Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- arabus: Sokkal rosszabb mint gondoltam,készletes 256Gb memória ára az 10400euró jelenleg
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Peter789
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
visszaállítottam a 2006-os ms standard ahci 1.0 -ra, de így is pont ugyanazokat a gyászos eredményeket hozza

egyébként az jól gondolom, hogy a trim nélküli ssd-nek az újraparticionálástól és formázástól ismét fel kéne gyorsulnia ? vagy valami egyéb segédprogival még át kéne darálni új install előtt ?
-
Peter789
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
32 gigás, rosszul rémlett...
http://www.silicon-power.com/product/pro_detail.php?main=17&sub=48&pro=89&currlang=utf8" MLC-Read up to 165MB/s, Write up to 95MB/s(32GB,64GB,128GB,256GB) "
amikor megvettem, akkor tudta is ezt az írási tempót, most valamiért csak a felét...
AHCI-ben telepítsd és ne pakold fel az Intel drivert.
ezt nem igazán értem... az intel oldaláról letölthető legfrissebb " INF Update Utility - Primarily for Intel® 6, 5, 4, 3, 900 Series Chipsets " csomagot raktam fel
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
van egy silicon power 30 gigás SSD-m, úgy tudom ez még sajnos nem tudja a trim-et. egy darabig az autómban használtam, de átszervezés miatt kikerült onnan és most gondoltam ez lehetne az asztali gépem elsődleges vinyója
win7 telepítőjével újrapartícionáltam, formáztam, ráhúztam a 64 bites win7-et, intel driver fel, ráindítottam egy CrystalDiskMark-ot és elég lelombozó eredményeket hozott: 160 mb/sec olvasás (ez rendben van) de csak 45-65 mb/sec közötti írási tempó... amikor megvettem, akkor úgy rémlik valami 90-100 mb/sec közötti írást produkált. mi lehet az oka a lassulásnak? az addig ok hogy nincsen trim, így idővel lassulhat, de a formázásnak ezt nem kéne "resetelnie" mindig?
giga P43-as lapom van ICH10-el. próbáltam legacy IDE / nativ IDE / AHCI módban is és mindenhol így teljesít jelenleg
-
Peter789
senior tag
leginkább XP-s környezetben használnám a következő felosztásban
SSD C: 5-10 giga rendszerpartíció a CarPC-nek. OS, CentraFuse frontend, navi, egyéb progikkal. hogy hibernálás, vagy herélt XP+CF gyorsabban is bebútolhat, azt majd a gyakorlat mondja meg
SSD D: a maradék hely pendrive-szerű használatra
750 gigás samu vinyó E: zenéknek, filmeknek, fixre építve
az SSD-t egy ilyen házba akarom belerakni:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14824
az autóban mint SATA-s fővinyó dolgozhat, de bármikor kikaphatom és vihetem magammal mint egy kövér pendrive-ot - és ha éppen nincsen kéznél egy gépen SATA port, akkor is lehet használni USB-n. ráadásul nem az SSD gagyi kommersz csatlakozója kopik a baxtatástól, ha idővel kontakthibássá válik akkor csak a házat kell lecserélni...szóval a vinyó egyik felét aktívan másolgatnám, törölném, újraírnám... a partíciók teljesen elkülönülnek és a D: baxtatásától a C: nem lassulna be, vagy SSD-ék háza táján ez máshogy, dinamikusabb kiosztással működik és egységesen lassulna az egész cucc írása?
a lent sorolt progikkal XP alól csak trim utasítás birtokában, vagy anélkül is lehet egy régebbi SSD-t karbantartani?
-
Peter789
senior tag
sziasztok!
picit utánaolvastam az SSD meghajtóknak, és visszatérő kérdés a trim - illetve a meg nem léte... jól értem, hogy ennek hiánya csak az írási sebességre van rossz hatással, az olvasást egyáltalán nem befolyásolja? ha jól értem, akkor törlésnél egyszerűen ott maradnak az adatok, csak a leírátóblákban kapnak egy törölve flaget - és ezeknek a felülírása már többlet időbe kerül amitől lassul a meghajtó. szoftveresen - trim utasítás nélkül - el lehet valahogyan takarítani ezeket a retkeket? ha időnként le kell futtatni egy progit az nem zavarna nagyon... próbáltam guglizni, de nem találtam rá egyértelmű választ...
CarPC-s elsődleges vinyó célra kellene, ahol a fő szempont a bootidő, illetve hibernálásból visszatérés minimalizálása volna. szóval ha az olvasást egyáltalán nem rontja le a mindennapos használat, akkor nem nagyon érdekelne az írás lassulása. az, hogy mennyi idő alatt hibernálja magát a gép amikor otthagyom az autót az nem érdekes, csak gyorsan kapja össze a gondolatait, ha bepöccintem a motort

Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S27D850T 27 75Hz PLS QHD 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest