Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyga
senior tag
Sikerült. Összedobni egy gombra ezt kis macrot. Erre kiderül, hogy ahol használni akarják ott nem lehet makrót használni (android).
Van e más lehetőségem?Sub Makró4()'' Makró4 Makró''Sheets(Sheets.Count).SelectSheets(Sheets.Count).Copy After:=Sheets(Sheets.Count)Range("G2").SelectSelection.CopyRange("F2").SelectSelection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _:=False, Transpose:=FalseRange("A6").Formula = "=lookup(2,1/(not(isblank(A7:A21))),A7:A21)"Range("A7").SelectApplication.CutCopyMode = FalseSelection.CopyRange("A6").SelectSelection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _:=False, Transpose:=FalseRange("A7:B21").SelectApplication.CutCopyMode = FalseSelection.ClearContentsRange("H2").SelectSelection.ClearContentsRange("C4").SelectSelection.ClearContentsEnd Sub -
gyga
senior tag
Üdv.
adott A7:A21 fix oszlopban meg kellene keresni az utolsó adatot.
tehát a7-től folyamatosan van valami szám de lehet hogy az utolsó a7ben vagy lentebb található. Ezt az utolsó adatot kellene az A6ba be másolni.
Hogy lehet kivitelezni? -
gyga
senior tag
[link] erre valaki?
-
gyga
senior tag
Üdv.
=ÖSSZEFŰZ(segéd!$A$1;F6;segéd!$A$2;" ";SZÖVEG(B44;"0 000 Ft");" ";segéd!$A$3) képletet lehet e átalakítani úgy hogy a segéd!$A$1;F6; és a SZÖVEG(B44;"0 000 Ft") érték félkövér legyen a végleges szövegben? -
gyga
senior tag
üdv. Excel képlet ügyben kérnék segítséget mert kissé belegabalyodtam.
A1 A2 A3 A4 A5 cellák üresek (még) a A5 az ilyen bónusz cella C1 C2 C3 C4 ben van értékC2 C3 C4 értéket csak akkor kapok ha az A5 nem üres. Ha A5 Üres akkor max csak C1 értékét kapom
Szóval táblázat a1 a2 a3 a4 a5 cellában van e összeg ehhez kenne külömböző értéket meg kapni.
Ha pl az A1 vagy A2 vagy A3 vagy A4 és A5 -ben van összeg akkor C2-t adja
Ha csak az A1-A4 -ben (itt akár mindben lehet érték de az A5 Üres!!) vannak összegek akkor C1 eredményt adja
Ha A1 A2 A5 -ben van érték akkor C3 az eredmény (itt legalább két érték kell az A1-A4-ben bárhol plussz az A5)
Ha A1 A2 A3 A5-ben van érték akkor C4 az eredmény (itt legalább három érték kell az A1-A4-ben bárhol plussz az A5)
Ha A1- A5 mindben van érték Akkor is C4 az eredmény
Az eredmény pl mehet a B5 mezőbe.
Remélem érthető voltam és előre is köszi annak a foglalkozik vele. -
gyga
senior tag
Üdv.
Tapasztalt e olyat valaki, hogy komplex táblázat az utóbbi 2-3 hétben 2013 as excelben olyan furcsaságokat művel hogy 100% proc kihasználtságot okoz teljesen lefogja a gépet. De van amikor teljesen normálisan működik. 10-ből 8 szor lefogja a gépet. -
gyga
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia.
Kicsit térjünk vissza hozzá. Melyik paramétert kell módosítanom ahhoz hogy ne a C oszlopra szűrjön hanem pl X oszlopra?
Sheets("Munka2").Range("A:X").ClearContents
ActiveSheet.Range("$A:$X").AutoFilter Field:=24, Criteria1:="<>0"
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("A1:X" & usor).Copy Sheets("Munka2").Range("A1")
ActiveSheet.Range("$A:$X").AutoFilter Field:=24Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column < 24 Then Masolas
End Sub
És még valami másoláskor csak értéket vigyen át a munka2re képletet és hivatkozásokat ne. -
gyga
senior tag
Üdv.
Olyan makróra lenne szükségem ami: sor(oka)t másol át A laról B lapra. C oszlop képlete A1-B1
sorsz A oszlop B oszlop C oszlop
1 ____ 100____ 200____ -100
2
3
4
.
.
.
.
ha C1 pl nem nulla akkor másolja azt a sort a B lapra, és minden olyan sort egymás alá másoljon át ahol nem nulla.
Vagy ha lehet valahogy egyszerűbben az is jó lenne.
Az a lényeg hogy azok a sorok kerüljenek át a B lapra ahol a C oszlopban nem nulla az érték.
Lehetőleg a makró adatváltozásra fusson le.
Előre is köszi a fáradozásért -
gyga
senior tag
Excelbe kellene word doksit csatolni beágyazással, úgy hogy ne külön word file legyen hanem benne legyen az excelben? kaptam egy excelt amiben van egy objektum és ha rákattintok akkor egy word doksi nyílik meg. ezt akarom megcsinálni. Hogy kell?
-
gyga
senior tag
Üdv.
Excel 2013 Pénzformátum beállításakor HUF lett a Ft jelölésből, hogy tudom visszatenni Ft-ra. Nem találom a Ft jelölést a pénznem formátumok közt. -
gyga
senior tag
üdv.
van 2 db macróm.
hogy tudom jelölőnégyzethez rendelni? pl ha be jelölöm akkor macro1 induljon ha ki veszem a pipát akkor macro 2.
esetleg mást is ajánlhattok jelölőnégyzet helyett. -
gyga
senior tag
semmi...

a kereső a rejtett oszlopokban is keres? -
gyga
senior tag
üdv.
Van nekem egy elég komplex excel állományom sok lappal meg adattal.
Valahogy valahova véletlen bekerült egy hivatkozás ami egy másik excelből szedné az adatokat. Nem bírok rájönni hogy hol a hivatkozás és a csatolások megszakítása sem működik. Most ideiglenesen annyit csináltam hogy induláskor ne frissítsen és ne legyen rákérdezés sem. Mi a fene van? Kerestem mindenhol azt az átkozott csatolást de nem találom.
Ötleteket várok. Átnéztem a képleteket és a névkezelőt semmi... -
gyga
senior tag
Köszi siker.
-
gyga
senior tag
Üdv.
Kellene egy figyelmeztető ablakot kreálni ha egy bizonyos lapra megyek Pl: kiválasztom alul a munka1 lapot akkor lépjen rá de dobjon egy üzit, hogy óvattal módosítsd az itt lévő adatokat.
help -
gyga
senior tag
worksheet-en on change eseményre van egy vba kódom:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("f26:f33")) Is Nothing Then Rejt
End Subami figyeli az f26-f33 cellákat.
Hogyan tudnám kibővíteni hogy pluszban az f80-f82 cellákat is figyelje? -
gyga
senior tag
Üdv.
Olyan képletet kellene összedobni ami:
Van A ill B munkalap
A lapon az A1 cellában van egy referencia érték B1-be meg majd lesz az eredmény.
A B lap 4 oszlopból áll rendezett lefelé csökkennek mind a 4 oszlopban az összegek.A B lapon a D.oszlopában valahol megtalálható mindig az A lap A1 cellájában levő érték.
Az A lap B1-es cellájában az az értéket kellene kiíratni ami a B lapon a D oszlopban levő érték sorában az A oszlopban van.
Tehát ha az A1 cellában 1000 van akkor meg keresi a B lap D oszlopában az 1000-et és ha ez pl a D10-esben van akkor az A10-es cellában levő értéket kiírja az A lapon a B1 cellába.
Megkötés: a B munkalap nem módosítható. -
gyga
senior tag
törölve
-
gyga
senior tag
Üdv.
Van e arra lehetőség hogy Excelbe tegyem a Word állományt?
A következő a problem.
Adott egy számolós excel tábla. Ebből a táblából veszi át az adatokat egy word file. tehát így párban jó csak.
Arra gondoltam hogy a word filet integrálnám az execlbe.
Persze lehet szöveg dobozt betenni de az nem olyan mint a word, mert kell fejléc /lábléc tabulátorok. stb.
Szóval tudom e a word-öt beágyazni? -
gyga
senior tag
válasz
alfa20
üzenetére
sztem egy sima ha függvény elég ide lenyílómenü a választó cellába...
1.
a legördülő listakészítése: rá állsz a kiválasztott cellára és menü-adatok-érvényesítés-lista(kiválasztani) érték tartomány pl egy új munkalapon egymás alá felviszed alma répa stb =lista!(a lista az a munkafüzet lap neve)a1:a2
2. abba a cellába amiben automatikusan változtatni szeretnéd az értéket beleírod ezt, a d2 az a cella amit figyelnie kell:
=ha(d2="alma";"gyümölcs";ha(d2="répa";"zöldség")) -
gyga
senior tag
Sziasztok!
Makróban vagy inkább VBA ban hogy lehet azt elkerülni, hogy ha cella formátumot akarok másolni akkor csak a hátteret másolja át és a feltételes formázás képletet ne!?
-
gyga
senior tag
-
gyga
senior tag
üdv
van ez a kis kódom. ez megakadályozza a mentést és csak a mentést engedi.
1. tovább kellene fejleszteni hogy a másként mentett táblát már lehessen normálisan menteni.
'Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
'If SaveAsUI = False Then
' Cancel = True
' MsgBox "You cannot save this workbook. Use Save As"
'End If
'End Sub
-
gyga
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
egy füzetben van 1es munkalap és az ezen kijelölt sorok és a 3as munkalapra kellene másolni. (Még nem tudtam eldönteni a kijelölés fajtáját talán ha az első cellát átszínezem, de lehet csekboxszal kellene megoldani mert két féle színt nem lehet alkalmazni egy cellára és ez előfordulhat, vagy nem is tudom).
És most belefutottam egy olyanba hogy nem veszi be a 8szor beágyazott ha függvényt....

-
gyga
senior tag
Még egy vba-s okosság kellene.
adott munkafüzet1 van 200 sorom. az első 2 cella háttér színe zöld pl, (vagy nem is tudom lehetne checkbox-al is megjelölni.)
akkor az a sor kerüljön át a munka3 következő üres sorába. -
gyga
senior tag
#20803-ra valaki?
-
gyga
senior tag
Sziasztok.
Adott egy munkafüzet 2 sheettel
az első munkafüzet általános adatokat rögzít
És itt van egy fontos cella az E15 aminek az értékét kellene definiálni VBA intergerként pl: i
második lépésben ez a változó szabja meg hogy a 2-es lapon a 2.sortól kezdve ennyi sort jelenítsen meg
tehát ha i = 5 (azaz E15 cellaértéke) akkor a 2:6 sorok láthatóak plussz a 203 as sor itt összesítés van.
a 2.es lapon 1es fejléc, és 2.-től 202. sorig vannak értékek, a 203.utolsó sor összesítés.ezt kellene összecsapni Vba ban.
-
gyga
senior tag
sziasztok.
Kérdés: Van egy excel állományom sok sheettel, azt szeretném megcsinálni ha megnyitom az állományt akkor egy bizonyos sheettel induljon a "menü"-vel. Milyen kód kell hozzá és hova tegyem?
-
gyga
senior tag
közben megtaláltam bocsesz
-
gyga
senior tag
sziasztok. Hogyan kell megoldani azt hogy 5 ft-ként kerekítsen az excel például: 233,546 = 235 és 222,112 = 220
-
gyga
senior tag
=ELTOLÁS(KICSI(b2:b64;1);0;-6) miért nem működik?
-
gyga
senior tag
delete
-
gyga
senior tag
Van vmi gyors bill kombináció arra, hogy ha kijelölök egy tartományt függvénnyel pl a1:b9 beszúrja a $ jeleket $a$1:$b$9 így. itt egy videóban csinálta vki 8:17-nél [link]
-
gyga
senior tag
(#15603) -ra valaki?
-
gyga
senior tag
15605# megoldva.
-
gyga
senior tag
még egy probléma
a d22 cella tartalmazzon szöveget, a szöveg tartalmú cellában a Hiba szót lássuk. A megoldás történjen formátumkóddal:??? hogyan
-
gyga
senior tag
Szasztok. Ti ezt hogy oldanátok meg?
Készítse el a következő táblázatot egy üres munkalapon. Tegyük fel, hogy a benzin ára a mai napon megváltozott, mi a megoldás, ha a régebbi számítások a 300 Forintos árral készültek.A benzin egységára: 300 Forint
Időpontok ---Mennyiség (liter) ----Ára:
2008.09.10-------- 30 ----------9000 Forint
2008.09.28-------- 32 ----------9600 Forint
2008.10.16-------- 34 --------10200 Forint
2008.11.03 ------- 36 --------10800 Forint
2008.11.21 --------38 --------11400 Forint
2008.12.09------- 40 --------12000 Forint
ma: ------------------38 --------11400 ForintSztem ez elég elnagyolt megfogalmazása a feladatnak......vagy csak rosszul gondolkodok?
-
gyga
senior tag
Ez a feladat:
Készítsen egy körlevelet: amelyben értesíti a címzetteket fizetésemelésről. 20%-os fizetésemelést kapnak, azok, akik a cégnél 20 évnél nem régebben dolgoznak, ugyanakkor, akik a cégnél 20 éve vagy ennél régebben dolgoznak 25%-os fizetésemelésben részesülnek. A ledolgozott időt egész számra kerekítsük, a táblázatot Excelben készítsük. A levélben hivatkozzon a címzett nevére, régi és új fizetésének értékére, egyúttal a levél alján szerepeljen a mai nap dátuma is automatikus frissítéssel.
Erre kellene segítség, hogyan kell megoldani?
-
gyga
senior tag
Két dátum közötti különbséget évre kerekítve kellene kiszámolni. Ebben kérek segítséget pl:
1988.01.01 és 2010.02.03. között 22 év -
gyga
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi törölve.
-
gyga
senior tag
Sziasztok.
Nemrég futottam bele egy olyan számomra problémába, hogy ha megnyitok egy üres excel munkafüzetet, és utánna megnyitok egy másik üreset akkor feldob egy választási lehetőséget hogy personal xlbs már meg van nyitva ezért azt nem tudja újra nyitni. csak olvasásra.
mit lehet ezzel kezdeni? jelenleg a personal -ban nincsenek makrók (üres). -
gyga
senior tag
Na még valami előjött. A kihelyezett vezérlők vándorolnak
Bővebben ha meg nyitom az excell filet akkor mindig eltolódnak jobbra kb 1 oszlopnyit -
gyga
senior tag
Sziasztok.
Összerúgtam a port a 2010-es excellel

Következő a tényállás:Kirakok néhány jelölő négyzetet , vagy csekboxot, vagy bármien vezérlőt egy sheetre. Eddig ok.
De én ezt a munkalapot duplikálni akarom sokszor mert mindig ez az alap. Erre egyszerűen rögzítek egy makrót és hozzá rendelem egy objektumhoz (teljesen mindegy mihez). DE amikor rákattintok akkor olyat csinál, hogy létre hozza ugyan az új munkalapot de a régin duplikálja illetve eltolja a vezérlő elemeket, mindig amikor rányomok a makróra csinál az eredetin egy másolatot a vezérlőkből. Mi a fene van? -
gyga
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia. Rá érnél egy kicsit segíteni?
Röviden: kereső függvényt kellene kreálni ami a munka1 oldalon beírt összeghez kikeresi a munka2 oldalon az A oszlopban a beírt számtól egyel nagyobb összeget és kiírja a kikeresett szám feletti összeget, (az A oszlopban rendezetlen vannak az adatok, nem szabad módosítani, csak ami törölhető)
pl:
munka 2 A oszlopa így néz ki:
1 1502
2 201452
3 199586 nemfontos adat törölhető
4 2506 nem fontos adat törölhető
5 1905
6
7 1902
8 205654
9 200568 nemfontos adat törölhető
10 2500 nemfontos adat törölhető
11 2000A munka1 lapon ha beírok pl: 203958-at akkor az a8 érték feletti összeget írja ki tehát a keresendő érték csak nagyobb vagy egyenlő lehet mint a beírt összeg. A másik képlet pedig az a8 alatt kettővel lentebbi a11-es értéket írja ki.
-
gyga
senior tag
sziasztok. küzdök egy fkeres függvénnyel de nem megy:
adott B C oszlop ezekben van adat 1-20ig a C oszlopban meg kell keresnem a legkisebb összeget és a mellette levő B oszlop celláját kellene kiíratni.
Bizti hót egyszerű de már késő van nekem. -
gyga
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
kösz, a szorzást a végérő elfelejtettem

-
gyga
senior tag
Sziasztok.
Szükségem lenne egy olyan véletlen szám generátorra ami az 5ös szórzó eredményeit dobja ki 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50 -ig help.
-
gyga
senior tag
kösz nektek
-
gyga
senior tag
na még 1 és igérem nem zaklatlak ma
minden működik rendesen csak ha változik vmi adat az összeadandó helyeken akkor magától nem módosítja az összegzőben csak ha lefuttatom a makrót.
ilyen auto számolásra gondolnék ha lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple MacBook
- E-roller topik
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Pixel topik
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644, 100% Akksi
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
igen hosszú képlet lesz

lehet egyszerűbb lenne rátenni gombra?
Bővebben ha meg nyitom az excell filet akkor mindig eltolódnak jobbra kb 1 oszlopnyit
amint lehet kipróbálom.