
Szerintem azért vártak a döntéssel, mert nem akartak beleszólni kívülről a csatájukba a vb-ért. Miután Hami utolsó volt már nem rontott a helyzetén a büntetés.
Bourdais esete is hasonló okból lehetett, hogy ne a többi pilóta befolyásolja a végeredményt, főleg, ha csak feltartani tudta volna pár kanyarig. (Bár versenyhelyzetekben sok ilyen eset volt már büntetlenül, de a középmezőnyben inkább)Hamilton a rajtnál azt csinálta amit tavaly a végjátékban, nem tudja elviselni, ha megelőzik, túl sokat kockáztat.
-
hunnylander
őstag
válasz
Barthezz2
üzenetére
szerintetek massa mért direkt ment bele hami-be? ugyan ugy neki sem lett volna jó,
Ez most komoly vagy csak a szokasos naiv egyugyu ferraris logika? Ja tenyleg Massanak az lett volna jo, hogy gyonyorkodik Lewis autojanak hatsojaban, mikozben az otthagyja, mint kutya a kutyagumijat. Lewis felzabalta volna az elotte levo nehany versenyzot es tovabb noveli a pontelonyet hetrol minimum kilencre. Igenis Massanak jo huzas volt a belemenes, es az FIA meg tovabb fokozta a gyonyoret. Ketten buntettek Lewist szemetseggel; eloszor Massa, majd az FIA. Mar csak talalni kellene egy olyan ordenare nagy buncselekmenyt a reszere, ami miatt azt mondhatjatok, hogy meltanyos volt e ket buntetes. Ez nem meltanyos volt, se nem jogos, ez egyszeruen, aljas, mocskos, szemet es atlatszoan pofatlan es gerinctelen huzas volt a Bourdais ugy es az osszes kesobbi Ferrari nyilatkozat tukreben.
Ez a Massa gyerek mar ugy el van kapatva es kenyeztetve a FIA altal, hogy mar teljesen a valosagtol elrugaszkodva latja a dolgokat es el is varja, hogy toljak a szekeret. Na persze, e nelkul nem is lenne sok eselye a vbre. Es egyesek tudnak orulni az ilyen 'szepen' szerzett pontoknak? Hihetetlen!

-
válasz
üzenetére
ki ment a boxba, és megtankolták, ugyhogy bár változtatott a taktikán, de ott volt neki a 2 kiállásábol az elsönek, ugyhogy ha már kiminek lett volna idelye visszamenni az élre miután hátra tessékelték akkor ilyen alapon hami-nek is. De ezt nem én találtam ki, csak reagálás arra, hogy kiminek lett volna még idelye...akkor haminek is ilyen alapon, mert nem történt sokkal később..
-
dokar
addikt
"A Japán Nagydíjat megnyerő spanyol egyértelműen besorolt Massa mögé a bajnoki küzdelemben, Alonso csapattársi szerepet is vállal, csak ne Hamilton győzzön végül."
nem véletlen, hogy Alonso a kedvencem.

forrás: vezess.hu
-
törölt tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
..? Mi lett volna ha ez neki megy annak az meg annak ezért volt jogos a büntetés??
Képzeld el amikor a VB leghosszabb egyenesének kétharmadán Webber nekiszorítja Massa-t a falhoz..ha éppen jön ki valaki a pit-ből..a szétrepülő alkatrészektől még talán én is meghalok.
Mi járna Webber-nek? 5év kötél?...vagy Massa-nak mert azért a gázt elvehette volna nincs lebetonozva.Az meg hogy:
"szóval ha ott lett volna idő arra, hogy a jopár pozícióval visszaeső kimi, vagy bárki visszatornássza magát az élre(ahonnan kiküldte füvet nyirni), akkor hamiltonnak is lett volna.."Mégis mi lett volna Hamilton-nak? Ki ment a pit-be megnézni van-e defekt..nem tudom végül is lecserélték-e a kereket.
-
válasz
hunnylander
üzenetére
én nem védem massa-t, pedig neki szurkolok, mert hami kilökése, nem volt szép, és a nyilatkozataival sem értek egyet, de akkor ti se mondjátok már, hogy az FIA egyenlő a ferrari csapattal, és csak ugy döntenek,ha nekik jo, meg azt sem, hogy hami első kanyarja véletlen hiba volt...
-
Peat;)
veterán
válasz
prmcsk
üzenetére
Nagy divat odamondani hogy mikor kezdték el vizsgálni az esetet, de ezt se Te sem én nem tudom, csak azt hogy hányadik körben írták ki a "zseniális" közvetítés alatt hogy vizsgálat alatt van ez a három autó. Ahogy se Te sem én nem láttuk Bourdais és Massa esetet belső kamerás felvételből, csak egy távoliból.
Magyarul elég sok a képlékeny dolog, inkább azon vitázzunk, hogy ezen kéne javítani a közvetítések alatt és a futam utáni nyilatkozatoknál. (pl minden büntetést leírni miért volt és kik, milyen arányban döntöttek, a legjobb eszköz a korrupt döntések legyűrésére a nyílvánosság) -
Nem akarok belepofázni, de szerintem amint látták Hamilton manőverét, abban a pillanatban tudatni kellett volna a versenyzőkkel, hogy vizsgálat lesz, hogy most szabályos/nem szabályos (fair/nem fair...) volt, hogy tudják kivel kell törödni kivel nem, az meg, hogy kit büntettek meg:
Bourdais előrébb volt mint Massa így nem értem a döntést
Massa vs. Hamilton eseténél ha nem vb.címért menne akkor csak sima áthajtásos bünti lenne a bünti, de mivelhogy az 1. ill. a 2. helyezett ütközött így már más a tét.
Hamilton célegyenes végi manövere: hát nem mondanám, hogy szabályos volt, főleg, hogy nem tudta bevenni a kanyart, így a büntetést értem, de akkor Massa eseténél talán nagyobb bünti járt volna. -
válasz
prmcsk
üzenetére
én meg elfogadom a kritikát...
de ha szerinted hami elfékezése nem volt direkt, akkor azt mond meg nekem, hogy szerintetek massa mért direkt ment bele hami-be? ugyan ugy neki sem lett volna jó, ha magát is kiejteti, azt meg nem lehettett kiszámítani,hogy a kerékvető nem fogja-e annyira megdobni, hogy nulláza mindkettőjüket...
én nem azt mondom, hogy massa féle kilökés nem ért büntit, de ért, mert nem volt helyes dolog, de akkor sem hiszem hogy direkt lett volna..és nem a mi lett volna ha dologért büntették hamit, mert hova is került kimi az első helyről az eset után?? és nem csak kimit érintette a dolog..
-
JJános
addikt
válasz
Peat;)
üzenetére
Nem kértelek semmire. Csak kérdeztem.
Nem kell a másik szemszögéből átgondolnod, csupán azt szerettem volna, hogy úgy is vizsgáld meg a dolgokat, ahogy mi látjuk. Vagy ahogy egy pártatlan. Például Lonzi nyilatkozatára gondolok, aki Hamit biztos, hogy nem bírja, mégsem talált kivetnivalót az első kanyarban történtekre.
Én nem Hunnyt védem, hanem Hamit. Hunny hozzászólásai nem aljasak, nem lekicsinylőek, ezt tudom.
Nem irtam, hogy mit ne csinálj.
Ne haragudj, de Massa amit művel undorító, és te egyetértesz? Kilöki Hamit, Bourdaist, és a másikakat hibáztatja? -
hunnylander
őstag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Azert kapta a buntit, hogy Massa mogott vegezhessen csak, miutan latta az FIA, hogy gyorsan versenytaktikat valtottak es emiatt Massa elkerulhetetlen buntetese miatt csak Lewis mogott vegezhet, ha azt nem buntetik meg egy mondvacsinalt indokkal. Aztan lazasan elkezdtek videozni, hogy talaljanak valamit (jo sokaig is tartott, de erre volt is ido mert jol is jott Massanak, addig is nyult a mezony es enyhult a drive-through ereje). A tobbi mar tortenelem, Bourdais buntetese es nyilatkozata a hab a tortan. Massa nyilatkozata ('Lewis buntije fair az enyem versenybaleset es meg is utott es kiszoritott' LOL) a slusszpoen, Kimi kettoslatas szovege ('mindket McLaren nekem jott', LOL), meg a tul sok vodka vagy a Ferrari PR-osainak szamlajara irando. Csak Kovabol lathatott kettot.
-
prmcsk
addikt
válasz
Barthezz2
üzenetére
Elfogadom bárki véleményét, de reagálni szoktam...
Most is kiigazítalak kronológiailag. Emlékem szerint luiz első kanyarfékjét csak akkor kezdték el vizsgálni, miután maszat később kiforgatta őt a sikánban. Mire enged ez következtetni ?
Mintha valakik a háttérből azonnal massza egyértelmű hibáját és ez általi büntijét próbálták volna kompenzálni. Tehát a massza eset után keresték a kákán a csomót és minő véletlen a VB konkurens személyében meg is találták, egy elfékezésében. Nem tört össze senki és a verseny első kanyarja volt, a többit leírtam.Valamelyik ferka agy felhomályosíthatna, ha hami első kanyarfékje direkt volt, mi abban a logikus ? Hami kilöki kimit és ezzel lehet, hogy magát is, maszat meg röhögve sok pontot szerez ? Ennyire ne legyetek már egyszerűek...
A "mi lett volna ha", az nem bünti kategória. Egy büntinek a tényekről kellene szólnia és nem feltételezésekről...
Motion_Blur : Szerintem ez nem a teljes...Ez már a mod verzió, mikor lehiggadva a boxban ül. Mintha ennek lenne egy előzménye még melegen, bár ez sem szalonképes mert ez is valamire utal, csak nem farba...Ha nincs előzmény, na bumm, tévedtem és mivel be tudom látni, ember vagyok, de nem is lehetnék ferka versenyző

-
válasz
hunnylander
üzenetére
több rajtot is láttam már hidd el, és nem azért kapta a büntit, mert ezek történhettek volna, hanem azért mert felelőtlen volt, és többeket kényszeríttet igy ki a pályáról
-
hunnylander
őstag
-
válasz
prmcsk
üzenetére
Nem érv akart lenni, csak a saját véleményem. A verseny elején történt még ez az egész, ott volt a környéken kimi is, és nem hiszem, hogy ennyivel a verseny vége előtt, csak azért direkt menne bele, hogy akkor már egyikük se kapjon pontot. Ekkor még korai találgatás lett volna a végeredmény, és mint később látszott is, massa gyorsabb is volt mint hami, és bőven megelőzhette volna, volt rá idő. Igy teljesen értelmetlen ráfogni azt a logikát massára, hogy "akkor már mindegyikünk nullázon" alapon legyalulja direkt a két kocsit.. na persze sem én sem te, sem más nem tudja, és nem is fogja tudni sosem hogy milyen gondolatok jártak ekkor massa fejében, ezért felesleges ezen vitatkoznuk, de mint mondtam a saját véleményem az, hogy nem direkt volt.
Az meg szerintem nevetséges dolog, hogy direkt későn büntették massa-t, mert ekkor már széthuzottab volt a mezőny...ugyan már, hamilton féle "véletlen elfékezés" előbb történt, mégis ugyan akkor kapta a büntit érte.
Az igaz, hogy az első kanyarban történt incidens után még hátra volt az egész verseny, de mivel rajt után történt az egész, eléggé egy kupcon volt mindenki, egyszóval ha kimi nem megy ki a fűre, vagy neadjisten nem tudott volna, mert a másik oldalán meg épp bekanyarodot volna valaki,, vagy egyszerűen ő kezdett volna kanyarodni, vagy hamilton hirtelen kiugrása követkéztében nem csak kova van mellette, hanem még valaki, akkor ezzel a "véletlen" bakival a fél mezőnyt leamortizálhatta volna az első kanyarban... nem ez történt, de történhetett volna, és akkor mit mond hami?? bocs fiuk, nem birtam elviselni hogy lerajtoltak, lehuztam a redőnyt, bocs hogy fél mezőnyt kiejtettem....hm..elég érdekes lett volna. Felelőtlen volt, és ezért érdemelte meg a büntit.
Az már más kérdés, hogy egyenértékű hiba e ez a massa féle esettel, de akkor meg mondhatjuk azt, hogy massa sem tehet arrol, hogy a kiforgása következtében nem tudott visszajönni, és az egész mezőny elment mellette...azt meg ne mond, hogy massa gyorsan fejben kiszámolta, hogy hol milyen erővel menjen bele, hogy ugy forogjon ki, hogy ne tudjon viszajönni. és ebben az esetben, ha már meg is történt, csupán hami veszttett poziciót, nem 4-5 ember, és ez sem volt sokkal később, mint hami elfékezése, szóval ha ott lett volna idő arra, hogy a jopár pozícióval visszaeső kimi, vagy bárki visszatornássza magát az élre(ahonnan kiküldte füvet nyirni), akkor hamiltonnak is lett volna, akkor is egybe volt még az egész mezőny, hisz lényegében ezért is tudott mindenki elhuzni mellette.. -
hunnylander
őstag
válasz
Markgx10
üzenetére
Nem kell karpotlas, jo lesz a torlesztes is.
Teoretikai eszmefuttatas:
Shanghai: Ferrari 1-2, Lewis 3., egy pontra olvad elonye Massaval szemben.
Interlagos: egy 100%-ig ugyanolyan szituacio, mint a tegnapi Massa-Lewis utkozes, de forditott felallasban. Massa a mezony vegere esik vissza vagy kiesik (igy megszebb!) es nullaz. Lewis kap egy athajtasost (utana szerez meg 2 pontot a masodikat Bourdais kiuteseert es annak +25mp-cel valo buntetese altal, Bourdais ujabb klasszikusat nyilatkozik ezuttal ezustszonyeggel
), de szerintem black flag lenne, de mindegy. Lewis ugyanazt nyilatkozza, mint most Massa, hogy nem volt szandekos, sot Massa utotte meg ot es kiszoritotta.Lewis egy ponttal (black flag 4 a black man verzio) vagy harom ponttal (ezustszonyeg verzio) nyeri a vilagbajnoksagot!
Lenne kopkodes a reszedrol, akarnal karpotlast a csak papirvebere kepes brazil kozepszer szamara?
Oke! A verseny utan fellebbez a Ferrari, targyalas meg ami kell, Lewist kizarjak a bajnoksagbol szandekos sportszerutlensegert; nulla pont, Massa papirvilagbajnok, Marx10 es Engels20 happy es orul mint majom a farkanak, fogyhat a Ferrari vb-s merchandise ezerrel, Bernie es Max happy es bejelentik, hogy osszehazasodnak.
A McLaren, a Williams, a Toyota, a Honda es a BMW csapat (plusz meg tobb kiscsapat is) eros hanyingeruk miatt atmegy az IndyCarba, ott meg lehet versenyezni, a szeria elkepesztoen nepszeru lesz interkontinentalis es europai futamokkal. A Ferrari motort ad a Renaultnak, krealnak meg par kis Scuderiat es az F1 atalakul Ferrari markakupava, F, mint Ferrari. Everybody happy! 
-
prmcsk
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Linkelje már valaki, most már én is kíváncsi vagyok...

-
prmcsk
addikt
válasz
Peat;)
üzenetére
Színház az egész világ, így massza is. Amikor nincs tét szalonképest játszik, versenyben meg mindenkinél hajlamosabb, hogy vörös köd borítsa el az agyát a vére és a ferka elvárásai, mit elvárásai, követelményei miatt, még akkor is mikor ő a lúzer.
Piros lámpánál kihajt a boxutca végén, feketét kap, egyértelmű, hogy ő a hülye, erre előveszi a középső ujját és beletolja a kamerába. Először azt hittem, csak fikázni akar...

Ez is massza...
RobiGida: Linket ? Ne viccelj már, legalább egymilliárd ember láthatta élőben, a boxutcából közvetítve...

-
Peat;)
veterán
válasz
JJános
üzenetére
JJános az hogy kiállsz egy lekicsinylő, aljas jelzőt használó hozzászólás mellett szíved joga. Enyém pedig az hogy nem állok ki mellette.
Szemellenzőségről annyit hogy 90%-ban a Hunnyhoz szóló hozzászólásaimra regálsz, amikben felszólítasz általában hogy én ilyet ne csináljak.És nem, ilyen hozzászólást nem tudok átgondolni a másik szemszögéből, nekem Hunny gondolatmenetei kicsit más síkban helyezkednek el, a fórum meg arra való hogy vitatkozzunk. Mert más szemszögből látjuk a dolgokat.
-
Markgx10
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Olyan szörnyű dolgok történtek tegnap a futam alatt, hogy szerintem az elszenvedett stressz és megrázkódtatások miatt igényelhetnétek kárpótlást
-
Peat;)
veterán
válasz
hunnylander
üzenetére
Nem szeretem Massát. De az időmérő után is fogta magát és odalökte a kezét Hamiltonnak. Annyi ideje meg az f1-ben van és láttam a karrierjét hogy én ilyet ne is feltételezzek róla. Mert a te hozzászólásodban nem feltételezés, állítás szerepel. Ez meg átlép egy határt, nálam.

-
hunnylander
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Nem kel tul komolyan venni a kirohanasaimat, csak egyszeru felhaborodas, nincsen semmilyen konkret osszeeskuves elmeletem es nem is akarok gyartani. Csak azt a nyilvanvalo tenyt akartam alahuzni, hogy az F1/FIA befolyassal biro entitasai se nem szentek, se nem igazsagosak, senem partatlanok, es ez all a stewardokra is plusz meg ezt hozzanemertessel is meg lehet fuszerezni.
Szoval neked az jott at a futamrol, hogy semmi szemetseg, semmi meltanytalansag es semmi reszrehajlas nem volt, minden a legigazsagosabban a legszokvanyosabban tortent, nincs semmi vitathato eset? Minden szep es jo volt? Pfff.
-
JJános
addikt
válasz
Peat;)
üzenetére
Egy két megválaszolatlan kérdést én is tudnák írni. Például: Hányadik körben ütközött Hami Massával? Miért csak akkor kezdték vizsgálni az első kanyarodásnál történteket? Miért Bourdaist büntették Massa helyett? Miért nem büntették meg Massát komolyabban, amiért felöklelte Hamit, amivel Haminak a versenyét tönkrevágta?
Szóval kérdezgethetünk itt bőséggel.
Hunny hozzászólása korrekt. A te szemellenződdel van baj. Nem tudod a dolgokat átgondolni a másik szemszögéből?
-
prmcsk
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem betegség, én így látom, ez a véleményem..
mod: egyébként milyen unfair dolgot tett a Ferrari?
Milyet ? Olyannyira akarja a VB.-t, hogy már mocsokul teszi, mikor akkora nyomás alá helyezi a pilótáit, hogy állandó hazugságokra kényszeríti őket, ha érdeke azt kivánja.
Nem gondolom, hogy massza és néha kimi, magától hazudna állandóan, csak azért, hogy jogalapja legyen a csapatának az állandó jogászkodásra, szabályértelmezésre és a fia állandó nyomás alatt tartására, "ahol ezt már alig várják az érdekstrómanok"...
-
törölt tag
válasz
Peat;)
üzenetére
Nem mintha egyetértenék Hunny' ezen hozszólásával, de elég nyílvánvaló hogy ő Massa 'fejéből' beszél..márpedig Massa akkor még nem tudhatta hogy Hamilton-t megbüntetik vagy sem. Ő abban ahelyzetben hozta a döntését...aminek akár lehet alapja az amit Hunny' írt.
Te pedig már a futam egésszét elemezgetve próbálod cáfolni.
Detto mondom, hogy én nem vállalok közösséget a szándékos lökés gondolatával, de a lényeg a lényeg..amit Massa gondolt abban a pillanatban (legyen az esetleg a felmerült lehetőség) azt nem lehet az alapján cáfolni amit te írsz.
-
hunnylander
őstag
válasz
Peat;)
üzenetére
Amikor Massa megtorpedozta Lewist, meg nem is tudhatta, hogy azt (Lewist) buntetni fogjak valamiert.
Nem ertem a kerdeseidet, tisztaban vagy az esemenyek kronologiajaval. Lewis a ket Ferrari ele kerult, miutan megelozta Massat. Ez volt Massa utolso rajta mulo szalmaszala, hogy vagy visszaelozi vagy kiuti, mert csak nott volna a lemaradasa.
-
proof88
addikt
válasz
hunnylander
üzenetére
Én már csak azt nem értem, hogy miért nem csinál Ecclestone bácsi valami saját F1-et, aminek a szabályrendszere sokkal egzaktabb lenne és a csapatok közösen hoznák létre, és a mostani F1-es mezőny szépen átmenne oda versenyezni.
Még mindig nem értem, hogy a FIA miért jön egyáltalán képbe, ha lehet valami önálló sport sorozatot is csinálni? Nem kő FIA, menjen a fenébe. -
venember83
nagyúr
válasz
prmcsk
üzenetére
Megkapta, sőt... Egy része pedig természetesen a mi zsebünkben van, hogy védjük itt a mundér becsületét. A szárnyért pedig nem fizet, mivel tudtommal a McLaren sem fizet jogdíjat azért, mert 4 kerék van a versenyautóján.
hunnylander: Még nem hoztad össze Berlusconit, a fasiszta rezsimet és Mosley-t, pedig ideje lenne fényt deríteni eme sötét titokra.

Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Házimozi belépő szinten
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fujifilm X
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- Samsung S32F351FUU 32" LED Monitor
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

utánna fura volt vezetni a kocsit...

Mindketten tudják, hogy semmi esélyük nem lenne alfonzal szemben.

) Koszonjuk, leulhetsz! Egyes! Ala!