Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:13:33

LOGOUT.hu

Ford topik téma összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12581) HUTCHDB válasza bajnokpityu (#12578) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

En nem allitottam tulzoan.
A benzines igen is joval, joval tobbet fogyaszt, ugy ahogyan irtam is.
Akar korabbi sajat autoimat (szamtalan honda civic a 90-es evek kozepetol, vagy fiat uno 1.3tie, golf 1.6, stb.) akar a jelenlegi modern technologiakat nezzuk. Kb. 6-8 eve hajtom a tsi-ket es mercedes b220 turbo benzines is van vagy 3 eve (munkaban), mindegyik minimum 10liter kornyekerol indul varosban.
Varoson kivul pedig ugyanez a tobbletfogyasztas megvan. 130-nal egy diesel 5-6 liter korul eszik, a merci pl. 10-11 litert.
Nem mondom, lehet extrem sporolassal azt az alatalad emlitett fogyasztast hozni benzinesnel, de ugyanazon modon a diesel ugyanannyival fog kevesebbet fogyasztani. Pl. crtdi passatom 90-nel kepes volt 3,2-3,5 liter kornyeken maradni...
A melegedesi, koxospdasi problemakat napi szinten tapasztalom, 4-5 km -nel semmi valtozas nincs a vizhomersekletben a benzineseknel.
Kb. 15 eve van dieselem, mellette pedig munkahelyen csak benzines, igy boven van tapasztalatom mindket teren.

Mar vehettem volna tsi-t, de eszembe nem jutna ilyen fogyasztasi parameterek mellett, raadasul sok hibasodott meg, es 200e km folott, meg szinte mindegyik motor kuka. Alkatreszei ugyanazok, mint ahogyan irtam, de ezek nem is lenyegesek, mert egy tobb millios autonal ne legyen mar gond 2-300e km-nel egy 120e forintos alkatreszt kicserelni. (Pl. kettostomegu lendkerek.)

Ha a diesel egyenetlenul jar, akkor ugyanugy jar egyenetlenul egy 100e folotti benzines is, ingadozik az is boven alapjaraton.
A turbo nelkuli benzines sem nekem valo, nem megy, es az is literekkel tobbet fogyaszt.

Szoval en tapasztalatbol mondom, hogy szamomra semmilyen elonye nem lenne a benzines autonak, csak hatranya.

[ Szerkesztve ]

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.