Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
andersen32
csendes tag
válasz
üzenetére
Juszt:
Nah a Samsungról meg is feletkeztem, köszi !
Viszont most ezeket olvastam róla az amazonon:
This review is from: Samsung 128GB Solid State Drive MZ-5PA128 (Personal Computers)
I would have given it five stars if it didn't die on me a week after installation on my Dell Inspiron 1440 running WindowsThis review is from: Samsung 128GB Solid State Drive MZ-5PA128 (Personal Computers)
After just two days of use as a Windows ReadyBoost plus some benchmark tests, stopped responding and went completely dead!Félek...
-
válasz
üzenetére
Én afelé hajlok, hogy ezt a jelenséget nem maga az SSD okozza, hanem az SSD-khez alkalmazott optimalizációk. (Pláne az olyan mértékű buhera, amire semmi szükség, pl registry-ben való turkálás). Azt kellene kipróbálni, hogy minden optimalizációt visszaállítani/kikapcsolni, tényleg csak az időzített töredezettségmentesítés legyen kikapcsolva, kvázi mintha egy tiszta telepítés után lenne az SSD. Ez azt is jelenti, hogy nincs letiltva a virtuális memória vagy kihelyezve másik meghajtóra stb.
Ha jól rémlik neked Samsung-od van, így pár kattintással visszaállíthatod az eredeti állapotot, szerintem próbáld meg, hátha akkor meglesz az FPS.
(Persze gép restart a visszaállítások után) -
válasz
üzenetére
Én azért tettem fel, mert a 2.0-ban vannak szemmel látható bugok, pl az AHCI mode-ot hibásan detektálja egyes deszkákon, míg a 3-as már nem írja ki, hogy Non-AHCI Mode...
Szóval Én igazából ezért tettem fel, nevezetesen a hibajavítások miatt...
Természetesen, ha Neked ez az ahci-s dolog "nem böki a szemed", akkor nem kell lecserélned. -
SVLaller
senior tag
válasz
üzenetére
Én megvettem a Vertex 3-at, igazából pótolhatatlan adat nincs rajta, de azért biztonsági mentés készül. Eddig nekem bevált bár még nincs meg régen, viszont gyors, a lapom kihasználja, nem ciripel. 3 év gari alatt ha esetleg meghal akkor kapok helyette egy újat, nagy rizikó nincs benne. A Sandforce tömörítése meg szerintem külön jó, ha jól értem gyakorlatilag több helyet kapok, mert a programok, op. rendszer szerintem elég jól tömöríthető.
-
Márk
senior tag
válasz
üzenetére
Megnéztem a specifikációit a Force 3 GT-nek és valami brutál. Ennyiért szerintem ezt fogom megvenni, mert akárhogy is nézem, oda-vissza veri a Samsungot.
Most egyelőre egy M3N-HT Deluxe lapom van egy Phenom II X4 társaságában, de ez valamikor cserélődni fog egy 990FX + Bulldozer kombóra.
-
kertsa
senior tag
válasz
üzenetére
Nem lehet, hogy a táp?
Nálam ha az egér 1000Mhz-re van kapcsolva, akkor ciripel a fülesben a hang, mert a fülesemnek van usb csatija és valószínű, hogy áthúz. 500Mhz-en már alig hallani, 250Mhz-en már nincs hangja.. A haveromnál szintén az egér, viszont neki a táp ciripel
És ahogy csökkent a Mhz-et, úgy múlik a ciripelés. Érdekes 
Van még egy másik lehetőség is... a BIOS-ba van egy olyan opció, hogy CPU Spread Spectrum és PCIE Spread Spectrum, engedélyezd.... ez is megoldás lehet a ciripelésre

-
Ribi
nagyúr
válasz
üzenetére
Szerintem ez nem a winyo hangja, hanem vagy a tápnak vagy az alaplapnak. Ott is valami tekercsnek vagy hasonlónak. Nálam is ha nagyon dolgozik a gép akkor elkezd kissé ciripelni. És nem a vga csinálja. Gondolom a csatlakozók miatt más ágra nem nagyon tudod átkötni, de ha van átalakító, akkor kösd át olyan ágra ahol eddig is volt valami más.
-
Neu77
csendes tag
válasz
üzenetére
És biztos, hogy az ssd a zaj forrása? Esetleg gerjedhet a belsö hangszóró is. Érdemes lenne kipróbálni másik gépben, mert több helyröl is jöhet gyanús zaj.
A rossz áramellátás miatt is gerjedhet valami... Egy rossz csapágyazással rendelkezö motornak is lehet bármilyen hangja, ha ingadozik az áram. -
válasz
üzenetére
Igen, a magician-nel. Elindítod, Over Provisioning, egy kicsit vársz, mikor megtalálta az SSD és megjelennek az adatok róla, akkor katt az Analyze gombon (Select Volume sorában), megint vársz egy kicsit, megnézed mennyit javasol, felfelé kerekíted (én 6G-t adok/adtam meg, 5,9G-et javasolt), ezt a számot beírod a Shrink Size(GB)-hoz és katt a Shrink gombon és megint vársz egy kicsit. Ha mindent jól csináltál, akkor valami ilyesmit kell, hogy láss: [link]
Amúgy a W7 lemezkezelőjével is kivitelezhető (Kötet zsugorítása), vagy egyéb particionáló progival.
-
-
-
válasz
üzenetére
Adatmentés mindig is fontos dolog, mióta csak adattárolás létezik, nem csak SSD-knél fontos ez... Az olyan adatokról, amik pótolhatatlanok/értékesek stb mindig legyen másolat. Hogy ez egy másik meghajtón, nagyobb pendrive-on, külső HDD/SSD-n, avagy DVD/Blu Ray-en stb stb van, az mindegy, csak legyen.
A particionálás nem lassítja a HDD-t, csak ez is egy urban legend-ből (ökörségből) származik, aminek az az alapja, hogy ha pl 2 részre van osztva egy HDD, akkor a C-n mérve magasabb olvasási/írási sebességet mérhető, mint a D partíción. Ez amúgy így is van és teljesen rendben is van, akkor mitől is ökörség?
Azért, mert a HDD-k a tányér külső szélétől befelé haladva fokozatosan lassulnak, ezért a C partíción (ami a tányér legelejétől kezdődik, a legnagyobb átmérőn) mért sebesség nagyobb, mint a D partíción (ami meg a C partíció után kezdődik) mért sebesség. Minél nagyobb a C partíció mérete, annál nagyobb a mért sebesség különbség a 2 partíción (mert ekkor a D partíció beljebb, kisebb "átmérőn" kezdődik)SSD-k esetén nincs sebességkülönbség, mert az SSD-k ugyanolyan sebességgel érik el és olvassák/írják az első meg a legutolsó blokkot is. (SSD-knél ugyen nincs tányér ami pörög és a kerületi sebesség mérvadó lenne) HDD vs. SSD
-
válasz
üzenetére
Igen, célszerű. Egyszerűen kijelölöd az összes opciót és katt a Tune gombon és ennyi. [link]
Még két dolog
1. 64G-s SSD-n ha 8 vagy több giga RAM lenne a masinában, akkor a hibernálást célszerű kikapcsolni (ha nem is használod, akkor meg pláne, ettől még az Alvás működik), valamint a a virtuális memóriát célszerű kihelyezni egy másik meghajtóra pl egy HDD-re. Nem SSD élettartama szempontból, hanem pusztán azért, mert a hiberfilsys és pagefile.sys 16G-t eszik meg a kapcitásból 8G RAM esetén...2. Ha Outlook-ot használsz, akkor a Indexelés-t ne tiltsd le (leánykori nevén Windows Search), mert az Outlook azt használja és letiltás esetén, nagyobb levelezés esetén nehézkesen működik a levelek betöltése, vagy azokban a keresés.
-
válasz
üzenetére
Én is a Samsung 470-en mellett voksolnék. Olvastam, kaptál már hasznos infókat topiktársaktól, azt fogadd meg. Annyi kiegészítés, hogy majd használd a Samsung SSD Magician Tools-t és abban a OS Optimzation opciót. Ennek segítségével pár kattintással beállítja az SSD esetén szükséges rendszerbeállításokat.
gabee jr #24342
Ha hardveres a hiba, akkor azt ki lehet zárni (vagy épp megerősíteni) egy újratelepítéssel.
Ha reinstal után megint minden oké, akkor viszont valamilyen szoftver okozta a problémát. Ilyen lehet egyes rendszerkarbantartók, rendszeroptimalizálók, olyan pl particionáló progik, amelyek saját drivert telepítenek az eszközök elérése/vezérlése okánnem kötelező Window Update-ek válogatás nélküli telepítése...Ren Hoek #24397
Az SB600 híd támogatja a SATA2-öt... Amúgy jelenleg milyen HDD van a masinában, ami SATA1-es?UI: Elnézést mindazoktól, akik még tegnap kerestek itt vagy privátban, és nem tudtam válaszolni nekik, de egy váratlan/sürgős meló miatt csak mai hajnalban értem haza...
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak 30k-ért elég jó vételnek tűnik újonnan, ha nincs gond a megbízhatóságával.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)