Új hozzászólás Aktív témák
-
PitLee
őstag
válasz
luciferk #3177 üzenetére
Rákerestem anno, nem kamu, de nem 10fillér az izraeliek fejlesztették, mindjárt rákeresek.
Ime:
Vércukor mérés, szúrás nélkül - Dr. Zátrok Zsolt
2016. április 28.
https://www.medimarket.hu/hu-HU/blog/vercukormeres-szuras-nelkulAz első, valóban szúrásmentes vércukormérő
https://diabforum.hu/cikk/vercukormeres/az-elso-valoban-szurasmentes-vercukormero/CoG - Hybrid Glucometer
https://www.cnogacare.co/cog-hybrid-glucometerhttps://www.cnogacare.co/shop
Na most akciós is €949.00Ui: ami miatt rákerestem az egy kamu oldal volt, ahol egy pulzoximétert akartak eladni konkrétan, de közben rátaláltam az eredetire is.
[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz
luciferk #3175 üzenetére
Csak hogy biztos legyen: Melyikre gondolsz? A Dialos étrend kiegészítő kapszulára, vagy a Dialosa cukorbetegség kezelésére való gyógyszerre?
Az étrend kiegészítő jobban csökkenti a bankszámla egyenleged mint a vércukrodat.. króm van benne úgy látom, az egy nagyon picit segíthet a VC-n, de nehéz megmondani, hogy nem csak placebo-e, ehhez klinikai tesztet kellene keresni, hogy tényleg van-e hatása, nem csak tapasztalatra alapozni.
Van hasonló diabos étrend kiegészítő a DM-ben is, sokkal olcsóbban, de én ezeket nem javaslom hosszú távon használni, nem tudom milyen hatása lesz a szervezetre a sok króm és B vitaminnak.Inkább azt javasolom, hogy költsd ezt az összeget jobb minőségű ételre, pl. Jobb kenyér/zsemle termékek, több zöldség, több rostos étel stb.
Ennek sokkal jobb, egyértelműbb hatása van -
luciferk
senior tag
Szavazatok, mi a véleményetek a Dialos kapszuláról, valóban hatásos vagy csak pénztárca ürítő?
-
regos
tag
válasz
-FreaK- #3169 üzenetére
Mivel én csak tesztnek rendeltem anno, így ha jól rémlik az elején kellett egyszer kalibrálni(G4-et nem kell).Utána csak az összehasonlítás miatt kalibráltam. De ezek után kaptam kedvet a szenzorozáshoz és pozitívnak itélem a dolgot. 8-9 HbA1c most 6.6.
83%ban vagyok jelenleg a TIR-ben (dokim szerint ez a pumpásoknak sikerül főleg).[ Szerkesztve ]
-
SG3rg0
őstag
válasz
tserrof77 #3167 üzenetére
Igen, amikor volt láz akkor is tapasztalható volt. De lázam 2 napja volt. Olvastam valahol hogy hét nap után áll vissza minden. Engem most az aggaszt hogy hiába adok jobbal többet de mintha nem használna. Az éjszakait az marad a szokásos dózisban. Amúgy a influenza vírusra tudok gondolni csak, hogy ez csinálja a galibát, visszamentem az értékeket és egyértelműen akkor romlott el minden amikor kezdődött.
-
tserrof77
őstag
Tipikus(nak tekinthető). Bár ha nincs lázad, akkor nem kellene ennyit emelni. Nekem akkor szokott csak nagyon elszállni az inzulin igényem, ha lázas vagyok.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Egyes típusú vagyok, elkaptam az influenzát. Negyedik napnál tartok már semmi bajom szinte, csak egy kicsi orrfolyás és dugulas. Viszont nagyon magas cukraim vannak az első naptól és nagyon sokat rá kell korrigalnom. Gyakorlatilag minimum dupla az inzulin igenyem és nem látom hogy nagyon hatékonyan hatna. Sima náthás megfazasnal ilyet nem tapasztaltam, ott is volt magas érték és emeltem az inzulinon, de nem ennyit. ( Hányas, hasmenés nincs )
Valaki?
[ Szerkesztve ]
-
regos
tag
válasz
-FreaK- #3164 üzenetére
Én is Sibionicsot próbáltam először.
Ahhoz nerm kell távadó csak az app-ja.,tesztre ajánlom. Sokkal egyszerűbb a felhelyezése is mint a G3-G4-nek.
A G3-G4 túl van bonyolítva főleg a felhelyezése és a ragasztgatása. Mondjuk én már csak a karpántot rakom rá semmi ragasztó. -
Ellia
addikt
válasz
-FreaK- #3160 üzenetére
https://www.e77.hu/termekek/caresensair
Ezen kívül a medtronic g4 van, de ott a távadó combos összeg csak egy próbára.
Valaki tud még másikat?
-
-FreaK-
veterán
Kolléga kérte, hogy küldjek neki itthon megvető cgm-et, amit akárki meg tud venni egyszerűen, milyenek vannak most? Már amit érdemes is. Linket kérnék szépen ha nem gond. Pl. Dexcom G6 volt webshopban, de most Googlival nem találom
-
-FreaK-
veterán
I Tried SMART INSULIN PEN For 30 Days. This Happened.
Már nem 1es tip. diabéteszem van ("váltottam" inkább 2esre), de ha az lenne szeretném használni, bár kétlem, hogy a G4-el megy együtt.
-
tserrof77
őstag
válasz
palateto13 #3156 üzenetére
Nem tudom, mikor csináltak teljes vérképet, de jól jöhet. Egy rosszabb vas illetve pajzsmirigy érték is simán lehet a dolog mögött.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
cigam
titán
válasz
palateto13 #3156 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond. A rendszeres mozgás mindig jó ötlet.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
PressAnyKey
csendes újonc
Az óév jó híre h megállapodást kötött a két nagy szenzorgyártó az Abbott és a Dexcom:
December 20-án megegyeztek, nem pereskednek tovább egymással."A megállapodás értelmében mindkét társaság világszerte jogdíjmentes, nem kizárólagos, licencet adott egymásnak bizonyos analitikus érzékeléssel kapcsolatos szabadalmakra és szabadalmi bejelentésekre, beleértve a perben hivatkozott összes szabadalmat is."
google forrás: litigation abbott dexcom
-
SFU
tag
válasz
cellpeti #3152 üzenetére
Azért teszem off-ba, mert nem célom az, hogy vitát generáljak arról, ki mennyi pénzt tud/hajlandó költeni betegként erre az eszközre, de én havi 90. 000 Ft-t költöttem erre (Dexcom 6), aztán - mivel újra tudom indítani - kb. 50.000 - 60.000 Ft-ból kijön havonta.
Egy év után úgy döntöttem, hogy mivel az értékeim pozitív irányba változtak és az inzulint letettem, nem fogom állandóan használni, hanem pl. havonta egy eszközt fogok felhasználni, ez azt hiszem, ahogy egyszer fórumtársunk, PressAnyKey találóan megjegyezte, nem egy nagy durranás, mondjuk napi pár száz Forint, ennyit nekem megér, hogy nyomon kövessen az állapotomat.
Szigorúan saját vélemény, nem követendő példa amit írok, hiszen ahány ember, annyiféle variáció lehet a betegség(ek) kezelési lehetőségeiben és annak sikerességében is.Még egyszer kellemes Ünnepeket Mindannyiótoknak és kitartást, hisz ez is csak egy állapot
!
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
cellpeti
nagyúr
válasz
philoxenia #3150 üzenetére
Nem lenne vészes, annyira...csak azért az ember 1 hónapra kiszámítja 55.000, ami viszont nem is kevés.
A doktornő (Dr.Kálmán Éva) is azt mondja, hogy anno Szombathelyen nagyon erőltették a másik fajtát amit kipróbáltam, de az nagyon nem vált be. Őrült sok volt rá a panasz
Tigris, tigris, csóvafény...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
angyalpc2 #3112 üzenetére
Az éhségérzet nem feltétlenül az alacsonyabb cukor miatt van. Nekem magas cukorérték mellett is jelentkezik, az alacsony cukorérték, anno, mikor még volt...
más tünetekkel jár.
A májad ad annyi cukrot, amire szükséged van. Ehhez nagyon kevés cukor6szénhidrát is elég. Akár naponta egyszer.
Őt érdemes követni, nagyon jól magyaráz.
Általában ne egyél csak kalóriát, mert a cukros kajákkal az a legnagyobb baj, hogy jóllaksz velük és már nem eszed meg a normális étrendben fellelhető tápanyagokat.
Nekem például apai és anyai részről se volt diabetes, 80 évesen még jó volt édesanyám cukra. Apámnak sem ez volt a betegsége. 76 éves koráig, míg élt. Persze elképzelhető, hogy a genetika keveredett, de a vasútnál nagyon sok a cukorbajos, nyilván az éjszakázás miatt főleg.
Egyél sok értékes ételt, jól elkészítve, finoman és mozogj amennyit csak tudsz. Akkor valószínűleg elkerül ez a baj.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
2006-ban kezdtem az ipart. Sokáig jól elvoltam 1mg glimepiriddel, de pár éve Covid alatt kimaradt a labor, majd évekig elsunnyogtam. Most ellenben már kellett és túl magas volt az érték. Anno 14-es cukorral leptem meg magam. Sok évig az egészséges szint környéke ment. 2018-ban már enyhén magasabb volt, ami '19-ben és '20-ban tovább emelkedett. Mára sikerült rekordot döntenem.
Az akkori 9.2-ről ma 9.8 ra "fejlődtem". (HbA1c) Jelenleg feles mennyiséget eszem, Már visszament valamennyit, de szakorvoshoz csak január 7.-re tudtam időpontot kapni. A teljes koplalás nekem nem jön be, viszont annyi év után csak most olvastam, hogy az izmoknak, ha dolgoznak nem kell inzulin. Igyekszem minél többet mozogni, csak a lábam is fáj, meg lassan hatvan leszek és ezért nem olyan egyszerű edzésbe állni. Viszont egy kis tekerés a szobabiciklin, amennyit bírok, szedi szépen le a cukromat a mérések szerint. Azaz jobb a másik végén is megragadni a lehetőséget, a mozgás sokat segít, persze enni azért kell, csak nem szénhidrátot. Igazából persze nyilván nem zsírral kent szalonnát, de kevés hús, sok zöldség "nagyobb mennyiségben" sem kalóriabomba. Éhség ellen napraforgót török/magolok, relatíve nem emészthető jól, és 10-15 dkg eltart egész nap.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
SFU
tag
Sziasztok,
Kellemes Ünnepeket!
A 2.-s remisszióhoz: [link] most 92 kg vagyok, az inzulint elhagytam és gyak. visszaállt egy remisszió/pre-diabeteszes állapot!
Nem orvosi tanács, én kipróbáltam az időszakos böjtölést, nálam úgy tűnik, hogy működik.
Üdv!
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
PitLee
őstag
Justin Richard / insulinresistant1
Több platformon is fent van,
ő az aki különféle kajákat eszik és megmutatja nála milyen vércukorszintet produkál.
https://www.youtube.com/@insulinresistant1Ő a tányéros hölgy Beth Bollinger
https://youtu.be/3SWbxx6MeIQ?si=Qi1P2754Y7PKETZq
Persze nem ő találta fel
Healthy eating plate a képekre át kapcsolva jobb a vizualitás.
https://www.google.com/search?q=Healthy+eating+plateThe Doctor's Kitchen Dr.Rupy Aujla
"
Korábban azt hittük, hogy a 2-es típusú cukorbetegség egyirányú utca – megkapod, és idővel csak rosszabb lesz, de most már tudjuk, hogy kulcsfontosságú életmódbeli változtatásokkal javítható, sőt remisszióba hozható.
Íme, lépésről lépésre szóló protokollunk, amely segít a vércukorszint kezelésében, a súlyos szövődmények megelőzésében és a remisszió elérésében.
"
https://youtu.be/iWBu0noQ3MM?si=gF-31lyERORr4bRz -
PitLee
őstag
Ellenőrzés képen vagy hogy a kajálások milyen ingadozásokat visznek a vércukorszintembe, már korábban próbáltam a Dexcomot, de nem tetszett a beviteli lehetőség a kajáknál.
Aztán láttam tavaly a Sibionics-ot az Ázsiába szakadtam bácsinál, ahol mutatta a kaja rögzítést ami tetszett, azt a vidinyót most nem találom, de van egy másik
https://youtu.be/3MK1G0Q6PmU?si=Z8FzM2VOUC3KVNk2Ebben a videóban ő is említi 20:13 -nál hogyha valami olyat eszel ami rövid időn belül megemeli a vércukrod utána a szervezeted ad egy gyors inzulin reakciót, gondolom, amit lehet túl lő és a vércukor túlságosan leesik, ekkor jön egy éhség reakció és ha erre valaki megint rátol egy kis édeset, akkor így vonatozik amíg a szervezet bírja.
Ezt mutattam tavaly egy rég nem látott ismerősömnek, aki már korában elkezdte megreformálni a kajálási szokásait és mutattat azt az egy tányéros megoldást ahol a tányért felosztják, hogy miből mennyit együnk és a sorrend sem mindegy, hogy mivel kezdjük a srác magán tesztelte és monitorozta vércukrát, majd holnap megkérem küldje el a linkjét.
Nézem ez a CareSens Air ilyen téren jó megoldás lehet.
-
cellpeti
nagyúr
Ezt ajánlották nekem most
-
PressAnyKey
csendes újonc
Nekem eddig minden megjött időben. Egyszer még egy tábla csokit is tettek mellé :-)))
-
_szantos_
csendes tag
válasz
Tiédetis #3139 üzenetére
Hogy nem volt a dobozban a szenzor tudtommal egyszeri eset volt és reagált is rá az eladó: azóta felbontja a dobozt, és megnézi, h hiánytalan (a szenzor ettől még sterilen csomagolt marad). Azóta is árul és többeket lát el - és ezt kvázi konkuresnként írom. Többen árulunk évek óta szenzor(oka)t a csoport(ok)ban problémák nélkül, vagy a problémákat megoldva - különben gyorsan le lehetne húzni a rolót...
-
Croft-21
őstag
Egy ideje váltottam Humalog nappali és Toujeo solostar éjszakai inzulinra. Megmaradt fél doboz Humulin, de ezt már nem használom. Vissza lehet vinni a gyógyszertárba?
Vagy ha nem, odaadnàm valakinek, aki ilyet használ. -
Tiédetis
senior tag
válasz
cellpeti #3140 üzenetére
Az. Manus régóta árul már és hát elég gáz neki is.
Sibionics:
Felrakása sokkal körülményesebb mint Libre, ráadásul nagyobb is.
De van a csomagban fertőtlenítő.Na az első óra: mér 5 körül, valóságban a Nemere meg 7 körül.
[ Szerkesztve ]
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
cellpeti
nagyúr
-
Tiédetis
senior tag
válasz
PressAnyKey #3138 üzenetére
Köszi, már próbálkozom vele. 2 alkalommal rántottáztam, de annyira nem vagyok éhes reggel. De tény, hogy olyankor nem lő ki mint E. Musk rakétája.
Az a baj, hogy ébredés után kell reggeliznem, mert utána nem igazán van időm. Ráadásul ha már reggel 9 környékén vagyok, elcseszett az egész nap.---
Kíváncsi voltam, most vettem egy sibionics szenzort.
Az is kiderült, hogy miért ajánlgatták a diab. rendelésen annyira. A telefonos ügyfélszolgálat szerint, nekik ingyen szállítanak, így azt nem kell megfizetni aki rendel onnan, de mire elutazok 60km-t, idő és pénz az is, így marad az mpl postapont.Éppen ajánlottam FB csoportban Libre vásárlást, és most derült ki, hogy bizony már a német kontaktot meglopják, kiszedik a szenzort és mesterien ragasztják vissza a dobozt és végfelhasználó csak egy üres dobozt kap.
-
Tiédetis
senior tag
használt már valaki 777 szenzort?
Caresens air névenSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
válasz
cellpeti #3134 üzenetére
tegnap voltam vérvételen, megjegyeztem a sensor értékét és dekára az volt, mint a vérvételi pillanatnyi. szerintem elég jól dolgozik
ha tudod, próbáld ki bár nem egyszerű mert az app letöltésehez német, svájci ip kell vpn-n keresztül pl. De utána már jóSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
válasz
cellpeti #3130 üzenetére
libre3 - néha ha kapok gyerektől, használom. 12 óra kell neki hogy beálljon, onnantól szinte nem kell szúrni olyan pontos.
De ami fontos, hogy érzem, éhes vagyok, ennék, ránézek az applikációra és nem vagyok éhes.
Sajnos az utóbbi dőben borzasztó rosszak az értékeim és nem tudom mit csináljak-
reggeli előtt pl, 8 a mérés szerint, adok 13-14 novorapidot, 10 perc múlva reggeli, 30-40gramm CH-t, ami általában kornspitz kifi, vagy saját teljeskiörlésű, vadkovászos kenyér. 1-1,5 óra múlva11,1-nél jelez, de még megy felfelé 12-ig. Aztán délre ha 0 CH, és mozgok eleget, lemegy 6 környékére. De addig rohadt éhes leszek.
Szóval jó ez csak havi 50k erre nem megy.Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Ellia
addikt
válasz
cellpeti #3130 üzenetére
Pedig van előnye, nekem úgy csökkent a HbA1c értékem, hogy amióta használom, a hipóim 90%-ban megszűntek (ergo nem azért korrigál lefelé, mert sok volt 4,6 alatt) és a magast is időben el tudom kapni.
Az elterjedt guardian 4 szenzor papíron kalibráció nélküli, néha érdemes kalibrálni, de ez nálam max 2-3 szokott lenni/szenzor - sokkal jobb, hogy nem kell szurkálni az ujjamat naponta rengetegszer.
Tény, hogy a szövetközi folyadékból val mérés 15-20 perccel le van maradva, de a trendeket tökéletesen lehet látni.
-
cellpeti
nagyúr
Köszönöm szépen!
Nekem ezek a szenzorok nem jöttek be. Vagy én vagyok balfasz hozzá.
Nem igazán látom az előrelépést, de persze javítsatok ki. Lehet én vagyok pesszimista, de van a szenzor az emberen, mér 5 percenként, deeeee azért sima mérővel is menjek utána.
Most akkor????Tudom, hogy a szenzor sejtközi "anyag"-ból méri a vércukrot és sose lesz olyan, mint a rendes vércukormérő, de mellé meg még drága is.
Tegyük hozzá, tudom, hogy van pozitív oldala. Tudom, hogy lehet "monitorozni" vele a vércukrot.[ Szerkesztve ]
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Használ valaki DCont ETALON B vércukormérőt?
-
cellpeti
nagyúr
-
PressAnyKey
csendes újonc
Sportolóknak gondolom nem mindegy hogy ki tudják magukból hozni a maximumot és a még egészséges populáció akik nézegetni szeretnék hogyan reagál a szervezetük az elfogyasztott finomságokra.... Akik meg akarják előzni a kettes diabot...
Most kezdik árulni, tőlünk elég messze....
- https://www.stelo.com/buy-stelo-one-time
- https://shop.hellolingo.com/productsAz érdekes h az Abbott nem a Libre3-as méretű szenzorával nyomul...
-
cellpeti
nagyúr
válasz
PressAnyKey #3123 üzenetére
Ezt most én nem tudom értelmezni, gondolom Google fordítóval lett lefordítva.
kettes típusúak és az egészséges populáció számára
Az még megy, hogy kettes típusú cukorbetegeknek lesz, de mi az, hogy egészséges embereknek?
-
PressAnyKey
csendes újonc
A közeljövőben a 2 két nagynak lesznek termékei a kettes típusúak és az egészséges populáció számára:
Dexcom: Stelo
Abbott: Lingo
Abbott: Rioforrás: https://www.medtechdive.com/news/abbott-dexcom-over-the-counter-cgm-launch/719928/
-
Ellia
addikt
Srácok itthon az e77 és a medtronic CGM ketyeréin kívül mit lehet beszerezni "értelmes" megfizethető áron? Olyan embernek kellene aki pre diabetes-ben van.
-
-FreaK-
veterán
-
PressAnyKey
csendes újonc
Senki nem beszélt egyes típusú cukorbetegségről.
Az "egy kólát ittam" nem tudni mennyit jelent, de ha csak egy dobozos kólára gondolt azzal már kimerítette az egyébként nagyon megengedő napi cukorbeviteli ajánlásokat (WHO, FDA).
Tehát ha a fruktóz rost nélkül mégsem mérgező és elvetjük Dr. Robert Lustig tanait, akkor is sokkal jobban jár barátunk, ha leszokik a cukros üdítőkről. Mivel ezek az italok nem jelentenek rettenetes nagy gasztronómiai élményt én ezekkel kezdeném. Steve Jobs állítólag ezzel hívta az Apple-hoz John Sculley-t: "Egész életedben cukros vizet akarsz árulni vagy inkább meg akarod változtatni a világot?"
"A 2-es típusú diabétesz kialakulásáért öröklött és életmódbeli tényezők felelősek." Ez így van, de az életmódbeli tényezők szerintem sokkal dominánsabbak. A szülői házban látott rossz szokások továbbvitelét én nem az öröklött hanem az életmódbeli részhez veszem. Ezen mindenki tud(na) változtatni. -
cigam
titán
válasz
PressAnyKey #3116 üzenetére
Hát nem. Egész szövegértés :
"Az lehet cukorbeteg, aki túl sok cukrot eszik
Tévedés! Az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásában genetikai és egyéb ismeretlen tényezők játszanak szerepet. A 2-es típusú diabétesz kialakulásáért öröklött és életmódbeli tényezők felelősek."
Másrészt ez nem így működik.Harmadrészt az úriember kijelentései a fruktózról, mint „méregről” és a súlygyarapodás elsődleges okáról vitatottak, mivel a fruktóz toxicitására vonatkozó állítások nem bizonyítottak. A fruktóztartalmú italok túlzott fogyasztása valószínűleg sok embernél a súlygyarapodás és az elhízás oka a többlet kalóriabevitel, nem pedig a fruktóz specifikus toxikus hatása. A fruktóz - ha túlzott mennyiségben fogyasztják édesítőszerként az élelmiszerekben és italokban - többletkalóriával és az elhízás, a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri rendellenességek nagyobb kockázatával jár, mint a metabolikus szindróma összetevői. Más áttekintések szerint a fruktóznak nincs specifikus káros hatása más szénhidrátokhoz képest.
[link]Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
PressAnyKey
csendes újonc
Hát de, pont attól lesz kettes típusú diabéteszed h túl sok szénhidrátdús terméket iszol-eszel évtizedekig. Aztán egyszercsak megtelik a pohár és kezd kifolyni.
A glukóz/fruktóz tartalmú italok, az energia italok ebben igen nagy szerepet játszanak.
Amit belinkeltél az sem mond ennek ellent.https://robertlustig.com/
-
cigam
titán
válasz
PressAnyKey #3113 üzenetére
Hogy ez hosszútávon is így maradjon, próbáld mellőzni a cukros italokat.
Semmi bizonyíték, hogy a cukros italok, csokoládé, cukorka, stb... miatt lesz diabétesz-ed. pl. [link]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
angyalpc2
aktív tag
Családi ágon 2-es inzulinszúrós cukor betegek voltak, apám is pre fázis.(6-7 erős diétával)
Én közel 40 éves Vércukromérésem reggeli éhesen 5.2
napközben nem volt ebéd, egy szendvicset ettem és egy kólát ittam ~14:00-kor
haza jöttem 17:30 és 4.4 éhes voltam. Ez normális? vagy lehet napközben be esik 4-3.9 alá is? És korábbi mérések is 5 körüli értéket mutattak vagy 4-et.
Hogy lehet az hogy sok cukros üdítőt iszok akkor se kifejezetten magas az érték.
Sok esetben be vagyok punnyadva, majd el alszok, csak akkor vagyok jól, ha kávézom(cukros) vagy iszok egy kólát. akkor tudok csak pörögni. De volt már hogy kávé után 1-2 órával ha nem ettem rá semmit majd le fordultam a székről, szédültem és mindenképp ennem kellett.
Ez jelent valamit?
A céghez nem igen tudok bevinni vércukor mérőt.[ Szerkesztve ]
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #3102 üzenetére
Tegnap voltam a diabetológián az orvosomnál, megerősítette, hogy ez 2-es tipus. Végül is csak 3 évet szurkáltam magam, mivel azt mondták, hogy 1-es tip...
Átállított gyógyszerre, Synjardy-t írt fel, napi 2x.
Eddig, egy nap tapasztalata az, hogy jobb mint a Fiasp, talán a tüskék is kisebbek, és utána hamarabb vissza esik (és alacsonyabbra), persze még tesztelni kell. 3 hónap után megnézzük, hogy hogyan viselkedett. Előző vérvételen 5.8 volt a Hba1c, így szerintem sokkal kevesebb lesz, meglátjuk.
Még van egy utolsó szenzorom, meg talán kapok még egyet gariban, de fogok venni is szerintem párat.
Nyomorék Medtronic: bejelentettem két szenzort egy emailben, mert egymás után kettő is leállt idő előtt. Elfogadták, 30 nap múlva küldték, de csak 1db-ot. Megreklamáltam emailben kétszer is, de még csak válaszra sem méltattak.. egy utolsó selejt banda az egész cég.Mit tudtok erről a gyógyszerről?mellékhatások lehetnek? hogy működik?
Annyit mondott a doktornő, hogy a vizeletbe üríti a cukrot, így vizelés után meg is kell törölni szárazra, mert elfertőződhet..
Mintha gyakrabban kellene így vizelnem amúgy.Arra számítok, hogy fogyni is fogok, mert nem eszek annyi közteset így.
Jelenleg beadtam még eddig a 8 egység Tresiba bázist, nem tudom, hogy kell ez, vagy ezt is el lehet hagyni? 1.8as c-peptid értékem volt.
Gondolom a bázis miatt így még azért lehet hogy belefutok egy-egy hypoba majd, bár eddig nem volt jellemző, mert figyeltem szenzorral ugye.[ Szerkesztve ]
-
PressAnyKey
csendes újonc
Stabil vércukornál érdemes több mérést is végezni az ujjbegyes módszerrel. Ha nincs nagy szórás az értékek között szerencsések vagyunk. Ha van, meggondolhatjuk akarunk-e kalibrálni a szórt értékek valamelyikével, esetleg az átlagával, vagy azzal az értékkel ami a legközelebb van a szenzoros eredményhez. Persze a legjobb az volna ha több különböző mérő/mérőcsík és ezek átlagja adná a kalibrálandó értéket. Az én tapasztalatom az hogy a Dexcom G6 -ot nem érdemes kalibrálni. Ha jól tapad és gyulladásunk sincs kellően pontos. Az Anubis nagy előnye hogy nem kell kalibrálni 10 nap után. De természetesen lehet, csak nem biztos h érdemes. Ha mégis kell szerintem abban a tartományban kell ahol kritikus a pontosság. Tehát tipikusan 4-5 mmol/l között. A kalibrálás csak azt jelenti hogy a kalibrált ponton a kalibrált eredményt fogjuk kapni. A többi pontokban akár még nagyobb is lehet az eltérés kalibrálást követően.
Túlhordott szenzornál mindenképpen végezzünk ellenőrző méréseket, különösen a szélső tartományokban. De ezekhez nem szabad kalibrálni, mert attól nem lesz pontosabb a teljes tartományban a szenzor. A kalibrálást a normány tartomány alacsony részénél érdemes csinálni és csak óvatosan... -
Tiédetis
senior tag
válasz
PressAnyKey #3106 üzenetére
Dcont nemerét használok, kíváncsi voltam a pontosságra, ezért amikor kijöttem a vénásról, direkt mértem. Olyan minimális volt az eltérés, ami elhanyagolható.
-
PressAnyKey
csendes újonc
-
_szantos_
csendes tag
Látom időközben megoldódott.
Általánosan:
- ha kommunikációs probléma van, akkor a szenzort sosem kell elsőre cserélni, valszeg nem ott van a hiba
- sajnos egy Andriod frissítés (nemcsak főverzió, hanem egy biztonsági is) hozhat olyan bluetooth vagy energiagazdálkodás változást, ami negatívan érinti a szenzorozást
- tanácsos kicsit később frissíteni és figyelni a közösségek visszajelzéseitA konkrét esetedben ilyenekkel lehetett volna még próbálkozni:
1)
- szenzort kezelő appban új transmitter ID-t beírni (pl. 800000)
- összes transmittert a tel. BT párosításai közül törölni
- kb. 10 perc után az igazi transmitter ID-t újként beírni és párosítani
- ezután a szenzort újként indítani (esetleg kalibrálni)
- közben a szenzor és a transmitter végig beszúrva2)
- ha ez nem megy, vagy nem engedi indítani a szenzort
- akkor a transmittert legalább 10 percre kivenni (szenzor marad beszúrva)
- transmitter behelyezés után újra megadni az ID-jét és párosítani, stb.3)
- szenzort kezelő appot váltani (Androidon gyári app helyett BYODA vagy xDrip)
- iPhone esetén szűkös a felhozatal, de valszeg nem is lenne az megoldás -
_szantos_
csendes tag
válasz
PressAnyKey #3045 üzenetére
Valóban a MARD a legfontosabb, de sajnos könnyű vele trükközni, okosba' kiszámolni, így korlátozottan vonható le belőle következtetés egy szenzorrendszer terápiás használati értékét illetően.
A gyártók nem szívbajosak - analógia az autók üzemanyagfogyasztása. Akit mélyebben érdekel a téma, itt egy cikk egy ajánlott blogról.
Az alábbiakat 1. tipusú DIY-looper szemszögből írom - de másra is igaz, hiszen a terápiás döntések alapja általában a mérési eredmény. Ezt azért emelem ki, mert a closed loop első osztályú szenzormérés nélkül többet árthat mint használ, így a DIY-looper társadalom elég érzékeny (kell legyen) a mérések megbízhatóságára.
Nem a 7% vagy a 11% pontosság közötti különbség a fő a probléma, ezek nüanszok: legyen a referencia érték 6,00 mmol/L. A 7%-os rendszer ezt 6,42-nek hazudja, a 11%-os 6,66-nak. Ettől még nem megy senki a falnak. Akkor sem, ha az értékek dupláját vesszük és korrekciós inzulin mennyiséget számítunk belőle.
A kutya ott van elásva, hogy az alacsony határon lévő pontosság a legfontosabb a terápia szempontjából (ld. Clarke error grid), és a gyenge szenzorok itt véreznek el. Csak egy a sok közül, hogy 100 mg/dL alatt nem %-os (MARD), hanem abszolút, mg/dL-ben kifejezett eltérést (MAD) mutatnak ki, ami ugye %-osan (tehát MARD-ban) még nagyobb értéket jelentene.
Kérdés, hogy hogyan lehet objektíven értékelni egy szenzor teljesítményét?!
Általános támpontnak jók a szenzorok pontosságával foglalkozó tanulmányok (forrás pl.: pubmed) sorai között olvasni, a metodikára, a kritikus pontokra ügyelve.
Egyénre bontva viszont lehetnek eltérések és egyazon szenzortípuson belüli szenzorok is szórnak, így nem igazán lehet bespórolni a házi feladatot: ki kell próbálni több rendszert az ember saját bőrén - lehetőleg min. 3-5 db szenzorral - egy megbízható VC-mérő társaságában, próbálva kizárni egyéb zavaró tényezőket.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van köztünk olyan, aki Ketogén diétát folytat?
-
-FreaK-
veterán
válasz
-FreaK- #3055 üzenetére
Most voltam a szenzort felíró doktornőnél, azt mondja hogy ez szerinte 2es típus, így a szenzor receptet már ki se adta. Azt mondta hogy beszéljek a doktornővel akihez járok, ha ő úgy gondolja hogy ez 1es, akkor írja le, és akkor kiadja a receptet. Ha nem, akkor viszont szedhetek gyógyszert és nem kell (vagy legalábbis nem annyi) inzulint adnom.
Jövő héten lesz csak az én dokim, akkor megbeszélem vele hogy mi legyen, de jó lenne ha lenne szenzorom egy darabig még akkor is ha gyógyszert kapok, hogy lássam hogy viselkedik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Synology NAS
- Crypto Trade
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest