- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- Candy: IGPU dGPU passthrough, avagy a nem minden arany, amin megy a Furmark
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- Flashback: Olcsó emulátoros kézikonzol: R36S
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Sziasztok!
Na, úgy nézem ez már talán használható lesz valamire.
Illetve jelenleg már merültek fel bennem olyan kérdések, amikre rákerestem magamtól, és lehet, hogy nem a makró az amit én keresek. Lényegében most van egy szerkeszthető fájl, ami tartalmazza a kívánt adatokat, és ezt kell a korábban linkelt táblázatba illeszteni, hogy egy olyan formázott kinézete legyen. Ez csak valami sima hivatkozás szerkesztés, nem? Viszont azzal nem boldogulok, hogy miként tud az alap fájlban levő egy cellából hivatkozni soronként egy másik munkalapon levő külön cellákba. (Remélem érthetően írtam le.
) -
z123456789
addikt
Elnézést mindenkitől, nem sűrűn használok excelt, ha igen, akkor is a legalapabb funkcióit, nem tudom mire képes a program. Csak sejtem, hogy kb mindenre.
Azt akkor gondolom nem tudja, hogy a Trello alkalmazáson belül levő adatokra hivatkozzon. Tehát mondjuk, ha azt a leírást kimásolom egy TXT fájlba, azzal már tudnk valamerre haladni?
Egyébként mostanában láttam ezt a makró funkciót, azzal gondolom meg lehet oldani, de nem tudom hogy működik. Illetve így "hangosan" gondolkodva, nem is azzal van a baj, hogy annak utána járjak, hanem azt gondoltam, hogy egyből tudom ipmortálni a Trelloban levő adatokat. De akkor ez így ebben a formában nem működik, igaz? Kell valami másik program, ahova kimásolom ezeket az adatokat, és az excel táblázat arra tud majd hivatkozni? Valami ilyesmi?
-
z123456789
addikt
Adott a Trello nevű app, amiben lényegében minden adatot tök jól tudunk rögzíteni, tehát lényegében ő lenne az adatbázis. Már amennyire lehet a Trelloban levő adatokat adatbázis nyilvántartásként kezelni.
(Szerintem amúgy már itt bukik a dolog.) A képen látni, hogy Adott cég adatai szerepelnek egy trello kártya leírásában, rendezett sorokban. Ezeket az adatokat szeretném átültetni a linkelt excelbe, mindegyiket oda, ahova való.49284detroitrw
Köszönöm, ezt néztem én is, de ha van mód rá, akkor inkább a fent leírtak szerint készíteném, hogy ne nagyon legyen még plusz dolgom vele.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
A kérdést sem tudom feltenni, ezért rákeresni sem tudok. Ha leírom az elképzelésemet, tudnátok nekem segíteni, hogy milyen címszavakra keressek rá itt a topicban?
Trelloban levő adatokból szeretnék egy excel táblázatot generáltatni.
Lényege, hogy Trello alkalmazásban van egy adott projekt, melyben a leírás blokkban vannak ügyfél adatok. Ezekből kinyerve szeretnék egy nyomtatványt generálni, hogy ne kelljen töltögetni folyamatosan az excelt. Lehetséges egyáltalán ilyesmi? Más oldalró meg tudjuk-e közelíteni a problémát?
Köszi előre is. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Excel 2019, magyar.
Ki lehet küszöbölni valahogy ezt a hibaüzenetet? Nekem úgy rémlik, hogy korábban nem volt probléma, ha egyesítettem két cellát, és ebbe akartam bármilyen szöveget másolni.
Így néz ki a táblázat. A felső piros jelölésbe szeretnék másolni (illetve az alatta levőkbe), és fontos lenne, hogy az alsó karikázott rész úgy nézzen ki. Bármilyen ötletet elfogadok.
Köszönöm. -
z123456789
addikt
Sziasztok!
Excel 2016-ot használok.
Egy megoldást szeretnék arra, hogy a képen látható, táblázaton kívüli "benzin összes" sorban összesítve legyenek a bal oldali táblázatban található benzin megnevezésű sor mellett levő összegek. Ez egy havi költség táblázat, és hó végére elég sok tétel szerepel már. Szeretném egy külön helyen látni egyben az összes üzemanyag költséget.
Előre is köszönöm a segítséget.

-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
-Excel 2010, magyar.
-ki szeretnék nyomtatni plotterrel egy naptárat, de folyton levágja a két szélét
-már próbáltam kimenteni pdf-be, ahol jól néz ki (nem hiányoznak a szélek), sőt pdf-en belül is a kis fényképezővel kijelölni a nyomtatandó területet, de még így is levágjaÚgy gondolom valami a szegélyekkel lehet, vagy nem is tudom, mert már végig próbáltam minden ötletet.

Valahogy így néz ki a kinyomott példány.
És azt szeretném hogy így nézzen ki.
Előre is köszönöm.

-
z123456789
addikt
válasz
z123456789
üzenetére
Köszi egyébként, ez (#20839) detroitrw leírása alapján sikerült.
És végül is mindegy hogy attól zöldül hogy beírok valamit a megjegyzés rovatba, vagy besárgítom.
Ez így tökéletes az én táblázatomba.Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!

-
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Van egy kis excel táblám havi költekezésről.
Ebben szeretnék olyat létrehozni, hogy egy külön cellába jelezze nekem, ha elértem a bankszámlám által megmondott minimum tranzakciós összegek határát. (Így lesz 0 Ft a számlavezetéso díjam, egyébként meg drága. :S )
Konkrétabban így gondoltam:Amit a kártyámmal fizetek, azt besárgítom. Amit besárgítok, szeretném hogy a jobb oldali Banki feltétel összesítőjében megjelenjen szummázva. Vagyis kell egy feltétel, hogy amelyik sor sárga, annak értéke összeadódva jelenjen meg a Banki feltétel sorában. Továbbá, amikor elérem a limitet (mondjuk itt most legyen 50 Ft) akkor a banki feltétel sora változzon zöldre.
Ez megoldható? Vagy ábrándokat kergetek?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kihagyhatatlan ajánlat! Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 Ultra 7 165H (vPro) 32gb DDR5 ram RTX500 ADA 3K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)