2016. december 3., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A motorosok mindig csak száguldoznak

  Történt tegnap, hogy a jó idő miatt motorra ültünk a haverokkal és irány Garmisch- Partenkirchen. Egy kis hegyi lankás motorozás hétvégi kikapcsolódás gyanánt.

  Vannak igencsak kanyargós részek a hegyre fel és lefelé, keskenyek is az utak, vigyázni kell és itt tényleg csak az idióták száguldoznak. Azok is csak addig amíg baj nem lesz.

  Na mindegy, szép a nap, relatív kicsi a forgalom, élvezzük a tájat a motorozást. Jókat ettünk és ittunk a pihenőkbe, grilleztünk, szóval minden teljesen pazar volt.

  Visszafelé egyszer csak egy biciklis az úton... ok, nem nem kerültük meg, mert ha szemből jön valaki, akkor lehet gond, mivel azt nem látjuk.
  Megvártuk az egyenes részt, ahol előztünk és elkezdett ordibálni meg az egyik haverba bele is ütött valami bottal.
  Következő kanyarba kitérő, mind megálltunk és megvártok a gyíkembert.

  Jött is, nagy anyázással, meg így a motorosok, úgy a motorosok, mert 300-al száguldunk. Ööö, ja igen, mert minden 20 méterbe egy kanyar és az elég arra, hogy szétgyorsuljuk az agyunkat is.
  Na ok, már kezdett elég lenni a mondókájából, szerintem többen már nekimentek volna... Amikor ő maga jön elő, hogy ő már ezer éve itt él és ez az út már tizen éve tiltva van bicikliseknek, meg teljesen új út van bringásoknak, de neki ne mondja meg senki, hogy hol megy biciklivel.
  Meg nekünk nem szabadna ott motorozni, meg száguldozni, meg rohadjunk meg...

  Folytatás...

  total90 4 hónapja 33

 • Fogyás csodaszer nélkül

  2011 november 6-a volt a nap, amikor Németországba költöztem. 186 cm magasságomhoz közel 130 kg társult... szóval elmehettem volna hentes árunak is hentesüzletbe.

  Na, de volt a nagy terv, hogy lefogyok.

  Soha nem voltam egy nádszál gyerek, de kövér sem. Amellett, hogy zabáltam, mindig elég sokat mozogtam és így elhízva nem nagyon voltam.
  2009-ben aztán volt egy balesetem és jó másfél évig ki volt lőve a sport. Az első 7 hónapban ágyban feküdtem, de a zabalás megmaradt. Kicsit Start Wars Jaffanak éreztem magam... de hát legalább voltak alattvalóim ;]

  Szóval, irány Németország, új élet, fogyás, kolbászból kerítés, csillámpóni, minden jó.

  Elhagytam a nagy kedvencem a csipszet, de egyik napról a másikra. Aztán elhagytam mindenféle édességet és az édesítővel készült italokat is.
  Maradt a sör meg a víz :C

  Elkezdtem focizni, heti 3-szor és már a pár elhagyott étel és a rendszeres sport hozott változást.
  Közbejött aztán egy húsvét, ami kissé kizökkentett a ritmusból, pláne, hogy otthon töltöttem.
  Visszajövet megint nekifogni, nem volt könnyű, de még tovább léptem, elkezdtem figyelni mit eszek és elkezdtem keveset enni.
  Ennek igazából szenvedés lett a vége, minden nap éhes voltam és 9 hónap után ugyan 82 kg voltam (igen, lehet számolni, brutális fogyás volt), de fejben nem bírtam tovább.

  Folytatás...

  total90 4 hónapja 30

 • Windows 10, többfelhasználós mód, de hogyan?

  Mivel a Windows 10 fórumban nem kapok választ, így gondoltam itt kérdezem meg, hátha valaki tud segíteni, volt már ilyennel dolga.

  Legutoljára többfelhasználós módot XP-n használtam és már ha jól számolom lassan 2 éve nem volt Windows gép a házba, így pl. a Windows 10-ről teljesen lemaradtam.
  A napokban aztán a sors úgy döntött, hogy összeboronál a Windows 10-el és annak ellenére, hogy maga a rendszer nagyon tetszik, van pár dolog, amit nem találok.

  Adott egy PC, amin az egyik az admin profil lenne és lenne egy vendég profil. A vendég profilt létre is hoztam, de a jogosultságokat nem igazán tudom megadni. Nem találom :(

  A jó öreg XP-n ez máshogy volt és gondolom meg is maradt a W10-ben, csak másképp hívják, vagy átcsoportosították, vagy a fene tudja, de nem találom.
  Annó úgy oldottam meg a vendég profilt, hogy a vendég amikor belépett, akkor volt neki a tálca, egy ikon a böngészőnek és a Start-ra kattintva csak a gép kikapcsolási lehetősége jött elő. Tehát nem tudott belemászni a sajátgépbe és végképp nem a rendszerbeállításokba.
  Ezt szeretném elérni Windows 10-en is...

  Kipróbáltam a tablet módot, ami majdnem jó, de ott is előjönnek az app-ok meg a rendszerbeállítások, vagy is a vendég el tudja érni.

  Megköszönném ha valaki elém tárná a megoldást.
  Ja igen, próbáltam ezt a „gyerek a gépnél” opciót is, de azzal sem vagyok előrébb.

  total90 5 hónapja 10

 • Internet mindenütt jelveszteség nélkül

  Gondolom sokan vagytok azzal a problémával, hogy a többszintes házban vagy lakásban a wi-fi jele nem elég erős és épp ott nem, ahol kellene.

  Én is így voltam ezzel, a mai napig.

  Adott egy ház, ahol a pincében jön be a fő vonal. Innét kellett volna elvezetni a földszintre, első emeletre és a padlástérbe a netet. Fúrás-faragás ki volt zárva, előbb kellett volna gondolkodni, de ez más téma...
  Először betettem a modemet a pincébe, ami viszont relatív mélyen van és a mennyezet annyira tele van fémmel, hogy a földszinten nem volt már jelem.
  Szerencsére 114365235698967 konnektor van a házba és akkor jött a TP-Link ezen megoldása:

  Ez egy jeltovábbító. Tehát észleli a jelet, majd továbbítja. Belőni pofon egyszerű, konnektorba be, böngészőt elindít, hálózati név és jelszó megadva. Ennyi.
  A probléma azzal van, hogy ahogy mindig továbbít a jel veszik, az viszont erősen. A 100 megás netem a padlástérben 1 mega körül kullogott.
  Hm...

  Folytatás...

  total90 6 hónapja 28

 • Németül tanulni Németországban

  Újabb kis irománnyal gyarapítanám a Németországba kivándorlással kapcsolatos bejegyzéseim.
  Eme írás ötlete (is) igazából onnét jött, hogy egyre több üzenetet kapok privátba azoktól, akik ki szeretnének, vagy már kivándoroltak ide.
  Sokszor kapom a kérdést, hogy miként vagy is inkább hol érdemes németül tanulni.

  Attól függően mennyire tanulsz könnyen nyelvet, ez az iromány szerény véleményem szerint segítség lehet.
  Én úgy jöttem ki, hogy a „Guten Tag”-on kívül nem tudtam semmit... ez volt négy és fél éve. Mostanra ha beszélek, akkor leginkább, ha egyáltalán szóba kerül, akkor onnét veszik észre, hogy nem német vagyok, mert van akcentusom. Ezen egyébként próbálok csiszolni, de elveszni soha nem fog.
  Írni rosszabbul írok, mint beszélek, de hivatalos, céges szövegeket is kell írnom és az utóbbi időben ritkán hallom vissza, hogy lett volna benne hiba. Szóval annak ellenére, hogy nem tartom magam jó nyelvérzékűnek, elég jól belejöttem.

  Na, de vágjunk bele... Először a „nem hivatalos” lehetőségek:

  - Szerintem nagyon fontos, hogy amint kijössz, akkor felejtsd el honnét jöttél. Telefon, laptop, PC, tablet és miegymás azonnal németre állítani. Ha nem is érted, belejössz, orientálódsz kicsit és menni fog. Úgy tanulsz meg szavakat, hogy észre sem veszed.

  Folytatás...

  total90 6 hónapja 16

 • Csomag kiszállítás, mert megérdemlem...

  Szóval, rendeltem pár dolgot a neten egy kisebb, mondhatni privát webshopból. Fel volt tüntetve, hogy DPD-vel küldik a csomagot.
  Mielőtt rányomtam volna a vásárlásra, felhívtam a céget és megkérdeztem, hogy nem-e lehetne DPD helyett DHL-el a csomagom kézbesíteni, mert a DPD-vel már annyiszor gondom volt, hogy ha csak velük oldható meg, akkor inkább nem veszek onnét semmit.
  A csaj mondja, hogy de, megoldható, de akkor a szállítás extra pénz. Nem gond, úgy utalok PayPallal. Így is történt... majd másnap jön a DPD-től egy e-mail, hogy a csomagom úton :U
  Felhívom a webshopot és ugyanaz a csaj veszi fel. Mondom csoki, tegnap dumáltunk, tudod... nem, ő nem emlékszik. OK, mondom sok a telefon, lehet nem emlékszik, elmesélem a sztorit.
  Nem, ilyen nem volt :((( Halllllóóóó, extra zsét utaltam a DHL-el való küldés miatt.
  Majd visszaküldi akkor és ezt úgy lazán mondja. Nem fogta fel, hogy nem azon van a hangsúly, hanem, hogy lehazuttol és ilyen kopjak már le hangnemben beszél velem. Slusszként még beböki, hogy már feladta, pénzt majd visszaautalja és ezen már nem lehet változtatni.
  El is hangzott egy jó magyaros mondás... még jó, hogy nem értette a kis drága :W

  Folytatás...

  total90 6 hónapja 38

 • Érkezőben az első motorom

  Már tavaly akartam egyet, de aztan nem jott össze... igaz akkor nem ezt, hanem egy nagyobbat, mert nekem az álom motor egy Yamaha R6 lenne. Amióta kint van a széria, azóta csöpögök az R szériára és abból is igazából az R6-ra.

  Mivel még nem volt előtte motornak nevezhető járművem, így némi beszélgetés után "régi motorosokkal" egy kisebb motorra esett a választásom. Olyan motor, amivel majd megtanulok motorozni.

  Az igazi lökést az adta még, hogy nem olyan régen hajtottam egy R1-et és habár állat érzés, még is éreztem, hogy a motor erősebb mint én ;]
  A napokban egy haver 125-ös Hondajat kipróbálva jutottam oda, hogy ez nekem megfelelő lenne. A motor viszont nem tetszik, de megtaláltam a motort, amit nekem teremtettek:

  2013-as modellt találtam jó áron, jövő héten megyek érte :C

  total90 8 hónapja 23

 • The Revenant (Spoiler)

  Sokat járok moziba, szeretek filmeket nézni, de ennek ellenére nem nagyon szoktam véleményezni online, de ez most egy olyan film volt, ami mellett nem akarok el menni szó nélkül.

  IMDB link a filmhez.

  Szóval, már hetek óta meg akartam nézni, de most jutottam csak oda, vagy is tegnap este.

  A film Oscar-díj esélyes alkotás, talán már nagyon megérdemelten DiCaprio bezsebelhet egyet... de ha ezzel a filmmel kapja meg, akkor azt én nem tudom hova tenni.

  DiCaprio és J. Depp (ok, ő nincs a filmben) a legjobb férfi szinészek szerintem jelenleg a filmvilágban. DiCaprio ebben a filmben is bámulatosan jól játszott, neki minden film jól áll, mindent el tud játszani.
  Ha nem ő játszotta volna a főszerepet, akkor a film felénél kijöttem volna a moziból, mert ez akkora fos lett.

  Amikor már 3 olyan eset történik vele, hogy olyat ember nem él túl (medve, aztán 0 fokos vízben úszkálni órákat, meg a lóval a szakadékba eseni, majd a lóba aludni...), na utána eltűnnek szinte a sebek róla, hirtelen nem fáj a lába, fut-rohan... :Y

  Folytatás...

  total90 9 hónapja 10

 • Pár jótanács a Németországba vándorlóknak

  Egyre többen vándorolnak ki ide és egyre több privát üzenetet kaptam az utóbbi időben, ezzel-azzal kapcsolatban és gondoltam írok ezekről egy bejegyzést.

  Bankszámla:

  Az ördögi kör után (ha nincs lakás, nem kapsz állást, ha nincs állás, nem kapsz lakást...) eljutsz oda, hogy bankszámlát kell nyitnod, akkor nem is olyan egyszerű a helyzet.

  Bejelentett tartózkodási helynek mindenképp lenni kell, anélkül nem fog menni sehol sem. Ha ez megvan, akkor egy lépéssel előrébb vagy.

  Ahova tuti ne menj az a Deutsche Bank. Ők aztán rád sem néznek ha nem vagy már legalább 2 éve munkaviszonyban Németországban. Volksbank (Raiffeisen) hasonló eset, de ha egy jobb cégnél vagy (vagy is leszel), akkor nem lesz gond, csak vidd a szerződést is magaddal, kérni fogják.
  Hypovereinsbank hasonló mint a Deutsche Bank, de őket inkább azért nem ajánlanám, mert drágák. Minden kis tranzakcióért pénzt kérnek, EC és bankkártya is náluk a legdrágább.

  A tuti megoldás, vagy is ahogy én annó megtapasztaltam a Postbank. Ők a jófiúk, akik fűnek, fának adnak kártyát, kb. semmi nem kell hozzá csak az útleveled.
  Mind ezek mellett náluk az EC kártya ingyenes, Master Card vagy Visa is amíg nem kell hosszabbítani, utána is csak évi 22€.

  Posta:

  Folytatás...

  total90 10 hónapja 37

 • Jogsi németorszában... (érdekesség)

  Amikor kijöttem, akkor nem volt jogsim és mivel kaptam céges autót, így megcsináltam a jogsit autóra. Azóta elég sokat hajtottam, sajátom is lett és tegnap voltam érdeklődni, hogy milyen feltételek vannak ha motorra is akarok, már mint nagyobbra.

  Itt jött a paccs... van egy olyan szabály, hogy friss jogsival 24 hónapig csak maximum 125 cm3-es motort lehet hajtani és az is olyan, amit hivatlos szervízben lekorlatoznak 120 km-es maximális sebességre :Y
  Ez van autónál is, hogy ami 3200 cm3 és 280 lóerő felett van, azt csak 24 hónappal a jogsi letétele után hajtható.
  Egyrészt érthető, másrészt ez csak itt van, sehol máshol az EU-ba, ahogy utána néztem.

  Szóval Yamaha R6-ot néztem ki tavaszra, 2008-as modell, elég jó áron vannak... örültem, de most nem. Akarok valami seggrakétát, de akkor majd 125 cm3-es lesz.

  total90 1 éve 45

 • FX vs. DX, mekkora a különbség?

  Mielőtt FX-re váltottam DX-ről elég sokat keresgéltem a neten, hogy mekkora a különbség a két rendszer között. Persze, az 1,3-as szorzó... de sehol nem volt úgy kipróbálva, vagy is bemutatva, ahogy azt én szerettem volna, ahogy engem az érdekelt.

  Na, de mire is vágytam én? Egy tesztre, ahol adott egy FX és egy DX váz, hozzá egy FX és egy DX objektív ugyannyi mm-en. Így jöttem ahhoz, hogy én csinálok egy rövid tesztet.

  Tesztkörnyezet:
  -Nikon D800 FX váz
  -Nikon D7100 DX váz
  -Sigma 12-24 FX objektív
  -Sigma 10-20 DX objektív
  -minden kép 12mm-en készült

  Először arra voltam kíváncsi, hogy a DX objektív mit produkál DX és mit FX vázon.

  DX váz, DX obi 12mm-en...

  Folytatás...

  total90 1 éve 2

 • PC szervíz level 99

  Van egy haverom, akivel egy cégben dolgozunk, de ő teljesen más osztályon és sokat úton van. A szülei 75 év felettiek és ha a haver nincs otthon, akkor többször hívtak már engem.

  Legutóbb is így történt, de épp nem voltam a városban és kerestek az újságba egy PC szervízest...

  A probléma az volt, hogy adott egy iMac és egy nyomtató, ami eddig tökéletesen működött. Kifogyott a festék belőle, majd a haver apja rendelt egy utángyárottat.
  Meg is érkezett a festék, de nem működött vele a nyomtató és azért lett a "mester" házhoz hívva.

  A "mester" tudatáig nem jutott el, hogy esetleg a festéken lévő chip nem jó, vagy "annyira utángyárott", hanem azt mondta, hogy az iMac nem támogatja a festéket :DDD Na, de majd ő "megtámogatja", hogy működjön. 4 óra után eljutott oda, hogy nem lehet, hanem Windows 10-et kell venni, feltenni az iMac-re és majd akkor minden fasza lesz.
  Az öregek 0 hozzáértéssel rámondták, hogy legyen. A tag előkapott hirtelen egy Windows 10 DVD-t, ami szintén nem volt erdeti, de az eredeti árát számolta be később...

  Folytatás...

  total90 1 éve 18

 • Buchberger Leite, az eldugott termeszeti csoda

  Amikor Münchenbe költöztem, akkor annak örültem (majdnem) legjobban, hogy majd kiélhetem a hegybuziságom. Ha jól emlékszem, akkor már az első hétvégémen voltam valami túrán. Igaz, az még egy „turista csoporttal” volt, mert kb. még annak mondható voltam 5 nap után egy másik országban.
  Akkor Wallbergben voltunk és lenyűgöző volt. Volt ám a nagy fogadalom, hogy amikor csak tehetem, akkor keresek valami kirándulni, vándorolni való helyet.

  Első lépésként egy könyvet vettem a bajor vándorló helyekről, hegyekről, stb. és a könyv tanácsára egy hagymászó tanfolyamot is megcsináltam. Hegyet mászni azóta sem voltam, de egy halom dolgot megtanítanak, hogyan készülj fel akár csak egy vándor túrára.

  A könyben 427 túra van leírva és ebből az elmúlt 4 év alatt 32-t be is jártam. Mindig is terveztem, hogy na most majd elkezdem írni a túráim, de végül nem lett belőle semmi. Majd most igyekszem pótolni.

  Szóval a kis bevezető után, bele is vágnék: Buchberger Leite.

  Folytatás...

  total90 1 éve 13

 • Minimalista telefon lista

  Nokia 3410, 3510, Sony Ericsson T610, Nokia 6110, 3650, 3660, 6600, 6630, N70, Samsung D900, Nokia N73, Samsung S5230, Nokia 2100, Samsung Galaxy Mini, Nokia N97, Lumia 800, 900, 920, iPhone 4S, 5, 5S, 6, 6+.

  Örök emlék marad: Nokia 6630 :K
  Legjobb telefon: iPhone 5S

  total90 1 éve 16

 • Ilyen nincs, de még is van

  Amikor tudom, hogy iszom alkoholt, akkor már alapból nem is viszem magammal a jogsit, nem hajtok. Így történt ez most hétvégén is. Mivel München külvárosában lakom, így S-Bahn (vonat, villamos, vagy mire forditható) volt a járművem Münchenbe, de a lakástól az állomásig biciklivel mentem.

  A kellemes este után jövök vissza, a biciklim sehol :W Hogy rohadna le a keze, aki ellopta... Mindegy, keső este van, majd másnap jelentem.
  Másnap későn keltem és hívnak, hogy lenne rostélyozás, menjek... mondom előbb el kell mennem a rendőrségre a bicikli miatt.
  Á nem, hagyjam, majd hétfőn, nem oszt, nem szoroz a bejelentés. Mondom ja, igaz.

  Mivel az állomás kb. 2 km-re van és lusta fasz vagyok mostanában, így elkértem a bringát a szomszédtól. Irány a rostélyozás, kellemes este, hazaút és jött a pillanat: ilyen a rohadt életben nincs :W
  A szomszét biciklijét, amit kölcsönkértem, azt is ellopták :U

  Ott állok mint egy here és azon agyalok, hogy ilyen nincs, valaki tuti szivat. Pl. szomszéd, akié volt épp a bringa már kérte kölcsön az enyémet, amikor az övé rossz volt, tudja a zárszámot is...

  Le is megyek ma hozzá és mondom, hogy te engem most szivatsz, ugye? Néz, csak néz, nem vágja a szitut. Elmesélem neki és ő sem hitt a fülének.

  Folytatás...

  total90 1 éve 40

 • Kinek van igaza?

  Adott egy e-bayes üzlet, ahol mindkét fel több mint 100 üzleten van túl és mindkét fél 100% pozitív értékeléssel bír.

  Az eladó eladott valamit, de nem tett mindent a csomagba. A vevő ezt jelezte, majd az eladó ezt később simán egy levélben postázta, mert olyan kicsi és könnyű volt, hogy nem kellett csomagként küldeni.
  A levél nem érkezett meg a vevőhöz... a vevő nem mond igazat, vagy az eladó nem adta fel?

  Kinek adnátok igazat?

  Meg infó az ügyhöz, hogy közben a posta sztrájkolt, több helyen probléma volt a levelekkel, sokat visszaküldtek, majd újból kellett küldeni, de ez a csomag nem érkezett vissza az eladóhoz.
  Vajon a postán veszett el, vagy valaki hazudik?

  total90 1 éve 12

 • Minden jó ha a vége jó

  Haverokkal tervezgettük a nyaralást, de nem a tipikus napsütés, strand, egyebek nyaralást, hanem hegyi vándorlás, hegymászás, vadvizi evezés... ilyesmi.
  Először a környéken, vagy is a német Alpokban, esetleg Ausztria vagy Svájc volt nézegetve, majd képbe jött Svédország. Elég gyorsan kiderült, hogy oda fogunk menni. München Stokholm repülővel és onnét autót bérelve bele a természetbe.

  Kb. 2 óra autókázás után oda is értünk a lakhelyre. Egy lakópark volt, ahol több faház volt bérelhető. Mi is egy ilyet béreltünk. Kb. ez volt a legolcsóbb része az utazásnak, mert Svédország olyan rohadtul drága, hogy az Németországhoz, vagy is az itteni árakhoz képest is sok. Egy pohár sört adnak annyiért kb., amennyiért az Oktoberfesten egy korsót kapok :U

  Szóval folyt a nyaralás, durván jó volt, rengeteget fotóztam és egyik este elvoltunk bulizni. Visszaérve észrevettük, hogy bizony betörtek és kiraboltak bennünket :W

  Vélhetőleg amolyan gyors rablás lehetett, vagy valaki/valami megzavarta őket, mert kézenfekvő dolgokat nem vittek el. Pl. az én laptopom megmaradt, ellenben a fotós táskám elvitték. 2 gép, objektívek, vakuk... Haveroknak laptopok, telefonok, ékszerek... még a szennyest is elvitték :U

  Folytatás...

  total90 1 éve 7

 • DHL, te csodás...

  Alapjában véve elégedett vagyok/voltam a DHL szolgáltatásával, pedig sokan szidják. Az itteni futárszolgáltatók közül persze még mindig a legjobb, de olyan piti dolgokból képesek szemetet összehozni, hogy megáll az ész.

  Pár hónapja DHL-el jött az új laptopom. Akkor az az én hibám volt, hogy elírtam egy számot az irányítószámon, de ezt jelezve nem voltak képesek korrigálni. Meg kellett várni a 14 napot amíg a csomag nem tudott kiszállítva lenni, majd vissza a feladóhoz és azok kontaktálnak velem, majd újraküldik. Persze már a 3 nap után én mindkét felet értesítettem, de akkor is végig kellett várni az egész procedúrát.
  Nem volt lehetőség, hogy ha már itt van a raktárban, akkor csak kijavítják az irányítószámot és küldik :W

  Aztán most olyat hoztak össze, hogy komolyan kiakadtam :((

  Történt, hogy egy webshopból rendeltem ezt-azt. Másnap nem voltam itthon, de jött a DHL-es zetli, hogy az "x" helyen másnap 10-től elhozhatom a csomagom.
  Másnap meló után olyan délután 4 felé veretek elhozni a csomagom. Szokásos minden, igazolom magam, DHL-es papír, csomag keresés.... és a csomag nincs ott.
  Mondom he, ezt most, hogy van? Keresgélni a nőce és mondja, hogy ez ott nem lett átvéve, hívjam fel a DHL-t.

  Folytatás...

  total90 1 éve 7

 • Laktóz és glutén mentes étkezés, avagy egészséges étkezés

  A korábbi tesztemből kifolyólag jutottam oda, hogy ezt is tesztelem, vagy is egy hónapig csak laktóz és glutén mentes ételeket fogyasztok.
  Mint írtam, a korábbi tesztemben a helyi (értsd esetemben Németország) üzletláncok árait vetettem össze táplálálkozás terén és akkor lettem figyelmes, hogy 1-1 kaja cucc laktóz vagy épp glutén mentes volt.

  Azzal tisztában voltam, hogy laktóz és glutén mentesen enni egészséges, de azzal is, hogy ami egészséges, az többe is kerül. Mennyivel, mennyit ér az egészség, érnek ezek az ételek tényleg valamit? Kérdésekre választ kerestem, meg is találtam.

  Amit viszont csak úgy nem tudtam volna ellenőrizni, az, hogy ezek az ételek tényleg egészségesebbek-e, így csináltattam egy vértesztet mielőtt laktóz és glutén mentesen kezdtem volna el kajázni.

  Mielőtt valaki nem lenne tisztába mi a laktóz és a glutén, azoknak ajánlom a Wikipádiát: Laktóz és glutén.

  Folytatás...

  total90 1 éve 36

 • Bajnokok ligája, élőben Berlinből...

  4 éve vagyok Németországban és ezalatt 2 BL döntő volt itt. Először München, a Chelsea-Bayern meccset nézhettem élőben, ami igazából azért volt érdekes, mert az első látogatásom volt az Allianz Arénába.

  Aztán most, hogy a kedvenc csapatom (Juventus) ott van a döntőben, úgy voltam, hogy ha élek, ha halok, nekem ott kell lennem. Elvégre még utazni sem kell sokat.

  Amint kiderült, hogy a Juve ott lesz a döntőben elkezdődött a jegykeresés és nem volt egyszerű, sőt... 3 napig túrtam a netet, de nem jutottam semmire. Már szinte olyan összeget is hajlandó lettem volna kifizetni, ami nagyon túlzás lett volna.
  Szóval elkeseredve mentem foci edzésre és ott az egyik haver jön, hogy van 4 jegye és tudja, hogy Juvés vagyok, akarok-e menni :Y

  Csütörtökön itt ünnep volt és péntekre szabit vettem ki, hogy legyen egy hosszú hétvégém. Így aztán már tegnap ideértünk... gyorsan el is mentünk a "szentélyhez" vagy is a berlini olimpiastadionhoz. Voltam már itt, voltam is bent meccsen, de még is más most.

  Úgy vagyok vele, hogy ha nyer ma a Juve, ha nem, akkor is megérte, látni őket, látni a BL döntőbe, átélni ezt az egészet.
  A mai este után meghalhatok, megéltem mindent amit akartam érzés kerülget... annyira örülök :DD

  Folytatás...

  total90 1 éve 5

 • Mercedes SL 63 AMG és SL 500

  Már korábban ígértem, hogy majd teszek fel a verdáról képeket, de nem jutottam oda és igazából még mindig ott vagyok, hogy nem volt időm rendesen lefotozni... de most pár mobilos képet bedobok. Havernak van egy SL 500-as gépe, ami most fog átesni tuningon és ez amolyan előtte-utána képeknek is elmegy.
  Az övére lesz egy body kit direkt az AMG-s verzió, új lámpákkal meg új felnik... némi motor tuning, 2x2-es kipufugó meg sok jóság. Az enyém marad olyan amilyen, egyelőre nincs lóvé csicsázni, meg nem is akarok egyelőre belenyúlni. Elvittem kifényztetni, az volt az én tuningom ;]

  Akkor a képek:

  Előről mindkettő:

  Hátulról mindkettő:

  Belül enyém:

  Folytatás...

  total90 1 éve 28

 • Adidas Superstar

  Egy ideje megjelent a nagy kedvenc csukám új verziója... Tehat az Adidas Superstar széria Supercolor verziója. A szivárvány minden színében lehet venni belőle és nekem volt már korábban fekete fehér csíkokkal és fordítva meg fehér piros, majd zöld csíkokkal. Mindegyik eleg jól bírta, de aztán valahogy kiment a divatomból...

  Amióta lehet kapni, megláttam a zöldet és a kéket, azt mondtam kell :Y

  Be is szereztem és igazából a kéket kezdtem el többet hordani. Ez alatt értem, hogy napi 1-2 órát vagy kicsivel többet volt a lábamon, mert dolgozni bőr cipőben kell, sporthoz mást használok... szóval olyan mászkálós cipő.

  2 hét után az orránál a gumi rész elvált :O Ok, felvettem a másikat és visszaküldtem, hogy 3 havi garancia ugye van, akkor cseréljék... Mire megjött az új, addigra a másik ugyanúgy elvált :W

  Folytatás...

  total90 1 éve 20

 • Múlt és jelen, megjött az új vas

  Vasnak vas, de nem PC, nem laptop, nem elektronikai eszközről van szó. Aki erre gondolt, azt tényleg el kell szomorítsam, mert ugyan "örömmegbodottá" van, de az új autóm miatt. Na nem épp úgy új, használtan vettem, de nekem új.

  Céges autónak 2012-ben egy 3-as, pontosabban egy 320 D-s BMW-t kaptam, aminek akkor nagyon örültem, mert mindig BMW fan voltam.
  A BMW 3-a szériája ugye a legkedveltebb BMW széria az eladások szerint és nekem csalódás volt. OK, otthon egy Peugeot 206 van, ég és föld a különbség, de akkor is, csodát vártam és nem történt meg.
  A-ból B-be autó, de semmi extrát ne várjunk... most lehet durva lesz, de a 206-ost sem rosszabb hajtani, nem kényelmetlenebb. BMW-be 1-2 extra, de ugyanúgy kopogós plasztik és én elég magas vagyok és nem is az a pálcika ember, hosszabb távon nem kényelmes, kicsi belül.

  Egy javítás idejére egy 1-es BMW-t kaptam, amíg a 3-as kész nem lesz... maradt az 1-es a kérésemre. Miért? Kényelmesebb volt. Szerintem én vagyok az egyetlen ember a földön, aki az 1-es BMW-t többre véli mint a 3-ast.

  Folytatás...

  total90 1 éve 47

 • A világ legjobb április elsejei hardver teszt...

  Ilyen nincs, de még is van, így kell április elsejére poént készíteni: [link]

  total90 1 éve 7

 • Saturn vs. DHL: nem én, te vagy a hülye…

  Március 4-én rendeltem egy terméket a Saturnból, amit DHL futárszolgálattal küldenek ki. Mindig DHL-t választok, mert velük eddig nem volt gondom és a másik, hogy a Postbanknál vagyok ügyfél, tehát azonos cég, ennek fényében ingyenes a házhozszállítás.
  Amazonon van Prime-om, DHL-el mindig 24 órán belül itt a csomag, egy rossz szavam sem lehet rájuk… eddig.

  Szóval a rendelésem… 1-2 munkanap a kiszállítás. E-mailben meg is kaptam a szállítási számot, amit online követhetek, hogy hol van épp a csomag.

  Március 6. 8:45, a csomag egy Müncheni DHL csomagközpontban van. OK mondom, ez meg megjöhet aznap. Nem jött, sebaj, majd másnap. Nem jött, frissítés nincs az oldalon.
  Hétvége elmúlik, hétfő, kedd… semmi.

  Március 11., reggel fél 8-kor hívom a DHL ügyfélszolgálatot és kérdem, hogy mi van. A csomag még a központban - mondja a hölgy. Kérdem, hogy miért, ilyen régóta? Kis csevegés után kiderült, hogy rossz irányítószámot adtam meg. Vagy is kb. éve rendeltem utoljára Saturnból és akkor a régi címem volt még bent, de azt kijavítottam, csak az irányítószám kimaradt. OK, az én hibám, hogyan tovább?-kérdem én.

  A hölgy mondja, hogy ő kijavítja, de hívjam fel a Saturnt is, mert mivel ott vettem, kell egy igazolás tőlük. Ok, Saturn felhívva, taggal lerendezve minden.

  Folytatás...

  total90 1 éve 15

 • Lakásbérlés Münchenben és környékén

  Téma volt a fórumon és egy kérést teljesítve írom a mai bejegyzésem… tehát ha külföldiként próbálsz lakást keresi Münchenben és környékén. Megjegyezném, hogy München és környéke a legdrágább egész Németországban, szóval ne akarja senki összehasonlítani az árakat másik német várossal.
  Ami viszont azonos, az a keresés „folyamata”, illetve inkább lehetősége.

  3 részre osztanám a lakáskeresést, lakásbérlést:
  -céges lakás
  -városi lakás
  -privát lakás

  Fontos még, mielőtt belekezdenék, itt ha lakást keresel, akkor az esetek 99%-ban a lakás ára „hidegen” aka Kalt szerepel, tehát rezsi, közös költség stb. nélkül. Ha ezek is benne vannak, akkor az a lakás „melegen”ergo Warm.

  Céges lakás (az árak itt mint Warm szereplnek):

  Ez a legjobb, ami történhet, ha külföldiként nagyon kevés pénzből ki akarsz jönni. Az állásinterjú intézése pl. Magyarországról necces, mert ide kell jönni, ami pénzbe kerül, de ez másik történet, vegyük azt, hogy felvettek, megfeleltél.
  Akkor beköltözöl a lakásba, dolgozol és örülsz.

  Folytatás...

  total90 1 éve 36

 • Új fotós kütyük

  Vettem E-bayen egy körvakut, ami 12 euro volt. Úgy voltam vele, hogy próba szerencse, mert egy közel 25 éves darabról van szó:

  Aztán a karácsonyi időszakban érkezett a D7100-am is:

  Múlt és jövő...

  A mai nap más is megérkezett, az új makró obi, Sigma 150 mm f2,8:

  Hatalmas dög, közel 1 kg csak az obi és a vázzal, portré markolattal közel 2 kg. Jó kézbe venni :K

  Folytatás...

  total90 1 éve 2

 • 1020 mm vagy is 120 cm

  A történet ott kezdődött, hogy kaptam egy könyvet a "high-speed" fotózásról és abban van szó a cseppfotózásról is.
  Ebben a témában aztán minden van a könyvben, többek között egy az egész szerkezet és egy fa váz, amire a szerkezetet fel tudom szerelni. Ez mérettel, mindennel együtt szerepel a könyvben.

  Szóval nagy vígan autób pattanva elmentem az Obiba, kikerestem a számomra megfelelő fa anyagot, de csak 3 méteres hosszúságú volt, ami meg nem fér be az autóba (Smart) :O Így aztán arra vetődtem, hogy direkt az Obiban vágassak méretre.
  2x csináltattam eddig és mind a 2x elkúrták... így nem nagyon akartam, de hát más választásom nem volt.

  Odaviszem az anyagot és mondom a tagnak, hogy mind a 2 anyagból kérem egy 1020 mm-es darabot (a többi adat passzolt... volna).
  Néz rám és mondom még egyszer, hogy 1020 mm. Erre ő: méter húsz? Mondom nem, 1020 mm, 102 cm...
  Ja ok... és megint kalkulál, hogy de ez egy 3 méteres darab és nem jön ki sehogy sem 3x a méret. Nem is kell, csak mind a 2 lécből egy 1020 mm-es darabot levágni, a többit majd én otthon megcsinálom. Aha, ok...

  Folytatás...

  total90 1 éve 30

 • Mennyi € Németországban egy havi élelmiszer 2 főre?

  Még nyáron egy TV-s riport miatt kezdtem bele a saját kis felmérésembe, vagy is, hogy ha különféle üzletláncokban vásárolok, akkor mennyibe fáj az nekem havi szinten.

  A TV-s riport témája nem épp ez volt, hanem inkább, hogy a bió annyira nem is az, sőt… meg, hogy aki csak biót vásárol, az mennyivel költ többet kajára.

  Na most én nem az alapján vásárolok, hogy bió vagy nem, mert szerintem mindenre ráírják már, hogy bió, még ha nem is lehet az.

  Az én „tesztem” 2 részből tevődik össze. 3 árszintű üzletláncot képeztem és havi szinten csak az egyikbe vagy másikba jártam vásárolni.
  A másik, hogy azonos termékeket vásároltam mindenhol 1 napon belül és a végén magam is meglepődtem, de ez legye a vége a témának.

  A cikket azért írom, mert sokan jönnek ki a jobb élet reményében és talán valahogy segítségül tud lenni a kezdetben eme cikkem.

  Tehát, a három csoportom:

  -Drága: Tengelmann és Edeka. Ez a 2 üzletlánc a legdrágább és habár elvileg a legminőségibb is, szerintem nem az és a TV-s tesztek szerint sem.
  -Közepes: Rewe, Real és, V-Markt. Ezek vannak kb. minden sarkon, nagy választél, olcsó és drága termékek is.
  -Olcsó: Aldi, Penny és Lidl. Olcsók és meglepő módon nem is rosszak.

  Folytatás...

  total90 1 éve 33

 • Bajnokok Ligája, a legjobb 16

  Erdekesen alakult a sorsolas, amit igazabol ugy ertek, hogy volt egy "mi lenne ha" temazas au UEFA reszerol, hogy ki kivel jatszana, milyen erdekes lenne a sok visszavago... Aztan mi lett, kb. az UEFA eltalalta sorsolas elott, hogy ki kivel fog jatszani. Micsoda veletlenek vannak :U

  Mindegy, kivancsi vagyok Ti kiket vartok tovabbjutoknak, en pirossal jeloltem be, aki szerintem tovabb fog jutni:

  PSG-Chelsea

  -Jol megy a keknek iden, Murinho jol vegzi a dolgat es atom jo a csapat is, de a PSG-t jobbnak tartom. Ibrahimovic meg mindig egy varazslo... mondjuk ha o nem jatszhatna, akkor nem mondanam biztosra a PSG sikert.

  City-Barca

  Szerintem ravansot vesz a City :K

  Leverkusen-ATM

  Leverkusen tovabbjutasa szamomra csoda es az is, hogy a Bundesligaban hol vannak. ATM meg fogja enni oket.

  Schalke-Real Madrid

  Itt lesz vagy 5-6-os golkulonbseg szerintem a Madrid javara.

  Sahtar-Bayern

  A Bayern az egyik legjobb csapat a vilagon most es nem hiszem, hogy a Sahtar bele tudna a levesukbe kopni.

  Juve-Dortmund

  Folytatás...

  total90 1 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.