Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
Az Apacer SSD Optimizer csak Apacer SSD-kel működik vagy más gyártó eszközeivel is?
-
Dr. Romano
veterán
A CrystalDiskInfo szerint nálam az NCQ nem aktív, pedig AHCI módban mennek a SATA eszközök (a HDD-nél mutatja, hogy működik).
Mit kell még ahhoz állítani, hogy működjön vagy számít ez egyáltalán valamit az SSD-knél?
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ez a pontos típus: Samsung SLC SSD SATA MCBQE32G5MPP-0VA
Nem kell sok mindent állítani. Én az indexelést letiltottam rajta, a környezeti változókat a áthelyeztem a hdd-re a böngészők munkamappájával együtt (temp, stb...), ütemezett töredezettség mentesítés kikapcsolása, rendszer visszaállítás kikapcs az SSD-n és a virtuális ram tiltása. Ezeket a beállításokat tettem meg az elején ami megvan max. 5 perc alatt.
Ez nem ismeri a TRIM-et, de a Diskeeper telepítője a gépen van, így ha esetleg még is éreznék valamikor valami lassulást, csak elindítom és kész, de amióta megvan minden ugyanolyan gyors mint az elején.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Annyira nem vészes az ára (a korábbiakhoz viszonyítva). Én 32GB-os Samsung SLC-t itt a PH-n 20k+pk-ért szereztem. Nagyon lehet érezni, ha a rendszer SSD-n és nem a merevlemezen helyezkedik el, sokkal pörgősebb az egész.
Egyébként én még semmiféle akadást, lassulást nem tapasztaltam. -
Dr. Romano
veterán
Nah megérkezett az SSD-m. Igencsak érezhető a változás a HDD-hez képest.
Az optimalizálásokat csinálom egyelőre. A környezeti változókat (tempek) is érdemes átpakolni ugye a vinyóra? A Firefox egyébként alapból a Windows alapértelmezett temp mappáját használja a letöltött lapok elemeinek tárolására, mert nála nem találtam ennek állítására lehetőséget. -
Dr. Romano
veterán
Nah meg lett az áldozatom. Egy Samsung 2.5" 32GB SLC SSD MCBQE32G5MPP-0VA kerül nemsokára a gépembe. Valakinek esetleg tapasztalata, véleménye ezzel az SSD-vel kapcsolatban?
-
Dr. Romano
veterán
Tervben van egy Silicon Power 32GB MLC beszerzése rendszer "partíciónak". Szerintetek ez megér 25k-t? Valami tapasztalat felőle? Annyira még nem vagyok jártas az SSD-k terén, de sok ember isteníti őket gyorsaságuk miatt ezért gondolkodtam el rajta.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest