Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#36952) Frawly válasza King Unique (#36938) üzenetére


Frawly
veterán

Nem is az a baj, hogy karanténba teszi, hanem a felhasználó megkérdezése nélkül. A Defender néha még törli is. Félre ne érts, nem a warezt akarom fetisizálni, nálam pl. Linux van opensource progikkal. De ha a felhasználónak warezra van igénye, akkor a MS ne tudja jobban. Az useré a gép, nem a MS-é, valahogy ezt tévesztik el Redmondban.

Abban igazad van, hogy sokan régi SSD-s progikat használnak, de itt jelen példában nem a HDS volt túl öreg, hanem a MS füttyentett egyet, aztán a 1803-as update után abban a szent minutumban máshogy ment a verkli.

Ilyen Linux alatt nincs. Eleve vírusirtó sem kell, nincs az, hogy valami is tévesen riaszt, vagy megkérdezés nélkül karanténozik. Illetve ha valami update változtatni fog valami API-n, rendszerhíváson (ritka, és a régi verzió ilyenkor is visszafelé kompatibilis), az mindig kellő időben reklámozva, dokumentálva van, hogy legyen idejük felkészülni a fejlesztőknek.

(#36950) ubyegon2: egyetértek. Ha csak a felsorolt progikat használja, arra a Linux jobb. Olajozottabban fut, kevesebbet foglal, nem szűnik meg a támogatása pár hónap múlva, nem kell vírusirtót futtatni, sokkal jobban beleférnek a dolgok 2 GB RAM-ba (bővíteni mindenképp ajánlott lenne min. 4 gigára, mindegy milyen OS-ről van szó, a böngészés egymagában sokat elvisz). Nem kell WinRAR se rá, de asztali környezet archívumkezelője ugyanazt tudja, beleértve a .rar állományok kibontását is. VLC, Opera épp úgy elérhető Linuxra is, bár én az mpv-t és Firefoxot jobban ajánlom, kevésbé bloatabbak, kevesebb erőforrással beérik. OpenOffice is van, de ahelyett szinte mindenki átállt már LibreOffice-ra, azt aktívabban fejlesztik, több ember dolgozik rajta.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.