Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Upo

addikt

Üdvözletem!
    Dátum felismeréssel lenne problémám, excel 2013 alatt. Az a gond, hogy a szöveges formában beírt dátumból nem nagyon akar dátumot csinálni, ~650 tételsornál kb. 40-50-et ismert fel, tehát a nagy részét nem.
    A dátumok szabályosan vannak beírva, pl.:
    2016. szeptember 12.
    Egyik táblázatból illeszteném be egy másikba, és próbálkoztam mindennel. Az oszlop formátuma dátumra van állítva, mindenféle irányított beillesztést próbáltam, F2 szerkesztés után enter, sőt saját kezemmel begépeltem a dátumot, és akkor sem. Rendes szóközt, pontot használtam, semmi idióta unikódos karakter nincs benne. Csak számokkal megadva a dátumot természetesen felismeri. Mivel nem szeretnék hétvégén éjszakáig bent ülni, ezért most úgy oldottam meg, hogy openoffice calc-ba beillesztettem ugyanezt az adatsort, ott rendesen felismerte, és ki is derült, hogy 3 elgépelés volt a hónapokban, de ahogy javítottam kézzel, rögtön azokból is dátum lett. Így excelbe visszamásolva jó lett, meg is csináltam az exportot belőle.

Mi az ami meggátolhatja a dátum felismerését? Ha legközelebb kell ilyent csinálnom akkor hogy csináljam hogy jó legyen? Vagy mindig kell egy openoffice-ba átmásolás-visszamásolást csinálnom?
    Ha egyiket sem ismerte volna fel akkor még hagyján, de mi alapján válogat? Mert volt amit felismert. És nem is a hónap nevével van a baj, mindegyik hónapból van felismert és fel nem ismert is.

Itt egy példa, ugyanaz van a két oszlopba bemásolva, csak a második oszlopot átállítottam a kötőjeles dátumformára, azokon látszik hogy melyiket vette dátumnak, és melyiket nem. Márciusból van a képen ilyen is és olyan is, ha már egyet felismert, akkor a többit miért nem?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés