Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
Aktív témák
-
válasz
jegenye77
üzenetére
[link]
Ettől függetlenül Vista óta AHCI-ben célszerű (finoman fogalmazva) telepíteni a rendszert, mivel az AHCI az nem csak az SDD-k "miatt" kell. Az AHCI driver számos egyéb szolgáltatást is tartalmaz/elérhető általa, ami nem köthető pl az SSD-khez kizárólag, energiavezérlési sémákat/funkciókat támogat. Vista/W7 alatt 90%-ban az AHCI hiánya okozza azt, hogy egy gép nem tud lemenni sleep-be avagy onnan nem ébred fel... -
válasz
jegenye77
üzenetére
miután beletetted, indítsd a mostani rendszert (gondolom W7 az is), aztán lemezkezelő és egyből meg fogja kérdezni, hogy ki kell alakítani a partíciósémát és mi is legyen az... 2 lehetőség lesz MBR avagy GPT, értelem szerűen MBR. Egyből létrejön a partíció, amir ha akarsz megformázhatsz, majd ezt követően próbáld telepíteni W7 x64-et...
(telepítőben mindenképp töröld újra a partíciót és hozd létre, főleg, ha esetleg a mostani rendszered XP) -
-
-
-
Lacza_26
aktív tag
válasz
jegenye77
üzenetére
Remélem neked nem olyan lassan jön meg, mint nekem.
3 hét volt nekem is mire ideért.Közben 2x azt mondták nincs amit rendeltem és nem is lesz.
Ráadásul összevissza beszélnek. Július 3-án irták e-mailben "Jelenleg nem rendelhető az ön által választott termék." július 4-én meg telefonál reggel hogy már átadták a futárnak. -
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
Jó döntés volt

Ajánlott a fw-t lefrissíteni a legfrissebre mert a 0001-el voltak gondok. Hogy milyen fw van rajta az a hátulján az ssd-nek rajta van. 0002 a legújabb ezt rakjátok majd fel, érdemes énis ezzel kezdtem, mivel üres ssd esetén pár másodperc az egész, ha meg van rajta anyag akkor pár perc is lehet. Illetve a cég ajánlja hogy backupot az adatokról készíteni de elvileg nemszabad elvesznie semminek, csak azért nem árt vigyázni

-
-
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
vezérlő: SandForce
Itt a titok nyitja
kicsit utánajársz a sandforce-nak itt a topicba akkor meglátod hogy az a sandforce-os ssd miért is lassabb mint az m4Nemkell mindig hinni a gyártó álltal megadott adatoknak, főleg azoknak nem amibe sandforce vezérlő van, mivel azt az értéket sohase fogod elérni, írásba legalábbis.
Itt egy kép arról az ssd-ről amit linkeltél

-
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
Persze értem, csak azért kezdésnek is érdemesebb venni egy középkategóriájú ssd-t. Hogy mért mert talán kevesebb gond lesz vele, tartósabb lesz, gyorsabb, jó persze márkás ssd-kbe is van amik megadják magukat pár hét hónapon belül, de én most úgy az átlagról beszélek.
Pl kingstonnak a 96gb-os v+100-as verziója best buy szerintem, jó áron van illetve nagy a tárhely is. Ez a ssd azoknak is jó akik játékra is akarják használni az ssd-t mivel azért itt már van tárhely is amin elfér jópár nagyobb game is.
Meg persze akik notikba akarják és azon fut minden, illetve nem kímélik olyan dolgokkal amik levannak írva a fórumon.
-
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
Nekem is ilyen van, és az írás nem lassú, ezek legalább valós sebességek nem úgy mint az ocznek a 500/475 vagy akármennyi, és ebből megy 230/50 szóval egyátalán nem lassú. Nagyon jó kis szerkezet. Ha sebességre mész hogy jólegyen akkor minimum 128 gigásat vegyél.
És ez pont azért van mert minél kisebb egy ssd annál lassabb úgymond. tehát egy 128 - 256 gbos már szép sebességet tud produkálni írásba sata 3-on.
pl intel 510 vagy vertex 3 valamint crucial-ba a 256 gigás csakhát az áruk...
-
jozsi252
veterán
válasz
jegenye77
üzenetére
M4-es sata 3-as, mit mondjak bootban vennél észre kis különbséget, de a hétköznapi használatban ezeknél az ssd-knél nemnagyon vennéd észre hogy most egyik 4k-s írásban 20 megabájttal többet ír /sec. De ha már nagyobb fileokkal dolgozol akkor észrevennéd. De ha csak hétköznapi használatra vennéd ahogy írtad is meg játék akkor nemveszel észre sok különbséget.
De helyedben vagy az m4-et vagy a samsungot venném 27k a legolcsóbb helyen, és ezzel tuti nemfogsz pórul járni, mert jó nagyon

-
Findzs
addikt
válasz
jegenye77
üzenetére
nem rosszak azok a buffalók olvass kicsit vissza, van már akinek van ilyen itt a fórumon
amit te linkeltél az a jobbik fajta abban már 612 -es vezérlő van ami támogatja a trimet is
SHD-NSUH64G-EUhavri1:
amit te linkeltél az SHD-NSUM64G-EU 602 -es vezérlővel van szerelve és az valóban nem tudja a trimettehát ez: SHD-NSUH64G-EU a tapasztalatok szerint nem rossz
-
-
tomic
addikt
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Dell notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- ÚJ HP Victus 15 - 15.6" FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 8645HS - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 - 3 év gari
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

!